Den franske stjärntränaren Sébastien Guarato kan snart summera ett alldeles strålande 2014. Han blir landets vinstrikaste tränare någonsin under ett år.

2012 slog Franck Leblanc nytt franskt rekord för hur mycket en travtränares stall travat in under året. Efter ett stort succéår stannade han då på 5 244 340 euro. Men i år får han se sig besegrad, inte bara i tränarligan, utan även rekordet förbättras. Det är Sébastien Guarato som gör sitt bästa år någonsin.

Eric Raffin är oftast kusk på Guaratos stjärnor. Foto: ALN

Guaratos hästar har hittills i år (det återstår ändå två veckor) tjänat precis över 5,4 miljoner euro. En summa som motsvarar cirka 51,5 miljon svenska kronor. Guarato har tagit cirka 160 segrar, fördelade på 114 starthästar. Faktum är att det här är hans första tränarchampionat. Tvåan, Leblanc, ligger nästan 1,5 miljon euro efter.

I det synnerligen stjärnspäckade stallet ryms hästar som superstoet Roxane Griff som inledde året med seger i Prix de Cornulier och sedan var fyra i Prix d’Amérique. Här finns också den fyraåriga kanonen Aladin d’Ecajeul som på söndag lär bli favorit i Critérium Continental och kan förbättra rekordet än mer. I Guaratos träning finns också den stora snackhästen för dagen, treåriga Bold Eagle som är obesegrad i år. Och då har vi bara nämnt några.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Cupido Sisu slog till i Vinterfavoriten

Cupido Sisu slog till i Vinterfavoriten

Cupido Sisu blev svaret i Vinterfavoriten på Solvalla. Den tvååriga talangen dubblade sin prissumma genom fullträffen.

Några riktigt fina tvååringar visade upp sig i Vinterfavoriten på Solvalla under onsdagen. Loppet skulle på förhand stå mellan Sucre och Xceed G.T., hästarna som slutade tvåa och trea bakom omöjlige Mister J.P. i Uppfödningslöpning, men när loppet väl kom till avgörande var det en tredje häst som klev in i strålkastarljuset.

Cupido Sisu flankeras av kusk och tränare. Foto: ALN

Örjan Kihlström körde den Petri Salmela-tränade Judge Joe-sonen Cupido Sisu som fick ett perfekt lopp. Cupido Sisu var snabbast ut men släppte utan prut till Sucre genom första sväng. Snart kom Xceed G.T. fram i dödens.

Per Lennartsson-adepten lade massiv press på ledaren med halvvarvet kvar och bakom fick Cupido Sisu fritt spelrum. Medan Xceed G.T. satte klorna i Sucre (som sedermera galopperade) kunde Örjan i god tid få ut Cupido Sisu och gå till anfall. De båda stred en bit sida vid sida men en bit före mål fick Cupido Sisu ett säkert grepp och kunde vinna, till de många delägarnas glädje.

1.15,6a över 2140 var vinnartiden och förstapriset fina 200 000 kronor. Xceed G.T. stark som tvåa, tredjepriset gick till stall Oscarssons Campino Sisu.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "Jättefin i jobben - måste duga bra"
Nästa nyhet
V4 Örebro: ”Jättefin i jobben – måste duga bra”

V4 Örebro: ”Jättefin i jobben – måste duga bra”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han känns bra för klassen och jättefin i jobben. Senaste galoppen tog kusken på sig då det blev lite för häftigt i inledningen. Hästen är snabb ut och lunkar nog med en bit här för att hitta position. Han har varit bra bakifrån i provlopp. Vi har dragit tussarna en gång i lopp och då gick det knappt att få stopp på hästen så det finns mer att ta av. Skor runt om och han måste duga bra, säger Per Fromell om Yankeefromkentucky (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Axevalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Countess Marke – Hon svarade för några bra insatser men var sämre senast utan att jag vet varför. Allt är väl i jobben även om det har varit lite dåliga träningsförhållanden men det var inte så länge sedan hon startade. Vi kör nog i spets så länge det håller och distansen bör fungera bra för henne. Skor runt om, säger Mikael Selin.

8 Ladyofthelake – Hon känns fin i träningen och har gjort flera fina lopp på sistone. Det har dessutom varit en hel del starter på Solvalla vilket härdat upp henne en aning och nu ser det aningen lättare ut. Den som Björn kör är bra men min är inte så tokig heller och distansen ser jag som en fördel. Vi kör med skor runt om igen och jag tycker uppgiften ser passande ut, säger Pierre Nyström.

9 Miss Edel – Hon har inte visat några glimrande takter på sistone och formen är väl sådär. Fältet var inte stort och han borde hamna bra på det men Nice And Easy känns det inte som att vi slår. Jag hoppas dock att hon kan greja en platspeng. Barfota fram, säger Juhani Partanen.

10 Nice And Easy – Hon gör det bra och håller fin form. Hon verkar fortsatt bra i jobben och vi ändrar inte på något i balansen. Skor runt om. Hon kan väl inte dundra på i spåren längre men visst kan hon avsluta bra och ha vettig chans, säger Magnus Lillieborg.

Lopp 2, V4-2

4 White Nose – Hon ska vara i fin sommarform igen. Vi har haft en kiropraktor på henne och vi tror hon hittat rätt. Hon bör ta spetsa och hon känns riktigt laddad nu igen. Hon bör duga bra och jag är optimist. Hon tävlar med skor runt om och vanlig vagn, säger Kjell Magnusson.

5 Senorita Edel – Hon tränar på och gör väl skapliga lopp men ändå tycker jag inte att hon levt upp till förväntningarna. Läget är väl okej men hon känns inte särskilt het och vi får försöka smyga med till pengar. Barfota fram, säger Juhani Partanen.

11 Rally Cleo – Hon var duktig i somras och det är en fin häst. Senast var hon inte fräsch och blev behandlad. Hon är bra förberedd nu och känns fin med bland annat 19 full väg i jobb. Jag kan inte motståndet men jag räknar med en bra insats även om det inte är toppform. Skor runt om, säger Magnus Lillieborg.

Lopp 3, V4-3

1 Inception – Han är i bra slag för dagen och har stått för fina prestationer den senaste tiden. Läget är bra och han spetsade bakom bilen för tre starter sedan men allt beror på hur han sköter sig. Helt stabil är han inte men håller han sig bara på benen tror jag att han har chans. Skor runt om, säger Juhani Partanen.

2 El Querido – Det verkar ok med honom även om det varit hårt i backen och vi har inte kunnat trimma riktigt fullt ut. Han kan öppna bra och det kan bli spets. Skor runt om, säger Mikael Selin.

4 Simply the Best – Det är en snabb häst men lite av en strulpelle. Han får smyga med och greja en fin placering men min andra häst är av annan och bättre kaliber. Senast blev den här rullig barfota och det blir skor runt om, säger Per Fromell.

8 Yankeefromkentucky – Han känns bra för klassen och jättefin i jobben. Senaste galoppen tog kusken på sig då det blev lite för häftigt i inledningen. Hästen är snabb ut och lunkar nog med en bit här för att hitta position. Han har varit bra bakifrån i provlopp. Vi har dragit tussarna en gång i lopp och då gick det knappt att få stopp på hästen så det finns mer att ta av. Skor runt om och han måste duga bra, säger Per Fromell.

Lopp 4, V4-4

2 Bo V. – Han har sprungit med en inflammation i en kotsenskida utan att vi hittade det. Därav uppehållet inför senast. Han kämpade på bra senast i 70-procentig from och ska väl vara bättre nu. Han verkar rejält taggad här hemma. Uppgiften ser mycket lämplig ut och jag räknar med klart bra chans utan strul. Nu provar vi nog barfota fram för första gången. Åter helstängt huvudlag, säger Bo Nilsson

4 Peo Palema – Han gör helt okej insatser varje gång men det här loppet innehöll faktiskt ett par dugliga konkurrenter. Läget kan jag inte klaga på men jag tycker ändå att han letar formen en aning. Vi får söka ett lopp i ryggar och sen spurta ner så många som möjligt. Vi kommer köra med bakskor denna gång, säger Juhani Partanen.

6 Blue Line – Han är bra i ordning men hänger mest med i loppen. Det krävs oerhört mycket tur för att han ska kunna sätta nosen först och vi får smyga med så länge det går. Blir det rätt kört för vår del är han säkert med i den främre träffen men att vinna blir tufft. Det blir vinterskor runt om nu, säger Fredrik Pedersen.

7 Midnight Bråten – Han verkar bra i jobben och han var jättefin i går onsdag då jag körde honom. Han tävlar åter med skor runt om och distansen klarar han fint. Det gäller att han kommer ner i bra slagläge från det dåliga spåret, säger Lars-Inge Olsson.

9 Fridhems På Linjen – Han var godkänd senast och allt verkar bra efteråt. Jag är jättenöjd med läget och vi har bra startrygg. Han behöver mer i lopp i kroppen och vi är nöjda med en slant. Han tävlar med skor denna gång då hovarna inte är de bästa. Allt är väl i jobben, säger Ove Ousbäck.

10 Jartinec – Han har bra form och senast var det ordentligt med sparat i mål. Vi har ingen tur med spårlottningen och från framspår hade jag trott på bra chans idag. Nu behöver vi flyt. Inga ändringar, säger Håkan Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Monas Invercote nära segern i Paris
Nästa nyhet
Monas Invercote nära segern i Paris

Monas Invercote nära segern i Paris

Det var riktigt nära en svensk fullträff på Vincennes även under onsdagen. Monas Invercote slutade som knappt slagen tvåa.

I ett lopp på Vincennes för femåriga ston gjorde Viking Kronos-dottern Monas Invercote första starten i Frankrike. Det var likväl första framträdandet i regi Svante Båth, hästen har tidigare tränats av Hans Östberg. Det blev också en riktigt lyckad start på vintermeetinget för svenskan.

Franck Nivard satt i sulkyn och gav Monas Invercote en riktig smörlöpning. Hästen gled fram som tvåa i andraspår, mestadels i rygg på favoriten Pleasaure Kronos som därmed fick göra jobbet själv.

Det blev galopp för Youana. Foto: ALN

Pleasure Kronos fick greppet genom sista sväng och vid utgången av den samma kunde Nivard vrida på i tredjespår med Monas Invercote som jobbade ned sin tappra motståndare. Problemet var bara att på innerspår fick Pietro Gubellini fritt med Potenza Om som levererade en snabb avslutning och hann före svenskhästen med knapp marginal.

Vinnartiden noterades till 1.15,4 över 2700 meter och Potenza Om belönades med 28 800 euro i premier. Monas Invercote fick 16 000 för sin silverplats. Pleasure Kronos slutade trea. I loppet gjorde även Youana Vincennesdebut och var med bra från start, men gick snart över i galopp och diskades.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Treåringar vill ha revansch i jultid
Nästa nyhet
Treåringar vill ha revansch i jultid

Treåringar vill ha revansch i jultid

De högtdoterade årgångsloppen är inte riktigt över än för i år. Dagen för dopparedagen jagar några treåringar revansch på Gävletravet.

Origo Tilly. Foto: ALN

En extra V75-omgång är traditionsenligt insatt kvällen före julafton (då det som bekant är travfritt) och höjdpunkten stavas E3-revanschen för hingstar och valacker med saftiga 300 000 kronor till vinnaren.

Det är en skara fina unghästar som lockats till start, däribland skönjer vi Breeders Crown-tvåan Gross Weight och korta E3-tvån (och långa E3-fyran) Origo Tilly. Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Zenit Brick – Jorma Kontio
2 Leonas Santo – Per Linderoth
3 Bullyoung – Robert Bergh
4 M.T. Jest – Ulf Eriksson
5 Diable d’Inverne – Åke Lindblom
6 Origo Tilly – Torbjörn Jansson
7 Meslon – Jörgen Westholm
8 Gross Weight –Örjan Kihlström
9 Bison Spiro – Svante Ericsson
10 Rightkindoftrouble – Peter G Norman
11 New Generation – Ulf Ohlsson
12 Önas Jocke – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prince di Poggio ute efter ny seger i Paris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson