I Breeders Crown var det dags för Father Patrick att åter kliva överst på tronen. På Meadowlands tog Jimmy Takter ännu en prestigefylld seger i år.

Jimmy Takters treåringar har varit i stort sett oslagbara i år och Breeders Crown för de treåriga hingstarna och valackerna på Meadowlands under lördagen skulle inte bli något undantag. Denna gång var det Father Patrick som fixade guldet.

Nuncio, som besegrat stallkamraten de senaste gångerna, var kvickast ut och brisade till spets. Men Yannick Gingras var offensiv direkt bakom Father Patrick, kom snabbt fram och övertog ledningen efter första fjärdedelen av loppet.

Fram i dödens kom Ron Pierce med Riina Rekilia-tränade E L Titan och det var denna som skulle utgöra det största hotet denna kväll. Över upploppet ansatte E L Titan ledaren ganska rejält, men Father Patrick svarade upp väl och vann slutligen ändå säkert. Cantab Hall-sonen noterade segertiden 1.09,5a.

E L Titan fin som tvåa medan Nuncio denna gång fick nöja sig med tredjepriset från vinnarhålet. Jimmy Takters tredje häst i fältet, Odds On Amethyst, slutade sexa.

Och nog blev det Takter-triumf även i finalen för de tvååriga hingstarna och valackerna. Pinkman hette segerhästen här. Yannick Gingras var kusk även på den tvååriga Explosive Matter-sonen som säkert grejade vinsten på snabba 1.10,5. Segern togs före Muscle Diamond och trea Takters French Laundry.

Du kan se Father Patrick seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Färjestad

Söndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 23/11

Omgången: Det finns flera spikförslag på Färjestad som avslutar V64-veckan, och även om flera lopp inte håller så bra klass så hoppas jag hitta rätt med dragen. Omgångens största favorit är Mouron Rouge (V64-3) och om jag som beräknat lyckas fälla honom ligger vägen öppen för god utdelning, för jag har två bättre spikar på slutet!

Bästa spiken: 4 Democrat (V64-6) har en perfekt uppgift, jag tror ingen vill bråka med honom från start och i ledningen “rutinvinner” han detta lopp utan prut!

Andraspiken/DD-spiken: 6 Supermede (V64-5/DD-1) blir inte favorit, men jag tror han har bra chans att rinna undan från ledningen. Han såg fortsatt väldigt formstark ut på V75 senast, och med strulig favorit känns det rätt att spela på honom i spets. Tack så Micke!

V64-förslaget är på 2.058 kronor (enbart för alla rätt):

6-11-9-2-3-1 (8-5)

6-2-1-8-5-7-4 (12-11)

5-2-7-8-9-3-6 (4-1)

8-12-9-7-6-3-11 (4-10)

6 Supermede (5-11)

4 Democrat (3-5) 

6x7x7x7x1x1 = 2.058 kronor

DD-förslag:

6-4 x 1000

 Totalt: 1000 kr

V64-1:

Ranking: A: 6 B: 11-9-2-3-1-8 C: 5-4-10-7

Spetsanalys: Startsnabba märrar, men inte de modigaste till slut. Kanske kan Sherry köra till ledningen, hon har tagit spets 6/9 senaste med framspår, men på insidan är även Ninepoints Ariel kvick och har spetsat i snabb öppning med både spår 1 och 2. Utifrån testar snabba Baroness Boko och kanske kan överta?

Loppanalys: Öppet stolopp där 2 Ninepoints Ariel verkar bli favorit, och det är bra förutsättningar. Hon har varit snabb med spår långt in på vingen flera gånger och Oskar menar att han troligtvis vill köra henne i ledningen. Hon värmde inte alls bra, men fungerade bättre i loppet sedan man ryckt av henne alla skorna, och hon hängde med till max bakom bra vinnare i Unique Julia. I ledningen har hon bara gått en gång, fick bestämma men blev nedspeedad kort före mål, och är bäst i ryggar – alla tre segrar är från kön. Oskar har 1/13 med hästen.

Mera tror jag på 6 Baroness Boko som är en fin häst och hon är ännu snabbare i benen. Hon har hittat formen på allvar i de senaste loppen och höll bra i spets näst senast även om V75-hästen Twilight Macic blåste förbi över upploppet. Senast laddades hon från åttondespår, övertog efter 500 meter och stack undan på lätta fötter över upploppet i 11-fart sista 500 metrarna. Skulle Kenneth hitta till ledningen, eller hitta ner i slagläge tror jag hon speedar ifrån dem. Glaas har kört två gånger, 0,2.  

11 Twins Divigaflinga är rejäl till skillnad mot de flesta andra märrar i loppet, Rickard kör för första gången men han är vass i vagnen och hästen räknas tidigt. Senast höll hon bra i vida spår där City of Peace vann.

9 So Cute Indika är bra då hon har bra dagar, och senast vann hon enkelt via 12 sista 800 metrarna efter rejäl avslutning.  

V64-2:

Ranking: A: 6-2 B: 1-8-5-7-4 C: 12-11-9-3-10

Spetsanalys: De är inte snabba med innersta spåren, jag tror att Rotation Hall tar ledningen och släpper till Jetspirit om Hockey testar rejält.  

Loppanalys: Jag tippar 6 Jetspirit på att jag tror att han kan köras till ledningen bland mindre raska hästar på insidan. Senast var han inte frisk då han hade halsinfektion, men han ska nu träna bra igen och han fungerar bra i ledningen dit Eriksson vill nå. Hästen har ettan överst i raden och jag räknar med att det är slipat för en bra prestation trots vilan, och från ledningen borde det vara svårt att komma åt honom! Visserligen har han inte vunnit i spets på tre försök, men varit nära två gånger och nu kan det vara dags. 

2 Yankeefromkentucky är en snackhäst som nu fått utdelning med två raka segrar, och det har varit ledningen båda dessa segrar. Först ryckte hästen undan tidigt och var smått ensam på plan, men senast fick han visa mer då det var för drivning han höll undan via 15 sista 700. Han hade varit struken för injektion mellan dessa vinster, och är säkert bättre med loppet i sig. Det är debut bakom bilen, men han är naturligt snabb och har spetsat de fyra senaste försöken med framspår i volt och kommer säkert vara bra med direkt. Jag kan nämna att han vunnit ett provlopp på 18 efter förra loppet.   

1 Cherry Marke har läget för att få sitt smyglopp. Senast avgjorde hästen rätt rejält sista halvvarvet även om det bara var 18-fart till slut i täten.

8 Fonrouqe Zon vann på bra vis i Momarken senast  och det är en Love You-som under lite utveckling. Magnus lågar med spår 8 på 1600 meter, men på fart duger hästen i ihåligt lopp.

V64-3:

Ranking: A: 5-2-7 B: 8-9-3-6 C: 4-1 

Spetsanalys: Orutinerade hästar bakom bilen där faktiskt ingen av dem varit startsnabb. Risk att alla lägger sig på rygg då Björn testar efter en bit med storfavoriten.

Loppanalys:

Jättefavorit är Björn Goop och hans Love You-hingst 2 Mouron Rouge som är stor och stark för klassen, i debuten visade han härlig styrka då han trots tredjespår utan rygg sista rundan kunde stånka på till seger. Efter det har han inte vunnit på tre starter, men gick bra i andra starten då han spurtade bra och inte var stort slagen. Han var okej senast bakom två rätt bra hästar men ändå inte som bäst och efter det har han pausat. Formen är knappast på topp och det är typen som kan vara lite seg och då han är ruskigt stor favorit känns det rätt att gardera.

Det finns några rätt bra som utmanar och jag tycker att 5 Legoholm Zon är intressant. Var hyggligt med i våras bakom bilen och kunde runda till ledningen efter 450 meter för Örjan och blev tvåa utan att vara bra. Efter fyra månaders vila under sommaren har hästen kommit tillbaka lite som en ny och mer av plusvariant, i comebacken för tre starter sedan körde Kenta till ledningen och höll bra efter strid på upploppet med 13-fart till slut. Hon gick bra bakom Devs Darling och Karate Kate näst senast – dessa är dugliga för klassen på Solvalla och hon gick sina 12,5 sista 700 på egen hand i spåren.  Senast var hon inte frisk och ärt åtgärdad, men tränar bra och jag tror hon duger gott trots vila!

7 Kalcedon är en mycket fin typ, senast kunde han inte ta något från kön på en bana som inte verkade passa, men det gick fort till slut med under 13-fart i täten och han gjorde vad han kunde. Han gick bra i skymundan före det då han fick chansen invändigt och vann väldigt enkelt vid segern. Spelintressant även han! Jag streckar vidare då det rensar grymt bakom favoriten och jag vill inte spricka om han bränner!

 V64-4:

Ranking: A: 8-12-9 B: 7-6-3-11-4-10 C: 13-1-15-14-5-2

Spetsanalys: Quintus Maximus har varit snabbast från start av de med framspår (spår 6,1), och tagit ledningen 2/3 senaste försöken och öppnat 12 första 500 i volt en av dessa, och fick ledarryggen från spår 4 senaste gången. Från spår 3 kom han ner i hålet och borde svara ut Flörten som även den kan lägga iväg och har spetsat i volt 2/3 senaste.

Loppanalys: 8 Womanizer N.O. är mitt drag i detta stayerlopp med grunddistansen 2640 meter. Det är en rejäl häst som brukar gå till mål, och han vann ett lopp över just 2640 meter mycket enkelt för nästan exakt ett år sedan – på Färjestad, bara en sådan sak då historien alltid upprepar sig! Senast i Momarken sprang han på segermaskinen Whata Buz som var överlägsen i spets på den mycket plaskiga banan, men Womanizer gick bäst av övriga där bakom som tvåa. Han är lite behandlad efter det så han ska få travet att flyta ännu bättre, och han har varit bra i tisdagens jobb som var rejält enligt “Orginal-Ludde”. Näst senast satt han fast på Solvalla bakom Shadow Woodland och jag tycker han ska ha bra chans mot dessa och han är draget för mig!

Betrodd blir såklart 9 Nearly Nine Feet som har fortsatt mycket fin form utan att få till det i loppen. Senast mötte han Montdore på V75 och gick fullt bra där bakom efter lopp på innerspår och fritt genom slutkurvan. Han hade mycket sparat före det som också var på v75, detta bakom en bromsande vinnare i Roto. Nu Kenta istället för Björn vilket är ett avbräck, inte minst som hästen är lite speciell och nästan alltid har det varit BG på honom. Han vann dock med Pappa Olle på Arvika i somras, den andra årssegern kom efter att han fått maska i spets.  

Björn kör själv 12 Bono Boko som fått en paus, men han har gått jättebra efter vila tidigare. I somras kom han ut på V86 i Lindesberg efter vila och vann på 12,8 på bra vis. Det är en trögstark häst som ska ha varit positiv i veckans jobb och han har chans. Han har vunnit 5/6 på distansen så det övertygar och med springspår på 20 kanske han körs offensivt?

V64-5:

Ranking: A: 6 B: 5-11-9-1-7-12-4-3 C: 8-2-11

Spetsanalys: Supermede är snabbast och brukar ta ledningen. Det har han gjort 5/6 med framspår och öppnat i 11-fart flera gånger. Han kunde inte svara Thai Simoni då han bommade tät, men den är rask och här leder hästen länge!

Loppanalys: Favorit blir 5 Fossens Tosse som har väldigt bra fart i benen för att vara så låg klass. Han vann på 15,7 full väg i september, och det duger bra – och man ska veta att näst senast hakade han på riktigt bra i Breeders-kval mot hästar som Origo Tilly, Conlight Ås och Gross Weight – även om han inte riktigt kunde hålla samma tempo som täten sista 150. Senast var det småstruligt med en vinglande häst framför och Magnus skickade på i fjärdespår på långsidan och han gick snabbt innan galoppen kom. Nu sätter Magnus på greppskor bak, dels för att han ska få det att flyta bättre och kanske få hästen att öppna lite snabbare än inlandsisen bakom bilen… Han är bäst, det är jag medveten om – men även knepig och riskerar vingel och måste göra mycket själv så jag går emot.

Jag spikar 6 Supermede på rubbet och spelar bara en rad på DD – det gäller att våga! De är ganska jämspelta nu på förmiddagen dessa båda, men jag räknar med att det blir avslag på Supermede och att “alla” vill ha favoriten så skillnaden ska öka. Supermede har visat riktigt fin form i de senaste loppen, för tre starter sedan gick han mycket bra på open och var klar tvåa bakom högkapable Carlos Greenwood. Näst senast fick han dämpa i ledningen efter snabbstart och stack undan enkelt då Quantum Gliding inte kunde utmana från dödens (galopperade uppgivet sista biten). Senast var han ute på V75 i Halmstad, men hamnade åt råttorna då alla satt i andraspår och det var mil fram till vinnande ledaren Gantab Håleryd. Hästen gick dock mycket bra hela upploppet ner, även om han hängde ner en del och formintrycket var vasst! Han fungerar bättre på innerspår och är väldigt startsnabb och då Micke J är en bra spetskusk tror jag helt enkelt att de inte får slag på honom!

Bra är 10 Stepping For Money som vann från dödens i ett lunchlopp och gjorde det åkande. Gick över i passgång ur volten senast, men fart finns det gott om och vi har haft 11-repor till slut flera gånger i sommar och hästen blir bara bättre och bättre.

V64-6:

Ranking: A: 4 B: 3-5-1-12-2-9-11-8 C: 10-7 

Spetsanalys: Snabba elithästar och öppnar El Sueco som senast då man hade ryckt av skorna så är han inte lätt att komma förbi. Nu tror jag kanske inte han gör det igen, och då Democrat är en riktig startraket räknar jag med att han körs till ledningen i första sväng som senast. Det är en bra rygg för alla dessa. 

Loppanalys: Toppchans ska det vara för 4 Democrat som Tarzan åter hittat en bra uppgift åt med 50 laxar i förstapris på “Orten”. Hästen är otroligt startsnabb och trivs verkligen att löpa i ledningen där alla årets fyra vinster kommit ifrån. Han vann ett liknande lopp med 50 i första på Färjestad i juni, detta på 2140 meter då han stack undan via 08 sista 500 metrarna efter att ha dämpat till 14-fart på varvet. Nu kommer han med två nollor i raden, men det har varit i Gulddivisionen från spår 8 och 11. Senast såg han fortsatt formstark ut och gick i mål med sparade krafter bakom en mur av hästar där Nothing But Class spetsvann. Det är lite kul med ny kusk bakom i Calle som borde passa bra (han kör för första gången) och jag tror inte att någon vill svara från start, och i ledningen släpper han ingen över bron. Bästa spiken! 

Det är inte otänkbart att 3 El Sueco skulle kunna svara, inte minst om han öppnar som senast då han bara flög förbi dem i finalen då O’Grady inte kunde hålla emot i svängen! Man släppte och efter 09 första varvet var han ruggigt trött över upploppet. Med tanke på det, och att Sofia Aronsson som tagit över träningen är sansad, så tror jag att Uffe är nöjd med att få rygg på Democrat och kunna bygga lite för framtiden och gå med till ett andrapris utan att bottnas igen. Dessutom blir det knappast barfota igen, och med skor är han minste explosiv första biten.

5 Global Offshore är en väldigt fin häst, han fick vinna senast men det var ett billigt lopp i Norge, okörd var han i alla fall. Dock har han haft halsinfektion och det har strulat och han har bara fått ett 18-jobb. Knappast nog bra form för att utmana med spår utvändigt.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vilken avslutning, Commander Crowe!
Nästa nyhet
Vilken avslutning, Commander Crowe!

Vilken avslutning, Commander Crowe!

Vilken storartad avslutning på karriären. Commander Crowe besegrade den nordamerikanska eliten när han vann Breeders Crown på 1.09,0 – i sin sista start.

106 starter, 61 segrar och nästan 35 miljoner kronor intravat. Vilken sagolik karriär. Och vilket härligt slut det blev på den för Commander Crowe. ”Le Grand Blonde” kördes till seger i Breeders Crown på Meadowlands av Örjan Kihlström.

Den elvaåriga fuxen startade från spåret näst längst ut bakom bilen men Örjan var med på noterna direkt och gav Commander Crowe en fin start och kom ner som tvåa i andraspår. Det byttes dock snart ut om dödens då Creatine tog över ledningen. Då fattade Kihlström det vinstgivande draget, körde till och satte Fabrice Souloy-träningen i täten efter halva distansen travad.

Där skulle Commander Crowe bli kvar i detta, vad som sagts, var valackens sista start. Jimmy Takter-tränade Maven var nu den som kom fram utvändigt och stoet gav ledaren en match ända in på linjen. Men Commander Crowe ville inte släppa någon förbi sig denna kväll och höll stången säkert hela vägen. Segertiden stannade vid toppfina 1.09,0a över 1609 meter, vilket var en tangering av löpningsrekordet.

– Han är gammal nu, han behöver inte gå i ledningen hela tiden, men han vill känna att han är med där framme i loppet. Jag försökte hålla motståndet bakom mig, det är en tuffing det här och trots sin ålder kan han göra mycket av jobbet själv, det är helt enkelt en fantastisk häst, sa Örjan Kihlström efter segern.

Loppets samlade prissumma var en halv miljon dollar. Andrapriset gick till Maven som höll riktigt fint. Trea i mål blev Creatine som hade krafter kvar bakom tätduon. Wishing Stone, som också gjorde sin sista start i karriären, slutade sjua. Åke Svanstedts Your So Vain galopperade i loppets senare skede.

Du kan se Commander Crowe seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 Bjerke: Säkert från spets för Tumble Dust
Nästa nyhet
V75 Bjerke: Säkert från spets för Tumble Dust

V75 Bjerke: Säkert från spets för Tumble Dust

Axel Jensens Minneslopp för fyraåringarna var lördagens huvudnummer när V75 gästade norska Bjerke. Tumble Dust och Björn Goop fixade uppgiften från spets.

Veckans V75 gjorde en utflykt till Bjerke och högst doterat var Axel Jensens för fyraåringarna. Det var på förhand främst tänkt som en batalj mellan Tumble Dust och Västerbo Fantast, men den uteblev då den sistnämnde försvann i en galopp kort efter start.

Vägen låg därmed vidöppen för den danske Derbyvinnaren Tumble Dust som lätt gled till ledningen för Björn Goop. Därefter hade Tomas Malmqvist-stjärnan koll på händelserna. I dödens travande Tycoon Conway Hall närmade sig sista biten men förstapriset på 300 000 norska kronor grejades säkert.

– Han var lite irriterad i dag så vi fick ändra lite i utrustningen, men sedan fungerade han fint. Det är jättehög kapacitet i den här hästen, även om han är lite speciell, men när han är så här bra som i dag så är det inga problem, sa Björn Goop i segerintervjun.

Segertiden blev 1.11,7a över 1609 meter.Danske Tycoon Conway Hall alltså tvåa. Radysin America slutade trea med krafter kvar från vinnarhålet och galopperade precis efter mållinjen. Papagayo E. avslutade fint som fyra.

***

Så här gick det i övriga V75-lopp:

V75-1: Vattentät seger för favoriten i inledande Silverdivisionen. Björn Goop lyckades precis hålla upp ledningen med Underpaid Hanover och fick öppna första 500 efter 10,2. Men efter det visade det sig vara lugna gatan för favoriten. Revenue-sonen höll undan med säkerhet och gick i mål på 1.12,8a över 1609.

V75-2: I Klass 2 åkte favoriten emellertid dit. Bo Westergård fick överta ledningen med Red Team Rex efter knappt 800 meter, ryckte genom sista sväng och såg ut att kunna greja det. Men sista biten tröt krafterna och skrällen Heartbreaker V.S., tränad och körd av Björn Steinseth, fångade in honom precis på linjen. Tiden: 1.15,8a över 2600.

V75-3: Länge var det långt fram för favoriten Red Rose America, men den av Jeanette Hansen tränade fyraåringen fixade det i Axel Jensens stolopp. I ledningen gick skrällen Windy Ammik som provade på ett ryck genom sista sväng. Men i vida spår anföll Red Rose America, som legat som sexa i andraspår med varvet kvar, och spurtade som ett jehu fram till seger på målfoto. Eirik Höitomt satt i sulkyn och ekipaget noterade vinnartiden 1.15,0 över 2160.

V75-4: Riktigt tajt till slut i Klass 1. Diego M. Boko gick i ledningen och fick tidigt Mellby Brunello utvändigt om sig. Den senare pressade på genom sista sväng, men ledaren vägrade ge sig. De båda kombattanterna kämpade jämsides upploppet ned men Diego M. Boko höll undan precis. Rejäl insats av Stefan Hultman-träningen som för Ulf Ohlsson vann på 1.13,0a över 1609.

V75-5: Aqua Challenger omgärdades av ett gott rykte och visade att han dög riktigt fint i Bronsdivisionen. Med Gunnar Austevoll i vagnen kom han fram för att ta över spets tidigt. Därefter väntade en tuff duell mot dödenstravande Photo Va Bene, men denna kunde aldrig få bukt med Aqua Challenger som höll undan knappt men säkert på 1.13,5a över 2100.

V75-7: Gulddivisionen blev en enkel viktoria för Winmecredit och Frode Hamre. Sjuåringen fick en perfekt resa som tvåa i andra utvändigt och avväpnade Thai Broadway (som gått i dödens sista varvet) retfullt enkelt över upploppet. Favoriten Going For Gold Zaz felade med varvet kvar, då placerad utvändigt om ledaren. Fascination galopperade upprepat. Global Investment spurtade fint till andrapriset. 1.13,5a över 2100 var vinnartiden.

Rätt V75-rad:

1 Underpaid Hanover – Björn Goop 2,65
7 Heartbreaker V.S. – Björn Steinseth 17,57
9 Red Rose America – Eirik Höitomt 4,78
4 Diego M. Boko – Ulf Ohlsson 4,09
2 Aqua Challenger – Gunnar Austevoll 3,63
5 Tumble Dust – Björn Goop 3,68
11 Winmecredit – Frode Hamre 4,61

7 rätt: 11 351 kr (2132 system)
6 rätt: 115 kr
5 rätt: 16 kr

Omsättning: 93 113 790 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
El Mago Pellinis sköna skräll på Vincennes
Nästa nyhet
El Mago Pellinis sköna skräll på Vincennes

El Mago Pellinis sköna skräll på Vincennes

Prix de Chenonceaux på Vincennes blev en riktig succé för El Mago Pellini. Perfekt körd av Dominik Locqueneux skrällde svensken i Paris.

Fina Grupp 3-loppet Prix de Chenonceaux som avgjordes på Vincennes kolstybb under lördagen såg flera nordiska hästar i startlistan. Segern blev svensk – El Mago Pellini tog fick sin första fullträff sedan i mars när han invändigt luggade favoriten Athos des Elfes och ställde till med en överraskning i Paris.

Det var annars Increased Workload som var snabbast ut, körd av Jos Verbeeck. El Mago Pellini, med Dominik Locqueneux vid tömmarna, kom snart fram i dödens och övertog ledningen en kort bit för att snart släppa. I sedvanlig fransk stil fick sedan stafettpinnen mellan flertalet hästar innan loppets favorit, Athos des Elfes, körd av sin tränare Joël van Eeckhaute, kom ångande och tog över med en kilometer kvar att trava.

El Mago Pellini hamnade därmed som trea på innerspår, men det skulle utveckla sig perfekt. Ur sista sväng gick vinnarhålets Duke of Greenwood ut i andraspår i försök att tampas med ledaren. Därmed kunde Locqueneux lotsa fram Lutfi Kolgjini-träningen rakt fram invändigt och fann också fritt på insidan av Athos des Elfes som brutit ut något. Svensken spurt var sylvass och kort före mål fixade femåringen segergreppet.

El Mago Pellini, som var spelad till 33 gånger insatsen på toton, klockades till 1.13,3 över 2700 meter. Det var en tiondel före Athos des Elfes som alltså fick nöja sig med silvret. Duke of Greenwood grejade tredjeplatsen.

Danske Stelton stod åter för en god insats på Vincennes, med Jeppe Juel i vagnen slutade han fyra efter att ha attackerat i tredjespår i sista sväng. Increased Workload slutade åtta. Moving On, som var bra med från början, gick i mål som oplacerad. Finske Jonesy kom aldrig till start.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kolgjini: "Det blir definitivt gård i Frankrike"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson