Skämtet tycks bli till allvar. Det åländska stjärnskottet Jeppas Maxi aviserar en start i Jubileumspokalen.

Den femårige Varenne-sonen Jeppas Maxi har gjort stor succé på V75 den senaste tiden och staplat upp segrarna. Den senaste kom i ett Bronsförsök på Axevalla under Stochampionatshelgen.

Men nu siktar ålänningen betydligt högre. Tränaren Robert Ekström säger att Jeppas Maxi laddas mot miljonloppet Jubileumspokalen.

– Det var ett skämt inom familjen från början. Vi skojade om det redan i vintras, men sedan ju längre tiden gått har det börjat pyra mer i huvudet. Innan Axevalla så sa jag att det är mycket möjligt att vi provar om han gör ett kanonlopp. Och jag tyckte att han gjorde ett kanonlopp. I Jubileumspokalen går det inte att göra så, man får smyga med och köra lite annorlunda, säger Robert Ekström till Nya Åland.

Jeppas Maxi är inkvalad till finalen i Bronsdivisionen på Åby den 16 augusti. Ett lopp med en kvarts miljon i förstapris. Men enligt Ekström ska alltså hästen avstå loppet för att laddas mot uppgiften på Solvalla fyra dagar senare.

– Jag är lite barnslig, men chansen att köra ett lopp som Jubileumspokalen kanske aldrig kommer fler gånger och det är en grej som jag tror många ålänningar tycker är kul. Jag tror inte han gör bort sig.

Jeppas Maxi har startat blott nio gånger. Åtta av dessa har resulterat i seger. De fyra senaste har varit V75-segrar. På kontot finns drygt 600 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Solvato vässar formen på hemmaplan

Solvato vässar formen på hemmaplan

Veijo Heiskanen låter stallets stora stjärna Solvato lufta sig på hemmabanan Åby kommande torsdag inför stundande större uppgifter.

Loppet The Red Mile avgörs på torsdag när Åbytravet kör V64-tävlingarna för kvällen, och bär undertiteln ”Åby Stora Pris Next?”.

Det är sannolikt inte det som Solvato genrepar för när han ställer upp i loppet, utan snarare Jubileumspokalen på Solvalla tre veckor senare.

Solvato, som närmast kommer från en fin seger i Axevallalöpning, möter på torsdag bland annat starke dansken O’grady och comebackande Neo Holmsminde.

Det är 125 000 kronor till vinnaren.

1609 auto

1 O’grady – Flemming Jensen
2 Mr Vida – Stefan Söderkvist
3 Solvato – Veijo Heiskanen
4 Neo Holmsminde – Thomas Uhrberg
5 Nouvelle Pelle – Jörgen Sjunnesson
6 Photo Sea – Christoffer Eriksson
7 Global Investment – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Väldigt enkelt när Nahar tog ny seger
Nästa nyhet
Väldigt enkelt när Nahar tog ny seger

Väldigt enkelt när Nahar tog ny seger

Efter två plumpar i protokollet var Nahar åter i vinnarcirkeln. Det blev en odramatisk historia när han segrade i snabbloppet på Solänget.

Fjolårets Elitloppsvinnare och de två senaste årens vinnare av Norrbottens Stora Pris, gästade Solängets V64-tävlingar på torsdagskvällen.

Nahar infriade också de högt ställda favoritförväntningarna. Nioåringen fick styra och ställa precis som han ville i det lilla fältet.

Robert Bergh avancerade fram den tiofaldiga miljonären mot ledningen snart och var väl där sedan ohotad resten av loppet. Nahar höjde tempot över sista bortre, älgade undan och och behövde aldrig bekymra sig om motståndet.

Förstapriset på 40 000 kronor togs på vinnartiden 1.13,6a över 2650 meter.

– Alla lopp ska köras och den här är väl inte den som man litar mest på, men det är lämpligt att han ibland får möta sådant här motstånd. Jag hade hoppats på att det skulle bli så här, att jag bara behövde köra sista 600 meterna, sa Bergh efter loppet enligt Kanal 75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Finns inget att anmärka på"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Finns inget att anmärka på”

V65 Solvalla: ”Finns inget att anmärka på”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har varit bra i två raka segrar och det känns som han börjar orka med sig själv allt bättre. Det finns ingenting att anmärka på inför den här uppgiften, och han ska helt klart ses med vinstchans. Skor runt om som vanligt, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall om Le Lahar i V65-1.

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

4 Treasure Dust – Han har inte övertygat hittills, och jag hade större förväntningar på honom än så. Faktum är att han tränar lite bättre än normalt, men vad det betyder vet jag inte, men så är det i varje fall. Skor runt om som senast, säger Stig H Johansson.

5 Le Lahar – Han har varit bra i två raka segrar och det känns som han börjar orka med sig själv allt bättre. Det finns ingenting att anmärka på inför den här uppgiften, och han ska helt klart ses med vinstchans. Skor runt om som vanligt, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

8 Snowline Aurora – Hon svarade för ett hyggligt lopp senast och tränar ganska bra, i dag blir det eventuellt barfota runt om och det kan nog ge henne en extra växel. Utgångsläget blev inte optimalt, men bland dom tre-fyra främsta ska hon kunna vara, säger Jimmy B Dahlman i Per Lennartssons stall.

9 Regina Hall – Hon känns som hon ska för dagen och allting är väl med henne, men vi har haft lite balansproblem. Jorma får testa henne bakom bilen i dag så får vi se, senast slog hon ihop i Lindesberg men gick faktiskt riktigt bra efter det och hon överraskade positivt på mig då. I första hand ska hon sköta sig, gör hon det kan hon säkert en 16-tid. Tyngre skor bak i dag och planen är barfota fram, men vi får se vad Jorma säger, säger Diederik Meilink.

Lopp 2, V65-2

1 Högström Tooma – Hon har varit borta från tävlandet ett tag men känns fin i jobben. Det här är en rätt så fin travare som vi kommer testa bakom bilen innan tävlingarna. Läget är bra och jag tror att hon kommer göra ett bra lopp. Skor runt om, säger Henrik Larsson.

2 Sunbird Chelsea – Hon galopperade lite oturligt senast och jag tycker hon har bättre form än vad raden visar. Utgångsläget i dag blev bra, och jag både tror och hoppas att hon är med och slåss om en plats härifrån. Skor runt om som vanligt, säger Hans R Strömberg.

4 Lucky Nellie – Hon är inte alls så tokig men har galopperat i två av hennes tre starter. Jag tror att det finns mer att ta av när det gäller henne och hon kommer mer och mer. Hon möter säkert några bra hästar men är som sagt inte alls så tokig. Skor runt om, säger Göran Jansson.

6 Letsmingleimsingle – Hon har inte startat på ett tag inför det här loppet, men det har inte varit några fel på henne utan hon har helt enkelt inte kommit med i loppen. Hon känns fin här hemma i träning och gör hon om insatsen från senast tycker jag att hon ska ses med vettig platschans, och helt golvad behöver hon inte vara. Barfota runt om som vanligt, däremot byter vi från helstängt huvudlag till murphybländare i dag då hon hängt lite töm och det har slagit väl ut i jobb, säger Li Hanné.

12 Bear Dream – Hon har visat fin form på sistone och gick bra efter galoppen senast. Gången innan blev hon fast med krafter kvar och jag har medvetet kört snällt med henne. Tanken vara att köra offensivare denna gång men då drog vi bricka tolv. Vi får sikta in oss på en mindre slant. Skor runt om, säger Jan I Jönsson.

Lopp 3, V65-3

2 Rent A Tent – Han har inte presterat i lopp som han tränar hemma, och kan han vara trea-fyra är vi nöjda med det. Han gick bra senast och vi var nöjda med honom den gången, men det är tuffare på Solvalla. Barfota fram som vanligt, säger Jimmy B Dahlman i Per Lennartssons stall.

3 Gaia Sund – Hon kommer åter efter skada men har tränat på rejält. Hon är rätt så kapabel i grunden, och fick ett fint utgångsläge, men kan hon vara trea-fyra är jag nöjd. Skor runt om, säger Henrik Larsson.

4 Along The Way – Han är fin den här hästen och han gör det bra varje gång, och han kommer mer och mer för varje lopp. Jag har dock svårt att se honom vinna redan i dag, och kan han vara med bland dom tre främsta är vi nöjda med det. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

10 Master Hannibal – Han avslutade bra senast men på det hela taget tycker jag inte att han har fått till det i loppen. Han känns fin på alla sätt och kan springa fort om han sköter sig. Nu har vi lite lurigt läge med innerspår på tillägg men felfri kan han nog ändå hugga en skaplig slant. Skor runt om, säger Henrik Larsson.

12 Bocelli Webb – Han var inte alls bra i sin senaste start men blev hovöm då. Detta är annars ingen tokig häst, som nu har tränat bra, och med lite tur på vägen från det här läget kan han vara bland de tre främsta. Barfota runt om, säger Rauno Pöllänen.

14 Manhattan Club – Han var sjuk senast i Mantorp och har väl inte fått de där tuffa jobben efter det, han får därför ta det här loppet som ett led i matchningen att komma igång igen. Barfota fram som vanligt, säger Stig H Johansson.

15 Ocean Brodde – Han galopperade i rygg på ledaren senast utan att vi har någon riktig förklaring till det, och han har gjort så någon gång tidigare, men visst var det överraskande. Utgångsläget i dag blev lurigt och det är lätt att bli hängande härifrån, men löser det sig tycker jag han ska ses med platschans. Barfota bak som senast, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Lopp 4, V65-4

5 Gilmour – Han har inte startat på länge inför det här loppet, men han har tränat på bra inför detta och känns jättefin. Jag kan inte begära seger direkt, men han är säkert med där framme redan i dag. Barfota runt om, vilket är optimalt för honom, säger Håkan Eriksson.

6 Claude Guegan – Han fick öppna snabbt senast och sen blev det hårt tryck där mitt i loppet vilket gjorde att han inte orkade till slut. Det var också andra långresan och andra plumpen i protokollet så kanske har de ett samband. Han var i alla fall duktig i starterna innan det och formen ska sitta där. I jobben känns åtminstone allt normalt men detta blev ett ganska tufft lopp. Barfota bak, säger Hans-Owe Sundberg.

10 Lancing Face – Hon har toppform och hade allt sparat i mål senast. Jag har gått och väntat på framspår och kort distans för henne men nu drog vi ett skitläge. Detta blir tufft men med klaff känns hon i alla fall tillräckligt formstark för att hugga en framskjuten placering. Barfota runt om, säger Rauno Pöllänen.

12 Caddie Heart – Hon är bra den här hästen tycker jag, men det räcker normalt inte från ett sådant här utgångsläge i varje fall. Men hon är bra och ser fortsatt fin ut efter senast. Skor runt om som vanligt, säger Stig H Johansson.

Lopp 5, V65-5

2 Ville Ha – Han har inte heller gått som vi förväntat oss, och senast galopperade han i första sväng utan att jag egentligen vet varför. Han tränar normalt här hemma, men har inte fått till det i lopp och han är svårbedömd. Skor runt om som vanligt, säger Stig H Johansson.

7 Maggan Sisu – Hon var inte som bäst senast, och kanske var det resan som satte ned henne. Jag har i varje fall inte hittat några direkta fel på henne efter senast, och hon känns som hon ska i jobb. Vid seger näst senast var hon riktigt fin, och då hon känns bra här hemma tror och hoppas jag på en liknande insats i dag. Hon borde normalt bli tuff att stå emot från start, och får hon ledningen ska de vara bra för att slå henne. Barfota fram som vanligt, säger Jakob Croon.

9 Lajos Cella – Hon blev påkörd strax efter start senast och fick gå med punka hela loppet. Jag tycker att hon är i bra slag för dagen men läget är inte bra då hon trivs allra bäst att ha fritt rakt fram. Ledningen eller dödens funkar bäst men å andra sidan tycker jag inte att loppet såg så märkvärdigt ut. Barfota runt om, säger Jörgen Axén.

12 Diego M. Boko – Han galopperade när kusken flyttade honom i sidled in i sista sväng senast, och han är lite känslig där. Han känns fin hemma i träningen, men känns bortlottad i dag och sköter han sig och grejar en slant får vi vara nöjda. Skor runt om i dag, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

Lopp 6, V65-6

1 Right Away – Hon känns faktiskt intressant i dag, hon är mycket bättre än vad resultatraden visar. Senast satt hon fast med mycket krafter kvar, och gången innan det galopperade hon bort segern. Hon är lite speciell av sig och kan släppa grejerna ibland, men Jorma upp tror jag är en stor fördel för hästen och han har vunnit med henne tidigare. Jag tycker det ser spännande ut. Skor runt om som på slutet, säger Anne Raatikainen i Petri Salmelas stall.

5 The Smoking King – Han har fin form men fick ett svårt spår för hans del. Spår fem är inte optimalt men håller han sig bara på benen tror jag att han har chans. Motståndet såg aningen ihåligare ut än vanlig och vi kör barfota fram samt norskt huvudlag, säger Göran Jansson.

6 Nakoda Goj – Han har gjort det bra hos mig och varit fin i två raka segrar, och han känns fortsatt bra efter senast. Bra läge i dag och visst ska han räknas. Skor runt om samt vanlig vagn som senast, säger Reijo Liljendahl.

7 Mon Cherie Broline – Han har inte varit så bra som jag hade hoppats på slutet och söker formen. Vi har lagt om träningen och kör nu ett par snabba heat nån dag innan starten. Jag hoppas att han tänder till på det och utgångsläget är intressant. Normalt sett kan han duga en bit. Barfota fram, säger Jan I Jönsson.

9 Fall Star Tooma – Han är kapabel men har inte riktigt fungerat och vi har dessutom testat honom i monté. Han måste tända till för att jag ska kunna tro på honom men innerst inne finns det en hel del kapacitet. Barfota runt om, säger Henrik Larsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Joakim Sandkvist har avlidit
Nästa nyhet
Joakim Sandkvist har avlidit

Joakim Sandkvist har avlidit

På onsdagen drabbades trav-Sverige av det sorgliga beskedet att Joakim Sandkvist är död. Halmstadtränaren avled i sviterna av det hjärtstopp han fick i förra veckan.

Den unge lovande Halmstadtränaren Joakim Sandkvist har avlidit. Det vid en ålder av blott 28 år.

Joakim kollapsade i förra veckan under en löprunda. Han hade drabbats av hjärtstopp och fick akut föras till sjukhus där han varit nedsövd. Flera uppväckningsförsök har därefter gjorts men utan reslutat, skriver trav365.

På torsdagen förlorade han kampen. Joakim Sandkvist avled i sviterna efter sjukdomen.

– I dag torsdag klockan 12.15 så har vår älskade Joakim valt att somna in för gott. Vi i familjen är oerhört glada och stolta över hur älskad vår familjemedlem är. Det stöd och den support ni visat är otrolig!, skriver Joakims bror med familj på Facebook.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Miljonstoet hittades död i hagen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson