Det kan bli årets stora kallblodsmöte på Färjestad nästa lördag. Både Månprinsen A.M. och Tekno Odin är klara för Unionskampen.

Nästa lördag är det Unionstrav med V75 på Färjestad och dagens höjdpunkt Unionskampen för kallbloden ser ut att bli en riktigt härlig tillställning.

I går tackade Gunnar Melander ja till deltagande för den svenske ”kallblodskungen” Månprinsen A.M. som kommer med sju raka segrar. I dag, tisdag, meddelar Färjestad att hela det norska laget är klart och bland deltagarna finns: Tekno Odin.

Det stannar dessutom inte med bara dessa två superstjärnor, även kanonen Gylden Balder, Lome Brage (som nyligen slog Tekno Odin), Särpefanten och Föynland Kongen, utgör hela Norges synnerligen starka armada.

300 000 kronor är förstapriset i Unionskampen som avgörs över 2140 meter med bilstart. Tekno Odin vann loppet förra året där både Gylden Balder och Hallsta Lotus ströks på grund av sjukdom. Startlistan blir definitiv på söndag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Quid Pro Quo till Trotting Masters-finalen

Quid Pro Quo till Trotting Masters-finalen

Efter succén i Sundsvall Open Trot verkar det bli Trotting Masters-finalen i Köpenhamn för Quid Pro Quo. Svante Båth aviserar start i superloppet.

Då Sundsvall Open Trot gick i mål i lördags stängdes också rankningen för årets final i UET Trotting Masters. Vinnaren Quid Pro Quo avancerade upp till delad nionde plats och tar därmed plats i finalen på Charlottenlund den 14 september om så önskas.

Och så verkar det bli också. Till Dansk Hästväddelöb säger tränaren Svante Båth att han ämnar starta stjärnan i loppet.

Det är tolv hästar som ryms i finalen vars startlista ska bli definitiv efter helgen. Timoko tronar överst på rankningen före italienske Mack Grace Sm som startar i Campionato Europeo på lördag.

Ett par av de inkvalade franska hästarna är med stor sannolikhet inte aktuella för loppet varför hästar längre ned i listan kan komma att få plats.

Så här ser poängställningen ut:

1 Timoko, 3500 poäng
2 Mack Grace Sm, 3300
3 Univers de Pan, 2950
4 Roxane Griff, 2275
5 Napoleon Bar, 1850
6 Roi du Lupin, 1625
7 Pascia Lest, 1600
8 Up And Quick, 1500
9 Tiégo d’Etang, 1450
Quid Pro Quo, 1450
Commander Crowe, 1450
12 Owen Cr, 1300
Mosaique Face, 1300

14 Maharajah, 1250
Oasis Bi, 1250
16 Sanity, 1150
17 Support Justice, 1100
Solvato, 1100
Ready Cash, 1100
20 Panne de Moteur, 1000
Prussia, 1000
22 Reven d’Amour, 950
25 Ed You, 825

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Tarzan" har två i Campionato Europeo
Nästa nyhet
”Tarzan” har två i Campionato Europeo

”Tarzan” har två i Campionato Europeo

Stefan Melander har två hästar med då det italienska storloppet Campionato Europeo avgörs i Cesena på lördag.

Två svenskar är med bland den italienska eliten då Campionato Europeo ska köras på banan i Cesena på lördag. Båda från Stefan Melanders stall: tränaren själv kör System Performance medan Pietro Gubellini sköter Increased Workload. Petri Salmelas David Sisu var också anmäld till loppet men finns inte med i den definitiva startlistan.

Den italienske kungen Mack Grace Sm har vunnit loppet de två senaste åren och finns såklart med i startlistan även i år och lär tillsammans med Napleon Bar få axla favoritmanteln.

Campionato Europeo är ett heatlopp och avgörs under samma förutsättningar som Åby Stora Pris. Två heat körs med startnummer i omvänd ordning och vid två olika heatsegrare koras slutvinnaren genom ett skiljeheat.

Banan i Cesena mäter 800 meter och endast sex hästar ryms i det främre ledet bakom bilen. Loppets samlade prissumma är 187 000 euro. Startlistan till det första heatet (alltså omvänd ordning i det andra) ser ut så här:

1660 auto

1 Napoleon Bar – Enrico Bellei
2 Linda di Casei – Andrea Guzzinati
3 Orsia – Alessandro Gocciadoro
4 Louvre – Federico Esposito
5 Mack Grace Sm – Roberto Andreghetti
6 System Performace – Stefan Melander
7 Lotar Bi – Alessandro Raspante
8 Newyork Newyork – Lorenzo Baldi
9 Increased Workload – Pietro Gubellini
10 Positano d’Ete – Mario Minopoli J:r
11 Osasco di Ruggi – Roberto Vecchione
12 Mineiro As – Lorenzo Besana

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: "Håller riktig toppform"
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: ”Håller riktig toppform”

V4 Hagmyren: ”Håller riktig toppform”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gör det bra mest varje gång och håller riktig toppform. Han bör duga bra i detta lopp och kan vinna. Allt är väl i jobben och inga ändringar är planerade, säger Jan Ove Olsen om Karlängs Filip (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Hagmyren. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Haga Drigo – Han gjorde ett bra lopp senast men kunde liksom inte svara när det drog ihop sig. Formen sitter där den ska och distansen nu tror jag är en fördel. Läget passar också bra och jag tror på en framskjuten placering. Skor runt om, säger Håkan Persson.

4 Bäcklös Amalia – Hon känns som hon ska inför den här starten, men hon har inte startat på länge och jag ligger lågt. Aktuell distans tror jag inte är en fördel för henne, och det är ett invändigt lopp och en slant som gäller. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt, säger Nicklas Blom.

7 Eldpil – Han är snabb men osäker. Nu gör vi lite ändringar och provar bland annat barfota bak. Läget bör passa fint för felfritt och utan galopp så har jag mest känsla för honom av mina två i loppet, säger Hans-Åke Johansson.

11 Ty Balder – Han kan en del men kan galoppera när som helst. Han var duktig näst senast. Vi får se om Ohlsson kan trolla. Vi kör honom med skor runt om, säger Hans-Åke Johansson.

13 Närby Laser – Han tävlade barfota senast men det blev inget bättre och vi får se vad vi hittar på balansmässigt nu. Han var duktig näst senast men lite mattare senast. Han kan vara lite osäker i starten men sedan är han säker som ett lås. Han är stark och har viss chans åtminstone, säger Ingvar Nyberg.

14 Närby Panik – Han är väldigt orolig som häst den här, han är ängslig och nervös och i första hand måste han sköta sig. Sköter han sig kan han vara bland de tre främsta, men då måste det stämma för honom. Jag slänger på honom ett helstängt huvudlag i dag, men det har han haft tidigare. Skor runt om som vanligt, säger Hans Brunlöf.

Lopp 2, V4-2

1 Backes Giganten – Han var duktig vid seger senast och allting är fortsatt väl med honom efter det loppet, han känns väldigt bra hemma i jobb faktiskt. De skriver ned honom i en del tidningar, men det tycker jag är fel. Jag tycker inte loppet i dag är tuffare än senast, och jag har bra känsla. Han är snabb nog för att ta hand om ledningen med dessa förutsättningar, men taktiken är helt och hållet upp till kusken. Det är dock ledningen eller rygg ledaren som gäller för honom. Barfota runt om i dag bara banan tillåter, och han är lite vassare så, säger Åke Eriksson

3 Criminal Minds – Hon tränar väldigt bra och skulle hon tävla som hon tränar så vinner hon med 20 meter, men det verkar inte som hon vill det. Hon har alltid tränat bra, men jag får henne tyvärr inte att tävla som jag vill och jag vet inte vad som är fel. I dag kanske det kan vara läge att prova henne i ledningen, men hon har gjort mig så besviken att jag måste ligga lågt med henne. Inga ändringar, säger Lars Wikström.

6 Walk Away – Hon håller rätt så bra form och läget passar fint. Hon är inte alls oäven från start så vi får prova. Loppet ser öppet ut och hon kan nog vara med och hugga. Inga ändringar är planerade, säger Henrik Svensson.

7 Newman Tuna – Han har inte alls fungerat på slutet men känns fin i övrigt. Jag vill se att han sköter sig nu men samtidigt har vi lottats till bästa tänkbara förutsättningar. Både hästen och kusken är startsnabba och kommer de till ledningen hoppas jag de provar där. Jag tror att hästen tagit samtliga segrar från spets och vi får så hur långt det räcker denna gång. Barfota runt om, säger Niclas Torstemo.

113 Global Millionaire – Han verkar vara i fin form och passar bra med ryggresa. Senast kunde han inte ta något över upploppet. Det blir skor runt om då han är för stor och har för dåliga fötter för barfota, säger Anneli Öberg.

Lopp 3, V4-3

1 Järvsö Jörgen – Han var duktig senast och kommer vi iväg hyggligt från start, vilket jag har svårt att värdera, så kan vi nog greja en rätt bra placering. Det var dock något bra emot. Skor runt om, säger Jan Ove Olsen.

2 Starelv Odin – Han gör första starten för oss och det blir spännande. Han har mest visat galopp tidigare men uppträder mycket stabilt och bra hos oss. Vi har ändrat en del i träningsupplägg och han rids i sanden. Han var med i ett provlopp efter montékvalet senast och visade 1.27 i femhundra meter. Distansen passar och det blir skor runt om. Kan vara en rysare om han nu fortsätter sköta sig, säger Anneli Öberg.

4 Essis Lille Alfred – Han har varit ifrån ett tag inför detta då han är behandlad efter senast, men jag har trimmat på honom ganska bra här hemma och jag är nöjd med honom. Uppgiften i dag såg dock ganska tuff ut, spår fyra i volt är väl inte optimalt för honom och de på tillägg kommer nog vara på honom direkt. Inga ändringar, säger Tomas Pettersson.

10 Karlängs Filip – Han gör det bra mest varje gång och håller riktig toppform. Han bör duga bra i detta lopp och kan vinna. Allt är väl i jobben och inga ändringar är planerade, säger Jan Ove Olsen.

13 Mitt Hjärtas Frode – Han har börjat hålla sig på benen i de senaste starterna och jag tycker han blir allt bättre. Jag är fullt nöjd med honom men vi står byngligt till över kort distans denna gång och jag tror han får svårt att vinna. Han har en bra avslutning och kan säkert knipa ett par placeringar sista biten. Skor runt om, säger Håkan Persson.

15 Faks Nils – Han löper jämnt och bra och satt fast senast. Om det strular för de bästa så kan han segerstrida men det är ingen het chans. Inga ändringar, säger Jan Ove Olsen.

Lopp 4, V4-4

2 Catch the Cash – Hon var duktig senast och bör duga fint. Hon kan vara lite lurig om man jagar på henne första biten men med tre hästar på volten bör det vara lugnt. Vi har bytt foder för två veckor sedan och det kan vara en liten brasklapp men hon har inte visat något negativt och är inte lös i magen eller så. Skor runt om och helstängt huvudlag igen, säger Thomas L Larsson.

5 Yatzy Brick – Hon är bra i grunden och fick det för tufft senast i första starten efter långt uppehåll. Hon var godkänd och kan greja en fin placering. Ohlssons styrning ser segerfarlig ut. Hon tävlar med skor runt om, säger Jan Ove Olsen.

8 zätakicken – Det är en helt ok-häst som gör det hyggligt men utan att uträtta några stordåd. Allt verkar väl med spåret oroar en hel del och det är galopprisk. Skor runt om, säger Jan Ove Olsen.

9 Kenedisa Rollax – Hon gör jämna och bra lopp hela tiden och hon är jämn och säker, men jag har sett Catch the Cash i lopparkivet och den har jag respekt för. Hon hade inför senast varit ifrån ett tag så hon bör gå framåt med det loppet i kroppen, och hamnar vi bara hyggligt på det så går hon säkert bra till slut som alltid. Tanken är att hon ska få tävla barfota bak för första gången i dag, säger Olle Carlsson.

11 Regency – Han har haft väldigt svårt att sköta sig på sistone och måste visa bättring. Hästen känns bättre i år än föregående men vi får försöka lotsa honom runt felfritt i första hand. Vi kommer testa att stäng in honom en aning men kör med skor som vanligt, säger Susanne Österberg.

12 L’Amiral Courbet – Han gick rätt hyggligt till slut senast som tvåa, och då han hade varit ifrån inför den starten borde han vara förbättrad till i dag. Man fick dock ingen direkt känsla senast att det bara är en häst man kör ut och vinner med, och jag tror vi får svårt att blanda oss i segerstriden, säger Tomas Pettersson.

15 Queen Cash – Hon var jättefin i Bollnäs som trea näst senast, senast blev det struligt för henne från start och hon gjorde bort sig med galopp. Hon har väldigt svårt med tävling och spänner sig, och även om jag är nöjd med henne rent allmänt för dagen måste hon i första hand sköta sig. Hon har gått felfritt två gånger av 13 hittills och det säger ganska mycket. Kunnandet är det annars inget fel på. Inga ändringar, säger Lars Wikström.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
USA-äventyr väntar för Commander Crowe
Nästa nyhet
USA-äventyr väntar för Commander Crowe

USA-äventyr väntar för Commander Crowe

Det ser ut att bli ett äventyr till USA för Commander Crowe. Åby Stora Pris-vinnaren laddas för möten med Sebastian K. på andra sidan Atlanten.

Efter den imponerande segern i Åby Stora Pris började det ryktas om att Commander Crowe var aktuell för en resa över Atlanten och USA i höst. Elvaåringen har blivit inbjuden till Breeders Crown som avgörs den 22 november.

Nu verkar det som om äventyret blir av – och det blir dessutom troligen flera starter i Nordamerika. Det uppger franske travjournalisten Gerard Forní för travronden.se efter samtal med tränaren Fabrice Souloy.

Commander Crowe väntas göra sin debut i USA i Allerage Farms Open på The Red Mile som avgörs den 5 oktober i samband med Kentucky Futurity, med kvalificeringar en vecka tidigare. Därefter väntar nya ”VM-loppet” Invitational Trot på Yonkers den 25 oktober. Båda dessa lopp finns även med i de preliminära planerna för Sebastian K.

Längre fram i höst väntar sannolikt då Breeders Crown som avgörs på Meadowlands den 22 november, med uttagningslopp en vecka tidigare.

Commander Crowe ströks inför den tilltänkta starten på Lunden i går, söndag. Hästen finns heller inte med i Campionato Europeo i Cesena till helgen. Huruvida hästen ska starta i Trotting Masters-finalen den 14 september är i nuläget oklart.

Läs även: Commander Crowe mot Sebastian K. i USA?

Läs även: Commander Crowe kom inte till start 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Startlistorna klara: Så avgörs Svenskt Travderby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson