23 hästar är kvar när anmälningarna till söndagens Prix de Bourgogne gjordes. Fyra av dem som siktar mot start i loppet är svensktränade.

Den 28 december är det fyra veckor kvar till Prix d’Amérique. Då avgörs också det tredje ”B-loppet” Prix de Bourgogne. Under måndagsmorgonen gick anmälningarna ut till loppet. Kvarstår gör 23 kandidater som på torsdag, juldagen, ska ha minskats till maximalt 18 hästar i det som blir den definitiva startlistan.

Fyra svensktränade hästar ämnar prova lyckan i Prix de Bourgogne. Veijo Heiskanen har siktet inställt på PdA med Solvato och hoppas ta platsen på söndag. Med finns även Lutfi Kolgjinis Mosaique Face, Robert Berghs Kadett C.D. samt Thomas Claesson-stoet Elles W. Phedo. Alla utom den sistnämnda är redan nu garanterade plats i loppet.

Elitloppskungen Timoko laddas mot en ny start i PdA. Foto: ALN

Bland övriga anmälda kan nämnas Ready Cash som här ska göra sin andra start efter sin långa frånvaro. Med finns även de tidigare B-loppsvinnarna (och för PdA därmed redan klara) Tiégo d’Etang och Texas Charm samt årets Elitloppsvinnare Timoko.

Ett annat högintressant namn är Jimmy Takters jänkarsto Maven som här ska göra första starten i Frankrike och vässa formen inför den tilltänkta starten i Prix d’Amérique.

Två som på söndag hoppas lämna positiva formbesked är årets PdA-tvåa Up And Quick samt Fabrice Souloy-tränade Un Mec d’Héripré som är anmäld, trots att det tidigare meddelats att hästen varit avskriven från PdA på grund av en sjukdom.

Prix de Bourgogne avgörs över 2100 meter med autostart och har ett förstapris på 54 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Örjan Kihlström vidare i Jerringpriset

Örjan Kihlström vidare i Jerringpriset

Örjan Kihlström är med bland de åtta kandidater som har gått till final i Jerringpriset. Det meddelades under måndagen.

I slutet av november tillkännagavs totalt tretton kandidater vilka Radiosporten nominerat till Jerringpriset 2014. En av dem var Örjan Kihlström för sin prestation som segerkusk bakom Maharajah i Prix d’Amérique.

På måndagen meddelades vilka åtta som kvarstår i omröstningen och därmed kvalificerat till finalen. Tillsammans med bland andra Zlatan Ibrahimovic och Charlotte Kalla är Kihlström en av dem. Vinnaren tillkännages under den tv-sända Idrottsgalan den 19 januari.

Det är svenska folket som utser vinnaren av Jerringpriset. Omröstningen fortsätter nu fram till galan. Information om hur du röstar kan du få här.

De åtta som är kvar är:

Charlotte Kalla, skidor
Damstafettlaget, skidor
Hélen Ripa, handikappidrott/skidor
Herrstafettlaget, orientering
Lag Anna Kjellberg, segling
Sarah Sjöström, simning
Zlatan Ibrahimovic, fotboll
Örjan Kihlström, trav

Läs även: Örjan Kihlström nominerad till Jerringpriset

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spännande amerikan till Svanstedt
Nästa nyhet
Spännande amerikan till Svanstedt

Spännande amerikan till Svanstedt

Anders Svanstedt har skaffat ett spännande nyförvärv till stallet i form av den amerikanske treåringstoppen Hillustrious.

På sin twitter meddelar Anders Svanstedt att han i dagarna får ett högintressant tillskott. Det är hästägare i stallet som köpt den amerikanske treåringen Hillustrious. Muscle Hill-sonen är bror till toppstoet Snow White som skördade stora framgångar som unghäst för några år sedan.

Hillustrious, tidigare tränad av Ron Burke, har under säsongen tävlat mot de allra bästa i kullen med bland annat Father Patrick och Nuncio i spetsen. Han har nått femteplatser i både Kentucky Futurity och Breeders Crown.

Hästen har på kontot cirka 1,4 miljon kronor och har på sina 27 starter vunnit 5 segrar. Hillustrious är anmäld till Euro Classic Trot och därmed lär Kungapokalen bli nästa års första stora mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Malmqvist: "Vill naturligtvis vara med i PdA"
Nästa nyhet
Malmqvist: ”Vill naturligtvis vara med i PdA”

Malmqvist: ”Vill naturligtvis vara med i PdA”

Critérium Continental blev en braksuccé för Tomas Malmqvist. Nu spänner han bågen ytterligare: Tumble Dust ska vara med i Prix d’Amérique.

Tumble Dust är en ny svensktränad PdA-kandidat. Foto: ALN

Fyraåringsclashen Critérium Continental blev ett lopp som Tomas Malmqvist lär glömma sent. Tumble Dust, med Björn Goop, vann loppet. Backfire, körd av Erik Adielsson, var knappt slagen som trea.

– Helt otroligt! Det är fantastiskt kul att det lyckas när man provar något annorlunda. Jag trodde på mina hästar, men sedan att få den här utdelningen det kunde man bara drömma om, sa Jägersrotränaren till Kanal 75.

Förutom äran och det massiva förstapriset på nästan en miljon kronor, erhöll Tumble Dust också en biljett till Prix d’Amérique, fem veckor senare den 25 januari. Och trots att den danskfödde travaren bara är fem år fyllda då, verkar det som om det blir satsning mot superloppet.

– Jag vill naturligtvis vara med där. Det är en chans i livet, är hästen okej så är vi med, säger Malmqvist.

Du kan se Critérium Continental här.

Läs även: Malmqvists jättesuccé i Critérium Continental

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Eskilstuna
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Eskilstuna

Måndag: V4-tips till Eskilstuna

Omgången
Dan’ före dan’ före dopparedan’ är här och mitt i julruschen finns chansen att kamma hem några extra julklappsslantar på Eskilstunas travoval. En småtrevlig omgång med två sprinterlopp samt ett över längre distans. Det ser halvt favoritbetonat ut på förhand och jag lutar mig mot favoriten i sista som jag tror inte sviker.

Spiken 
11 Mad Neo (V4-4)

Dubbeldraget
11 Meghann Dane (LD-1)

V4-förslaget (x5)
V4-1: 1,2,3,9 (res 7-11)
V4-2: 5,6,7,8,11 (res 1-9)
V4-3: 4,7,9,12 (res 2-6)
V4-4: 11 Mad Neo (res 1-9)

4x5x4x1 = 80 rader

800 kronor

Dubbelförslaget
11 – 7 x 600
11 – 4,9,12 x 100

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 1-2. B: 3-9-7-11-10-5-6-4. C: 8-12.

Spetsanalys:
1 Miss Sunshine har hållit upp innerspår bakom startbilen förr och kan mycket väl göra det igen men 7 Osman Bey har varit rask i voltstart. Vad kan han i sin debut bakom bilen? Min röst faller tillbaka på Tillman från innerspåret.

Loppanalys:
Sprinterlopp med låg klass och inte helt lätt att peka ut vinnaren. 1 Miss Sunshine gjorde ett starkt lopp på Örebro för två starter sedan och fick sedan välförtjänt sätta nosen först på Färjestad. Via en bra avslutning från tredje utvändigt kunde stoet avgöra enkelt och hittar hon bra loss från innerspår duger hon långt bland grabbarna.

2 Gladiator Gull övertygade vid segern senast och det var hästens andra triumf av fem möjliga. Vid båda tillfällen har valacken avgjort på rejäla sätt och denne starke herre sitter perfekt till i andraspår.

3 Bella Ambrosia höll starkt från utvändigt ledaren på Färjestad och har snart tjänat ihop till första segern. Fyraåringen har lottats till ett vettigt utgångläge och måste ses som en tidig utmanare om segern.

9 Egyptian Neo är ursäktad för nollan i raden senast då han blev hängande i tredjespår nästan hela första varvet. Har plockat sina ettor i raden från täten men ska vara lika bra bakifrån enligt tränare Johan Karlsson.

V4-2

RANKING A: 11-6-7. B: 8-5-1-9 C: 2-10-4-12

Spetsanalys:
1 Yoda Brick är rätt kvick iväg men långt ute i banan kommer 6 Staro Glory Days, 7 Dream Out Loud och 8 Hitman i hopp om att få överta. Vem vill dit allra mest? Troligen sex eller sju.

Loppanalys:
Lång distans i detta lopp och 11 Meghann Dane jagade jag ett tag i slutet av sommaren utan större framgång. Stoet fick sedan en paus men har återkommit på höstkanten och gjort det bra. De två tredjeplatserna i raden följdes upp av en nolla men då satt hon fast med krafter kvar i mål. Love You-dottern har bara testat distansen en gång och det var på Romme 25/11 (trea med galopp) men mitt intryck är att hon borde vara gynnad av de extra metrarna. Kul drag på dubbeln!

Favoriten 6 Staro Glory Days avgjorde ett överpacat lopp via en rapp avslutning senast och kunde därmed bärga årets andra triumf. Valacken är både stark och snabb och får Rikard Björling bara till det i sulkyn är man säkerligen med i matchen när det drar ihop sig.

7 Dream Out Loud är ett segerbud om han håller sig på benen. Det har blivit galopp i de två senast men senast blev han störd och upphämtningen visade att formen sitter där den ska.

8 Hitman blir hårt betrodd men har bricka åtta och få en tung resa härifrån. Gynnas av distansen och jag vågar inte utelämna honom från systemet.

5 Vicky Dreamcatcher kan vara värd att passa. Stoet var slutade två bakom Ready Ribb på Färjestad och karriärens enda fullträff hittills togs över den aktuella distansen.

V4-3

RANKING A: 7. B: 9-4-12-2-6-1-8 C: 3-5-11

Spetsanalys:
Många startsnabba i det främre ledet och rejäl körning att vänta. Bästa läget har 2 Gilmour men 4 J.C.Memory och 5 Santana Volo lär ställa frågan. ”Hockey” vill nog kör i front men det kan kosta.

Loppanalys:
7 Carpenter On Tor kommer få många streck på sig efter att ha stått på tur länge och dessutom varit en skrikhäst på V75. Kjell Wallins travare har stått för solida insatser från dåliga lägen och gick med skor senast så den insatsen är det bara att glömma. Nu fick han inget vidare läge den här gången heller men på det intryck han gett under hösten måste han ändå ses som loppets förstahäst.

2 Gilmour kommer från två fina insatser i lopp som båda vunnits av Primo Valentino. Perfekt utgångsläge och kan leda loppet länge men får nog svårt att stå emot hela vägen. ”Hockey” flaggar dessutom för skor vilket inte direkt ökar chanserna.

Två intressanta antagonister finns på bakspår i form av 9 Black Line L.G. och 12 Up To Belle men båda behöver tur för att komma in i matchen. Det ser ändå ut att kunna bli körning på flera händer men och jag plockar med båda.

4 J.C.Memory orkade inte riktigt haka på sista biten från rygg ledaren på Solvalla men får godkänd i tufft sällskap och valacken har fin form. Snabb ut och borde få en fin resa. Rygg ledaren?

V4-4

RANKING A: 11. B: 1-9-8-14-3-6-12-15-13. C: 7-5-4-10.

Spetsanalys:
Tror ingen kan utmana 1 East Minotaurus som spetsar och sedan leder en stor del av loppet.

Loppanalys:
Spårtrappan avslutar och ett lite halvlurigt lopp där jag ändå väljer att ta ställning. 11 Mad Neo är fältets bästa travare och vinner troligen det här om han håller sig på benen. Senast stämde det inte riktigt med balansen men hingsten gick bra efter galoppen och det var hans första start på en och en halv månad. Med den genomköraren innanför rustningen borde han vara redo att runda det här gänget och jag spikar.

1 East Minotaurus har formen i zenit och är loppets ledare. Valacken spårar sedan länge men jag tror han får se Mad Neo som sin överman.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Eskilstuna: "Tror mig ha bästa hästen"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson