Något skiljeheat blev det aldrig tal om. Kallblodskungen Månprinsen A.M. tog hem båda heaten i Svensk-Nordiska loppet på Romme – i sedvanlig bländande stil.

Segertåget för fantastiska Månprinsen A.M. och Gunnar Melander fortsätter. När såväl huvudkonkurrenten Tekno Odin och Lome Brage fått lämna återbud till heatloppet Svensk-Nordiska loppet blev sjuåringen jättefavorit.

Och den svenska kallblodssportens gunstlig skulle inte göra någon besviken. Han tog hem loppet i två raka heat.

I det första, över medeldistans, klev Månprinsen A.M. tidigt fram utvändigt om ledande Föynland Kongen och lämnade lite åt slumpen när han redan vid ingången av sista bortre tryckte till och sedan övertog täten med 600 meter kvar.

Över upploppet stegade Månprinsen sedan undan och vann överlägset på 1.21,4a över 2140.

I det andra heatet, över kort distans, blev det lite mer spännande. Här försökte sig Föynland Kongen på sig en utbrytning i förhoppning om att ändå få till ett skiljeheat. Norrmannen, med Geir Flåten i sulkyn, lämnade fältet med många längder och ledningen var stor när han varvare på rappa 20,5.

Men samtidigt började Gunnar Melander lotsa ut sin stjärna från sin position som fyra på innerspår och Månprinsen inledde attacken i andraspår och via tredjespår i sista sväng.

Ledaren var märkt av tempot och blev över upploppet en enkel match för storfavoriten som i sin karaktäristiska stil enkelt speedade ner motståndet sista biten. Segertiden blev nya rekordet 1.20,7a över 1640.

Saken var enkelt avklarad: Månprinsen A.M. grejade en knockoutseger och slapp ett avgörande skiljeheat för att bärga sammanlagt 300 000 kronor i prissumma.

– Han känns väldigt stark och fin och när jag bad honom om det lilla extra i utgången av sista svängen då bara stack han direkt. Han är den bästa häst jag någonsin har haft och han ger mig sådan energi när jag kör honom, berömde Gunnar Melander enligt Kanal 75.

Även Hallsta Lotus gick två starka lopp och slutade tvåa i det första heatet och trea i det andra. Föynland Kongen höll bra som tvåa i det andra.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

Omgången:
Strålande sol och drygt 25 grader varmt i Romme den här fredagskvällen, som i övriga landet också för den delen. Vi kan vänta oss en snabb och fin bana, och tävlingarna håller bra klass – med Heatloppen för kallbloden som huvudpunkt.

Tyvärr ser väl dock omgången lite väl favoritbetonad ut för min smak, och att spela flerkupong känns därför givet. 12,5 stycken V6:or kan det bli, om det går vägen.

Bästa spiken:
8 Månprinsen A.M. (V64-1)

Kompletterande spikarna:
1 Unogaren (V64-2)

1 Brenne Viking (V64-4)

V64-förslag:
V64-1: 8 Månprinsen A.M. (5-4)
V64-2: 1 Unogaren (10-12)
V64-3: 3,4,7,8,14,15 (11-9)
V64-4: 1 Brenne Viking (8-11)
V64-5: 1,2,4,5,6 (7-1)
V64-6: 2,3,5,7,11,12 (9-10)
1 x 1 x 6 x 1 x 5 x 6 (x5) = 900 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 2,4,5,6
DD-2: 3 Offshore Man
4 rader x 200 kronor.

Analys Romme V64-1:

Ranking: A: 8. B: 5-4-3-7. C: 2.

Spetsanalysen:
5 Horgen Tore är mycket snabb från start och missar inte ledningen.

Loppanalysen:
Heat A i ”kallblodsmatchen” inleder kvällens V64-omgång, och jag väljer att spika den stora favoriten 8 Månprinsen A.M. Det är är utan tvekan Sveriges bästa kallblod just nu, och oj vad jag gillar den här hästen. Han har varit riktigt bra i tre raka segrar, och det här loppet tror jag han vinner från dödens. Jan Roar Mjölneröd lär nog svara Månprinsen A.M. med 5 Horgen Tore, som knappt fick stryk av Månprinsen A.M. senast de möttes. Den gången hamnade dock Månprinsen A.M. på ”mellis” och det strulade för honom under vägen, bland annat blev han störd av en galopperade häst 650 kvar. I kväll gynnas han av de aktuella strykningarna invändigt om honom och han lär tidigt landa i dödens, sedan är han bara bäst. Spik.

Analys Romme V64-2:

Ranking: A: 1. B: 10-12-3-13-7-5. C: 4-6-8-2-9.

Spetsanalysen:
Favoriten 1 Unogaren kan nog inte hålla ut sina konkurrenter från start, då både 2 Beauty Run och framför allt 5 Super Zantos lär vara kvickare den första biten. Med bara fem hästar på startvolten, räknar jag dock med att Bergh i tidigt skede av loppet tar sig ut i andraspår och sedan kör sig till spets.

Loppanalysen:
Jag väljer att spika även i det här avdelningen, och jag spikar 1 Unogaren som jag blivit imponerad av. Denne var ruskigt bra vid seger i Sverigedebuten från dödens för tre starter sedan på Dannero, han följde sedan upp det med att vara lika överlägsen på Hagmyren gången efter då han återigen vann från utvändigt ledaren. Senast på V75 på Axevalla galopperade han dubbelt, men såg fin ut mellan galopperna och kapacitetmässigt står han mycket bra inne i loppet.

Jag tror inte att Unogaren är snabb nog för att hålla ut sina konkurrenter från start, men med bara fem hästar på startvolten bör Bergh i tidigt skede av loppet hitta ut i andraspår och sedan har jag svårt att se honom förlora. Vem ska kunna plocka tillägg på honom? Han är stark och tuff den här, och ska tåla att gå hela vägen.

Camilla Collanders duo 10 I Am Dynamite och 12 Nabab di Poggio är värst emot, de gillar aktuell distans då de är starka och tuffa. Men, att plocka 20 respektive 40 meter på Berghs Unogaren tror jag inte att de mäktar med.

Analys Romme V64-3:

Ranking: A: 8-7-4-3. B: 14-15-11-9-1-13. C: 5-10-2-12.

Spetsanalysen:
7 Man In the Mirror kan öppna bra från start, och från ensamt springspår får han gälla som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Jörgen Westholms 8 Star Smasher tycker jag är bästa hästen i sällskapet, och löser det sig någorlunda för honom under vägen är det bra segerchans. Han galopperade 350 kvar senast men såg ut som vinnaren i det läget, och gången innan det avslutade han bra som tvåa. Utgångsläget är chansartat och därför garderas han, men löser det sig tror jag han blir tuff att stå emot. Står på tur för seger.

7 Man In the Mirror ser ut att bli favorit i loppet, och han ska räknas. Han kan öppna bra från start och ska från ensamt springspår ses med bra chans på tidig ledning, från den positionen är han sedan bra nog att leda hela vägen. Han avslutade bra senast som tvåa efter galopp, och visade fin form. Leder länge.

3 Laphroaig Lee och 4 Iron Smile tycker jag är en intressant skrällduo i loppet, och jag håller upp dom i A-gruppen. Söderholms Laphroaig Lee har visserligen varit struken efter senast, men enligt Söderholm ska han inte ha tappat något nämnvärt på det och då tycker jag han duger här. Senast fick han ett tufft lopp men höll bra som tvåa, och gången innan det var han gott gåendes när han rullade över i galopp mitt på upploppet. Motståndet i dag är inte tuffare än att han hävdar sig. Iron Smile ställs mot äldre och mer rutinerade hästar, men det finns fart i henne. I början av året var hon bland annat spelad till 17 för tio mot en sådan kapabel häst som Sing A Song.

14 Carpenter on Tor och 15 Rurik Krax har bägge en tuff uppgift framför sig med 20 meter tillägg och många hästar att runda, vilket knappast är optimalt på en snabb sommarbana. Carpenter on Tor gör dock intressant debut för Kjell Wallin, och Rurik Krax blixtrar till emellanåt, som vid seger näst senast, då han var riktigt bra. Har även tävlat bra för Sören Eriksson tidigare. Streckas.

Analys Romme V64-4:

Ranking: A: 1. B: 8-11-3-12-14-4. C: 2-10-13-5-7-6-9-15.

Spetsanalysen:
1 Brenne Viking har visat att han kan öppna snabbt, och missar inte ledningen med dessa förutsättningar.

Loppanalysen:
1 Brenne Viking gör debut på svensk mark och jag tror det slutar med seger direkt, det här handlar nämligen om en fin häst som jag verkligen gillar intrycket på och jag har mycket svårt att se någon rubba honom från ledningen i kväll. Han har fyra segrar på sju starter hittills i karriären, och han är under stadig utveckling och går framåt för varje lopp. Han kommer springa lika fort som de på tillägg i kväll, och då får dom givetvis svårt att rå på honom. Toppchans.

8 G.G.Igor har varit jättefin i två raka segrar och har toppform, han får gälla som främsta utmanare. För de som vill gardera ytterligare tycker jag att Torbjörn Jansson upp på 11 Sundbo Samuraj är intressant.

Analys Romme V64-5:

Ranking: A: 1. B: 4-5-2-6. C: 7.

Spetsanalysen:
4 Horgen Tore kan öppna snabbt, och lär inte missa ledningen.

Loppanalysen:
Dags för Heat B för kallbloden, och återigen blir Gunnar Melander klar favorit tillsammans med 1 Månprinsen A.M. Jag är ruskigt svag för Månprinsen A.M. som alla vet, men i det här heatet väljer jag att gardera honom. Innerspår är knappast optimalt för honom då han är långsam den första biten, och han kan knappast hålla ut sina konkurrenter från start. I det sex hästar lilla fältet är det givetvis vettig chans att Gunnar Melander i tidigt skede av loppet backar sig loss, men ändå upplagt för mer strul för Sveriges kallblodskung i det här heatet och jag försöker fälla. Spelvärdet med honom på Dubbeltipset är dessutom lågt, och där chansar jag bort honom.

4 Horgen Tore var nära att besegra Månprinsen A.M. från tät senast de möttes då det strulade för Månprinsen A.M., något liknande kan ske i kväll och då kan han få revansch. Leder länge.

5 Hallsta Lotus är inte lika vass längre som vi är vana att se honom, men han har gjort det bra som tvåa respektive trea bakom Månprinsen A.M. två gånger om på slutet och han ser fortsatt löpglad ut. Strular det för Månprinsen A.M. är han givetvis med i matchen.

Jag väljer också att strecka duon 2 Foynland Kongen och 6 Raggmunken, och det är väl egentligen bara 7 Lomar som är chanslös om favoriten kommer bort från sitt innerspår. Foynland Kongen gick riktigt bra som tvåa i Elitkampen på Solvalla tidigare i år, och kan en hel del. Raggmunken ställs mot tuffare konkurrens den här gången, men är snabb nog i benen för att med rätt resa duga även här. Ett litet fällt gynnar honom.

Analys Romme V64-6:

Ranking: A: 3. B: 2-11-12-5-7. C: 9-10-1-6-4.

Spetsanalysen:
2 Dionne Sisu och 3 Offshore Man kan bägge öppna snabbt. Jag tror inte att Offshore Man av egen kraft tar en längd sida vid sida på Dionne Sisu, men Jansson lär prova rejält en bit då Offshore Man ställs mot lämpligt motstånd i kväll och jag har känslan av att Ohlsson ”ger sig” och nöjer sig med rygg ledaren.

Loppanalysen:
3 Offshore Man vinner väldigt sällan, men i kväll ställs han mot väldigt lämpligt motstånd och om min spetsanalys stämmer att han i tidigt skede av loppet får överta ledningen så ska det mycket till om han ska förlora. Han gick starkt hela vägen in i mål senast som tvåa bakom Harvey Tornado och det skulle vara kul att se honom i ledningen här, då det var ett tag sedan han gick där. Han kan dock få vandra utvändigt ledaren om Ohlsson kör Dionne Sisu i spets, och då känns han sårbar och därför garderas han på V64-lappen.

2 Dionne Sisu tror jag är kvick nog att hålla ut Offshore Man från start, men hennes bästa chans att vinna loppet tror jag är att släppa till Offshore Man och sedan ta denne till slut. Ohlsson kan dock mycket möjligt välja att köra henne i tät över kort distans, och visst kan det gå även den vägen. Hon var ute i final av Stosprinten senast och räckte inte till, men det är betydligt lämpligare emot nu.

Skulle det bli en utdragen spetskamp mellan Dionne Sisu och Offshore Man så öppnar det upp loppet, och jag streckar därför en kvartett till. Duon 11 Magnificent Match och 12 Saved From Above lär bägge tacka och ta emot om inledningen på loppet blir tuff, och då kommer dom gå bra till slut.

5 Barcelona och 7 T.X.All In är bägge väldigt ojämna och därför är de lite svåra att räkna på, men bägge har också kunnandet i sig och är inte golvade här. Streckas.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jeppas Maxi vill till Jubileumspokalen
Nästa nyhet
Jeppas Maxi vill till Jubileumspokalen

Jeppas Maxi vill till Jubileumspokalen

Skämtet tycks bli till allvar. Det åländska stjärnskottet Jeppas Maxi aviserar en start i Jubileumspokalen.

Den femårige Varenne-sonen Jeppas Maxi har gjort stor succé på V75 den senaste tiden och staplat upp segrarna. Den senaste kom i ett Bronsförsök på Axevalla under Stochampionatshelgen.

Men nu siktar ålänningen betydligt högre. Tränaren Robert Ekström säger att Jeppas Maxi laddas mot miljonloppet Jubileumspokalen.

– Det var ett skämt inom familjen från början. Vi skojade om det redan i vintras, men sedan ju längre tiden gått har det börjat pyra mer i huvudet. Innan Axevalla så sa jag att det är mycket möjligt att vi provar om han gör ett kanonlopp. Och jag tyckte att han gjorde ett kanonlopp. I Jubileumspokalen går det inte att göra så, man får smyga med och köra lite annorlunda, säger Robert Ekström till Nya Åland.

Jeppas Maxi är inkvalad till finalen i Bronsdivisionen på Åby den 16 augusti. Ett lopp med en kvarts miljon i förstapris. Men enligt Ekström ska alltså hästen avstå loppet för att laddas mot uppgiften på Solvalla fyra dagar senare.

– Jag är lite barnslig, men chansen att köra ett lopp som Jubileumspokalen kanske aldrig kommer fler gånger och det är en grej som jag tror många ålänningar tycker är kul. Jag tror inte han gör bort sig.

Jeppas Maxi har startat blott nio gånger. Åtta av dessa har resulterat i seger. De fyra senaste har varit V75-segrar. På kontot finns drygt 600 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvato vässar formen på hemmaplan
Nästa nyhet
Solvato vässar formen på hemmaplan

Solvato vässar formen på hemmaplan

Veijo Heiskanen låter stallets stora stjärna Solvato lufta sig på hemmabanan Åby kommande torsdag inför stundande större uppgifter.

Loppet The Red Mile avgörs på torsdag när Åbytravet kör V64-tävlingarna för kvällen, och bär undertiteln ”Åby Stora Pris Next?”.

Det är sannolikt inte det som Solvato genrepar för när han ställer upp i loppet, utan snarare Jubileumspokalen på Solvalla tre veckor senare.

Solvato, som närmast kommer från en fin seger i Axevallalöpning, möter på torsdag bland annat starke dansken O’grady och comebackande Neo Holmsminde.

Det är 125 000 kronor till vinnaren.

1609 auto

1 O’grady – Flemming Jensen
2 Mr Vida – Stefan Söderkvist
3 Solvato – Veijo Heiskanen
4 Neo Holmsminde – Thomas Uhrberg
5 Nouvelle Pelle – Jörgen Sjunnesson
6 Photo Sea – Christoffer Eriksson
7 Global Investment – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Väldigt enkelt när Nahar tog ny seger
Nästa nyhet
Väldigt enkelt när Nahar tog ny seger

Väldigt enkelt när Nahar tog ny seger

Efter två plumpar i protokollet var Nahar åter i vinnarcirkeln. Det blev en odramatisk historia när han segrade i snabbloppet på Solänget.

Fjolårets Elitloppsvinnare och de två senaste årens vinnare av Norrbottens Stora Pris, gästade Solängets V64-tävlingar på torsdagskvällen.

Nahar infriade också de högt ställda favoritförväntningarna. Nioåringen fick styra och ställa precis som han ville i det lilla fältet.

Robert Bergh avancerade fram den tiofaldiga miljonären mot ledningen snart och var väl där sedan ohotad resten av loppet. Nahar höjde tempot över sista bortre, älgade undan och och behövde aldrig bekymra sig om motståndet.

Förstapriset på 40 000 kronor togs på vinnartiden 1.13,6a över 2650 meter.

– Alla lopp ska köras och den här är väl inte den som man litar mest på, men det är lämpligt att han ibland får möta sådant här motstånd. Jag hade hoppats på att det skulle bli så här, att jag bara behövde köra sista 600 meterna, sa Bergh efter loppet enligt Kanal 75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Finns inget att anmärka på"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson