Det blir, som väntat, ett riktigt starkt startfält då några av landets bästa hästar gör upp en miljon kronor i Sundsvall Open Trot på lördag.

Bergsåker är denna lördags V75-värd och det är miljonloppet Sundsvall Open Trot som utgör dagens absoluta höjdare.

En miljon kronor är förstapriset i den nittonde upplagan av loppet där hemmalaget ställer upp med en stark trojka. Från innerspåret dyker femårige Åby Stora Pris-tvåan Quid Pro Quo upp och Robert Bergh har en duo: Åbergs-ettan Ed You och fjolårets Elitloppsvinnare Nahar.

Dessutom dyker starka kort upp i form av Sanity, Orecchietti och norska stjärnan Juliano Rags samt från bakspår Sto-EM-vinnaren Canaka B.F.

På V75-kupongen ryms även Svenskt Mästerskap för kallblod där vinnaren blir en kvarts miljon kronor rikare. Segerstaplade Månprinsen A.M. från spår två tar sig an bland andra Hallsta Lotus.

Här är startlistorna:

Sundsvall Open Trot, 2140 auto

1 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
2 Sanity – Kenneth Haugstad
3 Orecchietti – Örjan Kihlström
4 Up Date Hoss – Ville Karhulahti
5 Ed You – Torbjörn Jansson
6 Juliano Rags – Noralf Braekken
7 Nahar – Robert Bergh
8 Seabiscuit – Jorma Kontio
9 Oasis Bi – Björn Goop
10 Canaka B.F. – Ulf Ohlsson

Kallblods-SM, 2140 auto

1 Hulte Magnus – Jorma Kontio
2 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
3 Krusen – Michael von Krusenstierna
4 Rino Dox – Bo Landgren
5 Guli Järven – Torbjörn Jansson
6 Höstbo Fredrik – Björn Goop
7 Lomar – Ida Eriksson
8 Hallsta Lotus – Ulf Ohlsson
9 Myllarfaks – Ingvar Nyberg

Senaste vinnarna Sundsvall Open Trot:

2013: Panne de Moteur – Örjan Kihlström 1.10,9
2012: Sebastian K. – Åke Svanstedt 1.11,6
2011: Joke Face – Erik Adielsson 1.11,7
2010: Lisa America – Torbjörn Jansson 1.12,2
2009: Commander Crowe – Peter Ingves 1.12,1

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Skellefteå: ”Det är min bästa vinstchans”

V4 Skellefteå: ”Det är min bästa vinstchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har gjort det bra i de senaste starterna och uppgiften ser väldigt bra ut på förhand, jag tycker det är min bästa vinstchans på V4-spelet. Han kommer tävla med skor runt om i dag, men det ska inte vara något problem, säger Petter Lundberg om General Tooma (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Skelleftetravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Dream Victory – Han var jätteduktig då jag körde honom senast. Han tappar från start och är rätt ovan distansen men han håller farten bra och kämpar. Han ska vara bra i ordning och det blir åter barfota runt om. Jag kan inte motståndet så bra, säger Jan Hagman.

4 Otto Misty – Han känns i fin form och gjorde en bra prestation som trea senast. Nu fick vi fint utgångsläge men han ska ha det serverat för att komma till sin rätt. Han kan öppna och jag hoppas vi kommer ner till plankan och får fritt fram i tid. Barfota runt om och de kommer inte springa ifrån honom, säger Lars Marklund.

6 Uncle Brodde – Han har haft lite otur på slutet och det har kört ihop sig lite grann, men han är inte alls så osäker som resultatraden visar utan det har varit tillfälligheter som gjort att han galopperat. Han känns väldigt fin hemma i träning och jag tycker uppgiften i dag ser bra ut. Vi kör framåt från start då han är stark och rejäl och kommer vi bara till tror jag på bra segerchans. Inga ändringar, säger Ricky Eklund.

8 Tempted – Hon håller bra form för dagen och har löpt så pass bra på slutet att hon bör duga bra i ett sådant här lopp. Utgångsläget blev dåligt, men hon är startsnabb så jag provar framåt så får vi se hur vi kommer till. Hon kommer tävla med skor bak i dag, men det känns inte som det ska vara någon nackdel, säger Petter Lundberg.

Lopp 2, V4-2

1 Sixten Bishop – Han blev för ivrig från start senast då det blev omstart och han galopperade bort sig direkt. Han lottades till bra utgångsläge i dag och formen är på väg uppåt, men i första hand hoppas jag att han sköter sig. Det är i starten han kan galoppera, annars är han travsäker. Sköter han sig bör han i ett öppet lopp vara med bland dom tre-fyra främsta och slåss. Barfota bak samt norskt huvudlag som vanligt, säger Maria Bodin.

7 Princess Sally – Hon var behandlad i ryggen och sprang med annan balans senast och även om det åter blev galopp så kändes det klart bättre. Hon har svårt att hålla ihop travet men det flyter bättre nu. Hon behöver dock bygga upp lite mer muskler innan hon orkar med sig fullt ut. Hon har ett vingelläge. Hon kändes rask att öppna i provstarter inför senast men det blev inte lika snabbt då det var dags. Hon tävlar åter med skor runt om, säger Jens Eriksson.

Lopp 3, V4-3

3 General Tooma – Han har gjort det bra i de senaste starterna och uppgiften ser väldigt bra ut på förhand, jag tycker det är min bästa vinstchans på V4-spelet. Han kommer tävla med skor runt om i dag, men det ska inte vara något problem, säger Petter Lundberg.

Lopp 4, V4-4

1 Give Me A Beat – Han var godkänd senast men inte mer. Det var förvisso första starten på ett tag men han behöver lyfta sig och det här loppet såg dessutom svårt ut. Jag ligger lågt och hoppas på pengar, säger kusken Robert Dunder.

2 French Target – Han är i bra slag för dagen men det har strulat en del för honom och det där rätta flytet har lyst med sin frånvaro. Han är klart bra i grunden och i normala fall ska han kunna hävda sig bra under dessa förutsättningar. Jag tycker att han fungerar lika bra bakifrån som i ledningen och nu blir det barfota runt om och norskt huvudlag, säger Marie Anglöw.

5 Premier Kronos – Han fick mycket dryga spår under slutvarvet senast och höll bra. Hade han bara fått en något snällare resa hade han nog vunnit. Han känns som han ska och han är lugn och förnuftig och bör klara spåret. Han har hellre en hård bana än lös bana och vi ändrar inte på något. Han bör ha vettig chans även om det fanns rätt bra motstånd, säger Gabriella Laestander.

9 Usain Swing – Han har varit bra och formen är fin. Nu ser det lite tuffare ut då det vara ett par bra hästar emot. Det har regnat hela helgen och banan är hård så idag blir det nog skor runt om. Han har löpt bra och vunnit lopp även med skorna på, säger Leif Eriksson.

14 Pompano – Han har löpt bra på V75 på slutet och hästen är i bra slag för dagen. I dag ställs han mot Premier Kronos som jag tycker är bra, och den har jag respekt för. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp och slåss bland dom två-tre främsta. Inga ändringar, barfota runt om, säger Petter Lundberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Al Dente igen - Imponerande Sheava Vik
Nästa nyhet
V75: Al Dente igen – Imponerande Sheava Vik

V75: Al Dente igen – Imponerande Sheava Vik

Den treåriga slåttermaskinen Al Dente gjorde det igen. Kullkungen var ohotad när han tog elfte raka segern och vann korta E3-finalen. I stoklassen tog Sheava Vik en imponerande viktoria.

Al Dente med tränare och kusk. Foto: Micke Gustafsson, ALN

Det verkar inte som om någon ska kunna slå Al Dente bland treåringarna. Imponerade elfte raka segern kom efter att Scarlet Knight-hingsten tagit hem även den korta E3-finalen på Romme.

Den av Catarina Lundström tränade, tidigare av Tommy Hanné framtränade, unghästgiganten ledde loppet runt om för Örjan Kihlström.

– Han är otroligt bra, det är en så komplett häst och gör allt så enkelt. Jag körde mest på säkerhet från början i dag och det kändes ganska lugnt hela vägen, kommenterade Örjan Kihlström.

Buddha felade direkt då bilen släppte, men Örjan kunde enkelt köra Al Dente till ledningen. Första 500 avverkades efter 10,5 och med en het Origo Tilly i dödens fortsatte varvet på 1.11 blankt.

Över sista bortre långsidan smet Torbjörn Jansson ut med Origo Tilly som strax senare provade en attack via tredjespår. Origo Tilly var också den som skulle bli favoriten mest närgången, testade att utmana över upploppet – men Al Dente hade fullständig kontroll på händelserna och gick ifrån utan problem.

1.12,0a över 1640 meter blev segertiden. Origo Tilly fin som tvåa medan Thewayiam Ås ordnade tredjeplatsen från vinnarhålet.

*

Segergest när Sheava Vik vinner. Foto: Micke Gustafsson, ALN

I stoklassen visade tränaren Jerry Riordan upp en riktigt fin sort. Italienskan Sheava Vik tog segern den tunga vägen och Donato Hanover-dottern visade att hon verkligen inte var någon bluff.

– Hon visade att hon var bästa hästen i dag då hon gick utvändigt hela vägen och ändå vann rätt så säkert till slut. Det är aldrig lätt att gå i dödens men jag chansade på att hon var bäst och det var hon ju också, sa segerkusken Johan Untersteiner.

Favoriten Spring Kronos körde sig till tät ur första sväng men fick öppna fort: 09,5 första 500 och varvet fortsatte på 12,0. Johan Untersteiner landade direkt i dödens med Sheava Vik. Mitt på sista bortre långsidan sände Örjan Kihlström iväg Souchong i tredjespår och trion var tätt samlad genom sista sväng.

In på upploppet var det tom i tanken för ledarinnan och Sheava Vik tog över. Souchong kunde inte blanda sig i segerstriden utan det var i stället vinnarhålets Gabriella Sisu som kom loss invändigt och avslutade kvickt, men Sheava Vik behövde inte oroa sig nämnvärt: segern togs säkert.

Vinnartiden blev 1.12,2a över 2140 meter. Gabriella Sisu slutade tvåa och Souchong grejade tredjepriset i tät kamp mot bra avslutande Fashion Duo.

Glad trio efter E3-segern. Foto: Micke Gustafsson, ALN

800 000 kronor var förstapriset i båda E3-finalerna.

***

Så gick det i övriga V75-lopp:

V75-1: En liten skräll inledde i Silverdivisionen. Ulf Eriksson lotsade in Krister Jakobsson-tränade Narold Vox trots tråkigt läge. Favoriten Big Sky Hurricane löpte i dödens, men började sjabbla med aktionen över upploppet. Från en resa i fjärde par ytter hade Eriksson sänt ut Narold Vox i fjärdespår över upploppet och fångade in ledaren precis på linjen. 1.12,6a över 2140 var segertiden.

V75-3: Favoritseger i Gulddivisionen, Super Lights lopp, genom Åbergs-tvåan Occhione Jet. Stig H-träningen grejade uppgiften för Erik Adielsson efter att ha övertagit täten efter 500 meter (09,0) och sedan fortsatt i bra tempo (10,5 på 1000). Bon Frecia kom fram utvändigt in mot sista sväng, utmanade hela upploppet ned men kunde aldrig få rätsida på Occhione Jet som höll ifrån sig och noterade 1.10,9a på 1640.

Occhione Jet håller undan i Guld. Foto: Micke Gustafsson, ALN

V75-4: Jennifer Tillman är i bra form och kunde räkna in en ny V75-seger. Den togs i Klass 2 med Henrik Larsson-tränade Exceed’Em. Den fyraårige valacken kunde överta ledningen tidigt och hade sedan full koll på händelserna trots bra tempo. Exceed’Em stegade undan till mycket enkel seger över upploppet och klockorna stannade på 1.12,8a över 1640.

V75-5: Spännande i Klass 1 där favoriten Lucky Luke Zenz och Johnny Takter, trots allt, fixade segern. Den av Mattias Andersson tränade favoriten tog täten men fick mitt på sista bortre långsidan massiv press av Dixie Exclusive som körde sig till spets – bara för att galoppera. Då var det Buba Bokos tur att pressa och såg ut att gå mot segern, men Lucky Luke Zenz kontrade sista biten och grejade uppgiften. Vinnartiden: 1.15,1a över 2640.

V75-7: Favoriten grejade det även i sista, Bronsdivisionen. Erik Adielsson tog andra V75-segern när han satte dit Lars Fribergs Mind Your Face. I ledningen gick Mellby Vargtass efter att ha pressat tufft för att överta från Twigs Voici. Mind Your Face attackerade på sista bortre från andra ytter och fick greppet in på upploppet. Nabab di Poggio avslutade vackert men favoriten höll stången på

Rätt V75-rad:

12 Narold Vox – Ulf Eriksson 10,41
4 Sheava Vik – Johan Untersteiner 8,61
2 Occhione Jet – Erik Adielsson 1,50
4 Exceed’Em – Jennifer Tillman 4,11
4 Lucky Luke Zenz – Johnny Takter 2,46
2 Al Dente – Örjan Kihlström 1,38
4 Mind Your Face – Erik Adielsson 3,54

7 rätt: 4166 kr (10 424 system)
6 rätt: 33 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 84 835 913 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Imponerande av Lifetime Pursuit
Nästa nyhet
Imponerande av Lifetime Pursuit

Imponerande av Lifetime Pursuit

Jimmy Takters Hambletonian Oaks-vinnare Lifetime Pursuit hade ny uppvisning på fredagen. Stoet var överlägset då hon tangerade det kanadensiska rekordet på Mohawk Racetrack.

Jimmy Takters kulldrottning Lifetime Pursuit övertygar allt mer. På fredagskvällen gjorde hon en utflykt till Kanada och Mohawk Racetrack där hon följde upp Hambo Oaks-viktorian med en bländande uppvisning i en avdelning av Casual Breeze (101 296 C$).

Yannick Gingras skötte styrning och kom iväg bra som trea med Lifetime Pursuit. Det medan Cantabs Fortune anförde fältet. Efter halva distansen smög Gingras ut Cantab Hall-dottern i andraspår och strax senare blev det åka av.

In genom sista sväng växlade Lifetime Pursuit ned sitt motstånd på några få steg och försvann sedan undan i härlig stil. Segern togs med många längder och klockorna stannade på 1.09,7a över 1609 meter.

Tiden är en tangering av det kanadensiska rekordet för treåriga ston som nu delas med Bee A Magician och Check Me Out. Tiden var också ett nytt löpningsrekord.

Designed To Be snöt åt sig andrapriset, Cantabs Fortune grejade bronspengen.

Den andra avdelningen av Casual Breeze gick till skrällen Sweetie Hearts (49 gånger pengarna) och Ron Waples som segrade på 1.11,2a före favoriten Takter-tränade Donatella Hanover.

Du kan se Lifetime Pursuits lopp här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Supertalagen - svenskt rekord i andra starten
Nästa nyhet
Supertalagen – svenskt rekord i andra starten

Supertalagen – svenskt rekord i andra starten

Björn Goop visade upp en tvåårig supertalang vid Solvallas lunchtävlingar på fredagen. Mister J.P. vann på svenska rekordet 1.13,4a – i sitt livs andra start.

Björn Goop har en riktig pärla i sitt stall i form av franskägde Taurus Dream-sonen Mister J.P. Tvååringen hade uppvisning i den högre skolan när han beträdde Solvalla på fredagen i ett uttagningslopp till Breeders Course.

I sin karriärs blott andra start dundrade han runt banan på 1.13,4a över 1640 meter. Den noteringen var en förbättring av det svenska rekord för tvååriga hingstar och valacker som Onceforall Face travade i Svensk Uppfödningslöpning i fjol med tre tiondelar. Stoet Denim Boko klockades till 12,9 i samma race 2012.

– Det är franska ägare som jag tränat en annan häst åt tidigare. De undrade om jag ville testa honom så jag åkte till Vichy, provkörde och sa jag direkt att den här vill jag gärna ha. Sedan har han varit fin hela tiden, sa Björn efter segern enligt Kanal 75.

Mister J.P. visade sig snabb direkt från start och susade till ledningen. Därefter såg han till att hålla farten ordentligt uppskruvad hela vägen: 12,3 första 500 blev till 13,8 på varvet och genom sista sväng började motståndarna att få svårt att hänga med när Mister J.P. sprintade ifrån.

En bit in på upploppet felade Sucre varpå Mister J.P. lämnades helt ensam sista biten på väg mot segern och den monstruösa vinnartiden. Segerchecken skrevs ut på 100 000 kronor.

Närmast väntar finalen av Breeders Course som körs på Jägersro under Derbylördagen den 6 september. 450 000 kronor är förstapriset då.

Andraplatsen gick till Dreams Takes Time-brodern Mr Perfect (14,5) och Jim Oscarsson medan Ulf Ohlsson körde in Petri Salmelas Carro Sisu (14,6) till tredjepriset.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny succé för Timoko och Goop - vann på 1.09,9

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson