Nejdå, Commander Crowe är inte slut. Långt ifrån. Den elvaårige hjälten städade av Quid Pro Quo fullständigt i skiljeheatet av Åby Stora Pris.

Det blev en duell mellan elvaårige Commander Crowe och femårige Quid Pro Quo som skulle avgöra årets Åby Stora Pris. Men den mer än dubbelt så gamle fuxen visade sig stå i en klass för sig. Tillsammans med Örjan Kihlström visade den mer än trettiofaldige miljonären att gammal är äldst.

– Han blev lite ivrig från början, slog ihop och tog sig några galoppsteg. Men hästen är så bra att jag inte hade direkt gett upp hoppet ändå. Det fanns med i beräkningarna att det kunde bli så att Quid Pro Quo fick ledningen. Commander Crowe är så tuff, så det gällde att vi fick se till att de blev lite möra. Han var bara bäst, måste man säga, sa Örjan Kihlström efter sin andra seger i Åby Stora, den första kom 2006 i två raka heat med Red Chili Pirat.

Quid Pro Quo stod för en duktig överraskning i det första heatet. Svante Båths femårige stjärna var faktiskt minst spelad och streckad i loppet, men var ändå först över mållinjen. Det efter en perfekt defensiv körning av Erik Adielsson.

Joke Face galopperade bort sina chanser direkt då starten gick. Reven d’Amour kunde således enkelt hålla upp täten. Commander Crowe fick syna dödens och Surprise Lord fick rygg på ledaren. Där bakom kröp Quid Pro Quo ned som trea på innerspår. Solvato landade i tredje par utvändigt.

Första 500 avverkades efter 10,1 och Björn Goop bakom Reven d’Amour fortsatte i jämnt hårt tempo i ledningen: kilometern gick efter 10,4.

När lite mer än 300 meter återstod sändes Juliano Rags iväg från andra utvändigt till attack i tredjespår. Bakom försökte Solvato följa. Norrmannen gick riktigt bra när upploppet nalkades och såg ut att kunna bjuda Reven d’Amour en rejäl match.

Men så öppnade sig open stretch, Surprise Lord förmådde inte att koppla på speeden för att blanda sig i striden, men allra längst in störtdök nu Quid Pro Quo. Yankee Glide-sonen avslutade visslande och hann precis fram på linjen.

I spåren knep Juliano Rags andrapriset, precis för Reven d’Amour som höll starkt från täten. De tre hästarna var nästan jämsides över linjen och segertiden stannade vid 1.10,3a över 1640 meter.

Solvato provade i vida spår över upploppet men kunde aldrig riktigt komma in i matchen. Commander Crowe tröttnade från dödens och föll tillbaka något sista biten.

– Det var ruggigt bra gjort av honom, det är svårt att gå ner två spår och ändå hinna fram. Har man vunnit det här så har vi nog chans i andra heatet också, sa Erik Adielsson efter segern med Quid Pro Quo.

Quid Pro Quo var snabbast ut i andra heaten men fick överlämna in i första sväng till Commander Crowe som laddades för fullt av Örjan Kihlström. Den legendariska fuxen fick den åtråvärda ledningen och ångade på: första 500 efter 09,7.

Joke Face klev fram i dödens efter halvvarvet. Reven d’Amour fick andra ytter, Juliano Rags stannade som trea på innerspår och hemmahoppet Solvato kunde ej vara med i rusningen och hamnade som fyra invändigt.

Commander Crowe stånkade på i täten och varvade på 10,6. Samtidigt kastade Joke Face ankar, det provades i tredjespår men köhästarna gjorde sig ej besvär då ”Commandern” stod på gasen genom sista sväng.

Quid Pro Quo provade att komma i närkontakt över upploppet men förgäves; ledaren gick inte att lura och Commander Crowe vann säkert i fin stil på raska 1.10,0a över 1640 meter. Juliano Rags följde bra som trea medan Solvato levererade en stark avslutning i skymundan som fyra.

– Han kändes fin även i första heatet men det är tufft att gå i dödens för en elvaåring. Det var väldigt värdefullt att få ledningen och det var en stor fördel för oss. Man måste beundra en sådan här häst, sa Örjan Kihlström efter heatsegern.

Det var Commander Crowe som drog innespåret inför skiljeheatet. Kretsen kring Quid Pro Quo valde att inleda från fjärdespår. De flesta räknade med att Commander skulle hålla upp ledningen men det blev en oväntad start.

Elvaåringen tog ett par felsteg då bilen lämnade fältet, ställde sig direkt men kunde inte försvara täten. Quid Pro Quo gled enkelt till ledningen och öppnade första 500 efter 13,3.

Men Kihlström var vaken; med varvet kvar gick han ut i andraspår och gav ledaren en tryckare – bara för att kliva ned i ryggen igen en bit. Över sista bortre långsidan blev det förnyad attack för Commander Crowe som nu lade ursinnig press på sin motståndare, varvet travades på 10,4 och strax senare hade han pressat sig till ledningen.

”Commandern” stack direkt ifrån genom sista kurvan och Quid Pro Quo hade inget val annat än att ge slaget förlorat. På banan fanns nu bara en häst och Commander Crowe stegade ifrån över upploppet med åtskilliga längder. Segern blev överlägsen.

Vinnartiden i skiljeheatet stannade vid 1.12,1a över 1640 meter och belöningen blev en miljon kronor. Commander Crowe som här gjorde sin 102:a start tog sin 60:e seger.

– När jag var ung drömde jag om en sådan här häst. Om man inte fäller en tår i dag, så gör man det aldrig. Hästen visade att han fortfarande är en av de största, han är verkligen något alldeles extra, sa tränare Fabrice Souloy som var påfallande rörd efter storsegern.

***

Så här gick det i övriga V75-lopp:

V75-2: Robert Bergh har en riktigt fin sort i Poker Kronos. Valacken tog femte raka segern när han i överlägsen stil vann Klass 2-finalen. Poker Kronos kördes offensivt och övertog täten efter 700 meter. Genom sista sväng lättade Viking Kronos-sonen bara undan och vann i riktigt frän stil på 1.12,6a över 2140.

V75-3: Veijo Heiskanen har ett styrkefenomen i åttaåriga stoet Dernier Viking. Hon sändes iväg i tredjespår efter 600 meter – och blev kvar där resten av loppet men vann ändå. Borga Effekt i dödens svarade upp och dessa båda stred hela vägen i mot mål men Dernier Viking fick ett knappt grepp på linjen och stod för en femstjärnig prestation som vinnare på 1.13,1a full väg.

V75-4: Fyraåringseliten för ston bjöd på ett trevligt startfält och det blev Björn Goop som fixade segern med sin My Gliding Angel. Stoet kördes resolut och fick överta täten från Backfire ur första sväng. Det var också Backfire på open stretch, samt, Rare Wise As från dödens som utmanade till slut men My Gliding Angel höll stången och vann på 1.13,6a över 2140.

V75-6: Flemming Jensen fixade guld i Silverfinalen med Jaguar Broline. Det efter en snygg manöver med varvet kvar då han forcerade sin häst snabbt fram och lyckades ta sig förbi ledande Arazi Boko som blev överrumplad. Över upploppet utmanade just Arazi Boko det som gick men Jaguar Broline höll undan knappt men säkert. Segertiden blev 1.12,6a på 2140.

V75-7: Royal Fighter var dagens mest streckade på V75 och motsvarade med råge förväntningarna i Bronsdivisionens final. Med Jennifer Tillman i sulkyn fick den av Per Eriksson tränade Varenne-sonen kämpa för ledningen, sedan rejäl press i omgångar men kunde ändå sticka ifrån säkert över upploppet i riktigt vass stil. Segertiden blev till 1.12,2a 2140 meter.

Rätt V75-rad:

6 Quid Pro Quo – Erik Adielsson 22,09
9 Poker Kronos – Robert Bergh 2,12
10 Dernier Viking – Veijo Heiskanen 5,11
5 My Gliding Angel – Björn Goop 5,28
4 Commander Crowe – Örjan Kihlström 4,23
10 Jaguar Broline – Flemming Jensen 5,50
2 Royal Fighter – Jennifer Tillman 1,73

7 rätt: 17 827 kr (1109 system)
6 rätt: 118 kr
5 rätt: jackpot

Omsättning: 70 999 564 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Starttiden för V86 senareläggs

Starttiden för V86 senareläggs

Fler förändringar sker för Onsdag Xpress framöver. Starttiden för V86 senareläggs – till 20.30.

ATG kommer genomföra flera förändringar för Onsdag Xpress från och med den 27 augusti, vilket är datumet för nästa V86-omgång.

Bland annat kommer starttiden för V86 att senareläggas. Den första avdelningen kommer köras först 20.30. Här är samtliga nyheter som genomförs från den 27 augusti.

  • V86 startar klockan 20.30 (delas mellan Solvalla och Bergsåker/Jägersro/Åby)
  • V65 startar klockan 20.52 (delas mellan Solvalla och Bergsåker/Jägersro/Åby)
  • Dagens Dubbel startar klockan 21.40 (delas mellan Solvalla och Bergsåker/Jägersro/Åby
  • Tre ”extra” lopp (två lopp på Solvalla, ett lopp på Bergsåker/Jägersro/Åby)
  • V5 på Solvalla
  • V3 på båda banorna

 

– V86 under Onsdag Xpress har, i jämförelse med 2013, haft högre omsättning varje omgång med undantag för jackpot-omgångar. Nyheten med senare starttid för V86 kommer förhoppningsvis att höja omsättningen ytterligare. Totalt sett handlar det om att skapa en mer engagerande spelupplevelse och mötesplats för spel, säger ATG:s vd Hasse Skarplöth i ett pressmeddelande.

Nyheterna medför även att tävlingsdagen på respektive bana startar tidigare på kvällen. Det första loppet på Solvalla körs 18.15 medan det på Bergsåker, Jägersro eller Åby körs 18.27.

– Vi har tagit till oss av den kritik som funnits gällande banupplevelsen under onsdagarna. Nu får vi en lugnare start på kvällen för hästägare, restauranggäster och övrig publik på banan, en kväll som sedan avslutas med åtta stycken högkvalitativa lopp i högt tempo, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Corky glänste: "Hoppas det blir en elithäst"
Nästa nyhet
Corky glänste: ”Hoppas det blir en elithäst”

Corky glänste: ”Hoppas det blir en elithäst”

Gänget kring Stig H Johansson-tränade fyraåringen Corky lär få det spännande framöver. Amerikanen såg suverän ut när han enkelt vann Telebolaget Grand Prix i Örebro.

Örebrotravet hade lockat med riktigt fina torsdagstävlingar och höjdpunkten under aftonen var Telebolaget Grand Prix som samlat ett väldigt fint fyraåringsgäng i kamp om ett förstapris på 150 000 kronor.

I sin andra start för Stig H Johansson imponerade fjolårets Hambletonian-trea Corky och vann i läcker stil tillsammans med Erik Adielsson.

Processen var med facit i hand avklarad väldigt snabbt. Corky snabbastartade bakom bilen och tog täten omgående från spår två. Efter att ha öppnat första halvvarvet efter 10,6 passerades varvet på 15,3 och det hela var redan i hamn.

Ur sista sväng stack Muscles Yankee-sonen undan i spänstig stil och vann väldigt enkelt. Efter en avslutning sista 500 på 09,2 stannade klockorna på sluttiden 1.13,5a över 2100 meter.

– Hästen har tjänat sex miljoner innan han kom till mig så det var ingen överraskning att han var bra. Men vi spänner inte bågen speciellt hårt i år, jag kommer att matcha honom försiktigt och hoppas att det är en elithäst nästa år, sa Stig H efter segern enligt Kanal 75.

Corky vann här sin 10:e seger i 30:e starten i karriären. Sedan han kom till Skandinavien har det blivit tre segrar på fem starter.

Jonesy, som gått hela vägen i vinnarhålet, kirrade silvret medan Finally Famous (från tredje invändigt) slutade trea. Boys Going In fyra efter en resa som tvåa i andraspår. Fjolårets Kriterietta Rokkakudo slutade sexa. Återkommande Aperfectyankee provade till slut men kunde inte förbättra sig och blev oplacerad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Många såg Veijo vinna Citytravet
Nästa nyhet
Många såg Veijo vinna Citytravet

Många såg Veijo vinna Citytravet

Veijo Heiskanen fick en fin uppvärmning inför Åby Stora Pris. Med Nerone Bigi tog han hem Citytravet – och gick obesegrad ur striden.

Gatutrav i hjärtat av Göteborg visade sig bli en succé. En månghövdad publik hade sökt sig till Nya Allén för att bevittna några av landets bästa kuskar duellera över en 250 meter lång rakbana i Citytravet.

Det blev också hemmahoppet Veijo Heiskanen som gick segrande ur striden. Med den Bengt Holm-tränade sjuåringen Nerone Bigi var Åbytränaren oslagbar i gatutravet.

Duon vann såväl kvartsfinal, semifinal som final i två raka och gick således obesegrad ur tävlingen. I finalen mötte man Lutfi Kolgjini och Maffioso Face, men efter att motståndaren tjuvstartat i det första heatet och galopperat i det andra låg vägen öppen för Veijo och Nerone Bigi.

– Jag var lite skeptisk innan, speciellt hur vi skulle få stopp på hästarna, men det fungerade bra. Det var jätteroligt, jag hoppas de gör om det här nästa år, sa Heiskanen efter segern i Citytravet enligt Kanal 75.

Förstapriset i loppet var 30 000 kronor. I matchen om tredjepriset besegrade Anders Svanstedt och Max Prix Jennifer Tillman och New Esterel.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Åby: "Riktigt bra häst för klassen"
Nästa nyhet
V65 Åby: ”Riktigt bra häst för klassen”

V65 Åby: ”Riktigt bra häst för klassen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

–  Det här är en riktigt bra häst för klassen och jag är nöjd med dagsformen. Nu möter vi några bra men min räknas tidigt. Han reser samma dag och det ska fungera bra. Han tävlar åter med skor runt om och öppet huvudlag samt fast huva. Han är inte helt stabil men läget bör passa fint, säger Frode Hamre om Relight My Fire (V65-6).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Åby. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

3 Jerns Vendela – Hon kom bort helt näst senast i tufft sällskap på Axevalla och nu sist blev det dödens. Det är inte så mycket att säga om de insatserna men hon var duktig vid segern gången innan och borde vara lika bra nu. Spåret är perfekt och vi kommer dessutom att rycka skorna för första gången, säger Karl Stolt.

6 Memory of Queen – Det här är en jättefin häst med fin framtid och jag är klart nöjd med hur han känns i jobben. Jag ändrar inte på något och det är en häst som har vinstchans här. Ingves har vunnit med honom tidigare, säger Camilla Strandäng.

7 Top Ranking – Hon har gjort det väldigt bra i de senaste starterna och hon känns också fortsatt fin efter senast, hon ska bibehålla sin form. Som vanligt har vi dock fått jobbigt utgångsläge och jag vet inte hur vi ska komma till härifrån. Eventuellt blir det första barfota fram i dag, jag måste chansa lite då utgångsläget blev som det blev, säger Bo Falsig.

9 Embrace’Em – Han blir bättre och bättre för varje start och har verkligen utvecklats, och jag tycker det är stallets bästa segerchans på lunchen i dag. Han fick stryk av en bra häst senast och det är inte mycket att säga om, och han fortsätter träna fint efter det loppet. Skor runt om som vanligt och jag tror på honom, säger Anton Sverre.

10 Wilding E. – Formen är inte riktigt på topp ännu och det behövs lopp i kroppen men hästen verkar uppåt för dagen. Vi kör honom med skor runt om, säger Martin de Haan.

Lopp 2, V65-2

3 Papillon Face – Han svarade också för en bra debut, han tappade mark från start och hamnade långt bak men gick med full fart över mål. Allting ser fortsatt bra ut med honom efter det loppet och han ska svara för en liknande insats i dag. Inga ändringar, säger Preben Sövik.

4 Knock Nevis – Han var riktigt fin i sin debut senast på Jägersro under Hugo Åbergs-dagen, han gick bra och skötte sig fint. Allting är fortsatt väl med honom efter det loppet och han ska svara för en liknande insats i dag. Inga ändringar, säger Preben Sövik.

6 Target Kronos – Han skötte sig bra i kvalet och tränar på bra här hemma inför sin debut, och det ska bli kul att se honom. Han ska kunna gå en 15-tid och vi väntar oss en bra insats. Skor runt om, säger Preben Sövik.

8 Pashitea Face – Hon gör debut i dag och det här handlar om en riktigt fin märr. Hon strulade till det lite för sig i kvalet, men tiden behöver man inte titta så noga på utan även hon ska kunna en 15-tid. Hon är lika bra som de andra hästarna vi har i loppet. Alla våra tvååringar är otroligt jämna, och jag tycker det är svårt att ranka de inbördes. Skor runt om, säger Preben Sövik.

Lopp 3, V65-3

2 Stay Alert – Han är bra i ordning för tillfället och jag räknar med en fin insats. Han bör greja en bra placering. Inga ändringar är planerade, säger Peter Untersteiner.

3 Varenna Speed – Hon är väl hyggligt igång för dagen, men räcker inte riktigt till i klassen för dagen. Hon var inte dålig senast, det var bara det att hon helt enkelt inte räckte till. Helst ska hon gå vid sargen och smyga med till pengar, större förhoppningar än så har jag inte. Inga ändringar, säger Claes Svensson.

5 Ebba Greenwood – Hon är rätt bra och nu blir det skor runt om för att få henne felfritt. Hon bör kunna en låg 16-tid och ska inte vara helt borta då hon känns vara i ordning, säger Veijo Heiskanen.

7 X. Factor – Han är fin den här hästen och jag tycker det finns hög kapacitet i honom, men han är behandlad efter senast och har bara fått det lugnt inför detta. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp i dag. Inga ändringar, säger Stefan Persson.

8 Thunder Lavec – Han har gjort två bra lopp på slutet och han blir kraftigt förbättrad för varje start. Utgångsläget i dag blev svårt och han riskerar ett tungt lopp härifrån, och då kan det bli tufft att räcka hela vägen fram. Men, snart sitter han där och med lite klaff kan det vara dags i dag. Skor runt om som vanligt, säger Preben Sövik i Kolgjinis stall.

10 Bullseye Pellini – Han var duktig och imponerade så smått på mig senast och formen är bra. Det är en fin häst som räknas trots läget. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.

11 Soros Kronos – Han galopperade när Björn vred ned honom via open stretch senast, han snubblade helt enkelt till och det ser vi som ett olycksfall i arbetet. Han känns som han ska hemma i jobb efter det loppet, och i dag rycker vi eventuellt bakskorna på honom igen. Sköter han sig ska han räknas bland dom tre främsta, men även om vi inte hittar några fel på honom vill vi gärna se att han sköter sig först, säger Anton Sverre.

Lopp 4, V65-4

1 Starcane Harvester – Det är en stark och rejäl häst och jag är dessutom nöjd med vad han presterar i jobben. Jag har inte superkoll på vad han möter men jag räknar med en bra insats. Han tävlar med skor runt om, säger Anna Forssell.

4 Heart Jack – Han kändes fin i provlopp i veckan ock gick 11/500. Innan det har han varit duktig och alla de snöpliga förlusterna kan man ju ställa sig frågande till. När Jesper körde för tre starter sedan fick han inte loss tussarna och fastnade dessutom med pisken. Det var nog avgörande den gången och när jag körde gången efter fick vi regelrätt stryk av en bättre häst. Sen när Håkan körde hade hästen halsinfektion så det glömmer vi. Jag tycker i alla fall inte att hästen är oärlig. Nu fick vi fint utgångsläge och han kan öppna bra men det kan visst några invändigt också. Det blir skor runt om idag och jag räknar med en bra insats, säger Jörgen Lorentzen.

9 Rocket Man – Han har tyvärr lottats till bakspår och han missgynnas av det, han tar i på ett helt annat sätt med framspår och han tappar lite fokus bakom hästar. Han slog ihop i första sväng senast och galopperade, men har gjort det bra innan det och känns också fortsatt fin i träning. Chanserna minskar dock härifrån. Barfota fram som vanligt, säger Bo Falsig.

10 Ocean Dream – Hon fungerade inte i volten senast och gjorde bort sig med galopp, hon blir lite aktiv och ligger på en del och blir stressad och det är inte riktigt hennes melodi. Autostart i dag är en klar fördel, och formen hennes är på väg uppåt. Bakspår blev inte vad vi önskade oss, men kort distans är hennes bästa och stämmer det under vägen tycker jag i varje fall att vi har platschans. Barfota runt om som senast, säger Timo Nyman.

11 Isac Roc – Han har varit borta länge inför den här starten och även om han tränat på bra en längre tid och ser fin ut tror jag han behöver lopp i kroppen innan han är på topp, han har inte gått några snabbare tempon inför detta nämligen. Eventuellt utrustas han med jänkarvagn i dag, och det blir i så fall första gången. Skor runt om som vanligt, säger Anton Sverre.

Lopp 5, V65-5

1 Queen’s Delight – Han har fått två lopp i kroppen efter uppehåll och blir allt bättre, och jag tycker han ser fin ut hemma i träningen. Han lär få det bättre loppet av våra två i loppet och jag tycker han ska räknas före Polar L.B. tack vare det. Barfota runt om som vanligt, säger Anton Sverre.

2 Tyko Marje – Han travade inte helt klockrent senast och borde väl egentligen ha vunnit loppet med tanke på hur löste sig om ni frågar mig. Han borde vara bättre nu med tanke på att han inte startat på ett tag innan det. Läget är ju perfekt och med tanke på att han går bäst på innerspår är ju Åbys bana den bästa. Med rätt lopp avslutar han rappt och han är väl inte helt borta. Barfota runt om och helstängt huvudlag, säger Magnus Jakobsson.

6 Orizzonte Trio – Han är på väg uppåt i form och får han hålla sig fräsch tror jag det väntar roliga tider för honom. Han har haft mycket skavanker och är väl inte helt hundra ännu, men den senaste tiden börjar han hitta rätt och han gick väldigt bra senast som trea. Utgångsläget blev lite väl långt ut bakom vingen för att vara optimalt, men klaffar det är han långt fram. Barfota runt om som senast, säger Timo Nyman i Joakim Lövgrens stall.

8 Tristan Toro – Han känns bra i ordning för dagen men från det här dåliga utgångsläget har jag inga segerförhoppningar. Han tävlar barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.

9 Crowne – Han var med i dagens snabbaste öppning senast och det blev för tufft. Han känns fin i galoppintervallerna och ska ses med chans. Inga ändringar är planerade och min stallform verkar uppåt rent allmänt, säger Calle Göransson.

10 Quality Questioned – Han gjorde det bra vid seger näst senast, senast kom han aldrig riktigt till från dåligt utgångsläge och han bröt också ut i sista sväng och tappade all fart så Örjan slutade köra på honom i det läget. Han ser fin ut på alla sätt och vis här hemma, och klaffar det någorlunda från lurigt utgångsläge är han med och slåss bland dom tre främsta. Barfota runt om som vanligt, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

11 Polar L.B. – Han ser fin ut hemma i träning och formen är det inga fel på. Senast satte Björn på honom helstängt huvudlag och laddade från start, det blev dock lite för mycket och han svarade med galopp. Jag tycker han står på tur för seger, men det kan bli jobbigt från detta utgångsläge. Barfota bak som vanligt, däremot återgår vi till norskt huvudlag i dag, säger Anton Sverre.

Lopp 6, V65-6

4 Let It Happen – Han har bra form för dagen och lottades också till bra utgångsläget i dag, och jag tycker han ska räknas tidigt. Jag har respekt för Frode Hamres häst, men min är van att ställas mot bra hästar. Barfota runt om som senast, säger Elke Frinta.

5 Comeonhill – Jag är nöjd med honom och han känns fin. Jag tycker att uppgiften ser mycket tilltalande ut och jag är optimist med honom. Han tävlar barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.

6 Only the Best – Han gör debut för mig i dag och som snabbast har han jobbat 1.20 full väg inför detta vid två tillfällen och jag tycker han känns fin. Han är lite stressad av sig, men har bra styrka och vill han så tror jag han kan springa fort i dag. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn och vi får väl trots allt ta detta som ett test för att se vart han står någonstans, men farten finns där, säger Johan Untersteiner.

7 Ultevis – Hästen är bra i ordning för tillfället och bör prestera fint och dyka upp i den främre träffen med rätt resa. Han tävlar med skor runt om, säger Anna Forssell.

8 Prince Lurifax – Han håller fin form och allt är väl i jobben. Vi får ändå ligga lite lågt från detta läge då det ser tufft ut. Inga ändringar är planerade, säger Peter Untersteiner.

9 Relight My Fire – Det här är en riktigt bra häst för klassen och jag är nöjd med dagsformen. Nu möter vi några bra men min räknas tidigt. Han reser samma dag och det ska fungera bra. Han tävlar åter med skor runt om och öppet huvudlag samt fast huva. Han är inte helt stabil men läget bör passa fint, säger Frode Hamre.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ATG slopar V7 och V8: "En rättvisefråga"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson