Reijo Liljendahl har klart med en superstjärna i stallet. Det är finske fantomen Brad de Veluwe som kommer till Solvallatränaren.

Reijo Liljendahl skördar allt större framgångar som tränare och snart anländer en kanontravare till stallet som för närvarande innehåller 75 hästar.

Det är finske stjärnan Brad de Veluwe som flyttas från Tuomas Korvenoja i Finland till Reijo. Det skriver trav365 på torsdagen.

Den sexårige Andover Hall-sonen är den kanske främsta travare som Finland fått fram på många år och på kontot finns drygt tio miljoner kronor. Hästen var en het kandidat till årets största lopp och nämndes som en av förhandsfavoriterna inför årets Elitloppet.

Men i år har Brad de Veluwe bara hunnit med två starter innan en skada satte stopp. Efter starten i Olympiatravet i april meddelades att hingsten drabbats av en gaffelbandsskada och var ordinerad uppåt tre månaders vila.

Nu är hästen friskförklarad och redo för tränas upp inför nya bataljer. Något som alltså kommer göras i ny regi.

– Hästen har varit borta en tid för en skada i ett bakben men har nu friskförklarats. Hästen anländer till Julmyra nästa vecka och det är med spänning jag ser fram mot att träna en sådan världsstjärna. Bara att hoppas han får hålla sig frisk och fräsch nu, då kan vi få roligt ihop framöver, säger Liljendahl till trav365.

Brad de Veluwe har vunnit 23 av sina 38 lopp och bland alla framgångar kan nämnas segrarna i Europaderbyt, Finskt Travderby och Kriterium, Sprintermästaren, Orsi Mangelli samt fjärdeplatser i både Elitloppet och Hugo Åbergs Memorial.

Läs även: Brad de Veluwe blir borta lång tid

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vassa fyraåringar på Sundbhyolm

Vassa fyraåringar på Sundbhyolm

När Sundbhyolm tar över nästa onsdag V86-omgång bjuder man bland annat på ett riktigt trevligt fyraåringslopp.

Solvalla, som är upptagna med STCC-tävlingar, lämnar över sin hälft av nästa onsdags V86-sport till Sundbyholm som delar omgången med Åby.

På Eskilstuna-ovalen har man fått ihop ett riktigt fint fyraåringslopp, för de i kullen som inte är aktuella för Derbyt några dagar senare.

70 000 kronor är förstapriset och i startfältet hittar vi bland andra Timo Nurmos nya jänkare Hamdalla som tog en imponerade seger under Jubileumspokalskvällen i sin Sverige-debut. Tvåan i samma lopp Charrua Forlan får chansen till revansch då han även finns med.

Utöver det kan nämnas Stig H:s vasse italienare Remo Gas och en formsökande Peter Haughton-vinnare i form av Aperfectyankee.

Så här ser startlistan ut:

2140 auto

1 Ari Ben – Örjan Kihlström
2 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
3 Wannacmyguns – Stefan Melander
4 Hamdalla – Jorma Kontio
5 Order by Keeper – Daniel Redén
6 Aperfectyankee – Jim Oscarsson
7 Remo Gas – Erik Adielsson
8 Västerbo Arthur – Torbjörn Jansson
9 Alphadoodle – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lome Brage på 20,1 - slog Tekno Odin
Nästa nyhet
Lome Brage på 20,1 – slog Tekno Odin

Lome Brage på 20,1 – slog Tekno Odin

Det var en riktigt vass Lome Brage som visade upp sig på Bjerke. På nya banrekordet 1.20,1 betvingade han bland andra Tekno Odin.

Bjerkes onsdagskväll inleddes med ett klassigt lopp för kallblodseliten där publiken fick se sjuårige Lome Brage ha uppvisning.

Med Per Oleg Midtfjeld i sulkyn blåste Bengt-Erik Persson-träningen till täten direkt och anförde i friskt tempo. Favoriten Tekno Odin klev tidigt ut i dödens, lade press på ledaren över sista bortre, men genom sista sväng provade Lome Brage istället att rycka undan.

Tekno Odin kunde aldrig komma i närkamp med Lome Brage som sprintade undan sista biten i härlig stil och klockades till snabba 1.20,1a över 1609 meter vilket betydde nytt banrekord. Det här var hästens femte seger i åttonde starten i år.

Tekno Odin blev tvåa på 20,4 och Norheim Järv trea på 21,0. Förstapriset var 30 000 norska kronor.

Du kan se loppet här (Lopp 1, Bjerke 27/8).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Framgångar för Goop i norska Derbykval
Nästa nyhet
Framgångar för Goop i norska Derbykval

Framgångar för Goop i norska Derbykval

Björn Goop höll sig väl framme då det kördes uttagningar till det norska Derbyt på Bjerke under onsdagen. Han kvalade in två till final i både Derbyt och Stoderbyt.

När Bjerke återigen tävlade på onsdagskvällen var det uttagningarna till de norska Derbyna som skulle klaras av. Björn Goop var i Oslo och kunde återvända hem med fyra finalister.

Till Norskt Travderby kvalade Goop in Conquestador B.R. som segrade och Frozen Royalty som gick vidare som tvåa i sitt försök. I finalen får de tampas med bland andra fjolårets Kriterieetta Papagayo E. samt Lionel och Ready Eddie som båda under kvällen slog det norska rekordet, den senare dock snabbast med 1.13,9a över 2600 meter.

Två Goop-hästar tog plats även i Stoderbyt: Claudia B.R. vann som megafavorit och Bakers Ransom tog ett senare försök. Även Tom Horpestad segrade i en uttagning med Preferencial.

Finalerna körs på Bjerke den 7 september och startfälten tog följande utformning efter spårvalen:

Norskt Travderby, 2600 auto

1 Lionel
2 Ready Eddie
3 Papagayo E.
4 Conquestador B.R.
5 Viking Va Bene
6 Frozen Royalty
7 Gigant Invalley
8 Becky’s Serious
9 Thai Armani
10 Tristar Merci
11 Shocking Iron
12 Step Down

Norskt Stoderby, 2100 auto

1 Preferencial
2 Claudia B.R.
3 Glad Hall T.
4 Bakers Ransom
5 Bertani B.
6 Taja Be Young
7 Gjölmes Bird
8 Savona Va Bene
9 Thon
10 I Love Paris
11 Quality Actress
12 K.L.M. Sweetwater

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Åmål
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Åmål

Torsdag: V4-tips till Åmål

Omgången:
Intressant omgång på Åmål i dag, faktiskt. Jag tycker det ser spelintressant ut.
Förutsättningarna i Åmål är goda, knappa 20 grader och sol bör innebära bra förhållanden. Som alltid är spets guld värt på 800-meters banan Åmål.

Bästa spiken:
3 He’s A Diffacolt (V4-3)

Bästa låset:
6 Etoile Gil (V4-4) & 7 Torella (V4-4)

V4-förslag:
V4-1: 1,2,7 (6-5)
V4-2: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 (2-8)
V4-3: 3 He’s A Diffacolt (2-4)
V4-4: 6,7 (4-14)
3 x 12 x 1 x 2 (x5) = 720 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 2 Juliano Hall
LD-2: 3 He’s A Diffacolt
1 rad x 700 kronor.

Analys Åmål V4-1:

Ranking: A: 7. B: 1-2. C: 6-5-4-3.

Spetsanalysen:
1 King Cobol kan öppna bra och bör ta hand om ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
Björn Goop blir jättefavorit tillsammans med 7 Global Investment, och visst står ekipaget inför en passande uppgift i dag. Global Investment är en riktig hederskille som alltid gör sitt i loppen, och i dag ställs han mot betydligt enklare konkurrens än vad han normalt är van vid. Han blir inte lätt att stå emot.

Jag väljer dock att gardera den stora favoriten, dels för att det rensar friskt bakom honom men också av den anledningen att han har blivit till åren och han vinner inte lika ofta nu mera.

Jag väljer att strecka spetsfavoriten 1 King Cobol samt 2 Olympic Pine. King Cobol kan vara lite småstrulig i volt, men innerspår passar honom alldeles utmärkt och han bör spetsa med dessa förutsättningar. Han har bra statistik i spets och leder länge. Olympic Pine tycker jag gjort det bra varje gång i de senaste starterna, senast blev han lite för peppad med helstängt huvudlag men i dag återgår man till halvstängt huvudlag och då bör han hushålla med krafterna bättre.

6 Zizou Limburgia har gjort en start för Magnus Jakobsson och bör vara förbättrad med det loppet i kroppen, men jag tyckte han var lite väl svag i debuten för Jakobsson för att jag ska kunna tro att han ska vinna det här loppet. 5 Lusiana Tab har gått bra för Dalborg tidigare, men verkar inte ha rätta formen för dagen.

Analys Åmål V4-2:

Ranking: A: 2. B: 8-7-4-6-5-1-10-9-11-12-3. C: -.

Spetsanalysen:
Öppen spetsstrid, där jag håller en extra tumme för 2 Juliano Hall som kan öppna bättre än vad en del tycks tro.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet lopp där jag väljer att strecka samtliga tolv ekipage på V4-lappen, ingen känns chanslös på förhand och skräll ligger på lut. På Dubbeltipset väljer jag dock att ta ställning för Erik Berglöf och 2 Juliano Hall, jag har nämligen feeling för att ekipaget med dessa förutsättningar i tidigt skede placeras i ledningen och i den positionen tycker jag att han ska slås. Han gick bra senast som tvåa och visade form.

8 Tiptoe gick bra senast som tvåa via bra avslutning i spåren, och aktuell distans passar honom bra då han är stark. Tidig. 7 Benon Prince är inte helt enkel och måste i första hand sköta sig, gör han det finns kunnande för att vinna loppet.

4 Mr Sethos och 5 Max not Sand är också de tidiga, Mr Sethos går bra mest varje gång och även om Max not Sand varit struken efter senast meddelar tränare Marcus Hultman att formen ska vara fin och då duger han här.

Som sagt, öppet värre bakom min spelidé Juliano Hall.

Analys Åmål V4-3:

Ranking: A: 3. B: 2-4-6. C: 1-10-5-7-9-12.

Spetsanalysen:
2 Stjerne Sus ska med dessa förutsättningar ses med bra chans på tidig ledning, då han kan öppna snabbt.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning och spika 3 He’s A Diffacolt på allt i dag, jag tycker det är omgångens bästa vinstchans. Björn Goops travare än van betydligt tuffare konkurrens än detta, och jag tycker han är bra. Jag tror inte han är startsnabb nog för att ta en längd på 2 Stjerne Sus, men jag håller He’s A Diffacolt som stark nog att kunna greja detta från utvändigt ledaren. Rapporterna från stallet är bra, formen är god, och jag tror att han bara vinner.

Stjerne Sus leder länge, och får ses som främsta utmanare till min spik.

Analys Åmål V4-4:

Ranking: A: 6-7. B: 4-14-1-8-5-15-9. C: 3-2-12-10-13.

Spetsanalysen:
1 Over the Wire Ant kan öppna bra, men utmanas av springspårets 6 Etoile Gil och 7 Torella som även de kan öppna snabbt den första biten. Jag tror spetsstriden står mellan springspårshästarna.

Loppanalysen:
Återigen är det ett öppet lopp som avslutar V4-omgången, för att få kraft till en flerkupong väljer jag dock att låsa loppet fräckt på 6 Etoile Gil och 7 Torella, jag tror nämligen att den av dessa två som hittar ledningen har toppchans på seger. Jag håller Etoile Gil som knapp spetsfavorit, hon kan öppna bra och skulle hon nå ledningen blir hon inte lätt att plocka ned. Hon var kraftigt förbättrad senast, och i dag blir det dessutom högst troligtvis barfota bak.

Torella är dock även hon snabb, även kusken Erik Berglöf är snabb från start och skulle ekipaget lura sig till spets här tycker jag det här fördel henne. Hon är inte så tokig i grunden och verkar vara klart på gång igen, och rapporterna på henne inför den här starten är positiva.

Favoriten 4 Come True har varit struken för feber efter senast och har väl innan det inte direkt övertygat, och även om 14 Änglasjöns Ängla är van tuffare konkurrens än detta återkommer hon efter långt uppehåll och förutsättningarna med tillägg och många hästar att runda är inte optimala.

Spets har en klar fördel i det här loppet som jag läser det, och mitt fräcka lås känns därför rätt.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åmål: "Jag tror han vinner det här"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson