Silverörnen (V75-3) på Solänget blev en tämligen odramatisk historia. Detta sedan Robert Bergh – som så många gånger förr – tidigt gjort slag i saken. Efter en hygglig start sände Bergh framåt med Nahar redan på första bortre och kort senare var ledningen övertagen av Disco A.E. Därmed var övriga schack och matt.

Andrahandaren Claes Boko försökte 800 kvar från fjärde par utvändigt men i det läget grillade Bergh övriga med så hårt tempo i täten att attacken snart ebbade ut.  Nahar skaffade sig ett par längder i sista sväng och vann till slut närmast överlägset på 1.12,4a/2148 meter;   

– Han har inte haft något bra spår på länge men jag har känt att han kan öppna. Men sedan ”safetade” jag ändå lite. När jag sedan kom till spets ville jag lägga ett bra tempo på det och han vann på ett bra sätt, berömde Robert Bergh.

Segern är värd 150.000 kronor. Fortsatt formintryck på Bon Frecia som efter en kort startgalopp och köresa gick ett vasst upplopp och hann fram till andraplatsen på linjen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vincennes: Djali Boko comebackar för Souloy

Vincennes: Djali Boko comebackar för Souloy

I somras lämnade Djali Boko Per Nordström för att gå till Frankrike och Fabrice Souloys träning. Och på söndag är det dags för comeback i ett fyraåringslopp över 2.700 meter.

Frank Nivard kommer att köra Ready Cash-sonen som vann ett genrep till SprinterMästaren på 1.10,7a/1609 meter i slutet av  juni.

Förstapriset i Grand Prix du Portugal är 36.900 euro. Anders Lindqvist har Anette du Mirel till start i loppet och Eric Raffin sitter upp bakom dottern till Laetenter Diem.  

Startlista, Vincennes, 21 september, 2.700 meter:
1. Rember Mail
2. Radio Wise
3. Regio
4. Djali Boko
5. Agora
6. A Nous Trois
7. Antara Buissonay
8. Africaine de Fleur
9. Alto de Viette
10. Accordeon
11. Alisma du Corta
12. Alberic
13. Anette du Mirel
14. Alceste du Goutier
15. Duke of Greenwood
16. Artiste de Joudes

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
AS Totalisaator tar ATG till tvist i skiljedomstol
Nästa nyhet
AS Totalisaator tar ATG till tvist i skiljedomstol

AS Totalisaator tar ATG till tvist i skiljedomstol

Under robotspelsdebatten hos ATG ifjol gick en stor del av potten vid Axevallas V75-omgång 28 december till Estland. Sex vinnande system hos AS Totalisaator gav då totalt 22,8 miljoner kronor i utdelning, vilket resulterade i en avstängning av det estniska spelbolaget.

Det rörde sig dock inte om något s.k. robotspel;
– Jag vill understryka att de vinnande spelen höll sig inom de maxgränser som finns för antal inlämnade system och reglerna för så kallat robotspel, sa ATG:s vd Hans Skarplöth då.

ATG stängde dock av bolaget i början av januari under fortsatt utredning;

– Vi har ett antal frågor kring huruvida AS Totalisaator har följt vårt avtal som måste utredas. Vilka dessa är kan jag av utredningsskäl tyvärr inte kommentera, sa Skarplöth i en januari-pressrelease.

Sedan dess har AS Totalisaator varit avstängt av ATG och igår skickade det estniska spelbolaget ut en pressrelease där man säger att man anser att avstängningen saknar laglig grund. Därför avser man att ta ärendet till skiljedomstol för ett avgörande.

–  Jag kan bekräfta att AS Totalisaator vill dra oss inför skiljedomstol och att vi kommer mötas där. Vad gäller själva fallet har jag inga kommentarer annat än att vi kommer stå på oss, säger Skarplöth till SportExpressen.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

Omgången:
Mycket bra klass på fredagens tävlingar från Romme, och spelmässigt ser det också intressant ut. Vi ser också ut att få fina förhållanden med sol och knappa 15 grader, och den här tävlingskvällen ser jag fram emot.

Bästa spiken:
12 Prince di Poggio (V64-4)

Kompletterande spiken:
2 Uranium (V64-2)

Bästa låset:
5 Shaq Is Back (V64-5) & 6 Magic Tonight (V64-5)

V64-förslag:
V64-1: 1,3,7,11,12,14,15 (10-8)
V64-2: 2 Uranium (7-10)
V64-3: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (15-12)
V64-4: 12 Prince di Poggio (5-2)
V64-5: 5,6 (9-8)
V64-6: 1,3,4,8,10 (6-5)
7 x 1 x 15 x 1 x 2 x 5 = 1050 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 6 Magic Tonight
DD-2: 1,10
2 rader x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 6 Magic Tonight
DD-2: 4 Sweet Home Alabama
1 rad x 100 kronor.

Analys Romme V64-1:

Ranking: A: 12-14-3-7. B: 11-1-15. C: 10-8-9-6-13-5-2-4.

Spetsanalysen:
1 Lien Jim och 3 Torwall om ledningen, där jag tror den sistnämnde i tidigt skede får överta taktpinnen.

Loppanalysen:
Bernth Martinssons lopp inleder V64-omgången, ett kallblodslopp med 100 000 kronor till vinnaren. Favorit blir Jan-Olov Persson tillsammans med 12 Kvickers Kaxe som tagit tio segrar på 15 starter hittills i år, men ändå tycker jag att han varit förbättrad vid de två senaste segrarna. Tidigare har han haft lite problem med travet, men på slutet tycker jag det sätt bättre ut och för mig är det en motiverad favorit. Han kan öppna bra från start i volt och har en ganska fin proposition.

Jag väljer ändå att gardera Kvickers Kaxe, han blir ändå rätt klar favorit och även om han löpt förbättrat på slutet så vågar jag som klar favorit inte lita på honom fullt ut ännu och jag tycker det finns bättre spikförslag i omgången. Loppet är dessutom öppet bakom honom.

14 Titan Tabac var inte som bäst senast, trots att han tidigt kunde köra sig till ledningen den gången så tappade han travet till slut och galopperade in mot upploppet. Han är givetvis lite svårbedömd efter den insatsen, men det enkla förklaringen till insatsen senast kan ha varit att han tävlade med skor bak. Jag tycker att han, som han tävlade i tre raka segrar innan senast, varit klart bäst barfota runt om och den balansen blir det i kväll. Duger normalt gott.

3 Torwall ställs mot tuffare konkurrenter den här gången, men jag tycker inte att man ska nonchalera honom. Han var mycket bra vid seger senast trots galopp under vägen, och då jag läser tidig ledning på honom tycker jag att han ska passas. Han hade varit ifrån inför senast och bör vara ännu bättre med det loppet i kroppen, och i tät blir han nog inte så lätt att fånga in.

Jag håller även upp Carl Johan Jepsons 7 Nebbenes Jahn i A-gruppen, han är inte helt enkel den här hästen men han är väldigt snabb i benen om han får till det.

11 Eldvin är ett kallblod som jag alltid haft ett gott öga till, men tyvärr har det strulat en hel del för honom. Nu verkar han dock sakta men säkert börja hitta formen igen, och han gör inte bort sig. Det finns massor i honom.

1 Lien Jim är nog snabb från start för att hålla ut sina konkurrenter, men jag tror Per Ludvig Nilsen släpper till Torwall en bit in i loppet då det är en bra rygg för Lien Jim att få. Han bör sedan få fint lopp bakom Torwall, och får han chansen till slut kan han skrälla. Vann lätt i bra stil senast, även om det är tuffare nu.

Streck också för 15 Lomar som normalt står omöjligt till med 80 meter tillägg, men han är van att ställas mot de bästa och stämmer det någorlunda för honom under vägen kanske han känner sig kaxig då motståndet är lite enklare i kväll.

Sju streck totalt i V64-inledningen.

Analys Romme V64-2:

Ranking: A: 2. B: 7-10-4-8-5-3-6-12. C: 11-1-9.

Spetsanalysen:
6 Calypso Blue Chip kan öppna kvickt och bör vara snabbast inledningsvis, hon gör sig dock bäst gällande med en rygglöpning och över full väg tror jag Daniel Olsson söker rygg. 2 Uranium är inte alls så tokig från start när det handlar om autostart, och är Kenneth Haugstad med på noterna tycker jag det ska vara vettig chans att han tidigt får överta taktpinnen.

Loppanalysen:
Roger Walmanns 7 Mellby Amulett ser ut att bli favorit i det här stoloppet, och att det i grund och botten handlar om bästa hästen i det här sällskapet är det inget snack om. Hon är van att ställas mot betydligt tuffare konkurrens än detta. Hon har dock inte startat sedan i början av april, och även om hon är väl förberedd till detta lär hon knappast vara på topp redan nu. Som favorit känns hon inte speciellt lockande som spelobjekt, och jag går emot.

Jag väljer istället att spika en annan häst från stall Roger Walmann, nämligen 2 Uranium. Jag har jagat den här tjejen ganska länge nu, och tycker det är läge att ta betalt på henne i kväll. Hon är konstigt tappad på vissa ställen och blir mer betrodd än vad jag till en början trodde, men jag väljer att spika henne ändå.

Uranium har gjort sex starter i regi Walmann utan att vinna hittills, hon har dock vid flera tillfällen svarat för flera fina insatser och det är bara en tillfällighet att hon inte vunnit. I kväll är motståndet för hennes del lämpligt, och jag tycker att det borde vara dags nu. Att det handlar om autostart i kväll är en stor fördel för henne, hon är faktiskt inte alls så tokig från start bakom bilen och är Haugstad med på noterna tror jag på bra chans att han tidigt får överta från spetsfavoriten Calypso Blue Chip och stämmer den analysen tror jag inte att hon förlorar loppet. Hon är dock stark och tuff den här damen, och har vinstchans även från positionen utvändigt ledaren. Jag spikar.

Analys Romme V64-3:

Ranking: A: 15. B: 12-4-5-3-1-13-6-9-10-11-14-8-7-2. C: -.

Spetsanalysen:
1 Rida Ranka och 2 Grain Launcher om ledningen inledningsvis. 4 Twigs Atkin 20 meter bakom den duon kan öppna kvickt, och jag tror Tomas Petterson är offensiv per omgående med sikte inställt på tidig ledning.

Loppanalysen:
Reijo Liljendahls 15 Nakoda Goj har gjort det bra på V75 varje gång på slutet, senast avslutade han piggt till slut bakom vinnande Dernier Viking och helt klart ställs han mot betydligt lämpligare motstånd i kväll. Förutsättningarna för hans del är dock allt annat än optimala, han är bara hygglig från start och riskerar därför att hamna på vingel från springspår på dubbla tillägg och sedan är det också många hästar att runda. Stämmer det någorlunda för honom under vägen borde han vara starkast till slut här, men trots enklare konkurrens tycker jag inte att det är hästen som bara rundar dom på egen hand under slutrundan och då loppet är väldigt öppet bakom honom tycker jag garderingen är given.

Bakom Nakoda Goj känns det som vem som helst kan vinna, jag streckar därför samtliga 15 ekipage i loppet och har givetvis inget emot skräll.

12 Nabab di Poggio tycker jag har varit positiv varje gång i de senaste starterna utan att han har fått vinna, i dag kan det vara dags och han är tidig. Tidig är även trion 3 Paradise Beach, 4 Twigs Atkin och 5 Andreas Sisu på mellanvolten. Paradise Beach får Jorma Kontio i vagnen och han kan väcka liv i vem som helst, Twigs Atkin har vettig chans på tidig ledning och Andreas Sisu är alltid vass till slut med rätt lopp.

Öppet, som sagt.

Analys Romme V64-4:

Ranking: A: 12. B: 5-2-11-8-1-3-7. C: 10-9-13-14-6-4-15.

Spetsanalysen:
2 Shemeansbidness kan öppna bra, och jag håller henne som spetsfavorit i loppet. Hur tidigt kommer Bergh med 5 Unogaren?

Loppanalysen:
12 Prince di Poggio blir jättefavorit i Charlie Mills Race som är ett stayerlopp, och det tycker jag är med all rätt. Han har imponerat något oerhört en längre tid, och är han bara i närheten av sina senaste insatser i kväll så bör han vinna det här loppet. Vid seger på Bergsåker näst senast var han ruskigt bra efter att han fått gå den tunga vägen de två sista varven, och senast flög han fram, upploppet ned i ett tufft V75 lopp. Han ställs i förhållandevis mot de senaste starterna mot lämpligare motstånd i kväll, och med tanke på hur bra han varit kan jag inte se honom förlora.

För de som trots allt skulle vara intresserade av gardering, kan 2 Schemeansbidness med Kihlström upp vara en tänkbar jätteskräll.

Analys Romme V64-5:

Ranking: A: 6-5. B: 9-8-10-4. C: 7-1-3-2.

Spetsanalysen:
Nästan samtliga hästar med framspår kan öppna raskt, och en tuff inledning på loppet är att vänta. Det bör ändå stå mellan 5 Shaq Is Back och 6 Magic Tonight, där Shaq Is Back är kvick nog att hålla ut Magic Tonight om Redén så önskar.

Loppanalysen:
Brewdogs lopp – American Trot över korta häcken, och Daniel Redén plockar ut en av sina två Elitloppshästar i form av 5 Shaq Is Back och det ska givetvis bli mycket spännande att se honom i comeback. Den sjuåriga hingsten inledde året med fyra raka segrar i bländande stil, men svek i försöket till Elitloppet och har inte startat sedan dess.

Formen är givetvis ett frågetecken för Shaq Is Back, och frågan är vad Daniel Redén väljer för taktik när Kihlström lär trycka av 6 Magic Tonight rejält från start? Det troliga är ändå att Redén väljer att köra Shaq is Back i tät, framför allt när det handlar om kort distans.

Redéns hästar har de senaste veckorna börjat röra på sig ordentligt, och han har vid flertalet tillfällen visat att hästarna är mogna bra prestationer trots en hel del strul med infektioner och annat i stället. Shaq Is Back brukar dessutom alltid leverera bra direkt efter paus, så jag tror Redén trycker av honom mot tät och sedan provar där över korta häcken. Och, visst kan det gå direkt då han är riktigt bra den här.

Roger Walmanns 6 Magic Tonight har dock till skillnad från Shaq Is Back tävlat hela sommaren och har full form, och intrycket på honom som fastlåst senast på Jägersro var fränt värre och jag tycker han är motiverad favorit här. Skulle Redén släppa till Magic Tonight och ta rygg på den i combacken med Shaq Is Back är loppet över, men även om Magic Tonight skulle få vandra utvändigt om Shaq Is Back så håller jag Magic Tonight som förstahäst i loppet. Det här blir årets sista start för Magic Tonight enligt tränare Walmann, så man lär knappast spara honom.

Jag tycker den här duon höjer sig över de övriga i loppet och väljer att låsa på dessa två, normalt handlar det om den här duon. På Dubbeltipset väljer jag dock att ta ställning för Magic Tonight, trots att han är den mest spelade av dessa två. Jag tror dock som sagt han har bra vinstchans även om han får tugga utvändigt.

Analys Romme V64-6:

Ranking: A: 10-1. B: 8-3-4. C: 6-5-2.

Spetsanalysen:
4 Sweet Home Alabama, 5 Pojke Kronos och 6 Beer Summit kan alla tre öppna snabbt. Det troliga är att Beer Summit är den snabbaste av dessa tre och tidigt sitter i front. Sedan är frågan om Ohlsson vill köra Beer Summit i tät, när 8 Standout tidigt lär ställa frågan.

Loppanalysen:
Ytterligare ett bra lopp som väntar och det är hög klass på Rommes tävlingar den här fredagen. Favorit i loppet blir Stefan Melanders 8 Standout som visserligen hade lite tur inledningsvis senast när han fick ledningen gratis in mot första sväng, men som sedan vann väldigt enkelt med sparat och han har verkligen hittat tillbaka till toppformen igen, Standout. Trots tråkigt utgångsläge så tror jag på vettig chans på tidig ledning för honom i kväll, och då ska han givetvis ses med vettig segerchans igen. Den troliga spetsfavoriten 6 Beer Summit vek sig i spets senast och när det nu handlar om full väg, samtidigt som körande Ulf Ohlsson har bra koll på Standout, tror jag Uffe väljer att släppa ifrån sig taktpinnen och få en bra rygg.

Trots att jag har lite känsla för tidig ledning på Standout väljer jag att gardera honom, och som favorit plockar jag bort honom på Dubbeltipset då oddsen med honom inte är spelbara.

Jag väljer istället att gå på en intressant duo i form av 1 Molle C.D. och framför allt 10 Chelsea Boko. Bägge dessa återkommer efter uppehåll och visst finns det frågetecken, men det här handlar också om en mycket kapabel duo som jag är övertygad om har mycket ogjort på banan. Molle C.D. kan inte försvara sitt innerspår från start, men bör få fint lopp härifrån och Redén låter väldigt nöjd med honom. Jag är svag för Molle C.D., och gillar honom skarpt.

En annan som jag är svag för är just Chelsea Boko, han har haft mycket problem den här hästen men jag vidhåller att det är en kanon och rapporterna på honom inför detta är väldigt bra. Med en högst troligtvis tuff inledning på loppet blir jag inte ett dugg överraskad om Chelsea Boko sänker allt till slut redan i kväll, han är ruskigt bra när han är bra den här.

3 Lindys Jersey Boy har varit lite av en besvikelse hittills, visst har det strulat en del för honom men det har heller inte varit det rätta trycket i honom kan jag tycka. Han plockas dock med på V64-lappen, då det ska bli intressant att se honom med Lennartsson upp. Han kan massor.

Skrällspelar sedan även med helt ospelade 4 Sweet Home Alabama, som jag vet att Torbjörn Jansson håller högt och han kan nog mer än visat hittills. Långsökt, men större under har skett.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvalla fredag: V65-intervjuer
Nästa nyhet
Solvalla fredag: V65-intervjuer

Solvalla fredag: V65-intervjuer

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var duktig vid seger senast, det blev visserligen kört i halsen på honom men han gjorde det bra och visade fin form. Gör han en liknande insats i dag ska han räknas tidigt, och jag tycker det är vår bästa vinstchans på lunchen, säger Kai P Jussila om Only One Winner i V65-6.  

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 1 REMAINS
– Hon gör bra lopp varje gång och det känns som att hon utvecklas i rätt takt. Nu fick vi ett fint utgångsläge och eftersom hon är rask iväg första biten satsar vi mot ledningen. Sen får man ser hur långt det räcker men jag förväntar mig en fin insats. Skor runt om, säger Jenni H Åsberg. 

Lopp 1 Nr 2 OSKARD
– Han har körts snällt ett par gånger och har gått i mål med krafter kvar. Jag har inget att klaga på när det gäller honom men nu möter han äldre konkurrenter och från det här fina läget hoppas jag att han kan komma ner i rygg på oss (Remains) om vi nu kan hålla upp ledningen. Därifrån är åtminstone en hygglig slant i sikte. Barfota fram, säger Jenni H Åsberg. 

Lopp 1 Nr 6 NEW STEEL
– Han kom till oss i våras och blev opererad i ett knä, och det har tagit tid. Det handlar om en bra häst i grunden, men så här i comebacken så ligger vi lågt med honom och han får starta igång, säger Kai P Jussila. 

Lopp 1 Nr 11 ÅHLUNDA SURVIVOR
– Han är spänd in i första sväng och senast blev det galopp och en bra upphämtning. Näst senast satt han fast. Jag är nöjd med läget och Örjan får ta det lite lugnt. Skor runt om och formen är fin, säger Joakim Elfving. 

Lopp 2 Nr 3 DIGITAL SCALE
– Hon fungerade inte alls med barfotabalans på banan senast och den starten är bara att glömma. Hon känns fin för dagen, men jag tror inte hon räcker mot våra andra två hästar i loppet och vi är glada för en slant, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 4 DIGITAL CALL
– Hon gick riktigt bra efter trafikproblem senast och hon är inte så tokig den här, jag tror lite på henne i dag och tycker hon ska passas. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 5 RUBY TRAP
– Hon var duktig vid seger i debuten senast och allting är fortsatt väl med henne efter den starten. Nu blev det ett tag mellan starterna, men hon känns fin och kommer säkert göra ett bra lopp. Jag tycker hon och Digital Call är jämngoda för dagen. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 6 MORGANA BI
– Hon har varit länge hos oss och vi har bland annat hunnit med att operera en has. Hon är rejält tränad utan att vara vässad och våra hästar är väl inte kända för att vinna direkt. Hon verkar dock fin och förnuftig och bör kunna öppna bra. Jag ligger lite lågt i debuten hos oss men blir inte jätteförvånad om hon duger. Skor runt om, säger Roger Walmann. 

Lopp 2 Nr 8 GLOBAL PEARL
– Hon har inte riktigt tävlat som vi hade trott och hoppats på, hon gör hyggliga lopp men inte så mycket mer. Hon tränar bra och det har hon alltid gjort, men det viktigaste i dag är att hon tävlar bra. Inga ändringar, säger Jimmy B Dahlman. 

Lopp 2 Nr 9 L.L.IL TRICOLORE
– Hon var en liten besvikelse senast men har annars gjort rätt så stabila insatser. Hon känns fin i jobben och är inte så tokig alls i grunden. Med rätt resa bör hon ändå kunna sluta hyggligt långt framme och vi kör med samma balans som tidigare, säger Kjell Brandt. 

Lopp 2 Nr 11 TIFFANY ECUS
– Hon är väldigt kapabel, men hon har lätt för att bli stressad och är osäker. Skulle hon sköta sig så tycker jag hon kan vara värd att passa, hon har inte riktigt fått till det men har kunnandet i sig och jag tycker våra hästar i det här loppet är jämngoda, säger Kai P Jussila. 

Lopp 2 Nr 12 GARBO SUND
– Hon gör debut för mig i dag och är givetvis lite svårbedömd, men jag tycker hon tränar bra och det verkar vara en fin häst. Det blir barfota runt om direkt, och vanlig vagn, säger Reijo Liljendahl. 

Lopp 2 Nr 13 BACKORDER
– Hon startade i USA som tvååring och sprang 12-tider där, men räckte inte riktigt till och gjorde också bort sig en hel del. Det handlar om en fin häst med fin stam, men det har krånglat en hel del för henne i år. Hon är lite svårbedömd, men har tränat bra en längre tid efter sjukdom och det handlar om en bra häst, säger Kai P Jussila. 

Lopp 3 Nr 1 TRIXIE A.U.
– Hon blev lite rullig senast och gick över i passgång. Jag tycker att hon tränar bra och spåret kan jag inte klaga på. Hon är väl kanske bara medelsnabb iväg första biten och hon kommer inte göra bort sig. Skor runt om, säger Claes Sjöström. 

Lopp 3 Nr 2 DIGITAL ENGINE
– Han har varit borta ett tag efter senast då han fick en hovböld, och jag kommer i första hand köra för lite pengar i dag. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 3 Nr 4 MR ENOUGH
– Han har varit borta ett tag inför detta då han är uppfräschad efter senast, och jag tror han kommer behöva lopp i kroppen innan han är på topp. Han tränar bra och det handlar om en rätt fin häst, men i dag känns det som fina pengar i första hand. Inga ändringar, säger Jimmy B Dahlman. 

Lopp 3 Nr 13 L´AMOUR
– Hon gick i mål med krafter sparade senast och känns uppåt för dagen. Det känns som hon håller toppform och trots utgångsläget ska hon vara med i matchen. Barfota runt om samt jänkarvagn som senast, säger Reijo Liljendahl. 

Lopp 4 Nr 3 CLASSIC QUEEN
– Hon slog ihop senast när kusken lade pisken på henne, i övrigt såg hon fin ut och formen är det inga fel på. Hon möter dock några tuffa konkurrenter i dag och vi är nöjda med en hygglig slant. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 4 Nr 6 CADDIE HERA
– Hon var duktig vid seger senast och hon är på väg uppåt, hon blir allt bättre. Det är en märr som går jämnt och bra, men som kanske har lite svårt att räcka till seger på Solvalla, säger Kai P Jussila. 

Lopp 4 Nr 7 FLIGHT INSTRUMENT
– Hon nöter på och gör det hyggligt mest varje gång, men hon känns inte speciellt het i dag och det är pengar som gäller i första hand. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 5 Nr 2 CHEAP MONDAY
– Han var mycket bra men kom in en svacka och fick pusta. Nu verkar allt bra och han brukar vara fin direkt. Läget är bra men han är lite ojämn och i ett jobb förra veckan var han lite sämre men sedan bra igen. Mystery Love har jag stor respekt för och det blir barfota runt om på min, säger Louise Medelberg. 

Lopp 5 Nr 3 BUTCH SUPER TEX
– Senast fick han inte rätta fästet med de skor han sprang med och jag förbannade mig själv efteråt. Nu blir det greppskor och han håller den fina formen. Loppet såg inte alltför blodigt ut och han kan duga, säger Joakim Elfving. 

Lopp 5 Nr 5 LORD OF THE STAR
– Han var jätteduktig senast vid segern på Örebro och har tagit det loppet på ett bra sätt. Formen är jag inte orolig för och förutsättningarna ser klart intressanta ut nu. Lägg där till vettigt utgångsläge och rutinerad kusk i dessa sammanhang så bör det räcka långt. Skor runt om, säger Mika Hirsikangas. 

Lopp 5 Nr 7 CAPITANO BOKO
– Han fick dödens senast vilket han inte alls gillade så den starten glömmer vi snabbt. Från det här läget är det vingelrisk men kommer vi bara till är han inte alls så tokig. Skor runt om vilket får ses som ett minus, säger Claes Sjöström. 

Lopp 5 Nr 11 MYSTERY LOVE
– Han gick riktigt bra i skymundan senast efter att ha blivit störd på sista bortre långsidan. Formen verkar vara på väg tillbaka och på Örebro gången innan hade han nog blivit aningen för lätt tagen efter försök och final på Kalmar. Nu ser allt ljust ut igen och med rätt resa i draget spurtar han ner många. Vi får hoppas det löser sig. Barfota bak, säger Peter G Norman. 

Lopp 6 Nr 1 DREAMS BURN DOWN
– Han blev lite för ivrig när jag laddade med honom senast och det blev galopp. Jag tycker att han gjort fina insatser i övrigt och jag är nöjd med läget. Hade inte Venkatesh varit med hade jag trott på chans men nu blir det tuffare att vinna. Skor runt om, säger Claes Sjöström. 

Lopp 6 Nr 4 ONLY ONE WINNER
– Han var duktig vid seger senast, det blev visserligen kört i halsen på honom men han gjorde det bra och visade fin form. Gör han en liknande insats i dag ska han räknas tidigt, och jag tycker det är vår bästa vinstchans på lunchen, säger Kai P Jussila. 

Lopp 6 Nr 5 CHARMED
– Han springer bara och sover i loppen så i dag ska vi prova lite nytt på honom, han kommer att få tävla barfota runt om samt med helstängt huvudlag och vi får se om han vaknar till av det, säger Marcus Schön. 

Lopp 6 Nr 6 KRÖSUS SORK
– Han verkar vara på väg uppåt i form igen efter en down-period och jag tycker han känns fin på alla sätt. Motståndet såg inte ut att vara det blodigaste om man fråntar nån på tillägg och kanske Claes Sjöströms häst och jag tror att min kommer hävda sig bra. Det gäller bara att komma till från det här läget och eftersom han inte är någon raket från start så får vi se. Barfota fram, säger Mika Hirsikangas. 

Lopp 6 Nr 9 RAYON LASCAUX
– Han hade sparat i sin senaste start men fick strykas för en sårskada efter det. Han fick ta det lite lugnt men känns pigg och fin och jag är inte orolig för formen. Det gäller att han hittar ut i tid och sköter sig. Loppet såg inte så tufft ut och han räknas med klaff. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Pirjetta Laakso. 

Lopp 6 Nr 12 VENKATESH
– Han var sjuk senast han startade och han fick vila ett tag efter det. Han känns stark och fin i de backjobb han fått inför detta, och det känns som han är tillbaka igen. Han kan ha lite lätt att tappa luften om han ligger på för mycket, men han brukar hålla sig lugn i rygg på hästar och han ska ses med chans om han håller sig lugn. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn i dag då vi har ett lopp under Kriteriesöndagen som vi siktar på, säger Stefan Hultman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kräftgång för ATG:s banspel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson