Texas Charm gav ett ordentligt formbesked inför Prix d’Amérique då han enkelt hemförde Prix du Bourbonnais i Paris. Det svenska hoppet Solvato stod för en god insats som trea.

Solvato var fin som trea från vinnarhålet. Foto: ALN

Den av Phillippe Moulin tränade Texas Charm räknades som en av de stora favoriterna inför Prix d’Amérique för ett år sedan. Men en oturlig skada veckan innan det stora slaget satte stopp för segerplanerna. Under lördagens andra ”B-lopp” Prix du Bourbonnais klev den sjuåriga Cygnus d’Odyssée-sonen åter in i PdA-snacket på allvar. Det blev en enkel seger för favoriten.

Grunden till segern lades direkt i starten. Julien Dubois fick en fin start med Texas Charm som var snabbt framme till täten. Allra snabbast från början var Robert Berghs Kadett C.D. körd av Dominik Locqueneux. Denne överlämnade emellertid direkt till landsmannen Solvato där Örjan Kihlström prickat starten fint.

Men Texas Charm var ute i angeläget ärende, ställde den allvarliga frågan och Kihlström släppte över ledningen utan större åtbörder. Med Texas Charm väl i ledningen blev det stiltje i fältet. De första 1350 meterna avverkades efter minst sagt måttliga 17,2 medan 1850 gick på 16,4.

In mot sista sväng började så Julien Dubois skärpa tempo ordentligt bakom ledaren som här drog det som gick. Från andra utvändigt attackerade nu Uhlan du Val som hängde på bra. Ur sista sväng fick också Solvato fritt från vinnarhålet i andraspår. Det var jämnt mellan de tre kombattanterna en bit, men ledande Texas Charm hade full kontroll över händelserna och höll undan till segern säkert.

Efter att ha gjort flera blygsammare insatser sedan hästen återkommit från sin skada, visade här Texas Charm ett klart bra formbesked inför kommande större uppgifter. Segertiden stannade på 1.14,9 över 2850 meter. Förstapriset var 54 000 euro.

Uhlan du Val, som avslutade riktigt piggt, knep andrapriset mycket knappt före Solvato som här fick fritt för sent för att på allvar kunna utmana om segern men ändå stod för en klart positiv insats. Båda hästarna noterades för samma tid som vinnaren.

Svenskt även på fjärdeplatsen där Kadett C.D. höll farten riktigt bra och gav ett fint intryck. Femma slutade Viking de Val som sköt till piggt efter sen lucka. Det samma för sexan Un Fille d’Amour.

Den franske kejsaren Ready Cash gjorde här omtalad comeback efter att först ha avslutat karriären efter Prix de France i vintras. Tillsammans med Franck Nivard stod hjälten för en klart stabil återkomst. Ready Cash löpte mestadels som fyra i andraspår, följde i ryggar när anfallet sattes in och var gott gående över mållinjen som åtta. Hästen noterades för 1.14,5 över 2875 meter.

Lutfi Kolgjini körde Mosaique Face mestadels på innerspår, kunde aldrig riktigt ta sig in i tätstriden och gick i mål som som nia. Fabrice Souloys Un Mec d’Héripré fick en trist resa som första häst i andraspår, vilket hästen inte såg ut att trivas med, föll tillbaka till slut och gick i mål som tia. PdA-tvåan Up And Quick fick här ett riktigt defensivt upplägg av Franck Leblanc och höll sig loppet igenom i de bakre regionerna.

Du kan se loppet här. 

***

I ett tidigare lopp under dagen på Vincennes blev det en riktig fullträff för Torbjörn Jansson-tränade Joker Stursk. För Örjan Kihlström vann sjuåringen Prix d’Hautefort på 1.12,0a över 2100 meter. Fler svenskhästar fanns med i racet; Nantucket slutade sexa, Kaffir Face åtta och Västerbocheckpoint blev oplacerad. Förstapriset var värt 27 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Rikstravet kommer tillbaka 2015

Rikstravet kommer tillbaka 2015

Efter att ha haft ett uppehåll under 2014 återvänder populära Rikstravet nästa år – nu i en något modifierad kostym.

Några av Ockelbo Prinsens alla delägare. Foto: ALN

Rikstravet, tidigare benämnt Rixallsvenskan, började 2009 och blev genast en populär tävling där man kunde vara travhästägare för en mindre peng. Sanity var den häst som slutligen vann det första året. Men efter att ha pågått i fem raka år tog Rikstravet en paus under 2014. Men till nästa år är tävlingen tillbaka.

– Pausen kom rätt i tiden, men nu är det fantastiskt skoj att vi ska köra igen 2015 och suget efter Rikstravet är stort. Det kommer vara en del förändringar, som vi hoppas och tror att nya delägare och medverkande tränare kommer att gilla, även om grunden i upplägget är detsamma, säger projektledare Henrik Högström på Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

2015 års upplaga av Rikstravet kommer skilja sig något mot tidigare år. Totalt ska nu nio stall att medverka i Rikstravet. Varje stall består av två tränare med en häst vardera, således innefattar varje andel två hästar. Hästarna är varmblod i åldrarna 3-5 år (tidigare enbart treåringar) och priset per andel blir 500 kronor. Stallets sammanlagda tio bästa lopp vad det gäller insprungna pengar är de som kommer räknas i tävlingen.

Alla andelar kommer till denna säsong att säljas på rikstravet.se och inte, som tidigare, hos ATG-ombuden. Säljstart sker den 2 februari och varje stall är uppdelat i 1500 andelar. Rikstravet pågår från 1 april till och med den 31 oktober. Den 2 november går hästarna under klubban på auktion.

De aktuella tränarna presenteras under januari. Så här delas landets banor in i de nya stallen:

Stall Norr: Boden, Skellefteå, Lycksele och Umåker
Stall Mittnorrland: Östersund, Dannero, Oviken, Bergsåker, Hoting och Solänget
Stall Gävleborg: Hagmyren, Bollnäs, Gävle
Stall Dalarna: Rättvik och Romme
Stall Mitt: Lindesberg, Örebro, Mantorp och Eskilstuna
Stall Stockholm: Solvalla
Stall Dalsland/Värmland: Arvika, Färjestad, Åmål och Årjäng
Stall Väst: Axevalla, Vaggeryd, Halmstad, Åby
Stall Syd: Kalmar, Tingsryd, Karlshamn, Jägersro och Visby (hit är Stall Champion från 2013 givna en plats).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Maven ska starta i Prix d'Amérique
Nästa nyhet
Maven ska starta i Prix d’Amérique

Maven ska starta i Prix d’Amérique

I våras deltog hon i Elitloppet. Snart väntar en ny resa över Atlanten. Det amerikanska superstoet Maven laddas mots start i Prix d’Amérique.

Jimmy Takter vann PdA med Moni Maker 1999. Kan han göra det igen? Foto: ALN

1999 tog Jimmy Takter det legendariska stoet Moni Maker över till Frankrike för att tävla i Prix d’Amérique. 16 år senare kommer stjärntränaren ha sin nästa häst i världens mest prestigefyllda travlopp: Maven utgör ett nytt högintressant namn i Vincennes vintermeeting.

– Jimmy tycker att hon är stor, stark och klok tillräckligt för att gör det, säger ägaren Herb Liverman till standardbredcanada.ca.

Liverman, som här får sina första starhäst i Europa efter 40 år som hästägare, köpte nyligen Maven på auktion för tre kvarts miljon dollar. Då satte han också hästen i träning hos Jimmy Takter. I svenskens regi har det femåriga stoet varit tvåa bakom Commander Crowe i Breeders Crown och senaste femma, efter sen lucka, i TVG-finalen.

Den 18 december är det tänkt att Glidemaster-dottern ska flygas från USA till Frankrike. Där väntar ett program med fyra tilltänkta starter varav Prix d’Amérique är ett av dem. Först väntar Prix de Bourgogne (som körs över 2100 meter med autostart) den 28 december med bland andra Ready Cash som sannolik motståndare.

För 16 år sedan deltog även Moni Maker i Prix de Bourgogne, ett lopp som hon vann. Det för att sedan bli trea i Prix de Belgique och vinna både Prix d’Amerique och Prix de France. Jean-Michel Bazire värvades som kusk vid de två sistnämnda segrarna då. En fransk kusk ska sköta tömföringen även bakom Maven, men vem det blir är ännu inte avgjort.

Maven har genom sin karriär tjänat cirka 12,7 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Då är han med i matchen"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Då är han med i matchen”

V65 Solvalla: ”Då är han med i matchen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han fortsätter göra fina lopp och visst fick jag upp segerfeelingen i sista sväng senast. Han blev lite rullig sista 100 och var inte helt körbar men nu sätter vi på honom ett par lätta boots. Utgångsläget är bra, och han kan öppna rejält, men sen om vi kan försvara innerspåret eller inte är svårt att bedöma. Ändå borde han kunna vara så snabb att vi hittar ut direkt och då är han med i matchen. Distansen passar fint och han håller samma form som senast. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen om Certification (V65-5).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

3 Voulez Vous – Han var positiv senast och det var efter uppehåll. Lopp i kroppen nu och han kan nog vara ännu bättre. Han känns fin i jobben och nu provar vi med rycktussar för första gången. Skor runt om, säger Ville Kahulahti i stallet.

6 Amor Winner – Han var inte nära att ta i trav senast och gjorde bort sig långt före start. Allt verkar ok men vår andra häst har bättre möjlighet. Mest troligt blir det barfota bak, säger Ville Karhulahti i stallet.

7 Kalle Kalas – Han har gjort det riktigt bra och verkar fortsatt fin i träningen efter senaste starten. Distansen har ingen betydelse och han är heller inte positionskänslig. Vi kör med skor runt om igen, säger C-G Björkroth.

8 Danne Edel – Vi fick ett dåligt läge men hästen tränar okej och verkar inte så tokig. Jag har haft honom två månader men han blev förkyld då han var startklar så det har dröjt lite att starta honom. Vi kör barfota bak, stängt huvudlag och med jänkarvagn, säger Reijo Liljendahl.

9 Faith Hill – Hon är en hyfsad häst som gick okej senast. Vi får smyga med och jaga pengar i första hand och bygge upp psyket på hästen. Barfota fram igen, säger Marcus Schön.

Lopp 2, V65-2

4 Raffinos – Spåret ska inte ställa till med några problem och senaste insatsen kan vi bortse ifrån då upplägget blev helt fel. Hon ska räknas tidigt och det blir skor runt om, säger Roger Walmann.

7 Manilla d’Atout – Hon gick över i passgång senast och missgynnades av omstart då hon klev i väg i första starten. Tidigare har hon öppnat bra från spår fyra så jag tror det var en humörsak, hon är lite speciell hästen. Före det har hon gått tre riktigt bra lopp och hon är bra för klassen tycker jag. Vi sökte egentligen startbilslopp men det fanns inga så vi provar volt igen. Fortsatt barfota fram, säger Hans Nilsson.

10 Common Shaft – Hon nöter mest på men möter ett ganska billigt gäng nu. Jag har svårt att tro att hon vinner men trea-fyra kan hon nog vara. Barfota runt om är tanken, det blir i alla fall barfota fram, säger Marcus Schön.

Lopp 3, V65-3

1 Let’sdance America – Hon känns lite lugnare i jobben nu men har agerat hetsigt bakom bilen och det är galopprisk från innerspåret. Med ett fint lopp kan det vara en platschans. Barfota fram som senast, säger C-G Björkroth.

4 Xanthis Alicia – Det blev tuff körning senast men hon gick riktigt bra och har fin form. På förhand är det en bättre chans av våra i loppet. Det blir barfota fram eller runt om, det bestäms senare. Hon går med helstängt huvudlag och kan öppna ganska bra, säger C-G Björkroth.

5 Rodionova – Hon har haft problem i starten och vi får ta det lugnt från början nu. Formen är okej och vi vill gärna ha tempo då hästen är stark. Jag hade inte haft något emot att distansen varit ett halvvarv längre. Jag tar bort norsken nu och kör med öppet huvudlag och skor runt om, säger Ronny Gustafsson.

10 Io Eld – Hon avslutade godkänt från kön senast och känns pigg och glad efter det. Formen sitter där den ska men hon är missgynnad av bakspår då hon är allra bäst där framme. Därför ligger jag lite lågt den här gången och vi får hoppas på turen. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 4, V65-4

1 Warrawee Perseus – Han överraskade positivt på mig senast. Jag vet inte hur han kan öppna riktigt men löser det sig ska han räknas och det känns som vår bästa chans inom V65. Hästen är en trögbock så det blir spännande med Jorma den här gången. Skor runt om, säger Marcus Schön.

2 Checkpoint – Han galopperade senast men håller annars okej form och var bra vid senaste segern. Distansen passar men han måste visa lite i lopp innan vi tror alltför mycket på honom. Skor runt om, säger C-G Björkroth.

4 Manhattan Club – Han verkar uppåt i form och var nära att få vinna senast. Han kan öppna bra och distansen är ett plus. Nu blir det rycktussar för första gången och det blir barfota fram, säger Ville Karhulahti i stallet.

5 East Minotaurus – Det verkar bra med honom, han var duktig vid segern i Gävle och senast var innerspåret löst då han vek ner sig. Hästen är ganska snabb ut och bland de tre hopas jag vi kan vara. Han har gått med urryckare de två senaste vilket fungerat bra och har gått som bäst på Solvalla tidigare. Vi har fått ställa in ett jobb inför det här på grund av hårda banor men det tror jag inte har någon betydelse. Hästen är allround över distans, säger Nils Lindström.

9 Harpos Blue Swede – Han är konstig i aktionen men gick bra både från början och till slut senast. Hästen är startsnabb så det var synd vi fick bakspår men det är inget att göra något åt. Distansen går bra och vi kör med skor runt om nu, det har ingen betydelse för hans del, säger Reijo Liljendahl.

10 Tango Lavec – Hästen är bra i ordning och är ännu inte i någon högre klass. Han har tränat på bra och ska ha bra chans tycker jag. Bakspår är ett litet minus då han är snabb ut. Barfota runt om, säger C-G Björkroth.

11 Kennet Sisu – Han har varit förföljd av dåliga utgångslägen en längre tid och jag tycker det borde vända snart. Sist blev det ett alldeles för tufft upplägg och när han tröttnade blev han också rullig och galopperade. Annars tycker jag att formen sitter där den ska och han visade vid segern på Eskilstuna att det finns fart i honom. Vi behöver flyt denna gång men jag slutar aldrig hoppas. Barfota bak, säger Kjell Wallin.

12 Somebodylikeyou Ås – Läget kan givetvis ställa till med problem men annars verkar allt mycket bra med henne. Hon känns bra i ordning och vi siktar på barfota runt om. Hon är mycket snabb, säger Roger Walmann.

Lopp 5, V65-5

1 Certification – Han fortsätter göra fina lopp och visst fick jag upp segerfeelingen i sista sväng senast. Han blev lite rullig sista 100 och var inte helt körbar men nu sätter vi på honom ett par lätta boots. Utgångsläget är bra, och han kan öppna rejält, men sen om vi kan försvara innerspåret eller inte är svårt att bedöma. Ändå borde han kunna vara så snabb att vi hittar ut direkt och då är han med i matchen. Distansen passar fint och han håller samma form som senast. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

3 Digital Pointer – Hon fick ett tufft lopp senast och ska ligga på rulle över den här distansen och helst kuta på innerspår. Distansen tror jag inte är någon fördel men får hon rätt lopp kan hon tjäna fina pengar. Barfota fram, säger Marcus Schön.

6 Withma – Hon är bra i ordning och vass på speed med rätt resa. Senast fick hon gå lite för tidigt. Barfota fram igen och distansen är inga problem bara hon får rätt lopp, säger C-G Björkroth.

9 Claude Guegan – Han har avslutat vasst två gånger på raken och starten innan det på Eskilstuna kan vi bara glömma. Det känns som att han är rejält på gång och vi satsar på ett smyglopp. Vi tar rygg på ettan som ska vara snabb ut och sen hoppas jag att det löser sig till det bästa. Barfota bak, säger Hans-Owe Sundberg.

10 Quite Windy – Han gick bra senast som trea då han gick med punktering. Bakspår är sällan något man jublar över direkt och det kan bli svårt att komma in i matchen. Hästen har bra form och jag tror inte han gör bort sig i alla fall. Att han bara har en seger i år har varit lite otur då han fått dålig utdelning. Inga ändringar, säger Markus B Svedberg.

11 Sundholms Keynote – Han återkommer efter uppehåll och behöver loppet. Det blir ett extremt defensivt upplägg idag. Han är beroende av att tävla barfota för annars slår han ihop så vi siktar på skolöst runt om, säger Klaus Kern.

12 Kincannon Hanover – Han är lite ojämn men det känns som han har lite uppåtform. Läget är dock tråkigt och han kan behöva lite flyt. Det kan bli barfota nu, vi får se imorgon, säger Marcus Schön.

Lopp 6, V65-6

1 Theo Molar – Det här är en mycket bra häst och senast visade han 15,5/2500 meter efter galopp. Utan strul med positionerna så bör det vara fin segerchans. Vi siktar på barfota runt om men blir det skor på så fungerar det fint, säger Glenn Elo.

2 Infrared – Han får sikta in sig på en hyggligt bra placering och vi ligger lågt. Det blir barfota fram. Den jag kör har betydligt bättre chans, säger Glenn Elo.

5 Charmed – Det är inget nytt med honom. Vi får smyga med och jaga pengar. Spåret klarar han och det blir barfota fram igen, säger Marcus Schön.

6 Rezor – Han räckte inte till senast över en distans som kanske inte är hans bästa och det är inte mycket att säga om. På Örebro gången innan gjorde han det bra som trea från ledningen men fick stryk av en bättre häst samt en som smugit med. Nu har vi läge för spets igen men det här blev ett tufft lopp. Hästen har dock skön inställning till tävlandet och kan han vara trea-fyra är jag nöjd. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

7 Love You Silvio – Han kom aldrig riktigt in i matchen senast men känns helt ok för dagen. Han är snabb ut och läget är bra. Nu blir det enbart barfota fram då det är slitet bak men han fungerar fint även med den balansen, säger Ville Karhulahti i stallet.

8 Finish Future – Han har fungerat fint med voltstart på slutet. Hästen är bra i ordning och löser det sig från innerspåret är han långt framme. Fortsatt barfota runt om, säger C-G Björkroth.

9 Quite A Fall – Vi har opererat halsen på honom under uppehållet så han lär behöva lopp i kroppen då han bara jobbats lugn i 30-farter som snabbast. Det blir barfota fram, säger Marcus Schön.

12 Rose Hill Dream – Det är svårt att veta var man har henne då hon presterar ojämnt. När hon är bra är hon riktigt bra. Barfota fram, säger Marcus Schön.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen start i Prix d'Amérique för Maharajah
Nästa nyhet
Ingen start i Prix d’Amérique för Maharajah

Ingen start i Prix d’Amérique för Maharajah

Nu är det bestämt: det blir inget titelförsvar i Prix d’Amérique för Maharajah. Det blir för ont om tid att sätta stjärnan i den toppform som behövs för att tävla i världens tuffaste travlopp.

Maharajah vinner Prix d'Amérique 2014. Foto: Claes Kärrstrand, ALN

Maharajah kommer att ha avslutat sitt fyraåriga Prix d’Amérique-äventyr med en seger. Starten – och vinsten i årets upplaga blev den sista. Kretsen kring hästen med tränaren Stefan Hultman i spetsen har fattat beslutet att inte satsa mot nästa Prix d’Amérique om sju veckor. Det meddelas på ägarna Travkompaniets hemsida.

– Efter moget övervägande så har vi kommit överens om avbryta satsningen mot ett sista Prix d’Amérique för ”Marre”. Han blev behandlad för ett par veckor sedan och där tappade han både träningen och lopp. Därmed blir det helt enkelt för ont om tid för att få honom i ordning till loppet, säger Stefan Hultman och fortsätter:

– Planen var att ha ”Marre” i absolut toppform precis lagom till sista söndagen i januari. Vid det här laget har jag en hel del erfarenhet av Prix d’Amérique så jag vet verkligen vad som krävs. Han skulle ha behövt en fyra till fem lopp innan dess och det hinns inte med nu.

Maharajah startade senast på Solvalla den 29 oktober och slutade då trea. Vad som nu kommer hända med superstjärnan framöver och om vi kommer få se hästen i fler starter som tioåring, är ännu inte avgjort.

– Nu får ”Marre” fortsätta att jogga på här hemma där vi, som vi hela tiden gjort, tar en dag i taget. Vi får helt enkelt se vad som händer framöver men något beslut över hans framtid tar vi inte idag, säger Hultman.

Maharajah har hittills vunnit 31 av sina 59 starter och genom sin karriär sprungit in 23,5 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bergh-succé i Paris - tredje raka för Aghinetti

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson