Prix d’Amérique blir ett tungt namn fattigare. Det är nu definitivt att Univers de Pan är avskriven för tävlande under vintermeetinget.

Med storsegrar i Grand Critérium de Vitesse, Finlandia-Ajo och Oslo Grand Prix i bagaget, laddades det mot vintermeetinget och Prix d’Amérique för den flyfotade fransmannen Univers de Pan. Men efter att ha brottats med en efterhängsen skada i en has, har comebacken skjutits på tiden – och nu är det definitivt att hästen avstår hela vintermeetinget.

– Så som det ser ut i dag så är kommer något Prix d’Amérique inte på tal för Univers de Pan. Vi måste se till fakta; såret är inte helt läkt än och bara två månader på oss att förbereda räcker inte, säger tränaren Philippe Daugeard till Paris-Turf.

Inget tävlande på hemmaplan i vinter för sexårige Univers de Pan, alltså. Men dörren för de nordiska storloppen i vår och sommar, med Elitloppet som juvelen i kronan, står allt jämnt öppen.

Läs även: Franske stjärnan kan komma missa PdA

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Avel väntar för trippelmiljonären

Avel väntar för trippelmiljonären

Den fyraåriga kulltoppen Mellby Briolett har inte nått samma framgångar i år som i fjol. Nu avslutas karriären och en framtid som avelssto väntar i stället.

Den av Roger Walmann tränade Going Kronos-dottern Mellby Briolett tillhörde landets bästa i kullen i fjol som treåring. Efter seger i långa E3 slutade hon tvåa i både Oaks och Breeders Crown. Totalt under treåringssäsongen travade hon in nästa tre miljoner kronor.

Men i år har det inte flutit på lika bra för Mellby Briolett. Hon har fått nöja sig med en seger (i uttagning till Drottningpokalen) på sina tolv starter. Den senaste starten, i Breeders Crown-finalen, blir också hästens sista i karriären. Beslut är taget att låta stoet avsluta tävlingskarriären, uppger travronden.se.

Därmed stundar en spännande framtid inom aveln för hästen. Vilken som blir hennes första bekantskap i avelsboxen är ännu inte bestämt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Westholm och Apollon slog till i Paris
Nästa nyhet
Westholm och Apollon slog till i Paris

Westholm och Apollon slog till i Paris

Det blev en fin framgång för Jörgen Westholm på Vincennes under torsdagen. Med Apollon de Kacy hemförde han fyraåringsloppet Prix de Dunkerque.

Det var ett förstapris på 27 000 euro i loppet öppet för fyraåringar där Jörgen Westholm själv styrde sin Prince Gédé-son Apollon de Kacy. Ekipaget övertog ledningen med varvet kvar att trava, men släppte snart över täten. Det blev därefter en perfekt resa i vinnarhålet i det goda tempot, till Westholm vred ut sin häst i dödens genom uppförsbacken.

Apollon de Kacy kopplade greppet i sista kurvan, ryckte ifrån in på upploppet och behövde sedan aldrig vara rädd för att anfallarna skulle hinna i kapp. Segern blev lika säker som imponerande och klockorna stannade på 1.14,1 över 2700 meter.

Apollon de Kacy har därmed tagit tre segrar och en tredjeplats på fyra starter, sedan han återkom till Frankrike i september.

Du kan se slutet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Alla lopp ska köras men..."
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Alla lopp ska köras men…”

V65 Solvalla: ”Alla lopp ska köras men…”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Det är en fin häst som känns jättefin i träningen. Spåret är bra och han är travsäker och tål även göra jobb om så behövs vilket han visade senast. Alla lopp ska köras men han ska absolut vara med där framme, det är en fin häst. Fortsatt skor runt om är tanken, säger C-G Björkroth om Kalle Kalas (V65-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

2 Ruby Trap – Hon gick jättebra senast men galopperade i en trång situation där det inte fanns plats riktigt. Hästen går inte att sända på från start för då kan det bli galopp, så det får bli en safety start. Skor runt om igen och hon ska räknas, säger Marcus Schön.

4 Save Our Souls – Hon var duktig näst senast men hade problem med dåliga blodvärden senast hon startade. Nu känns hon pigg och fin igen men det kan saknas lite tempo i henne då hon stått över något jobb. Vi hoppas på hyggliga slantar och det blir skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

5 Tennessee Zet – Hon verkar bra i ordning och ska kunna prestera fint. Det är bildebut och vi tester henne bakom bilen före tävlingarna. Det är skor runt om men eventuellt blir det någon ändring av huvudlag nu, säger Pär Pergenius i stallet.

7 Sweetsformysweet – Hon har varit duktig och var positiv efter tufft lopp senast coh hamnade på en bra tid. Hon kan nog öppna hyggligt och laddades inte senast. Hon verkar ta loppen bra och för dagen är hon nog bäst av våra i loppet. Hon har bra kunnande. Skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

8 Excellent Boko – Hon har gjort det bra i sina två starter hittills och är under utveckling. Spåret är lite långt ut men hon öppnade bra senast. Hästen är bra i ordning och inga ändringar är planerade, säger C-G Björkroth.

9 Bonjour Shangri La – Hon vann ett billigare lopp senast men gjorde det bra. Får hon ligga på rulle har hon en bra speed till slut. Hon är inte alls tokig men jag tror ändå det blir svårt att vinna, Ruby Trap slår hon normalt inte. Förmodligen skor runt om, men kan även bli barfota, säger Marcus Schön.

10 Esra – Hon blir bättre och bättre och stod för en stabil insats senast men hon är inte alls att lita på. Hon blir bättre på den fronten också men kan galoppera lite när som helst. Läget är väl okej då hon ändå ska smygas och med klaff kan hon vara trea-fyra. Inga ändringar, säger Thomas Franck.

12 Miss Southwind – Hon snubblade senast men gick bra efter galoppen. Goop var klart nöjd med hur hon kändes då. Hon kan vara lite svår från början och spåret kan vara ok även om det är tufft att vinna från sådana lägen. Hon har nog bäst chans av våra i loppet och det blir skor runt om, säger Pär Pergenius i stallet.

Lopp 2, V65-2

3 Secret Mission – Han är en trögbock som vaknat till och gjort det jättebra. Det är ingen startraket men det verkar vara bra styrka i hästen. Inga ändringar mot senast, barfota fram igen alltså, säger Marcus Schön.

4 Truman Zet – Det verkar helt ok med honom men har får visa lite bättring innan man kan tro på några stordåd med honom. Det är skor runt om, säger Pär Pergenius i stallet.

7 Swinging Single – Hon svek totalt senast som mycket hårt betrodd. Det är mycket humör i henne och därmed svår att räkna på. Det är dock en mycket fin häst med bra teknik. Skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

8 Digital Scale – Hon nöter på utan att visa något extra. Vi får smyga med och det är pengar som gäller i första hand. Troligtvis skor nu, men det spelar mindre roll oavsett, säger Marcus Schön.

11 Classic Queen – Det är en fin häst som tävlar bäst barfota. Hon kräver dock en fast bana så balansen är ej bestämd riktigt, men tanken är att köra henne utan skor nu, säger Marcus Schön.

Lopp 3, V65-3

2 Yahtzee Deo – Han slog på en sympatigalopp senast och det var segern eller ett andrapris som rök då tyvärr. Han är snabb ut vilket jag kände senast från bakspår och det kan bli helstängt huvudlag nu. Hästen är sen i utvecklingen men jag tror distansen passar bra och han bör räcka långt. Barfota fram igen, säger Marcus Schön.

4 Kalle Kalas – Det är en fin häst som känns jättefin i träningen. Spåret är bra och han är travsäker och tål även göra jobb om så behövs vilket han visade senast. Alla lopp ska köras men han ska absolut vara med där framme, det är en fin häst. Fortsatt skor runt om är tanken, säger C-G Björkroth.

5 Chilly Knight – Han gör bra insatser varje gång och var när segern senast. Han borde kunna få en fullträff snart och både läget och distansen ser jag som fördelar. Vi får se vart han hamnar från bricka fem men är han bara lika bra som vanligt kan han vara ett platsbud. Inga ändringar, säger Thomas Franck.

Lopp 4, V65-4

1 Flight Instrument – Tanken är att köra henne barfota runt om nu, hon fungerar klart bäst så. Hästen är startsnabb men går bra från alla positioner och ska räcka långt om det löser sig från innerspåret. Hon kan öppna ganska rejält, säger Marcus Schön.

3 Bear Glide – Hon har pausat lite men känns fin i träningen och har fått ett passande läge. Hästen har mött bra motstånd på slutet och kan öppna bra. Med rätt lopp bör hon vara med i främre träffen här. Tanken är barfota runt om igen, säger C-G Björkroth.

6 Io Eld – Hon kom aldrig riktigt in i matchen senast men avslutade ändå bra och visade att formen sitter där den ska. I starten innan det ledde hon runt om och jag hoppas på samma scenario den här gången. Jag måste i alla fall göra ett allvarligt försök att ta mig till front men jag vet inte riktigt hur snabba de är invändigt. Min häst växer i alla fall en klass i täten och hon vann ju faktiskt ett medeldistanslopp på Solvalla på en låg 14-tid. Då kändes det till och med som om hon kunde springa ännu fortare och kommer vi till ledningen nu tror jag på chans. Inga ändringar, säger Hans-Owe Sundberg.

8 Occasione Font – Hon har verkligen varit bra på sistone och jag har inget direkt att klaga på. Jag tänkte att vi skulle testa kort distans för en gångs skulle men då blev det spår åtta vilket inte alls är bra med tanke på att hon är ganska långsam ut. Jag hoppas på turen och kusken passar bra ihop med hästen. Barfota fram och helstängt huvudlag, säger Inger Olsson.

10 Inari D.E. – Hon brukar prestera bättre i Sverige än i Tyskland och jag räknar med en bra insats bara inte långresan påverkat henne. Det blir barfota runt om men det är ingen helt lätt uppgift. Det blir barfota runt om, säger Thorsten Tietz.

11 Windy Ways – Hon brukar prestera bra varje gång och var duktig även senast. Med bra fart på loppet så bör hon segerstrida och det är nog vår bästa chans i omgången. Det kan bli barfota runt om denna gång, säger Pär Pergenius i stallet.

12 Classification – Det är en häst med alldeles för lite pengar på sig. Senast visade hon uppryckning men förutsättningarna nu är svåra med spår tolv över kort distans. Det blir skor runt om igen vilket fungerade bra senast, säger Marcus Schön.

Lopp 5, V65-5

6 Kincannon Hanover – Kusken var jättenöjd med honom senast men han är ojämn och vinner inte så ofta. Han är bäst barfota men det är risk det blir skor runt om nu, men han har även gjort bra lopp med den balansen. Distansen nu är en fördel, säger Marcus Schön.

8 Sensational Dream – Han har startat i montélopp på slutet och vi får hoppas han tar i lite mer för sulky nu. Spåret är långt ut och vi får mest hoppas på en bra insats och fina slantar först och främst. Det blir svårt att vinna tror jag. Skor igen, säger C-G Björkroth.

9 Random Shot – Han hade bara fått ett banjobb inför comebacken men vi tyckte ändå han var lite seg till slut. Hästen ska kunna en del men har inte visat det riktigt fullt ut ännu. Barfota fram och vanlig vagn, säger Tommy Berghagen i stall Hultman.

10 Withma – Det är en fin häst som kan avsluta fort med rätt resa. Distansen spelar ingen roll, bara hon får sitt lopp i ryggar, då är hon giftig till slut. Vi kör fortsatt henne barfota fram, säger C-G Björkroth.

11 Vicky Corner – Hon är stark och distansen passar henne bra. Hon är i fin form och jag är optimist. Det blir barfota runt om och jag gissar att hon kan en 14-tid över distansen, säger Thorsten Tietz.

Lopp 6, V65-6

1 Grandseigneur – Han tränar på normalt men får först visa något innan vi kan våga tro på honom i lopp, det är en svår häst det här. Felfritt och pengar i första hand är det som gäller och han är ingen startraket heller. Barfota fram är planerna, säger C-G Björkroth.

4 Regent Zet – Spåret är inte alls bra och det är nog 90-procentig galopprisk. Han är dum i volten. Han tränar annars bra i sanden men behöver nog lopp i kroppen. Barfota runt om, säger Pär Pergenius i stallet.

6 Digital Control – Det är en jättefin häst som nu har lopp i kroppen. Hästen började lovande men har haft problem med lösa benbitar och opererades för det. Vi är nöjda med honom och tror på en bra insats. Skor igen, säger Marcus Schön.

8 Screen Height – Stefan var väldigt nöjd med honom i värmningen senast och sade att han kändes bättre än någonsin då. Hittar han bara ut så räcker han långt här och jag kan tänka mig att det blir offensivt nu. Balansen är ej helt bestämd, skor eller barfota fram, säger Marcus Schön.

9 Finish Future – Han har varit lite överambitiös med framspår bakom bilen. Senast klarade han springspåret bra men det finns ändå lite galopprisk även med voltstart trots ett bra startspår. Jag tycker han gått bra lopp utan att få vinna på ett tag. Barfota runt om, säger C-G Björkroth.

10 Jeepster – Hon har varit ifrån tävlandet ett tag eftersom hon opererats i båda framknäna. Hon har tränat bra men kommer säkert behöva loppet för att få bort ringrosten. Jag ligger lågt och hoppas hon gör ett bra lopp. Barfota fram, säger Monica Janisels.

11 Pine Cool – Han var positiv senast och har ryckt upp sig efter vi kastrerade honom. Det kanske inte blir vinst men han spurtar nog bra igen i alla fall. Skor fungerade bra senast så vi kör så igen, säger Marcus Schön.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nordisk batalj på Vincennes
Nästa nyhet
Nordisk batalj på Vincennes

Nordisk batalj på Vincennes

Det är intressenter från tre nordiska länder i Grupp 3-loppet Prix de Chenonceaux när det avgörs på Vincennes denna söndag.

Vintermeetinget har kommit igång på Vincennes och denna lördag väntar ett ur nordiska ögon tämligen så intressant race i form av Prix de Chenonceaux, för fyra- och femåringar, som bjuder vinnaren på 45 000 euro.

Tre svenskar provar lyckan: Moving On, numera i regi Fabrice Souloy, Lutfi Kolgjinis El Mago Pellini och Stefan Melanders Increased Workload. Från danskt håll kommer Stelton ut igen, även nu med Jeppe Juel i vagnen, hästen var ju fin som tvåa i sin Frankrikedebut nyligen. Danske Stoderbyettan Tast of Bourbon skänker extra rödvit glans åt loppet. Från finskt håll bidras med Derbyettan Jonesy. Lägg där till den av Anders Lindqvist tränade segervana fransyskan Anette du Mirel och vi får följande startlista:

2700 volt

1 Tast of Bourbon – Jean-Pierre Dubois
2 Moving On – Franck Ouvrie
3 Very Well Jet – Francis Legorgeu
4 Anette du Mirel – Pierre Vercruysse
5 El Mago Pellini – Dominik Locquenux
6 Duke of Greenwood – Robin Bakker
7 Voyage du Rêve – Jean-Philippe Dubois
8 Stelton – Jeppe Juel
9 Jonesy – Tuomas Korvenoja
10 Vive Majyc – Louis Baudron
11 Increased Workload – Jos Verbeeck
12 Alésia d’Autot – Mathieu Mottier
13 Vaux le Vicomte – Jean-Michel Bazire
14 Vive Daidou – Yoann Lebourgeois
15 Véra Pierji – Michel Lenoir
16 Athos des Elfes – Joël van Eeckhaute
17 Villeroi – Eric Raffin
18 Princess Grif – Roberto Andreghetti

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Neona Princess vs D'One på Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson