Äntligen kom första fullträffen för året för Deuxieme Picsous. Sjuåringen speedade hem Gotlandslöpningen på Visbytravet.

När sommarens sista V86-omgång utanför Solvalla avgjordes på onsdagskvällen var det Visbytravet som var skådeplatsen. Gotlandslöpningen var den självklara höjdaren under tävlingsdagen.

Johan Lejon-tränade femfaldige miljonären Deuxieme Picsous fick här sin efterlängtade första seger för året. Med Torbjörn Jansson i vagnen tog han hem förstapriset på 125 000 kronor inför den månghövade publiken på ön.

David Sisu anförde fältet med favoriten Kash’s Cantab i dödens. När den utvändige kastade in handduken mitt i sista sväng såg ledaren ut att kunna greja det. Men från andra par utvändigt sände Jansson iväg Deuxieme Picsous 400 meter kvar och den forne Derbytvåan spurtade riktigt fint.

In Love With You-sonen fångade in David Sisu kort före mål och vann på 1.12,8a över full distans 2140 meter. Photo Sea avslutade bra och blev trea.

Det här var Deuxieme Picsous andra seger i Gotlandslöpningen då han tog hem loppet även 2012.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Solänget

Torsdag: V64-tips till Solänget

Omgången:
Robert Berghs stjärna Nahar visar upp sig på Solänget, och är trots att han blir omgångens största favorit bästa spiken. Det finns dock roliga idéer i omgången som är tappade på förhand, och utdelningen behöver inte bli så blygsam ändå.

Som i övriga landet just nu råder det fina förhållanden i Solänget, drygt 25 grader varmt och vi kan se fram emot en fin och lätt bana.

Bästa spiken:
2 Nahar (V64-1)

Bästa låset:
4 Greenstar (V64-5) och 7 Oleander (V64-5)

Bästa speldragen:
11 All Around Ås (V64-2)
14 Stall Warning (V64-4)

V64-förslag:
V64-1: 2 Nahar (6-3)
V64-2: 1,4,10,11 (8-9)
V64-3: 1,2,5,6,11 (7-10)
V64-4: 2,3,5,6,7,10,11,14 (15-1)
V64-5: 4,7 (2-3)
V64-6: 5,6,9,12 (2-4)
1 x 4 x 5 x 8 x 2 x 4 = 1280 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 4,7
DD-2: 12 Google Håleryd
2 rader x 500 kronor.

Analys Solänget V64-1:

Ranking: A. 2. B: 6-3-4. C: 1-5.

Spetsanalysen:
6 El Sueco är nog den som är kvickast inledningsvis, och jag håller honom som spetsfavorit. Frågan är dock vad Ulf Ohlsson gör när Robert Bergh tidigt kommer med jättefavoriten 2 Nahar? Troligtvis släpper han över aktuell distans.

Loppanalysen:
Fjolårets vinnare av Elitloppet, 2 Nahar, blir jättefavorit i V64-inledningen och även om de höga spelprocenten på honom gör det lockande att gardera, väljer jag att spika honom. Jag har svårt att hitta någon vettig spik i kväll, och då Nahar normalt vinner ett sådant här lopp framlänges och baklänges tar jag ställning för honom.

Nahar är van betydligt tuffare konkurrens än detta, aktuell distans talar också till hans fördel då han är stark och tuff och samtliga konkurrenter i loppet bör dessutom tycka att han är en bra rygg att ha – vilket bör innebära tidig ledning. Det är bara att köpa läget att han blir kvällens största favorit, för normalt vinner han bara.

Analys Solänget V64-2:

Ranking: A: 11-1-4-10. B: 8-9-12-5. C: 3-2-6-7.

Spetsanalysen:
Favoriten 4 Space Photo kan öppna snabbt från start, och ses med vettig chans på tidig ledning.

Loppanalysen:
Martin P Djuse blir favorit, klar sådan, med 4 Space Photo och det tycker jag är tacksamt. Han ses visserligen med bra chans på tidig ledning då han kan öppna bra från start, men trots tidig ledning tycker jag att han är illa ute som klar favorit i kväll. Han kommer visserligen till start med tre raka segrar och har fyra segrar på karriärens fem inledande starter, men jag tycker segrarna varit relativt billiga och det är tuffare emot i dag. Jag går emot.

Tipset i loppet väljer jag att ge till konstigt bortglömda 11 All Around Ås, han blev visserligen oplacerad senast men blev hängande i tredjespår och fick egentligen aldrig chansen. Den starten glömmer vi. I starterna innan senast tycker jag att han var riktigt bra, vid seger 13 maj var han totalt överlägsen via 14,5 sista rundan från fjärde par utvändigt, och gången efter det kördes han tidigt till ledningen och vann sedan lätt. Jag tycker han visat bra fart för klassen, och stämmer det bara någorlunda för honom under vägen tycker jag det ska vara vettig chans att han rundar detta gäng.

1 Morgan Atlas gynnas inte av sitt utgångsläge med innerspår bakom startbilens vingar, han är bara medel från start och riskerar att bli över härifrån. Löser det sig dock under vägen är han tidigt, trots strul under vägen och ett tufft slutvarv senast gick han starkt hela vägen in i mål. Han fick endast se sig besegrar av favoriten Space Photo senast, men denne fick då ett betydligt mer passande lopp. Kan absolut få revansch i kväll.

Streck också för 10 Mockingbird Face som fått två lopp i kroppen efter långt uppehåll och som bör bli bättre och bättre. Travade tveksamt senast, men var positiv i årsdebuten gången innan det och stallet låter uppåt. Han är lite trög den här, och vaknar nog till med ett par urblåsare i kroppen.

Analys Solänget V64-3:

Ranking: A: 2. B: 11-6-5-1. C: 7-10-3-12-4-8.

Spetsanalysen:
1 Belinda Fax kan öppna snabbt och har bra chans att försvara sitt innerspår inledningsvis. Favoriten 2 Ängskalla är dock även hon kvick den första biten, och det troliga är att körsven John Östman tidigt sätter henne i spets här.

Loppanalysen:
John Östman blir favorit tillsammans med 2 Ängskalla, och visst är det motiverat, Stoet står bra inne i det här loppet och har dessutom visat fin form på slutet, senast fick hon göra jobbet sista 700, men vann säkert och såg väldigt fin ut. Hon kan öppna snabbt från start och har bra chans på tidig ledning, och normalt får konkurrenterna svårt att nå henne. Given tipsetta.

Jag tycker dock att kallblodslopp alltid är luriga, och då det finns några intressanta motbud väljer jag att gardera Ängskalla.

11 Cali Maks fastnade bakom trött konkurrent senast och fick aldrig chansen, den starten är bara att glömma. Han har annars gått bra varje gång den senaste tiden och då han är snabb i benen räknar jag med att han käkar upp 20 meter tillägg direkt i starten. Duger bra.

6 Järvsö Rasmus blev störd på borte långsidan senast och hade varit med långt fram annars, och jag tycker Robert Berghs travare visar fin form för dagen. Han är bara medel från start och riskerar att hamna på vingel härifrån, men från ensamt springspår ska Bergh ändå kunna pricka någorlunda vettigt med honom och då bör han trilla ned i postion. Duger, och aktuell distans tycker jag är en fördel för honom då han gått starkt på längre distanser tidigare.

5 Munter blandar och ger en del i prestationerna, men är inte så tokig när han får till det och Jan Norberg upp känns spännande. Han, tillsammans med lägesgynnade skrällen 1 Belinda Fax, platsar också på lappen.

Analys Solänget V64-4:

Ranking: 6. B: 10-14-7-5-3-2-11. C: 15-1-9-12-13-4-8.

Spetsanalysen:
3 Hereforcomissionf. kan öppna bra och gäller som spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Favoriten 6 Birmingham gillar jag, och jag spikade honom senast när V86 gästade Skellefteå. Han visade dock återigen senast att han är allt annat än pålitlig, och galoppen till slut kom som ett brev på posten. Han lämnas ensam i A-gruppen då han är bästa hästen i sällskapet och om det löser sig någorlunda under vägen och han framför allt håller sig på benen, blir han mycket svårslagen. Som favorit är det dock inget att gå på, med tanke på den osäkerhet och ojämnhet han visar. Det finns intressanta motbud.

10 Victor Ruda trivdes inte på banan senast och var en besvikelse. Gången innan det flög han dock fram till slut vid seger och slog av Digital Photo sista biten. Hittar han tillbaka till det, duger han bra här.

14 Stall Warning vill jag varna för, han är lite väl bortglömd här. Han var mycket fin vid seger i årsdebuten för tre starter sedan, och två raka galopper efter det skrämmer bort spelarna vad det verkar. Normalt är han dock stabil, och den här har jag alltid haft ett gott öga till.

7 Dream In Euro var positiv i tufft sällskap senast bakom hästar som Nissan Broline och Donna di Quattro, enklare nu och givet streck.

5 Benromach var fin vid seger näst senast och nonchaleras inte, det gör inte heller min spetsfavorit i loppet 3 Hereforcomissionf. som var positiv vid seger senast och som har kunnandet för att leda länge. Han är inte helt enkel, men det är en häst som jag vet att tränare Gabriella håller högt.

Streck också för formtoppade 2 Obli Star samt 11 Conrads Voldemort som faktiskt imponerade så smått på mig i början av sommaren.

Analys Solänget V64-5:

Ranking: A: 7-4. B: 2-3-11-8. C: 5-10-1-6-9-12.

Spetsanalysen:
2 Lexington Ås kan öppna raskt och är aldrig lätt att ta en längd på, framför allt inte från tilltalande utgångsläge. 4 Greenstar kan dock öppna väldigt snabbt vid laddning, och då förutsättningarna äntligen är de rätta för honom räknar jag med att Henrik Svensson trycker av honom. Jag håller, efter loppkoll, Greenstar som spetsfavorit då jag tror att han tar en längd på Lexington Ås.

Loppanalysen:
Ett ganska jämnstreckat lopp, där jag väljer att ”låsa mig” ur problemet. Men faktum är att jag tror att spets och bästa hästen räcker långt här, och jag känner mig trygg i mitt lås.

7 Oleander är utan tvekan bästa hästen i sällskapet, den här gillar jag, tillsammans med många andra, skarpt och det kan vara så enkelt att han bara kliver ut och vinner här. Det finns både snabbhet och styrka i honom, och då Marcus Savin meddelar att han kommer väl förberedd till detta samtidigt som han gått bra efter paus tidigare är en bra insats att vänta. Intressant, och för mig given tipsetta.

Jag väljer att dubbla med min spetsfavorit 4 Greenstar, han är betydligt bättre än vad resultatraden vittnar om och äntligen är det rätt förutsättningar för honom. Han trivs i spets, framför allt över kort distans, och det kan mycket väl vara segermelodi spets och slut.

Analys Solänget V64-6:

Ranking: A: 12. B: 6-9-5-2-4. C: 1-3-10-11-8.

Spetsanalysen:
6 Todays Shotgun kan öppna raskt och är från sitt springspår klar spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Favoriten 12 Google Håleryd står visserligen med dubbla tillägg, trots det väljer jag att ta ställning för honom på Dubbeltipset. Jag tycker att han står för klassen i det här gänget och han är van betydligt tuffare konkurrens, och den dryga distansen är bara till hans fördel. Han är hård och tål att gå, och han blir inte lätt att stå emot till slut för konkurrenterna.

Det finns dock en trio på startvolten som är på väg uppåt och jag väljer att strecka dessa på V64-systemet. 6 Todays Shotgun är lite trög av sig, men växer en klass i ledningen och den positionen ska från springspår vara vikt åt honom. 9 Digital Archive har fått två lopp i kroppen i regi Robert Bergh, och formen bör sakta men säkert komma smygande. Är van tuff konkurrens som treåring och gör inte bort sig.

5 Willmore Trot gick bra som treåring med tre segrar på nio starter, och med årsdebuten avklarad tycker jag det är värt att se upp med honom. Besitter fin grundkapacitet.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Lindesberg
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Lindesberg

Torsdag: V4-tips till Lindesberg

Omgången:
Lindeovalen dukar upp denna torsdag och en intressant omgång bjuds det på. De två första avdelningarna på streckspelet innehåller ett par betrodda hästar men jag garderar dem och hittar istället en kul spik i uttagningen till Dam-SM. 9 Lava Broline blir inte favorit men kan få loppet kört i halsen och känns oerhört prisvärd.

Spiken:
9 Lava Broline (V4-3)

Skrällen:
4 Lightning Lohr (V4-4)

V4-förslaget (x2)
V4-1: 1,5,6,9 (res 3-2)
V4-2: 1,4,5,6,9,11,12 (res 2-3)
V4-3: 9 Lava Broline (res 11-1)
V4-4: 1,3,4,10,15 (res 12-6)

4x7x1x5 = 140 rader

560 kronor

Chansflerisen (x20)
V4-1: 1,5 (res 9-6)
V4-2: 6 Sensational Dream (res 11-1)
V4-3: 9 Lava Broline (res 11-1)
V4-4: 1,3,4,10,15 (res 12-6)

2x1x1x5 =10 rader

400 kronor

Totalt 960 kronor

Dubbelförslaget
6 – 9 x 600
1,5,9,11 – 9 x 100

1000 kronor

 

V4-1

RANKING A: 5-1 B: 9-6-3-2-7-11. C: 10-4-8.

Spetsanalys:
Princess Wine är snabb ut och kan säkert svara spets om Magnus Jakobsson ber henne. Frågan är om han släpper till Mugger M.M?

Loppanalys:
Småtrevligt lopp över 2140 meter och ett par namnkunniga hästar i startlistan.

5 Mugger M.M. har inte riktigt rosat marknaden på sistone men kan betydligt bättre än så. Sjuåringen har nu spetsläge och i den positionen biter han ifrån sig bra. Motståndet ser dessutom överkomligt ut, jämfört med t.ex. Time Machine som han mötte på Vaggeryd, och Morten Waages adept tippas. Får Kenneth Haugstad överta täten och kan loppet vara över.

1 Princess Wine har nu fått två lopp i kroppen och gav ett fint intryck vid senaste besöket på Lindesberg. Stoet möter förvisso hingstar och valacker men har ett tilltalande utgångsläge och kan vinna.

Av de resterande tycker jag att det finns en hel del med frågetecken omkring sig men 9 Carambole P. är ett tänkbart streck. Elvaåringen gjorde comeback senast och tangerade nästan sitt rekord. Borde vara bättre nu, smyger in i det längsta och kan avsluta.

Även 6 Pröjsarn får plats på systemet. Har mött tuffa hästar på slutet och får Jorma Kontio i jollen.

V4-2

RANKING A: 6 B: 11-1-9-5-4-12-2-3 C: 8-7

Spetsanalys:
Lord Indika är rask ur startblocken men körs nog inte i ledningen och Sensational Dream lär köra sig till täten tidigt.

Loppanalys:
Sprinterlopp stängt vid 200 000 kronor och en jättefavorit i form av 6 Sensational Dream. Valacken hittade verkligen stilen i slutet av förra året men kunde inte konservera den på denna sida om nyåret. I sitt senaste framträdande var han direkt dålig men det här är en talang i grunden som måste tas på fullaste allvar. Offshore Dream-sonen kan öppna bra och respekten för honom öppnar upp vägen mot täten. Dock smäller det högt bakom denne storfavorit och magkänslan säger ”inte spik!!!”

11 De La Vega avslutade bra senast och kommer med vettig form. Har dragit bakspår men kan göra lite själv och är tidig bakom Sensational Dream.

1 Officer Kronos har tre positiva insatser i raden och kommer allt närmare en fullträff. Smaskigt läge nu gör honom intressant.

9 Alwoods Playmaker kan en hel del i grunden och ska glömmas bort helt och hållet.

5 Kiev har inte startat på väldigt länge men är inte alls så tokig. Tony Wallin upp denna gång och ekipaget kan vara en riktig stjärnsmäll!

4 Corner Käbb var lite uppåt senast och streckas på det tillsammans med Calle och läget!

12 Rezor kom minst sagt fel på det i sitt senaste framträdande men har fin form. Jättesusare!

V4-3

RANKING A: 9 B: 11-1-3-8-2-10-6-12 C: 4-7-5

Spetsanalys:
Flertalet startsnabba bakom bilen och risk för högt tempo. Ultevis och Quantum Firefox kan båda öppna men är nog inte tillräckligt snabba. Midnight Bråten är en tänkbar kandidat men frågan är om inte Donna Leone lägger beslag på tätpositionen.

Loppanalys:
Uttagningslopp till Dam-SM och en rätt trevlig tillställning. Många om budet men med risk för tempo på tillställningen slår jag till med att singelstrecka 9 Lava Broline. Sexåringen spårade runt om på Axevalla vilket följdes upp med en bra insats som tvåa på Arvika. Han fick då stryk av en formtoppad Careful Victory (som senare stod för två heroiska insatser i två heatlopp under Stochampionatshelgen) och med minsta klaff från bakspår flyger han lågt på upploppet. Tycker att detta streck är så pass prisvärt och roligt att jag singlar i omgången. Såklart en chansning men det öppnar upp för att fälla de större drakarna i inledningen.

11 Power To Be hade gjort det bra en längre tid utan att få vinna när segern äntligen kom i slutet av maj månad. Love You-sonen har pausat sedan dess men är bra i grunden och känns intressant här.

1 Ultevis fungerade inte utan skor på Halmstad men var duktig innan det och har ett smaskigt utgångsläge för sin tränare Anna Forssell.

3 Quantum Firefox återkommer efter vila men är klart duglig i grunden och brukar gå bra efter vila. Bra läge och kan normalt öppna snabbt.

8 Västerbo My Madame har dåligt läge men möter enklare motstånd än vad hon brukar.

V4-4

RANKING A: 1-10-3 B: 15-4-12-6-13-11 C: 8-5-9-14-2

Spetsanalys:
Prince Consort jagar täten men får jobba för att svara ut Lightning Lohr.

Loppanalys:
Voltstart och lång distans avrundar V4:an och även här tror jag man behöver strecka på. Ett par hästar är inte särskilt säkra på benen och andra kommer med tveksam dagsstatus.

1 Prince Consort har fint utgångsläge och kom bort en aning senast på Lindesberg. Tilltalande spår och ny kusk ger sexåringen en skjuts uppåt på rankingen och chanstippas i en öppen tillställning.

10 Linus Wibb har kapacitet men har inte startat på ett tag samtidigt som han inte är något att lita på. Ändå kan jag inte skaka även det intryck han gav vid en dödensseger på Åby ifjol och From Above-sonen har en självskriven plats på lappen.

3 Antagonista har gått bra en längre tid och hans styrka kommer komma väl tillpass över 2640 meter. Tränare Söderberg bedömer dock att galopprisken är 50/50 men trampar hans adept bara iväg felfritt är motståndet inget han räder.

15 Dellvann har diffus form men går ner i klass och är en potentiell vinnarkandidat om det stämmer med positionerna på vägen.

4 Lightning Lohr har bara testat distansen en gång och ledde då länge. Känns egentligen inte som någon långdistansare men kan bli en svår nöt att knäcka om Micke J hittar till täten.

12 Telson Le Fol gick en godkänd upphämtning senast men har ofta svårt att få till det hela vägen.

6 Chimo Trot vann efter en fin resa senast men radar inte direkt upp triumferna och jag står över.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: "Ska inte vara golvad"
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: ”Ska inte vara golvad”

V4 Lindesberg: ”Ska inte vara golvad”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gör det bra varje gång den här hästen och jag väntar mig en bra insats i dag också, och jag tycker inte att han ska vara golvad. Jag vet inte hur han kan öppna från start och det är ett frågetecken kring vart vi hamnar, men löser det sig så duger vi. Barfota runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Per Nilsson om Officer Kronos (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Lindesberg. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Princess Wine – Hon har nu fått en ordentlig genomkörare innanför västen och känns fin efter det. Vi fick ett fint läge nu och jag tror hon är så pass startsnabb att hon kan hålla ledningen. I den positionen tror jag att hon duger en bit och vi kör barfota fram, säger Magnus Jakobsson.

3 Orne As – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och det viktigaste är väl egentligen att hans ben ser bra ut i morgon. Han är behandlad efter sitt kvallopp, men har varit med i två provlopp efter det och då han också gått några banjobb tycker vi att han kommer bra förberedd. Skor runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Cajsa Friberg.

5 Mugger M.M. – Han känns jättefin i träning för dagen, jag har lagt om träningen på honom den sista tiden för att hålla humöret uppe och jag tycker han känns positiv. Jag vet inte hur snabba konkurrenterna är från start, men min kan öppna snabbt och kusken får prova för ledningen. Jag tror på en bra insats och tycker det ser bra ut på förhand. Barfota fram som vanligt, säger Morten Waage.

9 Carambole P. – Han svarade för en okej comeback senast och ska gå framåt med det loppet i kroppen. Han kan vara platsaktuell i dag. Barfota runt om som vanligt, säger Patrik Fernlund i Westholms stall.

1 Nuvola di Poggio – on fick backa sist senast men hakade ändå på godkänt från kön. Jag är nöjd med hur hon känns efter det men läget blev dåligt igen då hon egentligen trivs bäst där framme. Barfota fram, säger Sophie Ställberg.

Lopp 2, V4-2

1 Officer Kronos – Han gör det bra varje gång den här hästen och jag väntar mig en bra insats i dag också, och jag tycker inte att han ska vara golvad. Jag vet inte hur han kan öppna från start och det är ett frågetecken kring vart vi hamnar, men löser det sig så duger vi. Barfota runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Per Nilsson.

9 Alwoods Playmaker – Han fick ett tufft lopp senast och det var andra starten i vår regi. Jag tycker annars att distansen sist funkade år honom men han ledsnade helt enkelt. Ny tag nu och vi tar dessutom bort det norska huvudlaget och sätter på honom ett helstängt. Det borde få honom lite rappare men vi behöver tur från detta läget och får hoppas på tempo. Barfota runt om, säger Ulf Stenströmer.

11 De la Vega – Han gick bra till slut senast trots att det inte var särskilt högt tempo på loppet. Formen bedömer jag vara bra men vi har fel läge nu och det är svårt att tro på segerchans. Barfota fram, säger Jörgen Axén.

12 Rezor – Han är i bra slag för dagen men senast blev det bara fel och den starten glömmer vi. Utgångsläget är dock trist och härifrån måste jag var realist och tro på en fjärde-femteplacering. Inga ändringar, säger Fredrik Pedersen.

Lopp 3, V4-3

1 Ultevis – Han galopperade på Halmstad senast men vi hade ryckt skorna och han blev helt enkelt för lätt. Annars har han varit riktigt bra de senaste månaderna och startspåret är intressant. Han kan öppna bra och kommer få en fin resa. Han är en av dem som ska räknas. Skor runt om, säger Fredrik Berg i stallet.

2 Midnight Bråten – Han blir allt bättre och är i bra ordning för dagen. I dag siktar vi på ledningen, och sedan kör vi där hela vägen. Jag är optimistisk och tror på bra segerchans. Barfota runt om samt norskt huvudlag, vilket är optimalt för honom, säger Lars-Inge Olsson.

3 Quantum Firefox – Han var bra i våras men blev lite ofräsch och fick pausa ett tag. Nu är det två månader sedan han startade men jag tycker att han skött träning fint och kommer i bra slag. Han brukar kunna göra gedigna insatser efter vila och läget är bra. Ibland kan han öppna bra men risken finns att han blir het på väg upp till startbilen. Annars är han mestadels jämn och säker och kommer inte göra bort sig nu heller. Barfota runt om, säger Eric Martinsson.

8 Västerbo My Madame – Hon lottades tyvärr till dåligt utgångsläge, men hon är tuff och går från alla positioner. Kusken får prova lite från start och löser det sig någorlunda för henne under vägen tror jag faktiskt på bra segerchans, hon är van tuffare konkurrens än detta. Skor runt om som vanligt, säger Anders Welén.

9 Lava Broline – Han håller bra form för dagen, lottades till bra utgångsläge, och körs av en rutinerad kusk. Jag hoppas att det blir lite tempo på loppet, då är min häst stark till slut. Förhoppningarna är att han är med och slåss bland dom tre främsta. Barfota fram, säger Emil Engvall.

11 Power to Be – Han har inte startat på ett tag inför det här loppet och även om han känns bra i träning så tror jag inte att han är på topp. Som snabbast har han jobbat 1.21 inne på banan full väg inför detta och han var fin på det, men han behöver tur från det här utgångsläget. Konkurrensen tycker jag är enklare mot vad han brukar möta. Barfota fram samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Dick S Jansson.

Lopp 4, V4-4

1 Prince Consort – Han blev fast med gott om krafter kvar senast vilket var synd eftersom jag tror att han hade varit hyfsat långt framme med en bättre löpning. Nu fick vi fint läge och bra kusk och på det kan det säkert bli en skaplig slant. Skor runt om, säger Jörgen Axén

3 Antagonista – Han gjorde ett bra lopp igen senast och har nu varit duktig under en längre tid. I andra loppet på Arvika testade vi att rycka skorna men det fick ingen effekt. Det enda som oroar denna gång är hur han hanterar framspår i volten vilket han inte haft på ett tag. Jag bedömer att galopprisken är 50/50 men travar han bara iväg tror jag att han kan vinna. Skor runt om, säger Fredrik Söderberg.

6 Chimo Trot – Han har gjort det bra varje gång på slutet och allting är fortsatt väl med honom efter senast. Jag tror på en bra insats även i dag, och han kan öppna helt ok från start. Skor runt om som vanligt, säger Anders Göstasson.

10 Linus Wibb – Han är en riktig strulpelle som har haft att sköta sig fullt ut på sistone. Formen bör annars vara bra, och han duger normalt mot tuffare hästar än detta, men först och främst måste han hålla sig på benen. Att vi gjorde honom till valack har ännu inte haft någon direkt effekt men felfri är han med och gör upp om det. Barfota fram och norskt huvudlag, säger Ulf Stenströmer.

15 Dellvann – Han tränar fint inför den här starten, men kan behöva loppet i kroppen. Det blir i varje fall barfota runt om direkt, säger Patrik Fernlund i Westholms stall.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Corky mot Sprintermästaren på Jägersro
Nästa nyhet
Corky mot Sprintermästaren på Jägersro

Corky mot Sprintermästaren på Jägersro

I vanlig ordning kryllar det av topplopp när Jägersros kör sin Hugo Åbergs-kväll på tisdag. I Prix Cagnes-sur-Mer kan vi se fram mot Corky i duell mot Sprintermästaren Happy Days.

På tisdag körs en av årets roligaste travkvällar på Jägersro. Hugo Åbergs Memorial är såklart den givna höjdpunkten men som vanligt är det flera riktigt fina ramlopp.

I Prix Cagnes-sur-Mer (200 000 kronor) för fyraåringarna gör fine Corky sin första start i regi Stig H Johansson. Hästen har inte startat sedan segern på Solvalla i början av juni.

Mot sig får han bland andra den överraskande Sprintermästaren Happy Days och de danska kanonerna Tycoon Conway Hall och Tano Bork.

För treåringarna körs Premio Going Kronos (550 000 kronor) och såklart avrundas V75-spelet med traditionsenliga långloppet Malmö Stads Pris (300 000 kronor).

Prix Cagnes-sur-Mer, 1609 auto

1 Tumble Dust – Björn Goop
2 Tano Bork – Christian Lindhardt
3 Happy Days – Johnny Takter
4 Corky – Erik Adielsson
5 Sauveur – Åke Lindblom
6 Tycoon Conway Hall – Steen Juul
7 Denver – Jörgen Sjunnesson
8 Dream With Me N.L. – Adrian Kolgjini
9 West Side Story – Robert Bergh
10 Rossella Ross – Örjan Kihlström

Premio Going Kronos, 1609 auto

1 Coolwater In – Björn Goop
2 Serpillo Spin – Roberto Andreghetti
3 Safra Lb – Robin Bakker
4 Saphire Bi – Örjan Kihlström
5 Spartan Kronos – Conrad Lugauer
6 M.T. James – Åke Lindblom
7 Winter’s Iceman – Jorma Kontio
8 Sheava Vik – Johan Untersteiner
9 Buy More Time d’Am – Lutfi Kolgjini
10 From Dust to Dawn – Johnny Takter

Malmö Stads Pris, 3140 volt

1 Oliver Kronos – Björn Goop
2 Riff Kronos – Veijo Heiskanen
3 Obelix Damhus – Jorma Kontio
4 Quirire – Erik Adielsson
5 Vivo Per Lei – Johnny Takter
6 Bazir Dimanche – Svend Dyhrberg
7 Alki Flevo – Torbjörn Jansson
8 Paparazzi – Lutfi Kolgjini
3160 meter
9 Arazi Boko – Örjan Kihlström
10 Miraflores – Peter Ingves
11 Caen Oldeson – André Bakker
12 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren
13 Norton Jet – Franck Nivard
3180 meter
14 Stand And Deliver – Birger Jörgensen
15 Stelton – Jeppe Juel

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Trotting Masters är planen för Timoko

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson