Det blev ett känslosamt och kärt återseende när Mack Lobell och John D Campbell träffades igen – 26 år efter den stora segern i Elitloppet hyllades de båda på Solvalla.

Solvalla bjöd på härliga tävlingar rakt igenom under onsdagen med Jubileumspokalen som kronan på verket. Men tidigare på kvällen fick publiken även bevittna livs levande travhistoria.

Den nu 30-årige Mack Lobell, till synes fortfarande vid mycket god vigör, visades upp på banan och den kolugne travarpensionären fick möta sin gamla kusk John Campbell (59 år).

Tillsammans vann duon åtskilliga storlopp och slog världsrekord. En av de största segrarna kom då den då fyraårige Mack Lobell vann Elitloppet 1988. Drygt 26 år senare möttes de båda alltså på samma plats.

– Det värmer i hjärtat och jag mår bra av att se min gamle vän Mack. Det är underbart att se hur han mår och hur bra han har det. Mack Lobell är den bästa häst jag kört, sa Campbell i intervjun efteråt enligt Kanal 75.

John Campbell är världens vinstrikaste kusk genom tiderna och med över 11 000 segrar även en av de segerrikaste. Senare under Solvallakvällen slutade han fyra i såväl Ahlsell Legends som i Jubileumspokalen med Standout.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Visby

Torsdag: V4-tips till Visby

Omgången:
Lunch på Visby tycker jag alltid är intressant, och i dag är inget undantag. Bra förutsättningar med drygt 15 grader och sol, bör innebära bra förutsättningar för såval hästar som kuskar. Jag spelar med två spikar, och en flerkupong modell större.

Bästa spiken:
1 Alwoods Gangster (V4-4)

Kompletterande spiken:
1 Feroso (V4-3)

V4-förslag:
V4-1: 1,2,3,10,11,12,13,14 (15-9)
V4-2: 1,13,14 (7-15)
V4-3: 1 Feroso (12-3)
V4-4: 1 Alwoods Gangster (15-10)
8 x 3 x 1 x 1 (x20) = 960 kronor.

Dubbeltipset

Spelförslag:
LD-1: 1,14
LD-2: 1 Feroso
2 rader x 400 kronor.

Analys Visby V4-1:

Ranking: A: 11-10-1-2. B: 12-14-13-3. C: 15-9-4-5-6-7-8.

Spetsanalysen:
5 Hotblooded Tooma är den som visat sig kunna öppna bäst hittills, men spår fem i volt är snävt och inte alls optimalt att ”ladda” ifrån. Jag tror 1 Vogue La Marc har bra chans på spets från sitt innerspår, Sören Eriksson är en vass startkusk anser jag.

Loppanalysen:
Ett öppet lopp inleder dagens V4-omgång från Visby, utan tvekan det på förhand mest öppnaste loppet i omgången och jag garderar friskt och streckar totalt åtta av 15 ekipage.

Tipset i loppet väljer jag att ge till Claes Sjöströms 11 Flash Cash, jag tycker hon har inlett sin karriär på hyggligt vis och hon blir bättre och bättre hela tiden. Snart sitter hon där. Pasi Aikio ska tillsammans med 10 Cash A Cheque Em också räknas tidigt, jag tycker han visat bra uppfattning så här långt.

1 Vogue La Marc blir favorit i loppet och det kan tyckas tufft då hon inte visat något extra hittills. Stoet har dock varit ute i tuffare sammanhang än detta och det är betydligt lämpligare emot för hennes del i dag. Det i kombination med att jag håller henne som spetsfavorit i loppet gör att hon ändå måste räknas tidigt.

Håller även upp 2 Tindra Star i A-gruppen, hon har väl kanske inte övertygat i de två senaste segrarna men ändå gjort det bra och hon ska duga gott även i dag.

12 Långo Willgot gick bra som tvååring i fjol, och har inte fått samma utdelning i år. Han har dock mött tuffare hästar än så här och måste trots 20 meter tillägg duga gott i dag.

14 Joli’s Love och 13 Muscle Wall streckas de också, trots 20 meter tillägg. Blir det lite tempo på loppet kommer de in i matchen.

Streck också för Henrik Hoffmans 3 Ljusterös Love som är en ganska fin märr och som kan bättre än vad hon visat hittills. Snart lär det lossna för henne.

Analys Visby V4-2:

Ranking: A: 13-1-14. B: 7-15-6-10. C: 3-5-4-12-11-2.

Spetsanalysen:
1 Minnestads Altea bör ta hand om ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
13 Arn Hammering är en bra häst för klassen som normalt hör hemma på V75, och visst ska det vara bra chans på ny seger för Thomas Jonssons travare. Jag tycker dock att det finns två intressanta motbud i dag, och då det rensar friskt bakom honom väljer jag att gardera. Jag tyckte inte att han var lika bra vid seger senast som innan, och då oddsen med honom på Dubbeltipset är väldigt låga står jag över honom helt där.

1 Minnestads Altea tyckte jag var fin vid seger senast och hon är på väg uppåt, och på spetsgynnade Visby kan hon mycket väl rinna undan om det strular det minsta från tillägg för favoriten. 14 Ari Ben är också intressant, han har inte alls fått till det på slutet, men har sett fin ut i skymundan och i dag kommer han tävla med skor runt om då han inte fått till det barfota på slutet. Kunnandet finns helt klart i honom, och från springspår på tillägg räknar jag med att han är före Arn Hammering direkt från start och då måste favoriten vara bra för att rå på honom.

Analys Visby V4-3:

Ranking: A: 1. B: 12-3-9-10-2. C: 4-13-5-7-6.

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att 1 Feroso med helstängt huvudlag försvarar sitt innerspår.

Loppanalysen:
För att få kraft till en flerkupong modell större väljer jag att ta ställning för 1 Feroso, jag har nämligen bra känsla för att han leder det här loppet från start till mål och jag spikar. Han har inför den här starten inte startat på ett tag, men han rapporteras träna starkt och jag tycker förutsättningarna för hans del är mycket passande i dag.

Feroso ska för första gången på länge tävla med helstängt huvudlag, det tror jag avgör spetsstriden och på spetsgynnade Visby blir han sedan inte lätt att plocka ned. Han är stark och tuff och ska gynnas av aktuell distans, och jag tror han blir tuff att plocka ned. Hela vägen!

3 Che Boko ställs mot lämpligare motstånd i dag, men gynnas inte av distansen. 12 Livi Edvards är på väg uppåt i form, och får trots 20 meter tillägg ses som främsta motbud till min spik.

Analys Visby V4-4:

Ranking: A: 1. B: 15-10-12-8-14. C: 9-6-7-4-5-3-11-2-13.

Spetsanalysen:
1 Alwoods Gangster är ojämnt startsnabb, men får nog problem att hålla ut sina konkurrenter oavsett. Springspårets 6 Gelt och 7 Bobby Peng kan flytta på sig den första biten, och bör göra upp om ledningen. Torbjörn Östergren lär dock tidigt söka sig ut i andraspår med Alwoods Gangster, och då ska vägen mot tidig ledning ligga öppen.

Loppanalysen:
Favoriten i V4-avslutningen, 1 Alwoods Gangster, tycker jag har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet och jag tycker det är lunchens bästa vinstchans. Han var fin och rejäl vid seger senast, och blir han bara inte fast på innerspår ska han vinna det här loppet.

Alwoods Gangster är ojämnt startsnabb men även om han öppnar snabbt i dag tror jag han får svårt att hålla ut de från sitt innerspår, Torbjörn Östergren lär dock kunna dra i högertömmen per omgående ändå då hästarna utvändigt om honom inte är speciellt snabba från start och då ska vägen mot tidig ledning ligga öppen – och sedan ska han inte förlora loppet.

15 Romeo Amok är en häst jag gillar och han springer med stort självförtroende för dagen, men att plocka dubbla tillägg på Alwoods Gangster tror jag normalt inte att han mäktar med.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Visby: "Från ledningen är det spännande"
Nästa nyhet
V4 Visby: ”Från ledningen är det spännande”

V4 Visby: ”Från ledningen är det spännande”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har varit ifrån ett tag inför detta och jag vet inte riktigt vart han står någonstans, men han tränar i varje fall bra och känns fin. Han gör debut över aktuell distans, men han är stark och har fungerat fint över 2640 tidigare så jag tror distansen ska passa honom bra. Han är ingen raket från start, men för första gången på länge får han tävla med helstängt huvudlag och vi gör ett försök att nå ledningen. Jag tycker han borde vara med där framme och slåss och får han ledningen tycker jag han känns spännande. Skor runt om som vanligt, säger Kai Persson om Feroso (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Vouge la Marc – Hon fick problem nyligen och vi misstänkte tarmvred men vi fick bukt på det hela då vi besökte kliniken. Hon känns nu klart uppåt och är inte oäven. Jag vet inte vad vi möter men vår känns fin. Skor runt om, säger Madeleine Strand.

2 Tindra Star – Hon vann senast och gjorde väl i princip sin plikt. Hon känns fin efter det och är ganska lättkörd så jag har inte problem med spåret. Dock fanns det ett par dugliga hästar emot och vi kör med skor runt om, säger Erik Lindegren.

3 Ljusterös Love – Hon är stor och rejäl den här märren och det är en häst som vi tror kommer bli ganska bra, men hon har inte riktigt släppt till ännu. Hon tränar bra här hemma och har alltid gjort, men hon förstår inte riktigt vad det handlar om ännu. Hon får nöta på tills det släpper och tills vidare ser jag henne främst som platsaktuell. Inga ändringar, säger Henrik Hoffman.

9 Hurra Käll – Hon svarade för en godkänd debut senast som trea, men hon står hårt inne i det här loppet och jag ligger lågt. Det är tuffare emot nu och jag inriktar mig på att hon ska få poäng. Inga ändringar, säger Johan Wiman.

10 Cash A Cheque Em – Han gick fullt godkänt senast men behövde nog det loppet. Han känns fin efteråt och borde ha gått framåt med det loppet i kroppen. Jag tror att han kommer göra en fin insats och kan sluta långt framme. Inga ändringar, säger Pasi Aikio.

11 Flash Cash – Hon har gjort det bra varje gång så här långt och hon kommer undan för undan. Jag tycker hon utvecklas hela tiden och jag väntar mig en bra insats. Inga ändringar, säger Claes Sjöström.

12 Långbo Willgott – Jag är klart nöjd med hur hästen känns i jobben men det är många att runda. Jag tror vi kan sluta långt frame om det klaffar men jag har dålig koll på vad vi möter. Han tävlar med skor runt om, säger Ingvar Ravelius.

14 Joli’s Love – Hon gjorde det bra på Solvalla och var inte särskilt trött i mål. Hon borde duga även i denna klass med att ta tillägg på denna bana är inte så lätt. Att vinna blir tufft men en hyfsad placering känns fullt möjlig. Skor runt om, Jonny Lehrberg.

15 Ochongo Face – Han var väldigt duktig på Lindesberg efter att ha varit ifrån ett tag och jag får väl ta mig lite själv att det inte blev seger. Visst var Örjans häst bra men med annat upplägg tror jag att han hade vunnit. Sen blev det galopp på Gävle vilket vi glömmer och den här hästen är kapabel. Jag tycker det är märkligt att han inte fått nosen först ännu och sen om det beror på att han är oärlig eller inte vet jag inte. Jag tycker att han ska duga långt i detta lopp och kommer chansa från start med att ladda framåt direkt. Det går inte att sitta bak i kön på Visby men blir vi inte hängande tror jag på chans. Skor runt om, säger Erik Lindegren.

Lopp 2, V4-2

1 Minnestads Altea – Hon var jättebra senast vid seger från ledningen, och med dessa förutsättningar hoppas jag kunna hålla ledningen igen. Jag har stor respekt för Arn Hammering som egentligen är en V75-häst och det krävs att det strular för den om vi ska räcka till. Strular det för Arn Hammering så kan min häst rinna undan. Inga ändringar, säger Torbjörn Östergren.

6 Hottinytimothy – Han hade inte startat på ett tag inför senast starten men får godkänt och borde vara bättre nu. Han kan öppna bra, och borde kunna få ett vettigt lopp men jag har svårt att se honom som vinnare. Skor runt om, säger Pasi Aikio.

7 Nelson C.D. – Det är en käck häst som tränar fullt bra. Jonsson har en häst som verkar bra men vi räknar med en vettig insats från vår häst. Vi kör honom barfota runt om, säger Madeleine Strand.

10 Laurentius Amour – Hon var duktig vid seger senast, men möter lite för bra hästar den här gången. Får hon sitt smyglopp kan hon vara med och slåss om en plats, men längre än så tror jag blir tufft. Eventuellt kommer hon tävla med skor bak den här gången, och det är kanske ett litet minus, säger Johan Wiman.

13 Arn Hammering – Han har gjort allting rätt vid segrarna på slutet och det finns ingenting att anmärka på efter senast, han fortsätter att träna bra och toppformen ska vara intakt. Han är bra för klassen den här hästen och jag måste tro på bra segerchans igen. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

14 Ari Ben – Han har gjort bort sig med galopp några gånger på slutet, men jag tycker det finns förklaringar till det och han är normalt inte så osäker. För tre starter sedan blev han påkörd, gången efter det trivdes han inte på den kladdiga banan och senast tävlade han barfota runt om och blev hovöm då. Den här gången blir det skor runt om, lätta aluminumskor, och det tror jag ska fungera bättre för honom. Han jobbar jättefint och är i bra ordning och jag tror han är med och slåss om segern, säger Henrik Hoffman.

15 Simb Thea – Hon är jämn och säker och gör alltid bra lopp, men hon verkar inte vilja vinna lopp längre. Senast gick hon i mål med allt sparat och formen är riktigt bra. Den här gången funderar jag på barfota runt om samt jänkarvagn för första gången i år, men normalt får hon svårt att slå Ari Ben och Arn Hammering. En plats bakom dom två är dock inte alls omöjlig, säger Henrik Hoffman.

Lopp 3, V4-3

1 Feroso – Han har varit ifrån ett tag inför detta och jag vet inte riktigt vart han står någonstans, men han tränar i varje fall bra och känns fin. Han gör debut över aktuell distans, men han är stark och har fungerat fint över 2640 tidigare så jag tror distansen ska passa honom bra. Han är ingen raket från start, men för första gången på länge får han tävla med helstängt huvudlag och vi gör ett försök att nå ledningen. Jag tycker han borde vara med där framme och slåss och får han ledningen tycker jag han känns spännande. Skor runt om som vanligt, säger Kai Persson.

3 Che Boko – Han hamnade snett på det senast och den starten är bara att glömma, men han kändes fin i skymundan i varje fall. Han är inte gynnad av aktuell distans, men han är gynnad av att det är enklare motstånd. Jag väntar mig en bra insats och jag blir inte förvånad om han är med och slåss om segern. Barfota runt om nu, säger Claes Sjöström.

12 Livi Edvards – Han är på väg uppåt i form och känns väldigt fin för dagen. Jag väntar mig en bra insats. Inga ändringar, säger Thomas Jonsson.

Lopp 4, V4-4

1 Alwoods Gangster – Han har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet den här hästen, och han växer för varje start. Han är ojämnt startsnabb och det bror på vilket humör han är på, men jag gör givetvis ett försök att hålla ledningen. Lyckas jag inte hålla ledningen försöker jag hitta ut i andraspår så tidigt som möjligt, och då jag tycker att jag har bästa hästen i loppet måste det vara bra segerchans bara vi inte blir fast. Inga ändringar, säger Torbjörn Östergren.

3 Dagdrömmaren – Han var duktig senast som tvåa, men han har lite svårt för att sticka nosen först. Eventuellt får han tävla med helstängt huvudlag här för första gången på länge, och med maxklaff kanske han kan dyka upp där framme. Men, i första hand jagar han pengar. Barfota runt om som senast, säger Torbjörn Östergren.

8Långbo Allwin – Även den här står lite byngligt till. Han blev för ivrig och galopperade senast men var mycket bra efter galoppen. Han känns jättefin i jobben och jag är nöjd. Det blir skor runt om, säger Ingvar Ravelius.

9 Heart Lini – Hon är jämn och säker den här märren, men har inte fått vinna lopp hos mig ännu. Hon har dock gjort flera bra lopp i skymundan, och utgångsläget som hon lottats till den här gången passar henne bra. Hon bör kunna få fint smyglopp härifrån och det tror jag är nyttigt för henne då hon fått många tuffa lopp. Får hon smyga med och spurta till slut kan hon nog vara med ganska långt fram, även om det blir svårt att räcka hela vägen. Inga ändringar, säger Henrik Hoffman.

12 Piraya Hästak – Hon ställs mot lite enklare motstånd än vanligt men vinner å andra sidan inte allt för ofta. Formen tycker jag annars är bra men det är svårt att plocka längder på Visby. Annars gör hon alltid sitt och jag tycker nog att hon är värd ett streck. Barfota fram, säger Lars Högström.

15 Romeo Amok – Han har varit bra hela säsongen och han blir bara tuffare och tuffare för varje lopp och han springer med stort självförtroende just nu. Det är klart det aldrig är roligt att stå med 40 meter tillägg, men han gör alltid bra lopp och har slagit de här hästarna nästan varje gång så jag känner mig inte slagen på förhand. Jag måste ha förhoppningar på honom. Inga ändringar, säger Anders Funck.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norsk triumf - Support Justice i Jubileumspokalen
Nästa nyhet
Norsk triumf – Support Justice i Jubileumspokalen

Norsk triumf – Support Justice i Jubileumspokalen

Den norska fanan vajade högst då Jubileumspokalen avgjordes på Solvalla. Support Justice tog segern efter en häftig kamp mot landsmannen B.B.S. Sugarlight.

Geir Vegard Gundersen och Norge har fått fram en ny superstjärna som säkert lär komma tillbaka till Solvalla i fler angelägna ärenden. Fjolårets Derbyvinnare Support Justice fångade in en tapper B.B.S. Sugarlight och tog en bejublad triumf i Jubileumspokalen.

Geir Vegard jublar efter segern. Foto: Micke Gustafsson, ALN

– Det är speciellt det här, jag har kört många bra hästar men den här har vi tränat upp själva och det känns stort. Vi behöver en sådan här häst i Norge och jag vet att det är många som gläder sig med oss i kväll. Det är stort för norsk travsport, vi klarade det!, utbrast en rörd Geir Vegard Gundersen i segerintervjun.

Det blev en jämn start då bilen lämnade fältet. Beer Summit svarade upp Magic Tonight en bit men in mot svängen fick Örjan Kihlström överta bakom Roger Walmanns stjärna. B.B.S. Sugarlight laddades från början av Peter Untersteiner men fick axla den otacksamma positionen i dödens.

Bakom landande Gundersen perfekt med Support Justice och i tredje utvändigt hamnade Claes Boko för Erik Adielsson. Första halvvarvet klockades till snabba 08,5 men Magic Tonight hade fått dämpa något, då kilometern gick på 1.12 blankt.

Samtidigt hade Jörgen Westholm avancerat fram Time Machine och avlöste i dödens. Det blev dock inte särskilt långvarit. Då 800 meter återstod ville B.B.S. Sugarlight på igen, attackerade via tredjespår och drog i och med det igång anfallet. Bakom skuggade både Support Justice, Claes Boko och längst bakom det åländska hoppet Jeppas Maxi.
När fältet vred in genom sista sväng började Magic Tonight flämta framme i ledningen. Time Machine pressade på det som gick, men allra snabbast gick nu B.B.S. Sugarlight och när upploppet låg för fötterna var tätduon slagen.

B.B.S. Sugarlight hade nu greppet men bakom var det nu full fart på Support Justice. Det stod och vägde en bit, B.B.S. Sugarlight var ovillig att ge sig men kort före målskjutsen fick han göra just det: denna gång var det Support Justice tur och segern blev knapp men klar. Geir Vegard Gundersen hann med att göra en modest segergest.

Glädjescener efter segern. Foto: Micke Gustafsson, ALN

– Vi har fått vandra utvändigt om ledaren de tre senaste starterna men i dag fick vi loppet och det kändes väldigt bra. Jag trodde tidigt att vi skulle greja det, B.B.S. Sugarlight svarade otroligt bra igen, men vi tog det knappt men säkert, fortsatte segerkusken och tränaren.
Vinnartiden stannade vid raska 1.11,7a över 2140 meter. Det är en tiondel från det löpningsrekord som Panne de Moteur delar med Nu Pagadi sedan loppet gjordes om till renodlat femåringslopp (Varenne har rekordet på 1.11,2 från 2002).

Förstapriset var en miljon kronor och Support Justice tog här femte segern i åttonde starten för året.

Segerdefilering för Gundersen och Support Justice. Foto: Micke Gustafsson, ALN

B.B.S. Sugarlight stod ånyo för en fantastisk prestation och tog silvret. Claes Boko avslutade riktigt bra även han och slutade trea.

John Campbell lotsade in Standout till fjärdepriset efter en invändig resa. Porthos Amok knep sista pengaplaceringen som femma.

Jeppas Maxi avslutade fint i skymundan i vida spår och slutade sexa. Magic Tonight tröttnade till slut och blev oplacerad. Stelton avslutade fint mellan hästar på upploppet men galopperade kort före mål som fyra.

Rätt Extra V75-rad:

3 O.P’s Flirt – Stig H Johansson 5,82
10 Fire to the Rain – Ulf Ohlsson 2,77
9 Canaka B.F. – Ulf Ohlsson 3,83
10 Seabiscuit – Jorma Kontio 14,01
10 Youana – Erik Adielsson 10,25
4 Hamdalla – Jorma Kontio 8,42
4 Support Justice – Geir Vegard Gundersen 4,05

7 rätt:456 210kr (25,92 system)
6 rätt: 3996 kr
5 rätt: 271 kr

Omsättning: 39 611 193 kr

Läs även: Stig H tillbaka i segersulkyn 

Läs även: Canaka BF spurtade hem Sto-EM 

Läs även: Seabiscuit skrällde i ”Cetes” – galopp för Nahar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Seabiscuit skrällde i "Cetes" - galopp för Nahar
Nästa nyhet
Seabiscuit skrällde i ”Cetes” – galopp för Nahar

Seabiscuit skrällde i ”Cetes” – galopp för Nahar

Nahar galopperade i ledningen och Digital Ink blev fastlåst. Då klev Seabiscuit fram och skrällde i C Th Ericssons Memorial på Solvalla.

Det blev en händelserik upplaga av Solvallaklassiker C Th Ericssons Memorial som lockat ett starkt startfält. Det slutade i en skrällseger för den förre finländske Derbyvinnaren Seabiscuit som till slut vann mycket enkelt.

– Hästen kom från försök och final i Finland senast så vi fick köra lite snällt med honom i dag, men det löste sig och blev ett perfekt lopp. Det är en häst med mycket hög kapacitet, han är både snabb och stark, sa kusken Jorma Kontio efter segern med Timo Nurmos-träningen.

Det var Digital Ink som höll upp från innerspår och tog ledningen. Robert Bergh hamnade en bit baki fältet med favoriten Nahar och tvingades att vandra på i tredjespår direkt.

Efter att första 500 avverkats på långsamma 13,6 kom Nahar fram mot täten och efter att El Mago Pellini svarat ut en kort bit, kunde han komma ner utvändigt om Digital Ink och sedermera överta täten efter drygt 700 meter.

Men nu eldade Nahar på väldigt täten. Fjolårets Elitloppsvinnaren blev het, hetsade undan med flera längder och noterade varvet på 11,3. Robert Bergh försökte lugna ner valacken men med knappa varvet kvar föll hästen över i galopp och försvann ur loppet.

– Han kvävde sig och tappade luften och svarade då med galopp. Hästen har aldrig gjort så förut, men det blev lite för mycket för honom i dag och jag är inte direkt orolig, sa Bergh efteråt i ATG Live.

Övertog täten i kalabaliken gjorde nu Increased Workload. Bakom hade Kontio nu letat ut Seabiscuit från fjärde invändigt till tredje utvändigt. Genom sista sväng blev det full marschorder och Credit Winner-valacken visade sig ha väldigt mycket sparat.

In över upploppetkopplade Seabiscuit direkt greppet via fjärdespår och seglade undan till mycket enkel seger på 1.13,5a över 2640 meter. Den här fullträffen var värd 150 000 kronor.

Up Date Hoss och Erik Adielsson avslutade även han fint och var klar tvåa. Digital Ink som förblivit kvar instängd då Nahar felade, kom loss sent för Örjan Kihlström och gick i mål som trea med krafter kvar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Canaka BF spurtade hem Sto-EM

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson