Danmarks kanske båda bästa hästar för dagen, Jeppe Juel-tränade Orali och Stelton, sänds i vinter till svenska Sofia Aronssons stall i Frankrike.

Jeppe Juel tränar Danmarks båda mest lysande travstjärnor för närvarande och i början av november kommer han sända både Orali och Stelton till Frankrike. Hos Sofia Aronsson, på gården i Charmant, norr om Paris, kommer hästarna vistas i vinter.

– Det blir för rörigt och svårt om hästarna ska fram och tillbaka från Frankrike de närmaste månaderna, därför har vi avtalat med Sofia Aronsson att hästarna ska stå hos henne och så kommer jag att pendla lite då det är möjligt för mig att själv köra hästarna i träningen, säger Jeppe Juel till Dansk Hästväddelöb.

Och Copenhagen Cup-vinnare Orali och stallkamraten Stelton åker inte till Frankrike för att bara träna. Tanken är att de båda ska tävla i fransk konkurrens i vinter.

– Jag ville gärna starta Orali på provinsbanorna för att bygga upp honom lite, men Sofia menar att vi lika gärna kan ta ut honom i hårdast tänkbara konkurrens, säger Jeppe och fortsätter:

– Orali har ett bakben som han haft problem med förut och därför vet man aldrig när det hela kan ta slut, därför vill vi gärna prova honom i Frankrike för det är en fantastisk häst med massor av fina lopp då han ju är hingst.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Elitloppshästen Maven flyttas från Czernyson

Elitloppshästen Maven flyttas från Czernyson

Jonas Czernyson mister sin stora stjärna och årets Elitloppsfinalist Maven. Hästen har flyttats till supertränaren Ron Burke.

Det femåriga Glidemaster-stoet Maven tillhör Nordamerikas allra bästa äldre ston och har varit den i USA verkande svenske tränaren Jonas Czernysons främsta reklamhäst de senaste åren. Maven deltog även i Elitloppet i år där hon slutade sexa i finalen.

Men nu har dollarmiljonärskan flyttats från Czernysons regi och till Ron Burke, Nordamerikas ledande travtränare.

– Jag hade hoppats att få vara med ända till slutet, men i fredags flyttades hon till Ron Burke och det känns lite trist, säger Jonas Czernyson till travronden.se.

Enligt uppgift ska hästen också bjudas ut till försäljning på Harrisburgs mixed-auktion som hålls i början av november. Maven har gjort 50 starter och vunnit vid 27 av tillfällena. På kontot finns motsvarande knappt elva miljoner kronor och femåringen innehar världsrekordet för fyraåriga ston på 800-metersbana.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Brattås om försäljningen av Smedheim Solan
Nästa nyhet
Brattås om försäljningen av Smedheim Solan

Brattås om försäljningen av Smedheim Solan

Nu svarar den tidigare tränaren Jan Ketil Brattås på hur det gick till vid den i förra veckan uppmärksammade försäljningen av den norska kallblodsstjärnan Smedheim Solan.

I slutet av förra veckan inkom en polisanmälan då det menades att den tidigare tränaren och delägaren Jan Ketil Brattås sålt den dubble Kriterievinnaren Smedheim Solan mot de övriga delägarnas vilja. På måndagen hävde det norska travförbundet, DNT, hästens anmälningsförbud och ryttarstjärnan Geir Gulliksen registrerades som ny ägare.

Nu berättar Jan Ketil Brattås, som är den som genomfört försäljningen och haft fullmakt att göra så, om händelsen för Trav- og Galoppnytt.

– När det gäller Smedheim Solan så förhåller jag mig enbart till det som står skrivet i papprena och som alla andelsägarna har signerat. Där står det att jag kan sälja Smedheim Solan, säger Brattås till tgn.no.

Brattås har också låtit tidningen ta del av det brev han skrivit till hästens tidigare delägare och uppfödare. Brevet publiceras inte i sin helhet, men bland detaljerna som framkommer i det finns bland annat att pengarna från försäljningen är donerade till en fattig by på landet i Thailand (där Brattås själv uppges befinna sig) och att Brattås hävdar att han agerat på nio av de tio delägarnas vägnar och att endast en vill återfå sin andel.

Till trav24.no säger den nya ägaren Geir Gulliksen att han nu är villig att återsälja hästen till de tidigare ägarna (Stall Tronsmyra).

– Jag har inte lust att resa runt på travbanor och bli utbuad, så därför har jag pratat med de resterande ägarna i Stall Tronsmyra i dag (måndag) och sagt att vi kan häva köpet om det är så att de önskar det. Jag har inte gjort något fel och vill självklart i så fall ha tillbaka mina pengar.

Smedheim Solan befinner sig sedan en tid i träning hos Geir Vegard Gundersen i vars regi hästen förväntas start på Biri denna söndag.

*uppdaterat 08.52

Läs även: Smedheim Solan får starta igen – för ny ägare

Läs även: Kallblodsstjärnan såld – mot ägarnas vilja

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Rättvik: "Van att möta tuffare hästar"
Nästa nyhet
V4 Rättvik: ”Van att möta tuffare hästar”

V4 Rättvik: ”Van att möta tuffare hästar”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är bra varje gång och van möta tuffare hästar. Han är fin i jobben och distansen passar honom bra. Det är inte helt lätt med tillägg men visst är han tidig. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet om On Track Piraya i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Rättvikstravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Global Investment – Det verkar fortsatt bra med honom och gamlingen kämpar på fint. Det är inte helt lätt att bara gå runt övriga till seger men visst bör han greja en bra placering. Det kan nog bli barfota bak på honom, säger Anton Sverre i stallet.

5 Wallace Boko – Han känns fullt bra i träningen efter senast och vi har inte planerat några ändringar på honom. Distansen tacklar han bra men vi har ingen direkt segerkänsla med honom här. Mer ett platsbud, säger Jan Ove Olsen i stallet.

6 Rocky Race – Han känns helt ok men är inte vässad på något sätt. Han ska inte ha några problem med distansen och ska kunna vara med i striden här. Han tävlar med skor runt om. Det har regnet mycket och vi får se hur banan är, säger Leif Witasp.

8 My Golden – Hon hade sparat i mål I sin senaste start och verkar fullt bra för dagen. Inga ändringar är planerade och hon är inte helt borta men Rocky Race bör nog ha en bättre möjlighet, säger Leif Witasp.

Lopp 2, V4-2

3 Seattle Zet – Hon var duktig vid segern senast. Hon springer och kränger lite i andraspår men nu siktar vi på spets. Det var kanske lite synd att vi blev nedstrukna ett spår men vi slipper ju startsnabba ettan. Hon har tränat bra efter senast. Nu är hovarna slitna och det blir skor runt om men det spelar ingen större roll på henne. Öppet huvudlag igen, säger Rikard N Skoglund.

4 Gin T. Deluxe – Hon har ett bra läge och är hyfsad från start. Hon fungerar fint såväl i spets som med ryggresa och jag är nöjd med henne för dagen. Vi gör inga ändringar på henne, säger Henrik Svensson.

7 Elita M.I. – Vi vann väldigt lätt tillsammans senast och hon var fin. Vi fräschade upp henne lite efter det och sedan har vi tränat på. Hon verkar fin och vi siktar nog på V75 efter denna start. Hon kan öppna riktigt snabbt men visade om inte annat senast att hon är vass även med ryggresa. Vi kör henne barfota bak och det är troligt att detta är vår bästa chans, säger Anton Sverre i stallet.

11 Rarotonga – Hon hade dåligt läge senast och fick en tuff resa fram till dödens men jag tycker ändå att hon höll farten starkt hela vägen till mål. Formen verkar vara på uppåtgående och även om läget inte var bra från början har det blivit lite bättre nu med strykningen invändigt. Jag hoppas på lite tur så är hon säkert med och gör upp om det. Skor runt om, säger Peter Eriksson.

Lopp 3, V4-3

1 Åhej Spee – Han kändes fin hela vägen senast men stannade helt och hållet när vi ryckte norsken. Man får väl beteckna den insatsen som blek men annars håller han ganska god form. Han är snabb ut och vi siktar mot ledningen och sen får man se. Barfota runt om, säger Lars Magnusson.

3 Lönshults Felix – Det är en kapabel häst men humörbetonad som sin far. Senast var han inte på humör men jag tror att formen är bra och allt är väl i jobben. Han växer i spets och når han ledningen så kan han räcka långt. Barfota fram, säger tränarsambon Christer Graaf.

7 Caspian Doc – Han har inte startat på ett tag men fick feber inför en tilltänkt start i slutet av september. I sitt senaste framträdande testade vi jänkarbike på honom men det fungerade inte alls. Formen kan väl ses som aningen diffus men hästen är jämn och säker och kommer säkert göra ett bra lopp. Spåret är inte det bästa men vägs väl upp en del av att vi har en bra kusk. Skor runt om, säger Lotta Johansson.

10 Rufus S.F. – Han är fin och bra för klassen. Efter att ha blivit fräsch så har han också blivit stabil och han var fortsatt fräsch och fin i det senaste jobbet. Han bör duga mycket bra här och jag är optimist med honom. Skor runt om, säger Leif Witasp.

Lopp 4, V4-4

2 Todays Shotgun – Han var ganska bra senast men jag körde honom för lätt och nu blir det skor runt om. Distansen är inte till hans fördel och jag ligger lite lågt om chanserna. Det är väl ett platsbud i bästa fall, säger Henrik Svensson.

6 On Track Piraya – Han är bra varje gång och van möta tuffare hästar. Han är fin i jobben och distansen passar honom bra. Det är inte helt lätt med tillägg men visst är han tidig. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

7 Casanova Boko – Han har inte startat på länge och är inte vässad för några stodåd. Distansen ser jag inte heller som någon fördel för dagen och vi får ligga lite lågt. Han tävlar med skor runt om, säger Leif Witasp.

15 Main Danger – Han var fullt godkänd senast och verkar vara i bra slag för dagen. Jag kan inte klaga på alltför mycket förutom läget såklart som det hela helt iskallt. Härifrån kan jag inte hoppas på mer än en hygglig slant. Barfota fram, säger Erik Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Smedheim Solan får starta igen - för ny ägare
Nästa nyhet
Smedheim Solan får starta igen – för ny ägare

Smedheim Solan får starta igen – för ny ägare

I förra veckan såldes Smedheim Solan mot flera av andelsägarnas vilja. På måndagen har anmälningsförbudet hävts för hästen – samt Geir Gulliksen registrerats som ny ägare.

Den uppmärksammade försäljningen av den treåriga kallblodsstjärnan Smedheim Solan orsakade stora rubriker i helgen. Den dubble Kriterievinnaren hade av tränaren och delägare Jan Ketil Brattås sålts – det trots att övriga delägaren aldrig varit med på affären. Händelsen föranledde en polisanmälan och det norska travförbundet, DNT belade hästen med anmälningsförbud.

I dag, måndag, har anmälningsförbudet emellertid hävts. Dessutom är den norska banhoppningsryttaren Geir Gulliksen numera hos DNT registrerad som ny ägare av hästen. Hästen befinner sig sedan en tid redan i träning hos Geir Vegard Gundersen som nu laddar hästen mot start i ett försök till Biri Uppfödningslöpning på söndag.

– Jag körde bara lugnt med honom, med det är roligt att se att allt är som det ska. Hästen fungerade fint, säger Gundersen till tgn.no.

Läs även: Kallblodsstjärnan såld – mot ägarnas vilja 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Napoleon Bars spurt bet bäst i Neapel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson