D’One har varit travkändis ända sedan födelsen. Nästa år planerar toppstoet att följa i mamma Giant Diablos fotspår – och tävla i Nordamerika.

Som förstfödda föl till Giant Diablo och med Donato Hanover som far, har D’One varit omskriven ända sedan hon föddes. ”Världsrekordshästen” har också levt upp till de högt ställda förväntningarna och har tillhört kullens allra bästa och kan skryta med 5,6 miljoner på kontot.

I onsdags tog Roger Walmann-träningen en snygg spurtseger i Petit Prix på Solvalla. Det blev fyraåringens sista start i år. Nu väntar vinterträning inför nästa säsong och då har kretsen kring hästen högtflygande planer: D’One ska tävla i USA.

– Hon kommer laddas över vintern, komma ut i vår, tävla i Sverige under våren och en del av sommaren innan hon, om allt går som det planerat, åker över till USA och tävlar resten av säsongen där i olika stolopp, skriver man på ägarna Stall Kennys hemsida.

Modern Giant Diablo avslutade sin karriär med att starta i USA och travade, i en start på The Red Mile 2007, världsrekordet 1.08,5. Noteringen är fortfarande den snabbaste i världen av ett sto. Fadern Donato Hanover tangerade senare (samma dag) tiden och innehar ännu världsrekordet för treåringar.

D’One har hittills gjort 24 starter och vunnit 13 lopp. Bland de största framgångarna finns segern i Oaks, andraplats i Derbystoet, tredjepris i Drottning Silvias Pokal och fjärdepris i Stochampionatet och Europaderbyt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Örjan Kihlström gäst i P4 Extra

Örjan Kihlström gäst i P4 Extra

Efter att ha blivit en av de nominerade till Radiosportens Jerringpriset deltog Örjan Kihlström i P4 Extra med Lotta Bromé.

Två kuskar har tidigare blivit nominerade till Jerringpriset; Stig H Johansson och Helen A Johansson. När nomineringarna till priset tillkännagavs på onsdagen var Örjan Kihlström en av de som kan få priset för 2014. Det sedan han vunnit Prix d’Amérique med Maharajah.

Med anledning av det och som först ut av de nominerade, deltog Kihlström som gäst i Sveriges Radios P4 Extra med Lotta Bromé på torsdagen i en intervju.

– Det vore stort att vinna, både för travsporten och för mig. Jerringpriset är något som uppmärksammas väldigt mycket och det är inte så vanligt att vi inom travet är med i de här diskussionerna, så det är roligt att komma lite utanför de vanliga ramarna, sa Örjan i P4 Extra.

Du kan höra hela intervjun med Örjan Kihlström här (börjar vid 1:17:30, klicka på play i överkant).

Läs även: Örjan Kihlström nominerad till Jerringpriset

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Bör ha bäst chans av våra"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Bör ha bäst chans av våra”

V65 Solvalla: ”Bör ha bäst chans av våra”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Erik vet inte varför det blev galopp senast men han tycker att hästen travade fullt bra. Han kan nog öppna rätt bra och bör ha bäst chans av våra. Skor runt om, säger Ville Karhulahti i stallet om Scellino Luis (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Yahtzee Deo – Ledaren var för bra för honom senast men han gick bra. Hästen är startsnabb och nu blir det helstängt huvudlag och eventuellt barfota runt om. Hästen behöver visa rätta glöden till slut men bör ändå räcka en bit här, han blir lite mer taggad med helstängt, säger Marcus Schön.

6 Dark Xray – Det är en treåring under utveckling som känns fin i träningen. Han öppnar bra och är stark och rejäl. Springspår tror jag ska passa och inga ändringar är planerade, säger C-G Björkroth.

9 Ride the Lightning – Hon har varit ifrån efter halsoperation och får visa lite mer innan vi kan tro helhjärtat på henne. Hon har fått ett par 20-jobb och verkar i alla fall fullt bra i dessa. Barfota runt om, säger Ville Karhulahti i stallet.

11 Chad Boko – Det är en trögstark häst som jag tror får svårt att vinna. Startspåret är inte optimalt då han är lite osäker från början. Vi får försöka tjäna pengar i första hand. Troligtvis barfota fram som senast, säger Jimmy Jonsson.

15 Sahara Renegade – Han har varit hos mig nu i ett par månader och gjort ett bra intryck hittills. Jag tycker att han är rejält jobbad inför den här uppgiften men sen får man se hur långt det räcker. Utgångsläget drar ju ner chanserna rejält och det är lite svårt att sätta in honom i sammanhanget. Skor runt om, säger Torbjörn Jansson.

Lopp 2, V65-2

1 I’m Gotthard – Han satt fast med krafter kvar senast och hakade på godkänt gången innan det mot bra motstånd och dessutom från dåligt utgångsläge. Formen tycker jag sitter där den ska och mycket talar för min häst idag. Han verkar trivas med både disciplinen och Åsa och jag tycker motståndet såg överkomligt ut. Jag tycker att han ska ses med chans och vi ändrar inget, säger Conny Andersson.

5 Västerbo Cointreau – Han felade senast men Jenny sa att han var helt okörd då och att det fanns mycket att åka med. Jag hade ändrat lite i balansen vilket nog var orsaken till felsteget men nu återgår vi till det vanliga. Nu blir det can’t see back på båda sidorna och kanske, kanske blir det barfota runt om för första gången på mycket länge. På Momarken var han missgynnad att gå utan pisk men gjorde ändå fina insatser och på Färjestad var han bra trots galoppen. Han är normalt travsäker, startsnabb och som jag ser loppet är han en av de som kan göra upp om segern. Jag är förhoppningsfull för hästen är i bra slag, säger Paw Mahony.

9 Panic Button – Han verkar gilla monté och jag räknar med en bra insats. Han är lite tufft anmäld men om det klaffar kan han nog vara med bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Thomas Lönn.

Lopp 3, V65-3

2 Järvsö Elviz – Han håller fin form för dagen men gillade inte Bergsåkers bana senast och lade bort många meter på galoppen. Gången innan det gick han bra som tvåa och det känns som att han håller på att växa in klassen. Nu möter vi ett par dugliga hästar men jag tror inte att min kommer göra bort sig helt. Skor runt om, säger Olle Alsén.

3 Sundbo Samuraj – Hästen är bra men frågan är hur formen är. Han hade halsproblem senast och jag har problem i stallet. Han fick medicin men är nu fin i träningen igen men det har kanske gått lite väl lång tid. Skor runt om, säger Stig Röste.

5 Essis Lille Alfred – Jag var rätt nöjd med honom senast och formen verkar bra. Det är ganska svårt att sära på mina hästar rent chansmässigt. Han tävlar med skor runt om, säger Tomas Pettersson.

6 Grändens Lomma – Hon höll bra från ledningen senast men fick ge sig ot en bättre häst och det var inte mycket att säga om. Jag tycker att hon visat fin form länge nu och har dessutom slutat ställa till det för sig själv. Det här loppet såg faktiskt lite billigare ut än vanligt och jag tycker inte att hon är borta, säger kusken Sören Eriksson.

9 Järvsö Rasmus – Han galopperade senast men verkar bra i ordning. Hästen är stark och han kan nog vara med där framme om han sköter sig, men det är ingen häst att lita på. Barfota runt om igen, säger Jimmy Jonsson.

12 Höstbouffe – Han var fin senast och allt verkar bra. Formen är nog rätt fin och från det här läget ska han nog kunna komma vettigt till. De blir åter barfota runt om och han gillar smyglopp, säger Tomas Pettersson.

Lopp 4, V65-4

1 Scellino Luis – Erik vet inte varför det blev galopp senast men han tycker att hästen travade fullt bra. Han kan nog öppna rätt bra och bör ha bäst chans av våra. Skor runt om, säger Ville Karhulahti i stallet.

2 Onceforall – Hon var lite sämre senast och även om läget är bättre nu så får vi ligga lågt den här gången. Hon är bara medium från start och ingen spetsaspirant, fyra-femma känns rimligt. Tanken är barfota fram, säger Marcus Schön.

6 Harpos Blue Swede – Han blev uppskruvad senast och uppträdde hetsigt då. Jag tror han kommer göra ett bättre lopp nu av träningen att döma. Vi provar barfota bak nu men det är inget jag provat hemma. Hästen är bra från början men jag är dåligt påläst på motståndet, säger Reijo Liljendahl.

7 Sparkling Kronos – Hon har rätt bra kapacitet men har inte fått till det. Hon har tränat på fullt bra men kan behöva loppet i kroppen. Hon får ses som ett outsiderbud och det blir skor runt om, säger Roger Walmann.

8 King Southwind – Han var jättefin i senaste starten då han var hos Anders Wallin och hans fru som är veterinör men är tillbaka hos mig igen. Det är en häst som tål göra jobb men vi kommer ta ett blodprov för säkerhets skull, så är inte allt som det ska där så kommer han att strykas. Skor runt om, säger Diederik Meilink.

12 Nexus Tilly – Han var jättefin senast och fungerade bättre sedan vi skott om honom. Det blir inga ändringar mot den starten men han har lätt för att galoppera och vi litar inte på honom ännu. Annars har hästen hög kapacitet och tål göra jobb själv. Håller han sig på benen bör han kunna vara bland de tre-fyra första, säger Jimmy Dahlman.

Lopp 5, V65-5

1 Mockingbird Face – Hästen gick godkänt senast på Umåker och är bra i ordning. Han är inte snabb nog att hålla ledningen men förhoppningsvis kan Robert hitta ut. Distansen är perfekt och det blir barfota fram igen, säger Jimmy Jonsson.

3 Love Lini – Han galopperade i en trång situation senast men gick bra efter det. Han glänser aldrig i jobben men allt verkar som det ska. Han kan öppna rätt bra och blir det spets så provar vi där. Skor runt om, säger Thomas Lönn.

4 Damzel Eson – Hon var duktig senast och verkar hålla formen. Hon tränar i alla fall helt ok. Distansen ska fungera bra för hennes vidkommande men hon möter tuffare motståndare denna gång så det lär bli något värre. Barfota runt om igen bara banan tillåter, säger Jevegnij Ivanov.

8 Zo Zo Hoss – Han har inte gått banjobb inför det här men känns fin i rutinjobben hemma och kan öppna bra, men jag vet inte om kusken tänker ladda från start ifrån det här läget. Det är bra kapacitet i hästen och klaffar det bör han vara långt fram. Möjligen barfota runt om, säger C-G Björkroth.

9 Al’s Redhead – Hon kommer mer och mer för varje start och börjar närma sig den rätta formen. Senaste blev det hel fel och hon blev kvar i tredje invändigt med gott om krafter sparade. Hon känns fortsatt pigg och laddad och jag har kört medvetet snällt. Nu hoppas jag det stämmer bättre på vägen och med klaff är hon säkert långt framme. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

11 Classification – Hon borde haft mer pengar på sig men är lite ojämn. Det blir fortsatt skor runt om och öppet huvudlag och vi hoppas distansen passar bättre nu. Ingen jättechans även om hon såg fin ut senast, säger Marcus Schön.

12 Tenzing – Hästen känns normal i sina vanliga jobb efter senast. Från spår tolv ser det svårt ut även om det inte är någon dålig häst. Han har mött bra motstånd hela tiden och tävlar med skor runt om igen, säger Diederik Meilink.

Lopp 6, V65-6

6 Greatandeasy C.C. – Det är en fin häst som inte är färdig ännu. Hon har varit ute i tuffa lopp och gjort det bra. Nu är det läge för ledningen och oavsett kommer hon att få ett bra lopp. Formen är bra och vi hoppas på tre och är lite optimistiska även om det nästan alltid är tufft att vinna på Solvalla. Springspår bör passa då hon är kvick i benen och formen är bra. Fortsatt barfota runt om, säger Jimmy Dahlman.

7 Nah Neh Nah Face – Hon har tävlat förbättrat på slutet och verkar allmänt uppåt för dagen. Hon fick sent fritt senast och sköter träningen fullt bra. Hon kan inte tävla barfota runt om då det är lite slitet, säger Ville Karhulahti i stallet.

9 Classic Queen – Hon gick bra till slut senast men är ojämn och ingen vinnartyp. Skor eller barfota fram nu och vi får ligga lågt med henne, säger Marcus Schön.

12 Exclusive Zon – Hon duger fint om hon har sin rätta dag men det är inte alltid. Senast blev det inte helt lyckat med resan för hennes del. Hon tränar helt ok och det blir skor runt om, säger Roger Walmann.

14 Eunice Boko – Hon är riktigt fin i jobben och hästen har bra kapacitet. Trots 20 meters tillägg tycker jag hon en av dem som ska räknas med chans. Vi siktar på barfota fram igen, säger C-G Björkroth.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Blir det Adielsson igen i Big Noon-Pokalen?
Nästa nyhet
Blir det Adielsson igen i Big Noon-Pokalen?

Blir det Adielsson igen i Big Noon-Pokalen?

Treåringarna står tjugo meter bättre till än fyraåringarna. Big Noon-Pokalen på Solvalla brukar alltid bli en spännande uppgörelse. På onsdag är det dags igen.

Sedan 1964 har Big Noon-Pokalen körts på Solvalla. Loppet avgörs genom att de treåriga travarna får tjugo meters försprång på fyraåringarna i kamp om ett förstapris på 200 000 kronor. De tre senaste åren är det just treåringarna som gått segrande ur striden.

Återstår att se om de ett år äldre travarna kan få upprättelse i år, två av dem är välmeriterade stoet Amazon Am och färska V75-vinnaren Diego M. Boko. Hästen att verkligen hålla reda på är annars Stig H-tränade Hero Sjöhammar som har Erik Adielsson i vagnen – han har nämligen vunnit loppet de fyra senaste åren…

1640 volt

1 Soonerorlater – Roger Malmqvist
2 Gross Weight – Daniel Olsson
3 Laneheart – Daniel Redén
4 Pastor Dee – Kenneth Haugstad
5 Explosive de Vie – Jim Oscarsson
6 Hero Sjöhammar – Erik Adielsson
7 Apollonia – Per Linderoth
8 Robic Lane – Jorma Kontio
1660 meter
9 Amazon Am – Robert Bergh
10 Diego M. Boko – Örjan Kihlström
11 Rugiada dei Rex – Ulf Ohlsson
12 Lotuscherie – Torbjörn Jansson

Senaste vinnarna:

2013: Poochai – Erik Adielsson
2012: Valley Ivan – Erik Adielsson
2011: Kash’s Cantab – Erik Adielsson
2010: I Won’t Dance – Erik Adielsson
2009: Marshland – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
El Mago Pellini ute efter ny skalp i Paris
Nästa nyhet
El Mago Pellini ute efter ny skalp i Paris

El Mago Pellini ute efter ny skalp i Paris

El Mago Pellini är en av hela fyra svenskar som finns med i startlistan till fina Prix Doynel de Saint-Quentin på Vincennes denna lördag.

Grupp 2-loppet Prix Doynel de Saint-Quentin är öppet för de femåriga travarna och bjuder på ett förstapris på saftiga 54 000 euro när loppet avgörs på lördag. Som anekdot kan nämnas att loppet 2010 vanns av Ready Cash på sin väg fram mot sin första Prix d’Amérique-seger.

Fyra svenskar finns med i årets startfält. El Mago Pellini skrällvann på Vincennes så sent som i lördags och hoppas alltså här ta en ny skalp på kolstybben bara en vecka senare. Konkurrens bjuds från Barracuda River, Increased Workload och Moving On.

2850 volt

1 Barracuda River – Pierre Vercruysse
2 Moving On – Franck Nivard
3 Vinci de l’Abbaye – Alexandre Abrivard
4 El Mago Pellini – Tony le Beller
5 Vive Majyc – Julien Dubois
6 Increased Workload – Jos Verbeeck
7 Vittel de Brévol – Sébastien Ernault
8 Vaux le Vicomte – Jean-Michel Bazire
9 Villeroi – Gabriele Gelormini
10 Princess Grif – Roberto Andreghetti
11 Vabellino – Eric Raffin
2875 meter
12 Viking de Val – Eric Lambertz

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Udo's Oiler skrällvann på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson