Efter ett litet kortare uppehåll är det dags för Sebastian K. igen. På lördag tar nämligen Åke Svanstedt sin stjärna till banan Hoosier Park i Indiana för start i loppet The Centaur Trotting Classic med en samlad prissumma på 238.500 dollar.

Svanstedt meddelar på sin hemsida att man börjar färden mot Indiana på fredag.

– Sebastian är bra, det är han alltid. Han har visat en otrolig jämnhet i år och presterat på topp varje gång. Han tränar normalt på sandbanan och känns fin, säger Åke på svanstedtstable.com.

Med i loppet är bland annat också Jimmy Takter-tränade, och sverigebekantingen, Uncle Peter som får David Miller i sulkyn medan Jimmy själv kör Master of Law.

Efter lördagsstarten planerar Svanstedt att starta Sebastian K. i Lexington 5 oktober.
 
Startlista, Hoosier Park, 20 september, 1609 meter:
1. Market Share
– Tim Tetrick
2. Natural Herbie – Verlin Yoder
3. Red Hot Herbie – Andy Shetler
4. Creatine – Trace Tetrick
5. Master of Law – Jimmy Takter
6. Sebastian K. – Åke Svanstedt
7. Uncle Peter – David Miller
8. Fusion Man – Tyler Smith
9. Archangel – Yannick Gingras
10. Appomattox – Brett Miller

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Visby

Torsdag: V4-tips till Visby

Omgången: Ett par stora favoriter att försöka fälla idag på Visby och jag lutar mig mot Arn Hammering (V4-3) som singelstreck i omgången. Där tror jag på tidig ledning för Thomas Jonsson och sen bör det vara spel mot ett mål. Övriga lopp ser inte lika enkla ut och speciellt inledning kräver en hel del markeringar. Dubbeln kan komma att bli favoritbetonad men jag gör ett försök att välta den lägsta komben.

Spiken: 7 Arn Hammering (V4-3)

Skrällen: 7 Hurra Käll (V4-4)

V4-förslaget (x4)
1,2,3,4,7,9,10,12,13 (res 5-11)
3,6,9 (res 8-2)
7 Arn Hammering (res 12-15)
6,7,9,13 (res 4-8)
9 x 3 x 1 x 4 = 108 rader
864 kronor

Dubbelförslaget
3 – 7 x 500
6 – 7 x 200
700 kronor

 

V4-1

RANKING A: 4-13-12 B: 9-1-2-7-3-10-5-11 C: 6-15-14-8

Spetsanalys:
Dolida Tooma utmanas av Simb La Alazan och mitt tips är att det sistnämnda tar sig till spets tidigt.

Loppanalys:
Omgångens enda autostartslopp och många om budet i denna öppna tillställning

13 Edwin Sjöhammar har firat fina framgångar i monté på sistone och kommer med full form. Blir favorit på sin fina rad men har svårt utgångsläge och valacken känns absolut värt att gardera.

Även 12 Goldseeker har testat monté på sistone och vann på ett bra sätt senast. Samma förutsättningar gäller för honom med läge och Thomas Jonssons travare får ses som en av flera med chans.

Jag villa lyfta fram 4 Simb La Alazan som stod för en fin insats från ledningen senast och som bara fick ge vika för Arn Hammering. Gången innan det satt fuxstoet fast med krafter kvar och på de fina förutsättningarna känns hon intressant.

9 Rivancer fick dödens på Eskilstuna men tappade lite mark vid tempoökningen i slutsvängen Sexåringen blev sedan fast på upploppet och hade krafter kvar i mål enligt körande Johan Wiman och den här hästen är inte alls oäven.

1 Dolida Tooma har två vettiga prestationer på kontot och kanske kan hålla upp ledningen vilket vore en fördel. Oavsett om stoet körs där eller inte borde hon få ett fint lopp.

2 Digger Smasher känns aningen bortglömd på strecken och den här hästen gör sällan en dålig insats. Perfekt läge och kan vara en jätteskräll.

7 Presume har inte tävlat på snart ett år och de två segrarna som stoet inledde karriären med var enklare triumfer från ledningen.

Även 3 Audax och 10 Simb Rhonda streckas i inledningen.

 

V4-2

RANKING A: 9. B: 3-6-8-2-5-1-10-12. C: 15-7-4-11-14.

Spetsanalys:
Bara sex hästar på startvolten och Kim Eriksson har bra chans att greppa taktpinnen ihop med Staro Gypsy King.

Loppanalys:
Medeldistans med voltstart och med en hårt betrodd segerkandidat i form av 9 Alwoods Gangster. Femåringen har fyra segrar för året och känns nog som fältets både bästa och formstarkaste häst. Motståndet han ställs mot känns inte heller som det hetaste han mött men det får inte strula alltför mycket och det finns ett par motbud som lockar.

3 Staro Gypsy King är värst emot och kan Kim Eriksson komma tidigt till täten är man inte helt avsågad. Valacken har visat fin form på slutet och får man bestämma lite i täten kan det hålla hela vägen.

6 Sundbobambu är en stark herre som inte behöver vara helt borta. Senaste insatsen lämnar lite att önska men är han vid sina sunda vätskor kan han överraska.

 

V4-3

RANKING A: 7 B: 12-15-4-6-13-1-5-8-2-9 C: 11-10-3

Spetsanalys:
International från springspår är en aspirant på ledningen men körs han där när det inte gäller korta häcken? Arn Hammering lär vara framme tidigt och ställa frågan om att få överta vilket jag också tror att han får göra.

Loppanalys:
Återigen voltstart och medeldistans men högre klass på detta och med ett par namn som klingar välbekant. Bland annat Thomas Jonsson krigare 15 Zapdos Håjt som varit tapper i många liknande lopp under året och denna gång ska han jaga ikapp 40 meter tillägg. Inte det lättaste och då ser jag stallets andrahäst med bättre chans. För segermaskinen 7 Arn Hammering har verkligen övertygat denna säsong och stoltserar med ett en helt perfekt programrad. 10 segrar på 16 starter har det blivit för denne Love You-avkomma och tipsetta känns både given och motiverad. I mitt loppscenario för han överta ledningen tidigt och sen ska loppet vara över.

12 Dooleys är en rejäl herre som härdats i tuffa gäng på fastlandet och han tål att göra det själv i spåren. Super Photo Kosmos-sonen är ett måste på lappen om man garderar.

4 Simb General Lee är behandlad sedan senaste starten och kommer få ett fint lopp i den främre träffen.

6 International har visat fin form på sistone men är nog bäst över kort distans.

 

V4-4

RANKING A: 9-7 B: 13-6-4-8-14-3-15 C: 10-5-12

Spetsanalys:
Med både ett och två strukna har spetsstriden öppnas upp en aning och inte många som visat något särskilt. Hanne Tooma har frontat från både spår fem och sex och är tänkbar. Utmanas av springspåren där Estrondo kanske är hetaste budet. Ovisst!

Loppanalys:
Treåringarna avslutar och inte helt lätt att hitta vinnaren här. 9 Pomerans Dag har i alla fall gjort det bra i karriärens två starter som slutat med en seger samt en tredjeplats. Hingsten har gett ett rejält intryck och får ses som ett av flera segerbud.

7 Hurra Käll har stått för positiva insatser i de senaste starterna och det här stoet kommer snart att knipa sin första viktoria. Får plats i A-gruppen och känns oerhört spelvärd.

13 Långbo Willgott är en duglig herre som ofta får stå för grovjobbet själv men som verkar tåla det. Måste ha lite draghjälp på vägen denna gång men helt omöjligt är det inte att han rundae alla.

6 Estrondo vann senast efter att ha liftat med i rygg på ledaren och övertagit täten i slutsvängen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-intervjuer Visby
Nästa nyhet
Torsdag: V4-intervjuer Visby

Torsdag: V4-intervjuer Visby

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har gjort det bra på slutet och han är i bra slag för dagen, och jag tror på honom i dag. Kim får sikta på tidig ledning och därifrån är det bra segerchans. Inga ändringar, säger Susanne Jansson om Staro Gypsy King i V4-2.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visby. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1 Nr 5 MINNESTADS ALTEA
– Hon var bra efter galopp senast och allt verkar normalt med henne efteråt. Kan vara värd ett streck bland tre-fyra kanske. Inga ändringar som det ser ut, säger Torbjörn Östergren. 

Lopp 1 Nr 6 DAGDRÖMMAREN
– Han var jättefin i det senaste jobbet men han har lite svårt att vinna lopp och vi siktar på en hygglig slant. Barfota runt om, säger Torbjörn Östergren. 

Lopp 1 Nr 9 RIVANCER
– Han fick dödens senast och hade lite otur med löpningen. Den som gick ut framför oss 300 kvar kom ingenstans på upploppet och istället för att bli trea fick vi krafter kvar i mål. Felfri är han inte alls så tokig den här och med rätt resa kan han överraska, säger kusken Johan Wiman. 

Lopp 1 Nr 11 TIGUAN
– Han känns som han ska för dagen och formen är det inga fel på, men känslan säger att han är som bäst då han är med i den främre träffen direkt och jag håller Goldseeker som hetare dessa två emellan för dagen. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 1 Nr 12 GOLDSEEKER
– Han känns som han ska för dagen och han är i bra ordning, han var duktig vid seger senast. Jag är nöjd med honom och tycker han ska vara långt fram i dag. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 1 Nr 13 EDWIN SJÖHAMMAR
– Han har verkligen hittat stilen i monté under sommaren och varit väldigt bra. Framför allt känns han lugnare överlag och jag är klart nöjd med honom. Han tål att göra det själv så vi styr väl på 1200 kvar så får man se hur långt det räcker. Skor runt om, säger Thomas Persén. 

Lopp 1 Nr 14 SIMB THEA
– Hon var med i en lycka senast då en häst stannade framför henne men allt gick bra och det verkar bra med henne efteråt. Veterinärkollen var bra och nu är det lite lättare emot. Vi ligger ändå lågt om chanserna härifrån. Barfota fram, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 1 Nr 15 BRIGHT A.E.
– Han har tyvärr lottats till dåligt utgångsläge och härifrån blir det svårt, jag tycker också att distansen är i kortaste laget för hans del och jag ligger lågt. Han känns bra hemma i träning och han är rätt hygglig den här, men i dag blir det som sagt svårt med dessa förutsättningar. Inga ändringar, säger Jan-Åke Hoas. 

Lopp 2 Nr 2 ÅSKA
– Hon är lite brunstig av sig för tillfället och då brukar hennes insatser inte vara som bäst. Jag tror inte hon hade slagit ett par av de bästa hästarna här ändå och vi siktar på en mindre slant. Skor runt om, säger Johan Wiman. 

Lopp 2 Nr 3 STARO GYPSY KING
– Han har gjort det bra på slutet och han är i bra slag för dagen, och jag tror på honom i dag. Kim får sikta på tidig ledning och därifrån är det bra segerchans. Inga ändringar, säger Susanne Jansson. 

Lopp 2 Nr 5 DELPHIS STAR
– Han var duktig vid seger senast och allting är fortsatt väl med honom efter det loppet, han är i bra ordning för dagen. Spåret blev tyvärr inte det bästa och i första hand måste jag få runt honom, lyckas jag med det tror jag vi är med bland de tre främsta och slåss. Inga ändringar, säger Jan-Åke Hoas. 

Lopp 2 Nr 9 ALWOODS GANGSTER
– Han var godkänd i tuffare gäng senast men hade inte rätta snabbheten i kroppen. Han kändes annars fullt bra och detta bör vara min bästa chans på hela dagen. Han verkar ha tagit loppet bra och det blir skor runt om, säger Torbjörn Östergren. 

Lopp 3 Nr 1 HEART LINI
– Spåret är vi mycket nöjda med men loppet är tufft och att vinna bli svårt. Fyra-femma kanske och det blir skor runt om, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 3 Nr 3 KING SIR DOUGLAS
– Han får svårt att vinna och grejar vi en hygglig slant är vi nöjda den här gången. Vi kör med skor runt om, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 3 Nr 4 SIMB GENERAL LEE
– Han är mycket fin nu men är lite ojämn av sig. Han är behandlad efter senast och mycket fin i jobb. Det blir skor runt om och spåret ska han greja, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 3 Nr 6 INTERNATIONAL
– Han känns bra hemma i lugna jobb och har varit väldigt bra på sistone. Den här gången är det tuffare emot och jag tror vi får svårt att slå Arn Hammering. Ledningen vore att föredra men jag tror nog vi släpper när favoriten kommer. Därifrån får vi hoppas på lucka till slut. Skor runt om, säger Jonny Lehrberg. 

Lopp 3 Nr 7 ARN HAMMERING
– Han har gjort det bra vid segrarna på slutet och det finns ingenting att anmärka på inför detta, han behåller formen. Utgångsläget med springspår blev väl hyggligt, han är ingen raket ut utan öppnar bara sådär. Förhoppningsvis hamnar vi hyggligt på det och då bör det vara bra segerchans igen, och det är väl min bästa vinstchans på lunchen. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 3 Nr 8 SIMB SPIRA
– Formen är mycket bra och läget är perfekt. Grejar hon en hygglig slant får vi vara nöjda och det blir barfota runt om, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 3 Nr 12 DOOLEYS
– Han går ut i ett riktigt rövargäng i dag, och vi får se hur långt han räcker. Utgångsläget blev tyvärr inget vidare och det känns som jag inte har så mycket att välja på, jag kommer söka mig framåt per omgående och hoppas jag blir nedsläppt i dödens. Han gick bra i skymundan senast på Eskilstuna, det loppet blev helt fel för honom och formen sitter där. Inga ändringar, säger Annika Nährström. 

Lopp 3 Nr 15 ZAPDOS HÅJT
– Han var duktig vid seger senast och han gör alltid bra lopp den här hästen, och han bibehåller också formen. Dubbla tillägg på Arn Hammering är givetvis inte lätt, men stämmer det lite för honom under vägen är det inte helt otänkbart att han grejar det ändå. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 4 Nr 3 ALVENA COSTASHORTA
– Han tränar mycket bättre än han tävlar och har inte löpt upp till våra förväntningar. Nu provar vi med att rycka alla skorna så får vi se om det händer något. En outsider, säger Torbjörn Östergren. 

Lopp 4 Nr 7 HURRA KÄLL
– Hon är den bästa av mina hästar i loppet och har avslutat riktigt bra två gånger i rad. Jag tycker att hon kommer mer och mer för varje start och är lite förhoppningsfull den här gången. Jag tror väl inte att hon är någon snabbstartare men kommer vi bara ner i vettigt slagläge är hon nog med dem. Skor runt om, säger Johan Wiman. 

Lopp 4 Nr 8 FOR JUSTICE ANT
– Det är en fartfylld häst och senast blev det dubbla galopper. Nu är han uppanmäld och har platschans felfri. Läget är mycket bra och det blir skor runt om, säger Henrik Hoffman. 

Lopp 4 Nr 9 POMERANS DAG
– Han är bra igång för dagen och jag tror på en bra insats, och han är faktiskt inte så tokig den här hästen. Utgångsläget blev tyvärr lite taskigt, men löser det sig under vägen är han långt fram. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson. 

Lopp 4 Nr 10 BUSNEL
– Han var sjuk i början av sommaren och har fått stå över ett tag. Han känns pigg i jobben nu men kan behöva loppet i kroppen och jag ligger lågt. Skor runt om, säger Johan Wiman. 

Lopp 4 Nr 13 LÅNGBO WILLGOTT
– Han har haft lite taskiga utgångslägen på slutet och också gjort bort sig med galopp någon gång, formen är dock fin och det känns också som han blir bättre och bättre. Han har övernattat bra och ser pigg och fin ut, och jag tror på en bra insats. Inga ändringar, säger Ingvar Ravelius. 

Lopp 4 Nr 14 FOSSY BAND
– Hon är fin i jobb och under utveckling men behöver nog lopp i kroppen. Det är en mycket fin häst som dock fick en spark på ett ben tidigare och varit ifrån. Det blir skor runt om, säger Henrik Hoffman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Europaderbykval: Lekstuga för Tumble Dust
Nästa nyhet
Europaderbykval: Lekstuga för Tumble Dust

Europaderbykval: Lekstuga för Tumble Dust

Två uttagningslopp till Grand Prix de l’UET, även kallat Europaderbyt, kördes på onsdagskvällen på Solvalla. I det första blev det närmast en promenad i parken för Tumble Dust sedan den danske derbyvinnaren mycket lätt tagit ledningen från sitt innerspår för Örjan Kihlström.

Man rundade på dryga 1.14 och varvet kvar placerades Dominator utvändigt ledaren. Dominator höll farten bra till tredjeplatsen medan Radieux hakade på fint från ledarryggen som tvåa utan att ha fritt. Hur många som går vidare till finalen är inte klart men Rokkakudo tog i alla fall fjärdeplatsen.

– Vi fick bestämma farten lite och han vann enkelt. Det är en jättetalang och han rör sig lätt och fint, sa Örjan Kihlström.

Tomas Malmqvist tränar segraren som noterade 1.13,3a/2140 meter.

Om det fanns en närmast överlägsen vinnare i det första kvalet blev det desto hårdare i det andra uttagningsloppet (V86-8). Ready After öppnade rappt men bråkade inte med V86-favoriten D´One som släpptes till spets direkt.

Erik Adielsson var offensiv och sände redan i första sväng iväg Västerbo Loveboat som avlöste Boys Going In utvändigt ledaren efter 700 körda. Över upploppet blev det sedan en hård duell mellan ledande D´One och Västerbo Loveboat där dock den senare avgjorde knappt;

– Han har riktigt bra form och jag kände att jag verkligen ville köra med honom idag då det är i slutet av säsongen, sa Erik Adielsson efter segern med derbyfinalisten Västerbo Loveboat.

Segertiden 1.12,7a/2140 meter och Svante Båth tränar vinnaren.

Små marginler också om tredjeplatsen där dock Boys Going In hakade på i andraspår lite bakom vinnaren precis före Reckless som från tredje par invändigt fick fritt invändigt på upploppet när Ready After galopperade i ledarryggen.  

Hårt betrodde Archangel Am fick anfallsorder av Torbjörn Jansson varvet kvar. Det blev sedan en tuff slutrunda för Kolgjini-hästen som dock tappade aktion, fart och segermöjligheter i sista sväng. Going Kronos-sonen kom sedan igen lite på upploppet men galopperade som slagen 75 kvar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Swedishman och svensksegrar i La Capelle
Nästa nyhet
Swedishman och svensksegrar i La Capelle

Swedishman och svensksegrar i La Capelle

Swedishman – som efter ett tufft upplägg i årets Harper Hanovers under Elitloppshelgen då slutade oplacerad – fick ett perfekt lopp i dagens högst doterade lopp – Grand Prix Federation du Nord – i La Capelle. 

Efter att körande Jos Verbeeck släppt ledningen till Roi du Lupin kom luckan som på beställning invändigt på upploppet när ledaren bröt ut. Swedishman spurtade då till en säker seger med en längd på 1.12,8a/2700 meter medan Roi du Lupin höll till andraplatsen på 1.12,9. Thierry Duvaldestin tränar åttaåringen som fick 45.000 euro för segern.

Robert Bergh-tränade Brasil Boko, körd av Dominik Locqueneux vann också i La Capelle efter att tidigt ha placerats i spets.

Stall Westholm hade också en fin Frankrike-dag. Jörgen Westholm körde själv fyraårige Apollon de Kacy som vann mycket enkelt på 1.14,8a/2700 meter medan Rite Key slutade tvåa i ett montélopp för Cedric Terry.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86-statistik: Nahar hade kunnat spräcka sviten

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson