Sevruga är världsrekordshållare och en av Nordamerikas bästa travare. Nu har hästen bytt ägare – på Tattersalls-auktionen.

Hambo-veckan har börjat och under söndagen avhölls Tattersalls Summer Mixed Sale på Meadowlands och 123 hästar gick under klubban.

Det mest anmärkningsvärda köpet stod Scott och Joe Pennacchio för. De båda ropade nämligen in stjärnan Sevruga som fanns till salu på auktionen. Prislappen blev 160 000 dollar, vilket motsvarar en miljon kronor.

Den sexårige S.J.’s Caviar-sonen innehar världsrekordet för valacker på tusenmetersbana med 1.08,7. På segerkontot finns drygt en miljon dollar. Ny tränare för hästen blir Kevin Carr.

Sevruga kan betala tillbaka en del av auktionspriset redan på lördag. Då möter han bland andra Sebastian K. i John Cashman Jr Memorial med en samlad prissumma på 300 000 dollar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

Omgången:
Som vanligt tycker jag det ser spelintressant ut när Mantorp arrangerar V64, och i kväll är inget undantag. Två starka spikar som har skräddarsydda uppgifter, och ett par speldrag som är lite väl tappade på förhand. Ingen jätteutdelning att vänta, men en liten sudd ska det kunna bli. Givet att spela endast för 6 rätt i kväll, och jag spelar dessutom systemet gånger två.

Väderrapporten inför kvällen är lysande, 25 grader och sol och därmed kan vi vänta oss snabb, fin och lätt bana – vilket talar för mina två spikar ännu mer.

Bästa spiken:
4 Lineup du Jape (V64-2)

Kompletterande spiken:
2 Dakota Chip (V64-6)

Bästa speldragen:
15 Covington Ås (V64-4)
6 Top Ranking (V64-5)

V64-förslag:
V64-1: 2,3,5,9 (1-4)
V64-2: 4 Lineup du Jape (9-7)
V64-3: 1,2,3,4,5 (6-7)
V64-4: 4,6,12,13,14,15 (1-8)
V64-5: 1,2,4,5,6 (11-12)
V64-6: 2 Dakota Chip (5-11)
4 x 1 x 5 x 6 x 5 x 1 (x2) = 1200 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 6 Top Ranking
DD-2: 2 Dakota Chip
1 rad x 1000 kronor.

Analys Mantorp V64-1:

Ranking: A: 5-9. B: 2-3-1-4-7. C: 6-8.

Spetsanalysen:
2 Marshal Hackstable, 3 Hamras One More och 4 Loulou Bob om ledningen. Jag håller Hamras One More som spetsfavorit.

Loppanalysen:
Marcus Lindgrens 5 Namale Kronos blir favorit i V64-inledningen och det tycker jag är motiverat, han är van tuffare konkurrens än detta och ska duga bra i kväll. Han kan inte vara med i någon spetskörning, men bör kunna hamna bra på det ändå och då är han stark till slut. Kort distans som är fallet i kväll ser jag som en fördel för honom, och i de senaste starterna han tävlat över kort distans har han noterats för 11-tider och det räcker långt här.

9 Perfect Power gillar jag och efter en hel del strul början han äntligen hitta rätt igen, och vid seger senast var han bara bäst då han kördes offensivt fram utvändigt ledaren och sedan hade jag 07 sista 400 på honom. Han lär köras offensivt igen och kan vinna den tunga vägen även i kväll. Han är bra den här.

2 Marshal Hackstable har inte alls fått till det i år men ska inte nonchaleras från fint utgångsläge, han kan bättre. 3 Hamras One More har fått lopp i kroppen efter uppehåll och får gälla som spetsfavorit i loppet, och över den korta häcken kan han leda länge, även om det normalt blir långt hem.

Fyra streck i V64-inledningen känns starkt.

Analys Mantorp V64-2:

Ranking: A: 4. B: 9-7-1. C: 8-6-5-2-3.

Spetsanalysen:
4 Lineup du Jape är väldigt kvick från start och ska inte missa ledningen här.

Loppanalysen:
4 Lineup du Jape har betydligt bättre form än vad de senaste resultaten vittnar om, och i kväll bör det vara dags för honom. Förutsättningarna för hans del är i det närmaste perfekta, och jag räknar kallt med segermelodi spets och slut.

Senast valde körsven Filip Lejon att sitta kvar med honom i andraspår när tåget gick, han fick sedan aldrig chansen och såg fin ut i skymundan. Gången innan det satt han långt bak i kön, men avslutade starkt som trea. Nu är det äntligen rätt förutsättningar och dessutom lämpligt motstånd, och han blir väldigt svårslagen.

För de som letar gardering ligger Peter Untersteiners 9 Search Launcher närmast till hands, men denne missgynnas av bakspår och jag tror han, trots toppform, får svårt att rubba Lineup du Jape från tät.

Analys Mantorp V64-3:

Ranking: A: 2-4. B: 5-3-1. C: 6-7-8.

Spetsanalysen:
2 Chocolate Crisp har visat sig kunna öppna snabbt, och ska från fint utgångsläge gälla som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Svante Båths 2 Chocolate Crisp var inte som bäst senast, men kan betydligt bättre än så och då rapporterna på henne är fortsatt bra samt förutsättningarna de rätta för henne i kväll så väljer jag att ge henne tipset i loppet. Hon kan öppna snabbt från start och är min klara spetsfavorit i loppet, över kort distans blir hon sedan normalt svår att plocka ned. Vid segern och andraplatsen i juni tidigare i år imponerade hon på mig.

Peter Untersteiner har dock ett fint sto även han i form av 4 Roses Glory, och även om positionen utvändigt ledande Chocolate Crisp är som vikt åt henne här måste hon räknas tidigt. Hon var duktig vid seger senast och då hon hade varit struken för halsproblem inför den starten lär hon knappast vara sämre till detta. Fin häst.

Normalt tycker jag att Chocolate Crisp och Roses Glory höjer sig något över de övriga i loppet, men väljer far och son Untersteiner att köra lite för tufft mot varandra öppnar det upp loppet och jag streckar vidare.

5 Worldrecordsweeper gör Sverigedebut och ska bli intressant att se, hon var positiv senast som tvåa i Jarlsberg efter svante Båths Spit for Spar (favorit på V75 i lördags) och hon har visat sådan fart att hon inte ska nonchaleras här.

3 Soonerorlater har inte alls fått till det i år, men är grundkapabel och då jag vet vad hon kan får hon inte nonchaleras. 1 Varenna Speed ställs mot tuffare konkurrenter här, men ska kunna få fint lopp i rygg på ledande Chocolate Crisp och med lucka till slut kan allt hända.

Analys Mantorp V64-4:

Ranking: A: 15. B: 4-13-6-12-14. C: 1-8-10-2-3-5-7-11.

Spetsanalysen:
1 Cojack T.T. kan öppna snabbt och missar normalt inte ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
Anders Svanstedts 4 Perfect Kronos visade bra uppfattning vid seger senast på Axevalla, han klev då iväg bra från andraspår i volt, placerades tidigt i ledningen, och stack sedan enkelt undan till slut. Det var en bra insats, och han måste räknas tidigt igen.

Perfect Kronos är dock ingen häst som tilltalat mig nämnvärt, och väljer Micael Stjernström dessutom att köra Cojack T.T. i ledningen kan det bli dödens för favoriten och då känns han sårbar.

Mitt tips i loppet är 15 Covington Ås, det är aldrig lätt att stå med 20 meter tillägg och många hästar att runda över kort distans men jag tycker han ställs mot enklare konkurrenter den här gången och stämmer det bara någorlunda för honom under vägen blir han tuff att stå emot. Senast var han med i en tuff öppning mot Democrat och galopperade 300 meter in i loppet, han såg sedan fin ut i skymundan och formen sitter där. Jorma upp, som vid seger näst senast, känns som ett plus.

13 Noble Knight har haft svårt att bära sina pengar, men går också ned i klass till detta och stämmer det för honom under vägen spurtar han bra till slut. Vann ett liknande lopp i Mantorp tidigare i år.

6 Rox’n Dynamite tyckte jag gick starkt hela vägen in i mål senast som tvåa och Göran Jansson har toppform på stallet, kommer han till från springspår är han inte golvad. Helt golvad ska heller inte 12 Buffon Boko vara, som håller absolut toppform för dagen och han är helt ostreckad.

Streckar också 14 Nimbus Hackstable som inte alls fått det att stämma på slutet, men med två lopp i kroppen efter uppehåll bör formen komma smygande och han kan bättre.

Analys Mantorp V64-5:

Ranking: A: 6. B: 5-4-2-1. C: 11-12-9-3-7-10-8.

Spetsanalysen:
2 Ready to Glide, 4 Deweyscamper och 5 Filippa Hall om ledningen. Jag håller Filippa Hall som spetsfavorit den här trion emellan, men det kan kosta att komma först.

Loppanalysen:
Kenneth Haugstad blir knappt favorit, ser det ut som, tillsammans med Roger Walmanns 4 Deweyscamper och det tycker jag känns tveksamt. Hon var visserligen fin vid seger i Eskilstuna tillsammans med Haugstad näst senast, och hon har visat bra fart inledningsvis. Hon var dock sämre senast som fyra, och borde kunnat bättre från tät den gången.

5 Filippa Hall blir också hon betrodd, och då jag håller henne som spetsfavorit ska hon räknas. Hon hade inget svar sista biten senast från tät på Axevalla, men hade varit ifrån inför den starten och lär säkerligen vara vassare i kväll. Men det kan kosta att komma först.

Både Deweyscamper och Filippa Hall ska räknas, då det handlar om två fina ston som visat att kunnandet finns i dom. Jag väljer dock att gå emot favoritduon i tipset, och väljer istället att ge Bo Falsig tipsnicken tillsammans med 6 Top Ranking. Top Ranking fick visserligen ett invändigt lopp senast, men hon flög fram till slut via 1.12 sista rundan bakom Nissan Broline och Donna di Quattro och hon var nära att ta sig till final i Stochampionatet. Den tuffa inledningen på loppet kommer att gynna henne då hon är stark till slut, och motståndet i kväll skrämmer henne inte. Hon var duktig även näst senast som tvåa bakom Roxie Lavec (Vann V75 i lördags) och jag tycker hon känns såpass intressant att jag spikar på Dubbeltipset.

På V64-lappen streckar jag även lägesgynnade och formstarka duon 1 Alston Hall och 2 Ready to Glide, som bägge lär få fina lopp härifrån.

Analys Mantorp V64-6:

Ranking: A: 2. B: 5-11-1-7-9-12. C: 3-6-4.

Spetsanalysen:
3 Sound of Matchtown kan öppna raskt, men Roger Pettersson lär vara ute efter rygg. Bra chans att favoriten 2 Dakota Chip i tidigt skede av loppet körs till ledningen.

Loppanalysen:
Favoriten 2 Dakota Chip ska ses med bra chans på tidig ledning då han lär vara kvickare den första biten kontra 5 O.P.Q.C., det tror jag avgör spetsstriden och Dalborg lär få överta från Roger Pettersson och 3 Sound of Matchtown. I ledningen ska Dakota Chip sedan bli mycket svårslagen, om han bara löper upp i närheten av det han kan.

Jag gillar Dakota Chip och även om han gjort mig lite besviken i de två senaste starterna, kan han betydligt bättre. Han är också van tuffare konkurrens än detta och jag trodde faktiskt mycket på honom näst senast i Halmstad mot hästar som Express Duo och Bandit Hornline. Det säger inte bara lite om hur högt jag håller hästen, och stämmer min spetsanalys ska han bara vinna det här loppet. Spik på rubbet.

Värst emot är 5 O.P.Q.C. som är stark och tuff och tål att göra jobbet på egen hand, men positionen utvändigt om ledande Dakota Chip känns som utskriven åt honom i kväll. 11 Quadroon är också bra och har toppform, men att jaga en ledande Dakota Chip från bakspår blir inte lätt.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Åmål
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Åmål

Måndag: V4-tips till Åmål

Omgången: Åmålstravet inleder denna nya sommarvecka med en lunch-V4 där banan har fått celebert besök av Jorma Kontio som sitter på flera riktigt bra chanser. Där inräknat spiken Final Jam som borde han en prima uppgift i V4-3. En strykning av Valnes Disa (också  Kontio) i sista avdelningen försvårade systemkompositionen något, men vi får ändå utrymme för flerbong.

Det är god chans till att solen tittar fram över Dalsland även denna måndag. Uppåt 24 grader i skuggan.

Spiken:
2 Final Jam (V4-3)

V4 – Systemförslag:

V4-1: 4,5 (3-2)
V4-2: 5,6,8 (2-4)
V4-3: 2 Final Jam (10-8)
V4-4: 1,3,5,9,12,13 (8-11)

2x3x1x6 = 36 rader x 10 = 720 kr

LD – Systemförslag:

LD-1: 8 Bar Plombier
LD-2: 2 Final Jam

1 rad x 1000 kr

V4-1

Rank: A: 4-5. B: 3-2-7-6. C: 1.

Spetsanalys: Undimede är troligen snabbast ut och är knapp spetsfavorit, men kan utmanas av både Monfalcone och Embrace’Em om dessa laddas.

Loppanalys: 4 Monfalcone brukar vinna när han går felfritt, så som senast till exempel då han tidigt kördes till täten och sedan problemfritt höll ifrån sig motståndet. Hästen hade då dessutom varit ifrån några veckor och lär inte vara i sämre form till den här gången. Det handlar om en klart bra sort för klassen som kan öppna bra och det är inte otänkbart att han provas mot täten igen här. Hästen hävdar sig dock bra bakifrån också och i det här lilla fältet lär det alltid bli en bra position. Hästen att slå felfri.

5 Embrace’Em är det allvarligt motbudet då fyraåringen verkligen funnit stilen på sistone med två raka segrar från front. Senast på Axevalla såg han riktigt laddad ut då han enkelt stegade ifrån med några längder över upploppet. Han kan öppna bra i volt och det kan bära av mot täten, eller dödens, här. Givna motbudet.

Fler potentiella segerkandidater finns givetvis. 3 Mactheman kanske är allra mest intressant. Han tog fyra segrar i fjol och visade formen vid enkel seger på Arvika senast. 2 Undimede duger i det här gänget, är snabb ut och lär som sämst få vinnarhålet.

V4-2, LD-1

Rank: A: 8-5-6. B: 2-4. C: 7-9-1-10.

Spetsanalys: In Serenity kan öppna bra och lär med all sannolikhet var den som är mest intresserad av att ladda. Jag tror det bli ledningen.

Loppanalys: 8 Bar Plombier är en riktigt fint sort som dessutom trivs väldigt bra över den långa distansen. Hästen har härdats i tuffa gäng den senaste tiden; segern på Färjestad i början av juni togs på väldigt fint vis. Hästen höll sedan helt okej i ett bronsförsök i Kalmar men kom inte riktigt in i loppet senast, men det ska knappast vara någon fara för formen. Spåret här är såklart inte roligt, men Bar Plombier är en häst som lär klara en kurva på Åmål för att nå ner i dödens. Måste ha en väldigt bra chans i det här sällskapet.

5 In Serenity såg väldigt fin ut när han spetsvann på Åby i våras och har fart som räcker en bra bit här. Senast hamnade hon allt för långt bak för att kunna ta något i en snabb avslutning. Hästen är kvick från början och verkar trivas bäst i täten. Därför utgår jag från att det blir full laddning här och väl i ledningen kommer hon försvara sig länge.

6 Lovelock måste också räknas som ett allvarligt bud. Valacken har faktiskt ingen seger i år med gör det riktigt bra varje gång och står på tur, som det heter. Hästen gick en riktigt stark slutrepa i tredjespår senast och satt fast med lite sparat innan det. Det verkar vara riktig toppform på gång här och här kan Goop slå till med rätt resa.

V4-3, LD-2

Rank: 2. B: 10-8-4-1-3. C: 9-7-5-6-12.

Spetsanalys: Giant Euro kan öppna hyggligt men egentligen inga direkta spjut från start i loppet. Jag tror Final Jam laddas och sänds mot täten i tidigt skede.

Loppanalys: 2 Final Jam ska vara hästen att slå i det här loppet. Igor Brick-valacken radade upp starka prestationer i våras och deltog bland annat på V75. Senast orkade han inte i spåren och föll tillbaka men allt stod heller inte helt rätt till. Hästen är behandlad efteråt och det här ser ut som en perfekt ”comeback”. Jag tror Final Jam laddas från början, får ledningen och sedan kommer kontrollera fältet. Svårslagen.

10 Countdown kommer först för de som vill gardera. Femåringen vinner väldigt sällan men är i regel allt som oftast med där framme och krigar. Senast avslutade han väldigt bra tycker jag och det ser ut att vara fin form på den här fronten.

8 Almar hade en strålande säsong i fjol och har gjort det bra även i år även fast fullträffarna uteblivit hittills. Hästen är bra igång och kommer han bara till från det trista läget och kan finna lämpligt slagläge, kan han möjligen störa favoriten.

4 Darling Boko kan rätt så mycket i sina ljusa stunder. I maj övertog hon täten och var sedan helt överlägsen därifrån. Inte visat samma form därefter men gör hon det nu ska hon såklart tas på allvar.

V4-4

Rank: A: 12. B: 9-13-5-1-3. C: 8-11-4-7-2-10.

Spetsanalys: Valnes Disa borde varit den självklara ledaren här men ovissare efter strykning. Vega Gold har visat startsnabbhet och tror jag spetsar, men kanske släpper till någon offensiv från tillägg?

Loppanalys: 6 Valnes Disa hade varit det givna tipset här men hästen är sent struken och vi får anpassa oss. 12 C.C. Queen måste rankas etta. Det till trots att hon har ett väldigt tråkigt läge då tjugo meters tillägg över kort distans på Åmål är väldigt missgynnande. Men det är en fin fyraåring som löper strax under kulltoppen i Norge och senast var hon ute i Jarlsberg Grand Prix-finalen för ston och satt fast med lite sparat till slut. Björn Goop vet vad han gör på Åmål och kan ge sin häst bästa chansen från läget, jag tror han lär köra offensivt nu och det måste vara en god chans när det på förhand klart värsta motståndet försvunnit.

Vi har emellertid utrymme för lite mer streck och vi får med hela b-gruppen också.

Fört och främst räknar vi 9 Iris Iris tidigt, hon gör det bra varje gång och lär var med där framme vid lite tempo även nu. 13 Gentelina M.J. har också urtrist läge (även om springspår) men tillhör de bästa i loppet och har visat form. 5 Vega Gold är kanske inte jättemärklig men kan öppna bra och jag tror på vinnarhålet här. Det är som bekant alltid en spännande position. 1 Queen Lavec och 3 Kid Käbb är båda hästar som gott och väl kan räcka till seger här, särskilt om tipsettan kommer bort.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Åmål: "Den som svarar blir trött i mål"
Nästa nyhet
V4 Åmål: ”Den som svarar blir trött i mål”

V4 Åmål: ”Den som svarar blir trött i mål”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han såg lite seg ut senast men gick en 12-runda till slut och jag kan inte vara alltför missnöjd. Han hade lite svårt i kurvorna på Lindesberg, vilket blir en utmaning nu också, men på sin kapacitet kan jag inte göra annat än att tro på bra segerchans. Visst kan det alltid strula från det här läget men Jorma kommer köra till han blir först och den som väljer att svara blir nog oerhört trött i mål. Barfota fram, säger Eric Martinsson om Bar Plombier (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Åmål. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, v4-1

3 Mactheman – Han var bra senast vid seger, och han känns normal efter det. Tufft emot i dag för att vara ett lunchlopp, men han är rätt duglig själv så viss segerchans har han. Barfota bak i dag, säger Magnus Jakobsson.

4 Monfalcone – Han har ett fint lopp framför sig i dag, han var duktig vid seger senast och det ser bra ut på papperet. Det var två-tre bra hästar med i loppet, men min häst trivs på Åmål och vid minsta klaff är det bra segerchans. Jag försöker spara speeden med honom till slut, då jag tycker han är bäst så. Eventuellt blir det skor runt om i dag, och det kan väl vara ett litet minus, säger Tom Horpestad.

5 Embrace’Em – Han har gjort det bra i två raka segrar och han känns bra för dagen, och jag är nöjd med honom. Det här blev dock ett väldigt bra lopp för att vara ett lunchlopp på Åmål. Skor runt om som vanligt, säger Björn Goop.

7 Tom T. Hall – Han känns väldigt bra för dagen och jag är nöjd med hästen, och det finns plusfaktorer kring uppgiften i dag. Horpestads häst ser vass ut, men bakom den är han med och gör upp om det. Det tog tvärtstopp för honom i första sväng senast och han tappade 30 meter på det, efter gick han bra. Litet fält gynnar honom och då han fungerat bra barfota blir det så igen, säger Olle Elfstrand.

Lopp 2, V4-2

2 Strong Reasons – Hon fick ett alldeles för tufft lopp senast och dödens är inte alls hennes melodi. Hon ska smygas invändigt och fick nu ett läge som gör att vi borde få en fin resa. Sen hur långt det kan räcka är svårt att säga något om men detta var ett rätt bra lopp. Barfota fram, säger Mimmi Elfstrand.

4 Melvin Z. – Han har blivit lite äldre och är lite upp och ned i prestationerna, men när det passar honom så kan han och han är med långt fram i dag om det stämmer för honom. Han känns bra för dagen och utgångsläget blev passande då han är väldigt startsnabb. Skor runt om som senast, säger Roger Z Andersson.

5 In Serenity – Hon var duktig senast men hade alldeles för dåliga förutsättningar, med spår tolv över kort distans, för att det skulle kunna räcka till mer. Hon känns formstark och jag kommer göra ett allvarligt försökt att ta mig till täten. Kommer vi dit har hon väl lite chans. Skor runt om, säger Mikael J Andersson.

6 Lovelock – Han känns bra för dagen och gick bra senast som trea. I dag ställs han dock mot Bar Plombier, och det går väl inte att begära seger mot honom. Barfota bak som vanligt, säger Björn Goop.

8 Bar Plombier – Han såg lite seg ut senast men gick en 12-runda till slut och jag kan inte vara alltför missnöjd. Han hade lite svårt i kurvorna på Lindesberg, vilket blir en utmaning nu också, men på sin kapacitet kan jag inte göra annat än att tro på bra segerchans. Visst kan det alltid strula från det här läget men Jorma kommer köra till han blir först och den som väljer att svara blir nog oerhört trött i mål. Barfota fram, säger Eric Martinsson.

Lopp 3, V4-3

2 Final Jam – Han var väldigt bra i våras och gjorde fina insatser utom i sista starten på Mantorp. Han var inte helt fräsch då men har nu pausat och kommer väl förberedd. Läget blev bra och är han bara i normalt slag duger han gott i klassen. Vi kör med skor runt om idag, säger Eric Martinsson.

3 Stands to Reason – Han hade krafter kvar senast och känns fin efter det. Nu fick vi fint startspår men han är inte jättekvick ut och vi siktar på ett rygglopp. Han kan säkert tjäna en bra slant om det klaffar. Barfota fram, säger Mimmi Elfstrand.

4 Darling Boko – Hon känns som hon ska för dagen och har äntligen fått vettigt utgångsläge, och jag tycker mig kunna se optimistiskt på uppgiften. Barfota runt om som vanligt och vi ska vara med och slåss om det, säger Öystein Larsen.

8 Almar – Han känns som han ska för dagen, men jag har svårt se honom komma till härifrån och jag ligger lågt i dag. Han har inte visat de rätta takterna i år och tål heller inte att göra så mycket själv i loppet. Inga ändringar, säger Magnus Jakobsson.

Lopp 4, V4-4

1 Queen Lavec – Hon var väl bara sådär senast och jag tror hon kan mycket bättre än så. Hon har gjort ett par bra lopp för mig och läget är intressant nu. Jag upplever henne som ojämnt startsnabb och hamnar vi bara vettigt till i loppet är en skaplig slant i sikte, säger kusken Mikael J Andersson.

3 Kid Käbb – Hon känns bra för dagen och jag har siktat på det här loppet sedan hon fungerade så bra i Arvika näst senast. Hon är snabb från start i volt, och jag tycker hon står på tur för seger. Hon är en outsider här. Skor runt om som vanligt, säger Håkan Falk.

8 Preferencial – Hon har inte gått som bäst på slutet, jag tror mest det handlat om att det varit så varmt och hon har varit brunstig. Vi provar ett lopp till och ser om det ändrar sig. Hon känns bra i träningen och har så gjort en längre tid, men hon måste rycka upp sig och visa i lopp först innan jag kan tro på henne. Vi ligger lågt tills vidare. I dag blir det barfota runt om, det är ett plus för henne då hon tävlat med skor i de två senaste starterna, säger Tom Horpestad.

9 Iris Iris – Hon känns bra inför detta och vi har förhoppningar på henne, hon står väldigt bra inne i loppet och formen är bättre än raden. Hon tävlade med halvstängt huvudlag senast men blev lite för laddad då, och i dag blir det norskt huvudlag. Barfota runt om som senast och vi har inte gett upp på förhand, säger Carl Johan Jepson.

11 Mill Smile – Hon har tyvärr lottats till fjärdespår i den bakre volten och det är inte optimalt för henne, hon är hetsig och har bråttom och det är överhängande galopprisk. Skulle hon kliva i väg är hon med långt fram i dag även om hon får svårt att vinna, men formen sitter där. Skor runt om som vanligt, däremot byter vi från helstängt huvudlag till öppet/norskt för att hjälpa henne lite i startmomentet, normalt är hon inte osäker det är bara det att hon vill iväg, säger Roger Z Andersson.

12 C.C. Queen – Hon har faktiskt haft otur på slutet, hon har suttit fast med krafter kvar bland annat och jag tycker hon är bättre än raden. Näst senast var hon väldigt bra som tvåa. Det är alltid tufft att stå 20 meter tillägg på Åmål, men jag ser henne ändå som min bästa vinstchans i dag. Inga ändringar, säger Björn Goop.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nahar provar i Sommartravets final
Nästa nyhet
Nahar provar i Sommartravets final

Nahar provar i Sommartravets final

Det är dags för Sommartravets final som ska avgöras vid Rättviks V75-tävlingar på lördag. Robert Bergh tar ut sin stjärna Nahar.

Sommartravets final körs för femte året i följd och premiärvinnaren 2010 hette Nahar. På lördag hoppas fjolårets Elitloppsvinnare att lägga en andra titel till handlingarna.

Men för att lyckas med det och att bärga de 300 000 kronorna som är förstapriset måste Nahar ta in 40 meters tillägg på starka konkurrenter.

Gulddivisionen är denna vecka Ego Boys Minne och så klart finns hemmaidolen On Track Piraten med, i konkurrens av bland andra Kadett C.D. och Beer Summit.

Alla B.B.S. Sugarlight-fans kan också glädja sig åt segermaskinens närvaro i Silverdivisionförsöket.

Sommartravets final, 2140 volt

1 Hallas Judex – Jorma Kontio
2 Clumsy Lazy Louse – Peter Untersteiner
3 Poker Kronos – Torbjörn Jansson
4 Lucky Luke Zenz – Johan Untersteiner
5 Young Farmer – Thomas Uhrberg
6 Venkatesh – Örjan Kihlström
7 Old Faithful – Magnus Jakobsson
8 Leo Boy – Leif Witasp
2160 meter
9 Rolex Bigi – Anders Svanstedt
10 Val d’Amour – Erik Berglöf
11 Acriter – Björn Goop
12 Nescafe – Ulf Ohlsson
13 Beverly Boko – Stefan Persson
2180 meter
14 Nahar – Robert Bergh
15 Porthos Amok – Daniel Olsson

Ego Boys Minne, 1640 auto

1 Rocky Race – Leif Witasp
2 Beer Summit – Ulf Ohlsson
3 On Track Piraten – Björn Goop
4 Kadett C.D. – Robert Bergh
5 Disco A.E. – Örjan Kihlström
6 Francais du Gull – Torbjörn Jansson
7 B.W.L Champion – Johan Untersteine

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Berglunds tipssuccé på V75

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson