ATG har stängt av det amerikanska spelbolaget Churchill Downs. Detta sedan ett spel på 19 miljoner registrerats på Plats under fredagskvällen.

Ett mycket märkligt spel registrerades på ATG via den amerikanska samarbetspartnern Churchill Downs till Östersundstravets tävlingar på fredagskvällen.

Ett spel på sammanlagt 19 miljoner kronor på spelformen Plats i kvällens åttonde lopp inkom från det amerikanska bolaget.

– Detta är i allra högsta grad ett onormalt spelbeteende. Vi har nu inlett en utredning och därför stoppat alla utbetalningar och allt spel från bolaget, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG till Kanal 75.

Det enorma platsspelet skedde på hästarna Rebeval (som vann loppet), Penny of Man (som slutade tvåa) och Excellent Launcher (blev oplacerad).

Churchill Downs är nu med omedelbar verkan avstängda av ATG och inga utbetalningar har genomförts. ATG har meddelat Lotteriinspektionen om händelsen och en utredning är tillsatt.

– Jag vill poängtera att ingen vinstutbetalning har skett till Churchill Downs. Insatsen från spelbolaget har räknats av från omsättningen. I kväll (fredag) har vi öppnat vinstutbetalning för övriga kunder, säger Magnus Lunner.

Du kan se resultatet från loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Harry Haythrow tvingas ställa in

Harry Haythrow tvingas ställa in

Comebacken dröjer för Harry Haythrow. Under fredagsförmiddagen fick hästen lämna återbud från Gulddivisionen.

I morgon, lördag var tanken att folkkäre Harry Haythrow skulle göra tävlingscomeback efter att ha varit ifrån på grund av skada sedan Copenhagen Cup i våras.

Men så blir det inte. Under fredag förmiddag har Harry strukits ur klassiga Birger Bengtssons Minne på Jägersro på grund av en halsinfektion. Återkomsten på tävlingsbanan dröjer alltså ytterligare en stund.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Noras Bean förbereds för comeback
Nästa nyhet
Noras Bean förbereds för comeback

Noras Bean förbereds för comeback

Efter starten i Olympiatravet fick han avsluta tävlingskarriären på grund av skada. Trodde alla. Men nu förbereds Noras Bean för en överraskande comeback.

Efter en kort men strålande tävlingssäsong 2014 vilken bland annat innefattade en seger i Prix de France på Vincennes fick Noras Bean lägga tävlingsskorna på hyllan sedan han strukits kort före start i Olympiatravet.

Hästen hade problem med kotsenskidorna, var i behov av en längre vila och beslut togs om att låta nioåringen sluta tävla och bli avelshingst. Noras Bean tackades till och med av på hemmabanan Axevalla.

Men nu verkar det som om den elvafaldiga miljonären överraskande är på väg tillbaka mot en comeback. Sannolikt får vi återse Noras Bean på tävlingsbanan inom de närmaste veckorna.

– Vi har fortsatt att träna honom och han känns grym i jobben och om han kommer vara bra i ett banjobb i nästa vecka så är det inte omöjligt att han kommer starta, avslöjar tränaren Ulf Stenströmer för bjertorptrav.se.

Noras Bean som gjorde sin senaste start då han vann ett uttagningslopp till Olympiatravet på Jägersro i början av april, har alltså den senaste tiden tränats på för fullt.

– Det känns nästan lite pinsamt att göra en sådan här comeback då vi sagt att vi slutat tävla med honom, men dels fick hästen så lite ston och dels hade jag gåshud i flera timmar efter att han fick sträcka ut på Axevalla i samband med avtackningen. Han kändes helt otrolig och har känts jättebra efter det, säger Stenströmer och avslutar:

– Han kommer givetvis inte starta om han inte är ”110 %” och att han tycker det är kul, det behöver ingen fundera på. Han ska kunna tävla mot eliten så som han gjort de senaste åren.

Läs även: Noras Bean avslutar tävlingskarriären 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Untersteiner champion i Tingsryd
Nästa nyhet
Untersteiner champion i Tingsryd

Untersteiner champion i Tingsryd

Johan Untersteiner har tagit sitt första banchampionat i karriären. Det då han segrade flest gånger under årets på Tingsrydstravet.

Under torsdagen avslutade den småländska mileovalen i Tingsryd sin tävlingssäsong för året och det blev Halmstads Johan Untersteiner som tog flest segrar och därmed ordnade kuskchampionatet.

Unge Untersteiner hade ett fint läge att fixa championatet redan före tävlingsdagen och då han tog en tidig dubbelseger (med Sponsor och Twitter Sisu) var spänningen snart över. Totalt blev det åtta fullträffar i Tingsryd för säsongen.

Kalmartravets Fredrik Persson, som blev tvåa i kuskligan, tog hem tränarchampionatet i Tingsryd.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Jägersro: "Det är en superhäst det här"
Nästa nyhet
V65 Jägersro: ”Det är en superhäst det här”

V65 Jägersro: ”Det är en superhäst det här”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har varit skadad inför den här starten och därför varit borta länge, och i första hand hoppas vi att han gör ett bra lopp. Det handlar dock om en kanonhäst i grund och botten och trots långt uppehåll kan han runda samtliga ändå. Han känns väldigt fin i träning och det är en superhäst det här. Barfota runt om, säger Francois Travert om Gordonston (V65-6).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Jägersro. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Shoemaker – Han gör debut för oss i det här loppet, och vi får se hur han agerar. Vi känner inte hästen helt ännu, men han ser väldigt fin ut i jobb i varje fall. Det sista loppet han gjorde i Tyskland var inte bra och visst är han svårbedömd, men i jobb är han trevlig och bra. Jocke bestämmer balansen efter värmningen, säger Francois Travert.

3 Fleetfoot Hanover – Hon var lite sliten på slutet men har nu laddat om och hon känns klart fin. Jag tycker hon känns klassig och jag räknar med en bra insats här. Det är en fin häst och det blir barfota runt om, säger Peter Untersteiner.

5 Cherion Tooma – Hon återkommer efter tävlingsuppehåll och känns fin i jobben. Vi får se vart hon står men hon gör allt som oftast sitt i loppen. Läget är bra men jag kan inte motståndet så bra och på det hela taget tror jag det blir svårt att vinna. Skor runt om, säger Ann-Carin Bronsman.

8 Handsome Knight – Han har bättre form än vad resultatraden visar, men utgångsläget den här gången blev dåligt och han är väl på sin höjd ett platsbud. Inga ändringar, säger Ola Samuelsson.

9 Mr Big – Han har gjort två lopp efter operation och vila, och jag tycker att han har gått bra. Senast fick han rygg på ledaren, men det blev tyvärr fjärde invändigt efter ett varv. Han var lite seg runt sista sväng, men när tussarna drogs in mot upploppet tog han tag i grejerna igen och gick bra. Jag både tror och hoppas att han blir allt bättre. Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

Lopp 2, V65-2

3 Dancing Pride – Han har den bästa uppgiften framför sig på länge i dag, men jag har haft två hästar den senaste tiden som inte alls presterat och det gör givetvis att jag känner mig lite osäker. Allting är normalt med honom i träning i varje fall och jag hittar inga fel på honom, men det har jag inte gjort på de andra hästarna heller. Barfota runt om som senast, sedan kommer jag ändra lite i huvudlaget till någon form av stängt huvudlag men jag har inte bestämt till vad ännu, säger Jörgen Åsén.

5 Liberty Pellini – Hon startade i monté senast och fick en tuff öppning på loppet, men jag tyckte hon ändå gick stabilt och bra. Hon känns väldigt fin för dagen så sköter hon sig tror jag hon har rätt bra segerchans. Barfota fram den här gången, säger Thomas Uhrberg.

8 Havbergs Fifi – Hon är klart bättre än raden och gjorde det bra senast efter en tung resa. Hon trivas bäst när hon får vara med där framme och från det här utgångsläget hoppas jag att Cecilia provar rejält från start. Risken finns såklart att de bli hängande men utan strul är en framskjuten placering fullt möjlig. Barfota runt om, säger Sören Bertilsson.

9 A.U. Bismarck – Han var en trevlig bekantskap och vann på ett bra sätt när jag körde senast. Det är tydligen sådana lopp han ska ha enligt tränaren och vi siktar på ett liknande upplägg. Jag hoppas på tempo så får vi kliva in i handlingarna till slut, säger kusken Bo Örberg.

10 Passing Lane – Han har inte startat på ett tag men tränar på fint och kommer med skaplig form. Han kanske inte kommer vara på topp och fick dessutom trist läge. Dock fick vi bästa kusken och en framskjuten placering är inte alls omöjlig. Barfota fram, säger Dan Widegren.

Lopp 3, V65-3

1 Jenni Mauritz – Hon var duktig senast men blev lite hindrad i slutsvängen och det tog ett litet tag innan hon tände om. När hon väl fick upp farten bet det bra och det fanns krafter kvar i mål. Nu har vi fint utgångsläge och jag är sugen att prova i ledningen den här gången. Jag är förhoppningsfull. Inga ändringar, säger Jenny Mauritzsson.

2 Blue Tee – Hon var nedsatt av en lätt infektion senast, men satt ändå lite halvfast till slut. Det handlar om en fin märr och fin travare och hon kommer bli bra när hon växer i sin kropp. Jag tycker det ser bra ut för hennes del den här gången. Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

6 The Paradise Park – Hon var duktig senast och galoppen senast var inte hennes fel då det var en trång situation. Hon är inte så startsnabb men stark och borde kunna en 14-tid. Det kan bli barfota runt om för första gången nu men vi avvaktar och ser. Hon är inte direkt startsnabb men bör greja en framskjuten placering då hon verkar bra i ordning, säger Kaj Holm.

7 Going Popp – Hon har inte fungerat fullt ut ännu, hon har blivit lite stressad i volten och inte fått till det. I dag är det autostart vilket jag ser som ett klart plus, och jag räknar med en bättre insats. Innan jag tror allt för mycket på henne måste hon visa bättring i lopp, men hon tränar bra och har alltid gjort och jag har blivit besviken på att hon inte fått visa sin kapacitet ännu. Skor runt om som vanligt, däremot kan det bli aktuellt att jag byter ut det öppna huvudlaget mot någon form av stängt, säger Christoffer Eriksson.

8 Lover Broline – Hon gick rätt skapligt senast, hon hamnade dåligt på det men avslutade bra. Formen är det inga fel på, men utgångsläget i dag blev inte alls bra och det känns som hon måste vara med där framme direkt för att göra sig aktuell. Jag ligger lågt. Inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.

9 Bear Mail – Hon gick i mål med krafter kvar senast och känns väldigt stark och fin för dagen. Skulle det klaffa lite under vägen ska hon duga bra här. Barfota fram den här gången, säger Stefan Persson.

10 Eila Laday – Hon gjorde ett bra lopp senast vid seger och känns lite på gång, men hon har otur med spårlottningen hela tiden. Vi hänger med och kör till slut, sedan får vi se hur många hon plockar helt enkelt. Inga ändringar, förutom att hon har chans på rycktussar för första gången i lopp i dag, säger Michael Lönborg.

Lopp 4, V65-4

2 National Pe – Han laddades lite för hårt senast så det blev galopp och i starterna innan har utgångslägena varit usla. Nu fick vi äntligen fina förutsättningar och jag tycker att motståndet såg aningen ihåligt trots att konkurrenterna har tjänat mer pengar än honom. Det blir barfota runt om och jag tycker inte att han behöver vara borta, säger Bo Örberg.

3 Alec Hornline – Han känns jättefin för dagen och jag tycker han har bra vinstchans i dag. Jag siktar givetvis på ledningen. Samma balans och utrustning som senast, säger Roger Malmqvist.

4 Jarl af Solnäs – Han blev lite väl frän senast men allt verkar bra i jobben efter senast. Vi kör honom barfota runt om och jag är nöjd med honom för dagen. Det var dock synd att vi fick startsnabb och bra häst invändigt om oss, säger Peter Untersteiner.

6 Alfas Giacomo – Han hade halsinfektion senast, men var riktigt fin i Visby gången innan det. Han känns fin för dagen, men är kanske bättre på längre distanser. Inga ändringar, säger Thomas Uhrberg.

9 Absint – Han har gått bra i de två senaste starterna och formen är fin. Bakspår över kort distans är väl dock inte optimalt, och därför ser jag honom som platschans i första hand. Barfota runt om som senast, säger Kasper K Andersen.

11 Bertille Va Unia – Hon har galopperat i två raka kvallopp och det är en häst som inte alls ska gå med voltstart, hon klarar helt enkelt inte det. Efter galopp i senaste kvalet gick hon bra och hon ser också fin ut i jobb här hemma, men hon har inte fått något riktigt lopp i kroppen på länge så jag tror hon behöver loppet innan hon är på topp. Barfota runt om, säger Francois Travert.

Lopp 5, V65-5

1 Hard Bargain – Han pullade lite för mycket på mellanvarvet senast och blev trött till slut, och jag ska därför ändra lite i utrustningen på honom till den här starten. Han gillar normalt dessa förutsättningar då han är stark, och fungerar han bara så tycker jag att han jobbar så pass bra att han ska vara med i matchen, säger Ola Samuelsson.

5 Tohio Gilbak – Han hade bara två banjobb innanför västen inför sin comeback men vi var väldigt nöjda med insatsen. Han fick upp farten rejält sista biten och borde vara ännu bättre nu. Jag tycker att han har återhämtat sig på ett bra sätt efter det och med den insatsen i färskt minne måste jag tro rejält på honom den här gången. Skor runt om, säger Dan Widegren.

6 Morpheus – Han var duktig senast och jag hoppas att formen fortsatt är lika bra. Han känns i alla fall fin i jobben och nu får vi se hur han står sig på distansen. Jag tror inte det ska vara några problem och vi får också se hur han kan öppna. När Johan körde näst senast var de med hyfsat bakom bilen men nu sist bråkade han lite för Admir. Skor runt om, säger Ann-Carin Bronsman.

7 Victor Crown – Han har startat i danska årgångslopp och jag tycker han har fin kapacitet för klassen, och då han gynnas av aktuell distans tycker jag att han ska räknas i dag. Eventuellt blir det barfota fram i dag, det är i så fall andra gången i karriären och det är en fördel för honom, säger Kasper K Andersen.

9 Royal Bee – Han tränar jättebra och han kan nog vara med långt fram i dag. Han blev kraftigt störd i Halmstad senast, men kändes enligt Micael jättefin i övrigt. Inga ändringar, säger Sofia Kajrup.

Lopp 6, V65-5

2 Tiger Elkär – Jag var jättenöjd med hästen senast och formen verkar sitta där. Läget är dessutom bra och vi siktar barfota runt om som senast. Jag tror han har hov för att klara det. Han står lite hårt inne ï denna spårtrappa men jag ville ha ett bra läge och jag räknar med en bra insats, säger Lars I Nilsson.

3 Youwon – Hon är den bästa hästen som vi någonsin har haft, men hon har väldigt svårt för att trava i starten. Den dagen hon travar i starten blir hon väldigt svårslagen. Det ska bli intressant att se henne med Jörgen i dag, som jag tycker är duktig. Hon har verkligen farten i sig vilket hon bland annat visade i Derbykvalet i fjol då hon gick en 12-tid efter galopp, men mentalt får vi inte rätt på henne. Inga ändringar, säger tränarsambo Sofia Kajrup.

4 Snapshot D.K. – Han blev öm i en hov inna senast starten och vi fick stryka honom. Gången innan det fick han inte riktigt chansen och jag tror att formen ska vara bra. Nu är förutsättningarna intressanta och ledningen är inom räckhåll. Sen får man väl se hur tidigt Lövgrens häst kommer för den tror jag vi släpper till. Jag tycker annars inte att motståndet var lika tufft som han är van vid så helt borta behöver han inte vara. Vi kommer testa jänkarbike i värmningen så får vi se hur det faller ut. Barfota bak, säger Lousie Rohwer.

7 Bonito Hornline – Han vann i debuten för oss senast i Kalmar och jobbar på bra efter det loppet, normalt ska han gå framåt ytterligare till den här starten. Han kan vinna igen, men utgångsläget blev kanske lite väl långt ut bakom vingen för att vara optimalt så det måste lösa sig lite. Skor runt om som senast, säger Francois Travert.

11 Gordonston – Han har varit skadad inför den här starten och därför varit borta länge, och i första hand hoppas vi att han gör ett bra lopp. Det handlar dock om en kanonhäst i grund och botten och trots långt uppehåll kan han runda samtliga ändå. Han känns väldigt fin i träning och det är en superhäst det här. Barfota runt om, säger Francois Travert.

13 Baltazar – Han har haft allmänt svårt att duga sedan han kom till mig i slutet av juni månad. Han känsn fin på alla sätt men från det här läget har jag svårt att se att vi rundar alla. Barfota runt om, säger Håkan K Persson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ulf Ohlsson till 4000 segrar

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson