Nej, kampen är inte över än. Det hårdnar till igen mellan Goop och Ohlsson. En månad är kvar – tre segrar skiljer.

Matchen om vem som ska bli allsvensk kuskchampion 2014 verkar leva ända in över mållinjen. Efter att de tio senaste årens vinnare Björn Goop ryckt ifrån en bit har nu Ulf Ohlsson återkommit och kampen de båda emellan är tuff.

Ohlsson vann i veckan som gick hela 13 lopp medan Goop gick segrande ur 9 strider. Det betyder att det inför måndagens tävlingar nu skiljer blott tre segrar de båda kuskarna emellan.

Givetvis är det fullspäckat schema för båda även i denna vecka, men något mer fullspäckat för Ohlsson som har 52 uppsittningar, kontra Goops 37. Så här ser topp tio ut per den 30 november:

1 Björn Goop, 321 segrar
2 Ulf Ohlsson, 318
3 Jorma Kontio, 226
4 Peter Untersteiner, 187
5 Örjan Kihlström, 183
6 Robert Bergh, 171
7 Erik Adielsson, 159
8 Johnny Takter, 140
9 Johan Untersteiner, 137
10 Magnus Jakobsson, 95

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Voltigeur de Myrt spurtade hem National du Trot

Voltigeur de Myrt spurtade hem National du Trot

Det blev en fin spurtseger för femårige Voltigeur de Myrt när finalen av Grand National du Trot kördes på Vincennes under söndagen.

Grand National du Trot är en löpningsserie som avgörs runt om i Frankrike under hela året, enbart för de inhemska hästarna. De bästa kvalificerar för finalen med 67 500 euro i förstapris. Den avgjordes på Vincennes under söndagseftermiddagen.

Det blev till en triumf för femårige Opus Viervil-sonen Voltigeur de Myrt som här tillsammans med sin kusk Gabriele Gelormini fick till en riktig fullträff. Det är Roberto Donati som tränare vinnaren som hade 25 meters tillägg på starthästarna.

Men Gelormini gav sin häst en finfin resa och kunde smyga med i bra ryggar genom uppförsbacken. Ur sista sväng hade Voltigeur de Myrt kommit fram i ett bra slagläge, vreds på i fjärdespår för att sätta in dödsstöten. Det blev en jämn strid hela rakan ned men Voltigeur de Myrt fick ett knappt men säkert grepp kort före mål. Segern togs på tiden 1.13,5 över 2875 meter.

Favoritspelade United Black (Bazire) fick andrapriset efter det att måltvåan Ulf du Noyer diskats. Tredjeplatsen tillföll Soléa Rivellière. Diskades gjorde också betrodde Uprince.

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Udo's Oiler gör succé - vann igen i Paris
Nästa nyhet
Udo’s Oiler gör succé – vann igen i Paris

Udo’s Oiler gör succé – vann igen i Paris

Robert Bergh-tränade Udo’s Oiler gör väldig succé på Vincennes. Efter att ha skrällvunnit i torsdags kom hästen ut igen på söndagen – och vann på nytt.

Knappt hann Udo’s Oiler hem till stallet efter torsdagens seger på Vincennes, innan han återvände till kolstybben för att upprepa bedriften. Det har onekligen börjat succéartat för den sexåriga valacken som alltså är obesegrad i två starter på Vincennes.

Liksom i torsdags var det Dominik Locqueneux som satt i sulkyn bakom Bergh-träningen som denna gång var betydligt mer påpassad på toton (knappt fem gånger insatsen). Upplägget var dock ungefär det samma som senast: Udo’s Oiler spetsade men släppte och fick tredje invändigt. In på upploppet letade sig Orlando Vici-sonen ut och avgjorde lätt genom en vass spurt.

Segertiden skrevs till 1.14,5 över 2700 meter och förtjänsten var 24 300 euro. Udo’s Oiler har tjänat nästan en halv miljon kronor inom loppet av tre dagar. Sofia Aronsson-tränade Nantucket slutade femma i samma lopp.

Robert Berghs Frankrike-form går för övrigt inte att ta miste på. Hans Beau Mec vann under lördagen på Marseille Vivaux. Även här var det Dominik Locqueneux som var segerkusk. Den gamle Derbyvinnaren var överlägsen och bärgade förstapriset på 14 400 euro genom seger på 1.14,7 över 2650 meter.

Läs även: Udo’s Oiler skrällvann på Vincennes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar dragplåster på Bergsåker
Nästa nyhet
Nahar dragplåster på Bergsåker

Nahar dragplåster på Bergsåker

Det är Nahar som blir det stora namnet på hemmabanan när V75 kommer till Bergsåker denna söndag.

Fjolårets Elitloppsvinnare Nahar har varit ordentligt i ropet den senaste tiden och slog ju som bekant nytt världsrekord över medeldistans näst senast. Den distansen får han chans på igen när han går ut i Gulddivisionen på Bergsåker på lördag. Det är såklart Robert Bergh som sköter tömföringen och ekipaget inleder från innerspåret bakom bilen.

Bland motståndet finns Daniel Redéns intressanta nyförvärv från USA Little Brown Fox som gör sin första start i Sverige. Femåringen med 7,8 miljoner kronor på kontot har löpt med kulltopparna i Nordamerika och var bland annat tvåa i Breeders Crown som treåring.

2140 auto

1 Nahar – Robert Bergh
2 Clear Sign – Karin Nilsson
3 Ariel Boko – Ulf Ohlsson
4 Travelling Man – Kenneth Haugstad
5 Trustworthy Ås – Henrik Svensson
6 Little Brown Fox – Daniel Redén
7 Miss Sue V. – Björn Goop
8 Miss Beniss – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åby: "En av de bättre hästarna i fältet"
Nästa nyhet
V4 Åby: ”En av de bättre hästarna i fältet”

V4 Åby: ”En av de bättre hästarna i fältet”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han blev struken för hosta senast men det var faktiskt bara på just tävlingsdagen han var så. Han behövde inte stå över något och visade fin form innan det. På Halmstad var han bra som fyra mot ganska tuffa hästar och i starten hade han varit långt framme utan galoppen men han trivdes inte i Ghostvagnen vi testade då. Jag tycker att han är en av de bättre hästarna i fältet tillsammans med Rydens Haro och Rocket Man och med klaff slutar han långt framme. Balansen får vi se med men vi siktar på barfota, säger André Eklundh om Preston Savage (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åby. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Finish Brandon – Han var sig inte lik senast men det gick heller inte att ta så mycket i snabb avslutning. Nu känns han fin på alla sätt men Flemmings häst blir väl svårslagen som det ser ut på förhand. Kan min häst vara bland de tre främsta är jag nöjd. Barfota fram, säger Tord Zackrisson.

4 Roto – Han har gjort ett par dåliga lopp på slutet men ska ha hygglig chans här. Kort distans är en fördel men ledningen är inget måste även om det ser ut att bli det. Det blir skor bak nu vilket inte är något plus och norskt huvudlag som senast, säger Flemming Jensen.

8 Echo’s Girl – Senaste insatsen är bara att glömma då det blev tufft. Hon är lite renoverad efteråt och känns som hon ska. Jag förväntar mig en fin insats. De invändiga strykningarna underlättar men hon är inte snabb ut. Inga ändringar i balansen men det blir första helstängt huvudlag hos mig, säger Peter Untersteiner.

9 Fridhems På Linjen – Han har haft gaffelbandsproblem och även diverse andra problem. Har har fått något provlopp i kroppen och kvalet är det snabbaste. Han är ingenting för spelarna idag och vi kör snällt. Spåret kunde inte bli bättre. Åtminstone barfota bak och vi hoppas han kommer tillbaka, säger Ove Ousbäck.

Lopp 2, V4-2

6 Wicked N.O. – Han känns fin i jobben men han är osäker och gör ofta bort. Han har mycket bra kapacitet och är mycket bra för klassen. Körspö bör vara ett plus för att skärpa upp honom. Vi siktar på barfota bak. Jag råder folk till att följa värmningen och höra om om/vad Peter säger för det kan bli en del ändringar efter värmningen. Han får tycka till och felfri är det bra chans, säger Fredrik Solberg.

7 Jullex Hero – Han var sjuk senast men verkar fullt bra nu. Han har ett kämpigt utgångsläge och det är väl ingen toppform så jag ligger lite halvlågt idag. Inga ändringar, säger Calle Göransson.

9 Quantum Doubleleap – Det är en ganska stabil häst som gör det ganska bra. Han blir bättre och bättre men visar inget i dagsläget som gör honom till en rikstotohäst. Bakspår spelar mindre roll för hans del då han inte är så startsnabb. Vi siktar på att köra barfota runt om igen och han bör vara bland de fem främsta, säger Flemming Jensen.

Lopp 3, V4-3

4 Star di Poggio – Hon var skaplig senast i ett rätt bra treåringslopp och spurtade fint innan det också. Både utgångsläge och distansen talar till hennes fördel och jag tycker man ska passa henne. Barfota fram, säger Bengt Holm.

8 Return Ticket – Hon blev för het senast vilket förvånade mig, jag hoppas det var en engångsföreteelse. Hon är fin i jobb och kommer gå barfota fram igen men läget är inte alls bra och hon är egentligen ingen sprinter. Från ett bättre spår hade jag varit stor optimist då jag tycker hon står sig väl i klassen, säger Bo Falsig.

Lopp 4, V4-4

1 Rydens Haro – Han har galopperat 700 kvar två gånger i rad nu och det har funnits gott om krafter kvar. Jag tycker att han känns väldigt formstark för dagen och hoppas han kan sköta sig hela vägen nu. Läget är bra då han kan öppna snabbt och jag måste försöka hålla ledningen. Sen om det går vet jag självklart inte men annars får vi hitta ut i banan. Barfota runt om, säger Mikko Aho.

6 Roxy Trio – Hon verkar fin och nu har vi faktiskt ett bättre spår. Hon var för pigg för att backas senast och det mesta blev fel. Spets och släpp till någon bra vore bra för nu laddar vi. Hon går med tåskor fram och med greppskor bak som senast, säger Jörgen Wallin.

10 Preston Savage – Han blev struken för hosta senast men det var faktiskt bara på just tävlingsdagen han var så. Han behövde inte stå över något och visade fin form innan det. På Halmstad var han bra som fyra mot ganska tuffa hästar och i starten hade han varit långt framme utan galoppen men han trivdes inte i Ghostvagnen vi testade då. Jag tycker att han är en av de bättre hästarna i fältet tillsammans med Rydens Haro och Rocket Man och med klaff slutar han långt framme. Balansen får vi se med men vi siktar på barfota, säger André Eklundh.

13 Boogie Man – Han har ryckt upp sig och har egentligen gjort stabila insatser ändå sedan i somras. Framför allt har han lärt sig att göra mer jobb i loppen än förr då han vara kunde gå en trudelutt sista 300. Jag trur att det mest är en fråga om mognad och jag är nöjd med honom för dagen. Nu kommer vi nog köra snällt idag eftersom jag tänkt att anmäla honom till Halmstad på lördag. Det blir bakskor på och jag kommer inte offra honom alltför mycket om vi nu inte skulle komma igenom klockrent från start, säger Peter Edberg.

15 Rocket Man – Han hade haft problem med en hov inför förra starten och var lugnt tagen då. Jag tror han kommer vara bättre nu men jag trodde inte vi skulle hamna i sista ledet när jag anmälde. Det känns som vi står med 40 meters tillägg nu i tredje ledet. Det blir skor runt om igen, säger Bo Falsig.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K stannade i ledningen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson