Tränaren Sébastien Guarato har en riktigt fin sort för framtiden i fyraåriga Aladin d’Ecajeul. På torsdagen vann han mycket enkelt prestigefyllda Prix Marcel Laurent på Vincennes.

Grupp 2-loppet Prix Marcel Laurent för de fyra- och femåriga hästarna var torsdagens höjdare på Vincennes. Det slutade i en favoritseger genom den av Sébastien Guarato tränade Quaker Jet-sonen Aladin d’Ecajeul som tog en övertygande viktoria för Eric Raffin.

Fyraåringen var direkt med bakom bilen och kunde överta täten tidigt då Vaux le Vicomte välvilligt släppte. De första 600 metena travades efter 09,7 och de första 1100 avverkades på 13,5. Den finska Derbyvinnaren Jonesy, som inlett från bakspår, fick den otacksamma uppgiften att trava i dödens.

Mitt på sista bortre långsidan började det attackeras från kön. Den som anförde fältet var Athos des Elfes, med i ryggen smög Akim du Cap Vert och därbakom, som trea i tredjespår, ”Tarzans” Increased Workload med Dominik Locqueneux i sulkyn. Svensken såg frisk ut på bettet, men rullade olyckligt över i galopp vid utgången av sista sväng.

I stället var det Critérium des 4 Ans-vinnaren Akim du Cap Vert som tog upp jakten på favoriten. Spurten bet bra för Franck Annes talang men mot ledaren fanns föga att göra. Trots en frånvaro sedan slutet av augusti stegade Aladin d’Ecajeul undan på riktigt lätta fötter och vann med vad som såg ut som gott om krafter kvar på 1.13,1a över 2100 meter. Hästen lär laddas mot det stora fyraåringsloppet Critérium Continental som körs dagarna före jul och vars vinnare får en plats i Prix d’Amérique.

Akim du Cap Vert alltså tvåa efter en pigg avslutning. Athos des Elfes höll stilen även han på fint vis efter att han lett anfallet. Vaux le Vicmote bästa femåring som fyra från vinnarhålet och andrahandsfavoriten Village Mystic slutade femma, efter en resa som trea på innerspår. Jonesy tröttande över upploppet efter sin tuffa resa. Elitloppshästen Pascia’ Lest slutade sexa.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Här är uttagningarna till Uppfödningslöpning

Här är uttagningarna till Uppfödningslöpning

Dags för Uppfödningslöpning igen. Sammanlagt 31 tvååringar kommer äntra Solvalla och Jägersro då fyra uttagningslopp körs på onsdag.

Kommande onsdags V86-omgång delas mellan Solvalla och Jägersro. Det gör även uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning, landets förnämsta uppgift för de tvååriga travarna. Två uttagningslopp på vardera banan ska avverkas på onsdag och från varje lopp avancerar de tre bästa till finalen.

Finalen av Svensk Uppfödningslöpning körs som vanligt på Jägersro. Det sker i samband med V75 den 29 november och förstapriset då är 600 000 kronor. Här är uttagningsloppen:

Jägersro, uttagning 1, 1640 auto

1 Papillon Face – Stefan Söderkvist
2 Delvinator – Peter Ingves
3 Face Ribb – Lutfi Kolgjini
4 Nassau – Christoffer Eriksson
5 Seul en Tete – Johnny Takter
6 Dreamboy Hornline – Jan Henriksson
7 Walle West – Anders Zackrisson
8 Tunika – Steen Juul

Jägersro, uttagning 2, 1640 auto

1 Clintan Sisu – Kasper K Andersen
2 Pecadille Face – Lutfi Kolgjini
3 Clemenza Am – Adrian Kolgjini
4 Sucre – Steen Juul
5 Pandora Face – Christoffer Eriksson
6 Falk on Hill – Johnny Takter
7 Caddie Kasandra – Joakim Lövgren
8 Proud of My Face – Roger Malmqvist

Solvalla, uttagning 1, 1640 auto

1 Igor Ribb – Björn Goop
2 First Honey Ribb – Peter Erikson
3 Newpine Southwind – Jorma Kontio
4 Facile Boko – Erik Adielsson
5 Staro Juventus – Ulf Ohlsson
6 Twinner Boko – Örjan Kihlström
7 Amour Memory – Elias Strandberg
8 Target Kronos – Kaj Widell

Solvalla, uttagning 2, 1640 auto

1 Philistine Face – Torbjörn Jansson
2 Xceed G.T. – Per Lennartsson
3 Missing Link – Erik Adielsson
4 Bacio – Kaj Widell
5 Mister J.P. – Björn Goop
6 Maisie Leejs – Jorma Kontio
7 Elle la Premier – Mikael Cedergren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Bollnäs

Torsdag: V4-tips till Bollnäs

V4 Bollnäs 6/11

Omgången: Tre femtonhästarslopp men med många dåliga hästar gör trots allt loppet rätt så ojämna. Några är klart bättre, men ser man bakom dessa är det alla mot alla och det kan löna sig att gardera rejält. Jag valde andra vägen, spelar tight och med flerisar. 

Spiken: 12 Velociraptor (V4-3) är en klasshäst som gör debut i ny regi, och han kommer hävda sig i bättre gäng under vintern om han får vara hel och kry. Linderoth brukar ha vältränat och slipat, och detta ska han vinna på ren klass och spikas på allt!

Speldraget: 8 Eltebos Höibysara (V4-4) känns klart intressant i det spelvänliga nordisloppet. Hon har varit urtapper två starter i rad och formen pekar brant uppåt med dessa innanför västen. Hon är mycket stark och jag tror hon är tuffast och får sin seger!

V4-förslaget på totalt 960 kronor:

V4-1: 3,6,11 (res 2-8 )

V4-2: 1,8,11,12 (Res 13-14)

V4-3: 12 Velociraptor (res 10-11)

V4-4: 3,5,8,9,11,14 (res 7-4)

Fleris 1: 3x4x1x6 = 144 kr x 5 = 720 kr 

Fleris 2: 1x4x1x2 = 16 kr x 15 = 240 kr

 

LD-förslaget (jag bryter bort 12-12 med för lågt odds)

8 – 12 x 500

11 – 12 x 200

1 – 12 x 100

Totalt: 800 kronor

Analyser och ranking:

V4-1

A: 11-3-6. B: 2-8-1-5-9-12. C: 7.

Spetsanalys: De har knappt testat bilen och de som gjort det har inte visat mycket. Känslan säger att Chicago Tuva sticker till ledningen då hon har tagit ledningen två gånger i volt och Tomas är bra på att skicka iväg dem. Testar i spets om inte favoriten kommer tidigt?

Loppanalys: Otroligt klent lopp där få visat något av värde på länge. Klart mest potential har Nurmos 11 Avec Wine som kördes till ledningen i debuten som är enda starten denne treåring har hunnit med, och han fick hållas med 21,8 första varvet. Jorma ökade efter hand på slutvarvet och var ensam över upploppet via 16,5 sista 700 metrarna. Det sade inte så mycket med tanke på upplägg och motstånd, men det var en fin häst att titta på, och jämför man med de han möter så är det klassblandning. Han har alltså bara gjort en start, och har bakspår men som han såg ut borde han greja det ändå.

3 Chicago Tuva har gjort det okej i skymundan och det ser ut att finnas mer att plocka ur henne. Näst senast var hon rapp till ledningen för att släppa, och var friskt på bettet då luckan kom – men då rumplade hon till när hon skulle utmana ledaren. Senast gick hon i spåren sista 800 och verkade inte ta i så det knakade, men nu tror jag på spets och hon måste ses med chans i detta gäng.

6 Hard Candy var för het senast och lade bort alla krafter. Hästen vann tre lopp fjol (två i Nyköping och ett på Lunden) och borde vara uppåt med ett lopp i kroppen. Det ser ut att finnas fart som duger här i henne.

2 King Creole löste det sig bra för senast då han kunde vila i andraspår runt slutsvängen och tog sig loss perfekt, kunde sedan ramla förbi i tät slutstrid – men ärligt talat var det mer bromstävling i kladdet.

V4-2

A: 8-12-11-1 B: 13-14-15-5-2-6. C: 9-7-10-3-4.

Spetsanalys: Kvicka hästar där de flesta med framspår kan öppna rejält i volt. Lady Victory med startsugen kusk kommer vara bra iväg, Playoff är inte oäven men med bättre spår ska Ramona Halbak komma förbi denne. Även springspåren kan lägga iväg, med kniven mot strupen säger jag Lady Victory i spets.

Loppanalys: 12 Fortuna Sund har mött helt andra hästar än dessa, näst senast var det i Sto-SM och hon gick fullt godkänt bakom hästar över upploppet efter invändigt lopp, till max. Senast försvarade Peter dödens varvet kvar, lite märkligt kan tyckas, och hon orkade inte över upploppet. Ändå höll hon fullt godkänt med tanke på resan, och formen sitter där fortfarande. Det blir vanlig sulky nu med voltstart och inte bike vilket är en nackdel men ändå är det risk att hon blåser runt dem och Ulf Ohlsson upp är ett skapligt plus i min bok…

8 Rouquine har varit bra hela sista halvåret, och hon speedade till seger i ett (billigt)kval till Stochampionatet efter perfekt resa och fritt på upploppet. I finalen var hon chanslös och räckte inte, men hon har visat bra fart även efter det. Hon var V75-tvåa för kusken i våras och var rejäl som tvåa näst senast då kusken kanske körde väl tidigt och mosade ledaren redan på långsidan, men fick ge sig efter strid mot So Cute Indika. Senast var hon seg och hängde mest med där Zelda Zonk vann i spets. Hon har bakspår vilket kan göra att hon har de 20 bakom i ryggen tidigt, men är ändå bra nog att strida om det. Dock skor runt om.

1 Lady Victory tror jag tar ledningen, och “Högernäven” gillar att gasa. Hon gick faktiskt bra över upploppet senast och gick förbi några stycken och hon är ett rysarbud. 11 Lady Lee vann på 14-tid full väg i våras, bara två starter sedan mars och lite paus igen, men fart finns för seger och jag spelar LD.

Det känns lurigt loppet med flera som kan gå fort till slut på tillägg, men jag stänger på dessa fyra.

V4-3

A: 12. B: 10-11-13-4-1-7-14-9-8-6. C: 3-5-2.

Spetsanalys: Långsamma hästar och kanske kan Mankemang forceras till ledningen in mot svängen. Två gånger från spår 3 har den körts till ledningen på första långsidan. Cobol Commander har tagit ledningen en gån i 17-öppning för nästan prick ett år sedan och just spår 2. Borde vara först till plankan och kanske kört i tät?

Loppanalys: 12 Velociraptor var en kulltopp som treåring och vann lopp på Valla med Takter i maj 2012 med 160.000 i förstapris! Han vann sedan Kriterierevanschen trots våldsam öppning till ledningen, det var 09 första 500 och då körning i 300 meter. Det var senaste segern alltså 120930, och hade någon gissat att han inte skulle vinna lopp på över två år efter den vinsten – ja då skulle denne knappast ansetts som frisk! Nu finns han hos duktige Linderoth och han låter nöjd mellan raderna, hästen har gått 21-jobb som snabbast, kommer gå barfota direkt och dessa slår han på ren klass och jag spikar på allt! Det är dels ett sätt att komma undan loppet som är klurigt bakom, och dels finns två vidöppna lopp i övrigt jag vill gardera i.

10 Feu de Celeste är segstark och har bra form, och form slår ofta klass. Hon avgjorde rejält via spåren näst senast i billigt gäng och det var bara 17 sista 500. Senast gick hon hyggligt över upploppet, men utan chans att blanda sig i striden där Love Lini vann. Första utmanare får hon bli trots kusk och bakskor.

11 Quattro Pazzione är en av flera skrällar som är tänkbara, satt småfast bakom Premier Kronos för tre starter sedan och har mött Trustworthy Ås och Kadett C.D. efter det och senast vann On Track Piraya. Mer ihåligt gäng nu.

V4-4

A: 8-9. B: 3-14-11-5-7-4-10-2-13-12. C: 1-15-6.

Spetsanalys: Saxelina har tagit ledningen i 34-öppning, men jag tror inte hon kan svara Lome Linda som tagit ledningen 4/7 senaste med framspår, 33-fart som snabbast och det har varit från spår 1,2 och 3 och hon körs i ledningen. 

Loppanalys: Vilket lopp, snacka om spelvänligt med luriga kallblodsmän och ännu lurigare ston… Rejäl gardering är på sin plats, och tipset ger jag till 8 Eltebos Höibysara som är ständigt underskattad av spelarna! Näst senast fick hon tugga på hela loppet i tredjespår utan rygg och visade fin styrka som höll till andraplatsen – då var det ändå 27-fart till slut. Trots det släpptes hon upp i 18 gånger senast, krossade ledaren från dödens men fick ge sig för Yr Sokken efter en fin duell med långt ner till resten. Helt klart loppets speldrag!

9 Järvsö Pärla har vunnit fem lopp, dock inget under detta år. Samtliga segrar är tagna på medeldistans och fyra av dem från tillägg så hon klarar dessa förutsättningar. Senast var hon inte bra, men banan var boven i det dramat. Hon har startat sporadiskt, men gör hon om loppet från i somras då hon var tvåa bakom smygkörda Glöda på 28-tid full väg, ja då duger hon gott.

Jag håller upp 3 Lome Linda på spets, det är alltid bra i dessa jämna lopp där många kommer hamna på vingel i spåren och ryggarna inte alltid är de bästa då man skickar ut i spåren. Hon var klart positiv med första helstängt vid segern i spets som blev överlägsen. Det var på 1600, men hon borde kunna sänka rekordet på 2140.

14 Stjärnvira är rejäl och hon har gott helt okej senaste halvåret, näst senast galopperade hon in mot upploppet då hon borde fått chansen men det var tight mellan hästar och en hel del sparat. Sämst tvåa blir hon då.

11 Idun var spelad till 18 för tio mot några av dessa senast, men galopperade dubbelt. Med detta som genrep och bakspår på tillägg känns hon inte rolig som hårt betrodd med skor dessutom.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: "Motståndet inte lika blodigt"
Nästa nyhet
V4 Bollnäs: ”Motståndet inte lika blodigt”

V4 Bollnäs: ”Motståndet inte lika blodigt”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–   Hon känns fortfarande formstark, trots att hon varit igång ett tag, och senast insatsen är det bara att stryka ett stort streck över. Det blev helt fel men jag hade intalat mig själv att hon skaulle få chansen den här gången efter hon egentligen inte fick det på Åby. Jag tycker ändå att hon höll farten starkt och det här ser ut som ett lämpligt lopp. Motståndet är inte lika blodigt som hon är van vid men det är inte bara att gå ut och runda dem från tillägg. Med rätt lopp duger hon långt och vi kommer köra med vanlig vagn. Vi får se hur banan ser ut men det vi har med bakskor om det skulle behövas, säger Peter G Norman om Fortuna Sund (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bollnässtravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, v4-1

2 King Creole – Det är en bra häst som är lite utöver det vanliga, det känns hemma men i loppen tar han inte ut sig som han borde utan springer på halvfart. Jag trodde han skulle få svårt att gå felfritt i volt, men han skötte sig och med bilen litar jag mer på honom. Han känns bra och jag kommer dra norsken mitt i loppet så han är med på noterna och vi borde hamna vettigt på det. Det blir skor igen och han har chans, säger Tommy Eriksson.

3 Chicago Tuva – Hon har inte direkt imponerat hittills men har väl ändå stått för ett par skapliga insatser. Vi fick fint utgångsläge, och kommer prova bilen innan starten, men jag vet inte hut mycket man kan ladda med henne. Jag har kanske inga segerförhoppningar men en skaplig slant kan det bli. Barfota fram, säger Tomas Pettersson.

11 Avec Wine – Det här är en mycket fin häst. Stor och rejäl och jag räknar med att formen ska vara ännu vassare nu efter debuten. Allt verkar bra men läget är givetvis inte det bästa. Inga ändringar är planerade, säger Timo Nurmos.

Lopp 2, V4-2

1 Lady Victory – Hon var lite förbättrad senast och läget är fint. Jag tror ändå inte att det är något för vinnarspelarna och en fin slant är realistisk. Inga ändringar, säger Thomas Lönn.

5 Love Leg – Vi är på väg upp nu och har inte så långt kvar, det är uppehåll och fint väder och det verkar som att snön kommer in senare, och det borde gå att köra barfota runt om. Enligt statistiken har hon varit klart sämre med skor, men jag hävdar att hon inte är det utan det har varit andra förklaringar då, men vi siktar på barfota norsk och tussar och dessa ryckte jag aldrig senast. Det var olika problem under sommaren, och hon gick vad hon kunde efter sen lucka i comebacken, hon är allt annat än speedig. Jag körde vad jag kunde från start och hon var ändå 30 meter efter. Spåret är inte bra, men hon är bättre med volt och jag kör med jänkarvagnen igen, hon har ändå inga stänger på vanliga sulkyn. Fortuna Sund är väl för bra, men övriga matchar hon nog och lite uppåt bör hon vara, men man ska komma ihåg att hon varit hemskt ojämn hela karriären, säger Oskar J Andersson.

8 Rouquine – Allt ser bra ut med henne, och hon känns riktigt bra och det känns som att hon har toppform i jobben. Senast kändes hon otroligt fin i värmningen, och jag var lite besviken på henne i loppet men det var nog för bra hästar emot helt enkelt. Nu möter vi Fortuna Sund, det var ju onödigt och dessutom bakspår. Jag vill egentligen se henne i ryggar, men nu när den är med hade jag kunnat tänka mig att ha henne där framme. Hon får gå med skor runt om nu, jag tyckte hon kändes så fin i värmningen med dessa så jag vill testa, inget nytt i övrigt, säger Fredrik Wallin.

12 Fortuna Sund – Hon känns fortfarande formstark, trots att hon varit igång ett tag, och senast insatsen är det bara att stryka ett stort streck över. Det blev helt fel men jag hade intalat mig själv att hon skaulle få chansen den här gången efter hon egentligen inte fick det på Åby. Jag tycker ändå att hon höll farten starkt och det här ser ut som ett lämpligt lopp. Motståndet är inte lika blodigt som hon är van vid men det är inte bara att gå ut och runda dem från tillägg. Med rätt lopp duger hon långt och vi kommer köra med vanlig vagn. Vi får se hur banan ser ut men det vi har med bakskor om det skulle behövas, säger Peter G Norman.

13 Amour d’Inverne – Hon känns uppåt i form men hon trivs bäst med tätkänning så läget är inte till hennes fördel denna gång. Vi hoppas på hyggliga slantar och inga ändringar är planerade, säger Thomas Lönn.

15 Montana Vox – Hon gjorde ett jättebra lopp efter galoppen på Umåker och trots att hon tappade 40-50 meter fullföljde hon starkt. Hon har väldigt bra form för dagen, vilket hon visade även innan det, men nu är det väl fel utgångsläge för hennes del. Risken är att hon hamnar risigt på det samtidigt som de värsta hoten inte gör det och då kan det bli svårt att hinna fram. Det blir skor runt om idag vilket är en nackdel, säger Krister Jakobsson.

Lopp 3, V4-3

1 Ippon Futura – Han känns klart på gång och senaste insatsen kan vi glömma då han hamnade långt bak. Jag tycker att han fått klen utdelning på sistone men det här loppet ser klart intressant ut. Han är tyvärr ganka dålig ut i voltstart men hittar vi bara ut tror jag att han kan vara med där framme. Barfota fram, säger Martin Djuse.

10 Feu de Celeste – Hon gick bra senast, det gick fort till slut och hon gjorde vad hon kunde och är mer segsnabb än snabb-snabb om man säger så. Det är inga konstigheter med henne, hon känns som vanligt och kommer göra ett bra lopp igen och det såg ut att vara en vettig uppgift. Det som talar emot henne är kusken och att vi fick spår 5 och riskerar att tappa från start. Med en annan kusk hade jag varit mer uppåt. Jag slår på bakskor nu, i övrigt som tidigare med utrustningen, säger Fredrik Wallin.

12 Velociraptor – Det är en jättekapabel häst som haft mycket problem och det är inte säkert att han kommer hitta tillbaka. Han kom till oss i början av sommaren och vi fick börja om med det mesta från början, och göra en nystart. Han har tränat på rejält och känns allt bättre, men man ska veta att han inte startat på länge och han har bara gått 21-jobb som snabbast och det är klart att han inte har någon toppform. Att han är bäst tvivlar jag inte på, men detta är inte hans viktigaste lopp heller och jag kommer inte ”döda” honom, jag vill ha häst även efter loppet. Det ser ut att vara ett vanligt lunchlopp så han kan vinna och jag kör barfota runt om direkt, säger Per Linderoth.

13 No More Headache – Han tränas ganska lugnt mellan varven men allt verkar normalt. Läget är inget vidare och vi ligger lite lågt om chanserna med honom. Inga ändringar är planerade, säger Ulrika Wällstedt.

14 Kouros Broline – Han tränar fortsatt starkt och jag tror att formen sitter där den ska även om det blivit lite långt mellan starterna. Jag tycker ändå att han är gynnad av distansen och det här är något enklare motstånd än vad han är van vid. Barfota bak, säger Olle Alsén.

Lopp 4, V4-4

5 Åse – Hon har gjort några starter för mig och varit hygglig, i första starten gick hon bra och senast körde jag invändigt i sista sväng och hon fastnade med lite sparat. Hon har varit som opolerad, sprungit och brutit i loppen, men hon är ju bara fyra år och har inte gjort så många starter. Hon känns bra, och har travat bra i alla fall och det kommer nog. Vi lär få ett lopp mitt i draget, det är väl så långt jag har analyserat det! Det är enbart ston vilket är en fördel. Skor runt om och jag ändrar inget, säger Carl-Ivar Larsson.

7 Myrsjös Trollpacka – Hon var tyvärr sjuk i Stoderbyt men gick helt okej senast tycker jag. Jag tror hon kliver iväg även om spåren inte är till hennes fördel, men det verkar vara några bra hästar med så jag ligger lågt. Hon riskerar att tappa första biten för att gå felfritt, inga ändringar, säger Tommy Eriksson.

8 Eltebos Höibysara – Hon är lite brunstig för dagen och det tycker jag är en nackdel. annars har hon gjort bra insatser och vi testade lite ny utrustning på Solänget näst senast och då öppnade hon inte alls. Istället blev vi hängande, för det går liksom inte att börja backa med henne. Formen är god men jag tycker att hon är klart bättre på 1640 meter. Hon är inte lika vass från start men den nuvarande utselningen och vi får smyga med. Skor runt om, säger Torsten Blomqvist.

9 Järvsö Pärla- Det bara strular med henne och senast var hon bara bedrövlig och stannade efter ett varv! Jag vet inte vad jag ska skylla på, kanske banan då för jag har inte hittat något fel på henne. Hon fick lite paus, men har gått ett banjobb på helt okej vis nu och fart för att vara där framme finns det, men det var längesen hon visade det. I sommar har det varit förkylning och gaffelbandskänning och massa skit. Läget är okej även om hon knappast kan nyttja springspåret optimalt. Kanske sätter jag på ryckhuva nu, vi värmer och ser det har varit fast huva tidigare, säger Hans Brunlöf.

11 Idun – Jag fick behandla henne efter senast och nu känns hon bra. Hon kan räcka men blir vassare med loppet hon får nu och jag siktar på ett annat lopp senare. Därmed blev läget helt ok nu och jag smyger med. Skor runt om, säger Mikael Melander.

13 Philippa – Hon känns fin på alla sätt men den här hästen är inte helt lätt att tas med och den här gången kör jag mest för att hålla henne på benen hela vägen. Det finns fart i henne men vi bygger för framtiden och jag har inga större segerförhoppningar. Barfota fram och sen kommer vi ändra från helstängt till öppet huvudlag, säger Martin P Djuse.

14 Stjärnvira – Hon är inte så dålig som resultatraden antyder men nu står vi ju hopplöst till och uppgiften ser inte så lätt ut. Med rätt resa är hon inte sämre än någon annan i klassen men vi behöver tur. Skor runt om, säger Martin Lundahl.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jätteduellen - D'One på nytt svenskt rekord
Nästa nyhet
Jätteduellen – D’One på nytt svenskt rekord

Jätteduellen – D’One på nytt svenskt rekord

Duellen mellan D’One och Riff Kronos på Solvalla värmde verkligen upp i novemberrusket. Det gjorde även D’Ones nya häftiga svenska rekord.

Solvallaserien för fyraåringarna avslutade huvudstadsbanans tävlingar på onsdagen och det blev en riktigt minnesvärd duell mellan de båda förhandsfavoriterna. Superstammade Giant Diablo-dottern D’One visade att hon lär ha mycket mer att hämta framöver efter att ha stångat ut Riff Kronos – och skickat det svenska rekordet all världens väg.

Det blev också ordentlig fart på loppet från första början. Roger Walmann-tränade D’One och Örjan Kihlström försökte ta sig till täten direkt, men invändigt fanns Remote Control som tog sig emellan och förbi Screen Height. D’One backade ned som trea och fick se ledaren öppna halvvarvet på 07,8 och, från position andra utvändigt, kilometern efter 11,7.

Mitt på sista bortre långsidan attackerade Veijo Heiskanen med Riff Kronos från fjärde utvändigt. Samtidigt lyftes D’One ut i tredjespår. De båda svepte fram och förbi de övriga, täthästarna var nu märkta av det stenhårda tempot. 500 meter kvar satt D’One i ledningen med Riff Kronos utvändigt. En stentuff duell stoet och hingsten emellan skulle nu utspela sig.

De båda stjärnorna stack ifrån övriga med flera längder och kämpade sida vid sida hela upploppet ned. Men favoritspelade Riff Kronos tilläts aldrig ta sig förbi D’One. Superstoet stretade emot på utomordentligt sätt och höll ifrån sin enträgna uppvaktning ända hem i mål. Klockorna stannade på för årstiden superba 1.11,5a, en notering som betydde nytt svenskt rekord för fyraåriga ston över distansen. Det gamla var sju tiondelar långsammare och sattes av Red Red Red vid segern i Derbystoet för två år sedan. Även Riff Kronos noterades för 11,5.

– Hon hade lite problem i inledningen av säsongen, men nu har hon varit riktigt bra i de senaste starterna och visat full form. Det var två väldigt bra hästar och det blev kamp ända in på mållinjen. Det var starkt av henne att hålla undan, sa segerkusken Örjan Kihlström enligt Kanal 75.

Förstapriset i loppet var 100 000 kronor. Aperfectyankee knep tredjepriset på 12,2.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tävlingskalender för 2015 - så travas det nästa år

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson