Den framgångsrike travaren och femfaldige miljonären Marshland har lämnat jordelivet.

I höstas fick den forne Derbytvåan Marshland avsluta sin karriär efter att ha drabbats av en gaffelbandsskada. Men hästen trivdes inte i sin nya roll som avelshingst i Finland och nu är den tidigare stjärntravaren död.

– Marshland stallades upp i Finland inför sin första avelssäsong 2014. Men han kom aldrig att förlika sig med sin nya roll som avelshingst. Trots att stona stod på kö så ville han helst bara titta bort och att bli spermasamlad kom nästan inte på fråga. Och istället för att fortsätta vara den fantastiskt snälla häst som han varit blev han istället arg och farlig när han inte längre kunde göra det som han helst av allt ville göra – att träna och tävla, skriver Mehammars Stuteri på sin hemsida.

From Above-sonen tillhörde de bästa i sin kull och tog en meriterade andraplats i Derbyt bakom stallkamraten Maharajah 2009.  Hästen fortsatte att skörda framgångar för sin tränare Stefan Hultman och bland annat kan segrar i Guldbjörken, andrapris i Olympiatravet, Årjängs Stora Sprinterlopp och Sweden Cup, nämnas.

Marshland återkom efter skada i fjol, då i regi Stig H Johansson, men ådrog sig en ny skada och det sista loppet var fjärdeplatsen i Kalmarsundspokalen i fjol.

Marshland travade under sin karriär in 5,6 miljoner kronor och vann 14 av sina 55 lopp. Hästen blev nio år och är nu begraven i finska Jyväskylä, bredvid Gift Box.

Läs även: Dystert besked för Marshland

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
VM-loppet på Yonkers kan återuppstå

VM-loppet på Yonkers kan återuppstå

Det så kallade ”VM-loppet” på Yonkers Raceway ser ut att återuppstå nästa år. Redan i oktober lockar banan med ett nyinsatt större lopp för den äldre eliten i Nordamerika.

1959 gick det första International Trot av stapeln, skådeplatsen var då det numera nedlagda Roosevelt Raceway. Loppet blev allmänt känt som VM-loppet och flyttades från 1988 till 800-metersbanan Yonkers Raceway i staten New York.

Många av sin tids största stjärnor kom att segra i det då prestigefyllda loppet. Bland annat vann franske Ideal du Gazeau loppet tre år i följd 1981-1983 och vid det sista tillfällen deltog även Legolas som då slutade tvåa.

De svenska framgångarna har också varit flera: 1987 var det Callit som grejade segern, 1992 vann Atas Fighter L. och Torbjörn Jansson och 1995 tog Stefan Melander en överraskande viktoria med His Majesty. Det var också senaste gången VM-loppet kördes.

Men nästa år, tjugo år senare, verkar det som om Invitational Trot kommer återuppstå på Yonkers. Med anledning av det planerar banan att redan i år arrangera ett ”för-VM-lopp” i samband med deras stora tävlingsdag den 25 oktober, då även klassiska treåringsloppet Yonkers Trot avgörs.

Loppet ska ha en samlad prissumma på en kvarts miljon dollar och köras över distansen 2011 meter, alltså en och en kvarts engelsk mil.

– Vi försöker samla de bästa hästarna i Nordamerika att komma hit, vi tycker att datumet är perfekt då det ligger några veckor efter meetinget i Lexington och några före Breeders Crown, säger Yonkers-chefen Bob Galterio till harnessracing.com.

Något datum för när det i så fall återuppståndna VM-loppet kommer köras nästa år finns ännu ej planerat.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Untersteiner segrade i Björnkampen
Nästa nyhet
Untersteiner segrade i Björnkampen

Untersteiner segrade i Björnkampen

Den klassiska kuskmatchen Björnkampen avgjordes på torsdagskvällen i Boden. Det blev Peter Untersteiner som avgick med segern.

Untersteiner efter segern i Björnkampen. Foto: Thore Larsson, ALN

Sedan 1974, då Berndt Lindstedt, vann har kuskmatchen Björnkampen varit ett populärt inslag på Bodentravet. Under torsdagens V64-tävlingar avgjordes årets upplaga.

Framgångsrike Halmstadtränaren Peter Untersteiner kunde efter tävlingens slut lägga även en första seger i Björnkampen till meritlistan.

Untersteiner grejade titeln säkert; han vann ett av de fyra loppen som ingick i matchen och placerade sig tvåa, trea och sexa i de övriga.

Övriga heatsegrar gick till Roger Nilsson, Jorma Kontio och Hanna Olofsson, men det var Ulf Ohlsson och Jennifer Tillman intog de övriga pallplatserna på bäst poäng.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Gävle
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Gävle

Fredag: V64-tips till Gävle

Omgången: Maken till varierad omgång på V64:a har jag nog aldrig sett i denna ”nattomangling” där streckspelet inleds ca 20.40. Innan pengarna ska fördelas, får vi vara med om två försökslopp över sprinterdistans, ett långlopp för kallblod, ett ännu längre lopp för varmblod samt supersprint över 1140 meter. Gävles bana är dessutom snabb, har kort upplopp och ett par favoriter kan få svårt idag. Dock inte 9 Titan Tabac som bara bör lägga det här gänget på rygg och jogga hem tredje avdelningen.

Spiken: 9 Titan Tabac (V64-3)

Dubbelspiken: 8 Calypso Blue Chip (DD-1)

Skrällen: 15 Shibur Night (V64-4)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 2,3,5,6,9 (res 1-10)
V64-2: 1,2,3,5,7 (res 9-10)
V64-3: 9 Titan Tabac (res 8-6)
V64-4: 3,4,9,10,11,15 (res 8-13)
V64-5: 2,3,8 (res 1-7)
V64-6: 2,4,9,12 (res 6-5)

5x5x1x6x3x4 = 1800 rader/kronor

Dubbelförslaget
8 – 2,9 x 300
8 – 4,12 x 200

1000 kronor

 

V64-1

RANKING A: 5-6-2 B: 3-9-1-10-7 C: 8-4

Spetsanalys:
Super Zantos är angelägen att hitta till front men ska ta sig förbi Delectable Ås innan det händer i praktiken. Står mellan dessa men magkänslan säger Ulf Eriksson efter en bit.

Loppanalys:
Två stycken försök över 1609 meter inleder streckspelet och mycket talar för favoriten. 5 Super Zantos ledde länge på Rättvik näst senast men fick se sig slagen av en smygkörd Nakoda Goj som efter det gått från klarhet till klarhet. Hästen verkar gå från alla lägen, över alla distanser, och chansen är överhängande att Ulf Eriksson spetsar. Därifrån är sedan fyraåringen hästen att slå men med många kortspeediga hästar i fältet får det inte bli överpace får att han ska kunna hålla undan.

6 Butch Super Tex trodde jag skulle leda runt om senast men han fick syna dödens vilket visade sig inte bekomma honom särskilt mycket. Ulf Ohlsson kunde glida undan tämligen enkelt sista biten och med den insatsen på näthinnan måste sexåringen ses som värst emot.

2 Delectable Ås avslutade rappt bakom Masquerade Face senast och var inte långt efter. Hästens två senaste insatser har varit klart uppåt och från ett helt perfekt utgångsläge är Thomas Lönns travare inte helt golvad.

3 Robis Silver avgjorde efter fin resa näst senast och har gått bra en längre tid

9 Che Boko står bra inne i loppet och räds inte motståndet.

V64-2

RANKING A: 1-7-5 B: 2-3-4-6-9 C: 10-8

Spetsanalys:
Ett par startsnabba i fältet och Flicka Tooma kan få svårt att svara ut Pride Dreamcatcher. Utifrån vill nog både Monas Ragazza och Solöns Rangel också göra anspråk på taktpinnen och här kan det gå undan. Upp till Jenni H Åsberg som kanske väljer att prova i täten.

Loppanalys:
Försök nummer två och bara ”tjejer” denna gång. Detta känns lika öppet och chansettan till 1 Flicka Tooma som alltjämt är utan seger för året. Femåringen satt fast med krafter kvar senast och avslutade bra efter sen lucka i starten innan det. Perfekt läge och Jennifer Tillman är såklart inga minus och oavsett om man kan svara ledningen får ekipaget fin resa.

5 Monas Ragazza har nu fått ett lopp i kroppen efter kortare vila och det var minst sagt en rejäl urblåsare. Stoet fick tredjespår första halvvarvet, för att sedan syna dödens, och är ursäktad att hon tröttade i sista kurvan. Duger gott i klassen är given i striden.

7 Solöns Rangel fick äntligen triumfera senast efter att ha spårat hela vägen och har samma förutsättningar denna gång. Hästen tål de flesta upplägg och måste räknas tidigt.

2 Ninepoints Ariel testade en uttagning till Dam-SM senast och föll med flaggan i topp efter att inte ha startat på en månad. Passas tidigt nu från smaskigt startspår.

3 Pride Dreamcatcher är ett spetsbud och kan rinna undan om hon är på topp

4 Lotti Vox var nära att skrälla senast men får finna sig i att var först utanför systemet.

V64-3

RANKING A: 9 B: 8-6-7-3-10-2-1-5 C: 11-4

Spetsanalys:
Glöda står ensam på start och frontar direkt.

Loppanalys:
Kallblod, lång distans och det här vinner storfavoriten 9 Titan Tabac om han sköter sig. Hingsten har verkligen övertygat i de två senaste och vann senast när V75 kördes på Bollnäs. Det här gänget räds han inte det minsta och han bör vara huvudet högre än samtliga konkurrenter. Är väl hårt betrodd, och det smäller förvisso högt bakom sexåringen, men jag väljer att singelstrecka.

8 Moe Blixten har toppform och får ses som värst emot mitt singelstreck. Näst senast gick han mycket bra efter galopp och på Bollnäs var han tvåa från utvändigt om ledaren.

V64-4

RANKING A: 11-10 B: 15-9-3-4-8-13-7-2-14 C: 1-12-5-6

Spetsanalys:
Sugarboy Petoj till en början men körs väl knappast där om nu inte Fredrik Linder drabbats av hybris eftersom han vann lopp från ledningen på Solvalla tidigare idag. Först fram för att överta tror jag att Quarrel är.

Loppanalys:
3140 meter och startbil är inte det vanligaste men ett kul inslag i streckspelet. En hårt betrodd duo kommer från bakspår men jag är inte alls säker att vinnaren återfinns bland dem och målar på rejält. Totalt sex streck.

11 Vic Du Noyer var helt överlägsen från ledningen senast via en 14-runda till slut och är en gedigen långskubbare när han håller sig på benen. Förmodligen fältets bästa häst men har ibland svårt att hålla sig på benen.

10 Ramboldo Jet blev störd till galopp på Visby men visade att formen sitter där i starten efter. Då var han inte långt efter Interest Sånna i mål och med en liknande insatser duger han långt i det här gänget.

15 Shibur Night blev det lite skrik på senast och Scarlet Knight-sonen spurtade bra till tredjeplatsen utan att bli segeraktuell. Han har haft lite stolpe ut och var bland annat väldigt bra efter galopp på Solvalla tidigare i år. Formkusken Jansson förstärker i jollen och knuffar upp ekipaget ett par snäpp på rankingen!

9 Ladyofthelake kommer med två raka triumfer i bagaget där båda har tagits efter rejäla repor i spåren på slutrundan. Den här damen tål att göra det själv och kanske kan knäppa grabbarna på näsan om det klaffar.

3 Quarrel återkom efter tävlingsuppehåll senast och stod för en solid insats som trea. Bra läge, kan få överta täten och inte helt avsågad.

4 Angelina Vacation får sista strecket på sitt vettiga läge och att Jorma Kontio återigen sitter upp bakom stoet.

8 Lotus Kemp har inte riktigt fått till det i regi Jörgen S Eriksson men Juliano Star-sonen är kapabel i grunden.

V64-5

RANKING A: 2-3 B: 8-1-7 C: 4-5

Spetsanalys:
Extremsprint över 1140 meter där spetsen är enormt åtråvärd. Stor del av loppet avgörs såklart direkt efter att startbilen släppt fältet och lite extra tid har spenderats i lopparkivet. De flesta verkar tro att Howthehaloareyou lätt ska ta sig till ledningen men jag tror att Torbjörn Jansson får svårt att ta sig förbi hete Unrequested av egen maskin. Den norska gästen är väldigt rask iväg, och höll faktiskt jämna steg med Harry Haythrow på Jägersro 31/8 förra året. Ulf Ohlsson kanske inte har något annat val än att svara och en oviss utgång att vänta.

Loppanalys:
Supersprint med klassiga hästar och två som höjer sig över mängden. 2 Howthehaloareyou levererade i ett liknande lopp på Jarlsberg senast och spårade runt om. Åttaåringen har perfekt läge men frågan är bara om han kommer till spets någorlunda lättvindigt vilket jag är tveksam till. Kan såklart hålla undan men inte helt självskriven.

3 Kaka A.T. var inte alls till sin fördel senast och måste vara mer på tårna för att kunna utmana nu. Stig H Johanssons-adept har dock stångats i topploppen en längre tid och är han bara i normalt slag får Howthehaloareyou vara bra för att hålla undan.

Ett tredjestreck i loppet kan nästan kallas lyx, då övriga inte håller samma klass men chansen finns att ovanstående duo kör mot varandra. Det kan öppna upp för formtoppade 8 Calypso Blue Chip. Jag vet att det ska mycket till för att stoet ska slå dessa herrar men hon är i väldigt bra slag för dagen och chansas med på kupongen. Ger oerhört bra betalt på DD och där jag skjuter från höften rejält!

V64-6

RANKING A: 9-2 B: 12-4-6-5-8-1-3-7 C: 11-10

Spetsanalys:
Inte helt lätt. Myownerisalooser är relativt rask iväg och vad Young Nightmare kan uträtta bakom bilen är alltjämt oskrivet. 6 Victor A.U. är inte heller oäven men min röst faller nog tillbaka mot Jorma Kontio.

Loppanalys:
Ett treåringslopp avrundar omgången och min förstaröst faller på 9 Essence Ås som spurtade bra efter invändig resa i ett stenhårt lopp på Axevalla under Stochampionatshelgen. Stoet har mött rätt bra på motstånd på Solvalla innan det och tippas trots förutsättningarna.

2 Myownerisalooser var med i nyss nämnda lopp på Axevalla men hade dåligt läge då och kunde inte ta något från fjärde ytter. Det här är en duglig häst som nu lottats till perfekt läge och tillsammans med Jorma Kontio kan man skära mållinjen först.

Det finns mer betrodda streck än 12 Caballero men hingsten verkar vara av det rätta virket. Visade fina takter innan sommaren och har härdats en aning. Skitläge men med potential att skrälla.

4 Young Nightmare har gjort allt rätt hittills vid två raka spetsviktorior men får sitt elddop nu när han möter ett par konkurrenter med mer hårdhet. Det verkar finnas utveckling i honom men Dream Vacation-sonen kan ha en bit kvar till toppformen. Streckas!

6 Victor A.U. är en bra häst som återkommer efter uppehåll men Torbjörn Jansson förvånansvärt lågt på när jag talade med honom under förmiddagen. Han haussade istället Myownerisalooser som han kört tidigare.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Han kommer bli riktigt bra"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Han kommer bli riktigt bra”

V65 Solvalla: ”Han kommer bli riktigt bra”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han är fin den här hästen och när han väl fattar vad litet handlar om kommer han bli riktigt bra. Han var duktig senast vid seger och ska räknas tidigt igen. Han känns hetare än Iponema och är tillsammans med Bella Beluga och Faith Hill den häst i omgången som jag känner mest för på förhand. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön om Party Boat Hanover (V65-4).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

1 Navigation Light – Hon gör det helt ok för dagen och formen är det inga fel på, däremot tror jag hon blir över härifrån och jag tror inte hon räcker till seger. Kan hon vara trea-fyra är vi nöjda. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

2 Flight Instrument – Hon fick ett för tufft lopp senast och hon ledsnade till och galopperade. Hon känns fin för dagen och formen är god, men normalt slår varken hon eller Navigation Light Bella Beluga och kan hon vara trea-fyra så är vi nöjda. Barfota fram som senast, säger Marcus Schön.

4 Bela Beluga – Hon har gjort det väldigt bra i de senaste starterna och är hon bara lika förståndig som hon brukar vara ska det vara vettig segerchans igen. Hon tränar bra inför den här starten. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

10 Digital Pointer – Hon är inte så tokig i grunden och det finns kapacitet i henne, men jag tycker inte hon visar det där lilla extra för dagen. Hon kan avsluta om hon får rätt lopp, men jag tror hon får svårt att vinna och kan hon vara trea-fyra så är vi nöjda. Barfota fram som vanligt, säger Marcus Schön.

11 Quechua – Hon gick bra trots galopp och dåligt läge senast och travade 13,5/1000. Jag tycker hon känns stark i jobben kan väl öppna skapligt från springspår. Med rätt lopp är hon säkert med i den främre träffen. Barfota fram, säger Tino Ärling.

13 Exclusive Zon – Hon gick bra trots galopp och dåligt läge senast och travade 13,5/1000. Jag tycker hon känns stark i jobben kan väl öppna skapligt från springspår. Med rätt lopp är hon säkert med i den främre träffen. Barfota fram, säger Tino Ärling.

Lopp 2, V65-2

5 Digital Moon – Hon har också överraskat lite på mig tycker jag, det är en häst som inte riktigt är färdig ännu men som kommer bli bra i framtiden. Jag tror inte hon räcker till seger i dag, utan kan hon vara fyra-femma så är vi nöjda med det. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

7 Faith Hill – Hon är den som jag tror kommer bli bäst av våra tre hästar i loppet, det kommer bli en fin häst framöver. Hon är lite stänkrädd av sig och galopperade därför senast. I dag är utgångsläget med springspår intressant och får Ohlsson spets kommer han nog att köra där och då kan det räcka långt. Jag håller henne som en av våra bättre vinstchanser i omgången. Barfota runt om som senast, säger Marcus Schön.

10 Rally Cleo – Hon känns bra hästen, hon har bara tränat lugnt efter senast men jag tycker det ser bra ut. Jag hoppas och tror hon gör ett bra lopp, och jag tycker vi har en fin häst för klassen. I debuten blev hon hindrar på långsidan och senast satt hon fast med rubbet kvar i mål. Inga ändringar, säger Magnus Lillieborg.

Lopp 3, V65-3

2 Digital Winner – Han har inte startat på ett tag inför den här starten och jag försöker hitta ned till plankan med honom och sedan är jag nöjd om vi grejar en slant. Det är inget för spelarna. Skor runt om som senast, säger Marcus Schön.

3 Raffinos – Hon kvalade på ett bra sätt och vann sedan rätt så enkelt i debuten. Det här är en fin liten häst som känns fin i jobben efter det och från ett fint läge får hon väl ses med lite chans igen. Skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

7 Panoramic – Han gjorde det bra senast som tvåa och det handlar om en jättefin häst, och träffar Stefan från springspår och hittar ledningen kan det bära långt. Det är en fin häst. Skor runt om som senast, säger Marcus Schön.

10 Norine Iron – Hon strular till det för sig ibland, men det är en fin häst för klassen. Sköter hon sig har hon kunnandet för att vara med bland dom tre främsta, men det viktigaste i dag är att hon sköter sig i första hand. Inga ändringar, säger Jimmy B Dahlman.

12 Mistral Skift – Han galopperade senast och är absolut inget att lita på. Det finns kapacitet i honom men han måste bevisa det också och framför allt sköta sig. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

13 M.T. Importanguy – Han nöter på varje gång han startar och gick fullt godkänt senast. Formen är hygglig och han kommer säkert att göra ett bra lopp. Springspåret kan jag inte klaga på då han åtminstone kan öppna skapligt. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

15 Ving Rhames – Han jobbar helt okej inför sin comeback men har varit aningen het i jobben och han verkar inte helt enkel. Vi får ta loppet som en fingervisning vart han står men och läget ser heller inte helt lätt ut. Skor runt om, säger Tino Ärling i stallet.

Lopp 4, V65-4

2 Imset – Han var duktig vid seger senast, han fick lägga tre speeder i loppet men kunde vinna ändå och det var bra gjort. Han möter några bra hästar i dag och kommer få bekänna färg, men gör han en liknande insats som senast är vi med och slåss om det. Inga ändringar, säger Pasi Aikio.

3 Dewey Boko – Han gör det bra varje gång och gick bra i spåren senast från ett dåligt läge. Han har inte vunnit ännu men jag ser honom inte som någon icke-vinnare trots det. Läget är bra och han slutar säkert långt framme igen. Barfota runt om, säger Claes Svensson.

4 Iponema – Hon har gjort det bra varje gång hittills, men jag tycker att Party Boat Hanover är klassen bättre än henne. Hon är liten och lätt och jag tror hon får tufft att vinna i dag. Barfota runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

5 Party Boat Hanover – Han är fin den här hästen och när han väl fattar vad litet handlar om kommer han bli riktigt bra. Han var duktig senast vid seger och ska räknas tidigt igen. Han känns hetare än Iponema och är tillsammans med Bella Beluga och Faith Hill den häst i omgången som jag känner mest för på förhand. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

6 Milton Sigel – Han stod för ett starkt slutvarv senast och kunna vinna ganska komfortabelt. Formen sitter där en ska och han verkar vara på gång igen. Det här blev ett jämnt lopp men han ska nog kunna duga en bit. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 5, V65-5

1 Great Society – Han tränar jättebra för dagen och både utgångsläge och distans blev passande för hans del. Jag hoppas han är bättre än senast, vilket jag tror, och då ska det vara bra segerchans i dag. Det är en fin häst. Skor runt om som vanligt, säger Ville Karhulahti.

2 Impression – Hon var väldigt bra senast och spårade runt om via 10,5/500. Hon var duktig även gången innan men jag visste att hon skulle vara bättre med loppet i kroppen. Vi fick utmärkt läge och kan öppna snabbt men sen får vi se hur Erik Adielsson tänker bakom ettan. Vi kommer köra med bakskor denna gång men jag tycker inte det är något minus då hon fungerade fint med den balansen näst senast, säger Claes Svensson.

4 Chippen Ås – Han gör bra lopp hela tiden och känns fortsatt fin efter senast. Han behöver tempo på loppet, får han det så är han säkert med bland dom tre främsta och slåss. Inga ändringar, säger Jimmy B Dahlman.

9 Quebracho – Han har gjort det bra på slutet och jag tycker han är på väg uppåt. Utgångsläget behöver inte vara helt fel och vissa segermöjligheter tycker jag att han har. Barfota runt om och spydervagn, säger Reijo Liljendahl.

10 Västerbo Arthur – Han var mycket sämre på Axevalla senast än i starterna innan det och jag har ingen förklaring till varför. Nu fick vi dessutom bakspår mot rätt så bra hästar och jag ligger lågt. Skor runt om, säger Torbjörn Jansson.

Lopp 6, V65-6

5 Gary Hoist – Han blev det helt fel för senast, jag fick backa mig sist och när det sedan gick 12 hela vägen var det omöjligt att komma till. Han känns annars bra för dagen, och i dag är motståndet enklare och distansen passar honom bra. Jag tycker det ser bra ut på förhand och han ska räknas tidigt. Inga ändringar, säger Ville Nisonen.

9 Pirro Bi – Han gör det bra varje gång hästen, men han vinner väldigt sällan. Jag är nöjd med honom för dagen, men tycker det är platschans i första hand. Barfota fram, men vanlig vagn i dag då det handlar om volt, säger Reijo Liljendahl.

10 Bear With Me – Hon gör det bra mest varje gång, men hon fick stryk av Foot On the Gas senast och det tycker jag säger ganska mycket. Hon har inte riktigt samma form som i somras och kan hon vara trea-fyra så är vi nöjda. Skor runt om som på slutet, säger Marcus Schön.

11 Digtial Motion – Han kändes riktigt på gång för några starter sedan, men fullföljde aldrig det och han hänger mest med i loppen. Jag tycker inte att känns het i dag och jag tror inte han är något för spelarna. Barfota runt om som senast, säger Marcus Schön.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Karriären avslutas för Rapide Lebel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson