Jimmy Takter har fått utstå kritik för sin styrning i Delvin Miller Memorial och kallats till förhör med Meadowlands domare. Nu slår han tillbaka mot kritiken.

– Det är fullständigt absurt, rasar svensken.

I dag, fredag, kommer Jimmy Takter kallas till ett förhör med Meadowlands måldomare. Anledningen är den uppmärksammade styrning han gjorde i storloppet Delvin Miller Memorial i lördags.

Takter anklagades i flera forum och sociaal medier att genom sin styrning av 102-oddsaren Scream And Shout gett sin andra häst i loppet, ledande Shake It Cerry fördel, genom att medveten stängt inne favoriten Designed To Be genom att bli kvar utvändigt.

Nu svarar Jimmy Takter på anklagelserna, vilka han anser vara en storm i ett vattenglas.

– Det är fullständigt bisarrt. Jag har kört i många lopp i Europa med fält lika stora som det här: det är bara taktisk körning. Du måste ge din häst de bästa möjligheterna; varför skulle jag sätta fart på loppet med min häst? Det var kört för mig i vilket fall, min häst kunde inte vara med i striden. Hela den här saken är bara skitsnack, säger han till harnessracingupdate.com.

Om några åtgärder ska vidtas mot Takter eller inte beslutat först efter fredagens möte. Meadowlands har emellertid tidigare menat att händelsen skulle kunna ligga till grund för en regeländring där en tränare förbjuds att köra mot en häst som han själv är ägare i.

Detta skulle i så fall, om det mot förmodan, träder i kraft, innebära att Takter inte tillåts köra Trixton i Hambletonian om två veckor eftersom han själv figurerar som ägare i storfavoriten Father Patrick.

– Jag stämmer dem och kör i Hambletonian i vilket fall, säger Jimmy Takter.

Läs även: Takter förhörs av Meadowlands domare

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Axevalla

Fredag: V64-tips till Axevalla

Omgången: Underbara Stochampionatshelgen tar sin början och läser ni detta från respektive hemmaplan rekommenderar jag att genast bege er mot Skaraslätten. Kvällens V64:a ser ut som ett riktigt nöjesfält med attraktioner för alla – ett lopp över 4000 meter, ett sprinterlopp där tillägghästar får jaga rejält samt fina fyra- och femåringslopp. Omgången är dock lite lurig och mitt singelstreck kommer direkt i inledningen.

Spiken:
2 Lindys Jersey Boy (V64-1)

Låset:
1 Buy More Time D’Am & 2 Mystic Illusion (V64-6)

Dubbelspiken:
10 Bandit Hornline (DD-1)

Skrällarna:
14 Panter Neo (V64-2)
9 Sir Mathijs (V64-6)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 2 Lindys Jersey Boy (res 4-6)
V64-2: 2,3,4,12,14 (res 6-8 )
V64-3: 2,3,4,6 (res 5-8 )
V64-4: 5,6,9,10,12 (res 3-2)
V64-5: 1,2,3,4,5,8,9,10,11 (res 10-1)
V64-6: 1,2 (res 12-3)

1x5x4x5x9x2 = 1800 rader/kronor

Dubbelförslaget
10 – 1,2 x 500

1000 kronor 

 

V64-1

RANKING A: 2 B: 6-4-3-7 C: 1-5

Spetsanalys:
Slide So Easy är inte så tokig första biten men är inte den jag ser i spets efter ett par hundra meter. Det troliga scenariot är att Lindys Jersey Boy gör upp med Noble Knight om det och Ulf Ohlsson drar det längsta strået inledningsvis.

Loppanalys:
Femåringslopp med 100 000 kronor i förstapris som enbart lockat sju startande och mycket talar för att 2 Lindys Jersey Boy följer upp senaste viktorian med ytterligare en. Hingsten hade bl.a. stångats mot Magic Tonight ett par gånger innan det och dessutom hade det strulat med ett par galopper. På Rättvik fick Reijo Liljendahls adept en fin resa och tackade med att avgöra komfortabelt på en fin tid. Givetvis bra chans och det mest tyder på spets. Svårslagen där och spikas!

4 Claes Boko fungerade inte barfota på Halmstad men är i grunden tillräckligt kapabel för att sluta långt framme här. Har ibland svårt att komma till i loppen men i det lilla fältet kommer han få en fin resa oavsett. Tror dock han får svårt att rubba en Lindys Jersey Boy i ledningen.

6 El Mago Pellini galopperade i comebacken senast och hade inte startat på ett tag innan det. Ett litet frågetecken för formen men fjolårets Kungapokalsvinnare är både stark och snabb. Tidig bakom min singelstreck.

V64-2

RANKING A: 14-12 B: 2-4-3-6-8-7-15-9 C: 1-10-5-13-11

Spetsanalys:
Många startsnabba ekipage i volten och om vi börjar utifrån kan både Montana Crown och Over The Wire Ant lägga iväg riktigt bra från start. Dessa två är givna kandidater tillsammans med Perfect Kronos samt Panic Launcher som kanske ändå är bästa budet trots snävt startspår. Lövgren kommer dock få Ludde över direkt och sen får man se vart det hamnar.

Loppanalys:
Korta häcken med voltstart och dessutom en jagande skara men 20 meters handikapp gör detta till en både rolig och svårbedömd tillställning. Lutar åt ett överpacat scenario vilket öppnar upp ännu mer för tilläggshästarna.

12 Ohkotok Goj har blommat upp sedan han kom till Marcus Lindgren och stoltserar nu med två segrar på tre starter. Senaste triumfen togs på V75 under Sprintermästarhelgen och det verkar som att talangen verkligen hittat stilen. För stor favorit enligt mig men är given.

Min förstaröst läggs på 14 Panter Neo som jag tycker övertygat i år. Sjuåringen radade upp vinster i början av året och har sedan varit bra utan att få vinna. Han brukar komma dundrade med väldiga kliv i slutsvängen och utan strul tror jag att han rundar samtliga.

2 Perfect Kronos fick öppna tufft första halvvarvet senast men har både utgångsläget och den den rätta formen för att kunna hävda sig här.

4 Panic Launcher var fullt godkänd från ledningen på Tingsryd och kan vara den häst som sitter i spets även denna gång. Stoet trivs i den positionen men kan få svårt att freda sig hela vägen.

3 Che Guevara vann på ett bra sätt senast och gick dessutom med skor den gången. Risken är väl stor att Håkan K Persson satsar på barfota och fyraåringen känns inte helt golvad.

V64-3

RANKING A: 4-6 B: 3-2-5-8 C: 1

Spetsanalys:
Remember My Name lär vara ute efter täten och måste ses med goda chanser att hitta dit.

Loppanalys:
Heatlopp över 1640 meter varav detta är andra avdelningen och där ett eventuellt skiljerace väntar i slutet av tävlingsdagen. Detta är de förutsättningar vi ställs inför och det kan ju vara en fördel att ha sett hästarna in action en gång innan man måste strecka.

Marcus Lindgren jagar revansch för föregående år då han torskade samma tillställning mot Rico Follo med sin Namale Kronos. Nu heter hästen 4 Alkalizer Am och Olimede-sonen kommer med en riktigt bra insats i bagaget. Kvalade in till Kriteriet som treåring och duger gott i detta gäng.

6 Remember My Name har utvecklats i år är också ett givet streck på kupongen. Trivs bra i ledningen och kommer Håkan K Persson dit kan det hålla hela vägen.

3 Sensei har inte startat på ett tag men har tillräckligt med fart i ben för att vara segeraktuell.

2 Trust Launcher var bra vid segern på Jägersro men galopperade direkt i den efterföljande starten. Perfekt läge nu och är ett måste i den kvartett som streckas.

V64-4

RANKING A: 10-12-5 B: 9-6-3-2-4-1-13 C: 11-8-7

Spetsanalys:
Med lite över fyra kilometer att springa är det mest starka hästar i fältet och inte alltför många startraketer. Tricky Track från bricka sexa känns ändå som den hetaste aspiranten.

Loppanalys:
Ett riktigt styrkeprov över 4140 meter med ett par rutinerade långskubbare i startfältet.  Tre hästar får utgöra A-gruppen och två av dem möttes senast på Örebro där 10 Such A Feeling övertygade rejält. När Jörgen Westholm satte in slutstöten 1200 meter fanns det bara ett ekipage på banan och segern blev överlägsen. En liknande insats bör duga långt igen och sjuåringen är en given segerkandidat.

Bakom Such A Feeling jagade 5 Uno De Joflo förgäves efter ett lopp långt bak i kön men hingstens slutvarv var av bästa märke. Fredrik B Larssons travare har stått för gedigna insatser en längre tid och står snart på tur för seger.

12 Udo’s Oiler hade ett grymt 2012 men följde upp det med en svag säsong året efter. Valacken har dock återfunnit stilen och kommer med fin form. Senaste insatsen kan man stryka ett stort streck över då han hamnade helt fel på det och revanschen kan komma direkt. Blir oftast bättre ju längre loppen lider och måste med på lappen.

Varning också för 9 Sir Mathijs som har två riktigt starka insatser i raden och som dessutom testas med Johnny Takter för första gången.

6 Tricky Track var fullt godkänd på Halmstad och kanske kan vara loppets ledare från sitt springspår. Därifrån leder han säkert länge men frågan är han orkar stå emot hela vägen.

3 West Wing trivs finfint över längre distanser och har avslutat bra flera starter i rad. Först utanför systemet!

V64-5

RANKING A: 10-1-6 B: 11-8-4-9-5-2-3 C:-

Spetsanalys:
Kan Ha gör upp med Bear Dancer första biten och jämnt skägg mellan dessa. Dakota Chip är inte heller helt oäven men jag tror ändå att

Loppanalys:
Fyraåringarnas tur att göra upp om slantarna och startfältet håller bra klass. Jämna hästar överlag i mitt tycke men tre strukna tar lite av udden från det hela. Här målar jag igen butiken men lämnar en liten plats i hörnet för en dubbelspik.

1 Rolex Bigi hade varit given etta från vilket annat spår som helst men inleder vid sargen vilket kan bli en fälla. Donato Hanover-avkomman hade vunnit utan galopp i slutsvängen senast men kan alltså hamna i maskin från innerspåret.

Jag chanstippar 10 Bandit Hornline som gjorde bort sig direkt i finalen av Sprintermästaren men som verkligen funnit nya växlar denna sida om nyåret. Har visat sig vara en stark avslutare och kan få loppet kört i halsen. Singlas på dubbeln!

11 Carelin är alltjämt segerlös i år men den nollan spricker vilket lopp som helst. Blir det överpace i loppet kommer han in i matchen och då flyger han lågt över upploppet.

8 Dream With Me N.L. har både kunnandet och formen men har ett lurigt startspår bakom bilen. Kolgjini Jr kommer säkerligen inte vila på hanen och med en vettig resa är ekipaget inte helt avsågade. Klart gynnad av att ha kommit ner två hack i banan.

4 Bear Dancer och 9 Reckless är också garderingsstreck som känns nödvändiga för att vara kvar inför den avslutande avdelningen. Även 5 Dakota Chip kan vara en smällkaramell att hoppas lite på. Haussad på Halmstad senast men blir väl aningen bortglömd nu.

Men som sagt – svårt lopp och alla markeras på mitt system.

V64-6

RANKING A: 1-2 B: 12-3-7-5-10-4 C: 6-9-8

Spetsanalys:
Buy More Time D’Am utmanas av Sing A Song men jag har svårt att se den sistnämnda ta en längd.

Loppanalys:
Ett stolopp för treåringar avrundar det hela och här låser jag på två hästar. Den troliga vinnaren är 1 Buy More Time D’Am som gjorde ett jättelopp i spåren i E3-kvalet på Örebro vilket följdes upp med en övertygande seger på Bjerke. Detta verkar vara en talang utöver det vanliga och utan strul på vägen blir hon svårslagen. Från innerspåret hägrar ledningen för Lutfi Kolgjini och ekipaget toppar rankingen utan tvekan.

Finns liten risk för körning från start och vid överpace är 2 Mystic Illusion ett kul streck. Muscles Yankee-dottern har nu gjort tre starter på svensk mark men ger bättre och bättre intryck varje gång. Känslan är att detta är ett löfte och från sitt perfekt läge kan hon vara en susare.

12 Diamond River känns aningen bortlottad från bricka tolv men är åtminstone aspirant på en av pallplatserna.

3 Sing A Song gör det bra varje gång och var inte tom senast. Öppnar rappt men jag tror det är upptaget i ledningen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Witasps sköna skräll i Norrlands Grand Prix
Nästa nyhet
Witasps sköna skräll i Norrlands Grand Prix

Witasps sköna skräll i Norrlands Grand Prix

Leif Witasp tog en fin seger när han under torsdagskvällen skrällvann med Cool Keeper i Norrlands Grand Prix.

Vid Bergsåkers torsdagstävlingar var finalen av Norrlands Grand Prix kvällens givna godbit. En kvarts miljon kronor skulle delas ut till vinnaren i fyraåringsloppet.

De båda favoriterna Kungapokalsvinnaren Poochai och i Sverige dittills obesegrade Remo Gas, försvann från segerstriden tidigt. Remo Gas galopperade i starten medan Poochai gjorde sällskap in i första sväng.

Här såg Leif Witasp sin chans. Han körde till med 35-oddsaren Cool Keeper och kunde överta ledningen strax före 500-meterspasseringen som avverkats efter raska 07,8. Varvsnoteringen hade emellertid dämpats till 13,2.

Då ett halvvarv återstod sände Robert Bergh iväg fina stoet Amazon Am som snabbt kom fram mot dödens, men samtidigt lättade Witasp på tömmarna bakom ledaren och Cool Keeper stegade undan med någon längd.

Amazon Ams avslutning var fin men bet föga på Cool Keeper som med lätthet noterades för sin karriärs hittills främsta framgång. Mållinjen passerades på 1.12,4a över 2140, ett nytt prydligt rekord.

– Det här satt skönt. Hästen har haft lite stolpe ut och jag var inne på att han skulle vara långt framme idag men spåret drog ner förväntningarna. Han var mycket bra, sa segerkusken efter loppet enligt Kanal 75.

Amazon Am således tvåa och Remo Gas reparerade startgalopp på snyggt vis och slutade trea.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Normalt ska hon bara vinna"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Normalt ska hon bara vinna”

V65 Solvalla: ”Normalt ska hon bara vinna”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Hon har gjort det bra på slutet och det handlar faktiskt om en otroligt fin häst, och då hon kliver ned i klass till i dag tycker jag det ser bra ut. Vi är nöjda med henne inför detta och jag tycker hon normalt bara ska vinna ett sådant här lopp. Skor runt om som senast, säger Marcus Schön om Bear With Me (V65-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

2 Lotus Eld – Han har haft problem att hålla sig i rätt gångart på sistone och har inte alls fungerat från start. Formen är det annars inga fel på, och om han sköter sig kan han duga, men det är upp till bevis nu. Han jobbar åtminstone starkt och läget kan jag inte klaga på. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

4 Blue Star Miracle – Hon har fått ett lopp i kroppen nu efter uppehåll och var väl fullt godkänd. Hon borde vara bättre nu men jag har ändå ingen feeling att hon ska kunna räcka till seger. Vi startar på och hoppas på poäng och en mindre slant. Barfota fram, säger Leif Witasp.

5 Super Otto – Han nöter på bra mest varje gång, men han har inte riktigt samma form som tidigare i år. Han har svårt för att vinna lopp och grejar han en hygglig slant är vi nöjda med det. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

8 Pine Cool – Han uppträde knepigt i kvalet senast och sköter han sig i dag och tjänar en slant är vi nöjda med honom, jag tror inte han är något för spelarna härifrån. Inga ändringar, säger Marcus Schön i Stefan Melanders stall.

9 High Stage – Han var riktigt bra senast vid seger, han fick gå tufft ute i spåren och visade bra skalle. Han lär väl få dra tåget igen i dag, men jag tycker han ska räknas. Allting är fortsatt väl med honom efter senast. Barfota fram som vanligt, säger Marcus Schön.

10 Ametrin – Hon fick inte chansen senast och var väldigt bra vid segern i starten innan det. Hon är i mycket bra slag och tål dessutom att göra lite grovjobb själv vilket kan behövas med tanke på läget. Det krävs lite flax på vägen men helt bota behöver hon inte vara. Barfota runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 2, V65-2

1 Mellby Cheeky – Han blev lite för laddad senast och när Örjan fick ta i honom så kom galoppen. Han känns jättefin för dagen och värmde positivt inför senast, och då det är en häst vi tror mycket på framöver tycker jag han känns intressant från fint utgångsläge. Han kan behöver fler lopp i kroppen innan han är där, men jag tycker han ska passas redan i dag. Skor runt om som vanligt, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.

2 Photochic – Han var lite sämre än väntat senast och eftersom vi kastrerat honom väntade vi oss mer. Torbjörn sa dock att han upplevde att hästen var stänkrädd och vi kommer sätta på honom en mask till detta. Jag hoppas att han är bättre men han är alltjämt trög av sig. Skor runt om, säger Li Hanné som har hand om hästen.

4 Faith Hill – Hon blev alldeles för stressad senast, och hon kommer köras snällt i dag för att vi ska bygga upp psyket på henne. Hon är kapabel den här och kan vinna ett sådant här lopp, men vi är nöjda om hon sköter sig i dag och grejar en hygglig slant. Barfota runt om i dag, säger Marcus Schön.

5 Sinks Canyon – Hon var jättefin vid seger i debuten senast, Stefan ryckte skorna runt om och satte på henne helstängt huvudlag direkt och det är ovanligt när han plockar ut debutanter. Allting är fortsatt väl med henne efter debuten, men det gick sakta den gången och är tuffare i dag. Jag tror inte hon vinner igen, utan vi får vara nöjda om hon kan vara tre-fyra. Inga ändringar, säger Marcus Schön.

6 Party Boat Hanover – Han springer och vinglar och far en del i loppen och är fortfarande orutinerad, men det handlar om en fin häst som ska vara med långt fram i dag om han sköter sig. Inga ändringar, säger Marcus Schön.

9 Global Runaway – Hon har gjort det bra i de tre senaste loppen, tidigare har hon galopperat väldigt mycket men det känns som hon är på rätt väg. Det har inte varit några fel på henne, men hon har varit orutinerad och behövt lite tid på sig. Hon har inför detta jobbat 1.20 full väg på bra vid och på sin kapacitet kan hon vara med bland dom tre-fyra främsta, men det viktigaste när det gäller henne är fortsatt att hon ska sköta sig. Barfota fram som vanligt, säger Jimmy B Dahlman i Per Lennartssons stall.

10 Hazard Sund – Han är lite i samma sits som min andra häst i loppet och jag upplever honom alltjämt som ganska trög. Han får starta på men jag förväntar mig inte direkt några stordåd. Skor runt om, säger Li Hanné som har hand om hästen.

11 Digital Holder – Han är väldigt speciell den här hästen, och vi får vara glada om han kan få med sig en slant hem. Det är ingenting för spelarna. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

Lopp 3, V65-3

4 Fiveaside – Han har börjat springa på slutet och jag vet inte riktigt vad som hänt med honom, men visst är det positivt. Han är givetvis ingen vinnare här, men han är bättre än vad man tror. Skor runt om, säger Erik Svensson.

4 Foot on the Gas – Han gör det bra mest varje gång, men han är lite som Super Otto och vill inte riktigt vinna lopp. Det är enklare emot i dag och i grunden är det en fin häst, men kan han vara med och hugga om en plats är vi nöjda med det. Barfota fram som vanligt, säger Marcus Schön.

6 Bear With Me – Hon har gjort det bra på slutet och det handlar faktiskt om en otroligt fin häst, och då hon kliver ned i klass till i dag tycker jag det ser bra ut. Vi är nöjda med henne inför detta och jag tycker hon normalt bara ska vinna ett sådant här lopp. Skor runt om som senast, säger Marcus Schön.

7 Digital Motion – Han visade klar uppåtform senast och är på gång, jag har suttit och lallat med honom i de senaste starterna men nu är det Örjan upp och lite mer allvar. Han kan säkert vara tvåa i loppet efter Bear With Me. Barfota fram, säger Marcus Schön.

8 Prince Elliot – Han känns bra för dagen och det känns som han är på väg i form, han startar tätt nu och det är då han brukar tända till. Jag har vissa förhoppningar på honom i dag och tycker att han ska räknas. Skor runt om, säger Erik Svensson.

Lopp 4, V65-4

3 Classification – Hon är fin den här och hon har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet, Stefan håller henne högt och menar på att hon kunnat haft 4-500 000 kronor på sig. Det ska vara bra segerchans i dag. Barfota fram som senast, säger Marcus Schön.

5 Io Eld – Hon var inte alls som bästa senast och kan bättre än så. Förklaring var nog att hon var brunstig och jag tror hon kommer vara bättre nu. Formen sitter annars där den ska och vi samma balans som vanligt, säger Hans-Owe Sundberg.

9 Paris Metro – Hon var jättebra vid seger senast, men löper ojämnt och är därför alltid lite svårbedömd. Hon får smyga med i dag från det här utgångsläget och gå till slut, och kan hon vara trea-fyra så är vi nöjda med det. Barfota runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

12 Oops Trot – Hon nöter på och hon känns fin och fräsch för dagen, men hon behöver väldigt mycket tur härifrån för att vinna. Hon vinner inte så ofta, och det är väl det som gäller. Skor runt om som vanligt, säger Stig H Johansson.

14 Panama As – Hon har gjort två riktigt bra lopp vid segrarna på slutet och hon har bra form, och hon tränar på normalt inför den här starten. Vi har haft många sjuka hästar i stallet den senaste tiden och det är alltid ett frågetecken, Panama As ser fin ut i halsen inför den här starten och har varit frisk hela tiden, men en liten brasklapp är det alltid. Barfota bak som vanligt, säger Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.

Lopp 5, V65-5

4 Beautiful Trick – Hon har gått rätt bra hittills och jag tycker hon blir allt bättre. Det var några tuffa konkurrenter emot i dag, men jag tycker hon är bra själv och hon ska räknas. Barfota fram och jänkarvagn i dag, säger Reijo Liljendahl.

6 Champ Walk In – Han var väldigt bra senast trots att han hade halsinfektion och det här är en häst vi tror en hel del på. Vi fick ett vettigt utgångsläge och han kommer säkert att tryckas av från start utan att det för den delen blir någon tokladdning. Det kommer viktigare lopp framöver för honom men på sitt fina kunnande måste han räknas. Barfota runt om, säger Thomas Madsen i stallet.

8 Borntobesomebody – Hon var jättebra vid seger senast i Örebro, hon fick en tuff resa men gick bra hela vägen in i mål. Utgångsläget i dag blev dock dåligt och det är dessutom debut bakom startbilen, jag kör snällt i dag och tror inte hon är någon vinnare. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

10 Magnificent – Han började skapligt, men har inte varit så bra i de senaste starterna. Han känns piggare i jobben nu och jag är lite uppåt på honom, men att vinna härifrån blir ändå tufft. Barfota fram som vanligt, säger Stig H Johansson.

11 Britelite Am – Hon var jättebra i Örebro senast som tvåa, hon avslutade rappt och det är en häst som alltid går till slut. Utgångsläget i dag blev dåligt, men vi har en häst som är på väg uppåt. Skor runt om som vanligt, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.

12 Devs Darling – Hon har det krånglat lite för, men hon fick utdelning senast vid seger. Det handlar om en ganska hygglig häst, men utgångsläget blev dåligt och det känns tungjobbat härifrån – även om formen är bra. Skor runt om som vanligt, säger Stig H Johansson.

Lopp 6, V65-6

1 Navigation Light – Hon gör det ok varje gång, men det går lite för fort för henne på sommaren. Utgångsläget i dag blev bra, men vi är nöjda om hon grejar en slant. Skor runt om som vanligt, säger Marcus Schön.

2 Ocean Brodde – Han har varit borta ett tag inför den här starten, men han är rejält förberedd och vi är nöjda med honom. Han har gått ett banjobb via 1.18/1600 meter inför detta och han såg bra ut då. Han var tidigare lite osäker i volt, men det känns som han har mognat och jag tror inte att andraspår ställer till med några problem för honom. Favoriten kanske blir svår att slå så här efter uppehåll då den såg bra ut på papperet, men ett platsbud ska han kunna vara och planen i dag är att han ska tävla barfota runt om för första gången, säger Tommy Berghagen i Stefan Hultmans stall.

4 Lalle Young – Han gjorde det bra senast som femma och jag tycker han gör det bra varje gång den här hästen, och formen ska vara intakt. Spåret ska normalt inte ställa till med några problem för honom då han är stabil, och han är säkert med där framme igen med någorlunda vettigt lopp. Barfota fram som vanligt, säger Jimmy B Dahlman i Per Lennartssons stall.

5 Rufus S.F. – Han är i bra form för dagen och det här är en rejäl häst. Hans insatser har jag självklart varit nöjd med men spåret oroar denna gång då han kan vara lite ivrig. Galopprisken finns men felfri är han säkerligen med där framme. Skor runt om, säger Leif Witasp.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Laddat för Gotlandslöpning i Visby
Nästa nyhet
Laddat för Gotlandslöpning i Visby

Laddat för Gotlandslöpning i Visby

Kommande onsdag är det Visbytravet som har hand om V86-tävlingarna och banans förnämsta uppgörelse Gotlandslöpning utgör kronan på verket.

Sommarens sista ”utsocknes” V86-omgång avgörs på Visbytravet och det är Gotlandslöpning med 125 000 kronor till vinnaren som är kvällens clou.

Bland årets deltagare finns Olympiatravs-trean Kash’s Cantab, loppets vinnare för två år sedan Deuxieme Picsous och 2012 års Elitloppstrea Rakas.

2140 auto

1 Deuxieme Picsous – Torbjörn Jansson
2 David Sisu – Ulf Ohlsson
3 Lindy Later – Gunnar Hermansson
4 Zapdos Håjt – Thomas Jonsson
5 Kash’s Cantab – Erik Adielsson
6 Rakas – Per Lennartsson
7 Photo Sea – Claes Sjöström
8 Rutger Raket – Thomas Uhrberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Veijos kanon riskera missa hela säsongen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson