Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han var duktig vid seger senast, det blev visserligen kört i halsen på honom men han gjorde det bra och visade fin form. Gör han en liknande insats i dag ska han räknas tidigt, och jag tycker det är vår bästa vinstchans på lunchen, säger Kai P Jussila om Only One Winner i V65-6.  

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 1 REMAINS
– Hon gör bra lopp varje gång och det känns som att hon utvecklas i rätt takt. Nu fick vi ett fint utgångsläge och eftersom hon är rask iväg första biten satsar vi mot ledningen. Sen får man ser hur långt det räcker men jag förväntar mig en fin insats. Skor runt om, säger Jenni H Åsberg. 

Lopp 1 Nr 2 OSKARD
– Han har körts snällt ett par gånger och har gått i mål med krafter kvar. Jag har inget att klaga på när det gäller honom men nu möter han äldre konkurrenter och från det här fina läget hoppas jag att han kan komma ner i rygg på oss (Remains) om vi nu kan hålla upp ledningen. Därifrån är åtminstone en hygglig slant i sikte. Barfota fram, säger Jenni H Åsberg. 

Lopp 1 Nr 6 NEW STEEL
– Han kom till oss i våras och blev opererad i ett knä, och det har tagit tid. Det handlar om en bra häst i grunden, men så här i comebacken så ligger vi lågt med honom och han får starta igång, säger Kai P Jussila. 

Lopp 1 Nr 11 ÅHLUNDA SURVIVOR
– Han är spänd in i första sväng och senast blev det galopp och en bra upphämtning. Näst senast satt han fast. Jag är nöjd med läget och Örjan får ta det lite lugnt. Skor runt om och formen är fin, säger Joakim Elfving. 

Lopp 2 Nr 3 DIGITAL SCALE
– Hon fungerade inte alls med barfotabalans på banan senast och den starten är bara att glömma. Hon känns fin för dagen, men jag tror inte hon räcker mot våra andra två hästar i loppet och vi är glada för en slant, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 4 DIGITAL CALL
– Hon gick riktigt bra efter trafikproblem senast och hon är inte så tokig den här, jag tror lite på henne i dag och tycker hon ska passas. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 5 RUBY TRAP
– Hon var duktig vid seger i debuten senast och allting är fortsatt väl med henne efter den starten. Nu blev det ett tag mellan starterna, men hon känns fin och kommer säkert göra ett bra lopp. Jag tycker hon och Digital Call är jämngoda för dagen. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 2 Nr 6 MORGANA BI
– Hon har varit länge hos oss och vi har bland annat hunnit med att operera en has. Hon är rejält tränad utan att vara vässad och våra hästar är väl inte kända för att vinna direkt. Hon verkar dock fin och förnuftig och bör kunna öppna bra. Jag ligger lite lågt i debuten hos oss men blir inte jätteförvånad om hon duger. Skor runt om, säger Roger Walmann. 

Lopp 2 Nr 8 GLOBAL PEARL
– Hon har inte riktigt tävlat som vi hade trott och hoppats på, hon gör hyggliga lopp men inte så mycket mer. Hon tränar bra och det har hon alltid gjort, men det viktigaste i dag är att hon tävlar bra. Inga ändringar, säger Jimmy B Dahlman. 

Lopp 2 Nr 9 L.L.IL TRICOLORE
– Hon var en liten besvikelse senast men har annars gjort rätt så stabila insatser. Hon känns fin i jobben och är inte så tokig alls i grunden. Med rätt resa bör hon ändå kunna sluta hyggligt långt framme och vi kör med samma balans som tidigare, säger Kjell Brandt. 

Lopp 2 Nr 11 TIFFANY ECUS
– Hon är väldigt kapabel, men hon har lätt för att bli stressad och är osäker. Skulle hon sköta sig så tycker jag hon kan vara värd att passa, hon har inte riktigt fått till det men har kunnandet i sig och jag tycker våra hästar i det här loppet är jämngoda, säger Kai P Jussila. 

Lopp 2 Nr 12 GARBO SUND
– Hon gör debut för mig i dag och är givetvis lite svårbedömd, men jag tycker hon tränar bra och det verkar vara en fin häst. Det blir barfota runt om direkt, och vanlig vagn, säger Reijo Liljendahl. 

Lopp 2 Nr 13 BACKORDER
– Hon startade i USA som tvååring och sprang 12-tider där, men räckte inte riktigt till och gjorde också bort sig en hel del. Det handlar om en fin häst med fin stam, men det har krånglat en hel del för henne i år. Hon är lite svårbedömd, men har tränat bra en längre tid efter sjukdom och det handlar om en bra häst, säger Kai P Jussila. 

Lopp 3 Nr 1 TRIXIE A.U.
– Hon blev lite rullig senast och gick över i passgång. Jag tycker att hon tränar bra och spåret kan jag inte klaga på. Hon är väl kanske bara medelsnabb iväg första biten och hon kommer inte göra bort sig. Skor runt om, säger Claes Sjöström. 

Lopp 3 Nr 2 DIGITAL ENGINE
– Han har varit borta ett tag efter senast då han fick en hovböld, och jag kommer i första hand köra för lite pengar i dag. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 3 Nr 4 MR ENOUGH
– Han har varit borta ett tag inför detta då han är uppfräschad efter senast, och jag tror han kommer behöva lopp i kroppen innan han är på topp. Han tränar bra och det handlar om en rätt fin häst, men i dag känns det som fina pengar i första hand. Inga ändringar, säger Jimmy B Dahlman. 

Lopp 3 Nr 13 L´AMOUR
– Hon gick i mål med krafter sparade senast och känns uppåt för dagen. Det känns som hon håller toppform och trots utgångsläget ska hon vara med i matchen. Barfota runt om samt jänkarvagn som senast, säger Reijo Liljendahl. 

Lopp 4 Nr 3 CLASSIC QUEEN
– Hon slog ihop senast när kusken lade pisken på henne, i övrigt såg hon fin ut och formen är det inga fel på. Hon möter dock några tuffa konkurrenter i dag och vi är nöjda med en hygglig slant. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 4 Nr 6 CADDIE HERA
– Hon var duktig vid seger senast och hon är på väg uppåt, hon blir allt bättre. Det är en märr som går jämnt och bra, men som kanske har lite svårt att räcka till seger på Solvalla, säger Kai P Jussila. 

Lopp 4 Nr 7 FLIGHT INSTRUMENT
– Hon nöter på och gör det hyggligt mest varje gång, men hon känns inte speciellt het i dag och det är pengar som gäller i första hand. Inga ändringar, säger Marcus Schön. 

Lopp 5 Nr 2 CHEAP MONDAY
– Han var mycket bra men kom in en svacka och fick pusta. Nu verkar allt bra och han brukar vara fin direkt. Läget är bra men han är lite ojämn och i ett jobb förra veckan var han lite sämre men sedan bra igen. Mystery Love har jag stor respekt för och det blir barfota runt om på min, säger Louise Medelberg. 

Lopp 5 Nr 3 BUTCH SUPER TEX
– Senast fick han inte rätta fästet med de skor han sprang med och jag förbannade mig själv efteråt. Nu blir det greppskor och han håller den fina formen. Loppet såg inte alltför blodigt ut och han kan duga, säger Joakim Elfving. 

Lopp 5 Nr 5 LORD OF THE STAR
– Han var jätteduktig senast vid segern på Örebro och har tagit det loppet på ett bra sätt. Formen är jag inte orolig för och förutsättningarna ser klart intressanta ut nu. Lägg där till vettigt utgångsläge och rutinerad kusk i dessa sammanhang så bör det räcka långt. Skor runt om, säger Mika Hirsikangas. 

Lopp 5 Nr 7 CAPITANO BOKO
– Han fick dödens senast vilket han inte alls gillade så den starten glömmer vi snabbt. Från det här läget är det vingelrisk men kommer vi bara till är han inte alls så tokig. Skor runt om vilket får ses som ett minus, säger Claes Sjöström. 

Lopp 5 Nr 11 MYSTERY LOVE
– Han gick riktigt bra i skymundan senast efter att ha blivit störd på sista bortre långsidan. Formen verkar vara på väg tillbaka och på Örebro gången innan hade han nog blivit aningen för lätt tagen efter försök och final på Kalmar. Nu ser allt ljust ut igen och med rätt resa i draget spurtar han ner många. Vi får hoppas det löser sig. Barfota bak, säger Peter G Norman. 

Lopp 6 Nr 1 DREAMS BURN DOWN
– Han blev lite för ivrig när jag laddade med honom senast och det blev galopp. Jag tycker att han gjort fina insatser i övrigt och jag är nöjd med läget. Hade inte Venkatesh varit med hade jag trott på chans men nu blir det tuffare att vinna. Skor runt om, säger Claes Sjöström. 

Lopp 6 Nr 4 ONLY ONE WINNER
– Han var duktig vid seger senast, det blev visserligen kört i halsen på honom men han gjorde det bra och visade fin form. Gör han en liknande insats i dag ska han räknas tidigt, och jag tycker det är vår bästa vinstchans på lunchen, säger Kai P Jussila. 

Lopp 6 Nr 5 CHARMED
– Han springer bara och sover i loppen så i dag ska vi prova lite nytt på honom, han kommer att få tävla barfota runt om samt med helstängt huvudlag och vi får se om han vaknar till av det, säger Marcus Schön. 

Lopp 6 Nr 6 KRÖSUS SORK
– Han verkar vara på väg uppåt i form igen efter en down-period och jag tycker han känns fin på alla sätt. Motståndet såg inte ut att vara det blodigaste om man fråntar nån på tillägg och kanske Claes Sjöströms häst och jag tror att min kommer hävda sig bra. Det gäller bara att komma till från det här läget och eftersom han inte är någon raket från start så får vi se. Barfota fram, säger Mika Hirsikangas. 

Lopp 6 Nr 9 RAYON LASCAUX
– Han hade sparat i sin senaste start men fick strykas för en sårskada efter det. Han fick ta det lite lugnt men känns pigg och fin och jag är inte orolig för formen. Det gäller att han hittar ut i tid och sköter sig. Loppet såg inte så tufft ut och han räknas med klaff. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Pirjetta Laakso. 

Lopp 6 Nr 12 VENKATESH
– Han var sjuk senast han startade och han fick vila ett tag efter det. Han känns stark och fin i de backjobb han fått inför detta, och det känns som han är tillbaka igen. Han kan ha lite lätt att tappa luften om han ligger på för mycket, men han brukar hålla sig lugn i rygg på hästar och han ska ses med chans om han håller sig lugn. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn i dag då vi har ett lopp under Kriteriesöndagen som vi siktar på, säger Stefan Hultman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kräftgång för ATG:s banspel

Kräftgång för ATG:s banspel

Sedan ATG:s banspel under kvartal tre 2008 noterade en omsättning på 273 miljoner kronor har banspelet därefter minskat varje år.

Under åren 2008 till 2013 har banspelet minskat med 8,18% per år i genomsnitt. Det skriver Lotteriinspektionen på sin hemsida Lotteriinspektionen.se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppvisning av Cool Keeper i Gävle
Nästa nyhet
Uppvisning av Cool Keeper i Gävle

Uppvisning av Cool Keeper i Gävle

Leif Witasps Cool Keeper tog fjärde raka segern igår kväll och Rättvikshästen imponerade stort vid seger på 1.10,2a/1640 meter.  

I Fyraåringsstjärnan i Gävle var Cool Keeper hårt betrodd och Witasp laddade för spets men fick svar i första sväng av Air Frame och Per Lennartsson. Witasp-hästen fick sedan draghjälp en bit när Hamdalla kom fram och avlöste 1100 kvar.

Efter varvning på underkant 10-strecket gav Leif sitt storlöfte anfallsorder och 350 kvar var ledande Air Frame passerad till en närmast överlägsen seger;

– Han var fantastiskt bra och det är otroligt härligt att sitta bakom en sån här häst, sa Leif Witasp efter segern som är värd 200.000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Blivande proffstränare på kurs
Nästa nyhet
Blivande proffstränare på kurs

Blivande proffstränare på kurs

Igår onsdag inledde 17 proffstränaraspiranter den förberedande proffstränarkursen. Under två fullmatade dagar i Hästsportens Hus ska aspiranterna beta av mängd olika ämnen.

– Före kursstarten har samtliga aspiranter skickat in ett utarbetat förslag till affärsplan. Det är ett av de områden som sedan tas upp i den intervju som är en del av utbildningen. Examination sker på kursens samtliga moment. Efter godkänd förberedande PTK de här dagarna har man behörighet att gå proffstränarkursen på Wången. När man blivit godkänd på proffstränarkursen har man två år på sig att ansöka om A-licens, säger Maria Karlsson som är utbildningsansvarig inom Svensk Travsport på travsport.se.

De 17 kursdeltagarna:
Cecilia Ahlborg
Ruth Andersson
Helena Burman
Martin Djuse
Mattias Djuse
Robert Dunder
Louise Granstedt
Li Hanné
Kennet Häggström
Emma Johansson
Rikard Lind
Tobias Modig
Gunilla Oscarsson
Mikael Pilenberg
Mette Pökelmann
Robert Skoglund
Jorma Särkiniva

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sebastian K. mot Uncle Peter i Indiana
Nästa nyhet
Sebastian K. mot Uncle Peter i Indiana

Sebastian K. mot Uncle Peter i Indiana

Efter ett litet kortare uppehåll är det dags för Sebastian K. igen. På lördag tar nämligen Åke Svanstedt sin stjärna till banan Hoosier Park i Indiana för start i loppet The Centaur Trotting Classic med en samlad prissumma på 238.500 dollar.

Svanstedt meddelar på sin hemsida att man börjar färden mot Indiana på fredag.

– Sebastian är bra, det är han alltid. Han har visat en otrolig jämnhet i år och presterat på topp varje gång. Han tränar normalt på sandbanan och känns fin, säger Åke på svanstedtstable.com.

Med i loppet är bland annat också Jimmy Takter-tränade, och sverigebekantingen, Uncle Peter som får David Miller i sulkyn medan Jimmy själv kör Master of Law.

Efter lördagsstarten planerar Svanstedt att starta Sebastian K. i Lexington 5 oktober.
 
Startlista, Hoosier Park, 20 september, 1609 meter:
1. Market Share
– Tim Tetrick
2. Natural Herbie – Verlin Yoder
3. Red Hot Herbie – Andy Shetler
4. Creatine – Trace Tetrick
5. Master of Law – Jimmy Takter
6. Sebastian K. – Åke Svanstedt
7. Uncle Peter – David Miller
8. Fusion Man – Tyler Smith
9. Archangel – Yannick Gingras
10. Appomattox – Brett Miller

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Visby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson