När Österrikes främsta lopp Graf Kalman avgjordes under söndagen blev det en danskfödd vinnare när Solo Nolo tog en överraskande seger.

Graf Kalman är ett av Europas anrikaste lopp och avgjordes för första gången 1901. Loppet har sett många fina hästar som vinnare genom åren, även om det numera har en relativt anonym roll i trav-Europa. Under söndagen avgjordes årets upplaga på Krieau-banan i Wien.

Det hela slutade i en skrällseger för danskfödde femåringen Solo Nolo, tidigare tränad av Flemming Jensen, numera sedan en tid hos den österrikiske tränaren Hubert Brandstätter Jr.

Jättefavorit var Your Love Lois som också tog ledningen och såg ut att enkelt fixa favoritsegern och förstapriset på 15 000 euro. Men Solo Nolo kom fram i dödens och lade press genom sista sväng. In på upploppet var Your Love Lois mör och fick sträcka vapen. 37-oddsaren Solo Nolo kunde avgöra till säker seger sista biten. Vinnartiden noterades till 1.15,3a över distansen 2600 meter.

En riktig fullträff för Brandstätter Jr blev det då hans andrahäst i loppet, Colin McKenzie spurtade in som tvåa. Invändigt kom Vrai Lord loss sista biten och lurade Your Love Lois på tredjeplatsen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Father Patrick och Nuncio – vann igen

Father Patrick och Nuncio – vann igen

Jimmy Takters treåringsstjärnor fortsätter att göra rent hus i USA. Både Father Patrick och Nuncio glänste i Bluegrass Series på The Red Mile. I en avdelning för stona slog Cee Bee Yes till med världsrekordet 1.08.6.

Det är en vecka till höjdpunkten på The Red Mile, Kentucky Futurity, men redan denna söndag visade två av de troliga deltagarna (och favoriterna) upp sig på banan i Lexington. Jimmy Takters båda superstjärnor Father Patrick och Nuncio hade lekstuga i varsin avdelning av Bluegrass Series (94 100 $).

Först ut var Nuncio som hade John Campbell i sulkyn och togs lugnt från början men gled ut i dödens efter knappt halva distansen. Därifrån jobbade sig treåringen framåt successivt och ur sista sväng satte Nuncio klorna i ledaren – och försvann undan till överlägsen viktoria. Segertiden blev snygga 1.08,9a över engelska milen.

Father Patrick, med Yannick Gingras, ville såklart inte vara sämre och vann sin avdelning minst lika enkelt. Father Patrick kom iväg bra men svarade inte täten utan gick på och övertog den när fältet gick in på sista bortre. Därefter var det spel mot ett mål. Stjärnan länsade undan med flera längder över upploppet och såg riktig läcker ut när han gick i mål på samma segertid: 1.08,9a.

Även de treåriga stona avverkade två avdelningar av Bluegrass Series (86 700 $). Takter fick såklart en vinnare även här. Shake It Cerry fortsätter övertyga och svepte fram mot täten för Ron Pierce över bortre långsidan och var sedan överlägsen. 1.09,2a var vinnartiden här.

Allra snabbast var emellertid vinnaren i den andra stoavdelningen. Julie Miller-tränade Cee Bee Yes slog nämligen till med nytt världsrekord för treåriga ston då hon klockades till 1.08,6a (1.50,1). Noteringen är bara tiondelen från Giant Diablos (1.50,2) absoluta världsrekord för ston.

I ledningen gick Cooler Schooner som bombade på i ursinnigt tempo (06,4 första 800) och bakom kunde Cee Bee Yes med Scott Zeron hänga med i ryggen. Som trea låg favoriten Lifetime Pursuit (Takter) som vreds på sista 400 och direkt kopplade greppet på den tröttnande ledaren. Men över upploppet kom Cee Bee Yes med en rykande avslutning som avväpnade Lifetime Pursuit precis på linjen.

Du kan se Nuncios lopp här.

Du kan se Father Patricks lopp här.

Du kan se Shake It Cerrys lopp här.

Du kan se Cee Bee Yes lopp här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Shaq is Back mot Reven på Hagmyren
Nästa nyhet
Shaq is Back mot Reven på Hagmyren

Shaq is Back mot Reven på Hagmyren

Efter Kriteriehelgen drar V75 till Hälsingland. Lördagens tävlingar körs på Hagmyren. I E.J:s Guldsko möter Shaq is Back Reven d’Amour.

Det är Gulddivisionen, tillika E.J:s Guldsko som är höjdaren då V75 avgörs på Hamgyren. I kamp om ett förstapris på 150 000 kronor har Elitloppsdeltagaren Shaq is Back lockats till nordligare breddgrader. Daniel Redén-stjärnan har hunnit med ett lopp efter sin frånvaro och slutade då trea. Bland motståndet finner vi S:t Michel-Ajo-vinnaren Reven d’Amour och 2012 års Kriteriekung Chelsea Boko.

Fina kallblods bjuds givetvis också, det i Erik Graléns Minne där Hallsta Lotus har en grannlaga uppgift med att ta in fyrtio meter på starthästarna. Här är startlistorna:

E.J:s Guldsko, 1640 auto

1 Herr Ratzeputz – Peter M Andersson
2 Angelo – Per Linderoth
3 Beer Summit – Ulf Ohlsson
4 Shaq is Back – Daniel Redén
5 Burning Line Gral – Anders Svanstedt
6 Chelsea Boko – Jorma Kontio
7 Reven d’Amour – Fredrik B Larsson
8 Mermaid Ås – Elin Gustavsson
9 El Sueco – Ulf Eriksson
10 Prawns – Kenneth Haugstad

Erik Graléns Minne, 2140 auto

1 Kremelina Best – John Östman
2 Eldvin – Jörgen Westholm
3 Lasshans Olle – Bo Landgren
4 Ekke Ålj – Kenth Åkerlund
5 Kling Jens – Jorma Kontio
6 Mino – Magnus Jakobsson
2160 meter
7 Trönder Svarten – Tomas Pettersson
8 B.W. Gulliver – Bo Eklöf
9 Farmbaron – Jan Ove Olsen
10 Juni Kongen – Sören Eriksson
11 Järbo Harry – Marcus Savin
12 Art Kjarvald – Ove A Lindqvist
2180 meter
13 Myllarfaks – Ingvar Nyberg
14 Guli Järven – Jan-Olov Persson
15 Hallsta Lotus – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Gävle
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Gävle

Måndag: V4-tips till Gävle

Omgången: Sportsligt riktigt bra klass idag på Gävle med flera namnkunniga springare i startlistorna. Ett par hästar höjer sig över mängden i varje avdelning och risken finns att utdelningen inte bli speciellt hög denna lunch. Vi löser ekvationen med en fleris och på dubbeln går jag på ett dubbelslag.

Spikarna: 4 Nordsjö Douglas (V4-1) & Klöver All Over (V4-3)

V4-förslaget (x20)
V4-1: 4 Nordsjö Douglas (res 15-1)
V4-2: 3,6,7 (res 8-4)
V4-3: 3 Klöver All Over (res 10-11)
V4-4: 1,8,9,11,13,14 (res 15-7)

1x3x1x6 = 18 rader

720 kronor

Dubbelförslaget
3 – 3 x 700

700 kronor

 

V4-1

RANKING A: 4. B: 15-1-13-7-9-12-11-6. C: 2-8-5-3-10-14.

Spetsanalys:
Nordsjö Douglas körs på säkerhet första biten och blir sedan släppt till ledningen.

Loppanalys:
Kallblodslopp med bra klass och en jättelampa i 4 Nordsjö Douglas. Inte mycket att säga om det då han är en ytterst motiverad favorit och de härdade tilläggshästarna får svårt rå på honom. Luktar tidig ledning och i förhandsintervjuerna har många kuskar gett upp loppet på förhand. Håller sig Moe Odin-sonen bara på benen ska detta vara toppchans och jag spikar.

15 Lomar är en ärrad herre som gör bra lopp varje gång trots sin ringa ålder. Rundar troligen många från sitt dubbla tillägg men får nog svårt att plocka ner Nordsjö Douglas.

V4-2

RANKING A: 3-7-6 B: 8-5-4-10-11-9 C: 2-1-12

Spetsanalys:
Queer Fish har spetsat från det aktuella spåret tidigare och har dessutom duktig startkusk. Utmanas av springspåret Confectionier som kan trampa iväg rejält om Daniel Redén prickar på ”kör”. Ändå¨fördel den förstnämnda.

Loppanalys:
Lång distans är det som gäller denna gång och där en trio känns allra hetast.

3 Queer Fish inledde karriären med tre raka triumfer och Varenne-sonen har allt sedan dess stått för stabila insatser så gott som varje gång. Har inte testat distansen tidigare men med tanke på hästens egenskaper känns den som en fördel. Tippas!

7 Confectionier visade kvaliteter i våras innan diverse småskavanker satte stopp för tävlandet. Nu senast var fyraåringen tillbaka på banan igen och det såg ut som att han behövde loppet. Hingsten är en klassig sort i grund och botten och håller han sig bara på benen bör han dyka upp i striden.

6 Royalty har formen på topp och har faktiskt tagit tre av karriärens fyra segrar över 2640 meter. Är kanske ingen blixt från start men borde ändå kunna hitta vettigt slagläge.

V4-3

RANKING A: 3 B: 10-11-6-9-7-2-4-5. C: 1-8-12.

Spetsanalys:
Klöver All Over måste ses med bra chans att fronta från bricka tre och sen kör Ulf Ohlsson så länge lampan lyser.

Loppanalys:
Sprinterlopp med skaplig klass och tipset till spetskandidaten 3 Klöver All Over som står fint inne i loppet. Valacken öppnade snabbt senast och hamnade till slut i tredje ytter där han sedan blev fast med krafter kvar. Fin form, vettiga förutsättningar och dessutom kuskförstärkt med Ulf Ohlsson sätter fuxen i singelstrecksläge. Pang till spets och sen rinner han undan över Gävle korta upplopp!

Värsta hoten kommer från bakspår och behöver klaff på vägen för att komma in i matchen. 10 Windy Ways vann på ett övertygande sätt i comebacken på Solvalla senast. I en fartfylld tillställning avgjorde stoet efter ett lopp i fjärde ytter och med den insatsen i färskt minne är hon med på fotot men jag tror hon får svårt att hinna ifatt Klöver All Over

11 Liberty Federal är i bra slag för dagen men är kanske bäst i spets (fem av sex segrar tagna därifrån) och känns inte särskilt het i mina ögon.

V4-4

RANKING A: 13-1-9 B: 8-14-15-7-2-10 C: 5-12-4-3-6

Spetsanalys:
Bolt Boko har bästa läget och men får skynda sig för att hålla ut värsta hotet Amour D’Inverne.

Loppanalys:
Ett trevligt lopp med ett par rutinerade hästar som ska jaga ikapp tillägg.

13 Bell stötte bland annat på Nahar senast och stoet är van att möta tufft motstånd. Den här donnan tål dessutom att stå för grovjobbet själv och går alltid hela vägen till mål. Det kan krävas tidig avancemang fram till dödens för att vinna loppet men stoet får tipsettan.

1 Bolt Boko står på tur för seger efter en längre tids fina insatser. Erik Lindegrens travare har dessutom spetsläge denna gång men över medeldistans får det inte kosta för mycket första varvet för att han ska kunna hålla undan.

9 Passway Ans trodde jag en del på senast men då räckte det bara till ett andrapris bakom Twigs U.Canfly. Hingsten har formen på topp och kommer snart att få en fullträff.

8 Spiegelei avslutade rappt efter snäll resa senast och kan säkert spurta ner många om det löser sig. Han vara den som hamnar i rygg på ledaren och med lucka i tid är han inte ofarlig.

14 Prince Elliot är ett långskott men sjuåringen stod för en mersmakande insats senast. Skräll!

Forne Drottingpokalvinnaren 15 Gisela Ås gjorde första starten för Reijo Liljendahl senast och stod för en bra insats. Står dock med dubbla tillägg här och jag ser inte stoet som den typ av häst som bara kliver runt ett fält. Måste dessutom gå med bakskor.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Gävle: "Är mycket nöjd med hur han känns"
Nästa nyhet
V4 Gävle: ”Är mycket nöjd med hur han känns”

V4 Gävle: ”Är mycket nöjd med hur han känns”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är bra och jag är mycket nöjd med hur han känns i jobben. Jag har förhoppningar på att båda mina två hästar inom V4 ska sluta i striden men det är svårt att veta vem som har bästa chansen. Jag har planerat barfota runt om igen, säger Sophie Ställberg om Passway Ans (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Gävletravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Ulvsås Zico – Han har haft rhinovirus och är svårbedömd. Det är väl ingen toppform. Han har tänats för fullt i en månad och fått tre provlopp med 1.27-varv som snabbast. Då har han känts fin. Läget är bra och han kan öppna rätt bra men det är väl någon som är snabbare säkert. Skor runt om, säger Gunnar Gabrielsson.

4 Nordsjö Douglas – Täta starter bör passa honom bra och med hans teknik så ser det ut som spets här. Det är kanske det som är problemet för det är inte givet att moralen håller hela vägen då. Det finns väl ingen att direkt släppa till så vi får nog prova i tät. Inga ändringar, säger Jimmy Jonsson.

7 Hibogubben – Han galopperade senast men känns fin i övrigt och det här blev ett tufft men öppet lopp. Håller Nordsjö Douglas sig på banan blir väl han svårslagen men bakom den känns min tidig. Skor runt om men det är ingen större skillnad, säger Bo Landgren.

9 Gjerde Åsar – Han gick med skor senast och var dessutom ägarkörd så vi kan inte dra för stora växlar av den insatsen. Formen känns annars bra men han möter några bra motståndare och Nordsjö Douglas blir svår att plocka ner. Barfota runt om, säger Olle Alsén.

13 Rino Dox – Han var bra som tvåa senast men ska ut på näst intill omöjligt uppdrag här. Vi ligger lågt med segerförhoppningarna och jag hoppas mest att han gör ett bra lopp. Inga ändringar, säger Carl-Anders Hansson.

15 Lomar – Han var bra senast och gör alltid sitt. Han tränas inte särskilt hårt nu för tiden utan för mest motionerna runt. Det här såg ut som en svår uppgift och vi kommer köra med skor runt om igen, säger Ida Eriksson.

Lopp 2, V4-2

3 Queer Fish – Han fick ett helt omöjligt lopp i försöket senast men fullföljde ändå bra. Med tanke på att han nästan bottnades då var finalinsatsen ännu bättre. Jag tycker att han tog dessa tuffa lopp på ett positivt sätt och han kommer i bra slag till detta. Distansen har han aldrig provat men den bör inte vara någon nackdel. Spåret passar fint och ledningen är inom räckhåll. Barfota bak, säger Magnus Träff.

4 Triomphe d’Inverne – Han gör första starten som valack och jag vill prova. Han har fått ett jobb efter 1.21 bland annat och känns fin men behöver nog loppet skulle jag tro. Distansen grejar hon fint och det blir barfota fram, säger Thomas Lönn.

5 Roadscanner – Han gjorde ett helt okej lopp senast efter vila och borde vara bättre nu. Läget kan jag inte direkt klaga på men han är inte startsnabb så vingelrisk föreligger ändå. Distansen känns jag tror vi som en fördel men möter ett par som är för bra. Skor runt om, säger Stefan Arvidsson.

6 Royalty – Han gör det bra mest varje gång och han var duktig även senast på nytt rekord utan att tjäna pengar. Läget passar bra för honom då han slipper vara mitt i gröten och felfri bör han sluta långt framme. Inga ändringar, säger Sophie Ställberg.

7 Confectioner – Han är stor av sig och känslan är att han behöver mer lopp innan han är på topp. Han bör ändå ha gått framåt från senast som det känns och han kan nog öppna rätt hyggligt. Vi får se hur långt det räcker. Vi kör barfota runt om, säger Daniel Redén.

8 Presume – Hon var duktig vid seger i comebacken och stred hela vägen till linjen. Vi var nöjda med insatsen och hon borde vara bättre nu. Hon gick med träningsbalans senast och vi kommer köra med ungefär samma utrustning. Det här ser tuffare ut men vi har ett fint smygläge och hoppas det löser sig maximalt. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

Lopp 3, V4-3

3 Klöver All Over – Han har övernattat bra och han känns jättefin i jobben. Senast fick han aldrig chansen som fastlåst och det var tussarna oryckta. Nu ser det ut som spets och där trivs han. Han har inga hovar för barfota så det blir åter skor runt om och cant-see-back på ena sidan, säger Emelie Mattsson.

4 Delectable Ås – Han är jämn och säker men möter väl någon som är för bra här. Han är hyggligt startsnabb men inte mer än så. Skor runt om. Han var fullt bra senast och formen är bra. Skor runt om och det är platschans, säger Thomas Lönn.

6 Che Boko – Han vann i sitt senaste framträdande men det har blivit lite långt mellan starterna då vi inte hittat några lämpliga lopp. Han har tränat på som vanligt och kommer säkerligen inte att göra bort sig. Det blir barfota runt om, säger Claes Sjöström.

7 Astro Boo – Han har absolut formen på topp och borde snart få vinna lopp. Det kanske inte blir den här gången med tanke på motståndet och man får väl kalla honom ett skrällbud. Utgångsläget är lite för långt ute på vingen men en plats bland de tre främsta känns realistisk. Barfota runt om, säger Olle Alsén.

9 B.B.S. Pelleshan – Han behövde loppet senast efter tävlingsuppehåll men känns fin efter det. Han borde gått framåt med det loppet i kroppen och har dessutom härdats i tuffa lopp under året. Jag hade väl hoppats på framspår men han fungerar fint bakifrån också. Han kommer vara 40 meter bättre än sist och är dessutom gynnad av distansen. Barfota bak och norskt huvudlag, säger Claes Eskilsson.

10 Windy Ways – Hon var förvånansvärt bra i comebacken senast och hon bör faktiskt kunna vara ännu vassare nu med loppet i kroppen. Hon bör alltså svara för en fin insats och det blir skor runt om, säger Daniel Redén.

Lopp 4, V4-4

1 Bolt Boko – Han fick vila i sommar efter ett par fina insatser och gjorde comeback senast på Eskilstuna. Han känns fin på alla sätt och den här starten var planerad efter återkomsten. Läget är bra och jag måste prova att hålla ledningen även om jag inte är helt säker på att han jag kan göra det då sjuan är snartsnabb. Det finns i alla fall kapacitet för att segerstrida. Barfota bak vore optimalt men det är ingen nackdel om vi måste köra med skor, säger Erik Lindegren.

2 King Tilly – Han gjorde comeback efter lång tävlingsfrånvaro senast och stod för en gedigen insats som fyra. Han borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och kommer vara bättre nu. Spåret är okej och jag förväntar mig en fin insats men loppet såg tufft ut. Barfota runt om, säger Claes Sjöström.

7 Amour d’Inverne – Hon kanske kan spetsa för att släppa och hon har väl platschans även hon. Vi kör med tåskor och senast var det lite krafter kvar i mål, säger Thomas Lönn.

8 Spigelei – Han fick ett jättetufft lopp näst senast och sist på Romme hade jag sagt till Uffe att ge hästen en snäll resa. Så blev fallet också och hästen avslutade rappt från köposition. Vi har chansartat läge nu men rygg på Bolt Boko behöver inte vara helt fel. Därifrån kan vi få ett fint lopp med klaff är han med där framme. Barfota fram, säger Fredrik Pedersen.

9 Passway Ans – Han är bra och jag är mycket nöjd med hur han känns i jobben. Jag har förhoppningar på att båda mina två hästar inom V4 ska sluta i striden men et är svårt att veta vem som har bästa chansen. Jag har planerat barfota runt om igen, säger Sophie Ställberg.

10 Bonnies Maggie – Hon galopperade med seger på gaffeln i sitt senaste framträdande och det var inte första gången. Jag har kollat lite i arkivet och hon har gjort så tidigare men allt verkar i alla fall bra med henne i jobben. Nu kommer det bli ett snällt upplägg och jag siktar på ett lopp vid sargen. Barfota runt om, säger Linda S Hedström.

13 Bell – Hon var ute i stenhårt gäng senast och känns fin i jobben efter det. Formen är god och hon är ju verkligen rejäl av sig och gör alltid sitt. Det är lite svårt att hitta lopp åt henne men det här såg lämpligt ut men det fanns såklart ett par tuffa motbud. Man kan ändå inte räkna bort henne på sina fina egenskaper. Barfota fram, säger Björn Svensson.

15 Gisela Ås – Jag är fullt nöjd med hur hon gick senast och hon känns bara bra i jobben. Jag räknar med en bra insats. Hovarna är lite slitna nu och det blir bakskor, säger Reijo Liljendahl.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bomben i Kriteriet - Untersteiners i Express-fart

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson