Digital Ink och Noras Bean utkämpade en batalj förra lördagen. I Guldfinalen är det dags igen. Och då vill nog också Nahar ha ett finger med i spelet.

Nästa fredag, närmare bestämt annandag jul, avgörs årets sista V75-finaler och det är Gulddivisionen, tillika nyinstiftade Gert Lindbergs lopp, med en kvarts miljon kronor i förstaprispremie, som är main event.

Nahar är en allvarlig utmanare. Foto: ALN

Bland de tio startande finner vi Stefan Melander-tränade Digital Ink som haft en bra vinter hittills och som drog vinstlotten med andraspåret bakom bilens vingar. Prix de France-vinnaren Noras Bean finns med igen i hopp om revansch, men tvingas inleda från sjunde spår. Ännu tristare spår fick världsrekords-travaren Nahar som, denna gång med Torbjörn Jansson, börjar från spåret längst ut.

Under V75-dagen avgörs även Stoeliten, Baroness Karsks lopp, samt stayermatchen Hästägarkannan med 200 000 kronor till vinnaren.

2140 auto

1 Vacqueyras – Erik Adielsson
2 Digital Ink – Örjan Kihlström
3 Nothing But Class – Peter Untersteiner
4 Motgomery Hill – Björn Goop
5 Traveling Man – Kenneth Hagustad
6 Bon Frecia – Jorma Kontio
7 Noras Bean – Stefan Söderkvist
8 Nahar – Torbjörn Jansson
9 Rutger Raket – Thomas Uhrberg
10 Mr Vida – Johnny Takter

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tre svenskar till start i Critérium Continental

Tre svenskar till start i Critérium Continental

Det är laddat för stor fyraåringsbatalj på Vincennes denna söndag. Tre svenskar finns med när Critérium Continental ska avgöras.

Några av Europas bästa travare finns på plats i Paris på söndag när förnäma Critérium Continental körs på Vincennes. Loppet som avgjorts sedan 1966 lockar inte bara med ett massivt förstapris på 108 000 euro, utan också en möjlighet för vinnaren att mäta krafterna mot de bästa i Prix d’Amérique fem veckor senare.

Backfire är en av två Malmqvist-hästar i loppet. Foto: ALN

På torsdagen spikades den definitiva startlistan som innehåller arton hästar bakom bilen. De första nio ryms i det första ledet och Tomas Malmqvists duo Backfire och Tumble Dust hade verkligen ingen lycka med spårtombolan. Jägersrotränarens bidrag hamnade längst ut bakom vingen. I sulkyn kommer Björn Goop sitta bakom Tumble Dust, medan Erik Adielsson styr Backfire.

En tredje svenskhäst kom också med i racet. Det är tidigare Fredrik Persson-tränade Boys Going In, numera i träning hos Fabrice Souloy, som här får ett verkligt elddop i sin första start i nya regin. Det är Franck Nivard som kör från ett bakspår.

Tre nordiska bidrag ytterligare provar lyckan. Norrmännen hoppas på Papagyo E., finländarna på Jonesy och danskarna på det av Jean Baudron tränade stoet Tast of Bourbon. Den franska kullkungen Aladin d’Ecajeul som imponerat stort i år för sin tränare Sébastien Guarato lär få finna sig i favoritskapet och inleder med Eric Raffin i sulkyn från innerspåret bakom bilen.

Boys Going In gör en intressant start. Foto: ALN

Det är för övrigt en fullspäckad söndag på Vincennes där andra godbitar på programmet är den tuffa fyraåringsmatchen under sadel Prix Emile Riotteau (54 000 euro) och den treåriga montéuppgörelsen Prix de Vincennes (108 000 euro). Och apropå monté möts några av Prix de Cornulier-hoppen redan på lördag i Prix Jules Lemonnier (54 000 euro), där inkluderad Cornulier-vinnaren Roxane Grif.

Här är startlistan till Critérium Continental:

2100 auto

1 Aladin d’Ecajeul – Eric Raffin
2 Athos des Elfes – Joël van Eeckhaute
3 Remo Gas – Pierre Vercruysse
4 Atlessima – Julien Dubois
5 Africaine – Jean-Etienne Dubois
6 Alésia d’Autot – Mathieu Mottier
7 Akim du Cap Vert – Franck Anne
8 Backfire – Erik Adielsson
9 Tumble Dust – Björn Goop
10 Tast of Bourbon – Alexandre Abrivard
11 Boys Going In – Franck Nivard
12 Ringostarr Treb – Roberto Vecchione
13 Duke of Greenwood – Hugo Langeweg Jr
14 Papagayo E. – Vidar Hop
15 Radiofreccia Fi – Federico Esposito
16 Jonesy – Tuomas Korvenoja
17 Amiral Sacha – Gabriele Gelormini
18 Rod Stewart – David Thomain

Senaste vinnarna:

2013: Victorie – Mathieu Mottier 1.12,4
2012: Un Mec d’Héripré – Matthieu Abrivard 1.10,3
2011: Timoko – Richard Westerink 1.11,6
2010: Sévérino – Christian Bigeon 1.12,1
2009: Rolling d’Héripré – Jean-Michel Bazire 1.11,2

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inga starter i vinter för Orecchietti
Nästa nyhet
Inga starter i vinter för Orecchietti

Inga starter i vinter för Orecchietti

Stefan Hultman-stjärnan Orecchietti har inte setts till sedan fallet i Sundsvall Open Trot. Och det lär dröja till våren innan sjuåringen ses igen.

From Above-hingsten Orecchietti har alltid haft en stor kapacitet, något som bland annat segern i Sprintermästaren och Fyraåringseliten samt Årjängs Stora Sprinterlopp som femåring, vittnat om. Men de senaste säsongerna har det blivit mer av sporadiskt tävlande och det lär dröja till vintern är över innan hästen återkommer.

Orecchietti har 19 segrar på sina 40 starter. Foto: ALN

Efter att ha imponerat vid två raka segrar för ett år sedan, fick Orecchietti tvingas till en ny längre paus. Då gjorde han comeback under midsommar i Rättvik och vann direkt, vilket följdes upp med en ny seger. Men som en av favoriterna i Sundsvall Open Trot i slutet av augusti svek den fyrfaldiga miljonären, slutade oplacerad och har sedan inte setts på tävlingsbanan.

– Tyvärr så var Orecchietti inte alls bra i Sundsvall Open Trot som alla såg. I proverna som togs efter loppet visade det sig att han hade ett virus i kroppen. Ändå togs det prover och vi kollade upp honom före loppet utan att vi då hittade några fel. Det visar hur svårt det är och vad maktlös man känner sig när sådant här händer. Efter det fick Orecchietti en rejäl vila i några veckor för att få en chans att återhämta sig igen, säger tränaren Stefan Hultman till travkompaniet.se och fortsätter:

– Orecchietti fick sedan börja med lätta pass på vattenbandet utan att anstränga sig. Under november började han tränas igen men uppenbarligen tog viruset en del på honom. Han känns fräsch och fin men, han ligger för högt i puls och helt klart fattas det en hel del i honom än.

Därför blir det, som i fjol, inga starter för Orecchietti i vinter. Fokus sätts nu i stället på att komma ut till våren och i form till de stora loppen i vår och sommar.

– Orecchietti är en häst som inte har några problem med att tävla med broddar i skorna och därmed skulle kunna starta i vinter. Men, då han träningsmässigt inte är där han borde för att kunna tävla så får han träna på nu och så får han komma ut igen till våren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guarato slår rekord i Frankrike
Nästa nyhet
Guarato slår rekord i Frankrike

Guarato slår rekord i Frankrike

Den franske stjärntränaren Sébastien Guarato kan snart summera ett alldeles strålande 2014. Han blir landets vinstrikaste tränare någonsin under ett år.

2012 slog Franck Leblanc nytt franskt rekord för hur mycket en travtränares stall travat in under året. Efter ett stort succéår stannade han då på 5 244 340 euro. Men i år får han se sig besegrad, inte bara i tränarligan, utan även rekordet förbättras. Det är Sébastien Guarato som gör sitt bästa år någonsin.

Eric Raffin är oftast kusk på Guaratos stjärnor. Foto: ALN

Guaratos hästar har hittills i år (det återstår ändå två veckor) tjänat precis över 5,4 miljoner euro. En summa som motsvarar cirka 51,5 miljon svenska kronor. Guarato har tagit cirka 160 segrar, fördelade på 114 starthästar. Faktum är att det här är hans första tränarchampionat. Tvåan, Leblanc, ligger nästan 1,5 miljon euro efter.

I det synnerligen stjärnspäckade stallet ryms hästar som superstoet Roxane Griff som inledde året med seger i Prix de Cornulier och sedan var fyra i Prix d’Amérique. Här finns också den fyraåriga kanonen Aladin d’Ecajeul som på söndag lär bli favorit i Critérium Continental och kan förbättra rekordet än mer. I Guaratos träning finns också den stora snackhästen för dagen, treåriga Bold Eagle som är obesegrad i år. Och då har vi bara nämnt några.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Cupido Sisu slog till i Vinterfavoriten
Nästa nyhet
Cupido Sisu slog till i Vinterfavoriten

Cupido Sisu slog till i Vinterfavoriten

Cupido Sisu blev svaret i Vinterfavoriten på Solvalla. Den tvååriga talangen dubblade sin prissumma genom fullträffen.

Några riktigt fina tvååringar visade upp sig i Vinterfavoriten på Solvalla under onsdagen. Loppet skulle på förhand stå mellan Sucre och Xceed G.T., hästarna som slutade tvåa och trea bakom omöjlige Mister J.P. i Uppfödningslöpning, men när loppet väl kom till avgörande var det en tredje häst som klev in i strålkastarljuset.

Cupido Sisu flankeras av kusk och tränare. Foto: ALN

Örjan Kihlström körde den Petri Salmela-tränade Judge Joe-sonen Cupido Sisu som fick ett perfekt lopp. Cupido Sisu var snabbast ut men släppte utan prut till Sucre genom första sväng. Snart kom Xceed G.T. fram i dödens.

Per Lennartsson-adepten lade massiv press på ledaren med halvvarvet kvar och bakom fick Cupido Sisu fritt spelrum. Medan Xceed G.T. satte klorna i Sucre (som sedermera galopperade) kunde Örjan i god tid få ut Cupido Sisu och gå till anfall. De båda stred en bit sida vid sida men en bit före mål fick Cupido Sisu ett säkert grepp och kunde vinna, till de många delägarnas glädje.

1.15,6a över 2140 var vinnartiden och förstapriset fina 200 000 kronor. Xceed G.T. stark som tvåa, tredjepriset gick till stall Oscarssons Campino Sisu.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Örebro: "Jättefin i jobben - måste duga bra"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson