Oskar Kylin-Blom och Preben Sövik. Det är namnen på årets två Stig H-stipendiater. En utmärkelse som delas ut i samband med helgens trav på Sundbhyolm.

Preben Sövik. Foto: Leif Norberg, ALN

Sedan 1996 har Stig H Johansson, genom Stig H-akademien, delat ut ett stipendium till två eller flera inom travsporten talangfulla utövare. Nu tillkännages årets båda stipendiater: Oskar Kylin-Blom och Preben Sövik.

22-årige Oskar Kylin-Blom är redan ett välkänt namn i lärlingsloppen och har bland annat tagit hem både Wången Cup-finalen och Travrondens Guldklocka. Han arbetar för närvarande hos Fredrik B Larsson.

– Jag blev väldigt glad när Stig H ringde och gav mig beskedet att jag fått stipendiet. Det är bland det största man kan få som lärling och min familj lär bli stolta och smått chockade när de får höra nyheten, säger han i ett pressmeddelande från Svensk Travsport och fortsätter:

– Jag känner ingen brådska att bli tränare. Jag har mycket kvar att lära och vill inte minst bygga upp ett brett kontaktnät med hästägare som grund innan jag tar steget och blir min egen.

25-årige Preben Sövik är den andra stipendiaten. Den i Norge födde Sövik arbetar hos Lutfi Kolgjini. För närvarande är han ansvarig för sin arbetsgivares filial med tvååringar på Sundbholm.

– Självklart blev jag lika glad som överraskad att Stig H valde ut mig. Stipendiet är den största framgång jag nått inom travet. Många väldigt duktiga personer har fått det före mig. Utmaningen är att bli egen tränare i Sverige om 3-5 år och Stig H:s stipendium hjälper mig att utvecklas ytterligare. Det krävs väldigt mycket för att ta en plats i toppen och min ambition är att bli en extremt bra travtränare, säger han.

För fjärde året i rad innebär stipendiet ett rent, exklusivt, utbildningsprogram. Under tio dagar, uppdelat i flera perioder, får stipendiaterna ta del av både praktiska och teoretiska utbildningsmoment.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Sebastian K. fortsätter tävla även 2015

Sebastian K. fortsätter tävla även 2015

Nu är det bestämt. Det blir fortsatt tävling för världsrekordhållaren Sebastian K. i Nordamerika även nästa år.

Den åttaårige svensken Sebastian K. har tillsammans med sin tränare Åke Svanstedt slagit Nordamerika med häpnad genom sin framfart i storloppen för de äldre travarna i år. Och det ser ut att bli en fortsättning även nästa år. Ägarna Tristan Sjöberg och Michael Knutsson har i samråd med Svanstedt beslutat att fortsätta tävla även 2015, meddelas på tränarens hemsida.

– Det känns förstås roligt att Sebastian K. fortsätter en säsong till. Ägarna gillar tävling och ”Sebbe” har gett alla ett fantastiskt år med tre världsrekord. Tyvärr har inte Sebastian varit riktigt som bäst i de senaste starterna men han, liksom många andra i stallet, har dragits med dåliga blodvärden. Om värdena är bra inom de närmast veckorna kommer vi att avsluta med säsongen i TVG-finalen på The Meadowlands 29 november, säger Åke Svanstedt.

Sebastian K. har i år gjort 12 starter ur vilka han gått segrande vid 8 tillfällen och med två andraplatser. Bland de största framgångarna kan nämnas segrar i Cutler Memorial, John Cashman Jr Memorial, Crawford Farms Open samt andraplatsen i Maple Leaf Trot. Framför allt minns vi det mäktiga absoluta världsrekordet på 1.07,8 som sattes på Pocono Downs i juni. Han har dessutom noterats för tre 1.08-tider under året.

I år har Korean-sonen sprungit in drygt 4,3 miljoner kronor och på segerkontot totalt finns 20,1 miljoner kronor. En notering som gör honom till den tolfte vinstrikaste svenskfödda travaren genom tiderna.

I månadsskiftet november december kommer Sebastian K. gå ner till Florida. Första för ett par veckor i hagen, efter nyår för uppträning inför nästa säsong som förväntas börja i maj.

– Jag hoppas och tror att Sebastian K. kan bli lika bra nästa år. Motståndet ser ut att bli i stort sett det samma som i år, förutom några fyraåringar som kanske Father Patrick och Nuncio, säger Svanstedt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Åby: "Jag hoppas på spets och slut"
Nästa nyhet
V65 Åby: ”Jag hoppas på spets och slut”

V65 Åby: ”Jag hoppas på spets och slut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Jag hoppas på spets och slut, det ser ut så. Hästen är allra bäst i ledningen och i den positionen är han 100% travsäker, men från andra positioner litar jag inte på honom vilket han visade även senast. Han kan en låg 12-tid och jag tror inte Codebreaker kan ta honom utvändigt. Fortsatt barfota fram, säger Jeppe Juel om Nesta D.K. i V4-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V64 på Åby. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

5 Nesta D.K. – Jag hoppas på spets och slut, det ser ut så. Hästen är allra bäst i ledningen och i den positionen är han 100% travsäker, men från andra positioner litar jag inte på honom vilket han visade även senast. Han kan en låg 12-tid och jag tror inte Codebreaker kan ta honom utvändigt. Fortsatt barfota fram, säger Jeppe Juel.

6 Yankee Flair – Han fick dödens i ett varv senast och det räckte för att hans skulle tröttna sista biten. Annars tycker jag faktiskt att han gjort det godkänt med tanke på motståndet han ställts mot i de två senaste. Vi kör barfota fram och jag är inte helt främmande för att han kan skrälla om det skulle klaffa. Barfota fram, säger Mikko Aho.

8 Careful Victory – Han gjorde det okej senast. Hästen fick lägga några speeder den gången och jag tyckte han föll med flaggan i topp. Min häst är väldigt startsnabb men det kan kosta att ladda härifrån och jag vet inte vilken taktik jag väljer. Hästen har fått gå tuffa lopp i ledningen men samtidigt är det heller inte så kul att backa med en startsnabb häst. Skor runt om igen, säger Thomas Dalborg.

11 Codebreaker – Det blev ett taktiskt lopp senast då han var uppanmäld och fick gå utvändigt om Stelton. Vi körde starkt till slut och insatsen var helt okej. Spåret nu är förstås inte vad man önskar och Nesta står 20 meter bättre till men jag kan tänka mig ett offensivt upplägg. Kort distans är inte hans allra bästa, då han är lite bättre över medeldistans, Jag har varit nöjd med hästen en längre tid och förväntar mig en bra insats. Det blir barfota runt om igen om banan tillåter det, säger Flemming Jensen.

12 Heart Lini – Hästen är ny för tränaren och vi får mest känna lite på henne i första starten och ta det som ett test. Vi smyger med härifrån, säger Linda Allercrantz.

Lopp 2, V65-2

3 Densmarta – Hon fick nästan ett helt omöjligt lop på Mantorp näst senast men följde upp det med att vinna på ett bra sätt. Formen är det inga fel på att nu testar vi monté igen. Jag tror att det här ekipaget kommer att fungera bättre nu då det känns som att hästen inte är lika ivrig längre samtidigt som ryttarinnan byggt upp sitt samspel med hästen. Utgångsläget är bra och vi kommer köra barfota bak som senast, säger Ingrid Bengtsson.

4 Running on Faith – Han gör debut i monté här men gick bra i kval på en 17-tid. Hästen står bra inne i loppet och vann hur lätt som helst senast. Ann Dorthe är en riktig duktig ryttare som har vunnit nio av sina ca 70 starter. Det är ingen riktig fighter och är bäst i ledningen men jag är tveksam till att han kommer dit. Han behöver mycket vikt och tävlar med skor runt om igen, säger Kenneth Nielsen.

9 Jeter – Han gjorde det fullt godkänt i spåren sista 700 men jag hade nog förväntat mig en något bättre insats. Jag är fullt nöjd med hans prestationer i övrigt förutom just i montékvalet då han också bara agerade okej. Det finns bra kapacitet i hästen men det är inte så lätt att gå över till ryttare hur som helst. Ändå tror jag inte att han behöver vara helt borta om han nu fungerar som han ska. Inga ändringar, säger Tomas Malmqvist.

10 Upminster – Han var jättefin senast och tydligen ska han kännas bättre efter den starten då han fått fixat kotor efteråt. Hästen har problem i svängarna men det ser nog värre ut än vad det är. Är han lika bra som senast hoppas jag vara med där framme även om jag inte tittat på motståndet ännu, säger Linda Allercrantz.

Lopp 3, V65-3

3 Mister Cane – Jag kan inte dagsformen på hästen men han gick bra senast och hade en del sparat då. Hästen är grön men kan öppna bra. Motståndet kan jag inte bedöma, säger Stefan Söderkvist.

5 Strong Connection – Hon trivs inte då man rör henne med körspöet och det har jag kommit på nu. Man ska gunga på henne hellre då hon springer hon. Hon var duktig senast men nu är det täta starter och det vet jag inte hur det påverkar henne. Hon visade allt väl i ett lugnare jobb i veckan. Hon är fruktansvärt startsnabb och man känner inte hur fort hon lägger iväg. Hon springer och slår sig lite på kotorna och det är möjligt att skorna får sitta på idag. Det tror jag inte hämmar henne så mycket och täta starter kan vara ett större frågetecken. Klarar hon det så är det bra chans, säger Mimmi Elfstrand.

9 Prosperine – Han galopperade senast efter en strulig resa och det är egentligen det sista den här hästen ska ha. Vid minsta störningsmoment är det galopprisk men hästen kan en del i grunden och jag går bara och väntar på att det ska lossna. Två strykningar är bra invändigt men han är ingen häst men laddar med från springspår utan man får ta det lite piano. Han är inte så tokig om han håller sig på benen och vi kör skor runt om, säger Andre Eklundh.

10 Eccentrico – Han kan väl en låg 17-tid för dagen och jag tror han får svårt att hinna med. Vi kör honom med jänkarvagn och barfota runt om men jag ligger ändå lågt, säger Veijo Heiskanen.

Lopp 4, V65-4

2 Star of Glory – Han har gjort okej insatser men vinner inte så ofta och hänger hellre med. Jag tycker annars att hästen har stabiliserat sig och spåret är bra då han inte kan öppna från start. Senast gick han ett fint lopp och förlorade till en bättre häst i Theo Molar som jag själv körde. Det blir barfota runt om igen, säger Flemming Jensen.

4 Odin Töll – Hästen går hyggligt och det ser ut att vara en platschans här. Han är väl en av tre-fyra som kan vinna loppet. Senast trodde jag han skulle vinna men det blev tomt och hästen är behandlad efteråt. Jag provar en ghostvagn på honom nu, han har gått med custom tidigare, säger Bo Falsig.

5 Snabba Cash – Han var fullt godkänd senast och allt ska vara bra efteråt. Han ska kunna vara ännu vassare till denna start och är en av flera som kan vinna. Inga ändringar är planerade, säger Johan Untersteiner.

6 Kasper Roc – Han ser riktigt fin ut i träningen nu och han kan öppna rätt så bra. Jag förväntar mig en bra insats och han ska inte vara helt borta. Vi kör honom barfota fram, säger Anton Sverre i stallet.

8 Take it all Easy – Han gick okej senast men behövde loppet då han inte startat på ett tag till den starten. Hästen har vunnit på Åby med Flemming förut och har varit med i danska derbyt så det är en fin häst som jag tror kommer svara för en bra prestation. Det blir barfota fram igen och jag hoppas vara bland de tre, säger Kaj Jensen.

Lopp 5, V65-5

2 Itami – Det är en stor och trevlig häst som tränar helt ok. Hon har travat 1.20 full väg i jobb på bra sätt och jag räknar med en bra insats. Vi kör henne barfota runt om och med jänkarvagn, säger Veijo Heiskanen.

4 Wilda Tigern Jack – Han har varit svår att få i ordning men känns bra nu och har gått en långsamt banjobb med Johan på bra sätt. Jag tror att formen är likvärdig som vid segern i våras. Hästen kan lägga iväg bra från start och är stark och rejäl. Kusken får prova en bit från start och vi kör gärna i ledningen. Balansen blir barfota fram, säger Peter Arnqvist.

9 Trustmark – Jag var inte nöjd med honom senast då han var nedsatt av infektion. Hästen är trög i jobben men är en löphäst som nog går allra bäst utvändigt ledaren då han är stark häst mot häst. Han skulle varit med i kval till danska derbyt men det blev fel i anmälan då danskarna har ett konstigt system. Jag hoppas han är förbättrad nu och då ska han definitivt vara med där framme. Helstängt och ryckproppar nu vilket han haft tidigare men då ryckte jag dem för tidigt och då galopperade han. Tänker spara dem till slutet nu istället. Barfota fram. säger Kent Knutsson.

11 Belize Brodda – Hon höll godkänt senast från opassande position utvändigt ledaren. Dåligt läge här och det är pengar som gäller i första hand, säger Stefan Söderkvist.

Lopp 6, V65-6

1 Melker Brew – Han släppte taget senast och kom sedan aldrig tillbaka då det är en orutinerad häst. Hästen gjorde det godkänt då det inte är en häst jag har så stora förväntningar på. Det blev ett tufft lopp här och det blir inget offensivt lopp den här gången, vi får hoppas på tempo. Jag hade hellre haft spår längre ut i starten då han har teknikproblem och näst senast öppnade han inget vidare från innerspåret. Barfota bak och järnskor fram igen, säger Thomas Dalborg.

2 Dens Bea – Hon stoltserar med två raka triumfer efter två rejäla insatser och jag kan inte klaga på alltför mycket. Nu är det mycket tuffare motstånd än vad hon stött på tidigare men hon är både speedig och lättplacerad så jag tror inte att hon kommer göra bort sig. Barfota runt om, säger Ingrid Bengtsson.

3 Tenor – Han är fin i jobben och borde kunna vara en bra häst men han har lite att bevisa. Han är inte direkt startsnabb. Vi kör honom barfota runt om men jag vågar inte tro på honom då han måste visa mer, säger Anton Sverre i stallet.

4 Devotion – Hon har gjort två helt okej starter efter tävlingsuppehållet och fortsätter att träna på fint hemma. Vi kommer testa helstängt huvudlag med hål i för första gången men jag är lite osäker på hur hon kommer hantera spåret. Det finns risk att hon stressar på upp sig men håller hon sig bara på banan är hon säkert med där framme. Jag har vissa funderingar på att rycka bakskorna, säger Raoul Engblom.

6 Mario’s Yankee – Det är en besvärlig häst som har blivit bättre och jag tror han kommer bli bättre med lopp i kroppen. Det var positivt att han gick så fort till slut senast och det var också tanken då. Det är en fin typ och jag tror inte det är någon större galopprisk. Barfota runt om, säger Flemming Jensen.

9 Rydens Haro – Han snubblade sig i galopp senast och var nästan helt okörd då. Vi körde honom utan käk den gången men kommer ändra på det till det här starten för att stabilisera upp honom. På Jägersro spurtade han väldigt bra och med rätt lopp fäller han säkert många för formen är det inga fel på. Barfota runt om, säger Mikko Aho.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Kalmar

Fredag: V64-tips till Kalmar

V64 Kalmar 31/10

Omgången: Som alltid är det spelvänligt då Kalmar kör sina V64-omgångar. Några lopp är det “alla mot alla” om de bästa sviker och jag spelar för skräll i två lopp. Jag har stor tilltro till mina spikar och ser fram emot omgången!

Bästa spiken: 2 Miss Jägers (V64-2) såg grymt tankad ut efter galoppen senast och jag tror att hon slår dessa oavsett position. Mycket spännande spik som knappast blir favorit!

Andraspiken: 10 Fawkes (V64-5) såg otroligt bra ut näst senast då han studsade fram över upploppet. Gör han om det loppet så vinner han med tio meter och jag hoppas att många ledsnade på honom senast!

V64-förslaget är på 1.980 kronor (enbart för alla rätt):

2,4,6 (8-7)

2 Miss Jägers (11-4)

1,2,3,4,5,6,7,11,13,14 (12-10)

1,4,5,6,7,8,9,10,12,13,14 (15-2)

10 Fawkes (7-1)

1,2,5,7,8,12 (10-4)

 3x1x10x11x1x6 = 1980 rader/kronor

 

DD-förslag:

10-7 x 700

10-8 x 200

Totalt: 900 kr

 

V64-1:

Ranking: A: 2-6-4 B: 8-7-3-5 C: 1

Spetsanalys: Oli Follo har galopperat alla tre med framspår i volt, Staro Ivy League var helt okej med första stegen med femtespår och kanske, kanske kan hålla ut favoriten Staro Italy? Troligen inte, men snabbast av alla är nog Sheriffen. Han tog spets i våras med spår 4, galopperade från femte och var rask bakom bilen senast.

Loppanalys:

4 Staro Italy blir storfavorit som det ser ut och han har gjort det bra denne treåring, men så mycket bättre än de andra är han inte. Näst senast klev han iväg bra från fjärde i volt, men fick svar om spets och tog ledarryggen och avgjorde enkelt via open stretch. Han kördes till ledningen senast efter en bit, men kunde inte stå emot Bella On Tour som smög med i rygg, men höll ändå bra – även om han gav upp snabbt för att sedan hålla nästan jämna steg med vinnaren. Skulle han kunna köras till ledningen är det såklart bra chans, men han är för klar favorit.

Jag tycker att 2 Staro Ivy League inte är sämre och om han får travet att flyta finns kapacitet för seger. Han galopperade in på upploppet efter dödenslopp näst senast och det var inte tomt då. Senast spurtade han fint med rejäla kliv och gjorde en bättre prestation än favoriten som fick ett snällare lopp.

6 Nelle Atticus Jake är bra och senast var det på snyggt vis han spurtade ner dem och visade rätt inställning efter att ha sett lite flegmatisk ut i loppet. Näst senast tog han sig loss snävt Norberg och diskades, men var på linje med Sobel Jocke och Bubba Degato över mål.

Fart har 8 Onceforall Face som vann Uppfödningslöpningen 2013 och 600 laxar, men det har inte alls fungerat i år. d,3,d,d,4 är facit, och nu har han vilat sedan juni och måste visa bättring. Lite statistik är att 15/29 senaste starterna för Kolgjinis hästar har de slutat oplacerade eller diskade, och det är faktiskt bara tre som just diskats så stallformen är minst sagt dunkel! Endast två segrar, båda med endast 20 lax i förstapris är inbakat i de 29 starterna…

3 Fossy Band satt fast med allt sparat för Jansson senast på Solvalla, Toby satt bara och tittade på innerspår. Rätt bra spurt i vida spår i Visby före det, kanske för tufft nu men passas framöver.

V64-2:

Ranking: A: 2 B: 11-4-5-1-3-10-7-6 C: 8-9.

Spetsanalys: Easy to Win tog ledningen enkelt senast i 11-öppning, och hon har varit snabb även före det bakom bilen. De som är snabbast i övrigt står längst ut på vingen och Johan Svensson bör sitta i spets.

Loppanalys: Här tror jag det finns en bra spik i 2 Miss Jägers! Hon har lovat mycket länge och hon vann med halva upploppet för Åke Svanstedt förra hösten. Hittills har 2014 varit ett stort mörker med två tredjepris på tio starter och 45 lax insprunget… Dock ser det nu ut att ljusna på himlen för senast såg hon grymt fin ut efter galopp, Takter låg och drog i henne invändigt och det var ett fränt intryck helt enkelt och hon gick med full spänst över mål då hon kom loss sent! Hon går ute numera och verkar få luft i lungorna och det ska vara förklaringen till förbättringen. Detta lopp är inte speciellt tufft och jag tror att hon bara vinner även om hon får göra jobbet själv och det är en given spik! Sebbe körde felfritt med henne näst senast och vi tror han grejar det igen.

4 Loke Chibabba verkar bli favorit och hon har hittat formen och spurtat fint. Hon hann fram säkert näst senast i tätt upplopp och gick rejält även senast utan att hinna fram – men var inte långt efter. Hon har chans på formen men är sämre än min spik. Vill man gardera är det många om budet, som tvåa lägger jag 11 Lizette Sisu som spurtade fint senast men blev diskad för trängning.

V64-3:

Ranking: A: 3 B: 2-13-14-1-4-5-6-11-7 C: 12-10-8-9

Spetsanalys: Holy Ghost var riktigt rask från springspår senast, och även snabb med bilstart före det och träffar bara Anders hyfsat så tar han ledningen. 

Loppanalys: 3 Holy Ghost har bra chans om han har form efter kortare paus. Det är en frän typ som är framåt, kanske var han väl pigg i ledningen näst senast då han såg klar ut ännu mitt på upploppet men krafterna tröt och han åkte dit på linjen. Senast lämnade Claes inget åt slumpen utan stack i slutsvängen och hästen vann med 20 meter i laddad stil. han har pausat drygt två månader, körs av lärling – det sätter jag på minuskontot, men det borde vara spets och normalt är det bra chans.

2 Maniac Face stack Danne med i slutsvängen näst senast och det såg ut att vara över, men hästen bromsade och åkte dit mot Bascaphi In. Senast gick han på i spåren men ville inte heller nu utmana trots att det såg segt ut  i täten. Ny kusk och då Uhrberg i vagnen är ett plus och kanske tänder hon till av det, för form och fart finns för att strida.

 13 Quick Fix är nästa svårbedömda Kolgjinihäst som inte startat sedan i somras. Han var övertygade då han vann från ledningen under Elitloppet i ett ramlopp men senast var han slagen 200 kvar från ledningen i ett V75-lopp. Det har varit 100 lax i alla loppen på sistone, och givetvis har han fått hårdhet, men med dunkel form och bakspår på tillägg gör att jag går emot.

14 Jackie Bowler brukar höja sig då det tunnas ut vad gäller motstånd och senast var det sparat bakom hästar där kusken letade lucka.

1 Black Brodde ramlade undan vid segern och stumnade i rygg i spåren senast och har inte imponerat, men läget är perfekt och det bör bli ledarryggen.

V64-4:

Ranking: A: 4-5-8-9 B: 1-10-7-12-13-14-6 C: 15-2-3-11

Spetsanalys: Bonito Hornline höll ledningen för tre starter sedan och kan öppna om kusken vill. Det gäller att hålla ut snabba Unexpected Guest som följde bilen näst senast samt Superspicy som var rapp senast och spetsade då enkelt. 

Loppanalys: Storfavorit blir 4 Bonito Hornline och Lövgren trots att han inte alls fått till det i de senaste loppen. Han var fin vid de två segrarna, men vek sig helt mot tuffe Triton Sisa efter det för att galoppera i kön på V75. Det verkade som att Jocke ville bygga upp hästen lite senast och fick aldrig chansen invändigt och det var bra steg in i mål. Skulle han komma till ledningen är det troligtvis över men det finns snabba hästar med och jag garderar. Skrällen tar bra här!

5 Unexpected Guest kan ta sig förbi första biten och då är favoriten illa ute, samtidigt som Perssons häst har chans. Han har galopperat till slut två gånger, och varit struken efter det så statusen är lurig att avgöra. Vid segern var han rejäl och snabb från start är han verkligen – kolla näst senast då han följde bilen första biten.

8 Zlatan C.K. är bortlottad, men trots läget över korta häcken är han i striden då formen verkligen är på topp. Näst senast höll han undan för tuffa Jacky Glide efter att ha övertagit ledningen, och senast var han åter rejäl då han kördes till ledningen varvet kvar.

9 Blixten Mcqueen har kapacitet som räcker, vid andraplatsen i Tingsryd var det V75-vinnande Red Rapide som vann. Senast blev han påkörd i slutsvängen och har varit ifrån en dryg månad.

 V64-5:

Ranking: A: 10 B: 7-1-5-6-4 C: 2-8-7-9

Spetsanalys: Fascination blev över då hon hade innerspår och nu i comebacken tror jag inte att hon kan hålla ledningen. Kusken lär knappast vilja “döda” henne heller och 4,5,6 är alla snabba, Zapdos Håjt till ledningen efter 300 meter då Rutger överlåter?

Loppanalys: 1 Fascination är tillbaka efter mycket strul, först var det en hov som spökade och sedan vrickade hon en kota, vilket gjorde att hon inte kunde gå några snabbjobb. Nu har hon tränat i ca sex veckor, och hon vann ett provlopp 16/10 från ledarryggen då hon spatserade undan över upploppet på 14,4. Dock var det 13 på varvet och hon gick “bara” 15,8 sista 500 metrarna, och någon toppform har hon inte. Kusken kör säkert snällt om hon som jag tror blir över, för att bygga för framtiden.

Jag tar helt klart ställning för 10 Fawkes trots att han var bedrövlig senast. Då var det lite luriga förutsättningar med en bana där många galopperade, och jag tror helt enkelt att han inte gillade den. Normalt hade han blåst till dem med 20 meter, men nu föll han ur aktionen på långsidan i spåren. Näst senast var ett av årets bästa intryck sista 300 då han formligen studsade fram över upploppet och ökade fränt hela vägen till mål – grymt intryck helt enkelt! Jag hoppas att många tvekar efter förra loppet, och tror att han studsar runt dessa sista halvvarvet och jag spikar!

Det borde bli pace på loppet med flera startsnabba som kanske har svårt att enas om vem som ska ha ledningen. Starke 7 Staro Bobcat gynnas av detta och har Fawkes en lika dålig dag som senast samtidigt som Fascination inte är i form så kan Zackrissons häst mata ner dem.

5 Rutger Raket har hittat formen och sett fint ut mot bra hästar, och senast gick han bra över upploppet bakom Circles. Det kan vara spets och släpp och han kan utmana på speed.

V64-6:

Ranking: A: 7-1-12 B: 8-5-2 C: 10-4-3-11-6-9

Spetsanalys: Lancome Eson höll ledningen då han hade innerspår i volt och han försöker hålla ut Navy Face som säkert kommer testas rejält mot ledningen. Wuzz höll spets knappt från innern och borde inte komma dit nu.

Loppanalys: Kvällens mest luriga lopp där det är svårt spelmässigt, men jag spelar mest med 7 Lillaxel som gjort det bra under hösten. Han testades i Derbykvalet som Poochai vann och var sedan rejäl då han avgjorde på 12,1. Näst senast hade han bara Triton Sisa och Vice President före och senast var han godkänd men kanske inte på topp. Han har fått en pust en månad men håller han liknande form som tidigare i höst tror jag han kan vara starkast till slut.

1 Lancome Eson spetsvann på 15,7 full väg och det var utan att gå tom när han blev ensam då den som utmanade galopperade. Jag hade underkant 12 sista halvvarvet och håller han ledningen är han med långt framme. Det är en lite tung sak som gynnas av att öka farten själv i ledningen. Han åkte dit på open stretch senast men gick bra.

12 Teetime blir hårt betrodd och han var bra då han vann på Visby i somras då han nådde fram till dödens halvvarvet kvar. Han var sedan chanslös där Poker Kronos spetsvann på 12,6 – de 13,9 Teetime gick var en bit efter… Senast satt han fast i kalla ryggar och har vilat nästan två månader. Uhrberg är vass från start och med lite tur hittar hästen bra slagläge från springspår på tillägg, men det kan också bli tuff väg fram.

8 Indian Nalan var en nos ifrån att vinna ett DD-lopp i somras men var förbi först steget efter mål, sedan galopperade han i Derbykvalet i ledarryggen då han föll ur i travet. Ävewn han har vilat och är svårbedömd formmässigt men duger fartmässigt.

5 Navy Face höll bra i lendingen senast då han aldrig gav sig och kommer han dit igen finns chansen, jag streckar även 2 Xlnt Conway Class som inte gått någonting på sistone, men det ser ut att finnas mer om han släpper till och vid segern var han duglig.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Riff Kronos mot D'One på Solvalla
Nästa nyhet
Riff Kronos mot D’One på Solvalla

Riff Kronos mot D’One på Solvalla

Det blir en trevlig match mellan vassa fyraåringar då en ny upplaga av Solvallaserien avverkas på huvudstadsovalen kommande onsdag.

Senast det begav sig segrade Veijo Heiskanens fyraåringsstjärna Riff Kronos i prestigefyllda storloppet Grosser Preis von Deutschland. På onsdag är det dags för start igen. Åbytränaren tar turen till Stockholm för att köra sin träning i Solvallaserien med 100 000 kronor i förstapris.

Digert motstånd saknas dock ej. Roger Walmanns kulltopp D’One, tvåa i Derbystoet och fyra i Europaderbyt, tidigare i höst, är en av dem som utmanar. Här är startlistan:

2140 auto

1 Screen Height – Stefan Melander
2 Remote Control – Samuel Rehn
3 D’One – Örjan Kihlström
4 Mad Neo – Jorma Kontio
5 Aperfectyankee – Kevin Oscarsson
6 Conquestdor B.R. – Björn Goop
7 Super Zantos – Ulf Eriksson
8 Riff Kronos – Veijo Heiskanen
9 Ruhuna Tea – Torbjörn Jansson
10 Wannacmyguns – Per Lennartsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mr Picolit till USA - och Åke Svanstedt

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson