V4 Umåker 27/11 

Omgången: En medioker lunchomgång, och trots gott om hästar i loppen är risken stor att det är för blandad klass men några bra i varje lopp. Spiken bör ha toppchans och jag hoppas det kan ta lite i kanterna men spelar en flerbong på A-hästarna. 

Bästa spiken: 4 Dialog In (V4-2) blir favorit, men det är en bra sådan som verkligen övertygat vid fyra raka segrar sedan han kom till Roger Nilsson. Vägen mot ledningen ligger krattad och klar och sedan ska staketet vara färdigbyggt.

LD-draget: 5 Bad Beat Online (LD-2) har läge för att köras till ledningen bland tröga hästar som borde vilja ha rygg över 2640 meter. I ledningen höll hästen bra överst i raden, och då de bästa har bakspår så spelar jag på att han hinner undan – en rad på LD!

V4-förslaget är på 848 kronor:

11/ 2-7-6-8-1-13-12-10-9-15-14 (5-4)

4 Dialog In (11-9)

5-13-12-10 (11-6)

2-12-7/ 4-5-6-14-15-10-3 (11-13)  

1x1x4x10 = 80 kr

12x1x4x3 = 288 kr

Fleris: 1x1x4x3 x 20 = 480 kr

LD-förslag är på 1.000 kronor:

4-5 x 1000 

V4-1:

Ranking: A: 11 B: 2-7-6-8-1-13-12-10-9-15-14 C: 5-4-3

Spetsanalys: Rotets Lucifer har varit bra från start mest varje gång. Senast höll han spets från innern, men han har fått ledarryggen tre starter före det från spår 2,1,2 och jag tror att han körs till ledningen. Risåstrimma tog spets för Ove med spår 2, och Ove är duktig från springspår och kommer utmana. Mullsta Kravall har tagit ledningen två senaste i volt, bör hyggligt från springspår och utmana. Det kan en felfri Slotts Nicklas också göra, men det har varit mycket galopp efter ca 100 meter för honom.  

Loppanalys: 11 Latino har vunnit sex lopp i år och blivit allt bättre, och han har mycket fin segerchans mot överkomligt motstånd. Ulf Ohlsson har kört honom tre gånger och vunnit två av dem, en i spets och en via tredjespår då han matade ner dem. Plumpen kom som hårt betrodd i Guldtäcket på Dannero i somras då han var spelad till 5 ggr, men efter tappstart blev han långt efter Bro Viking och de andra. Senast tappade han mycket från start och bilstart gillar han helt enkelt inte och han var utan chans och inte som bäst. Dock helt outstanding för Uffe starten före då han bara stegade undan med gott om krafter kvar. Nu hyllar tränaren jobben och med Ohlsson i vagnen bör han runda dem enkelt. På distansen har han vunnit 2 av 8 försök, utgång och flerisspik.

2 Rotets Lucifer var klart positiv senast då han höll upp ledningen från innerspåret och efter att ha dragit i eget tempo med 29-fart var han ohotad till slut. Det var överpacat och bara 34 sista halvvarvet men ändå bra insats. Det var första segern i karriären, och kanske är det lite av proppen ur? Det är bra spetschans igen och över passande 1600 meter leder han länge.

7 Mulsta Kravall hade två bra hästar framför sig som trea senast då Ty Balder vann före Spang Draupner. Räckte inte i bra lopp före det, men är inte så tokig och nu är det lämpligt gäng. I augusti höll hästen spets från innern och höll undan till seger, och borde lägga iväg bra från springspår.  

6 Risåstrimma är grymt kuskförstärkt med Ove A och hästen gick klart förbättrat näst senast då han hoppade upp bakom. Han fickgå mest hela vägen utvändigt utan rygg och höll farten väl. Tog faktiskt spets för just Ove från spår två och är ett spetsbud från springen.

V4-2:

Ranking: A: 4 B: 11-9-6-3-1-7-10 C: 12-8-5-2

Spetsanalys: Inte så snabba hästar och det mesta talar för att favoriten Dialog In sitter i ledningen i första kurvan. Jag tror att Tempted kan hålla rygg på denne, utmanar gör Akropolis Scandi som öppnat okej någon gång men är ojämn.

Loppanalys: Storfavorit är 4 Dialog In som tagit fyra raka segrar för Roger Nilsson och det är en frän hä’st som lägger mycket mark då han länger på steget. Han är en stor bit och det ser ut att finnas mycket utveckling i honom, över upploppet har han bara lämnat dem och varit åkande sista 100 metrarna då Roger mest verkat vilja ha koll på vem som skulle bli tvåa och riskerade nackspärr som han vridit på skallen! Han har fortsatt tur med spåren och efter tre raka andraspår har han nu fina spår 4. Han har varit snabb ut och bland dessa talar det mesta för tidig ledning och väl där känns han väldigt svårslagen. Han kanske måste ner mot sitt rekord eller under, men det har varit så mycket luft så han ska greja det, och från ledningen har han aldrig förlorat på fem försök. Toppchans!

Bakom finns några vettiga hästar, 11 Gold Case såg riktigt fin ut senast då han visserligen var gynnad av att konkurrenterna körde för snabbt i täten, men sättet hon klev ifrån på var snyggt och avstannande. Om favoriten har en sämre dag så fäller Östmans springare de flesta. John har vunnit 5/11 starter med hästen.  

9 Valle Streamline satt fast med en hel del i rygg på en kallnande ledare senast och formen är bättre än raden, 6 Viking Streamline gick en rejäl repa och kopplade grepp i samma lopp för att bli avslagen sista biten – ändå en bra insats som duger bakom de bästa och första Ohlsson är ett plus.   

V4-3:

Ranking: A: 5-13-12-10 B: 11-6-14-4-15-9 C: 2-1-7-8-3 

Spetsanalys: Det är flera riktigt sega hästar, men som Jazz In öppnade från innern 8/8 så räcker det bra för att komma till spets. Sedan släpper man för press av segstarke Bad Beat Online som “ramlade” till ledningen överst i raden även om han inte axar något vidare. Dock säkert få påställda över 2640 och Micke bör kunna överta.

Loppanalys: Spårtrappa och femton bakom bilen på 2640 meter, och då det är upp till 60.000 har de knappt testat distansen mer än vid några få tillfällen. Man kan heller inte anklaga dem för att vara några segermaskiner, 11 Bislet är “värst” med sina två vinster på tolv starter. 

Favorit blir nog 13 Notorious Face som var helt överlägsen i ett P21-lopp för tre starter sedan då han svepte runt till ledning över långsidan och vann med 30-40 meter. Näst senast gick han bra efter galopp mot Dialog In innan han slog på ny galopp på upploppet.. Senbast var han åter bra efter galopp och på sista halvvarvet. Han duger bra i ett dåligt lopp.

Tipset ger jag ändå till 5 Bad Beat Online som jag tror kan köras till ledningen bland tröga hästar som inte borde vilja bråka. Han höll rätt bra från ledningen som tvåa bakom en bra Attention Now överst i raden. Han har väl inte övertygat efter det, men nu låter det bra från tränaren och i ledningen tror jag att han kan ge strid då han ska kaxa upp sig lite mot dessa och jag chansspikar på LD då jag bara spelar en ram med storfavorit i första.

12 Crime of Passion har gjort det helt okej, senast gick han i spåren sista 600 metrarna och höll helt okej via 14 sista halvvarvet. Före det blev det mesta fel då han hängde i spåren innan han galopperade, och kom godkänt tillbaka.

10 Vici Ram har svårt att få till det. Senast var det konstig galopp för tränaren, och för tre starter sedan körde samma man ihop i slutsvängen och satt fast med annat ekipage. För Östman gick hästen bättre och nu Ohlsson upp är såklart inget minus. Dock segerlös efter tolv starter vilket avskräcker lite.  

V4-4:

Ranking: A: 2-12-7 B: 4-5-6-14-15-10-3 C: 11-13-8-1-9 

Spetsanalys: Nano Broline höll spets från innern i förra regin mot rätt kvicka djur och jag tror han kan komma dit om kusken testar för fullt. Peppe Lavec är den som utmanar.

Loppanalys: 2 Nano Broline tror jag mest på då han hittat stilen i nya regin efter att Svante Båth faktiskt kört fast med honom. I nya regin för Rogga Nilsson och svarade bra efter att ha körts till ledningen vid segern, och han höll bra även om han fick ge sig senast till rejäle Conrads Flamemaker. Perfewkt läge och han har öppnat snabbt från spår långt in på vingen tidigare, och både i spets eller ledarryggen är det intressant.

12 Bacardi Hornline har också hittat tillbaka efter mycket strul, de senaste loppen har han varit bra. Näst senast spurtade han positivt och senast avgjorde han ganska säkert på låg 15-tid över upploppet för Erik. Det var Tintin som var närmast sörjande, och inte direkt tuffare nu i ett vanligt lunchlopp i Umåker. Bra chans såklart.

7 Obelix M. var lite seg i smeten senast men höll farten bra som trea, även om det var på sega ben bland trötta hästar. Mötte Ultralum och Tricky Track före det, och för tre starter sedan var han jämnspelad med favoriten Bacardi så han räknas trots spår långt ut.

Jag tycker att dessa tre höjer sig, men det är öppet bakom och gardering på en lapp är vettig lösning.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Umåker: ”Väldigt nöjda med honom”

V4 Umåker: ”Väldigt nöjda med honom”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han visade fin form vid segern senast och vi var väldigt nöjda med honom. Han har tagit det loppet på helt rätt sätt och borde kunna duga långt igen om det löser sig på vägen. Vi har tränat med broddar hemma så det vore inte katastrof om banan skulle bli hård. Skor runt om, säger Mats Bucht om Bacardi Hornline (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Umåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Slotts Nicklas – Han är inte alls lätt att hantera och måste först och främst börja sköta sig. Jag hoppas att läget ska underlätta det hela men på det hela taget känns han svårbedömd och jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Mats Bucht.

2 Rotets Lucifer – Han har varit otrygg och agerat osäkert men det har blivit allt bättre. Han kan öppna bra och ledningen vore inte helt fel. Han känns fin i jobben men det har varit dåligt med passande lopp och det har kanske gått lite väl lång tid från senaste starten tills nu. Skor med brodd fungerar bra och han kan nog dyka upp i striden, säger Gunilla Bengtsson.

7 Mulsta Kravall – Han kändes farligt ett tag i slutsvängen senast men bet liksom inte tag i det riktigt sista biten. Ändå tycker jag att insatsen var klart godkänt och både spår och distans ska passa fint den här gången. Jag tror att han är allra bäst i ryggar så vi siktar på ett smygupplägg, säger kusken Susanne H Osterling.

8 Fakspilen – Han har bra kunnande men kan nog behöva loppet. Han fick ett 33-jobb för en månad sedan men efter det har det varit lugna jobb. Det blir skor med brodd, säger Jens Eriksson.

11 Latino – Jag hade tänkt ställa av honom nu men provade honom med svansgaffel och ny käk i jobb i lördags och jag har aldrig känt honom så fin. Det verkar därmed synd att ställa av honom och vi startar. Han gynnas inte av distansen men bör ändå ha bra chans här och är befogad som favorit. Skor med brodd fungerar bra, säger Per-Arne Lindström.

Lopp 2, V4-2

4 Dialog In – Han känns slak i loppen ibland och det är lite av och på-knapp med honom men han biter i och svarar. Han känns fortsatt fräsch och bra och ledningen passar honom fint. Jag var lite rätt vi skulle få bakspår denna gång men det slapp vi. Skor och brodd är han van vid och jag räknar med en ny bra insats. Vi jobbar med hans självförtroende och det blir allt bättre, säger Roger Nilsson.

11 Gold Case – Han är stark och håller bra form så jag är lite halvoptimist. Vi kör honom med skor och öppet huvudlag igen och hopps på bra fart på loppet, säger Per A Lennartsson.

Lopp 3, V4-3

5 Bad Beat Online – Han har öppnat snabbt bakom bilen då vi provat honom och han gillar tätkänning. Det har varit lite fruset att träna på men han känns fin och har viss chans här. Lättmetallskor runt om och öppet huvudlag, säger Bert-Olov Rosendahl.

10 Vici Ram – Han är klart bättre än raden och blev påkörd senast och krokade ihop för tre starter sedan. Där emellan spurtade han bra som tvåa och han är i bra slag. Detta blir hans andra start bakom bilen men vi fick bra kusk och jag hoppas på lite stolpe in den här gången. Vi kör med skor runt om då han haft problem längre tid med en hovspricka, säger Mats Strandfors.

11 Bislet – Han hamnade i en tajt situation senast och det blev galopp men upphämtningen tyckte jag var riktigt bra. Formen är fortsatt god på honom och han bör vara gynnad av den långa distansen. Sen får vi se hur han hamnar till med tanke på läget men hästen har ju vunnit ett par lopp och är inte så tokig, säger kusken Susanne H Osterling.

12 Crime of Passion – Han fick det lite lugnt en vecka efter senast då jag var på semester och han är lättare behandlad. Han var fin i ett banjobb förra onsdagen och John som körde var nöjd. Han är mer stark än snabb och bör svara för en vettig insats. Inga ändringar, säger Marita Sandberg.

13 Notorious Face – Jag är nöjd med distansen och läget passar bra då han blir stabilare bakom andra hästar. Han känns bra och ska duga bra men det är nog ingen man ska spika. Skor runt om, säger Jens Eriksson.

Lopp 4, V4-4

2 Nano Broline – Han kämpar och sliter och travet i kurvorna fungerar allt bättre. Han har en ganska intressant uppgift och är inte borta. Skor och brodd fungerar bra, säger Roger Nilsson.

3 Rydens Holly – Hon har haft känning av en hovspricka och fått det lite lugnt. Det kan saknas lite i henne nu. Jag kör henne helst barfota runt om och banan var fin i går onsdag. Det lutar dock åt skor runt om på grund av hoven, säger John Östman.

7 Obelix M. – Han har nog lite bättre chans än min andrahäst i loppet och det skulle till och med kunna bli spets och seger. Han har dock haft lite känning av ett tramp efter senast. Helst kör jag honom barfota runt om men tyvärr är det risk för skorna på grund av trampet, säger John Östman.

10 U. Two Swing – Han hade oregelbunden hjärtverksamhet efter senast och någon form av hjärtflimmer säkert. Han känns dock fullt bra i jobben men vi kör snällt denna gång. Skor runt om, säger Jens Eriksson.

12 Bacardi Hornline – Han visade fin form vid segern senast och vi var väldigt nöjda med honom. Han har tagit det loppet på helt rätt sätt och borde kunna duga långt igen om det löser sig på vägen. Vi har tränat med broddar hemma så det vore inte katastrof om banan skulle bli hård. Skor runt om, säger Mats Bucht.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örjan Kihlström nominerad till Jerringpriset
Nästa nyhet
Örjan Kihlström nominerad till Jerringpriset

Örjan Kihlström nominerad till Jerringpriset

Örjan Kihlström är en av de tretton nominerade som kan få Jerringpriset 2014. Under torsdagen tillkännagavs namnen.

Travsporten uppmärksammas i prestigefyllda Jerringpriset. Under torsdagen tillkännagav Radiosporten vilka tretton idrottsmän, -kvinnor eller lag, som är nominerade. En av dem är Örjan Kihlström som nomineras efter bragdsegern med Maharajah i Prix d’Amérique i vintras.

Jerringpriset har delats ut sedan 1979 och de nominerade utses av Radiosportens redaktion men det är svenska folket som genom omröstning utser vinnaren. I fjol var det golfaren Henrik Stenson som fick Jerringpriset.

Man kan rösta genom internet, telefon eller vykort. För att gå till omröstningen: klicka här.

De nominerade är:

Charlotte Kalla, skidor
Damstafettlaget, skidor
Hélen Ripa, handikappidrott/skidor
Herrstafettlaget, orientering
Herrstafettlaget, skidor
Isa Tidblad-Kesingas, thaiboxning
Lag Anna Kjellberg, segling
Meraf Bahta, friidrott
Mikaela Laurén, boxning
Nilla Fischer, fotboll
Sarah Sjöström, simning
Zlatan Ibrahimovic, fotboll
Örjan Kihlström, trav

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Borta 1,5 år - trippelmiljonären gör comeback
Nästa nyhet
Borta 1,5 år – trippelmiljonären gör comeback

Borta 1,5 år – trippelmiljonären gör comeback

Senast han startade var i Olympiatravets final – förra året. Men på tisdag kväll är G.H. Nemo äntligen tillbaka på tävlingsovalen.

Trippelmiljonären och forne Derbyfyran G.H. Nemo hann bara med två starter i fjol. Efter att ha vunnit direkt i årsdebuten galopperade han bort sina chanser i Olympiatravet i april. Därefter hade den nu åttaårige hingsten inte setts till förrän han gjorde ett fint kvallopp på Axevalla i början av oktober.

På tisdag är det så dags för efterlängtad comeback för Scarlet Knight-sonen. Den sker även den hemma på Axevalla i kvällens snabblopp med 35 000 kronor i förstapris. Det är Jörgen Westholm som sköter tömmarna bakom Stefan Pettersson-träningen och bland motståndet skådar vi New Line. Här är startlistan:

2140 volt

1 Pericle Bi – Kim Eriksson
2 Prima Donna – Stefan Söderkvist
3 Mevlin Z. – Paw Mahoney
4 Ultevis – Fredrik Berg
5 Pay Back Chip – Carl-Erik Lindblom
6 Bethel Hanover – Mikael J Andersson
2160 meter
7 New Line – Joakim Lövgren
8 Wiranas Dream – Magnus Jakobsson
9 G.H. Nemo – Jörgen Westholm
10 Simb Ruby – Thomas Dalborg
11 Mano – Björn Goop

Läs även: Nära comeback – G.H. Nemo fin i kvallopp

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K är tillbaka - startar i helgen
Nästa nyhet
Sebastian K är tillbaka – startar i helgen

Sebastian K är tillbaka – startar i helgen

Världens snabbaste är tillbaka. På lördag väntar säsongens sista uppgift för Sebastian K. när TVG-finalen körs på Meadowlands.

Det har varit en oförglömlig första säsong i Nordamerika för Sebastian K. med 8 segrar på 12 starter, nästan 4,5 miljoner kronor insprunget och såklart det absoluta världsrekordet på 1.07,8. Men i de tre senaste starterna har svensken fått stryka på foten och allra senast blev det tidig galopp i International Trot på Yonkers.

På lördag återkommer ”Sebbe” efter fem veckors frånvaro i förhoppning om att putsa till resultatraden. Det för årets sista uppgift: TVG-finalen på Meadowlands. Ett lopp med en samlad prispott på en halv miljon dollar.

Sebastian K., som vanligt styrd av sin tränare Åke Svanstedt, börjar från spår fem bakom bilen i tiohästarsfältet. Tufft motstånd bjuds i form av det ”vanliga gänget” där Maven kanske utgör det största hotet, det av Jimmy Takter tränade stoet var i den gångna helgen tvåa bakom Commander Crowe i Breeders Crown. Trean från samma lopp, Creatine, finns även han med liksom Market Share. Här är startlistan:

1609 auto

1 Creatine – Ron Pierce
2 Wishing Stone – Matt Kakaley
3 Bee A Magician – David Miller
4 Dw’s NY Yank – kusk ej klar
5 Sebastian K – Åke Svanstedt
6 Market Share – Tim Tetrick
7 Intimidate – Scott Zeron
8 Flanagan Memory – Brett Miller
9 Arch Madness – Trond Smedshammer
10 Maven – kusk ej klar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 Solvalla/Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson