Åby Stora Pris har klart med ett nytt namn. Det är den spännande finländaren Surprise Lord som kommer till Mölndalsbanans storlopp.

Sedan tidigare är Reven d’Amour redo för Åby Stora Pris. Nu meddelas även att finske Surprise Lord kommer för att delta i heatloppet den 16 augusti.

Den åttaårige Classic Response-sonen slutade senast tvåa bakom just Reven d’Amour i St:Michel-Ajo, då efter ett tufft lopp i dödens. Surprise Lord har på segerkontot cirka 2,4 miljoner kronor och den regerande finska mästaren har deltagit i de flesta av hemlandets största lopp. Det är Kati Lindsberg som tränar hästen.

– Surprise Lord är en härlig häst som är oöm för positioner och har ett hjärta av guld. Kretsen kring hästen tackade ja direkt och tror hästen kommer trivas med flera heat samma dag, säger Åbys sprtchef Jon Walter Pedersen på banans hemsida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Andra raka i Frankrike för Global Midnight

Andra raka i Frankrike för Global Midnight

Svenska Global Midnight fortsätter att leverera i Frankrike. På måndagskvällen kom andra raka segern.

Global Midnight, tidigare i träning hos Åke Svanstedt och Peter Arnqvist, tränas sedan i vintras av Vincent Martens och i Frankrike gör det sjuåriga stoet succé.

Segern på Enghien för en månad sedan följdes på måndagskvällens upp med en ny fullträff. Denna gång på Rivieran i Cagnes-sur-Mer.

Tränarbrodern Christophe Martens skötte som vanligt tömmarna bakom Global Midnight som efter en snygg avslutning hann fram till segern före Mineiro As.

Den favoritspelade svenskan segrade på 1.12,2a över 1609 meter och tjänade för insatsen 16 200 euro. Global Midnight har på sina nio raka starter i Frankrike noteras för två segrar, två andrapris och ett tredje samt tjänat drygt 700 000 kronor.

Läs även: Fransk fullträff för Global Midnight 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Widegren tar över Sandkvists hästar
Nästa nyhet
Widegren tar över Sandkvists hästar

Widegren tar över Sandkvists hästar

Det blir Dan Widegren som tar över de hästar som fanns i Joakim Sandkvists regi. Hästarna blir därmed kvar på samma gård.

I onsdags avled tragiskt den unge Halmstadtränaren Joakim Sandkvist. Nu har det blivit klart att Halmstadkollegan Dan Widegren tar över de hästar som fanns på Joakims träningslista.

Därmed blir hästarna kvar på samma gård som innan, det då Sandkvist hyrde boxar på Widegrens gård.

Det fyraåriga stoet Jetset tävlar i kväll på Jägersro i Dan Widegrens regi.

Läs även: Joakim Sandkvist har avlidit 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Succé direkt i Frankrike för Vendi
Nästa nyhet
Succé direkt i Frankrike för Vendi

Succé direkt i Frankrike för Vendi

Det nioåriga stoet Vendi fick en synnerligen lyckad debut i Frankrike på tisdagen. Den Michael Sandström-tränade hästen slog till med en skrällseger direkt.

Armbro Trick-dottern gjorde sin första start på fransk mark och tycks trivas ypperligt i det nya landet. På banan i Mauquenchy, i Normanide, visade Vendi framfötterna per omgående.

Det var Didier Brohier som satt i sulkyn bakom svenskan som började med 25 meters tillägg. Vendi kom snart fram i dödens efter kilometern travad och från den positionen skulle hon visa sig bara bäst.

Segern blev till slut enkel för 37-oddsaren som klockades till 1.13,9 över 2875 meter. För segern fick Vendi 13 500 euro.

Svenskfödde Omaha blev tvåa, medan favoriten Uno d’Oliviere slutade trea. Tidigare Peter Untersteiner-tränade Fighter Gull gick i ledningen men tröttnade och slutade oplacerad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Dannero: "Jag är optimistisk"
Nästa nyhet
V4 Dannero: ”Jag är optimistisk”

V4 Dannero: ”Jag är optimistisk”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han fortsätter att se bra ut i jobben men de två senast galopperna är jag såklart inte helt nöjd med. Han har varit lite hingstig men sköter han sig måste jag tro på bra chans. Jag tror att han kan öppna så pass bra att det blir ledning och där växer han. Vi kommer ändra till lite större skygglappar men det är också det enda och jag är optimistisk, säger Jomar Blekkan om Järvsörappen (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Dannero. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Järvsörappen – Han fortsätter att se bra ut i jobben men de två senast galopperna är jag såklart inte helt nöjd med. Han har varit lite hingstig men sköter han sig måste jag tro på bra chans. Jag tror att han kan öppna så pass bra att det blir ledning och där växer han. Vi kommer ändra till lite större skygglappar men det är också det enda och jag är optimistisk, säger Jomar Blekkan.

2 G.G. Lasseman – Han gick bra senast som trea på Bergsåker, han avslutade bra den gången och jag hade 1.28 sista varvet på honom. Han håller fin form och går framåt för varje start, och på det fina utgångsläget ska det kunna vara platschans. Skor runt om som vanligt, säger Hans R Strömberg.

3 Gott Olle – Han är rätt fin den här hästen och han har inlett lovande, men han har inte gjort så många starter ännu och i första hand hoppas vi på en finalbiljett. Skor runt om som vanligt, säger Jan Ove Olsen.

4 Tangen Maks – Han kan nog en bit under 1.30, men jag tror inte han är något för spelarna och vi försöker vara bland de sex främsta. Skor runt om som vanligt, säger Jan Ove Olsen.

5 Silver Jo – Han inledde kanonbra men funkade inte sedan. Nu är han behandlad efter att vi plockade hem honom och han känns okay men är riktigt svårbedömd då det egentligen varit lite kort om tid inför ett sånt här viktigt lopp. Jag har kört ett lättare jobb i Bollnäs och även provat bakom bilen en gång vilket funkade. Vi kommer att köra med skor som vanligt men byter till ett helstängt huvudlag, säger Jessica Olsson.

7 Kalle Växus – Han svarade för ett riktigt bra lopp senast och det känns i träning att han gått framåt med det loppet i kroppen, och han är den hetaste av våra tre i loppet. Han ska inte vara helt borta, men jag har respekt för Järvsörappen och framför allt Smedheim Solan. Skor runt om som vanligt, säger Jan Ove Olsen.

10 B.W. Kurre – Han blir bättre och bättre för varje start och vi har nog inte sett botten i honom ännu. Jag tror att han kan springa neråt 28-29 över distansen och vi har åtminstone en finalplats i sikte. Jag hoppas han får ett fint lopp och det enda vi ändrar är kusken, säger Robert Skoglund.

Lopp 2, V4-2

2 Master Ho – Han gick godkänt på Oviken senast men banan passande honom inte optimalt. Formen kan jag inte klaga på och han gör matnyttiga insatser varje gång. Nu fick vi fint läge men han är bara normalt startsnabb. Han borde kunna trilla dit snart men det är mycket som ska klaffa. Barfota runt om, säger Daniel Wikberg.

4 Mr Concept – Han gör bra lopp varje gång och jag tycker att han snart förtjänar en seger. Förutsättningarna ser bra och han är stark så vi kör väl framåt direkt och hoppas jag får överta täten. Oavsett löpning borde han väl vara med där framme. Barfota bak, säger Håkan Skoglund.

8 Belmont Ås – Han känns bra för dagen och är pigg och glad, och formen är fin. Han är dock lite osäker gällande startbil, han blir lätt spänd bakom bilen och har därför lätt för att galoppera. I första hand ska han sköta sig och Jonas känner hästen väl, och sköter han sig och får rätt resa kan han röra på sig bra till slut. Skor runt om samt öppet huvudlag som vanligt, säger Maria Tegenfeldt.

10 Max Vox – Han återkommer efter tävlingspaus och är inte så hårt jobbad. Vi fick dessutom ett vanskligt utgångsläge och jag hoppas mest att han gör en bra insats. Skor runt om och jänkarvagn, säger Stefan Arvidsson.

Lopp 3, V4-3

2 Nikita Broline – Hon är tillbaka hos mig då jag hämtade hem henne från Peter Untersteiner för en dryg månad sedan. Hon har gått ett par 20-jobb som snabbast och känns fin på det. Det här är en kapabel häst som inte var långt efter både Air Frame och Neona Princess i kvalet till Drottning Silvias Pokal och är hon bara i någorlunda form ska hon kunna hävda sig här också. Läget är bra och vi kör med skor runt om då jag inte tycker att hon funkat barfota, säger Greger Hägglund

3 Quick Change – Hon är i bra slag även om det inte syns i raden. Galopperna på slutet tycker jag varit oturliga och jag tror hon kommer sköta sig denna gång. Det här är ett lopp hon ska kunna duga i och vi kör barfota fram, säger Henrik Svensson.

4 Michael November – Han har inte startat på länge men skötte sig bra i kvalet och detta är en häst med kapacitet. Han har inte gått så mycket snabbare än den tiden men känns fin på alla sätt i jobben. Jag förväntar mig kanske inga stordåd direkt men han kommer inte att göra bort sig. Barfota fram, säger Gabriella Laestander.

5 Livi Elegance – Hon har gjort det bra på slutet och håller fin form för dagen, senast gick hon i mål med sparat på en 13-tid och det hade gått ännu fortare om hon kommit loss. Kort distans som senast passar henne utmärkt, och vi ska vara med och köra om det. Skor runt om samt norskt huvudlag som vanligt, säger Anders Söderlund.

7 Poseidon C.L.O. – Han har tidigare varit väldigt beroende av att springa i ledningen, han tar inte i någonting när han går i ryggar och därför kommer jag säga åt kusken att ladda med honom från start. Han har i de senaste starterna fungerat väldigt bra, sedan om det är för att han börjat tävla med helstängt huvudlag eller för att han sluppit gå i ryggar det vet jag inte. Han håller bra form för dagen och kändes fin senast som tvåa, men jag körde lite för tufft med honom den gången. Barfota bak samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Ulrica Håkansson

11 Finest Scotch – Hon har lite problem med allergi under sommaren och har därför inte startat på ett tag, men hon har varit fräsch i ett par veckor nu och därför provar vi. Utgångsläget lämnar en del övrigt att önska, men jag är nöjd med henne för dagen och strular det för dom där framme kan hon säkert vara med en bit fram. Hon gick lite tuffare intervaller förra veckan och svarade bra på det. Barfota runt om som senast, säger Maria Holmberg.

Lopp 4, V4-4

1 Juni Goggen – Han är jämn och säker och gör alltid sitt i loppen, även om han inte vunnit ännu. Han har varit snäppet sämre än de bästa här hittills, och i första hand hoppas vi kvala in honom till final. Det kan bli tufft. Skor runt om som vanligt, säger Jan Ove Olsen.

2 Nordby Hugin – Han ska normalt vara med och kämpa om segern i ett lopp som detta, han har varit snäppet under de bästa hittills men slipper möta dom i dag. Utgångsläget blev helt perfekt för hans del, han är ingen raket från start men kan öppna hyggligt och bör hamna bra på det. Jag räknar med att han är i ordning till det här loppet och på förhand ser det bra ut, säger Per Oleg Midtfjeld.

3 Smedsbo Faksen – Han är den hetaste av våra i det här loppet och ska absolut räknas. Han har gjort det bra hittills och känns fortsatt fin. Skor runt om som vanligt, säger Jan Ove Olsen.

6 Halvard K. – Han har svarat för tre bra insatser så här långt med två segrar och en andraplats. Jag hoppas kunna kvala in honom till final, och det känns som vettig chans till att vi ska klara det. Skor runt om som vanligt, säger Jan Ove Olsen.

9 Norrskens Kongen – Han blev lite överforcerad senast och tappade i samma veva en sko så den insatsen glömmer vi. Jag tycker annars att han inlett karriären rätt så lovande men från det här spåret får vi först och främst sikta in oss på en finalbiljett. Skor runt om, säger Stefan Arvidsson.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Östersund nästa för Månprinsen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson