Nu har Björn Goop vunnit även det danska Derbyt. Med Tomas Malmqvist-tränade Tumble Dust blev det en överlägsen seger på Charlottenlund.

Danskt Travderby avgjordes under söndagen på Lunden och det blev en favoritseger genom svensktränade Tumble Dust som visade sig vara huvudet högre än sina kullkompisar då det var Derbydags.

Björn Goop körde Tomas Malmqvists Crazed-son och det blev resolut körning från första början. Efter ett halvvarv hade Tumble Dust kört sig till ledningen och andrahandsfavoriten Tycon Conway Hall kröp ner i vinnarhålet.

Med Tumble Dust väl i ledningen tilläts tempot att lugnas ned och det stod tidigt klart att ledaren skulle bli svårslagen denna eftermiddag. In mot sista sväng höjde så Goop farten och Tumble Dust skaffade sig direkt några längders försprång.

Bakom kom Tano Bork snabbt via spåren men det var allt för långt fram för att på något sätt hota Tumble Dust som lätt gick ifrån sista biten över upploppet. Segertiden skrevs till 1.14,7a över 3000 meter. Förstapriset var 600 000 danska kronor.

– Jag hade bästa hästen och ville köra i ledningen hela vägen idag. Han har enorm kapacitet och kan utvecklas ytterligare om huvudet hänger med. Han kan bli ofokuserad och sluta springa innan mål men på sista tiden har han skött sig fantastiskt bra och när jag fick ur bomullen så svarade han bra. Det är det här man önskar att man har en sådan här komplett häst som går över alla distanser. Jag är mycket stolt och glad, sa Björn Goop efter segern enligt Kanal 75.

För Björn Goop var det här första segern i Danskt Travderby. För Tomas Malmqvist var det andra; 2009 körde Johnny Takter in hans Nice Little Ärt till segern.

Skrällen Tano Bork blev tvåa och Tango Vang, som travat i dödens, höll bra som trea. Tycon Conway Hall tröttnade och slutade oplacerad. Ulf Stenströmers Tokio Hotel Hall slutade femma trots inledande galopp. Samma gångart ägnade sig Ola Karlssons Tor Mento åt.

Stoderbyt kördes redan på lördagen och det blev seger för Jean Pierre Dubois storfavorit Tast of Bourbon som vann på fina nya löpningsrekordet 1.12,2a över 2000 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Harry Haythrow gör comeback i Guld

Harry Haythrow gör comeback i Guld

Derbyhelgen på Jägersro stundar och redan på lördag bjuder Malmöbanan på en trevlig V75-omgång. I Gulddivisionen gör Harry Haythrow comeback mot ett starkt motstånd.

Det är Birger Bengtssons Minne som utgör Gulddivisionen denna vecka, ett lopp som Harry Haythrow vann i fjol och som hästen passande nog nyttjar som comeback i år.

Publikfavoriten har inte setts på tävlingsbanan sedan Copenhagen Cup i mitten av maj på grund av en skada.

Motståndet utgörs av tuffa kamrater så som Occhione Jet, tvåa i Hugo Åbergs och senast Guldvinnare på Romme, dubble Derbyvinnaren Mosaique Face som senaste galopperade i Åbergs och Magic Tonight.

450 000 kronor är förstapriset i European Championships for 3 years old, EM för treåringar, och startlistan är fylld av segervana ynglingar från Europa, däribland färske E3-vinnaren Sheava Vik och vasse Jontte Boy.

Här är startlistorna:

Gulddivisionen, 1640 auto

1 Kaffir Face – Adrian Kolgjini
2 Standout – Ulf Ohlsson
3 Occhione Jet – Erik Adielsson
4 Democrat – Per Lennartsson
5 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
6 Kadett C.D. – Robert Bergh
7 Rutger Raket – Thomas Uhrberg
8 Arazi Boko – Björn Goop
9 Harry Haythrow – Peter Untersteiner
10 Mr Picolit – Stefan Söderkvist
11 Magic Tonight – Örjan Kihlström
12 Nouvelle Pelle – Flemming Jensen

EM för treåringar, 2140 auto

1 Expo Express – Arnold Mollema
2 Winston Sisa – Steen Juul
3 Easytowin – Johnny Takter
4 Saphire Bi – Örjan Kihlström
5 Jontte Boy – Jorma Kontio
6 Da Vinci B.R. – Kenneth Haugstad
7 Kickans Girl – Roger Pettersson
8 Othello Tilly – Björn Goop
9 Ewald F. Boko – Conrad Lugauer
10 Sheava Vik – Johan Untersteiner
11 Coolwater In – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Romme

Måndag: V4-tips till Romme

Omgången: Derbyveckan slår upp portarna där Romme är först ut på programmet. En normalomgång får man väl kalla detta och jag tycker att ett par hästar höjer sig över mängden i varje lopp. Speciellt i första där min spik kommer i form av 3 Yes We Can som måste ha bra chans att städa av det här gänget.

Spiken: 3 Yes We Can (V4-1)

Dubbelspiken: 1 Starbec’s Thaifly (LD-2)

V4-förslaget (x10)
V4-1: 3 Yes We Can (res 2-4)
V4-2: 1,4,5,6 (res 3-8 )
V4-3: 1,7,10 (res 4-8 )
V4-4: 1,3,6,11 (res 2-10)

1x4x3x4 = 48 rader

960 kronor

Dubbelförslaget
5,6 – 1 x 300
1,4 – 1 x 200

 

V4-1

RANKING A: 3 B: 2-4-1-8-6 C: 7-5

Spetsanalys:
J.L’s Buv tar täten och loppets huvudnyckel är om Hans G Eriksson provar där eller inte.

Loppanalys:
Bara åtta hästar till i detta lopp över sprinterdistans och tre med chans om ni frågar mig. Givna förstahästen är 3 Yes We Can som var bra på Halmstad i början av juli och på Axevalla gången efter kunde han inte ta så mycket från femte ytter i en 09-avslutning där Jeppas Maxi vann. Det här gänget ska han kunna lägga på rygg alla dagar i veckan och även om han inte blir släppt till ledningen borde han hitta vettigt slagläge hur som helst i det lilla fältet. Sen ska han kunna låta klassen tala och jag spikar!

2 J.L’s Buv spurtade bra som fyra senast bakom vinnande Rico Follo och har nu lottats till bästa tänkbara förutsättningar. Min känsla är att detta är en frontrunner och över den här distansen är jag inne på att Hans G Eriksson testar i spets. Inte helt ofarlig då men står inte emot Witasp till slut.

4 Exclusive Pointer var ute mot J.L.’s Buv senast men orkade inte riktigt fullfölja i tredjespår sista biten. Får han chansen att speeda kan han flytta på sig rejält.

8 Free To Dance är en typ jag verkligen gillar men fick ett mindre bra utgångsläge och korta häcken känns dessutom som fel distans för honom. (12 segrar – ingen på 1640 meter)

V4-2

RANKING A: 6-5 B: 1-4-3-8-9 C: 7-10-2

Spetsanalys:
Ima Carisma är kanske snabbare i volt än bakom bil men är en tänkbar spetskandidat. Körs troligen inte där och både Interlace och Yoga Brick vill överta.

Loppanalys:
Stolopp över 2140 meter där 5 Yoga Brick kommer att spelas till favorit trots att mycket talar mot. Timo Nurmos travare har mött betydligt tuffare motstånd än vad hon ställs mot idag men formen är minst sagt tveksam eftersom hon inte tävlat sedan i slutet av juni. Solvallatränarens stall verkar dock vara på väg att hitta tillbaka efter en tids sjukdomar och stoet ska såklart inte avskrivas helt men jag tycker det finns roligare bud.

6 Dats Veronica vann ganska enkelt näst senast och är en het utmanare om segern denna gång. Stoet var inte som bäst senast men hade dåligt läge och är dessutom åtgärdad efter det. Morgan Ivarssons adept trivs bäst i den främre träffen och får tipsettan.

En som inte får nonchaleras är 1 Occasione Font som stod för en strong spurt senast och som har det perfekt läget. Sexåringen ska smygas in i det längsta för att komma till sin rätt och hon kan få loppet.

4 Interlace är inte så tokig i grunden och får nu kampera ihop med Torbjörn Jansson som kör i flytet.

V4-3

RANKING A: 1-7-10 B: 4-8-9-3-5-6 C: 11-12-2

Spetsanalys:
Här kommer det gå undan från start då flertalet ekipage är snabba ur startblocken. Research är en av dem men tar sig inte förbi Summer Flirt av egen kraft. Jimmi Ehlers tar kommandot direkt och jag blir förvånad om han släpper sett till hur han lät i förhandsintervjun.

Loppanalys:
Korta häcken igen och ett halvlurigt lopp. De mest betrodda jagar samma position och risken är att de neutraliserar varandra. Favoriten 4 Summer Flirt har bra form, perfekt läge och lär laddas rejält när bilen släpper fältet. Femåringen leder sedan loppet länge men frågan är om stoet orkar stå emot hela vägen. Jag är inte helt säker på det och står över henne då jag tror mer på bland annat 7 Research. Även han kommer försöka sno åt sig ledningen men riskerar en tyngre resa då jag tror det är upptaget där. Varenne-sonen tål att göra det själv och han knäcka samtliga den tunga vägen om så behövs vilket han visat tidigare.

Chansettan istället till 1 Starbec’s Thaifly som riskerar att bli över från innerspåret men som visade väldigt positiva takter efter vila senast. Lopp i kroppen nu och hittar Frida Asplund fritt fram i tid blir man att räkna med.

10 Rezor hade lite kräm kvar i tanken senast och har gått jämnt och bra varje gång på sistone. Skulle han bjudas in i matchen kan han mycket väl spurta ner samtliga.

8 Focus Håleryd är formstark men trivs bäst i täten och har dåligt läge. Detsamma gäller för 9 Ögder Spee som också känns bortlottad.

V4-4

RANKING A: 6-3 B: 11-1-2-10-13-7-8 C: 5-15-12-9-14-4

Spetsanalys:
Foxtrot Song har bästa läget men får rappa på för att svara ut Zakris Hornline om Jorma Kontio prickar ordentligt. Står mellan dessa men jag tror mest på den sistnämnda.

Loppanalys:
Dagens lurigaste lopp där förutsättningarna lyder voltstart och medeldistans.

6 Zakris Hornline visade fina takter i våras innan det blev en del galopper och nu återkommer sjuåringen. Det här känns som en duglig travare och springspåret är intressant. Han kan öppna bra på ”kör” och understödd av Jorma Kontio tycker jag att man känns intressant trots att formen kanske inte är som allra bäst.

3 Nordic Illusion klev fram och avgjorde på ett rejält sätt senast och hade visat uppåtform innan det. Kusken Per Nilsson verkar dessutom också vara kraftigt i medvind för dagen och man kan mycket väl blåsa till samtliga igen.

11 Main Danger segrade i ett enklare gäng näst senast men räckte inte riktigt till på Solvalla i den efterföljande starten. Har denne ojämne femåring vaknat på rätt sida är man absolut med på fotot.

1 Foxtrot Song kan vara en luring att se upp med. Kan öppna bra och oavsett om det blir ledningen eller inte kan man få loppet.

2 Undici Zoot tappade travet senast men hade problem med en hov då. Hästen har annars vettig form, bra utgångsläge och testas med återigen med Torbjörn Jansson. Den här sexåringen har inte helt lätt att hålla sig på benen och varningen för spåret är utfärdad.

10 Grande kan en del i grunden men är tufft anmäld och ska dessutom gå med framskor. Läget gör det dessutom ännu mer chansartat och jag står över.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Romme: "Bra chans om han trampar iväg"
Nästa nyhet
V4 Romme: ”Bra chans om han trampar iväg”

V4 Romme: ”Bra chans om han trampar iväg”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Han känns fin för dagen men var lite sämre senast och hade dessutom problem med en framhov. Nu tycker jag att motståndet känns ljummet och läget blev bra så jag räknar med en fin insats. Han kan vara osäker från det här spåret men trampar han bara iväg tror jag på chans. Vi kommer kanske testa halvstängt huvudlag idag men det ser vi efter värmningen, säger Jens Ekstam om Undici Zoot (V4-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Romme. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Oui di Poggio – Hon har gjort rätt bra lopp på slutet, hennes problem tidigare har varit att gå till slut men jag tycker vi fått henne att göra det i de senaste starterna och vi är nöjda med henne. Hon känns som hon ska göra i träning och hon börjar komma tillbaka. Jag har svårt att se henne vinna loppet, men jag tror på en bra insats och en framskjuten placering. Skor runt om samt norskt huvudlag som vanligt, säger Sophie Ställberg.

3 Yes We Can – Han slog i vagnen senast och galopperade. Han har gjort så någon gång tidigare. Han fick det lite lugnt därefter men allt verkar bra och uppgiften ser tilltalande ut. Vi tar det nog lite lugnt från början och försöker fälla alla till slut. Barfota fram eller skor runt om, säger Leif Witasp.

4 Exclusive Pointer – Han känns som han ska i jobb efter senast och allting är väl med honom, han är sig lik. Jag tycker det är billigare emot i dag än vad som har varit fallet på slutet. Han är den typ av häst som behöver sitt lopp i ryggar, får han det så tror jag han är med bland de tre främsta. Inga ändringar, säger Emma-Lina Eriksson.

8 Free to Dance – Han blir bättre och bättre och formen närmar sig, det börjar bli lite av hans årstid nu. Men, utgångsläget blev tråkigt och kan han vara trea-fyra härifrån så är jag nöjd med det. Barfota bak i dag, säger Claes Eskilsson.

Lopp 2, V4-2

6 Dats Veronica – Hon är åtgärdad efter senaste starten då hon bara var sådär men hon hamnade också långt bak. Nu är läget bättre eftersom hon trivs allra bäst när hon får vara med där framme men jag tar mig inte förbi de invändiga i starten av egen kraft. Det gäller att vi kommer till i loppet och med rätt resa är hon med där framme. Barfota runt om, säger Morgan Ivarsson.

Lopp 3, V4-3

1 Starbec’s Thaifly – Han känns som han ska för dagen och jag var nöjd med honom i det sista jobbet inför detta, och allting ska vara väl med honom. Det var ett tag sedan han hade innerspår, och jag kommer att ladda vad som går. Håller jag upp ledningen får han gå där, men han är inte så snabb ut så det är inte alls säkert att jag lyckas med det. Det ska i varje fall vara en fördel för honom att få gå på innerspår och jag tycker han ska vara med dom. Barfota fram i dag, det var ett tag sedan, säger Frida Asplund.

4 Summer Flirt – Hon var en liten besvikelse senast men ställs inför helt rätt förutsättningar nu. Vi testade dessutom barfota runt vilket gjorde henne aningen tassig. Ledningen är inom räckhåll och det är antingen därifrån eller efter en extrem smygresa hon ska vinna lopp. Vi kör med skor runt om och jag tror på chans, säger Jimmi Ehlers.

6 Certain Game – Han har aldrig vunnit för oss och jag väntar på det, och det känns som han blir bättre och bättre. Det är väl långsökt att tro på seger, men han känns fin hemma och jag både hoppas och tror på en bra insats. Inga ändringar, säger Sophie Ställberg.

8 Focus Håleryd – Han fick en paus över sommaren, men har hållits igång hela tiden och tränat på bra under hela perioden. Allting är väl med honom för dagen och det är den typ av häst som alltid gör sitt i loppen, men utgångsläget blev tråkigt och det drar ned chanserna rejält. Han är inte något hett segerbud härifrån som det känns. Inga ändringar, förutom att det blir jänkarvagn i dag och det har han bara haft en gång tidigare – då var han trea på Romme efter galopp, säger Joakim Elfving.

10 Rezor – Han gjorde ett fullt godkänt lopp senast och gick i mål med lite krafter sparade. Han känns fin efter det och verkar vara i bra slag för dagen men utgångsläget är aningen för dåligt för att han ska kunna blanda sig i segerstriden. Kan han vara trea-fyra är vi nöjda. Skor runt om, säger Fredrik Pedersen.

11 Hosianna – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet och hon kommer behöva lopp i kroppen innan hon är på topp, men det handlar om en jättefin häst som inte gör bort sig. Hon har tränat bra och länge inför detta. Skor runt om, säger Claes Eskilsson.

Lopp 4, V4-4

2 Undici Zoot – Han känns fin för dagen men var lite sämre senast och hade dessutom problem med en framhov. Nu tycker jag att motståndet känns ljummet och läget blev bra så jag räknar med en fin insats. Han kan vara osäker från det här spåret men trampar han bara iväg tror jag på chans. Vi kommer kanske testa halvstängt huvudlag idag men det ser vi efter värmningen, säger Jens Ekstam.

3 Nordic Illusion – Hon var duktig vid seger senast och allting är fortsatt väl med henne efter det loppet, och hon ska med senaste loppet i kroppen gå framåt ytterligare till detta. Hon avslutade 1.12 sista 700 senast med bra fart över mål, och jag tycker hon ska vara med där framme i dag också. Skor runt om som senast, däremot blir det öppet huvudlag istället för helstängt, säger Tomas Edman.

6 Zakris Hornline – Han har inte startat på ett tag eftersom han inte är helt lätt att hålla fräsch. Nu känns han formstark i jobben men vi har inte testat honom i några vidare tempon. Vi gör ett försök att se vart han står men jag tror inte att han kommer göra bort sig. Skor runt om, säger Ingela Engdahl.

7 Titus Rocket – Han skrynklade ihop sig senast men jobben sköter han på bra sätt och han borde kunna mycket bättre. Det kanske är inställningen som spökar men ett 18-jobb har han löst på mycket fint sätt. Inga ändringar i balansen, säger Leif Witasp.

8 First Star – Hon kändes faktiskt ovanligt bra i det sista jobbet inför den här starten, och löser det sig under vägen ska hon duga bra. Inga ändringar, säger Mario Di Lorenzo.

10 Grande – Han var positiv senast och formen verkar bra. Nu står vi lite hårt inne i loppet och vi smyger med för en hygglig placering. Hovarna är lite slitna på honom och idag blir det skor runt om men det gör ingen större skillnad på honom, säger Thomas Franck.

11 Main Danger – Han är väldigt upp och ned i sina prestationer, men har faktiskt fått bra i de två sista starterna och jag tycker också han känns jättebra för dagen. Jag hoppas och tror på en bra insats. Inga ändringar, säger Erik Svensson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Gävle
Nästa nyhet
Söndag: V64-tips till Gävle

Söndag: V64-tips till Gävle

Omgången:
Gävle arrangerar söndagens V64-omgång, och en helt ok omgång väntar. Jag tycker loppen i sig håller ganska ojämn nivå, och i ett par av avdelningarna i dag känns det som bara en handfull kan vinna. Jag nöjer mig med en spik i omgången.

Förutsättningarna i Gävle ska vara bra, runt 15 grader och uppehåll bör innebära fina förhållanden och som alltid är spets på Gävle guld värt. Gävle är tillsammans med Jägersro och Örebro en av de banor som jag tycker spetshästarna allt som oftast rinner undan på, även om de inte är ”bästa” hästen.

Bästa spiken:
3 Caddie Hera (V64-4) tycker jag står för klassen i gänget, och då jag dessutom läser tidig ledning på henne har jag svårt se henne förlora. Bästa spiken.

Dubbelspiken:
6 Trippa Undan (V64-6) känns spelvärd i dag, och jag går på henne på DD-tipset. Jag läser tidig ledning på henne med offensive Ove A Lindqvist, och därifrån ska konkurrenterna få jobba för att plocka ned henne. Eventuellt jänkarvagn i dag, vilket i så fall stärker min tro ytterligare.

V64-förslag:
V64-1: 1,3,5,7,8 (6-11)
V64-2: 6,7,12 (1-8)
V64-3: 1,3,7 (2-8)
V64-4: 3 Caddie Hera (1-9)
V64-5: 2,3,5,8,9,10 (12-4)
V64-6: 1,4,6,8 (11-7)
5 x 3 x 3 x 1 x 6 x 4 = 1080 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 9,10
DD-2: 6 Trippa Undan
2 rader x 300 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 2,3,5,8
DD-2: 6 Trippa Undan
4 rader x 100 kronor.

Analys Gävle V64-1:

Ranking: A: 3-7. B: 8-5-1. C: 6-11-10-4-9-2.

Spetsanalysen:
3 Uhlan Noir kan öppna bra, och blir svår att ta en längd på. Han bör ta sig förbi de invändiga ekipagen, och jag håller honom som klar spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Jörgen Westholm ska ses med bra chans på tidig ledning tillsammans med 3 Uhlan Noir, och i den positionen tycker jag att det normalt ska vara bra segerchans. Jag håller honom rätt högt den här och jag trodde på honom i ganska tufft V75-lopp senast, och han blir normalt inte lätt att plocka ned här. Han var dock svag senast på V75 från tät och har varit ifrån efter det, formen är därför ett litet frågetecken och garderingen är därför på sin plats.

7 Joker Stursk vinner oerhört sällan, men står verkligen på tur för seger och finns det någon ”rättvisa” så sitter han start där. Han höll farten bra utvändigt ledaren senast och har visat form en längre tid i tuff konkurrens, och kan Jansson bara undvika dödens med honom den här gången kan det vara dags.

8 Food Money underpresterade i Bergsåker senast men hade en rejäl virusinfektion den gången, och han har varit ifrån ett tag efter det. Nu är det dags igen och trots frågetecken för formen får han inte nonchaleras, han är bra för klassen och dessutom har han tidigare visat att han går bra över aktuell distans. Tål, vid någorlunda vettig form, alla upplägg.

5 B.B.S.Mandarino är lite upp och ned i sina prestationer, men kommer från stall i absolut toppform och har han en bra dag duger han. Han streckas, vilket även skrällen 1 Vermo gör. Vermo är inte så tokig i grunden och med lopp i kroppen efter lång vila kan skrällen vara ett faktum, på det fina utgångsläget.

Fem streck i V64-inledningen känns starkt.

Analys Gävle V64-2:

Ranking: A: 7. B: 12-6-1-8-11-9-10. C: 5-2-4.

Spetsanalysen:
7 Xray har visat att hon kan öppna snabbt, och får gälla som klar spetsfavorit från sitt springspår.

Loppanalysen:
7 Xray har inte vunnit lopp hittills, karriärens fyra inledande starter har slutat med tre andraplatser och ett tredjepris. I dag ska det dock vara vettig chans att hon avlägger maiden, och jag tycker hon är given tipsetta i loppet.

Senast i årsdebuten tyckte jag hon höll bra från ledningen i en snabb avslutning, och med det loppet i kroppen bör hon gå framåt rätt ordentligt till detta. Jag tycker det är en fin treåring som visade bra uppfattning redan som tvååring i fjol, och har bara senaste loppet satt sig rätt ska hon slås från tät på spetsgynnade Gävle. Hon är rätt liten som häst, men det ser ut att finnas en del utveckling i henne.

Jag tror mycket på spets och slut för Xray i dag, men vågar inte lita på henne fullt ut ändå. Jag garderar därför med en duo.

12 Queen of Hearts kunde inte hänga med till slut trots fin invändig resa senast på Solvalla, men det handlade om årsdebut för hennes del den gången och motståndet var dessutom tuffare då än vad som är fallet i dag. Hon visade i fjol som tvååring rätt bra fart, och med senaste loppet i kroppen ska hon gå framåt till detta. Timo Nurmos hästar går starkt för dagen, och trots iskallt utgångsläge ska hon inte nonchaleras.

Streck också för 6 Prahna som jag tycker löpt bra hittills, trots att hon efter åtta starter står utan seger. Hon kan inte öppna speciellt snabbt från start och viss vingelrisk finns därför från springspår, men lyckas Ulf Eriksson hitta ned med henne i vettig position så gör hon inte bort sig.

Normalt vinner Xray det här, men skulle hon svika så tycker jag att min duo bakom bör räcka. Jag tycker loppet håller ojämn klass, och jag känner mig trygg på min trio.

Analys Gävle V64-3:

Ranking: A: 7-3-1. B: 2-8-6. C: 4-9.

Spetsanalysen:
7 Carlos Dream har visat sig snabb från start, och jag håller honom som klar spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Jag tycker att tre hästar höjer sig över de övriga i det här montéloppet, och jag gör det enkelt för mig och låser loppet på dessa tre.

Tipset väljer jag att ge till 7 Carlos Dream som jag tycker visar väldigt fin form för dagen, han var totalt överlägsen vid seger senast och då han visat sig kunna öppna snabbt från start håller jag honom som spetsfavorit i loppet och därifrån ska han slås.

3 Chip Storm trivs dock under sadel och gör det bra varje gång, och han måste räknas tidigt. Senast hade han visserligen lite tur då han fick ledningen gratis 300 kvar, men han vann enkelt och det är en typ som visat att han tål de flesta upplägg.

1 Delux Håleryd missgynnas av sitt innerspår då han bara kan öppna medel från start och han riskerar att bli över härifrån, men det brukar lösa sig i montéloppen och då duger han gott. Han trivs ypperligt under sadel den här killen. Senast höll han tappert efter en tuff resa utvändigt ledaren, och jag tycker han visat jämn och stabil form en längre tid.

Dessa tre tycker jag ska vara huvudet högre än de övriga i loppet och jag skulle bli överraskad om det gick utanför dessa tre.

Analys Gävle V64-4:

Ranking: A: 4. B: 1-9. C: 10-8-2-12-11-7-5-6.

Spetsanalysen:
1 Romeo Frontline kan öppna bra och bör försvara sitt innerspår, jag tror dock knappast att Tomas Pettersson önskar svara tät när Jorma Kontio tidigt ställer frågan med favoriten 3 Caddie Hera.

Loppanalysen:
3 Caddie Hera har visserligen inte startat sedan i början av juni, trots det tycker jag att hon är motiverad favorit i det här loppet och jag väljer till och med att lämna henne ensam på kupongen. Trots att hon blir klar favorit, tycker jag hon är omgångens bästa spikförslag.

Timo Nurmos har de senaste veckorna visat att stallet är tillbaka på allvar, Timo har också hästarna väl förberedda när de kommer ut efter vila och då rapporterna på Caddie Hera är bra inför den här starten kan jag inte tänka mig annat än att hon är mogen en bra insats, och då blir hon väldigt svårslagen i det här loppet.

Jag tycker att Caddie Hera står för klassen i gänget, hon är van tuffare konkurrens än detta och då jag läser tidig ledning på henne har jag svårt att se henne förlora. Toppchans.

För de som letar gardering tycker jag att 1 Romeo Frontline är värst emot, han kan öppna snabbt från start och bör spetsa för att sedan söka favoritens rygg här och sedan lär han få fint lopp. 9 Dinozzo Yamoz har visat väldigt fin form på slutet och det är en fin modell tycker jag, men från bakspår lär han tvingas till grovjobbet på egen hand med Caddie Hera i front och då tror jag det blir tufft att besegra denne.

Analys Gävle V64-5:

Ranking: A: 9-10. B: 8-2-5-3. C: 12-4-1-6-7.

Spetsanalysen:
2 Bicc’s Hotshot och 3 Prins Alf om ledningen, där jag håller den förstnämnde som spetsfavorit då Prins Alf får svårt att ta en längd på denne sida vid sida. Tuff körning dock att vänta.

Loppanalysen:
Gävle är en riktig spetsbana, tillsammans bland annat Örebro och Jägersro är det en klar fördel att löpa i spets just på Gävle, och det är allt som oftast tufft att ta någonting från köposition på Gävle. Trots det väljer jag att hålla upp två hästar från bakspår i A-gruppen, nämligen 9 Pave the Way och 10 Berkut Boko. Detta av den enkla anledningen att jag tror på rejäl körning inledningsvis i det här loppet, och det kommer gynna den spurtstarka duon.

2 Bicc’s Hotshot kan öppna raskt från start och missar normalt inte ledningen med dessa förutsättningar, men 3 Prins Alf är även han väldigt kvick från start och det brukar sällan bli lugn inledning på loppen när han är med. Tomas Pettersson lär önska köra i tät med Bicc’s Hotshot på spetsgynnade Gävle över kort distans, och då Åke Sundberg lär prova rejält med Prins Alf inledningsvis är en tuff inledning på loppet att vänta och det gör att de bjuder in de övriga i matchen.

Pave the Way och Berkut Boko har båda rygg på dessa startsnabba konkurrenter, jag räknar därför med att de hamnar bra på det och då kommer dem inte bli lätta att stå emot till slut om det blir den tuffa inledning på loppet som jag tror. Bägge gick i mål med krafter sparade senast och såg bägge mycket fina ut, och jag tycker de känns spännande här. Jag spelar klart mest med den duon på Dubbeltipset.

Stefan Hultmans 8 Ponziopilato Stra är van tuffare konkurrens än detta och är normalt bästa hästen i det här sällskapet, men han blir tufft betrodd och även om han streckas på sin grundkapacitet tycker jag att han känns svårbedömd. Han återkommer efter längre vila, och stallformen hos Stefan Hultman tycker jag är ett stort frågetecken. Dessutom lämnar utgångsläget en hel del övrigt att önska, och för mig är han bara en av flera.

Jag streckar även skrällen 5 Atomic Rapida som visserligen blandar och ger en del i prestationerna, men han är inte så tokig och duger om han har en bra dag.

Analys Gävle V64-6:

Ranking: A: 6. B: 4-1-8. C: 11-7-10-2-9-5-3-12.

Spetsanalysen:
2 Finnskog Sjefen kan öppna snabbt, likaså favoriten 4 Titan Tabac som lär köras offensivt. 6 Trippa Undan är dock kvick om hon laddas, och med offensiva Ove A Lindqvist upp tror jag hon laddas rejält från start  i dag och då håller jag henne som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
4 Titan Tabac har gjort det bra varje gång i de senaste starterna, även om han endast blev tvåa näst senast så tyckte jag att han gick bra även den gången och han har sett fin ut en längre tid och är i bra slag för dagen. Han är bra den här och tål dessutom de flesta upplägg, så visst ska det vara vettig segerchans igen. Jag tycker dock att han blir lite väl stor favorit i V64-avslutningen, och då jag har en betydligt mer intressantare spelidé i loppet samtidigt som det rensar friskt bakom en favorit i avslutningsloppen väljer jag att gå emot. Det saknas inte motstånd i dag.

Jag väljer att ta ställning och spika 6 Trippa Undan på Dubbeltipset, jag tycker nämligen det är bra spelvärde i henne i dag och jag tycker hon känns kittlande. Jag har alltid hållit den här tjejen högt, och det finns mycket i henne. Hon är väldigt ojämn i sina prestationer tycker jag och därför är hon svår att räkna på, men i spets brukar hon kämpa hela vägen in i mål och då jag läser tidig ledning på henne i dag känns hon intressant. Hon kan öppna snabbt från start om man laddar med henne, och med offensiva Ove A Lindqvist upp i vagnen kan jag inte tänka mig annat än att hon laddas från start och sedan tycker jag hon ska slås på spetsgynnade Gävle. Tränare Bror Grönlund låter väldigt tillfreds med henne för dagen, och meddelar dessutom att det eventuellt blir jänkarvagn på Trippa Undan i dag. Hela vägen nu!

1 Järbo Harry vann direkt i ny regi senast och visade bra takter, med det loppet i kroppen lär han dessutom vara ännu bättre till i dag och från fint utgångsläge får han inte nonchaleras. Det får heller inte Jan-Olov Perssons 8 Järvsögutten göra, han är bättre än vad de senaste resultaten vittnar om och kommer han till från dåligt utgångsläge går ingen säker.

Fyra streck bör räcka i V64-avslutningen, där jag som sagt känner mycket för Trippa Undan i dag.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fullträff för Quid Pro Quo i Sundsvall Open Trot

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson