Svensk Travsports mångårige generalsekreterare Ulf Hörnberg blir nu verkställande direktör – för Svensk Galopp.

Ulf Hörnberg var för Svensk Travsport först ekonomichef innan han tog över som generalsekreterare. En post han skulle besitta under tolv år till han för snart ett år sedan lämnade över till Johan Lindberg.

Nu är Hörnberg tillbaka – i en ny gångart. Från och med den 10 november tillträder han tjänsten som vd för Svensk Galopp.

– För vår del innebär detta att vi får en vd som redan har ett stort kontaktnät internt och externt, nationellt och internationellt och som dessutom har god insyn i sportens förutsättningar och utmaningar, skriver Svensk Galopp i ett pressmeddelande.

– Jag har haft 14 fantastiska år inom Svensk Travsport där jag har trivts alldeles förträffligt. Det finns både för-och nackdelar med att vara på en arbetsplats så lång tid. En av nackdelarna är att man lätt blir en försvarare av lösningar som är gjorda under den tid man varit där. Därför kan det vara bra både för företag och personer att förnya sig med tiden. Med detta jobb får jag en möjlighet att fortsätta arbeta i en likartad miljö där jag kan ha stor nytta av mina tidigare erfarenheter, säger Hörnberg i det samma.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Östersund: ”Känns bara bättre och bättre”

V4 Östersund: ”Känns bara bättre och bättre”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Jag har haft honom ett kort tag och är nöjd. Han känns bara bättre och bättre i intervallerna och det verkar inte vara några problem med omställningen. Han är närmast gynnad om det blir krävande bana och jag laddar framåt då han trivs med tätkänning. Han bör ha bra chans bara vi hamnar vettigt till och det blir barfota runt om och ingen ändring av huvudlag, säger Peter Eriksson om Acriter (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 King – Han gör det rätt så bra och allt verkar väl. Han har ett fint läge och bör få en vettig resa för att ha platschans. Vi siktar på barfota fram, säger Lars-Åke Svärdfeldt.

5 Acriter – Jag har haft honom ett kort tag och är nöjd. Han känns bara bättre och bättre i intervallerna och det verkar inte vara några problem med omställningen. Han är närmast gynnad om det blir krävande bana och jag laddar framåt då han trivs med tätkänning. Han bör ha bra chans bara vi hamnar vettigt till och det blir barfota runt om och ingen ändring av huvudlag, säger Peter Eriksson.

9 Greenstar – Han fungerade inte fullt ut senast och blev dessutom störd. Vi har inte hittat några fel och det kan oroa något men han känns i alla fall fin i träningen. Vi ändar inte på något, säger Henrik Svensson.

Lopp 2, V4-2

1 Athos Amok – Han är stark och allt verkar bra med honom. Tyvärr kan han inte spetsa och rygg ledaren vore bra men det är risk att någon ytterligare hittar ner framför oss. Vi behöver alltså en del tur men jag räknar med en bra insats då jag är nöjd med hästen. Barfota fram igen, säger Henrik Svensson.

2 Helge Zonett – Han håller stilen men det är lite upp till bevis här. Han kan öppna bra men är nog minst lika bra med ryggresa. Det är lite enklare nu än på slutet och han bör sluta i främre träffen. Vi siktar på barfota bak, säger Ove Svedin.

4 Origami – Han galopperade omotiverat men såg annars bra ut och ser fin ut i jobben. Nu siktar vi på barfota runt denna gång. Helstängt huvudlag igen. Han har inte tryckts av från start ordentligt men kan nog öppna bra. Det är möjligt att det har gått lite lång tid mellan starterna för att det ska vara optimalt, säger Ulrika Rehn.

6 Limping Shrimp – Han känns precis som han ska i jobben och har nu fått tre lopp i kroppen efter uppehåll. Jag tycker att han blir allt bättre och att vi testa kort distans i de två sista är ingen tillfällighet. Jag tror att han passar bättre på 1640 meter än i de stayerlopp han var ute i innan sommaren. Vi har också testat ett halvnorskt huvudlag vilket han svarat bra på och jag tror han kommer göra en gedigen insats igen. Barfota fram, säger Ulrica Håkansson.

Lopp 3, V4-3

1 Jo jo Bear – Vi var nöjda med insatsen senast och han bör vara ännu bättre nu. Han öppnar rätt bra men trivs nog allra bäst utvändigt ledaren. Nu blir det halvstängt huvudlag, barfota runt om samt jänkarvagn, säger Robert Skoglund.

4 Mr Concept – Han verkar ok och klarar krävande bana bra. Jag ändrar inget och han bör duga rätt bra i ett lopp som detta. Tyvärr är han inte så startsnabb utan bara hygglig iväg, säger Håkan Skoglund.

5 Master Ho – Han har tagit det lugnt ett tag men bör ändå hålla samma form som tidigare. Nu slipper vi bakspår vilket är ett klart plus för honom och härifrån kan vi rikta in oss på ledningen. Jag vet att Svantes häst kan öppna rappt men det kan min också och jag är lite småsugen på att se honom i front nu när det är kort distans. Taktiken är givetvis upp till Bosse men oavsett hur det blir kört räknar jag med en fin insats. Banan blir förmodligen skitig men vi siktar ändå på barfota runt om, säger Daniel Wikberg.

7 Staro Green River – Han har varit borta i drygt ett år på grund av en gaffelbandsskada men skötte sig bra i kvalet och har jobbat 18/1600 som snabbast efter det. Viss ringrost kommer han såklart att ha men i ett lunchlopp bör han ändå kunna hävda sig. Spåret kunde varit bättre men han är snabb ut och vi får se om han lyckas ta sig till ledningen. Givetvis måste han väl ses med chans. Tillåter banan blir det barfota runt om, säger Daniel Wäjersten i stallet.

Lopp 4, V4-4

5 Talls Odin – Han har inte startat på ett tag och kommer vara ringrostig. Han har inte gått några tuffare jobb och då han dessutom brukar prestera väldigt ojämnt ligger jag lågt. Barfota fram, säger Daniel Wikberg.

6 Haga Drigo – Han var stressad för dagen senast och galopperade och det brukar han inte göra. Nu har vi åter ett snävt spår men han får en huva på och vi hoppas han fungerar. Allt är väl i jobben men det blir svårt att vinna. Platschans kan vi ha. Skor runt om, säger Håkan Persson.

7 Solbacka Pilen – Hästen är lite barnslig fortfarande men det finns kapacitet i honom och i mina ögon är det ett av de tidigaste buden här. Jag tror att full distans som nu gynnar honom. Han kommer att tyngas ner något i balansen, säger Robert Skoglund.

9 Millionmolly – Hon har tränat rätt fint men det är en knepig uppgift från detta läge men innerspår och springband och vi får ligga lite lågt. Hon tävlar med skor runt om, säger Lars-Åke Svärdfeldt.

11 Blisjur – Han visar mycket fart men han måste sköta sig också och det verkar mest psykiskt. I utgången ur sista sväng har han sin sämsta punkt och vi vill gärna att han har häst på utsidan om sig då. Vi anmälde därför från tillägg och hästen känns jättefin hemma. Vi körde honom barfota runt om och med helstängt huvudlag med hål i senast och det var två positiva saker. Han kan lätt slå sig med skorna på och vi kör honom lika nu. Felfri är det en mycket intressant uppgift, säger Peter K Johansson.

14 Fylking – Det är en fin häst som stött på de bästa i kullen. Näst senast var han ruggig och senast kanske inte lika bra. Kalle trodde att hästen som är hingstig var hämmad av att syrran var med i stallet och det är hon ju nu också men jag vet inte om det var förklaringen. Hästen är i alla fall laddad och fin hemma. Skor runt om och det blir intressant med Eklöf. Bara det inte blir för bra med honom. Han kan öppna bra och är inte känslig för banunderlag. Det regnar friskt så här dagen före, säger Kin Backman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hultman: "Vi åker bara till Paris om vi kan vinna"
Nästa nyhet
Hultman: ”Vi åker bara till Paris om vi kan vinna”

Hultman: ”Vi åker bara till Paris om vi kan vinna”

Prix d’Amérique-kungen Maharajah tränar för fullt inför stundande comeback. En sista attack mot världseliten på Vincennes finns i siktet.

– Vi kommer bara åka till Paris om vi tror att han kan vinna, annars stannar vi hemma, säger Stefan Hultman.

Efter en lång sommar med fokus på aveln har Maharajah en tid jobbats mot en förestående tävlingscomeback. Nioåringen visade sig ytterst populär som avelshingst i år och blev en av tre hingstar som blev fulltecknade med 150 ston (de andra två är S.J’s Caviar och Pastor Stephen). Utöver det räknar man med ytterligare ett 50-tal föl runt om i Europa.

Men nu är det som sagt uppträningen inför den sista tävlingssäsongen som väntar för Viking Kronos-sonen med drygt 23 miljoner kronor på bankkontot. Målet är ett och ett enda: att försöka försvara årets titel i världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique.

–”Marre” ser fantastiskt fin ut och man kan bara inte tro att han är 9 år. Han är som en unghäst i träningen, springer och skyggar för saker han sett i flera år och han springer bara och leker i de första intervallerna. Han tar i mer och mer för varje intervall och han har fortfarande verkligen glädjen och lusten till att träna även om han börjar bli till åren, säger Stefan Hultman på travkompaniet.se.

Det är just starten – och segern i Prix d’Amérique den 26 januari som är Maharjahs senaste framträdande. Även om något datum inte är spikat för höstcomebacken lär den starten närma sig allt mer.

– Målet är klart för ”Marre”, det är att åka ner till Paris och försöka vinna Prix d’Amérique en gång till. Hur vägen dit kommer att se ut, den är inte klar än men, vi kommer bara att åka till Paris om vi tror att vi kan vinna, annars stannar vi hemma. Allt ser väldigt bra ut med honom men, det kan ta slut i morgon. Hans ben ser jättefina ut men den skada han har haft i ett gaffelband kan komma tillbaka när som helst, konstaterar Hultman och tillägger:

– Maharjah har ingenting mer att bevisa, han har gjort allt vi någonsin kunde drömma om, och lite till på tävlingsbanan. Allt han kommer att göra från och med nu är en ren bonus för oss som älskar att se honom tävla.

Läs även: Maharajah mot comeback i oktober

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sandras superhelg - SM-vinnare och champion
Nästa nyhet
Sandras superhelg – SM-vinnare och champion

Sandras superhelg – SM-vinnare och champion

Svensk mästare på lördagen och nykorad banchampion på Skelleftetravet på söndagen. Det blev en häftig helg för Sandra Eriksson.

Duktiga 24-åriga Bodenlärlingen Sandra Eriksson har varit ordentligt i rappet på sistone. I lördags vann hon överraskande Lärlings-SM på Åby med Electrifying. Det följde hon upp med genom att på söndagen som första kvinna ta hem kuskchampionatet på Skelleftetravet.

Sandra Eriksson hade tio segrar totalt i Skellefteå i år och med det två segrar till godo på John Östman som skuggade bakom. När banan körde sin säsongsavslutning på söndagen vann Östman tidigt ett lopp men någon mer blev det inte. Eriksson själv körde blankt, men det räckte ändå för att hålla undan i championstriden.

Även Årjängstravet avslutade säsongen för 2014 på söndagen och det blev Björn Goop som blev mästare i kavaj. Goop hade med totalt 16 segrar för året en ointaglig ledning på tvåan Niclas Benzon och kunde för totalt fjortonde gången fixa championatet på Årjäng.

Tidigare i förra veckan vann Henrik Svensson sitt första kuskchampionat. Det då han vann flest lopp under året på Solänget. På Hagmyren var det Ulf Ohlsson som för sjunde året i rad vann championatet på Hagmyren.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tvååringar på Svampjakt i Örebro
Nästa nyhet
Tvååringar på Svampjakt i Örebro

Tvååringar på Svampjakt i Örebro

När V75 kommer till Örebrotravet denna lördag är det de allra yngsta som står i främsta rummet. Det stora tvååringsloppet Svampen ska avgöras. Man bjuder även på en trevlig Gulddivision.

Ett förstapris på 471 000 kronor väntar för den tidiga tvååring som kan vinna Svampen som avgörs för fjärde året i rad, men i år alltså ligger redan i oktober och därmed före Svensk Uppfödningslöpning senare i höst.

Express Gaxes lopp utgör Gulddivisionen och här får vi återse publikfavoriter som Sanity och Harry Haythrow som ska tampas med bland andra Standout, Joke Face och en årsdebuterande Going For Gold Zaz som ju var femma i Derbyt 2012. Här är startlistorna:

Svampen, 1609 auto

1 Alex Tröjborg – Örjan Kihlström
2 Clintan Sisu – Kasper K Andersen
3 Nassau – Lutfi Kolgjini
4 Tunika – Björn Goop
5 Staro Juventus – Ulf Ohlsson
6 Steel Muscle – Jim Oscarsson
7 Floyd Fortuna – Conrad Lugauer
8 Seul en Tete – Torbjörn Jansson
9 Facile Boko – Erik Adielsson
10 Pasithea Face – Kenneth Haugstad
11 Xceed G.T. – Per Lennartsson
12 Sucre – Johnny Takter

Express Gaxes lopp, 2100 auto

1 Standout– Örjan Kihlström
2 Sanity – Erik Adielsson
3 Nothing But Class – Björn Goop
4 El Sueco – Kenneth Haugstad
5 Chapeau – Torbjörn Jansson
6 Burning Line Gral – Rickard Svanstedt
7 Tidied Accelerator – Per Lennartsson
8 Fawkes – Peter Untersteiner
9 Joke Face – Lutfi Kolgjini
10 Harry Hayhtrow – Johan Untersteiner
11 Going For Gold Zaz – Jorma Kontio
12 Amour Rapide – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Swedishman fällde Timoko - Kadett CD trea

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson