Omgången
Dan’ före dan’ före dopparedan’ är här och mitt i julruschen finns chansen att kamma hem några extra julklappsslantar på Eskilstunas travoval. En småtrevlig omgång med två sprinterlopp samt ett över längre distans. Det ser halvt favoritbetonat ut på förhand och jag lutar mig mot favoriten i sista som jag tror inte sviker.

Spiken 
11 Mad Neo (V4-4)

Dubbeldraget
11 Meghann Dane (LD-1)

V4-förslaget (x5)
V4-1: 1,2,3,9 (res 7-11)
V4-2: 5,6,7,8,11 (res 1-9)
V4-3: 4,7,9,12 (res 2-6)
V4-4: 11 Mad Neo (res 1-9)

4x5x4x1 = 80 rader

800 kronor

Dubbelförslaget
11 – 7 x 600
11 – 4,9,12 x 100

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 1-2. B: 3-9-7-11-10-5-6-4. C: 8-12.

Spetsanalys:
1 Miss Sunshine har hållit upp innerspår bakom startbilen förr och kan mycket väl göra det igen men 7 Osman Bey har varit rask i voltstart. Vad kan han i sin debut bakom bilen? Min röst faller tillbaka på Tillman från innerspåret.

Loppanalys:
Sprinterlopp med låg klass och inte helt lätt att peka ut vinnaren. 1 Miss Sunshine gjorde ett starkt lopp på Örebro för två starter sedan och fick sedan välförtjänt sätta nosen först på Färjestad. Via en bra avslutning från tredje utvändigt kunde stoet avgöra enkelt och hittar hon bra loss från innerspår duger hon långt bland grabbarna.

2 Gladiator Gull övertygade vid segern senast och det var hästens andra triumf av fem möjliga. Vid båda tillfällen har valacken avgjort på rejäla sätt och denne starke herre sitter perfekt till i andraspår.

3 Bella Ambrosia höll starkt från utvändigt ledaren på Färjestad och har snart tjänat ihop till första segern. Fyraåringen har lottats till ett vettigt utgångläge och måste ses som en tidig utmanare om segern.

9 Egyptian Neo är ursäktad för nollan i raden senast då han blev hängande i tredjespår nästan hela första varvet. Har plockat sina ettor i raden från täten men ska vara lika bra bakifrån enligt tränare Johan Karlsson.

V4-2

RANKING A: 11-6-7. B: 8-5-1-9 C: 2-10-4-12

Spetsanalys:
1 Yoda Brick är rätt kvick iväg men långt ute i banan kommer 6 Staro Glory Days, 7 Dream Out Loud och 8 Hitman i hopp om att få överta. Vem vill dit allra mest? Troligen sex eller sju.

Loppanalys:
Lång distans i detta lopp och 11 Meghann Dane jagade jag ett tag i slutet av sommaren utan större framgång. Stoet fick sedan en paus men har återkommit på höstkanten och gjort det bra. De två tredjeplatserna i raden följdes upp av en nolla men då satt hon fast med krafter kvar i mål. Love You-dottern har bara testat distansen en gång och det var på Romme 25/11 (trea med galopp) men mitt intryck är att hon borde vara gynnad av de extra metrarna. Kul drag på dubbeln!

Favoriten 6 Staro Glory Days avgjorde ett överpacat lopp via en rapp avslutning senast och kunde därmed bärga årets andra triumf. Valacken är både stark och snabb och får Rikard Björling bara till det i sulkyn är man säkerligen med i matchen när det drar ihop sig.

7 Dream Out Loud är ett segerbud om han håller sig på benen. Det har blivit galopp i de två senast men senast blev han störd och upphämtningen visade att formen sitter där den ska.

8 Hitman blir hårt betrodd men har bricka åtta och få en tung resa härifrån. Gynnas av distansen och jag vågar inte utelämna honom från systemet.

5 Vicky Dreamcatcher kan vara värd att passa. Stoet var slutade två bakom Ready Ribb på Färjestad och karriärens enda fullträff hittills togs över den aktuella distansen.

V4-3

RANKING A: 7. B: 9-4-12-2-6-1-8 C: 3-5-11

Spetsanalys:
Många startsnabba i det främre ledet och rejäl körning att vänta. Bästa läget har 2 Gilmour men 4 J.C.Memory och 5 Santana Volo lär ställa frågan. ”Hockey” vill nog kör i front men det kan kosta.

Loppanalys:
7 Carpenter On Tor kommer få många streck på sig efter att ha stått på tur länge och dessutom varit en skrikhäst på V75. Kjell Wallins travare har stått för solida insatser från dåliga lägen och gick med skor senast så den insatsen är det bara att glömma. Nu fick han inget vidare läge den här gången heller men på det intryck han gett under hösten måste han ändå ses som loppets förstahäst.

2 Gilmour kommer från två fina insatser i lopp som båda vunnits av Primo Valentino. Perfekt utgångsläge och kan leda loppet länge men får nog svårt att stå emot hela vägen. ”Hockey” flaggar dessutom för skor vilket inte direkt ökar chanserna.

Två intressanta antagonister finns på bakspår i form av 9 Black Line L.G. och 12 Up To Belle men båda behöver tur för att komma in i matchen. Det ser ändå ut att kunna bli körning på flera händer men och jag plockar med båda.

4 J.C.Memory orkade inte riktigt haka på sista biten från rygg ledaren på Solvalla men får godkänd i tufft sällskap och valacken har fin form. Snabb ut och borde få en fin resa. Rygg ledaren?

V4-4

RANKING A: 11. B: 1-9-8-14-3-6-12-15-13. C: 7-5-4-10.

Spetsanalys:
Tror ingen kan utmana 1 East Minotaurus som spetsar och sedan leder en stor del av loppet.

Loppanalys:
Spårtrappan avslutar och ett lite halvlurigt lopp där jag ändå väljer att ta ställning. 11 Mad Neo är fältets bästa travare och vinner troligen det här om han håller sig på benen. Senast stämde det inte riktigt med balansen men hingsten gick bra efter galoppen och det var hans första start på en och en halv månad. Med den genomköraren innanför rustningen borde han vara redo att runda det här gänget och jag spikar.

1 East Minotaurus har formen i zenit och är loppets ledare. Valacken spårar sedan länge men jag tror han får se Mad Neo som sin överman.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: ”Tror mig ha bästa hästen”

V4 Eskilstuna: ”Tror mig ha bästa hästen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har varit väldigt bra en längre tid nu utan att få utdelning men Tony var lite besviken på honom senast. Han tyckte att hästen borde ha kunnat bättre men efter att ha kollat om på loppet ett par gånger håller jag inte med grabben. Han går lika fort som de andra, och gick dessutom med skor, så mer kan jag liksom inte begära. Nu har vi mött tuff konkurrens länge men har alltid fått dåliga lägen vilket det inte blev någon ändring på nu. Jag tror mig ha fältets bästa häst men vi har ett häxläge och dessutom tror jag inte att distansen inte är hans bästa. Ändå måste jag fortsätta tro på min häst som borde kunna komma in i matchen om det blir körning. Barfota fram, säger Kjell Wallin om Carpenter on Tour (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna i Eskilstuna. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Bella Ambrosia – Hon fick det tufft senast och kämpade på jättebra. Hon är uppåt och blir även stabilare men hon är inte helt att lita på. Hon är medium från start och någon ledning lär det inte bli. Hon tävlar åter med skor runt om och helstängt huvudlag och har platschans åtminstone. Det såg inte så jätteblodigt ut, säger Anna Rönning.

9 Egytian Neo – Han kom helt fel på det senast och blev hängande i spåren så den starten är det bara att glömma. Jag tycker annars att formen är fin på honom och bakspår tror jag inte är någon nackdel. Förvisso har hans segrar tagits från ledningen, och kanske är han bäst där, men han är lika bra bakifrån. Skor runt om och sen får vi köra ned brodd bak denna gång, säger Johan Karlsson.

Lopp 2, V4-2

6 Staro Glory Days – Han har inte haft det så lätt i livet men han blir allt bättre och starkare. Han har mest lunkat på efter senast och allt verkar normalt. Han har både fart och styrka och är inte sämre än någon annan här. Jag siktar på att köra honom med samma balans och utrustning som senast. En liten brasklapp är att vi fortfarande håller på att bygga upp honom och jag kör snällt. Det skulle förvåna mig om jag kommer att köra fram utvändigt ledaren, säger Rikard Björling.

11 Meghann Dane – Hon blev fast med krafter kvar senast och har nu gått bra en längre tid. Hon fick ett litet uppehåll där men har nu fått ett par lopp i kroppen och känns fin. Distansen är ingen nackdel och jag tycker hon ska räknas. Skor runt om, säger Lars D Carlson.

Lopp 3, V4-3

2 Gilmour – Han har bra läge och fina förutsättningar och hästen känns bra. Han ska nog räknas med chans i ett lopp som detta. Jag vet dock nu på måndag förmiddag fortfarande inte om jag kan köra honom barfota runt om som jag vill. Jag ska kolla hovar och banunderlag närmare start, säger Håkan Eriksson.

4 J.C. Memory – Han hakade väl på godkänt senast men efter loppet var jag lite besviken att vi inte blev tvåa. Det var förvisso ett tufft lopp men han har visat form länge nu och återigen fick vi ett fördelaktigt utgångsläge. Vi får se om vi tar oss förbi de invändiga och kommer vi till täten är jag sugen att köra där. Jag tycker att han är bäst i just den positionen och kanske rycker vi alla skorna idag, säger Tommy Enberg.

6 Ninepoints Ariel – Hon kom bort på grund av dåliga startryggar senast men gick i mål med bra fart och kändes bra i travet. Allt ska vara bra efter senast men läget är inget vidare då det ser ut att vara startsnabba hästar invändigt. Det är lite vingelläge. Hon har samma balans som senast och vi vill ha bra tempo på loppet. Då håller hon farten bra och har paltschans, säger Oskar J Andersson.

7 Carpenter on Tour – Han har varit väldigt bra en längre tid nu utan att få utdelning men Tony var lite besviken på honom senast. Han tyckte att hästen borde ha kunnat bättre men efter att ha kollat om på loppet ett par gånger håller jag inte med grabben. Han går lika fort som de andra, och gick dessutom med skor, så mer kan jag liksom inte begära. Nu har vi mött tuff konkurrens länge men har alltid fått dåliga lägen vilket det inte blev någon ändring på nu. Jag tror mig ha fältets bästa häst men vi har ett häxläge och dessutom tror jag inte att distansen inte är hans bästa. Ändå måste jag fortsätta tro på min häst som borde kunna komma in i matchen om det blir körning. Barfota fram, säger Kjell Wallin.

Lopp 4, V4-4

1 East Minotaurus – Han gjorde ett bra lopp igen senast men det gick fort hela vägen och han kom liksom inte riktigt in i det. Vi körde ett provlopp med honom i torsdags och han kändes minst lika bra. Nu fick vi klockrent utgångsläge och jag laddar på från start och försöker hålla upp ledningen. Jag tror ingen tar en längd på honom första biten och sen får man se. Vi kör aluminiumskor med hakar denna gång, säger Nils Lindström.

6 Inspection – Senast blev det strul men nu får vi försöka få runt honom felfritt. Jag är nöjd med hur han känns och han ska inte vara helt borta från tätstriden. Jag kör honom med skor runt om, säger Håkan Eriksson.

8 Chippen Ås – Det har strulat en del men formen är bra. Läget är inte lika bra men vi får hoppas det löser sig. Jag kan tänka mig att köra fram utvändigt ledaren annars och vi ska räknas med chans då motståndet inte är det allra blodigaste. Barfota fram, säger Jimmy Dahlman.

9 Joe Mama – Han stod för en bra upphämtning efter galoppen senast och jag tycker det var onödigt att det blev ett par felsteg i början. Hästen har bara tagit det lugnt efter det och jag tycker han känns som han ska. Han har fått väldigt dålig utdelning på sistone men skulle allt stämma till för honom den här gången tror jag han kan sluta långt framme. Skor runt om, säger Louise Granstedt.

11 Mad Neo – Han galopperade senast men gick bra efter det trots att han inte travade riktigt som han ska. Balansen var inte klockren den dagen så vi kommer sätta på honom sulor vilket bör bli stabilt. Han har haft problem med en hovbensfraktur men jag tycker att han är på rätt väg och det här är en duglig häst. Nu blir det rätt så täta starter men det ska han tåla och hästen borde ha gått framåt med sista loppet i kroppen, säger Lars-Åke Söderholm.

14 Potemkin – Han galopperade senast i debuten för oss men det får jag ta på mig eftersom vi körde barfota vilket visade sig vara helt fel. Han har i alla fall tränat på sedan dess utan att vi kört några tuffare tempot. På sina gamla meriter bör han ändå kunna duga en bit men sen får man se hur långt det räcker. Skor runt om, säger Ulrika Wällstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Malmqvists jättesuccé i Critérium Continental
Nästa nyhet
Malmqvists jättesuccé i Critérium Continental

Malmqvists jättesuccé i Critérium Continental

Det stora fyraåringsslaget Critérium Continental blev till en enorm triumf för Tomas Malmqvist. Hans båda hästar slutade etta och trea. Björn Goop lotsade in Tumble Dust till segern precis på mållinjen.

Jägersrotränaren Tomas Malmqvist har haft en strålande säsong 2014 och under söndagen delades en ordentlig julklapp ut på Vincennes. Den danska Derbyvinnaren Tumble Dust tog hem segern i miljonloppet Critérium Continental – i stentuff kamp mot stallkamraten Backfire.

Total succé för Tomas Malmqvist. Foto: ALN

De båda Malmqvist-travarna fick inleda loppet från spåren allra längst ut bakom vingen, men det löste sig bra. Allra snabbast bakom bilen var stoet Backfire som stack till ledningen för Erik Adielsson. Björn Goop var direkt fram utvändigt med Tumble Dust som fick överta från landsmannen efter 500 meter. Loppets inledning hade gått i mördande tempo: de första 600 klockades till ruskiga 05,2.

Från andra ledet bakom bilen hade Amiral Sacha med Gabriele Gelormini fått en pangstart genom att följa i svenskarnas rygg. Fransosen kom nu fram för att i sin tur överta täten från Tumble Dust. Loppet fortsatte i stenhård fart, de första 1100 meterna avverkades efter 08,5.

Loppets favorit var Aladin d’Ecajeul, tränad av Sébastien Guarato och körd av Eric Raffin. Denne kunde inte vara med i körningen från innerspåret, men tog sig direkt ut i andraspår och över sista bortre långsidan följde han som andra häst i tredjespår bakom finske Jonesy som nu fick den otacksamma uppgiften att dra tåget.

Genom sista sväng nådde Aladin d’Ecajeul ned i dödens på Amiral Sacha som fortsatt stånkade på i full fart framme i täten. Bakom började fältet nu luckras upp och Björn Goop kunde perfekt peta ut Tumble Dust i tredjespår in mot upploppet.

Det betydde att Erik Adielsson kom fram från tredje invändigt med Backfire och på innerspår öppnade sig fritt spelrum för det svenska stoet.

Men Aladin d’Ecajeul fick denna dag ge slaget förlorat, en bit in på upploppet stod det klart att Quaker Jet-sonen inte skulle räcka. I stället var det supertappre Amiral Sacha som kämpade med en svensk på var sin sida. Björn Goop frammanade de sista krafterna ur Tumble Dust – och hästen fick nosen före Amiral Sacha precis på mållinjen. Invändigt var Backfire bara en halv längd från segern.

Backfire var nära segern som trea och loppets bästa sto. Foto: ALN

I det närmaste total succé för Tomas Malmqvist därmed: hans hästar var etta och trea i ett av Frankrikes finaste fyraåringslopp. Förstapriset för Tumble Dust (för övrigt spelad till 15 gånger) var 108 000 euro och Backfire tjänade 33 600 euro som trea. Vinnaren är nu också direktkvalificerad till Prix d’Amérique om nu Tomas Malmqvist har önskan att vara med i superloppet den 25 januari.

Segertiden stannade vid toppfina 1.10,7a över 2100 meter. Loppets näst snabbaste segertid efter Un Mec d’Hériprés seger på 10,3 för två år sedan. Både tvåan Amiral Sacha och trean Backfire klockades till 1.10,8.

Aladin d’Ecajeul fick nöja sig med fjärdepriset denna gång, ytterligare en tiondel långsammare. Femma i mål riktigt starkt avslutande Akim du Cap Vert.

De tredje svensken, Boys Going In, som här debuterade för Fabrice Souloy, syntes aldrig i den främre träffen och slutade oplacerad. Det samma gällde för det norska bidraget Papagayo E. som slutade nia. Finske Jonesy tröttnade efter sin tuffa resa och gick i mål oplacerad. Danskfranska Tast of Bourbon knep sjundepriset. Betrodda Jean-Etienne Dubois-hästen Africaine var på god frammarsch i sista sväng, men galopperade. Athos des Elfes, en annan av de mer betrodda, fick också dagen förstörd genom fel gångart.

Läs även: Malmqvist: ”Vill naturligtvis vara med i PdA”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Roxane Griff visade Cornulier-formen
Nästa nyhet
Roxane Griff visade Cornulier-formen

Roxane Griff visade Cornulier-formen

Den regerande mästaren Roxane Griff visade ett starkt formbesked inför Prix de Cornulier. Under lördagen återvände hon till vinnarcirkeln efter en enkel viktoria på Vincennes.

Sébastien Guaratos järnsto Roxane Griff tog hem världens främsta montélöpning Prix de Cornulier i januari. Veckan senare var hon fyra i Prix d’Amérique. Nu verkar den nioåriga Tenor de Baune-dottern vara på väg mot toppformen igen. Hon gjorde sitt första återbesök i vinnarcirkeln sedan i maj, när hon skojade hem fina Prix Jules Lemonnier på Vincennes.

Vägen till segern underlättades av det hårda tempo som hölls i loppet. Det var den före detta Lutfi Kolgjini-hästen Armando Kievitshof som höll farten uppe framme i ledningen. Med Eric Raffin i sadeln kunde Roxane Griff smyga fram som andra häst i andraspår. Men genom sista sväng sattes attacken in – och stoet formligen exploderade förbi sitt motstånd.

Segern var i hamn redan in på upploppet och Roxane Griff länsade undan på lätta fötter sista biten. I mål visade klockorna på 1.11,8 över 2175 meter. Förstapriset var 54 000 euro. Armando Kievitshof höll starkt till andrapriset före Torre Crépin.

Prix de Cornulier rids den 18 januari och har då ett förstapris på 315 000 euro.

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Romme

Söndag: V64-tips till Romme

Omgången: Jag är allt för överens med tidiga strecklistan för att göra vågen över dagens V64-omgång på Rommetravet. Jackpotpengar från Östersund i fredags gör dock det hela okay spelvärdesmässigt. Jag spelar utan spik men med A-hästar i fem avdelningar där jag kräver minst fyra A-vinnare. Frångår också ranken i avdelningen 2 där jag på ramen endast garderar den trolige ledaren och streckvärde Fashion Diva med skrällen Eden Duo.

Vill man spika känns det som en trio att välja mellan i första hand, någon av de troliga spetshästarna i duon 5 Fashion Diva (avd 2) och 3 Melker (avd 5) eller 8 Närby Kalabalik (avd 4) som visat toppform på slutet.

V64-förslag – Enbart för 6 rätt:
A: 2,4,7,8,10  B: 5,11 (res 9-12)
A: 5 B: 1 (res 10-9)
A: 3,4,7,11 B: 1,5,9 (res 12-6)
A: 8,11,12  B: 4,6,7 (res 9-3)
A: 2,3  B: 5,6,10 (res 11-4)
1,4,9 (res 6-5)
Minst 4 A-hästar måste vinna (avd 1 tom 5)
Totalt 2034 rader/kronor

Kup 1: 5 x 1 x 4 x 3 x 5 x 3 = 900 rader/kr
Kup 2:
5 x 1 x 4 x 3 x 2 x 3 = 360 rader/kr
Kup 3:
5 x 1 x 4 x 3 x 2 x 3 = 360 rader/kr
Kup 4:
5 x 1 x 3 x 3 x 2 x 3 = 270 rader/kr
Kup 5:
2 x 1 x 4 x 3 x 2 x 3 = 144 rader/kr

DD-förslag:
3 – 4  x  600 kr
2 – 4  x  400 kr
Totalt: 1000 kr


Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 8-7-10 B: 2-4-11-5 C: 9-12-3-1-6

Spetsanalys:  Witasp placerar L.K. i ledning inledningsvis och vad gör Leif sedan om favoriten Banker´s Garcon kommer tidigt från tillägg? Öppet för mig mellan nämnd duo, normalt borde Witasp köra i spets men hästen var bara dålig senast och därför kanske det kan bli släpp. Nu finns det ju också en chans/risk att Banker´s Garcon inte kommer fram från tillägg och därför min spetsfavorit L.K.

Loppanalys: 8 Banker´s Garcon radar inte segrar men har en mycket passande uppgift på papperet. Hästen går bra på den långa distansen och det finns lite chans man tidigt kan köra till sig ledningen. Första Lina Pergenius ser jag inte som någon plusfaktor.
Pedersens andrahäst i loppet – 7 Aloe Vera – är kanske värsta utmanare till favoriten. Distansen är troligen ett minus men kan Ulf Eriksson gömma nioårsstoet fram till upploppet kan nog speeden bita bra till slut ändå.  Ulf har kört hästen en gång – för länge sen – och då gick Ganymede-dottern klart bra i ett sprinterlopp.
10 Vermo vann ett mycket billigt lopp på Örebro för Björn Goop för tre starter sedan över aktuell distans. Senast snubblade hästen i galopp inne på upploppet med lite segerchans. Bakspår på tillägg är såklart ingen fördel men det kan gå ändå i ett dåligt lopp.
Övriga har jag svårt att hitta så speciellt mycket positivt på men då A-gruppen inte heller är några kanoner precis så kan fler komma in i matchen.
2 L.K. står bra inne i loppet och vore normalt sett given i A-grupp men femåringen var bara dålig i Romme senast. Spetsfavorit i ett dålig lopp och kapacitet för seger. Mycket svårbedömd.
4 Beretta Avanti gick godkänt i Bollnäs senast efter lite vila och kuskplus idag i Daniel Olsson. Den segervane, och kapable hästen har hunnit bli 10 år gammal men kanske kan det gå idag om ytterligare lite förbättrad med lopp i kroppen?


Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 5 B: 10-1-9-4-6-8 C: 7-2-3

Spetsanalys:  Från innerspår öppnar Eden Duo vasst men kanske inte kan svara Amour d´Inverne? Troligast kanske Amour d´Inverne till spets in i första sväng för att sedan släppa till Fashion Diva. Det är i alla fall mitt huvudscenario i spetsstriden. Saved From Above startar från längst ut bakom vingen men Frome Above-dottern är mycket snabb iväg och kan lägga sig i spetsstriden trots det risiga läget.

Loppanalys: Den troligaste spetshästen i loppet 5 Fashion Diva får tipset då femårsstoet har en mycket passande uppgift och om spets en bra vinstchans. Det kan dock krångla i spetskörningen då jag inte tror att Fashion Diva tar spets av egen kraft. Mycket svår dock att gå emot i tipset men ibland skruvar stoet upp sig lite väl mycket.
10 Callela Colibri är ett nyförvärv till Petri Salmela som nye tränaren hissar som en riktigt bra häst. Och siffrorna från Finland med 16 segrar på 40 starter och en platsprocent på 85 är starka papper. Jag har dock sett några starter av hästen från Finland på slutet utan att bli helt frälst och från bakspår efter vila nog inte så lätt att nå fram till tipsettan om den skulle få spets.
1 Eden Duo vann fyra lopp som tvååring, sedan har det dock bara blivit en seger på två säsonger. Idag har dock Eden Duo ett kanonläge där det luktar smygresa fram till upploppet och kanske kan det vara skrälldags med klaff?
9 Qvintette är kanske allra bäst i spets dit hon inte lär nå idag och dessutom har Qvintette pausat lite inför denna start. Nicklas Westerholm har kört hästen en gång förut – och då blev det seger.


Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 3-4-7 B: 11-1-5-9 C: 12-6-10

Spetsanalys:  Ägir Briljant och Rocket Speed bedömer jag ha ganska jämna spetschanser. Innerspårets Leo Turtle har öppet spår bakom bilen för första gången och det är förstås omöjligt bedöma hur den kommer att öppna men hästen är i alla fall bra ut i voltstart.

Loppanalys: Ett mycket öppet lopp. Ganska jämna vinstchanser gissar jag mellan spetsaktuella duon 3 Ägir Briljant och 4 Rocket Speed samt 7 Elita Memphis som efter två raka senast gick fullt godkänt som något uppanmäld.
11 Djerba Oldeson kommer med två raka men också pustat en dryg månad vilket gör det hela mycket svårbedömt.
1 Leo Turtle har ett intressant läge och med klaff, alternativt spets hela vägen, kan det vara vinnaren.
Räknas gör också 5 M.T.Jorgen samt 9 Neo Neon som vann mycket enkelt senast. Det var dock ett enkelt breddlopp och hästen är svår att sätta in här.


Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 8-11 B: 12-7-4-6-9 C: 3-5-2

Spetsanalys:  Pärlspånt är snabbast första biten men kanske släpper till Lissby Donna? Från tillägg är Algot Ålg vass iväg och kanske kan det vara ledaren efter en bit om nu Per Nordlund skulle vilja satsa på det?

Loppanalys: En duo höjer sig lite. Tipset till 8 Närby Kalabalik som visat kanonform på slutet och sjuåringen gick mycket starkt i V75-senast.
11 Algot Ålg tog sju raka i regi Per Nordlund under januari-april 2013 och var enormt bra då. Hästen hade sedan en lång downperiod men har tänt till rejält igen i regi Angelica Klockar. Åter nu efter kortare paus ger ett ? Och idag kör ”gamle” tränaren Per Nordlund.
11-årige 12 Stjerne Faks comebackar i ny regi och hästen är högkapabel i grunden. Stjerne Faks vann bland annat ett Unionstravlopp och 200 lax på Färjestad i september 2012 på 24,3/2140 volt. Såklart mycket svårbedömd nu men jag noterar att hästen vunnit första starten fyra gånger förut efter tränarbyte…
7 Modd Brun vinner inte så ofta men har fått två lopp i kroppen och verkar rejält på gång.
4 Modig visade också bra form senast men sjuåringen vinner inte heller så ofta.
6 Granfaksa är bara en riktig kantboll men 11-årsstoet kommer i alla fall med form och runt 1% på strecken lockar.
9 Cali Maks har bra fart men känslan är att Järvsöfaks-sonen är vassast på sprint.


Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 3-2 B: 5-6-10-11-4 C: 1-12-8

Spetsanalys: Ganska jämn spetschans tycker jag inledningsvis mellan Melker och Baron d´Inverne där dock Melker har dubbelchans. Dels då att ta hand om taktpinnen direkt och dels att överta efter en bit. Sammantaget; klar spetsfavorit – Melker.

Loppanalys: 3 Melker hade ett tag sju raka segrar och har vid förlust idag istället sju raka förluster. Nu tror jag dock att det är en god chans att Melker får hand om taktpinnen och då tror jag också fyraåringen blir svårpasserad. Melker gick bra som tvåa senast men fick ge sig sista biten mot en smygkörd.
Jag håller också upp starke 2 Västerbo Guerrier i A-gruppen då hästen förstärks av Jorma Kontio i sulkyn.
Kapabel är 5 Wojtyla Gene som härjat i V75 på slutet. Hästen är bra men radar inte segrar och inget plus heller i att hästen är lärlingskörd idag.
Kuskplus är det på duon 6 Dapple Rose samt 10 Västerbo Pumpkin.


Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 4-9-1 B: 6 C: 5-8-2-12-11-3-10-7

Spetsanalys: Kossu Sisu höll ledningen från just bricka ett klass I-försök på Boden i somras. Då för Ulf Ohlsson och Jorma Kontio som kör idag är ju en mästare att sända från start bakom bilen. Andra heta spetskandidaten är favoriten Unique Julia som jag tror är någon startsnabbare i grunden men som ju också ska ta en längd på Kossu. Svårbedömt men med kniven på strupen gissar jag på Unique Julia till spets.

Loppanalys:  4 Unique Julia är min knappa spetsfavorit och fyraårsstoet som är en duglig sprinter får tipset. Kan mycket väl leda hela vägen.
9 Sid The Kid visade form senast då han kördes fram utvändigt ledaren inför slutrundan och vann säkert. Dock ska man veta att det var ett mycket dåligt lopp men detta håller inte heller någon högre klass.
1 Kossu Sisu sitter i spets eller rygg på ledaren. Kapacitet för att vinna men mycket svårbedömd efter dryga 3 månaders frånvaro från tävlingsbanorna.
6 Casanova Boko gick en låg 11-tid i sin åttonde start i livet – som treåring – och kvalade in till kriteriefinalen i sin tionde start! Kanske blev det för mycket? Nye tränaren Leif Witasp verkar dock ha lite tro på att hästen ska komma tillbaka på allvar.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Dreams Take Time är tillbaka

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson