Örebrotravet lockar med Juliloppet nästa torsdag och ser treåringsstjärnan Al Dente i startlistan.

Juliloppet är en klassiker på Örebro som numera är ett treåringslopp. När loppet avgörs på torsdag i samband med V64-tävlingarna dyker kullkungen Al Dente upp som förmodad storfavorit.

Al Dente, tidigare hos Tommy Hanné, numera med Catarina Lundström som tränare, har varit omutbar i år och vann senast den långa E3-finalen. Hästen ståtar med sju raka segrar och hoppas förlänga den raden på Örebro.

Örjan Kihlström kör precis som senast och duon inleder från bakspår bakom bilen. Det är 150 000 kronor i förstapris och så här ser startlistan ut:

2609 auto

1 Västerbo Eclair – Thomas Uhrberg
2 Ronato – Kevin Oscarsson
3 Origo Tilly – Torbjörn Jansson
4 Cash Gamble – Per Lennartsson
5 Bullyoung – Anders Svanstedt
6 Posterized – Jorma Kontio
7 Furious Francis – Åke Lindblom
8 Soonerorlater – Roger Malmqvist
9 Baron d’Urzy – Björn Goop
10 Al Dente – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ove A årets första champion

Ove A årets första champion

Ove Ander Lindqvist kan titulera sig årets första banchampion. Han grejade titeln på Lyckseletravet – i sista steget.

Lyckseletravets tävlingssäsong är kort men intensiv. De tre tävlingsdagarna avslutades med torsdagkvällens sport.

Championstriden var oviss in i det sista men Ove A Lindqvist fixade titeln i det allra sista loppet. Det då han satte dit en seger med kallblodet Raska Fötter.

Därmed tangerade Lindqvist de totalt tre segerar som John Östman och Robert Dunder sedan tidigare noterat. Lindqvist fixade dock championatet på fler andrapriser.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V65 Solvalla: "Bör ha bra segerchans"
Nästa nyhet
V65 Solvalla: ”Bör ha bra segerchans”

V65 Solvalla: ”Bör ha bra segerchans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Det är en kanonfin häst som är bra på alla sätt och vis och som fortsätter att visa allt väl i jobben efter senaste starten. Han bör ha bra segerchans och inga ändringar är planerade till denna start, säger Marcus Schön i stallet om Volstead (V65-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna med V65 på Solvalla. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V65-1

2 Edlance – Han har varit bra och rycktussarna har varit oryckta på slutet. Han vann lätt på rejält sätt senast. Nu är det lite tuffare uppgift men han är ett segerbud helt klart. Skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

3 Volstead – Det är en kanonfin häst som är bra på alla sätt och vis och som fortsätter att visa allt väl i jobben efter senaste starten. Han bör ha bra segerchans och inga ändringar är planerade till denna start, säger Marcus Schön i stallet.

5 Explosive Dust – Han har haft en del halsproblem efter senast men tränar nu bra igen. Han kan vara ett platsbud i detta lopp. Det blir barfota fram för första gången, säger Kenneth Haugstad.

8 Pastor Dee – Han var jättebra senast via en rejäl avslutning. Han tränar bra och med tempo på loppet kan det vara ett platsbud. Han bör kunna vara ännu bättre nu. Första gången med urryckare nu. Helstängt huvudlag och skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 2, V65-2

1 Simb Hacienda – Hon har hygglig kapacitet och ett bra läge men kan vara lite svår första biten. Felfri så kan hon vara med i striden och det blir inga ändringar på henne. Jag kan varna för att stallformen är lite upp och ner på våra hästar för tillfället, säger Kenneth Haugstad.

3 Digital Pump – Hon får nog visa lite mer innan man kan tro på alltför mycket med henne. Grejar hon en fjärde-femteplats så får vi vara nöjda och det är inga ändringar planerade till denna start, säger Marcus Schön i stallet.

10 Tenor – Han var lite blek senast efter att ha fått chansen sent. Formen kan vara ett litet frågetecken på honom för tillfället. Han tävlar med skor runt om, säger Anton Sverre i stallet.

13 Milton Sigel – Jag har inte varit riktigt nöjd med hur han känns och utan att ha hittat några större fel så har vi behandlat honom lite lätt. Han känns fin i jobben och är framåt och ska inte ha tappat något. Vi kör lite på chans och det blir åter skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

Lopp 3, V65-3

1 Boom Boom Am – Hon kördes snällt senast men gick bra lite i skymundan. Hon har ett bra läge och är fin i jobb efter senaste insatsen. Hon kan nog vara ett bud här men våra hästar i loppet är mycket lika chansmässigt. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

2 Iponema – Hon visade upp en härlig speed senast och ska räknas med chans även här. Det kan dock vara tufft att besegra ex. Bella Beluga igen. Hon tävlar med samma balans som senast, säger Marcus Schön i stallet.

4 Bella on Tour – Hon skyggade för en skugga senast och tog sig en galopp men kom tillbaka bra till seger. Det verkar bra med henne men hon möter mer rutinerade hästar och vi är nöjda med en tredje-fjärdeplats. Hon är fin och är i utveckling men behöver mer rutin. Barfota bak, säger Ulf Stenströmer.

5 Laura Roc – Hon var duktig vid bekväm seger senast från utvändigt ledaren och allt verkar bra efteråt. Hon är uppåt och ska räknas och inga ändringar är planerade till denna start, säger Kenneth Haugstad.

6 Evening Prayer – Hon är svårmatchad och det har varit svårt med lämpliga lopp. Hon var duktig i debuten och det är en häst vi tror en del på. Hon är fin i jobben och vi ändrar inte på något, säger Kenneth Haugstad.

7 Essence Ås – Hon verkar fin i träningen och så men det är inget vidare läge och det var bra emot. Platschans kan det vara och inga ändringar är planerade, säger Ville Karhulahti.

8 Bella Beluga – Det är en klassig häst som senast avslutade mycket snabbt men det blev nog lite väl mycket speedkörning för hennes vidkommande. Hon verkar fortsatt jättefin i jobben och har nog mest klass av våra hästar i loppet. Inga ändringar och hon ska räknas tidigt, säger Marcus Schön i stallet.

12 Classic Queen – Hon var mycket fin senast och hon har varit bra. Nu ser uppgiften rätt så tuff ut och vi får rikta in oss på en platsplacering med henne härifrån. Inga ändringar är planerade, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 4, V65-4

2 Uranium – Vi var mycket nöjda med henne i vår debut senast. Hon höll ihop travet bra i ett bra slutvarv. Hon kan normalt sett vara ännu bättre nu och är ett segerbud. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

3 Quite A Fall – Han ska starta tätt nu och det blir nog ett snällt upplägg med henne denna gång. Han lär få smyga med och sedan spurta till slut och det är platschans. Det kan kanske blir skor runt om denna gång, säger Marcus Schön i stallet.

5 Rose Hill Dream – Hon kan agera lite ojämnt och är svår att räkna på från gång till gång. Vi har inga segerplaner med henne här. Hon grejar kanske en fjärde-femteplats. Mest troligt blir det barfota fram på henne, säger Marcus Schön i stallet.

7 Matrix Revolution – Vi har lite dåligt spår men formen är riktigt bra. Senast ville jag inte ge honom ett tufft lopp och det blev lite fel med sparat i mål. Jag har ingen känsla av att han inte vill vinna utan han kämpar och bör kunna vinna snart. Kanske min bästa chans i omgången och det klaffar då formen är så pass bra. Barfota fram, säger Hans-Owe Sundberg.

10 Lovelock – Han såg fin ut men kvävde sig senast då käken var lite för tajt och han stumnade för tidigt då. Vi korrigerar detta nu och i övrigt samma balans som senast. Han ska ses med chans om allt fungerar, säger Anton Sverre i stallet.

11 High Stage – Han kan nog vara ännu bättre nu än senast men det kan behövas ytterligare genomkörare i kroppen på honom. Han kan nog greja en fjärde-femteplats och Inga ändringar är planerade, säger Marcus Schön i stallet.

Lopp 5, V65-5

2 Lady Beyonce – Spåret ska hon klara utan problem med det blir nog svårt att hålla undan för vår andra häst i loppet. Allt verkar annars ok med henne och det blir barfota bak, säger Anton Sverre i stallet.

7 True Blue For You – Det verkar bra med henne i jobben och hon bör greja en bra placering och ta tjugo meter på vår andra häst i loppet. Vi kör henne barfota runt om, säger Anton Sverre i stallet.

8 Rigatoni – Hon ska ha ett lopp i kroppen inför Stochampionatet och ska inte styras på för tidigt i spåren. Med rätt tempo och med klaff så ska hon räknas. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

Lopp 6, V65-6

2 M.T. Important Guy – Det snäva startspåret ska vi kunna greja och han är allmänt uppåt i form. Jag har lite svårt att bedöma chansen men han verkar fin. Skor runt om, säger Hans-Owe Sundberg.

7 Treasure Dust – Han har svårt att riktigt övertyga och det är inget extra i träningen heller. Han får visa mer innan vi kan tro på honom. Det blir skor runt om, säger Ville Karhulahti.

9 Common Shaft – Det verkar ok med henne och hon kan bättre än vad hon visat så långt. Det blir dock svårt att vara med i segerstriden med henne. Inga ändringar. Barfota fram, säger Marcus Schön i stallet.

12 Right or Wrong – Han har lite speciell stil och nu har jag nog lärt mig honom bättre. Senast visste jag inte riktigt hur han var. Jag får hålla i lite och hästen har viss kapacitet. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Härliga tider, strålande tider, Happy Days!
Nästa nyhet
Härliga tider, strålande tider, Happy Days!

Härliga tider, strålande tider, Happy Days!

Det blev onekligen en lycklig dag för Michael Lönborg och Johnny Takter i Halmstad. Bomben som slog ner stavades Happy Days. En ny överraskande stjärna föddes i Sprintermästaren 2014.

De som hade trott att Happy Days skulle vinna Sprintermästaren var nog ett lätträknat antal. Med nio starter i karriären och 164 300 kronor på bankboken tillhörde Dream Vacation-valacken doldisarna på förhand.

Men då finalen gått i mål strax efter klockan 22 stod fyraåringen som kvällens stora segerherre. Allt löste sig perfekt i finalen – från ledningen kunde ingen röra Happy Days.

– Det här var den mest förvånande jag varit med om i travsporten. Den här hästen har varit som en bebis hela tiden men nu så plötsligt växer han och gör den här prestationen. Det är bara att tacka Micke för det jobb han gjort. Jag har vetat att det är en riktigt bra sprinter men att han skulle vinna Sprintermästaren var väldigt överraskande för mig. Det är stort, väldigt stort, sa en glad segerkusk Johnny Takter i vinnarcirkeln.

Fyra uttagningsheat kördes där de tio bästa gjorde upp i finalen. Kungapokalsvinnaren Poochai tog en mycket enkel seger från ledningen i det första. Finske Express Duo kämpade till sig det andra efter en inledning första 500 i tredjespår.

Lutfi Kolgjini grejade den tredje från spets med Dream With Me N.L. och i det sista försöket chockade Happy Days sitt motstånd genom att dundra på i täten och vinna enkelt på försökssnabbaste 1.11 blankt.

Poochai var den givna favoriten efter försöken, särskilt då Svante Båth-träningen också fick det åtråvärda innerspåret vid spårlottningen.

Men när det var dags för final grinade oturen favoriten i ansiktet. Körande Erik Adielsson laddade som väntat rejält bakom Poochai och ekipaget höll säkert upp ledningen mot Happy Days och Dream With Me N.L. där ägaren Adrian Kolgjini satt upp i sulkyn.

I detta läget låg vägen öppen för Poochai. Men lyckan var kortvarig. In i första sväng rumplade Poochai över i galopp och försvann hastig och olustigt bort ur loppet. Bara några steg senare slog Dream With Me N.L. honom följe.

Här såg Johnny Takter sin chans. Han körde till och fick spets med orutinerade Happy Days. Första 500 avverkades efter 08,9. Pekka Korpi smög ner i vinnarhålet med Express Duo. Som trea kom Jonesy fram från bakspår och där bakom, efter tappstart, lotsade Björn Goop fram Tumble Dust som avslutat visslande i sin uttagning.

Det var också Tumble Dust som tog nästa initiativ. Goop vred ut Tomas Malmqvist-talangen som första häst i andraspår över sista bortre långsidan.

Happy Days brakade på i täten och noterade 11,4 vid kilometerpasseringen. Tumble Dust kom närmare. Bakom lurpassade Express Duo. Bakom där kom igen.

Tumble Dust såg ut att kunna ge ledaren en rejäl match genom sista sväng men Happy Days hade mycket mer att ge. In över upploppet stack han undan med några längder – och Tumble Dust var oförmögen att kontra.

Den överraskande segern var i hamn. Johnny Takter knöt näven i segergest vid målgång. Det här var hans andra triumf i Sprintermästaren, den första kom 1997 med Kramer Boy.

– Det var rätt så bra gas på loppet från början. Adielsson (med Poochai)ville såklart försvar innerspår men när den och Dream With Me N.L. försvann, jag fick ledningen och sedan fick dämpa tempot så kändes det bra. Jag måste säga att jag hade bästa hästen i dag. Det här är de här loppen man vill vinna, det betyder väldigt mycket, sa Takter om loppet.

Segertiden blev goda 1.10,7 över den engelska milen. Förstapriset var 902 660 kronor vilket såklart mångdubblade Happy Days segerkonto.

För den 28-årige Jägersrotränaren Michael Lönborg, med 28 hästar på träningslistan, var det här givetvis en mycket stor triumf.

– Det är fantastiskt. Det är en lika fantastisk häst som kusk. Den här hästen tillhör den första kullen jag själv kört in och har tagit honom hela vägen hit, jag tror det kommer fler av den här sorten. Han har känts fin hela tiden hemma men inte direkt visat att han varit någon kung i stallet. Jag tror alla som känner mig vet att det här är det absoluta största som hänt mig. Bara försökssegern var det största fram till nu, berättade en lycklig Michael Lönborg.

Andraplatsen gick till Express Duo som letade sig loss sent över upploppet och sköt till fint till. Tumble Dust höll riktigt strongt och lade beslag på tredjepriset.

Veijo Heiskanens Amazing Man, som varit trea från dödens i sitt försök, avslutade väldigt bra i spåren till fjärdeplatsen. Jonesy knep femteplaceringen medan Dream With Me N.L. återkom efter galoppen som sexa.

En av förhandsfavoriterna, Djali Boko, försvann redan i uttagningen då han galopperade med lite mindre än ett varv kvar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ulf Stenströmer bäst i Upp till Bevis
Nästa nyhet
Ulf Stenströmer bäst i Upp till Bevis

Ulf Stenströmer bäst i Upp till Bevis

Upp till Bevis är loppet som de senaste åren kickat igång Sprintermästaren. I år blev det Ulf Stenströmer som fick styra mot vinnarcirkeln – efter seger med Amiral d’Inverne.

När det är dags för kuskmatchen Upp till Bevis är det travtränarna som i regel aldrig själva kör i loppen som får chansen att sola sig i glansen.

I loppets elfte upplaga noterade Axevallas Ulf Stenströmer sin första seger. Det fixades med hjälp av Robert Bergh-tränade Amiral d’Inverne.

– Det var skoj. Mitt första lopp jag körde var för 20 år sedan och det var faktiskt för Robert Bergh, så det passade bra. Jag visste att hästen var startsnabb, vi fick lite tryck i början, men det var inget att tveka på, sa Stenströmer efter segern.

Ulf använde sig av den klasiska spets och slut-taktiken. Amiral d’Inverne stack till täten, fick lite press av Havbergs Mimi med Håkan Olfsson och tvingades till 09,5 första 500 meterna men kunde dämpa till 13,4 på kilometern.

Med varvet kvar hade Reijo Liljendahl avancerat fram favoritspelade Aristocat Boko i dödens. Men Reijo kunde aldrig få rätsida om ledaren. I stället ryckte Stenströmer undan med någon längd sista biten och vann så komfortabelt att han kunde unna sig en segergest en bit före mål.

Segertiden noterades till 1.13,3 över 2140 meter med bilstart och 75 000 kronor var förstapriset.

Lars Friberg snöt andraplatsen efter att ha avslutat bra invändigt med Mind Your Face. Reijo och Aristocat Boko slutade trea.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Truculent jagar miljon i Tingsryd

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson