Startfältet till UET Trotting Masters-finalen är fastställt och lottat. Elitloppsvinnaren Timoko drog en riktig nitlott när han fick bricka tolv bakom bilen.

På söndag smäller det på Charlottenlund i Köpenhamn då den tredje finalen av UET Trotting Masters ska avgöras. Superloppet har en samlad prissumma på en halv miljon euro där hälften tillfaller vinnaren, vilket motsvarar cirka 2,3 miljoner svenska kronor.

Halva fältet, sex hästar, är tränad i Sverige. Mest tur i lottningen hade Reijo Liljendahl-tränade Canaka B.F. som drog innerspåret. Perfekt läge blev det även för Commander Crowe som har lottats till spår två i detta sitt troligen sista framträdande på europeisk mark.

Långt från samma lycka med lotten hade Elitloppsvinnaren Timoko som är rankingetta och, åtminstone innan lottningen, räknades som loppets favorit. Björn Goop får en grannlaga uppgift då han bakom fransmannen tvingas inleda loppet från sämsta läget: spår tolv.

Loppet kommer ingå i den Extra V75-omgång som arrangerar på Lunden på söndag.

Så här lottades startlistan:

2500 auto

1 Canaka B.F. – Ulf Ohlsson
2 Commander Crowe – Örjan Kihlström
3 Oasis Bi – Claes Svensson
4 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
5 Ed You – Torbjörn Jansson
6 Prussia – Pietro Gubellini
7 Solvato – Veijo Heiskanen
8 Owen Cr – Jorma Kontio
9 Orali – Jeppe Juel
10 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
11 Pascia’ Lest – Roberto Andreghetti
12 Timoko – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Björn Goop bäst i Åmål – även i år

Björn Goop bäst i Åmål – även i år

Även i år blev det Björn Goop som korades till kuskchampion på Åmålstravet. För fjärde året i följd vann han mest i Dalsland.

Åmålstravet avslutade sin tävlingssäsong med eftermiddagstrav på måndagen. Det med breddtrav vilket gjorde att Björn Goop inte befann sig på banan.

Det gjorde emellertid inget för championstriden. Goop hade sedan tidigare avgjorts striden och kan med sina totalt 13 segrar under året kvittera ut championtiteln i Åmål. Det är hans totalt 13:e och hans fjärde i rad. Lägg där till championatet även 2010.

Tvåa slutade Mikael J Andersson med 9 fullträffar och trea blev Niclas Benzon med sammanlagt 8 segrar under året.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vass uppgörelse för stona i Kalmar
Nästa nyhet
Vass uppgörelse för stona i Kalmar

Vass uppgörelse för stona i Kalmar

När Kalmartravet arrangerar fredagens V64 har man fått ihop ett väldigt gediget startfält i Vilhelm Johanssons Minneslopp.

Loppet, som har 150 000 kronor till vinnaren, är öppet för fyra- och femåriga ston och har fått till en väldigt vasst startlista.

Tre fyraåringar, däribland Oaks-tvåan Mellby Briolett, tar sig an sju femåringar över lika villkor. Bland femåringarna finner vi bland annat BC-vinnaren Youana, M.T. Harmony och förra årets Stochampionatstvåa Your Highness.

2140 auto

1 Mellby Briolett – Kenneth Haugstad
2 Sunbeam D.K. – Nicolaj Andersen
3 Your Highness – Ulf Ohlsson
4 Youana – Johan Untersteiner
5 Sahara Fairytale – Christoffer Eriksson
6 M.T. Harmony – Peter Untersteiner
7 Isa Sånna – Filip Lejon
8 Radisyn America – Johnny Takter
9 Rica Neo – Peter Ingves
10 Sparkeld Face – Lutfi Kolgjini

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Amaru Boko tillbaka hos Bergh
Nästa nyhet
Amaru Boko tillbaka hos Bergh

Amaru Boko tillbaka hos Bergh

Amaru Boko gjorde rent hus i vintras men stoppades av en skada i början av sommaren. Nu är stjärnan tillbaka i träning hos Robert Bergh.

Sjuårige Amaru Boko var med i Elitloppet i fjol, då i regi Timo Nurmos. I höstad flyttades hästen till Robert Bergh och hos Bergsåkerstränaren inledde Amaru Boko succéartat.

Hingsten tog fyra raka segrar, inkluderat en i Gulddivisionsfinalen, och ytterligare en vinst under våren. Men inför starten i Norrbottens Stora Pris i mitten av juni fick Amaru Boko lämna återbud och ströks på grund av hälta.

Efter att ha tillbringat sin konvalescens hos Ove Svedin och Kenth Åkerlund är nu hästen åter tillbaka i träning inför en stundande comeback  hos Robert Bergh, skrivs på tränarens hemsida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åby: "Bästa loppet på mycket länge"
Nästa nyhet
V4 Åby: ”Bästa loppet på mycket länge”

V4 Åby: ”Bästa loppet på mycket länge”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon gjorde kanske ett av sina bästa lopp på mycket länge senast och väljer jag bara rätt väg i slutsvängen är placeringen i mål bra mycket bättre. Det var dessutom tuffa hästar emot den gången och på den fronten ser det mycket lämpligare ut nu. Kommer vi bara till från det här läget tror jag på bra segerchans. Barfota bak, säger Thomas Dalborg om Alvina Rich (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Spik Party – Hon är i bättre slag för dagen än vad resultatraden visar, och jag tycker hon är en outsider i dag. Hon är inte sämre än Ponpongirl för dagen och hon har för en gång skull lottats till vettigt utgångsläge. Barfota runt om som vanligt, säger Jeppe Rask i Flemming Jensens stall.

2 Rikki Tikki Tavi – Hon har mött tuffare hästar än vad hon stöter på här och hon ska räknas. Formen verkar god men hon är inte direkt startsnabb. Hon tävlar åter med skor runt om, säger Henrik Lund.

4 Popongirl – Hon gör debut för oss i dag och det ska bli kul att se henne, hon tränar bra inför den här starten. Hon har dock varit ifrån ganska länge inför detta, så Flemming kör nog ganska snällt med henne och jag ser henne som en av flera i loppet. Hon kommer att tävla barfota runt om, säger Jeppe Rask i Flemming Jensens stall.

10 Alvina Rich – Hon gjorde kanske ett av sina bästa lopp på mycket länge senast och väljer jag bara rätt väg i slutsvängen är placeringen i mål bra mycket bättre. Det var dessutom tuffa hästar emot den gången och på den fronten ser det mycket lämpligare ut nu. Kommer vi bara till från det här läget tror jag på bra segerchans. Barfota bak, säger Thomas Dalborg.

11 Moneypenny Face – Hon testade kort distans senast, eftersom ägaren ville se om hon kunde få lite fart på benen, men hon blev för het på kuppen. Det blev dubbla galopper så vi glömmer bara den starten och laddar för detta. Nu är det återigen ordinarie kusk vilket ska vara ett plus och dessutom bättre distans. Utgångsläget är inte det bästa för henne och inte heller Åby är väl optimalt då det alltid är någon som har speed kvar i benen. Barfota fram, säger John Jensen.

Lopp 2, V4-2

1 Aponi Bell – Hon har inte startat på ett tag och har heller inte jobbats i några tuffare tempon. Hon känns fräsch och fin på alla sätt men jag har svårt att bedöma henne redan nu. Jag vill mest se att hon sköter sig och gör ett bra lopp men en rysare får man väl beteckna henne som. Skor runt om, säger Lars Järpedal.

3 Ebba Greenwood – Hon duger bra i sådana här sammanhang men hon vill mest galoppera och hon gör mig besviken. Hon får denna gång prova att tävla barfota fram för första gången och då har jag i alla fall provat något nytt. Vi får se. Det har för övrigt regnat rejält i natt men nu på förmiddagen är det solsken och det är möjligt att banan bli riktigt fin. Lite svårbedömt även där, säger Veijo Heiskanen.

5 Pense Kloster – Hon var fin i debuten men led av halsproblem senast. Nu känns hon fin och vi hoppas och tror hon ska kunna prestera fint. Hon är grov i aktionen men det biter bra. Idag provar vi barfota bak. Veijos är kanske tuff emot, säger Peter Untersteiner.

6 Angela Rich – Hon uppträder lite orutinerat emellanåt men skötte sig fint som tvåa senast. Nu är det första bakom bilen men jag tror hon kommer öppna bra och sen får man se hur långt det räcker. Helt borta är hon väl inte, säger kusken Thomas Dalborg.

9 Hope Bo – Hon har varit ifrån ett tag inför detta då hon är behandlad efter senast, hon känns fin men jag tror hon behöver lopp i kroppen. Hon har varit inne på banan och jobbat 1.23 full väg och kändes bra på det, men jag kommer att köra lite på chans i dag. Hon lättas från järnskor till aluminiumskor runt om, säger André Eklundh.

10 Bugatti S.L . – Hon fungerade inte alls senast och jag vet inte riktigt varför. Det hade inte att göra med barfotabalansen och vi siktar på att rycka skorna även denna gång. Annars är jag nöjd med hennes insatser och hon jobbar bra efter det, säger Ulf Stenströmer.

12 Fickle Shine – Hon har fin form men det blev ett tufft utgångsläge och givetvis en svår uppgift på open stretch-bana. Hon tävlar barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.

Lopp 3, V4-3

3 Roxy Trio – Hon var duktig vid segern senast och verkar ha tagit det loppet på helt rätt sätt. Nu är det väl tuffare emot men förutsättningarna ser bra och hon kan öppna bra. En hygglig slant är åtminstone i sikte men risken är att jag måste köra med tåskor fram denna gång, säger Jörgen S Wallin.

4 Dawning Dream – Hon har inte startat på länge, men hon har tränat väldigt bra inför detta och vi väntar oss en bra insats direkt. Jag tycker det är vår bästa segerchans i omgången. Barfota runt om, säger Jeppe Rask i Flemming Jensens stall.

6 Catch It – Han var duktig vid seger senast i Halmstad och han är fin i jobb efter det loppet. Det är några bra emot i dag, men han är bra själv också och jag tror vi är med och slåss om det. Han kan öppna bra och jag provar framåt. Inga ändringar, säger Anders Christiansson.

7 Thai Simoni – Han svarade för en mycket vass insats senast och formen är bra. Han duger klart bra i ett lopp som detta bara det klaffar med positionerna. Det är lite vingelrisk härifrån. Jag har inte planerat att ändra på något, säger Calle Göransson.

8 Denco’s Neelakilab – Hon har kunnande för att sluta långt framme men det är svårt att vara optimist från detta utgångsläge. Allt verkar bra med henne och hon har nu ett nyttigt lopp i kroppen. Det blir barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.

9 Simoni’s Natural – Det var synd på läget då hästen är rejält startsnabb. Formen verkar ok han får smyga med till en bra placering. Det går inte att besegra Flemming häst här. Min tävlar åter barfota bak, säger Henrik Lund.

Lopp 4, V4-4

3 Tristan Toro – Det verkar bra med honom men det är risk att det är någon som är för bra för honom här och en sådan som Forssells häst är kanske för bra. Vi kör honom barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.

5 Dakota Chip – Han ser ut att må bra och jag har inget att klaga på. Distansen ska inte vara några problem för honom och för min del så ser jag honom gärna i ryggar idag i lite av utbildningssyfte. Inga ändringar är planerade, säger Anna Forssell.

6 Prince Orlando – Han var riktigt bra som tvåa när jag körde honom näst senast, men senast var han tyvärr sämre. Hade han inte varit sämre senast hade jag trott på segerchans, nu får jag ligga lite lågt och i första hand hoppas på bättring. Barfota runt om, helstängt huvudlag samt jänkarvagn som vanligt, säger Johan Svensson.

12 Skogans Avec – Han hade tränat starkt inför vår debut men blev sjuk i den vevan och underpresterade. Han blev behandlad och har nu åter tränat starkt. Bland annat i lugnare banjobb. Han behöver dock troligtvis lopp i kroppen och läget blev tufft. Barfota fram, säger Riccardo Bianchi i stallet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny Takter-succé - Father Patrick före Nuncio

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson