Harry Haythtrow ströks inför den tilltänkta starten i lördags. Nu visar det sig att stjärnan återfått sina gamla halsproblem och måste opereras igen. Publikfavoriten lär bli borta en lång tid framöver.

Oturen har slagit till mot V75-kungen och den nästan fyrfaldiga miljonären Harry Haythrow. Hästen måste åter genomföra en operation i halsen och risk finns att åttaåringen inte kan komma tillbaka till den kapacitet han visat tidigare.

Det var efter starten i Copenhagen Cup i våras som det uppdagades att Harry led av ett problem i halsen; ett veck på undersidan av struplocket som försvårade hästens andning. En operation genomfördes i maj för att åtgärda problemet. Hästen gjorde sedan comeback på Solänget i september (efter att först ha strukits två veckor tidigare på grund av en halsinfektion) och slutade då fyra.

Men innan Harry Haythrow skulle göra sin andra start efter frånvaron på Örebrotravet i lördags upptäcktes att stjärntravaren återfått samma problem, varför han ströks ur loppet. Nu måste hästen genomgå en ny operation.

– Tyvärr har det under de fyra senaste veckorna vuxit ut exakt samma sak på struplocket som han opererades för tidigare i år. Vi har heller ingen förklaring till varför detta har uppstått igen. Veterinären har lite teorier om andra bakomliggande orsaker och ska vidta ytterligare åtgärdar i samband med den kommande operationen. Hästen ska också kollas i halsen en gång till före det ingreppet och få medicinering fram till dess. Tyvärr känns det inte så hoppfullt med tanke på att exakt samma sak har kommit tillbaka så kort tid efter förra operationen. Jag kan bara hoppas att han ska komma tillbaka, säger tränaren Johnny Johansson till travronden.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
”Piraten” och Mosaique Face – möts i Müllers

”Piraten” och Mosaique Face – möts i Müllers

Två raka SM-segrar är ett faktum för On Track Piraten. Kan han dessutom bärga tvåa raka i Müllers Memorial? På lördag möter han ett tufft gäng igen på Jägersro.

Jägersro arrangerar lördagens V75-omgång och den givna ljuspunkten i höstmörkret är C.L Müllers Memorial som har fått ihop ett väldigt fint startfält i kamp om ett förstapris på 400 000 kronor. Regerande mästare i loppet är On Track Piraten som ju, liksom i fjol, kommer direkt från seger i Svenskt Mästerskap.

Mot sig på lördag får han igen Mosaique Face som var den som precis fick stryka på foten för ”Piraten” i SM. Hemmahästen har dessutom ett betydligt roligare läge med spår två än On Track Piratens åttonde. Andra tuffingar som vill utmana om seger är fjolårets Elitloppsvinnare Nahar, danske kungen o’Grady, Digital Ink och SM-trean Claes Boko. Här är startlistan:

C.L. Müllers Memorial, 2640 auto

1 Claes Boko – Erik Adielsson
2 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
3 Lord Capar – Kim Eriksson
4 Spring Erom – Johan Untersteiner
5 Photo Princess – Michael Lönborg
6 o’Grady – Flemming Jensen
7 Nahar – Robert Bergh
8 On Track Piraten – Johnny Takter
9 Porthos Amok – Torbjörn Jansson
10 New Line – Joakim Lövgren
11 Arazi Boko – Peter Ingves
12 Digital Ink – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: "Bör vinna i 90-procentig form"
Nästa nyhet
V4 Bergsåker: ”Bör vinna i 90-procentig form”

V4 Bergsåker: ”Bör vinna i 90-procentig form”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han är bättre än de övriga här och bör vinna i nittioprocentig form. Jag tycker nog ändå att han ska garderas idag. Han är behandlad i sina framknän och i kota och har varit ifrån. De senaste två veckorna har jag kunna träna honom bra och han känns bra i travet men det kan saknas. Han är snabb från start och det bär väl iväg. Det blir skor runt om och idag blir det sulor fram, säger Bror Grönlund om Blås Undan i V4-4.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Bergsåker. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

6 Luckyfly Athena – Hon haft en halsinfektion och hade nog problem redan i sin senaste start. Därefter var hon struken i en tilltänkt start. Hon har nu fått åtta jobb hemmavid samt två banjobb. Förra veckan körde vi ett 24-jobb full väg på banan med 1.18 sista femhundra med fast bomull och utan körspö och hon känns fin. Hon var fin i lördagens intervaller men hon är svårbedömd. Hon är mediumsnabb iväg och blir det spets får hon trava där. Hon har åter skor runt om och halvstängt huvudlag och jag vågar inte sia om hur bra hon är direkt, säger tränarsambon Allan Gunnarsson.

8 Gastric Bypass – Hon sköt till bra efter sen lucka senast och var inte långt ifrån att hinna fram till segern. Det var första gången vi testade henne barfota runt om vilket gav effekt och blir inte bana dålig kör vi med samma balans denna gång. Hon är bäst med smygresa så vi söker ett lopp i ryggar så får man se om det löser sig, säger Anders Henriksson.

14 Lindsey Vonn – Hon har en hel del kapacitet i grunden men tyvärr hittar hon ibland på otyg och dessutom är hon stänkrädd. Det har gjort att hon nog inte fått visa allt sitt kunnande hittills men felfri duger hon i ett sådant här lopp. Förutsättningarna med bakspår på tillägg är såklart väldigt chansartade och det blir nog tufft att runda alla, säger kusken John Östman.

Lopp 2, V4-2

2 Trottningen – Hon gjorde comeback efter uppehåll senast och behövde det loppet i kroppen. Hon var lite seg sista biten men jag tycker att hon känns fin efteråt. Spår två i voltstart är inte optimalt för henne men hon står sällan för en dålig insats och kan säkert sluta långt framme. Blir banan bra kör vi barfota runt om, säger Ulrika Rehn.

3 Dreamer Doc – Det har strulat en del för honom och jag tycker han känns lite svårbedömd för dagen. Det har regnat i natt och det kan komma mer men jag siktar på att köra honom barfota runt om, säger Henrik Svensson.

4 Staro Fantastic – Han gjorde faktiskt en stark insats senast och var trea bakom tvåa rätt så bra hästar. Det blev en rejäl repa i tredjespår på slutrundan men han höll farten starkt. Med den insatsen i färskt minne borde han vara värd ett streck denna gång också. Spåret är väl sådär men han är ingen raket från start så jag hoppas de hittar ner i vettigt slagläge. Vi kör barfota fram vilket är optimalt, säger Daniel Wäjersten i stallet.

9 Magnificent Match – Han fick det för tungt senast och jag tror att formen är rätt bra. Det känns bra i jobben och med klaff så kan han vara med där framme. Vi ändrar inte på något, säger tränarsambon Christer Graaf.

10 Greve Rico – Han var rent utsagt dålig senast och den starten glömmer vi illa kvickt. Jag tycker att han känns fin på alla sätt men har blivit tio år och ska köras på chans. Vi får smyga ner till sargen och försöka jaga en mindre slant därifrån. Barfota fram, säger Anders Henriksson.

14 Super Thirst – Det är en kapabel häst som har varit borta länge då han har haft flera skador och han kommer säkert behöva några lopp innan han är segeraktuell. Han gick helt okej i kvalet tyckte Tobbe och går nog framåt med det, men han känns inte så het ännu. Han börjar komma upp i åren hästen. Vi har haft honom sedan i somras, men det har småstrulat. Allt är bra efter kvalet vad gäller fräschör och så. Han skulle anmäla barfota men vi får se hur banan blir det kan bli skor ändå. Öppet huvudlag, säger Jimmy Jonsson.

Lopp 3, V4-3

1 Ögder Spee – Han hamnade fel på det senast så det är bara att glömma den starten. Formen är annars bra vilket han visade gången innan på Solänget mot tuffa hästar. Då avslutade han bra från kön och dessa förutsättningarna ser riktigt intressanta ut. Kan vi hålla upp ledningen ökar chanserna rejält och han ska räknas. Barfota runt om, säger Lars Magnusson.

3 Xanthis Cornelis – Är vaccinerad efter senast och har stått över lite men jag tror han håller formen ändå. Han kan säkert spetsa om Tomas vill. Jag tror att han är bättre bakifrån men jag överlåter taktiken helt till Tomas. Inga ändringar, säger Jan Sundell.

6 Obelix M. – Han gör en av årets sista starter då han börjar bli lite sliten vilket han visade tendenser till senast. Ändå var insatsen klart bra och han har kapacitet. Läget är helt okej och han kan öppna bra bakom bilen. På Umåker för tre starter sedan drog han iväg till täten i en 10-öppning men vi får se vart vi hamnar. En bra platschans tycker jag åtminstone att han är och nu blir det barfota runt om vilket är ett plus jämfört med senast, säger John Östman.

7 Ave Maria – Hon verkar helt ok i form men står lite långt ut bakom bilen och möter också några tuffa motståndare. Hon ska väl inte vara helt borta ändå om det klaffar och det blir barfota bak, säger Henrik Svensson.

12 Bacardi Hornline – Han gjorde comeback senast men galopperade direkt och var sedan helt utan chans. Han fick i alla fall en genomkörare och borde vara bättre till denna start. Nu fick halvtaskigt utgångsläge men det här är en bra häst i grunden som säkert kan plocka fina pengar om det skulle stämma på vägen. Barfota bak, säger Mats Bucht.

Lopp 4, V4-4

2 M.G. Nikolai – Han var faktiskt överraskande bra som tvåa på Boden senast och verkar vara i bra slag för dagen. Jag tycker dock att det här loppet såg tufft ut på förhand och vi får försöka smyga med till en hygglig slant, säger kusken John Östman.

4 Tenorfaks – Han känns vara i rätt bra form och spåret ska han greja fint. Han har till och med spetsat från fjärde tidigare. Han är väl ingen kämpe men med rätt smygresa så bör det vara ett platsbud då loppet såg lämpligt ut. Vi siktar på barfota runt om igen, säger Kurt O Eriksson.

8 Fakse R.B. – Han behövde nog loppet senast och jag tycker att insatsen var klart bra. Framför allt var han lugn vilket inte alltid är fallet då han lätt stressar upp sig i starten. Sen brukar han kunna pulla bort en hel del krafter men så var fallet alltså inte nu och jag har vissa förhoppningar på honom idag. Den där som Ove A kör brukar vara bra men jag tror inte att min är så mycket sämre. Det enda jag vill varna för är om banan blir blöt vilket han inte alls gillar. Skor runt om och öppet huvudlag, säger Mats Gällerstedt.

13 Blås Undan – Han är bättre än de övriga här och bör vinna i nittioprocentig form. Jag tycker nog ändå att han ska garderas idag. Han är behandlad i sina framknän och i kota och har varit ifrån. De senaste två veckorna har jag kunna träna honom bra och han känns bra i travet men det kan saknas. Han är snabb från start och det bär väl iväg. Det blir skor runt om och idag blir det sulor fram, säger Bror Grönlund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Så avgörs finalerna i Breeders Crown
Nästa nyhet
Så avgörs finalerna i Breeders Crown

Så avgörs finalerna i Breeders Crown

Det bjöds flera starka prestationer på Solvalla då unghästeliten gjorde upp om finalplatserna i årets Breeders Crown under söndagen.

En hel Solvallasöndag helt ägnad åt landets bästa tre- och fyraåriga travare var vad som gällde på Solvalla. Årets fyra Breeders Crown-finaler skulle utses. Flera riktigt fina prestationer fick publiken se trots att säsongen börjar allt mer lida mot sitt slut.

I försöken för de fyraåriga killarna var Derbytvåan Ivar Sånna var mäktig att skåda då han vann sin uttagning men lär i finalen bjudas en match av bland andra Charrua Forlan som krossade sitt motstånd från dödens. Årets drottning i fyraåringskullen Neona Princess kan ta ännu en stor årgångsseger, hon avancerade lätt vidare till final efter seger.

Då det gäller de treåriga hingstarna och valackerna blev det galoppmisslyckande för segermaskinen Al Dente som missar finalen men för Kriteriekungen Je t’Aime Dream gick det bättre: han vann sin uttagning. Oaksvinnare Face’Em är också i final, det dock som tvåa efter att ha hämtat upp starkt efter galopp.

Finalerna körs på Sundbhyolmstravet den 2 november och alla har 800 000 kronor i förstapris. Så här ser startlistorna till finalerna ut som blir kompletta med kuskar på söndag:

Fyraåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Alkalaizer Am – Marcus Lindgren
2 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
3 Ivar Sånna – Jan Hellstedt
4 Sir Razteputz – Timo Nurmos
5 Rokkakudo – Anna Forssell
6 Västerbo Fantast – Svante Båth
7 Angelo Am – Stefan Persson
8 Västerbo Loveboat – Svante Båth
9 Maverick Man – Svante Båth
10 West Side Story – Robert Bergh
11 Reckless – Björn Goop
12 Gimeheaven Sisu – Petri Salmela

Fyraåriga ston, 2140 auto

1 Nikita Broline – Greger Hägglund
2 Xenia G.T. – Per Lennartsson
3 Neona Princess – Peter Untersteiner
4 Amazon Am – Robert Bergh
5 Ninepoints Lucy – Jörgen Westholm
6 Air Frame – Stefan Melander
7 The Divine Miss F. – Helena Burman
8 Mellby Briolett – Roger Walmann
9 Wingait Ida – Stefan Persson
10 Backfire – Tomas Malmqvist
11 Kemas Vinnie – Reijo Liljendahl
12 Perfect Cash – Peter Untersteiner

Treåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Emmett Brown  – Stig H Johansson
2 Conlight Ås – Svante Båth
3 Je t’Aime Express – Peter Untersteiner
4 Psycho – Björn Goop
5 Gross Weight – Stefan Melander
6 Origo Tilly – Heikki Pekkala
7 Eaststar Rapida – Lars-Göran Söderberg
8 M.T. James – Åke Lindblom
9 T. Rex Sisu – Svante Båth
10 From Dust to Dawn – Lars I Nilsson
11 Digital Frame – Stefan Melander
12 Party Boat Hanover – Stefan Melander

Treåriga ston, 2140 auto

1 Florida Queen – André Eklundh
2 Iponema – Stefan Melander
3 Danielle – Jim Oscarsson
4 Olympia Tilly – Heikki Pekkala
5 Catwalk In – Fredrik Persson
6 How Amazing Tooma – Robert Bergh
7 Secret Service – Kjell Brandt
8 Eileen Boko – Per Linderoth
9 Face’Em – Peter G Norman
10 Candy Store – Lutfi Kolgjini
11 Baharat – Johan Untersteiner
12 Sing A Song – Torbjörn Jansson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 Örebro: Tunika hela vägen i Svampen
Nästa nyhet
V75 Örebro: Tunika hela vägen i Svampen

V75 Örebro: Tunika hela vägen i Svampen

Liksom Guldloppet på Örebro under lördagens V75-tävlingar blev även banans stora tvåårslopp – Svampen – rejält rumphugget. Detta sedan bara tre hästar kommit runt hela vägen i trav. Favoriten – Tomas Malmqvist-tränade Tunika – var dock säker som ett lås och Björn Goop placerade Zola Boko-dottern direkt i spets.

Och med de många galopperna fick Tunika hållas precis som hon ville framme i täten. Första riktiga initiativet från övriga kom från Johnny Takter 900 kvar när han försökte från andra par utvändigt en bit bak i fältet med en annan Malmqvist häst – Sucre. Erik Adielsson klev ut utvändigt utan rygg från tredje par invändigt 700 kvar med Facile Boko men då med en bit fram till ledaren som varvade på 1.16 i ensamt majestät.

In på upploppet närmade sig jagande duon Facile Boko och Sucre ledaren och det såg för ett ögonblick ut att kunna bli match av det hela. Det var dock bara en chimär, sista 150 seglade Tunika bara ifrån till seger på 1.14,6a/1609 meter.   

– Det är tacksamt att få köra en så fin häst. Och att få köra så här fina hästar är det man drömmer om. Hon är som en bil att köra, berömde Björn Goop efter segern som är värd 471 000 kronor.  

Andraplatsen till Svante Båths Facile Boko medan Sucre galopperade bort en tredjeplats cirka 50 meter före mål. Galoppen för Sucre innebar att fyra av fem av Tomas Malmqvists hästar i loppet galopperade men det räckte ju ändå till seger. Tredjeplatsen nu istället till Anna Forssell-tränade Staro Juventus som från fjärde par invändigt var avhängd redan i sista sväng men ändå fick en bra peng med.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Going for Gold Zaz skrällde i rumphugget Guldlopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson