Maven imponerade då hon gjorde debut för Jimmy Takter. Stoet tuggade ner grabbarna i ett elimineringslopp inför Breeders Crown på Meadowlands.

Efter att tidigare tränats av Jonas Czernyson, mellanlandat hos Ron Burke och sålts på auktion för 750 000 dollar gjorde femåriga järnstoet Maven under lördagen debut i regi Jimmy Takter. Med Yannick Gingras i vagnen tog Elitloppsfinalisten en riktigt fin skalp då hon vann detta elimineringslopp inför Breeders Crown nästa helg.

Maven fick en vid förstakurva i spåren men kunde sedermera krypa ned i vad som blev tredje par utvändigt. Genom sista sväng tog hon rygg på Arch Madness och ur svängen vreds hon på till full attack. Glidemaster-dottern avslutade riktigt fint och kopplade greppet. Bakifrån hade Åke Svanstedt lirkat loss Your So Vain som spurtade strålande men Maven höll undan säkert. Segertiden blev 1.09,9a över engelska milen.

Flanagan Memory knep tredjepriset före Wishing Stone och Archangel. Arch Madness höll till sjättepriset vilket gav hästen sista finalbiljetten.

Redan klar för finalen är Commander Crowe och han passade på att slipa formen i ett kvallopp under dagen Meadowlands. Med Trond Smedshammer i vagnen vann ”Commander” kvalet överlägset och noterade 1.11,0. Trea i samma lopp slutade Creatine (12,7).

Vässade formen inför Breeders Crown i ett kvallopp gjorde för övrigt även treårige Father Patrick. Jimmy Takter satt själv upp och lät sin stjärna trava 1.10,9.

Jimmy Takter lär förresten kunna se fram mot en riktigt spännande Breeders Crown-dag. Två elimineringslopp fick köras för de tvååriga hingstarna och valackerna – Takter-tränade hästar vann båda. Pinkman (e. Explosive Matter) vann för Yannick Gingras på 1.11,0 och Brett Miller körde French Laundry (e. Muscles Yankee) till vinst på 1.11,6.

Du kan se Mavens lopp här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Axevalla

Söndag: V64-tips till Axevalla

V64 Axevalla 16/11 

Omgången: Axevalla avslutar V64-veckan och det är ojämna lopp, vissa fina hästar och spelmässigt finns chans till vettiga pengar då vissa favoriter är bräckliga. Som vanligt hänger mycket av utdelningen på hur det kommer gå för en viss Björn Goop… Vi spelar med honom i två fall, och han kan säkert plocka ett par pinnar. På DD har jag en kul vinnare i spetsdraget Final Jam.

Bästa spiken: 7 Loke Chibabba (V64-3) var positiv vid spetssegern senast och detta är en perfekt BG-häst som svarar bra och jag tycker det mesta tyder på ny spetsvinst.

Utgångarna: Bowie Boko (V64-1) och 4 Final Jam (V64-5) tror jag båda kommer att köras till ledningen och de är två småroliga att använda som utgångar då ingen av dem blir favorit.

V64-förslaget är på 2.048 kronor (enbart för alla rätt):

3 Bowie Boko/ 6-1-8-9-5-2 (12-7)

1-3-5-8 (4-9)

7 Loke Chibabba (5-10)

7-9-15-5-6-11-12-13 (2-13)

4 Final Jam/ 8-6-3-11-7-10-5-9 (4-8 )

9-12-3-7 (10-11)

1x4x1x8x9x4 = 1152 kr

7x4x1x8x1x4 = 896 kr

 

DD-förslag:

4-9 x 800

4-12 x 200

Totalt: 1000 kr

V64-1:

Ranking: A: 3 B: 6-1-8-9-5-2 C: 12-7-4-10-11

Spetsanalys: Coldplay Pellini har spetsat två gånger med volt och kliver iväg bra, Bowie Boko kommer utmana och båda springspåren är rappa om de trycks av. Oleander vill Peter knappast ladda med då han är vass av sig, men kanske kör till spets och släpper till Bowie Boko? Shepard är tänkbart att göra lika om inte Oleander öppnar snabbt.

Loppanalys: Svårbedömd är högkapable 6 Oleander som nu gör första starten för Peter Untersteiner. Han har haft hästen i sex veckor, och han har hunnit gå ett banjobb men ska vara fortsatt överambitiös av sig – det är hästens dilemma. Han kan springa “hur fort som helst” om han får ligga på rulle, men det är en glasbit som är svår att hålla fräsch och i form. I vintras var han riktigt bra i två segerlopp för Savin, blåste runt dem i vida spår och vann åkande via 11/600 och speedade enkelt ner Perfect Power från ledarryggen. Han har aldrig förlorat i ledningen, men inte gått i spets sedan september 2012 och han ska ha ryggar nu då detta är ett test och det viktiga är att han sköter sig.

Jag tror att 3 Bowie Boko kommer till ledningen, då de mest startsnabba släpper till honom – är min teori. Hästen är snabb i volt, och det kan man ju säga att kusken är med… Han har gjort det rätt bra även om senaste starten var tveksam. Jag tror att han kan kasa upp sig lite mot dessa, inte minst om han får ledningen som jag tror avgör loppet. Visst, han har inte vunnit lopp på 2,5 år (det var oväntat då jag slog på honom…) men från ledningen är han obesegrad efter tre försök och här håller Björn igång till seger!

Missar han ledningen blir det värre, och jag spelar utgång. 1 Coldplay Pellini är snabb och kanske kan hålla emot om Persson satsar allt på den taktiken. Inte heller han radar segrarna länge, han har vunnit ett lopp på senaste fyra åren, och kanske smyger ändå Steffe i rygg.

V64-2:

Ranking: A: 1-3-5-8 B: 4-9-10-2-7 C: 6

Spetsanalys: Mycket lurigt då de inte alls visat startsnabbhet med inre spåren. Snabbast tror jag att Sanna Streamline är, hon har spetsat från spår 7 bakom bilen och var inte långt ifrån att svara snabbe Brigadoon överst i raden. Linda kanske kan kasta iväg snabbt bland mer starka än snabba?

Loppanalys: 1 Antagonista blir det mycket surr om här, utan att så många har koll på hästens kunskaper i monté. Han är kapabel och rejäl och har länge känts som en häst perfekt för monté. Han gör första starten i disciplinen och var riktigt övertygande i kvalet. Han håller knappast ledningen, men är van att möta bättre hästar och sällan sitter de fast i monté där det brukar vara spridda skurar och långt mellan hästarna under loppen. Han har bra chans, men jag vill gardera då det kommer bli väl mycket “hets”.

Det finns bra motstånd, 3 Bring Me Staro var grym vid segern på Solvalla där han pressade hela loppet och bara stegade undan i mäktiga kliv. Han lever enbart på styrkan och senast kördes han fram i dödens efter tappstart och mosade dem i tid. Han duger igen även om han måste springa snabbare.

5 Ojos del Salado övertygade senast då han krossade ledaren på långsidan och bara forsade undan över upploppet utan att se speciellt märkt ut över mål.

8 Sanna Streamline vill jag varna för, hon var bra då hon vann för Linda överst i raden, och även om hon inte varit så bra efter det känns det kul nu. Dels är hon helt bortrankad i flera tips, och hon sår nästan på kronan rätt inne i loppet, och har ettan överst i raden. Att man siktat hit är ingen vild gissning och Linda är vass, och det finns till och med spetschans! Skrällvarning.

V64-3:

Ranking: A: 7 B: 5-10-11-12-6-3-8 C: 1-9-2-4

Spetsanalys: Tranemo Prinsessan är mycket snabb men smyger och rygg på Loke Chibabba är ett mycket troligt upplägg. Denne var snabb för Adrian senast, och är knappast mindre rapp för BG. Det finns ingen emellan som vill bråka heller.

Loppanalys: 7 Loke Chibabba har tävlat väldigt förbättrat under hösten och senaste insatsen var riktigt övertygande. Då öppnade hon mycket förbättrat och drog till ledningen, hon fick dämpa farten en bit för att redan sticka undan över upploppet. Adrian hade full koll och det var i en snabb avslutning och åkande sista biten via 12-fart sista halvvarvet. Hon möter ett ganska överkomligt sällskap här och får dessutom Björn Goop i vagnen och som hon öppnade senast släpps hon till ledningen. Biken sitter på igen och det är toppchans och jag spikar.

5 Alexandra Am inledde lovande för Peter, var V75-tvåa i våras men hon har stagnerat – eller inte utvecklats kanske är mer sant. Senast gick hon lite förbättrat i vida spår för Johan, även om hon var trög och det inte direkt blixtrade om henne för drivning.

Två hästar med fart är dels 12 Piece of Work som mötte riktigt bra hästar senast i Norge, men det var i juli och hon har haft problem med infektion som tog tid att bli kvitt, från spår 12 behöver hon lopp för att duga.

Den andra är 10 Sheer Bliss som skulle duga bra om hon var i form, men senast var det inget extra och hon får visa bättring och hon är bättre i tät.

V64-4:

Ranking: A: 7-9-15 B: 5-6-11-12-13-2-14-8 C: 1-10-3-4

Spetsanalys: Önas Igor har tagit spets tidigare från springspår, men kusken är orutinerad och det försvårar. Elvira C.Palema tror jag kan forcera till ledningen efter en bit. Powergold Langdel har tagit spets 5/9 i volt, men borde inte bråka.

Loppanalys: 7 Elvira C.Palema borde ha chans att vinna detta om hon som jag tror kan hitta till ledningen. Senast var hon lite seg, men visade sig vara brunstig och tog inte ut sig och det kan vi glömma. För tre starter sedan var det Montdore hon sprang på och hakade på godkänt. Gick bra näst senast bakom fine Matchmaker As efter att ha släppt ledningen. Bra chans från ledningen, men loppet är knepigt och här kan det skrälla.

Given i A-gruppen är 9 Önas Ior som gick bra på open stretch näst senast lite i skymundan, men var struken för halsinfektion efter det. Det blev startgalopp senast och hästen tappade mycket men gick en bra upphämtning.

15 Ultevis gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp och här står han perfekt inne på pengarna. Näst senast gick han i dödens och pressade genom slutkurvan och höll fullgott bakom Circles och Rutger Raket. Han gjorde det bra även senast och matar ner många i lite enklare sällskap, det är typen som växer och kasar upp sig då han känner att han rår på de han möter. Jag tycker att dessa tre har lite bättre chans än “mattan” bakom.

Med annan kusk hade jag lagt med 6 Önas Igor i A-gruppen, men kusken har aldrig vunnit (visserligen bara på tolv starter) och jag tror det kan bli strul från springspår.

V64-5:

Ranking: A: 4 B: 8-6-3-11-7-10-5-9 C: 1-12-2

Spetsanalys: Explosive Zon är riktigt snabb och skulle Calle vilja så håller hästen upp ledningen men formen har varit låg länge. Pipsqueak är över medel första biten, spetsade för att släppa näst senast och kan vara samma nu med släpp till Final Jam.

Loppanalys:

6 Ritmo di Poggio är favorit, trots att formen känns lite diffus. Han var hårt betrodd på V75 senast men då borde han inte fått starta, tränaren borde tagit bort honom då det var helt chanslöst att trampa iväg i flera omstarter och han var väldigt bakrädd och galopperade vildsint genom volten. Även starten före var det tidig galopp, och han har inte fått ett riktigt lopp i sig sedan 24/9, då var han mycket bra när han matade ner Kennie med flera bra hästar. Han gick åtta intervaller i måndags och tränaren låter nöjd, men jag går emot, trots bra kusk och att hästen duger gott om han är i form.

Jag går på 4 Final Jam som jag tror kan komma till ledningen efter en bit, och då borde det vara bra chans. Han var jättefin då han vann från ledningen i våras för tränaren och senast kan vi glömma då han fick materialfel (sulkyhjulet small i första sväng) i ledningen. Senaste segern togs från dödens sista varvet då han klev fram och mosade Trick Express då dessa båda var långt före resten. Tränare Martinsson har alltid hästarna bra till tävling, och Dalborg är bra på att köra i spets. DD-drag för mig och utgång på V64!

7 Lasken Palema var klart bra vid segrarna, först var han bara bäst efter att ha synat dödens och sedan fin bakifrån. Han kördes offensivt senast på V75 och landade i dödens varvet kvar, men var slak kort senare och galopperade 600 kvar. Före det galopperade han till slut, det var för tufft mot Lover Face på V75. Anders kommer köra snyggare/snällare nu och då hästen är bäst där framme minskar segerchansen, och han är svårbedömd oavsett då han kommer med två galopper.

8 Dante Band lägger jag tvåa, han var fin senast då han öppnade bra och kördes till spets då ledaren galopperade in mot första kurvan. Han hade sedan full koll och gled undan enkelt för Admir. Det är rätt bra fart i hästen som tappade formen helt under sommaren, men gör han om senaste loppet – eller kanske är ännu bättre då en viss Björn Goop förstärker så är han med i striden.

 3 Pipsqueak kördes i ledningen på V75 senast och det var lite överoptimistiskt och han rundades 600 kvar. Före det hängde han med bra som tvåa bakom Only One Winner och kan han spetsa och släppa igen så är han inte ofarlig.

V64-6:

Ranking: A: 9-12-3-7 B: 10-11-4-5 C: 8-1-6-2 

Spetsanalys: Karl Oskar Palema körs till ledningen då jag inte tror att Missing the Blues vill bråka med denne. Karl Oskar har öppnat snabbt flera gånger, och även om som sagt Missing the Link är snabb, spetsade i 11,5-öppning senast så blir det Hedbergs treåring till ledningen.

Loppanalys: Det har blivit dags för final i Treåringarnas höstserie på Axevalla och det är bra hästar. 9 Ruffino har imponerat stort i sina två första starter och det är en häst som snabbt kommer att klättra genom klasserna, den gillar jag skarpt för vilken härlig lunk det är i honom alltså! I debuten bara längde han på steget sista halvvarvet och gick undan med 20-30 meter och öronen var härligt klippande så visst gillar han detta hästen! Senast fick han gå i dödens (spelad till 11 för tio i andra starten!) men det bekom honom inte det minsta och Björn hade fullt upp med att försöka hålla koll på de bakom då hästen länsade undan via 16 sista 500. Det är svårt att tro att han ska förlora i denna låga klass, och jag spelar med honom på DD då mitt drag i DD-1 inte blir favorit. Jag vill ändå gardera, dels då han blir gigantisk favorit och bara gjort två starter, och det är bildebut från bakspår. Men visst är det stor risk att han är totalt överlägsen…

3 Karl Oscar Palema har överraskat och varit en klart duglig och lövande sak. Han reglerade dem utan att pressas det minsta för tre starter sedan, speedade ner en bra ledaren gången efter – men senast hängde han inte med i speedkörningen på open stretch från tredje inner då framförvarande Buzz Mearas bara flög ifrån med frän spänst i steget (skriv upp den i boken för den är riktigt snabb för klassen, men nästa gång kanske den inte ger 18 vändor…) Tänkbart är det att Karl Oscar körs till ledningen då han varit snabb, och han har vunnit på låg 15-tid tidigare så favoriten måste sänka rejält för att nå honom.

Fin häst är även 12 Global Respons som det driver bra för och avslutningen över upploppet senast var av bästa märke. Han klev på hela vägen till mål, utan att se alls ansträngd ut men ledande Springover var för bra. Även näst senast spurtade han bra och då han blir allt bättre kommer han utmana dessa med lite klaff. Täta starter brukar bara vara bra för lite tröga hästar, så start vecka-vecka kan vara ytterligare ett plus.

7 Star Keeper är fjärde med vinstchans, vann enkelt senast och var bara starkast trots grovjobb och före det fick han inte riktigt chansen där Karl Oskar Palema vann. Han blir allt bättre och är inte alls borta då favoriten är orutinerad.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hon bara vinner - 26:e raka för Lannem Silje
Nästa nyhet
Hon bara vinner – 26:e raka för Lannem Silje

Hon bara vinner – 26:e raka för Lannem Silje

Norska kallblodsvindundret Lannem Silje är outstandig. På lördagen lattjade hon hem 26:e raka segern.

Fyraåriga kallblodsstoet Lannem Silje har sin egen show i loppen och under lördagen var det publiken på Jarlsberg som hade äran att få uppleva hennes senaste föreställning. Denna gång var det Nils Östbys Minneslopp som var uppgiften.

Lannem Silje, som vanligt körd av Tor Wollebaek, hade 60 meters tillägg att ta in på täthästarna. Försprånget var inhämtat på 300 meter och med 1200 meter kvar släpptes stoet till ledningen. Resten av loppet var, såklart, en formalitet.

Lannem Silje hade sällskap länge men in på upploppet kände hon att det fick vara nog, växlade upp och seglade ifrån med några längder. Vinnartiden blev 1.24,3 över 2160 meter och förtjänsten 100 000 norska kronor.

Det här var hästens 26:e raka seger.

Du kan se loppet här (lopp 4).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Mäktig Riff Kronos - Nahar på 1.10,5
Nästa nyhet
V75: Mäktig Riff Kronos – Nahar på 1.10,5

V75: Mäktig Riff Kronos – Nahar på 1.10,5

V75-finalerna på Solvalla bjöd på strålande sport. Riff Kronos skojade med motståndet i Solvalla Grand Prix. Och i Silverhästen slog Nahar till med häftiga svenska rekordet 1.10,5 över medeldistans.

I den fyraåriga Dream Vacation-sonen Riff Kronos har Veijo Heiskanen en riktig guldklimp inför framtiden. I Solvalla Grand Prix skruvade han upp väl valda delar av fyraåringseliten. Belöningen för mödan blev ytterligare 400 000 kronor in på bankboken.

– Han är helt underbar den här hästen, en riktig kämpe. Han känns faktiskt bättre än någonsin nu. I dag vann han jättelätt och det var lite krafter kvar i mål, sa Veijo Heiskanen i segerintervjun.

På pappret värsta motståndaren var Charrua Forlan. Denne släpptes till ledningen efter 500 meter, vilka travats på 10,9. Direkt landade Veijo i dödens med Riff Kronos och lämnade föga åt slumpen. Den italienskfödda hingsten började omedelbart lägga press och med 1100 meter kvar fann Hans-Owe Sundberg inget annat råd än att överlämna taktpinnen. Riff Kronos skulle därefter stanna i ledningen resten av loppet.

Call Me Keeper styrde på i tredjespår över sista bortre långsidan och gick bra i spåren. Med i släptåg fanns Västerbo Loveboat. Ur sista sväng öppnade sig luckan för Charrua Forlan från vinnarhålet. Men det där bekom inte ledaren. Riff Kronos var ensam på plan, lättade undan över upploppet, vinkade sällskapet adjö och vann i bländande fin stil. Vinnartiden stannade vid 1.12,1a över 2140.

Charrua Forlan tog andrapriset medan Västerbo Loveboat spurtade förbi Call Me Keeper i kampen om bronset. Fina stoet D’One valde att sitta kvar i tredje utvändigt när attackerna sattes in, kom därmed aldrig in i loppet och slutade sexa.

***

V75-1: Thomas Jezek-tränade Food Money fick förtroendet som favorit i Silverfinalen och USA-importen gjorde ingen besviken. Det blev till slut lätt som en plätt med Jennifer Tillman i vagnen. Food Money spetsade direkt, anförde fältet i pigg stil men var ändå ohotad till slut. Food Money stack bara undan sista biten och vann på 1.12,2a över 2140. Tidiga galopper för både Narold Vox och Time Machine.

V75-2: Veijo Heiskanen har en riktigt fin sort i sexårige Lover Face som tog en högst övertygande seger i Klass 1-finalen. Lover Face kom tidigt fram i dödens på Shiraz Brodde och blev kvar där resten av loppet. Det bekom dock inte Love You-valacken som fick greppet ur sista sväng och utan bekymmer höll undan för Montdore över upploppet. Segertiden blev häftiga 1.12a blankt över 2140.

V75-4: Lätt seger i Klass 2 för Svante Båths fina Rolex, körd av Erik Adielsson. Hästen fick ett fint lopp som trea i andraspår och kunde följa kloss an i ryggen på Bart M.M. när denne satte in anfallet. Den sistnämnde fick greppet om dödenstravande Dencos Nemo Kilab in på upploppet men kunde inte stå emot Rolex som avslutade finfint till seger på 1.13,2a över 2140. I spåren spurtade Silver Annie härligt till silvret.

V75-5: Peter Untersteiner skulle såklart också ha en seger under dagen. I Diamantstoets final blev det väldigt enkelt för Alvena Take It vann från ledningen. I vinnarhålet gick Jetset men denna tappade travet och galopperade in i sista sväng och då var det spel mot ett mål. Alvena Take It brisade undan sista biten och vann på 1.13,6 över 2140.

V75-6: Det blev verkligen fart och fläkt i Bronsfinalen. Tufft tempo (07,9/500 och 10,5 på varvet) och körning i flera spår. Vinnare i striden blev Coldtown, körd av Kontio, tränad av Nurmos. Femåringen gick ut som trea i tredjespår med varvet kvar och vreds på i fjärdespår ur slutkurvan. Coldtown kopplade säkert greppet på Sauveur och gick ifrån till lätt seger före Red Rapide som fick luckan för sent. Vinnartiden här: mäktiga 1.11,4a på 2140.

V75-7: Klassiska Silverhästen avslutade toppdagen på Solvalla och publiken fick se ett riktigt fartfyllt lopp igen. Fältets minst spelade El Sueco spetsade och öppnade första 500 efter 06,8. När tusen meter passerades var det Claes Boko som hade ledningen och öppnade 09,1. Favoriten On Track Piraten fick nu dödens. Här stod det klart att det var de hästarna som sparat sina krafter i kön som skulle göra upp om segern.

Så blev det också. 500 meter kvar övertog Digital Ink ledningen då On Track Piraten kastade handduken. Bakom skuggade Robert Bergh med Nahar och det var mellan dessa båda som loppets utgång skulle hamna. Digital Ink kämpade emot vad han förmådde men över upploppet var Nahars avslutning övermäktig. Greppet kopplades 100 meter kvar och när mållinjen passerades stannade klockorna på grymma 1.10,5a över 2140.

Tiden, alltså satt i mitten av november, är nytt svensk rekord över distansens. Beanie M.M:s klassiska rekord från 2009 raderades här ut med två tiondelar. En tid som då räknades som världsrekord.

– Det var bara att glida med i bakvattnet, det gick väldigt fort. In på upploppet kände jag att vi fick greppet men jag ville vara på honom hela vägen hem så vi fick ett bra rekord, sa Bergh efter den fina segern.

Rätt V75-rad:

5 Food Money – Jennifer Tillman 3,01
9 Lover Face – Veijo Heiskanen 2,05
8 Riff Kronos – Veijo Heiskanen 2,01
12 Rolex – Erik Adielsson 2,62
3 Alvena Take It – Peter Untersteiner 2,73
12 Coldtown – Jorma Kontio 8,24
10 Nahar – Robert Bergh 9,31

7 rätt: 12 980 kr (1613 system)
6 rätt: 145 kr
5 rätt: 19 kr

Omsättning: 80 567 031 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tiégo d'Etang övertygade i Prix de Bretagne
Nästa nyhet
Tiégo d’Etang övertygade i Prix de Bretagne

Tiégo d’Etang övertygade i Prix de Bretagne

Det var en riktigt taggad Tiégo d’Etang som klev in i Prix d’Amérique-snacket på allvar, när han i smått överlägsen stil tog hem Prix de Bretagne.

Nu är vintermeetinget i Paris igång på allvar i och med lördagens Prix de Bretagne, det första ”B-loppet” av fyra inför den stora smällen i Prix d’Amérique den sista söndagen i januari. Loppet fick se en riktigt övertygande vinnare i form av Christian Bigeon-tränade sjuåringen Tiégo d’Etang som för sin 20-årige kusk Charles-Julien Bigeon tog hem loppet och nu ska räknas som ett hett namn inför Prix d’Amérique.

Loppet utvecklade sig till en riktig stafettkörning där ledaren växlade ett flertal gånger under loppets gång. Det gällde emellertid inte för Tiégo d’Etang som bidade sin tid lugnt i kön och kunde smyga med i ryggar över sista bortre långsidan i rygg på favoriten Un Mec d’Héripré som in i uppförsbacken kom kraftfullt fram för att lägga press på Soleil du Fossé som här övertagit täten.

Un Mec d’Héripré lade obarmhärtig press på ledaren och övertog täten genom sista kurvan. Men nu blev det även full marschorder för Tiégo d’Etang som ställde favoriten en allvarlig fråga. Ur sista sväng hade Un Mec d’Héripré gjort sitt – men Tiégo d’Etang försvann bara ifrån övriga.

Den sjuårige Chaillot-sonen vann i smått överlägsen stil och visade form som ser ut att göra honom till en allvarlig utmanare i Prix d’Amérique. Ett lopp som hästen i så fall kommer vara med i för tredje året i följd. Dagens segertid blev 1.13,4 över 2700 meter. Förstapriset var 54 000 euro.

Andrapriset gick till fyraårige Akim du Cap Vert som sprutade riktigt bra och här gav ett intressant besked inför fortsättningen. Stålstoet Roxane Griff var hela tiden med i den främre träffen och levererade även hon en riktigt stabil avslutning som trea.

Björn Goop befann sig i Paris för att köra Timoko och bjöd hästen en defensiv inledning långt bak i kön. Men Timoko avslutade på ett högst positivt vis i spåren och knep fjärdepriset i kamp med Village Mystic och Sévérino.

Un Mec d’Héripré tröttnade emellertid, föll tillbaka över upploppet och gick i mål som nia. Andrahandsfavoriten och fjolårsvinnaren Uhlan du Val var tidigt framme i täten men hamnade allt eftersom allt längre bak, blev fast och fick aldrig chansen i loppet.

Både Texas Charm och PdA-tvåan Up And Quick gick några rejäla repor i loppets första skede men var sedan aldrig med i tätdiskussionerna. Texas Charm var tia i mål och Up And Quick slutade oplacerad. Juggle Face var enda svenska representanten i loppet men spolierade sina möjligheter med en tidig galopp och diskades sedermera.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här blir Dave Palone segerrikast i världen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson