Commander Crowe gjorde sitt sista framträdande i Europa på söndagen. Elvaåringen var stor i nederlaget som tvåa bakom Prussia i Gran Premio Gaetano Turili i Rom.

Commander Crowes avskedsföreställning på europeisk mark slutade förvisso med förlust, men den elvaåriga fuxen visade att han fortfarande har mycket kvar att ge då han fick ge sig knappt mot Elitloppshästen Prussia.

Örjan Kihlström var på plats i Rom för att sköta tömmarna bakom ”Commander” som tidigt klev fram mot dödens och ställde en allvarlig fråga till ledande Napoleon Bar. Denne var dock inte intresserad av att släppa varför Commander Crowe fick bli kvar utvändigt om ledaren.

Den 32-faldige miljonären kämpade storstilat och hade fått ett litet grepp om Napoleon Bar då fältet styrde in på upploppet. Men via tredjespår kom nu Prussia anstormande med Roberto Andreghetti och stoets avslutning blev en för svår nöt för Commander Crowe som fick se sig slagen kort före mål. Vinnartiden för Prussia skrevs till 1.10,9a över 1640 meter. Förstapriset var 66 470 euro.

För Commander Crowe väntar nu en resa över Atlanten nästa måndag. Hästens första uppgift i USA är tänkt att bli International Trot på Yonkers Raceway den 25 oktober. Därefter planeras Breeders Crown på Meadowlands den 22 november. Det är Örjan Kihlström som kommer köra stjärnan i de planerade starterna i USA.

– Det är planen om allting är väl med hästen. Tanken är att jag ska köra honom i båda loppen och det ser jag fram emot. Jag har bara kört i USA två gånger så det blir ett äventyr för mig också, säger Örjan till Kanal 75.

Det italienska Derbyt, som körs för treåringar, var annars dagens högst doterade lopp i Rom denna söndag. Förstapriset på hela 273 700 euro gick till en skräll i form av Sugar Rey (e. Look de Star) som tränas av Paolo Romanelli och kördes till seger av Varenne-kusken Giampoalo Minucci.

Favoriten Stankovich Ok ledde in på upploppet men tappade travet och diskades. Sugar Rey var den som spurtade bäst och kunde vinna säkert före Sansone Bar som hade Björn Goop i sulkyn. Andrahandaren Sceccio fick nöja sig med tredjepriset. Vinnartiden blev 1.13,4a över 2100 meter.

Oaks del Trotto (78 200 euro) för stona slutade med seger för Smerlada Jet (e. Gigant Neo) som kördes till seger av Antonino di Naldo på 1.12,3a över 1600 meter. Jerry Riordan tränade två av de mest betrodda men fick ingen lycka med sig: Saphire Bi slutade femma och Sheava Vik diskades för galopp.

Du kan se Commander Crowes lopp här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vasst gäng på jakt efter SM-guld

Vasst gäng på jakt efter SM-guld

Svenska Mästerskap kommer avgöras i parti och minut på Åbytravet denna lördag. I ”main event” ska On Track Piraten försvara titeln mot bland andra Nahar, B.B.S. Sugarlight – och Noras Bean.

Åby kör lördagens V75-omgång och det är SM som står i fokus. En halv miljon kronor är förstapriset i Svenskt Mästerskap som såklart lockat ett riktigt starkt startfält. Fjolårets vinnare On Track Piraten har lagom till titelförsvaret toppat formen rejält med två raka men han lär inte få någon lätt uppgift för den sakens skull.

Från innerspår finner vi förra årets Elitloppsvinnare Nahar som kommer från seger, här finns fjolårets Derbykung Mosaique Face, Digital Ink som glänste vid seger på 10,8 senast och så Prix de France-ettan Noras Bean som ju egentligen slutat tävla med som vann direkt i sin comeback för två veckor sedan. Från spår 12 finns dessutom segermaskinen B.B.S. Sugarlight som tidigare i somras slutade tvåa i Jubileumspokalen.

Under Åbys lördag avgörs även Sto-SM och Lärlings-SM på V75-kupongen (startlistorna nedan) samt även Ungdoms-SM, Monté-SM samt Ryttar-SM.

Svenskt Mästerskap, 2640 auto

1 Nahar – Robert Bergh
2 Zinedine Bob – Johan Untersteiner
3 Claes Boko – Erik Adielsson
4 Mosaique Face – Adrian Kolgjini
5 Arazi Boko – Peter Ingves
6 Digital Ink – Örjan Kihlström
7 On Track Piraten – Johnny Takter
8 Noras Bean – Stefan Söderkvist
9 Porthos Amok – Björn Goop
10 Nouvelle Pelle – Flemming Jensen
11 Bon Frecia – Jorma Kontio
12 B.B.S. Sugarlight – Peter Untersteiner

Sto-SM, 2140 auto

1 Reaction – Johan Untersteiner
2 Eketorpets Tess – Peter Untersteiner
3 Valnes Chilly – Robert Bergh
4 Global Midnight – Christophe Martens
5 Your Highness – Björn Goop
6 M.T. Harmony – Stefan Söderkvist
7 Jumble Ås – Flemming Jensen
8 Fortuna Sund – Peter G Norman
9 Elles W. Phedo – Johanna Lindqvist
10 Dileva Käll – Daniel Redén
11 Britt Hudson – Peter Ingves
12 Canaka B.F. – Ulf Ohlsson

Lärlings-SM, 2140 auto

1 Snappy Rose – Filip Lejon
2 Bazir Dimanche – Linda Allercrantz
3 Even’s First Boy – Frank Nilsson
4 Mick Jägers – Oscar Ginman
5 Pilevallas Krabat – Robert Dunder
6 Melvin Z. – Adrian Kolgjini
7 Hamilton As – Oskar Kylin-Blom
8 Shiraz Brodde – Daniel Wäjersten
9 Going Ville – Oskar J Andersson
10 Nakoda Goj – Elias Strandberg
11 Electrifying – Sandra Eriksson
12Divas Revansch – Ville Karhulahti

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nuncios fullträff i Kentucky Futurity
Nästa nyhet
Nuncios fullträff i Kentucky Futurity

Nuncios fullträff i Kentucky Futurity

Sällan har en så välförtjänt seger vunnits som då Nuncio vann Kentucky Futurity på söndagen. Vinnaren kontrade ut storfavoriten Father Patrick i det klassiska storloppet.

På söndagkvällen, svensk tid, avgjordes årets upplaga (den 122:a i ordningen) av Kentucky Futurity på The Red Mile. Som väntat blev det återigen dominans av Jimmy Takter men vinnaren var inte den som de flesta förväntade sig. Äntligen fick Nuncio sin fullträff när han kontrade ut stallkamraten.

Nuncio (e. Andover Hall) har allt som oftast fått se sig slagen av Father Patrick då de mötts och i årets stora test Hambletonian var det den andra stallkamraten Trixton som slutligen fällde honom. Men i Kentucky Futurity var det Nuncios tur.

John Campbell körde Nuncio till ledningen direkt när bilen lämnade fältet. Yannick Gingras kröp ner i rygg på ledaren med Father Patrick. Det var mellan dessa båda hästar som loppet helt skulle handla om. Efter att ledaren avverkat halva distansen på 07,8 låg Father Patrick fortsatt kvar och gottade sig i ryggen. In i sista sväng vreds segermaskinen ut i andraspår och kom rasande fort fram utvändigt och såg ut att koppla greppet direkt.

In på upploppet räknade nog de flesta in en ny seger för Father Patrick men Nuncio vägrade att spela andrafiolen denna dag. En bit in på rakan fick han upp farten igen, återtog kommandot och vann till slut faktiskt enkelt, med en längd till godo på Father Patrick. Segertiden stannade vid 1.09,3a över 1609 meter och förstapriset var 217 500 dollar, vilket motsvarar drygt 1,5 miljon kronor.

Bakom tog Il Sogno Dream bronset, sju tiondelar långsammare. Åke Svanstedts häst i loppet var Dd’s Hitman men blev kvar långt bak i loppet och slutade sist.

Även i Kentucky Futurity Filly (224 000 $) blev det som väntat Jimmy Takter-viktoria. Ostoppbara Shake It Cerry (e. Donato Hanover) vann lätt för Ron Pierce efter att en bit in i loppet ha övertagit ledningen. Segertiden blev 1.09,9.

Du kan se Nuncios seger här. 1.50 in i klippet.

Du kan se Shake It Cerrys seger här. 4.25 in i klippet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Solänget: "I fin författning just nu"
Nästa nyhet
V4 Solänget: ”I fin författning just nu”

V4 Solänget: ”I fin författning just nu”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har varit väldigt bra vid två raka segrar från ledningen och är i fin författning just nu. Han har väl egentligen stått för fina prestationer i varje start och jag kan inte klaga allt för mycket. Den är gången grusar spåret förhoppningar men jag både tror och hoppas att han fungerar lika bra bakifrån. Skor runt om, säger Mats Bucht om Le Chapeau i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solänget. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Barrgnista – Hon har inte visat den rätta formen och hon verkar inte som bäst på sommaren då hon blåser ovanligt mycket. Nu blir det bättre men hon är något svårbedömd. Hon kan nog spetsa men det bästa vore om Lottmar kom fram för att överta. Vi kör med skor runt om och med kortare käk idag då hon rycker med huvudet, säger Paul Sjölander.

2 Lome Flickan – Hon kan behöva loppet men hon känns i alla fin i jobben och vi har tränat på. Hon gillar nog ryggresa bäst. I dag får skorna sitta på och det är marginellt minus, säger Jan Bäckman.

3 Forssaga – Hon känns ovanligt pigg i jobben och vi kör henne barfota runt om och då har hon blivit som en ny häst. Spets vore det bästa för därifrån har hon väl knappast förlorat någon gång, säger Jan Gustavsson.

6 Lottmar – Allt verkar bra med hästen och det blir barfota runt om. Han har ingen kanonuppgift tycker jag och vi kör i ryggar så får vi se om vi hinner fram. Det var några bra på start, säger Björn Karlsson.

7 Tand Tuff – Han har varit skadad men är nu rejält tränad och han känns jättefin. Der kan behövas lopp i kroppen men jag tycker nog att han ska räknas rätt tidigt. Skor runt om, säger Jan Ove Olsen i stallet.

Lopp 2, V4-2

8 Wire – Han avslutade bra efter en invändig resa och känns riktigt fin i jobben efter den insatsen. Det här loppet såg passande ut men vi drog ett utgångsläge som kräver att det löser sig. Med rätt resa i draget hugger han nog en ny fin placering. Barfota fram, säger Mats Bucht.

9 Global Office – Han är rejält tränad och vi har bland annat kört 1.18/1600 meter med honom i jobb. Jag räknar med en bra insats och är rätt förhoppningsfull den här gången. Jag vet inte hur han tävlat tidigare men det blir halvstängt huvudlag och barfota runt om, säger Marcus Savin.

10 Le Chapeau – Han har varit väldigt bra vid två raka segrar från ledningen och är i fin författning just nu. Han har väl egentligen stått för fina prestationer i varje start och jag kan inte klaga allt för mycket. Den är gången grusar spåret förhoppningar men jag både tror och hoppas att han fungerar lika bra bakifrån. Skor runt om, säger Mats Bucht.

11 Todays Shotgun – Jag är nöjd med hur hästen känns men läget är jag inte lika nöjd med. Han bör nog ändå kunna hävda sig bra i det här gänget med lopp i kroppen bara det löser sig med positionerna. Barfota runt om, säger Henrik Svensson.

Lopp 3, V4-3

2 Glen Turner – Spåret bör vi kunna greja och formen är bra. Senast blev det alldeles för tufft och han var ursäktad. Vi kör honom eventuellt barfota runt om idag, säger Henrik Svensson.

3 Global Legislation – Han agerar inte riktigt som jag hoppas och hans insatser har väl varit medelmåttiga. Jag tycker att han har mer att bevisa men nu har vi ett bra läge och ledningen skulle vara en fördel. Ändå känns han mer som en sprintertyp i grund och botten och vi får se hur upplägget blir. Jag har inga större segerförhoppningar med honom. Skor runt om, säger Sören Lennartson.

11 Reveur Sand – Han kändes kanonfin senast men i loppet kom han bort i en trött rygg så den start glömmer vi väldigt snabbt. I starten innan det var han duktig vid seger och jag tycker att han är i väldigt bra slag för dagen. Han är stark och rejäl och kan säkert kliva fram tidigt i dödens om så krävs. Vi kör skor runt om och öppet huvudlag och han bör kunna utmana om segern, säger Åsa Näsman.

Lopp 4, V4-4

7 Highfive Laday – Han har ryckt upp sig rejält på slutet och är fin. Läget är lurigt och det går inte att backa sig sist över den här distansen så vi behöver lite flyt. Senast var det sparat i mål och han var jättefin. Han är dock lite spänd i aktionen första biten innan det flyter på bättre. Jag anmäler nog barfota runt om igen men det kan bli bakskor idag så kanske det flyter bättre. Det är svårt att sia om vem som är min bästa chans idag, säger Henrik Svensson.

13 Morgan Atlas – Han hade krafter kvar i mål senast eftersom kusken gjorde alla fel i boken och körde sig fast. Jag tycker att han är bra i ordning och dessutom har vi börjat hitta rätt med hans träningsupplägg. Vi har ändrat några småsaker som gjort honom aningen snärtigare men uppgiften nu ser lite vansklig ut. Ta igen 20 meter på kort distans kräver ju en hel del tur och dessutom är det vingelrisk från springspåret på tillägg. Skulle han bjudas in i matchen kan han hävda sig väl. Barfota bak, säger Sören Lennartson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Creatine snuvade Sebastian K. på segern
Nästa nyhet
Creatine snuvade Sebastian K. på segern

Creatine snuvade Sebastian K. på segern

Det såg länge ut att bli seger på en monstertid för Sebastian K. i Allerage Farm Open. Men sista biten tog det stopp och svensken blev snuvad på segern av Creatine.

Sebastian K. gjorde sitt första framträdande på The Red Mile i Lexintgon i Allerage Farm Open som avgjordes Kentucky Futurity-dagen. Efter ett lopp som inletts i mördande tempo fick Sebastian K. ge sig på linjen för Creatine och noterades för sin tredje förlust i Nordamerika.

Det var just Creatine, för övrigt fjolårets Kentucky Futurity-vinnare, som blåste till spets för Trace Tetrick. Första fjärdedelen av loppet avverkades han på 06,7 med ”Sebbe” i ryggen. Efter halva distansen (på 06,9)övertog Takters Master of Law körd av Scott Zeron. Samtidigt tog Svanstedt ut sin travare och gled ut i dödens.

In mot sista sväng lade Sebastian massiv press på Master of Law som sedan galopperade då svensken tryckte gasen i botten och försvann med flera längder genom svängen. Tre fjärdedelar av loppet avverkades på 07,8 och ett världsrekord fanns i sikten. Men då blott upploppet återstod började krafterna plötsligt tryta för Sebastian K. Det enorma tempot hade tagit ut sin rätt. Creatine började få upp farten bakom, såg sin chans och hann precis jaga ner den tröttnade, men tappre, ledaren på linjen.

Klockorna i mål stannade på ”bara” 1.09,2 för såväl vinnande Creatine som tvåan Sebastian K. Bakom var det Wishing Stone som knep tredjepriset före Daylon Magician och Market Share. Loppets samlade prissumma var 173 000 dollar.

Ett världsrekord noterades emellertid i Allerage Farms Fillies and Mares för stona (89 000 $). Det genom Jonas Czernyson-tränade Mistery Woman som kördes till seger av Andrew McCharthy. Hon fångade in favoriten Bee A Magician precis på linjen och noterade 1.09,0 vilket är nytt världsrekord för fyraåriga ston. Classic Martine var trea och Elitloppsfinalisten Maven fyra, efter att ha lett loppet länge.

Du kan Sebastian K.:s lopp här. 4.00 in i klippet.

Du kan se Mistery Womans seger här. 3.16 in i klippet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson