Ett förstapris på 108 000 euro och en friplåt till Prix d’Amérique. Mycket står på spel i Critérium Continental. Fler svenskar är hugade spekulanter på platserna i loppet.

Tumble Dust är en av två Malmqvist-hästar. Foto: ALN

Söndagen före jul, den 21 december, avgörs det stora franska fyraåringsloppet Critérium Continental på Vincennes. Förutom ett förstapris på motsvarande nästan en miljon kronor, erhåller loppets vinnare också en plats i Prix d’Amérique om så önskas.

Loppet ser ut att även i år få riktigt hög kvalitet och flera svenskar har siktet inställt mot loppet. Anmälda för närvarande är Tomas Malmqvists duo Tumble Dust och Backfire. Här finns också Boys Going In, Remo Gas, Call Me Keeper och norska Papagayo E. Sedan tidigare har också toppnamn som Riff Kronos och Ivar Sånna nämnts som högaktuella för loppet.

Hemmanationen lär dock bjuda tufft motstånd. Allra främst från Sébastien Guaratos franska kullkung Aladin d’Ecajeul som haft loppet i sikte en längre tid och även nämns som en segerkandidat i Prix d’Amérique denna säsong. Anmälda är även tuffa kort som Akim du Cap Vert och Africaine.

Critérium Continental körs över 2100 meter med autostart. Den definitiva startlistan blir klar nästa torsdag. Två svenskar har vunnit loppet tidigare: Mr Lavec 1995 och Opal Viking 2004. På senare år har Kadett C.D. slutat tvåa 2011 och Noras Bean på samma placering 2009.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Un Mec d’Héripré borta från Prix d’Amérique

Un Mec d’Héripré borta från Prix d’Amérique

Ett av de största namnen inför det franska vinter-meetinget är borta. Un Mec d’Héripré kommer inte starta mer i vinter – hästen har drabbats av en sjukdom orsakad av fästingar.

Fabrice Souloys sexåriga stjärna Un Mec d’Héripré, som vi bland annat minns som diskad måletta i Hugo Åbergs i somras, var en av förhandsfavoriterna i Prix d’Amérique-snacket. Men nu är han borta resten av vintermeetinget.

Orlando Vici-sonen har tillhört favoriterna i de båda första ”B-loppen” men utgjort en slät figur, i lördags föll han tillbaka från dödens och slutade nia. Men efter veckans veterinärundersökningar har förklaringen till hästens svaga insatser kommit.

Un Mec d’Héripé har drabbats av granulocytär anaplasmos, en sjukdom som överförs via fästingar. Någon fara för hästens hälsa råder inte men sjukdomen måste behandlas med antibiotika i flera veckor, enligt Paris-Turf. Därmed är den nästa åttafaldiga miljonären borträknad från Prix d’Amérique och övriga storlopp på hemmaplan i vinter.

Tränaren Fabrice Souloy planerar nu i stället att han sin stjärna i toppform för den europeiska storloppssäsongen i vår och sommar där Elitloppet säkert är ett av huvudmålen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Knows Nothing vass direkt i Sverigedebuten
Nästa nyhet
Knows Nothing vass direkt i Sverigedebuten

Knows Nothing vass direkt i Sverigedebuten

Kanske var det en tidig Elitloppskandidat som Reijo Liljendahl presenterade på onsdagskvällen. Amerikanske Knows Nothing såg i vilket fall riktigt fin ut i sin Sverigedebut.

Knows Nothing blir intressant inför nästa års storlopp. Foto: ALN

Femårige Kadabra-sonen Knows Nothing tillhörde den amerikanska kulltoppen och slutade bland annat femma i Hambletonian bakom vinnande Market Share. Den femfaldiga miljonären kom till Sverige och Reijo Liljendahl i somras och i decembermörkret på Solvalla var det dags för både första starten i det nya hemlandet och den första på mer än tretton månader.

Men det var en riktigt pigg amerikan som Reijo visade upp med Örjan Kihlström i vagnen. Duon fann tredje utvändigt från spåret längst ut bakom bilen. I ledningen gick Bon Frecia som snart fick Chapeau utvändigt om sig. Den sistnämnde lade press på ledaren genom sista sväng och Kihlström väntade till först 300 meter kvar innan han lät Knows Nothing attackera i tredjespår.

Men då svarade årsdebutanten direkt. Samtidigt som Chapeau fick greppet in på upploppet stod det klart att han inte skulle avgå med segern. Den skulle i stället gå till Knows Nothing. Avslutningen var riktigt kvick och femåringen kopplade segergreppet på några få steg.

– Han är en jättetrevlig häst. Vi hade lite tur och kom ner och fick ett fint lopp men han avgjorde på ett snyggt sätt. Jag vet inte hur mycket krafter han hade kvar men när jag ryckte tussarna och manade på honom lite bet han i bra och avgjorde väldigt enkelt, sa Kihlström enligt Kanal 75.

Knows Nothing vann på 1.14,0a över 2140 meter och tjänade på det 100 000 kronor. Indigo Broline spurtade vasst till andrapriset före Chapeau.

*

Tino Ärling fixade guldklockan. Foto: ALN

Tidigare under Solvallakvällen avgjordes anrika Travrondens Guldklocka som tillföll Roger Walmann-lärlingen Tino Ärling. Den duktige 28-åringen tog i det första försöket en skrällseger bakom Iliano Toll (63 gånger pengarna) och slutade trea i det andra bakom vinnande Croque och Jimmy Dahlman.

Det betydde att Tino Ärling fick välja häst först i finalen och valet föll på Ulf Stenströmer-tränade Bear Dancer. Ett helt korrekt val visade det sig. Ekipaget tog hem finalen – och guldklockan säkert. Det före Dead Wood och Oskar J Andersson och Micciano Lung med Alexander Nilsson.

*

Gunnar Nordins lopp hade samlat ett fint fyraåringsfält där Markus B Svedberg-tränade Rolex Bigi vann lätt från ledningen för Jorma Kontio på 1.14,3a över 2140. Derbytvåan Ivar Sånna klev fram i dödens men orkade inte fullt till slut och blev fyra. Amazon Am galopperade som trea mitt i sista sväng.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Örebro

Torsdag: V64-tips till Örebro

V64 Örebro 11/12  

Omgången: Örebro travar på med V64-tävlingar och det ser inte så svårt ut med flera ojämna lopp och få hästar. Då jag spikar en storfavorit spelar jag med utgångar som inte är favoriter och bakom dessa hoppas jag på skräll i ett av loppen. Då kan det bli en helt okej kväll när det finns alternativet att spela x 2,5 och enbart för sex rätt.  

Bästa spiken: 7 Bar Plombier (V64-1) är en segermaskin som har en ren straffspark, och då är det stabilt att ha Kontio vid bollen. Han är en av de bästa kuskarna på att vinna med bästa hästen. Renset blir obefintligt, men då jag spelar x 2,5 blir det bra ändå räknar jag med!

Utgångarna: 11 Dennis de Castella och Winchester Bay (V64-2) känns mest intressanta i ett riktigt öppet treåringslopp. Där ska jag ha spetshästen (med första bike!) och bästa hästen!

1 Amazing Goal (V64-4) var det mycket surr om senast och med det loppet i Sverige i benen och med värsta spetshotet borta borde det vara läge att ta betalt i ett klurigt långlopp.

V64-förslaget är på 1.740 kronor (enbart för alla sex rätt):

7 Bar Plombier (1-4)

11-3/ 5-1-2-9-10-8-6-7-12 (11-3)

1-7-5 (2-3)

1 Amazing Goal/ 9-3-5-14-13-8-2-11 (4-12)

2-3-8-4-1 (5-11)

1-7-5-2 (3-4)

 1x2x3x9x5x4 = 1080 kr

1x11x3x1x5x4 = 660 kr

 

DD-förslag:

2,3 – 1 x 250

2 – 5 x 200

1,2,3,4,8 – 7 x 50

Totalt: 950 kr

V64-1:

Ranking: A: 7 B: 1-4-6-9-5-3 C: 2-8 

Spetsanalys: Captivating Ås har haft innerspår två gånger och inte varit nära att hålla någon ledning och hon axlar inte första stegen. De är rätt så snabba och då Nimbus Hackstable inte öppnat på länge tror jag att Diamond Duo sticker till ledningen. Han var snabb i söndags innan na galopperade på väg att överta av Ekets Patrik. Han släpper efter 500 meter till Bar Plombier som lärt sig öppna allt bättre.

Loppanalys: 7 Bar Plombier blir gigantisk favorit och han vann med 50 meter senast efter att ha körts till ledningen mot liknande hästar (5 Pröjsarn var tvåa den gången…) och var spelad till 13 för tio. Han har vunnit åtta lopp och är en tanks som inte är kul att få över sig. Alla lär vilja ha hans rygg och väl i ledningen lär han dra musten ur dem i tid. Jorma har vunnit 6/10 försök med hästen och här kommer seger nummer sju. Visst han har gjort 28 raka starter barfota runt om och nu ska det bli lätta aluminiumskor runt om. Det är ett klart minus då hästar som vant sig vid att springa barfota får skor på sig igen, men han har så mycket bättre kapacitet är de han möter så han vinner ändå räknar jag med.

1 Captivating Ås har inte varit sig lik i de senaste starterna, och efter fyra raka nollor blev hon fyra senast utan att vara som bäst. Reijo ligger lågt och hon blir över från början, men det är ett litet fält där de flesta är trötta på detta med trav och hon kommer mata ner ,ånga om hon kommer loss.

4 Diaomd Duo lägger jag högt på att det borde bli ledarryggen som han öppnade innan galoppen i söndags. Han har mött hårda hästar under året och kan följa med till en tvillingplats med det tippade scenariot. 

Bra är 6 Rafael Blågul som vann E3-revanschen som treåring och han är maffig då han är i form. Nu hade han varit borta nästan ett år innan comebacken och han var i behov av loppet då han hade svåret med tempoväxlingar och var lite seg, men han kom upp i ryggar sista 100 metrarna och var inte tom i mål. Alla poäng är överst med fyra nollor närmast och han är en fidus.

V64-2:

Ranking: A: 11-3 B: 5-1-2-9-10-8-6 C: 7-12

Spetsanalys: Orutinerade hästar med bilstart. Imakeaflirtwithyou är en liten kvick sak som klev iväg bra då hon väl var rättställd senast och kördes till ledningen, borde öppna bra i bildebuten. Dock var Winchester Bay väldigt snabb näst senast för Björn, och då det dessutom blir jänkarvagn nu känns det som klar spetsfavorit trots allt.      

Loppanalys: Ett öppet treåringslopp där det sprids bland strecken, och betrodda 9 Semifinal har jag ingen känsla för alls. Visst klev han undan rejält från ledningen näst senast, men var inget extra bakifrån senast och den rankas ner.

Mer sugen är jag på två andra, dels 11 Dennis de Castella som det är bra kliv i och hittills tycker jag att han har visat mest i detta gäng. Näst senast gick han undan hur enkelt som helst från ledningen då Sir Toby inte direkt åkte på några drivningsböter. Senast satt han en bit bak men sköt till mycket bra då han styrdes på i dimman och gick bäst av alla sista 100 metrarna, och det var ett bättre lopp än detta, via 13/800 meter. Angelo Zaz vann loppet och det är ingen skam att inte hinna på denne. Med lite klaff under vägen tror jag på seger! 

Intressant är även 3 Winchester Bay som gjort det bra även om han inte riktigt räckte mot bra hästar senast på Åby. Näst senast öppnade han visslande för Björn, och var smått överlägsen då han ökade farten sista halvvarvet. Det ska bli jänkarvagn nu då Calle Jepson kör och det borde passa perfekt och från ledningen är han hästen att slå!

Det skiljer inte mycket på förstarankade mot sistarankade och här ska man inte spara på strecken, jag spelar utgång med min A-duo och målar igen bakom. 

V64-3:

Ranking: A: 1-7-5 B: 2-3 C: 6-4

Spetsanalys: Pomona är mycket startsnabb och även med spår långt in har hon varit rask. I Åmål i somras följde hon bilen till ledningen från andraspår och hon blir inte lätt att ta sig förbi. Hon har gått i spets 4/5 senast loppen och lär köras där igen. Utmanar gör Il Sånna som varit snabb med liknande spår, ökade bra efter några steg i februari för Söderkvist och drog till spets och Jorma gillar att skicka iväg. Även snabba Deweyscamper som varit snabb flera gånger, bland annat från spår fem men tar knappast en längd på de invändiga.    

Loppanalys: Ett ihåligt lopp där två av tre betrodda kommer från vila och formen är svår att räkna på. Form har 7 Deweyscamper som satt fast med sparade krafter näst senast och var positiv. Det var hon även senast då hon visserligen fick bestämma till 18,5 första varvet, men hon svarade press av Financial Dust i det längsta via 13 sista halvvarvet. Hon är snabb ut, men de andra betrodda innanför är lika snabba och laddar kusken kan hon hamna i dödens. Nu brukar Kenta köra defensivt utan att ta några som helst initiativ. Hästen har varit trea som bäst i fem lopp på 1600 meter och är ingen vinnartyp. Ändå chans i dåligt lopp på formen och med bara sex motståndare.

Tipset till spetsfavoriten 1 Pomona som borde vara en bra sprinter som hon ser ut, men hon var tveksam i de senaste starterna då hon tydligt slog med skallen över upploppet då hon gick i ledningen och inte ville kämpa. Hon var bra vid spetssegern över 1600 meter tidigare och springa kan hon. Vilan borde ha gjort henne gott och hon är typen som känns lätt i kroppen och borde vara bra direkt. Jag tror att man testar i ledningen igen (gått i ledningen 4/5 senaste loppen) och då det är 1600 meter kan hon trilla undan.

Givet streck är även 5 Il Sånna som också fått en pust efter senaste starten. Då sköt han till fint efter sen lucka och gick med bra fart över upploppet. Han är snabb ut och skulle Jorma hitta till ledningen blir han svårslagen. Det kan dessutom bli bike på nu, det har det inte varit i de senaste loppen. Enda segern togs faktiskt över kort distans, då avgjorde han säkert över upploppet.

V64-4:

Ranking: A: 1 B: 9-3-5-14-13-8-2-11 C: 4-12-7

Spetsanalys: Jag tror att Amazing Goal håller upp sitt innerspår. Han var riktigt rapp i benen från just spår 1 i Finland då han spetsade enkelt och “Biffen” borde testa i ledningen! 

Loppanalys: Det är ingen dålig favorit i 9 Långarsbo Blixten som hängde med bra bakom överlägsne Trycky Track senast efter vila. Troels meddelade lugnt upplägg då och tunt jobbat, och det var på bra vis han höll farten till mål. Han ska alltså vara bättre nu och kan vinna, men det är ingen segermaskin och det blir ofta strul för Troels i loppen…

Jag spelar istället utgång med 1 Amazing Goal som jag inte dömer på senaste insatsen då han gjorde första starten i Sverige på två år. Han var trög hela loppet och chanslös att haka på i spåren. Tredjeplatsen togs bara på styrka och att han höll farten på avstånd. Han mötte bra hästar i Finland för tre starter sedan, gick en bra repa fram utvändigt in mot slutsvängen med orkade inte fullfölja. Näst senast var det bra tryck i honom, han gick med i ryggar och det löste sig perfekt men han var så pigg så han tog en kort galopp då han skulle speeda förbi på upploppet. Han visade bra uppfattning då han ställde sig och vann enkelt. Han borde duga i klassen och då han inte är favorit, jag tror på spets så är det en bra utgång! 

Tidig är 3 Xerafime Won som gjorde ett av sina bästa lopp hittills senast då han gick först i spåren sista varvet och där ute lämnade Amazing Goal som inte kunde följa ryggen. Även om hästen blev utkontrad sista biten då grepp såg ut att vara kopplat så var det en stark insats. Tillman igen är helt rätt och läget är passande.  

5 Lookh Magic är bättre än raden och Toby upp i vagnen måste ses som ett stort plus. Han kan skrälla och är inte så mycket sämre än favoriterna. 

V64-5:

Ranking: A: 2-3 B: 8-4-1-5-11-6-10 C: 9-7-12

Spetsanalys: Bra spetschans måste det vara för Unique Julia som kan öppna rejält då hon laddas. Favoriten Västerbo Paymyday är bara medelsnabb och då han spetsvann på V75 fick han köra till och överta och nu borde det bli svar! Greve E. kan häxa, men han har varit korkad bakom bilen och galopperat i 4/6 senaste försöken med spår en bit in och galopperade före start då han hade spår 1.

Loppanalys: Jag tror att 2 Unique Julia har bra chans att spåra hem det här sprinterloppet. Hon kämpar väl från ledningen vilket hon visade vid segern i Sundbyholm, svarade sista biten då hon såg slagen ut. Senast körde Takter väl tufft med henne i spåren sista 700 metrarna och hon orkade inte riktigt. Jag tycker ändå att hon höll farten starkt över upploppet, och spelar mest med henne på DD då hon ger fina odds.

Favorit är 4 Västerbo Paymyday som är kapabel, men han tar inte alltid ut sig och gillar inte att få blodsmak i munnen. Han är en helt annam och bättre häst då han går i ledningen och båda sina segrar är tagna från spets. Det var därifrån han vann på V75 tidigare i år och då bara gasade Jorma undan över upploppet. Skulle jag ha fel i spetsstriden och han kommer dit, ja då har han bra chans. Reijo låter nöjd med träningen, men han är allt för mycket spelad med tanke på uppehållet och att han knappast tar spets av egen kraft. Rankas ner!

Jag spelar med 3 Mercury Broline på DD då han har en bra uppgift, och skulle de ovan nämnda köra tufft för länge kan han ta dem på utmattning. Han vill inte gärna vinna lopp, men ska han göra det någon gång så är det liknande som detta.  

V64-6:

Ranking: A: 1-7-5-2 B: 3-4-11-9-10-6 C: 8-12  

Spetsanalys: Inget större snack här då det är påställt med Seven Jersey som har spetsat för Christiansson två gånger och då han är snabbare än de andra och dessa ska ta längden från start så har han bra spetschans. Innerspår är klart bättre i Örebro numera ska man tänka på sedan man gjorde om distanserna och flyttade starten.   

Loppanalys: 1 Seven Jersey har en bra uppgift och jag tror mest på honom, han växer en klass i ledningen där han vunnit sina två senaste försök. Detta i förra regin hos Anders Christiansson och han var riktigt bra vid båda dessa tillfällen. Trots att han fick press under vägen svarade han enkelt, senaste gången mot en så bra häst som Montdore (visserligen i hans gamla regi, men ändå…). Jersey var trög i debuten för Stenströmer, men nu ser det ut som att han får löpa i ledningen och då agerar han säkert piggare. Det var helstängt och bike även senast, men det ger bättre effekt i spets. Bra chans.

Kul att dra upp är 7 Al’s Redhead som var en ”nästa-gångare” i flera lopp på Solvalla då hon såg fin ut och gick bra i skymundan. Senast var hon lite sämre, men då hon blir väldigt lite spelad är hon kul att dra upp och jag spelar skräll med henne mot flera hästar i DD-1. Valfria DD-odds gillar vi!

5 Lunatic Face är kapabel och han är formstark efter mycket strul. Han klarade inte innerspår i volten senast då han blev för stressad, men vid segern var han rejäl och upphämtningen efter galopp var grym näst senast. Chans felfri.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Gilla tranvet.se på Facebook! Klicka här.

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Östersund: "Jag är lite optimistisk"
Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Jag är lite optimistisk”

V4 Östersund: ”Jag är lite optimistisk”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har förvisso bara vunnit ett lopp i karriären men så bra som han kändes senast har jag nog aldrig varit med om. Han var då bara en halv längd bakom hästar som tävlat på V75 efter det och jag var klart nöjd. Jag tror att han kan överraska men frågan är om vi kan hålla ut Pine Shot från start. Jag tror kanske inte det men en fin resa borde vi kunna då. Hans statistik är inte imponerande men jag är lite småoptimistisk. Vi kör med skor runt om men det har funkat förr, säger Patrick Wickman om Qvintus Exclusive (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Östersund. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Scissors – Det här är en rätt fin häst men senast blev allt fel då vi blev utsvarade i alla möjliga spår. Han borde kunna öppna bra men det är alltid lurigt att få upp farten från innerspår. Jag tror han ska duga och det blir skor med brodd, säger Björn Karlsson.

2 Christian Palema – Han har gjort det bra de gånger han tävlat hittills men nu har det funnits dåligt med lopp och han har inte startat på ett tag. Formen ska ändå inte vara så tokig och startspåret är bra. En gång har han gått i ledningen och då förstod han inte alls vad det gick ut på så vi satsar på ett lopp i ryggar denna gång. Han bör duga en bit, säger kusken Susanne H Osterling.

5 Olymp Amok – Han blir nog bra nästa år men är fortfarande lite väl valpig i sitt beteende. Han var duktig senast som knappt besegras och kommer allt mer. Allt känns bra i jobben och det blir skor runt om, säger Thomas Lönn.

9 Be Bop A Lola – Hon har varit förkyld efter senast men nu har vi tränat på. Hon var duktig som tvåa och håller den formen så kan hon vara med men det är svårt att säga efter förkylning. Skor runt om med grepp bak, säger Rikard Skoglund.

11 Conrads Wilhelm – Han är lite spänd av sig och inte fullt att lita på. Felfri duger han nog bra. Jag vill nog helst inte köra fram utvändigt ledaren utan kör nog på lite chans. Han tävlar fortfarande med säkerhetsbalans och det är inga ändringar. Han var rätt fin då han vann, säger Jimmy H Andersson.

Lopp 2, V4-2

1 Benice Boko – Hon har varit bra vid två starter i Norge och har vunnit två från ledningen. Det här är en häst som verkligen trivs i ledningen och det vore en fördel om Ove kunde hålla ut dem från start. Då tror jag att hon blir svår att plocka ned. Skor runt om, säger Hans Swedin.

3 Spirit of Life – Han fick ett tufft lopp senast och dessutom testade vi både barfotabalans och jänkarvagn vilket väl fungerade sådär. Det här är en gammal kämpe som ska smygas och vi får försöka hitta ner till sargen och lifta med. Nu blir det skor runt om med broddar, säger Susanne H Osterling.

6 Cherie Sund – Hon var med i en olycka senast hon startade men veterinärkollen efteråt visade allt väl och hon kom undan med några skrubbsår. Hon känns fantastiskt fin i jobb och hon giller den här årstiden då banorna blir hårdare. Skor runt om och första med jänkarvagn idag, säger Marcus Pihlström.

7 Pine Rolls – Han gjorde ett bra lopp igen senast och var inte trött i mål. Formen är det inga fel på men jag tycker att han blivit lite bekväm av sig och för att väcka upp honom skulle jag vilja se honom i ledningen. Jag tänker säga till Kenth att ladda rejält. Sen får man se hur långt det räcker. Det blir nog längre brodd bak i skorna den här gången, säger Åsa Näsman.

8 Smoking Hotrott – Han gjorde sig illa och blödde i en hov senast och var inte riktigt körbar. Han stod över helt en och en halvvecka men sedan har han fått träna på. Bland annat med banjobb samt provlopp och han känns taggad. Spåret är inget vidare och jag får se hur upplägget blir. De brukar inte vilja släppa till mig. Barfota fram är viktigt men bak fungerar han fint med skor och brodd som nu. Han tävlar så ibland även sommartid. Han ska räknas, säger Daniel Berglund.

11 Gin de Zeun – Han var rent utsagt usel senast men det här är en humörhäst och dessutom fick han en tuff inledning. Jag tycker väl att han har mött bättre hästar än det här men vi får smyga med här och se. Så tokig är han faktiskt inte men man vågar inte sticka ut hakan alltför mycket. Skor runt om, säger Patrick Wickman.

13 Fantastic Ås – Han galopperade då jag skulle backa ner honom senast. Läget är svårt men det visste vi då vi anmälde honom hit. Det är en häst vi haft V75.planer med och här bör han duga fint men det kan krångla. Förmodar att det blir skor på idag, säger Rikard Skoglund.

Lopp 3, V4-3

2 Todays Popular – Det är en fin häst men han har inte tävlat som förväntat ännu. Hoppas det lossnar inom kort och han tränar som han ska. Skor runt om, säger Henrik Svensson.

4 Ecana Boko – Senast provade vi med rycktussar och det blev fel. Hon är inte så pjåkig men inte riktig färdig och Scissors i V4-1 har nog bättre chans. Skor med brodd, säger Björn Karlsson.

5 Sergio Frontline – Det är häst under utveckling och senast kom han aldrig in i matchen. Han bör kunna hävda sig. Idag blir det skor med brodd och han har känts fin i banjobb med den balansen. Han bör kunna öppna rätt bra bakom bilen men samtidigt vill jag hålla honom lugn så vi får se hur upplägget blir, säger Tomas Pettersson.

11 Cobra Vici – Han skulle ha startat på Leangen efter senast men var tjock i ett bakben och fick käka lite penicillin. Han har gått något 20-jobb inför detta och är inte vässad. Han är svår i voltstart men fungerade fint då vi testade bakom bilen. Han var snabb bakom bilen så det var synd med bakspår. Han kan vara lite rädd för sprut dessutom. Skor runt om med brodd bak som han är van vid, säger Olle Carlsson.

12 Eliax – Han strulade bakom bilen senast och kom aldrig in i matchen. Allt verkar bra men från det här läget blir det nog kämpigt. Skor runt om och första gången med jänkarvagn idag, säger Marcus Pihlström.

Lopp 4, V4-4

2 Qvintus Exclusive – Han har förvisso bara vunnit ett lopp i karriären men så bra som han kändes senast har jag nog aldrig varit med om. Han var då bara en halv längd bakom hästar som tävlat på V75 efter det och jag var klart nöjd. Jag tror att han kan överraska men frågan är om vi kan hålla ut Pine Shot från start. Jag tror kanske inte det men en fin resa borde vi kunna då. Hans statistik är inte imponerande men jag är lite småoptimistisk. Vi kör med skor runt om men det har funkat förr, säger Patrick Wickman.

7 Panic Button – Det är en fin häst i grund och botten men har tyvärr tävlat med skit i kroppen och det har satt sina spår och hästen har inte brukat sig fullt ut. Nu har han hittat rätt bra stil igen i monté och vi hoppas att även trav fungerar bra. Han står långt ut och är inte så startsnabb. Skor runt om, säger Thomas Lönn.

8 Athos Amok – Han håller formen av jobben att döma och han ska räknas. Vi får prova från start då han är hygglig ut. Vi kör honom barfota fram, säger Henrik Svensson.

10 Lischila Dunder – Hon har inte haft något flyt på sistone och både suttit fast och blivit störd. Hennes rad börjar bli väldigt missvisande och det är tungt att stå vid sidan och se en häst i form som inte kommer till. Jag hoppas att det vänder idag för med rätt lopp är hon långt framme. Vi kör med vinterskor och brodd denna gång men det har hon funkat på förr, säger Sven-Åke Andersson.

14 Melina Beauty – Hon gjorde en smått imponerande insats senast från kön i samma lopp på Leangen som Benice Boko vann. Nu har vi taskigt utgångsläge men stämmer det vara lite på vägen tror jag att hon kan vara med där framme. Skor runt om, säger Hans Swedin.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tung svenskdag på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson