Norske Juliano Rags gjorde två fina prestationer i Åby Stora Pris. Nu väntar en ny resa till Sverige. Hästen siktar mot Sundsvall Open Trot.

Sexårige norrmannen Juliano Rags var riktigt fin i Åby Stora Pris. Årets Elitloppsdeltagare var tvåa och trea i de båda heaten.

Nu aviserar tränaren Noralf Braekken en ny stundande utflykt till Sverige. Juliano Rags laddas mot start i Sundsvall Open Trot på Bergsåker den 30 augusti.

– Sundsvall Open Trot blir nästa uppgift för oss. Jag var väldigt nöjd med hästen i lördags. Några små detaljer kunde vi gjort annorlunda men på det stora hela är jag jättenöjd, säger Braekken till tgn.no.

En miljon kronor är förstapriset i Sundsvall Open Trot. Redan klara för loppet är Oasis Bi, samt Nahar som fått ett wild card.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Father Patrick gick på pumpen

Father Patrick gick på pumpen

Efter galoppen i Hambletonian blev det en ny förlust för Father Patrick. I Tompkins-Geers Memorial på Tioga Downs fick han stryka på foten för Datsyuk.

Jimmy Takters segermaskin Father Patrick var storfavorit i Hambletonian för två veckor sedan men galopperade överraskande bort sina chanser i starten.

Under söndagen var det tänkt att Father Patrick skulle få en liten revansch när han som megafavorit gick ut i en avdelning av Tompkins-Geers Memorial på New York-banan Tioga Downs. Men hästen blev överraskande avslagen och noterades för sin tredje förlust på nitton starter.

Yannick Gingras körde som vanligt Father Patrick som klev ut och övertog ledningen in på bortre långsidan och såg då ut att gå mot en enkel seger. Men som tredje häst smög Hambo-sexan Datsyuk, körd av sin tränare Charlie Norris.

Datsyuk kastade iväg i sista sväng, gick riktigt snabbt fram mot ledaren, utmanade och slutligen fick Father Patrick ge sig för den massiva uppvaktningen. Datsyuk vann till slut säkert och klockades till 1.10,3a över 1609 meter.

Father Patrick således tvåa. Tredjepriset gick till Hillustrious. Loppets samlade prissumma var 36 036 dollar. Nästa troliga uppgift för Father Patrick är Zweig Memorial, även det på Tioga Downs, den 29 augusti.

Nancy Johansson-tränade Resolve vann en annan avdelning av Tompkins-Geers för treåringarna. Corey Callahan körde till seger på 1.11,0.

En avdelning för de tvååriga stona gick till Jonas Czernyson-tränade Jolene Jolene som för David Miller vann på 1.11,7.

Du kan se Datsyuks seger här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Solänget
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Solänget

Måndag: V64-tips till Solänget

Omgången:
Kusk-Em på Solänget i kväll med kuskar från hela Europa, vilket ska bli spännande att se. Det är bland annat två kallblodslopp på menyn, och frågan är hur vana de utländska kuskarna är med det?

Spelmässigt ser omgången helt ok ut, det slår inte direkt gnistor om den men bägge mina spikar är inte favorit i respektive avdelning och som vanligt går jag endast för sex rätt. SMHI meddelar drygt 15 grader och uppehåll, vilket gör att vi kan vänta oss bra förutsättningar.

Bästa spiken:
4 Treecko (V64-1)

Kompletterande spiken:
7 Demo (V64-5)

V64-förslaget:
V64-1: 4 Treecko (7-5)
V64-2: 1,2,3,4,5,7,9 (6-10)
V64-3: 1,2,4,5,6,8,11 (7-10)
V64-4: 4,5,7,8,9 (1-2)
V64-5: 7 Demo (3-1)
V64-6: 1,4,7,11,14,15 (2-3)
1 x 7 x 7 x 5 x 1 x 6 = 1470 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 7 Demo
DD-2: 1,7,14
3 rader x 200 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 7 Demo
DD-2: 4,11,15
3 rader x 150 kronor.

Analys Solänget V64-1:

Ranking: A: 4. B: 7-5-2-1-6-9. C: 10-11-3.

Spetsanalysen:
5 Mellby Toker kan öppna raskt och är spetsfavorit inledningsvis, men han har inte den bästa moralen och man brukar släppa med honom. 4 Treecko och 7 Chuck Liddell, den som är först fram av dessa två tror jag får överta och jag håller en extra tumme på att Goop får snurr på Treecko.

Loppanalysen:
Ett öppet och jämnspelat lopp inleder kvällens V64-omgång, därför tycker jag det är läge att ta ställning och jag gör det för Björn Goop och 4 Treecko. Det här handlar om en kapabel häst för klassen i grund och botten, som dessutom är bättre än vad resultatraden visar.

Treecko tycker jag har sett fin ut på slutet, inför detta har man dessutom lagt om träningen på honom och det brukar kunna ge bra effekt på lite äldre hästar. I kväll blir det helstängt huvudlag och bike samt Björn Goop upp för första gången, det tror jag avgör spetsstriden och i tät blir han svårslagen. Bra segerchans.

5 Mellby Toker blir favorit i loppet men det tycker jag känns tveksamt, han har inte vunnit på två år och har inte den bästa moralen. Lämpligt emot för hans del i kväll dock. 7 Chuck Liddell håller jag som främsta utmanare till min spik, han duger bra i klassen och gör för det mesta bra lopp. Han har lite problem med aktionen till och från, men såg fin ut senast via bra avslutning.

Analys Solänget V64-2:

Ranking: A: 4. B: 3-7-9-2-1-5. C: 6-10-8.

Spetsanalysen:
1 Frode Viking kan öppna raskt och försvarar sitt innerspår.

Loppanalysen:
4 Munter blir favorit i loppet och det tycker jag är motiverat, senast höll han starkt som sexa efter galopp efter ett mycket tufft lopp och gången innan det var han fin vid seger. Precis som vid seger näst senast sitter Jan Norberg i vagnen, vilket får ses som ett klart plus, och jag tycker han är bästa hästen.

Jag vågar dock inte lita på Munter fullt ut, och väljer att gardera rätt rejält. 3 Rigeljärven kom aldrig till senast, men såg fin ut i skymundan och har gått bra en längre tid. Han behöver lite hjälp under vägen, något han ska kunna få från vettigt utgångsläge. 7 Guli Rask håller toppform för dagen, och även om distansen är ett minus för honom då han är som bäst över kort distans så måste han räknas.

9 Solberg Jerkeld tycker jag varit positiv på slutet, och precis som lägesgynnade 2 Qvarting tycker jag att han är lite väl tappad i det här loppet. Solberg Jerkeld har sex segrar på årets 18 starter hittills, och även om många är i billigare gäng än detta inger det respekt. Qvarting vinner inte lika ofta, men gör inte bort sig i denna konkurrens.

Streck också för 1 Frode Viking som bör ta hand om ledningen inledningsvis och sedan bör få fint lopp, samt för 5 Lyckelds Elrigo som har toppform.

Analys Solänget V64-3:

Ranking: A: 8-2-6-5. B: 1-4-11. C: 7-10-3-9.

Spetsanalysen:
Mr Mackmyra kan öppna snabbt och gäller som spetsfavorit.

Loppanalysen:
Ett ganska öppet lopp och jag streckar totalt sju hästar av elva möjliga, och hoppas klara mig undan på det. Tipset väljer jag att ge till 8 Godspeed, som jag tycker har lite smygform. Han hade positionsproblem senast men gick rätt bra i skymundan, och i kväll får han dessutom Björn Goop upp i vagnen. Duger bra om han kommer till från jobbigt utgångsläge.

2 Källe Truck är jämn och säker och gör alltid sitt, och jag tycker han är ganska bra för klassen. Vettigt utgångsläge i kväll och givet streck.

6 Åbner Hornline spetsade och släppte senast och hängde sedan med bra som trea bakom två rätt bra hästar, och även om han inte vinner så ofta så tycker jag han visar rätt bra fart för klassen och med rätt lopp är han inte alls borta.

Håller även upp spetsfavoriten 5 Mr Mackmyra i A-gruppen, han leder länge om inledningen inte blir allt för tuff.

1 Belmont Ås bör kunna få fint smyglopp härifrån och är vass med rätt lopp, 4 Razza Yamoz är inte helt enkel och måste i första hand sköta sig, gör hon det är hon inte golvad i ett öppet lopp. Hon var fin vid seger för tre starter sedan. 11 Doc Neo streckas också, han blandar och ger en del men kunnandet finns i honom och kul se honom med Hugo J:r Langeweg i vagnen i kväll.

Analys Solänget V64-4:

Ranking: A: 8. B: 9-5-4-7. C: 1-2-6-3-11-10.

Spetsanalysen:
4 Prins Elden kan öppna raskt om han håller sig i skinnet, och han får gälla som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
8 Karlängs Filip är bästa hästen i det här loppet och löser det sig bara någorlunda för honom under vägen från jobbigt utgångsläge blir han svårslagen, och jag tycker det känns givet att tippa honom. Han är stark och lär köras offensivt, och håller han sig på benen tror jag han blir tuff att stå emot. Han är dock inte helt pålitlig, även om han blivit stabilare, och då han blir väldigt stor favorit tycker jag ändå garderingen är på sin plats.

9 Polar Linus är en svår häst, men samtidigt också kapabel och Björn Goop upp på honom känns intressant. Duger gott.

5 Blisjur var dålig senast, men klart bra som tvåa gången innan det. Han är hittills utan seger i år, men löper han som näst senast måste han bara få sitta där snart. Det är humör i honom, men har han vaknat på rätt sida kan det vara dags i kväll.

4 Prins Elden är inte helt enkel, men var klart positiv senast som tvåa från utvändigt ledaren och håller han sig på benen håller jag honom som spetsfavorit i loppet och därifrån kan han leda länge.

Streck också för 7 Ty Vinn vinner väldigt sällan, men jag håller honom ändå ganska högt och han gick i mål med sparat senast. Kul som lite spelad.

Analys Solänget V64-5:

Ranking: A: 7. B: 3-1-8-5-6-2. C: 4-9-10.

Spetsanalysen:
2 Poseidon C.L.O. kan öppna bra, men lär inte köras i ledningen. Får Noel Baldacchino till det bakom 3 Elegance Brodde är det bra chans att han tidigt kör sig till tät.

Loppanalysen:
Robert Berghs 3 Elegance Brodde blir klar favorit i loppet, och visst är det bra chans på tidig ledning om Noel Baldacchino är med på noterna från start och väl i den positionen leder han givetvis länge. Han var duktig vid seger senast, och står sig väl i klassen. Han lär dock inte få sitta ifred i spets, och jag tycker han blir på tok för stor favorit.

Jag väljer faktiskt att spika emot favoriten, jag tycker 7 Demo är bästa hästen i sällskapet och jag tycker han kliver ned ganska ordentligt i klass till den här starten. Demo har inte startat på ett tag efter senast, men brukar gå bra direkt efter uppehåll och rapporteras dessutom träna bra inför detta. Han är van tuffast möjligaste konkurrens från V75 och jag tycker motståndet i kväll är lämpligt. Han är stark och tuff och tål offensiva upplägg, och Mika Forss tycker jag dessutom är en duktig kusk. Jag hoppas och tror på offensivt upplägg, är han sedan inte allt för ringrostig efter uppehåll bör han bli tuff att stå emot.

Björn Goop hoppar upp bakom 1 Treess Ribston och det är givetvis intressant, men han lär bli över från sitt innerspår och Goop måste få bra snurr på honom om han ska vara först över linjen. Gör det bra varje gång, men det där lilla extra tycker jag ändå inte finns där hos Trees Ribston.

Analys Solänget V64-6:

Ranking: A: 4-1-7-14. B: 11-15-2-3-13-9. C: 8-5-10.

Spetsanalysen:
Daniel Wäjersten ska ses med bra chans på tidig ledning från ensamt springspår med 7 Joy Ribb. Banan på Solänget är smal, men strykningen på Hilda Nalan gynnar ekipaget duktigt.

Loppanalysen:
Daniel Wäjersten ska ses med bra chans att från ensamt springspår kunna placera Svante Båths 7 Joy Ribb i ledningen, och i den positionen duger hon gott. Hon är van tuffare konkurrens än detta och leder länge. Given.

Det finns dock flera intressanta motbud i loppet, och även om Joy Ribb ska räknas tidigt köper jag ändå inte henne som klar favorit i loppet. Jag väljer faktiskt att tippa löjligt bortglömda 4 Shockwave, hon har visserligen inte visat något extra i regi Bergh i två starter än så länge men kan betydligt bättre och med två lopp i kroppen lär formen vara på gång. Hon är bra i grunden och jag tycker hon känns jättespännande i kväll.

1 Lingbo Helen är en annan från stall Bergh som jag rankar före favoriten, hon ska kunna få fint lopp med dessa förutsättningar och då duger hon gått. Hon gör jämna och bra lopp hela tiden, och skulle Wäjersten missa springspår med Joy Ribb bör hon hålla spets från sitt innerspår och då ska hon slås.

14 Beverly Boko och 15 Kiss Me Kemp står med 20 meter tillägg och det är givetvis inte optimalt, men de gynnas i varje fall något av de aktuella strykningarna i loppet och bägge är härdade i tuffare sammanhang än detta.

Streck också för 11 Persos Amarula som gör debut för Joakim Elfving, hon ska visserligen tävla med skor i kväll men har jobbat på bra med 16,5/1600 meter inne på Rättvik inför detta och hon är grundkapabel nog att vinna direkt, trots lång frånvaro. Goop upp, dessutom.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Strålande Tumble Dust i danska Derbykval
Nästa nyhet
Strålande Tumble Dust i danska Derbykval

Strålande Tumble Dust i danska Derbykval

Tre svensktränade hästar är klara för Danskt Travderby, men frågan är vem som ska snuva Tumble Dust? Tomas Malmqvist-träningen var förkrossande fin i sitt uttagningslopp.

Försöken till Danskt Travderby kördes på Charlottenlund under söndagen och den av Tomas Malmqvist tränade Tumble Dust, körd av Björn Goop, var oerhört imponerande vid sin seger.

Tumble Dust tog tidigt över ledningen och stod sedan i en klass för sig. Fyraåringen vann med åtskilliga längder på skarpa 1.13,6a över 2500 meter vilket med råge var dagssnabbast. Tumble Dust lär därmed bli favorit i finalen och kan ge Tomas Malmqvist hans andra danska Derbyseger, den första kom 2009 med Nice Little Ärt.

De övriga försöksloppen gick till Tycoon Conway Hall (1.16,2a), Thunder Peak (1.15,6a), båda tränade av Steen Juul, samt Tango Vang (1.15,8a), körd av Jeppe Juel och tränad av Peter Jensen.

Ola Karlssons Tor Mento avancerade till final som tvåa i sin uttagning, liksom Ulf Stenströmers Tokio Hotel Hall som får en plats som en av de två bäst seedade treåringarna.

De två sista platserna besätts genom ett poängberäkningssystem och startlistan blir definitiv nästa helg. Danskt Travderby körs på Lunden den 31 augusti.

Klara för final är (häst-tränare):

Tycoon Conway Hall – Steen Juul
Tor Mento – Ola Karlsson
Thunder Peak – Steen Juul
Tack Wee – John Friis
Tango Vang – Peter Jensen
Ticket To Heaven – Jan Friis
Tumble Dust – Tomas Malmqvist
T.Rex – Sigbjörn Kolnes

Högst seedade treor:
Tano Bork – Christian Lindhardt
Tokio Hotel Hall – Ulf Stenströmer

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Al Dente på jakt efter elfte raka
Nästa nyhet
Al Dente på jakt efter elfte raka

Al Dente på jakt efter elfte raka

Al Dente har gått fram som en ångvält i treåringsloppen hittills i år. På lördag tror de flesta att kullkungen kniper elfte raka då de korta E3-finalerna avgörs på Romme.

V75 tar sig till Dalarna och Romme denna lördag. De båda korta E3-finalerna är höjdpunkterna under tävlingsdagen.

I hingstarna och valackernas final är det Catarina Lundström-tränade Al Dente som lär få axla en tung favoritmantel. Scarlet Knight-sonen ståtar för närvarande med tio raka segrar och imponerade stort i sin uttagning senast.

Förstapriset är 800 000 kronor och det är samma summa i stoklassen som ser något öppnare ut.

Gulddivisionen, Super Lights lopp (150 000 kronor), kryddar omgången ytterligare och här möts bland andra Åbergs-tvåan Occhione Jet och Mr Picolit.

Här är startlistorna:

E3, hingstar och valacker, 1640 auto

1 Buddha – Björn Goop
2 Al Dente – Örjan Kihlström
3 Emmett Brown – Erik Adielsson
4 Origo Tilly – Torbjörn Jansson
5 Arctic Muscles – Pekka Korpi
6 Sloppy Joe – Thomas Uhrberg
7 Magnificent – Erik Adielsson
8 Orion Tilly – Johan Untersteiner
9 Thewayiam Ås – Johnny Takter
10 Psycho – Peter Ingves
11 Viggo Laday – Leif Witasp
12 One More Rebel – Kenneth Haugstad

E3, hingstar och valacker, 1640 auto

1 Anna Greta – Fredrik Persson
2 Spring Kronos – Björn Goop
3 Littlemissunshine – Carl-Erik Lindblom
4 Sheava Vik – Johan Untersteiner
5 Gabriella Sisu – Erik Adielsson
6 Diamond River – Johnny Takter
7 Sparkling Kronos – Torbjörn Jansson
8 Electric Image – Kenneth Haugstad
9 Souchong – Örjan Kihlström
10 Fashion Duo – Pekka Korpi
11 Iron Smile – Tony Wallin
12 Across My Heart – Per Lennartsson

Gulddivisionen, 1640 auto

1 Howthehaloareyou – Thomas Uhrberg
2 Occhione Jet – Erik Adielsson
3 Oracle – Johnny Takter
4 Democrat – Per Lennartsson
5 Prawns – Kenneth Haugstad
6 Disco A.E. – Örjan Kihlström
7 Francais du Gull – Johan Untersteiner
8 System Performance – Stefan Melander
9 Bon Frecia – Björn Goop
10 Circles – Magnus Jakobsson
11 Mr Picolit – Torbjörn Jansson
12 Aisle Stand – Claes Sjöström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Hagmyren: "Segerchans om han kliver iväg"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson