Det blev Steen Juuls hela nionde seger i Jydsk 3-årings Grand Prix när han med talangen Winston Sisa hemförde loppet i Århus på söndagen.

De bästa danska treåringarna var i fokus när det tävlades i Århus på söndagen. Steen Juul visade upp synnerligen lovande Winston Sisa. I hästens blott femte start i karriären tog Ens Snapshot-sonen en enkel seger.

Winston Sisa tog ledningen tidigt och hade därefter full kontroll över händelserna. Treåringen brisade undan med lätthet över upploppet och vann men en halv sekund före tvåan US Male E.P. när han noterade 1.15,3a över 2360 meter.

Trea blev Vi Vill Se Bork medan favoritspelade White Russian fick nöja sig med sjätteplatsen. Förstapriset i loppet var 195 000 danska kronor.

Segern var Steen Juuls totalt nionde i Jydsk 3-årings Grand Prix, men den första sedan segern med Eddie Skov 2000.

Stoavdelningen av loppet tillföll Victoria Sisa som för Rene Kjaer vann i en tuff slutstrid före favoriten Verify Dream och Viol Siem. Segertiden var 1.16,1a över 1800 meter och förstapriset 100 000 danska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Timoko störd i Mons – Roi du Lupin vann

Timoko störd i Mons – Roi du Lupin vann

Det blev ingen succé för Goop och Timoko i Belgien. Elitloppsvinnaren fick stenhård press av Uhlan du Val – vilket gjorde att Roi du Lupin kunde avgöra enkelt till segern.

Belgiens största lopp, Grand Prix de Wallonie avgjordes på banan i Mons under söndagen. Årets Elitloppsvinnare Timoko, som vanligt körd av Björn Goop, var favorit men loppet blev nog långt från vad man hoppats på förhand.

Timoko spetsade programenligt då bilen lämnade fältet. Pascia’ Lest tog vinnarhålet och andrahandaren Uhlan du Val landade i dödens. Detta var emellertid inte en position som kusken och tränaren Cédric Mégissier var nöjd med.

Uhlan du Val fortsatte att lägga press på ledaren hela första varvet och Mégissier antog närmast en kamikaze-taktik då han gick ner snävt på Timoko med varvet kvar varpå ledaren stördes till galopp och fick dagen förstörd.

Uhlan du Val kunde således överta täten men redan vid ingången av sista sväng var krafterna slut och Roi du Lupin, som bidat sin tid som andrahäst i andraspår, slog klorna i ledaren och övertog.

Roi du Lupin, körd av Anthony Barrier, gick ifrån och höll sedan enkelt undan över upploppet till seger på 1.12,1a över 2300 meter. Belöningen för seger var 90 000 euro.

Olmo Holz avslutade snyggt för Christophe Martens och blev tvåa före Pascia’ Lest.

Svenske Deuxieme Picsous knep fjärdepriset en bit bakom. Uhlan du Val gick slutligen i mål som sexa medan Timoko diskades.

Domarna var efter loppet inte alls nöjda med Cédric Mégissiers styrning och kusken fick en månads avstängning.

Du kan se sista varvet av loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

Omgången:
Uttagningar till korta E3 i Karlstad den här måndagen och sportmässigt en ruskigt bra omgång, och en sådan här kväll får ofta sporten stå i fokus. Spelmässigt ser det som vanligt sådana här omgångar lite väl favoritbetonat ut, men vi gör ett försök och ett par spelvärda idéer finns. Jag spelar flerkupong och går endast för sex rätt, vilket kan ge oss 12,5 stycken V6:or om det vill säg väl.

Bästa spiken:
3 Diamond River (V64-4)

Bästa låset:
6 Orion Tilly (V64-1) & 7 Al Dente (V64-1)

Kompletterande låset:
1 Sloppy Joe (V64-3) & 7 Buddah (V64-3)

V64-omgången:
V64-1: 6,7 (3-1)
V64-2: 1,3,5,7,8 (9-6)
V64-3: 1,7 (9-4)
V64-4: 3 Diamond River (1-7)
V64-5: 1,3,4,5,9 (7-6)
V64-6: 3,5,10 (1-4)
2 x 5 x 2 x 1 x 5 x 3 (x5) = 1500 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 3 Evening Prayer
DD-2: 3 Valentino Strix

Spelförslag 2:
DD-1: 3 Evening Prayer
DD-2: 5,10
2 rader x 250 kronor.

Analys Färjestad V64-1:

Ranking: A: 7-6. B: 3-1-4. C: 2-9-5-8-10.

Spetsanalysen:
3 Origo Tilly kan öppna snabbt, och spetsar inledningsvis. Jag är dock inne på att Goop kommer ladda 6 Orion Tilly rejält i dag för att kunna spetsa och sedan söka rygg på jättefavoriten 7 Al Dente, och jag håller det scenariot som det mest troliga.

Loppanalysen:
Stefan Melander och Catarina Lundströms 7 Al Dente har sett hemsk ut vid segrarna på slutet, han kommer till den här starten med imponerande nio raka segrar och på årets elva starter har han tio segrar. Al Dente har också tagit segrarna från samtliga positioner, och har därmed visat att han är allround.

Stefan Melander jämförde Al Dente med Jimmy Takters stjärntrio i Hambletonian Stakes, och det är ingen dålig jämförelse och det vittnar lite om hur högt man håller Al Dente i stallet. Han kan öppna snabbt från start och lär köras offensivt per omgående, då de invändiga ekipagen sedan lär ha respekt för honom lär han i ett tidigt skede av loppet få överta taktpinnen och sedan blir han givetvis mycket svårslagen.

Jag väjer dock den fräcka varianten och väljer att dubbla lappen med 6 Orion Tilly, i en favoritbetonad omgång tycker jag det känns rätt att försöka fälla omgångens största favorit och skulle Al Dente svika eller ha en dålig dag så tror jag faktiskt att Orion Tilly vinner det här loppet. När han kom till Björn Goop från Per Lennartsson inför den här säsongen trodde jag att han skulle utvecklats ytterligare ett snäpp, han visade redan i fjol som tvååring bra kapacitet. Han har dock inte riktigt fått till det, och jag tycker mest att han hängt med i loppen. Med senaste loppet i kroppen tror jag dock att han flyttat fram sina positioner rejält till den här starten, och i stallet låter man också väldigt nöjda med honom för dagen. Han kan öppna bättre än vad han visat hos Björn hittills, och i dag är det verkligen läge att trycka av honom rejält för att nå spets och sedan kunna få Al Dentes rygg. Stämmer mitt loppscenario blir han kul att se om han får chansen till slut.

Analys Färjestad V64-2:

Ranking: A: 1-7-5. B: 3-8-9-6. C: 4.

Spetsanalysen:
1 Face’em kan öppna raskt från start och jag håller henne som klar spetsfavorit i loppet, både 3 Kickans Girl och 4 Smevikens Madonna kan öppna bra men jag tror inte de tar en längd på Face’em från start.

Loppanalysen:
Roger Walmanns 7 Souchong är nog bästa hästen i det här sällskapet, men hon svek som favorit i E3-finalen på Bergsåker senast och har på grund av sjukdom inte startat sedan dess. Hon rapporteras fin i jobb inför den här uppgiften, men lär knappast vara på topp och jag tycker det är tufft av spelarna att göra henne till favorit. Hon lär dessutom få tvingas till grovjobbet på egen hand den här gången, och även om jag gillar henne och hon är bra känns det givet att gå emot.

Mitt tips i loppet blir spetsfavoriten 1 Face’em, hon testades med jänkarvagn för första gången senast och gick då bra som tvåa efter lite uppehåll och med det loppet i kroppen räknar jag med att hon är ännu vassare till den här starten. Hon kan öppna raskt från start och normalt tar ingen en längd på henne här, och i spets tycker jag att hon ska slås. I uttagningarna till långa E3 i Örebro för tre starter sedan spetsade Peter G Norman med henne men släppte sedan till Souchong, det tror jag knappast han gör nu.

Håller även upp 5 Spring Kronos i A-gruppen, det här handlar om ett fartfyllt sto som gör intressant debut för Reijo Liljendahl och rapporterna på henne är bra. Visst är hon svårbedömd i sin Sverigedebut, men hon har visat hemma i Italien att det finns fart i henne och hon kan mycket väl vinna direkt. Björn Goop upp dessutom.

Normalt räcker min A-grupp väldigt långt i det här loppet, men jag streckar även 3 Kickans Girl och 8 Utac. Kickans Girl har kanske inte varit som bäst på slutet och var entömd som trea näst senast, men hon kan bättre än så och hon är van att möta de bästa. Utac är orutinerad och har bara fem starter innanför västen, men jag tycker dom har varit positiva och i de två senaste starterna har hon gått i mål med krafter sparade. Kan gå.

Analys Färjestad V64-3:

Ranking: A: 1-7. B: 9-4-5-2. C: 6-3-10-8.

Spetsanalysen:
2 Thewayiam Ås och framför allt 5 Eastar Rapida kan öppna raskt, men jag håller ändå 1 Sloppy Joe som spetsfavorit från sitt innerspår. Känslan säger att Sloppy Joe kan öppna snabbare än vad han hittills visat, och det är lite läge att trycka av honom för fullt i dag.

Loppanalysen:
1 Sloppy Joe tror jag kommer öppna snabbt nog för att hålla ut sina konkurrenter från innerspår i kväll, och väl i ledningen ska det normalt vara bra segerchans. Han hade visserligen lite tur vid seger senast då han fick ledningen gratis 300 kvar, men intrycket på honom var enormt och den här modellen är jag svag för. Passande uppgift.

Jag var länge inne på att spika Sloppy Joe då han blir svårtuggad i spets, men jag bara måste dubbla lappen med 7 Buddah som jag håller högt och även om det blir tufft att rå på Sloppy Joe utvändigt så håller jag Buddah högt nog för att han ska kunna klara av det. Han har fallit med flaggan i topp varje gång på slutet, och måste snart få sätta nosen först. Den här är bra.

Jag tycker den här duon höjer sig över de övriga och det bör vara låst på dom två, men för de som letar ytterligare gardering vill jag lyfta fram 9 Ille Faciet som tagits lugnt hittills och som jag tror det finns bra utveckling i.

Analys Färjestad V64-4:

Ranking: A: 3. B: 1-7-8-5. C: 10-6-2-4-9.

Spetsanalysen:
1 Anna Greta kan öppna snabbt, men Fredrik Persson lär tycka att favoriten 3 Diamond River är en bra rygg att ha och jag räknar kallt med att Johnny Takter tidigt hittar till ledningen.

Loppanalysen:
Ola Samuelssons 3 Diamond River har imponerat på mig och tillsammans med körsven Johnny Takter blir hon kvällens enda singelstreck, och det här är ett lopp som hon bara ska vinna om hon är lika bra som vid seger senast.

Senast tog hon i tidigt skede över taktpinnen och var sedan helt överlägsen, och då jag räknar med tidig ledning även i kväll får konkurrenterna normalt slåss om andraplatsen. Jag håller den här tjejen högt, och förutom när hon svek i E3-uttagningarna till långa E3 i mitten på juni då hon var sjuk har hon levererat varje gång.

Närmast bakom väljer jag att ranka 1 Anna Greta som jag tycker varit positiv på slutet, och med dessa förutsättningar ska det vara toppchans för Fredrik Persson att få rygg på Diamond River och därmed är det också bra chans att vara tvåa bakom henne.

Analys Färjestad V64-5:

Ranking: A: 3. B: 5-1-4-9. C: 7-6-8-10.

Spetsanalysen:
1 Högström Tooma är nog kvick nog för att hålla ut sina konkurrenter från start, men jag tror Jennifer Tillman är ute efter rygg. 3 Evening Prayer tror jag är först fram för att överta, hon kan öppna raskt och bör hålla ut 4 Gabriella Sisu sida vid sida.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för Roger Walmanns 3 Evening Prayer på Dubbeltipset, jag tycker nämligen att det här handlar om en fin häst som är på väg uppåt och då jag håller henne som spetsfavorit i loppet så tycker jag att hon ska slås. Hon gick i mål med krafter kvar på Axevalla näst senast och vann senast lätt från ledningen, och då hon är under rejäl utveckling räknar jag med att hon bara blir bättre och bättre. Normalt svårfångad från tät.

På V64-lappen har jag dock råd att gardera vidare, och där streckar jag ytterligare en kvartett. Favoriten 4 Gabriella Sisu gör det bra varje gång och ska räknas, men jag tycker det är lite tufft av spelarna att göra henne till favorit här och jag håller därför ned henne en bit i rankingen. Det luktar positionen utvändigt ledaren lång väg.

1 Högström Tooma och 5 U.Bergs Oppzi tycker jag känns intressantare. Högström Tooma spetsade och släppte till Evening Prayer senast och jag tror på repris i kväll. Senast kunde hon inte riktigt följa till slut, men hon hade varit ifrån på grund av halsen inför den starten och lär vara vassare i kväll. Hon får ett fint lopp. U.Bergz Oppzi har blandat och gett en del i prestationerna hittills, men emellanåt har hon visat att kunnande och styrkan finns där och Erik Adielsson upp i kväll känns mycket intressant.

Streck också för 9 Britelite Am som jag vet att stallet håller högt, och med rygg på startsnabba konkurrenter ska hon kunna få fint lopp härifrån. Hon har varit väldigt ojämn hittills, men farten finns i henne, vilket hon bland annat visade via vass avslutning i Örebro näst senast.

7 Littlemissunshine blir betrodd, men jag står över henne och skickar lite fräckt ned henne i C-gruppen. Hon duger bra kapacitetmässigt i loppet, men jag tycker det är uppenbar vingelrisk för henne härifrån och jag tror hon får svårt att komma till.

Analys Färjestad V64-6:

Ranking: A: 3-5-10. B: 1-4-2-8. C: 6-9.

Spetsanalysen:
1 Arctic Muscles, 2 Global Reality och 5 Psycho om ledningen, där jag tror Global Reality tar en längd på Arctic Muscles och sedan släpper till stallkamraten Psycho.

Loppanalysen:
Björn Goops 5 Psycho utmanade självaste Al Dente till slut senast, han svarade för ett mycket bra lopp den gången och har på karriärens fem inledande starter levererat varje gång. Han har aldrig varit sämre än tvåa hittills, och man måste verkligen gilla inställning på den här killen. I kväll är det bra chans att han i tidigt skede av loppet får överta spets, och därifrån säljer han sig normalt dyrt. Jag gillar dock en annan häst i loppet lite mer som jag tror är hur bra som helst, och jag väljer därför att gardera honom samt gå emot i tipset.

3 Valentino Strix är jag svag för, och den här tror jag kan vara hur bra som helst. Han fick inte till det i E3-finalen senast och galopperade 450 meter från mål, men varje gång innan det tycker jag att han imponerat stort. I uttagningarna till långa E3 i Örebro näst senast höll han tappert som trea bakom bland annat Al Dente efter tufft lopp och skulle han hålla sig på benen i kväll håller jag honom som bra och tuff nog att vinna den tunga vägen.

Jag streckar även Stig H Johanssons 10 Emmett Brown, det kan vara så att Björn i spets och Veijo utvändigt kör lite för tufft mot varandra och då kommer Emmett Brown in i matchen. Han galopperade helt utan anledning 350 meter från mål senast, men såg ruskigt läcker ut i det läget och jag tror det var ett olycksfall i arbetet.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Solänget: "Förutsättningarna ser bra ut"
Nästa nyhet
V4 Solänget: ”Förutsättningarna ser bra ut”

V4 Solänget: ”Förutsättningarna ser bra ut”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon galopperade väldigt oväntat senast och Hanna hade heller ingen vettig förklaring till varför, normalt är hon väldigt travsäker och stabil. Hon gick dock i ghostvagn för första gången senast, och kanske är det förklaringen. Hon känns fin för dagen och Hanna var väldigt nöjd med henne både innan och efter galopp senast, och jag tycker förutsättningarna ser bra ut. Hon är ovan voltstart, men väldigt snabb bakom bilen så hon ska förhoppningsvis kunna öppna bra även från innerspår i volt. Barfota runt om som senast, sedan blir det vanlig vagn i dag, säger Ulrika Rehn om Trottningen (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Solänget. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

2 Jenny Best – Hon svarade för ett bra lopp i fredags, hon sänkte sitt rekord och jag var nöjd med henne. Hon ska normalt inte ha några problem att starta tätt och jag tror på en bra insats, men i dag mötte hon några som jag tror är lite för bra och kan hon smyga med och greja en hygglig slant så är jag nöjd med det. Senast gick hon i ledningen, i dag hoppas jag på spets och släpp till någon bra då tanken är att hon ska få ett snällare lopp. Barfota runt om, helstängt huvudlag och bike som vanligt, säger Ingemar Söderberg.

5 Bjellegutten – Han har inte visat något extra på sistone och jag tror han får svårt i detta stentuffa lopp. Jag ligger lågt och vi smyger med i hopp om en mindre slant. Inga ändringar, säger Carl-Ivar Larsson.

9 Ulvsås Elden – Han är inte så tokig och det finns fart i honom, men han har problem att bjuda till. I de senaste starterna har han varit mer stabil och tävlat förbättrat, och vi hoppas han fortsätter på den vägen. Är han på humör är han med bland dom tre främsta. Barfota runt om som vanligt, säger Tobias Eklöf i Robert Berghs stall.

Lopp 2, V4-2

1 Trottningen – Hon galopperade väldigt oväntat senast och Hanna hade heller ingen vettig förklaring till varför, normalt är hon väldigt travsäker och stabil. Hon gick dock i ghostvagn för första gången senast, och kanske är det förklaringen. Hon känns fin för dagen och Hanna var väldigt nöjd med henne både innan och efter galopp senast, och jag tycker förutsättningarna ser bra ut. Hon är ovan voltstart, men väldigt snabb bakom bilen så hon ska förhoppningsvis kunna öppna bra även från innerspår i volt. Barfota runt om som senast, sedan blir det vanlig vagn i dag, säger Ulrika Rehn.

3 Penny of Man – Hon gjorde det bra senast som trea och hon känns fin i jobb efter det loppet, hon är i bra ordning för dagen. Hon står bra till i dag och kort distans är optimalt för henne, och då hon kan öppna snabbt hoppas jag på ledningen. Hon fick inte riktigt fäste senast och kommer därför tävla med skor bak i dag, men det är bara en fördel för henne tror jag, säger Bettan Segersten.

6 Jaguila Southwind – Hon har haft dåligt med startpoäng och har därför varit ute i tuffa sällskap på slutet, jag har varit tvungen att anmäla henne till de loppen och det känns väl sådär. Hon har haft otur en längre tid, det gör att man känner sig osäker och vill ligga lågt. Formen är det annars inget fel på och jag är nöjd med hur hon känns för dagen. Skor runt om samt norskt huvudlag som vanligt, och jag hoppas hon kan hitta ned i rygg på den troliga ledaren Trottningen, säger Peter K Johansson.

10 Zertex – Han är bra i grunden och kommer med vettig dagsform. Senast stod han för en fin insats efter en tung resa och detta ser ut som ett lopp han ska kunna duga i. Dock behöver vi tur med tanke på läget, säger kusken Henrik Svensson.

11 Saved Frome Above – Hon var avslutade bra senast men det blev inte tempo på loppet och hon säkert lika fort som hästar där framme sista biten. Formen är det inga fel på men läget drar ner chanserna och det blir svårt att vinna. Skor runt om och halvstängt norsk. Vanlig vagn, säger Krister Jakobsson.

Lopp 3, V4-3

1 Royal Summer – Han gjorde illa sig för nån månad sedan och flyttade sen till Linda. Jag vet att han har tränat bra och hästen är inte alls så tokig. Nu fick vi dessutom ett vettigt läge, då han kan öppna snabbt, och jag förväntar mig en fin insats, säger kusken Henrik Svensson.

4 Pine Jonz – Han svarade för ett väldigt bra lopp senast och är han lika bra i dag är han med där framme och slåss om det. Han håller väldigt fin form för dagen och normalt ska spår fyra i volt inte ställa till med några problem för honom. Barfota runt om som i de två senaste starterna, säger Knut Jonsson.

8 Mr Concept – Han avslutade bra senast igen men kunde ju inte hinna ifatt ledaren i snabb avslutning. Han står för fina insatser varje gång och kommer allt närmare en seger. Nu har vi lite utsatt läge men blir vi inte fast invändigt slutar han långt framme. Barfota bak, säger Håkan Skoglund.

10 Sunday Morning – Han har varit ute i betydligt tuffare sällskap än detta på slutet och jag tycker han går ned rätt rejält i klass. Han ska med senaste loppet i kroppen gå framåt ordentligt till detta, och löser det sig någorlunda under vägen tycker jag det ska vara vettig segerchans. Jag är klart nöjd med honom för dagen. Skor runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Fredrik Forsén.

12 Give Me A Beat – Han har lottats till dåligt utgångsläge och har dessutom varit ifrån ett tag, jag ligger lågt och kommer köra för en hygglig slant. Det ser inte ut att kunna bli tempo på loppet, och det blir svårt att vara med i den främre träffen. Barfota runt om i dag, men det spelar mindre roll då det är fram som är det viktiga för honom, säger Robert Dunder.

Lopp 4, V4-4

4 Piedmont – Han har varit jättebra i sina senaste starter och det här är en rätt så bra häst. Spåret har han ju klarat två gånger nu så det ska inte vålla några problem och som han sett ut på sistone måste jag tro på chans. Jag bedömer att detta är en lite bättre chans än Todys Popular. Skor runt om, säger Henrik Svensson.

5 Todays Popular – Han känns väldigt fin för dagen och jag har svårt att tro att han skulle kunna förlora utan galoppen senast. Jag tror en hel del på honom och spåret är inget som direkt oroar. Min andrahäst i loppet har nog lite bättre chans men den här är inte borta heller. Skor runt om, säger Henrik Svensson.

9 Connected – Han har tränat på ordentligt sedan han kom till mig och känns startklar. Vi har kört honom 20/2000 som snabbast och får bedömas därefter. Han är van att gå barfota men det kommer bli skor runt om denna gång. Öppet huvudlag, säger Marcus Savin.

13 Step Aside – Hon har gjort det bra på slutet och formen är fin, men utgångsläget i dag blev inte alls bra och min känsla säger att det blir tufft att segerstrida härifrån. Hon har tidigare varit väldigt hetsig, senast var hon dock betydligt mer reglerbar och lugn och därför vill jag inte ut i spåren och bråka med henne i dag. Vi kör snällare i dag och dessutom blir det skor runt om, vilket är en nackdel för henne. Med bättre utgångsläge hade jag trott på segerchans, men inte härifrån, säger Anna-Lena Forsberg.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lottat i Åby Stora Pris - så avgörs loppet
Nästa nyhet
Lottat i Åby Stora Pris – så avgörs loppet

Lottat i Åby Stora Pris – så avgörs loppet

Det är klappat och klart för travfest i väst. Heaten till Åby Stora Pris är lottade. Hemmafavoriten Solvato hade mindre tur med lottningen.

Åby Stora Pris är denna helgs stora höjdare. Heatloppet avgörs inom V75-ramen och en miljon kronor väntar på slutvinnaren.

Två heat över sprinterdistans kommer köras med startspåren i omvänd ordning. Vid två olika heatvinnare avgörs det hela genom ett skiljeheat de båda heatvinnarna emellan.

Hemmahoppet och Olympiatravsvinnaren Solvato hade mindre tur vid lotten, då den inte särskilt startsnabba femåringen fick åttondespåret i det första heatet och därmed innerspåret i det andra. Reven d’Amour var den som drog den omvända startordningen.

Commander Crowe däremot får starta mitt i fältet i båda heaten; femtespår i det första och därmed fjärdespår i det andra.

Så här ser startlistorna ut till Åby Stora Pris:

Åby Stora Pris heat 1, 1640 auto

1 Reven d’Amour – Björn Goop
2 Surprise Lord – Jorma Kontio
3 Joke Face – Lutfi Kolgjini
4 Juliano Rags – Noralf Braekken
5 Commander Crowe – Örjan Kihlström
6 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
7 Obi-Wan – Flemming Jensen
8 Solvato – Veijo Heiskanen

Åby Stora Pris heat 2, 1640 auto

1 Solvato – Veijo Heiskanen
2 Obi-Wan – Flemming Jensen
3 Quid Pro Quo – Erik Adielsson
4 Commander Crowe – Örjan Kihlström
5 Juliano Rags – Noralf Braekken
6 Joke Face – Lutfi Kolgjini
7 Surprise Lorde – Jorma Kontio
8 Reven d’Amour – Björn Goop

Senaste vinnarna Åby Stora Pris:

2013: Sebastian K. – Jorma Kontio
2012: Sebastian K. – Åke Svanstedt
2011: Rapide Lebel – Eric Raffin
2010: Lisa America – Torbjörn Jansson
2009: Torvald Palema – Åke Svanstedt

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Smedheim Solan tog hem häftigt Kriterium

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson