Oslagbara Lannem Silje fortsätter att vara oslagbar. På Hagmyren under måndagskvällen tog hon 19:e raka segern – i överlägsen stil.

Egentligen är det inte längre någon fråga huruvida Lannem Silje ska vinna, utan snarare med hur mycket hon ska vinna. Och den senaste segern tog hon med väldigt många längder.

100 000 kronor var förstapriset i Hambostintan som avgjordes under Sleipnerdagarnas första kväll. Pengar som det norska travarvidundret såklart skulle lägga hovarna på.

Tor Wollebaek gav det Ola Skrugstad-tränade stoet en snabb start från tillägg och kom tidigt fram mot ledande Silver Stjärna, men valde här att krypa ner i rygg på ledaren och skugga en bit.

Men då 900 meter återstod fick det vara färdiglekt. 10 för 10-favoriten klev ut i andraspår, skärpte tempot och satt på några steg i ledningen. Sedan försvann hon bara undan.

Lannem Silje nådde upploppet otaliga längder före övriga och publiken hade redan sedan länge tagit upp applåderna då hon passerade mållinjen på 1.26,7 över 2160 meter.

19 segrar och en andraplats på 20 starter är resultatet för Lannem Silje så här långt. Fortsättning lär följa.

Tvåa i Hambostintan slutade Silver Stjärna (30,0) och trea Alfie (29,3).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V4 Lycksele: ”Han känns jättefin i träning”

V4 Lycksele: ”Han känns jättefin i träning”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska gå framåt med den genomköraren, och jag tycker det ser skapligt ut på förhand. Det gick fort i starten senast och han fick mjölksyra till slut, men han ska vara bättre nu och känns jättefin i träning. Motståndet är enklare än normalt och löser det sig någorlunda under vägen och inte strular allt för mycket känns det som bra segerchans. Skor runt om som vanligt, säger Ingvar Nyberg om Myllarfaks (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Lyckselse. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Patricia Bishop – Hon galopperade senast utan att jag har någon vettig förklaring till varför, hon brukar inte göra bort sig och det var en konstig galopp. Utgångsläget för hennes del den här gången är inte bra, hon kan inte öppna snabbt från start och vi riskerar att hamna i maskin härifrån. Löser det sig under vägen är det här hästar som hon slagit tidigare. Skor runt om som vanligt, däremot blir det halvstängt huvudlag nu istället för norskt huvudlag och det var ett tag sedan, säger Robert Dunder.

2 Hilda Nalan – Hon var duktig på V75 senast, hon hamnade långt bak men avslutade piggt och visade bra form. Förutsättningarna för henne den här gången blev perfekta, hon är ingen raket den första biten men bör hamna hyggligt på det. Hon har slagit de flesta av dessa hästar tidigare och jag tycker hon ska räknas. Skor runt om som vanligt, säger Christian Månsson.

3 Cuba Cohiba – Hon känns som hon ska göra för dagen och allting är väl med henne, och det är enklare emot den här gången än vad hon har mött på slutet. Utgångsläget blev vettigt och jag tycker hon ska räknas, vi åker till Lycksele och tror på vår häst. Hon hade lättats från järnskor till aluminumskor senast och det blir samma igen, loppet senast blev helt fel men hon kändes fin enligt Hans. Eventuellt blir det första norskt huvudlag nu istället för öppet som hon brukar gå med, säger Lena Fritz.

4 Trottningen – Hon känns som hon ska göra hemma i träning och jag är nöjd med henne för dagen, och då utgångsläget blev bra är siktet inställt på ledningen. Skulle hon komma till ledningen tycker jag det ska vara hyfsad segerchans. Det hade varit lite långt mellan starterna senast, och hon ska vara bättre nu. Banan i Lycksele brukar vara lös och hon får därför gå med skor här, det är väl ingen fördel men ska vara marginell skillnad, säger Ulrika Rehn.

5 Magic Broline – Hon har haft stolpe ut och otur i loppen på slutet, hon har hamnat långt bak men spurtat bra i skymundan. Det var några hyfsade emot här, men min häst är i bättre form än vad resultatraden ger sken av och jag tycker hon är en av de som ska räknas. Skor runt om som vanligt, säger Mats Bucht.

6 Zusandy Hornline – Hon har gjort bort sig med galopp två gånger om på slutet och det är inte vanligt när det gäller henne, normalt är hon säker och stabil. Hon känns ok för dagen, utan att hon för den skull håller någon direkt toppform. Hon brukar inte ha någon bra period mitt på sommaren och jag vill ligga lite lågt med henne. Skor runt om som vanligt, säger Krister Söderholm.

Lopp 2, V4-2

1 Rass Tanic – Han är kastrerad efter senast och kändes bra i ett jobb som jag körde med honom för tio dagar senast. Det är en bra häst i grunden det här även om han inte visat det i årets två starter, och jag tycker han ska räknas tidigt. Skor runt om som vanligt, säger Krister Söderholm.

4 T. Rex Laday – Han känns som han ska för dagen och det här handlar om en stark sort, han gick bra över medeldistans i vintras när det inte går lika fort som på sommaren, men på sommaren är det längre distansen som gäller då han är mer stark än snabb. Han kan inte springa så mycket fortare än vad han gjorde senast. Han tål tuffa upplägg och springer 17,5 alla dagar i veckan över distansen, hur långt det räcker har jag svårt att värdera. Det finns alltid en risk att någon är speedigare än han till slut. Han har galopperat en hel del tidigare, men det är i starten han har problem och autostart tror jag inte ska ställa till med några problem för honom. Skor runt om som vanligt, sedan hade vi en murphy på honom för första gången senast och då det slog väl ut blir det samma igen, säger Stefan Johansson.

6 U. Two Swing – Han kändes fin senast men satt fast för länge. Det såg inte ut att vara så blodigt emot den här gången, och vi laddar framåt då min häst är ganska kvick. Jag hoppas komma till ledningen, och lyckas jag med det blir han svårslagen. Skor runt om samt halvstängt huvudlag som vanligt, säger Jens Eriksson.

7 Wire – Han har inte startat på ett år inför detta och lottades dessutom till spår lite väl långt ut bakom startbilen, och jag ligger lågt. Han har jobbat kontinuerligt hela tiden och känns fin, men kvalet är det snabbaste han gått inför detta och han lär behöva lopp i kroppen innan han är som bäst. Med tiden blir det här dock säkert en ganska fin häst. Skor runt om samt helstängt huvudlag, säger Mats Bucht.

8 Give Me A Beat – Han ströks senast på Dannero, men det var inga fel på hästen utan bussen gick helt enkelt sönder på väg till banan. Han känns annars fortsatt bra för dagen och han ska vara i bra ordning för dagen, och han är ganska bra den här. Utgångsläget blev inte det bästa och han tål inte att göra så mycket under första varvet, men under slutrundan är han stark och med rätt resa tycker jag att han är en av tre-fyra som ska räknas i loppet. Även om han skött sig på slutet vill jag dock varna lite för att han inte är helt att lita på. Barfota fram som vanligt, säger Robert Dunder.

Lopp 3, V4-3

1 Best Elden – Han är väldigt upp och ned i sitt humör den här hästen, han var fin vid seger näst senast men kastade in handduken helt senast. Det gick dock fort första varvet senast, och då det är enklare emot den här gången lär det inte gå lika fort första rundan och då ska det inte vara några problem. Jag har respekt för Tyri Svarten och Myllarfaks, men det är liknande motstånd som vid seger näst senast och bland dom tre främsta ska han vara. Det blir skor runt om nu då banan i Lycksele är lite lös, men det ska vara marginell skillnad, säger Björn Karlsson.

11 Tyri Svarten – Han var blek näst senast men riktigt bra senast, och han går ned i klass till den här starten och ställs mot enklare kamrater än normalt. Jag tycker han ska räknas och förhoppningsvis blir det barfota runt om som senast, säger Krister Söderholm.

12 Myllarfaks – Han har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska gå framåt med den genomköraren, och jag tycker det ser skapligt ut på förhand. Det gick fort i starten senast och han fick mjölksyra till slut, men han ska vara bättre nu och känns jättefin i träning. Motståndet är enklare än normalt och löser det sig någorlunda under vägen och inte strular allt för mycket känns det som bra segerchans. Skor runt om som vanligt, säger Ingvar Nyberg.

Lopp 4, V4-4

1 Missil Brodde – Han har gått skapligt på slutet, vi har varit försiktiga med honom och jag tycker att han gjort det bra. Utgångsläget den här gången blev passande och han är rätt startsnabb, och bör kunna hamna bra på det. Det kanske blir svårt för honom att räcka hela vägen till seger, men han är rätt kapabel i grunden och med rätt resa är han med bland dom tre främsta. Skor runt om som vanligt, säger Mats Bucht.

6 Turbo In – Han har visat väldigt fin form i de senaste starterna och jag tycker att han blir bättre och bättre för varje lopp, tidigare har han agerat väldigt osäkert och galopperat omotiverat, men han känns mer stabil nu. Insatsen senast var klart positiv och jag tror han gör ett bra lopp här, säger Malin Viklund.

9 Magic Simba – Han har galopperat bort sig två gånger om på slutet bakom bilen, men jag tror att jag vet anledningen. Jag tyckte att han var lite tunn och gav honom kraftfoder, det blev dock nog lite för mycket och jag tror uppträdandet beror på det. Han känns mycket lugnare och bättre nu och han är ganska bra den här, vid seger på bergsåker för tre starter sedan avslutade han 12,5 sista rundan. Jag tycker han är en av de som ska räknas. Skor runt om som vanligt, säger Kennet Häggström.

15 Supplier – Han har haft fin form en längre tid utan att han har fått någon utdelning, för tre starter sedan gick han i mål med krafter kvar, gången efter det stämde det inte för honom och senast trivdes han inte på banan. Han tränar starkt för dagen och han kan vara lite intressant här, trots dåligt utgångsläge. Skor runt om som vanligt, säger Roger Nilsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter halva 2014: De är bäst i Sverige
Nästa nyhet
Efter halva 2014: De är bäst i Sverige

Efter halva 2014: De är bäst i Sverige

Tiden går, som bekant. Inom kort går 2014 in på sin andra hälft. Då är det hög tid att kolla vilka som är bäst i landet – hittills i år.

Den allsvenska kuskligan(som bara rymmer starter i Sverige) är alltid ett intressant ämne. Ulf Ohlsson har merparten av året toppat men inte helt oväntat har den tiofaldige championen Björn Goop nu ätit in försprånget och också tagit en knapp ledning. Blott fem segrar skiljer emellertid de båda kombattanterna emellan.

Vad det gäller tränarligan i landet är det Robert Bergh som toppar i Åke Svanstedts fråvaro. Bakom är det riktigt jämnt: hela fem tränare skuggar bakom och mellan dessa skiljer bara lite mer än en miljon i vinstumma.

Här kan du se hur läget ser ut just nu i dessa ligor och några andra (siffror är till och med den 29 juni):

Allsvenska kuskligan (starter-segrar-procent):

1 Björn Goop – 981-167-18,2%
2 Ulf Ohlsson – 996-162-16,3%
3 Jorma Kontio – 806-113-14%
4 Örjan Kihlström – 557-93-16,7%
5 Robert Bergh – 358-88-24,6%
6 Peter Untersteiner – 537-85-15,8%
7 Johnny Takter – 459-82-17,9%
8 Erik Adielsson – 441-66-15%
9 Johan Untersteiner – 463-54-11,7%
10Magnus Jakobsson – 412-51-12,4%

Vinstrikaste kuskar (utländska starter inkluderade):

1 Björn Goop –20 330 421 kr
2 Örjan Kihlström – 16 623 304 kr
3 Ulf Ohlsson – 11 476 384 kr
4 Erik Adielsson – 11 308 288 kr
5 Jorma Kontio – 9 815 716 kr

Vinstrikaste tränare (starter,segrar,procent,vinstsumma):

1 Robert Bergh – 548- 110- 20,1%- 10 897 292 kr
2 Lutfi Kolgjini – 388-63-16,2 %- 8 111 432 kr
3 Stefan Hultman – 118-26-22 %- 7 568 770 kr
4 Björn Goop – 548-101-18,4%- 7 276 918 kr
5 Timo Nurmos – 416-75-18%-7 115 600 kr
6 Peter Untersteiner – 497-85-17,1%-6 976 480 kr
7 Roger Walmann – 471-60-12,7 %-5 762 135 kr
8 Stig H Johansson – 326-45-13,8% – 5 625 123 kr
9 Stefan Melander – 449-39-8,7% -5 536 982 kr
10Reijo Liljendahl – 215-52-24,2% -4 651 299 kr

Vinstrikaste hästar (starter,segrar,vinstsumma):

1 Maharajah – 2 -1 -4 080 970 kr
2 Timoko – 2-2- 3 250 000 kr
3 Sanity – 8-3- 2 577 617 kr
4 Solvato – 9 -2 – 2 206 315 kr
5 Noras Bean – 3 -3- 1 924 788 kr

Vinstrikaste ägare (starter,segrar,procent,vinstsumma):

1 Travkompaniet – 52-13-25 %-6 612 870 kr
2 Stall TZ – 339-30-8,8%- 4 075 621 kr
3 Stall Zet – 192-50-26 %-3 880 550 kr
4 Denco HB – 73-13-17,8 % – 3 105 315 kr
5 Easy KB – 430 -35-8,1 % -2 848 773 kr

Vinstrikaste uppfödare (starter,segrar,procent,vinstsumma):

1 Menhammar – 1144-141-12,3 %- 15 707 643 kr
2 Annemanna AB – 465-57-12,3 %- 5 780 516 kr
3 Kolgjini & Svensson – 340-28-8,2%-3 299 572 kr
4 Hans Nélen – 193-23-11,9% – 3 027 096 kr
5 Broline – 362-40-11 %- 2 809 658 kr

Vinstrikaste fadershingstar (starter,segrar,procent,vinstsumma):

1 Love You – 1325-197-14,9 % – 16 988 398 kr
2 Viking Kronos – 531-64-12,1 %- 11 107 447 kr
3 Super Arnie – 1084-96-8,9 % – 8 262 240 kr
4 Scarlet Knight – 811-61-7,5% – 8 050 953 kr
5 Dream Vacation – 1043-113-10,8 %- 7 770 213 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svensktätt i finska Suur-Hollola
Nästa nyhet
Svensktätt i finska Suur-Hollola

Svensktätt i finska Suur-Hollola

Ett av Finlands förnämsta lopp avgörs i helgen i form av Suur-Hollola-Ajo som avgörs på banan i Lahti. Flera svensktränade hästar finns såklart med.

Över två dagar avgörs Suur-Hollola i Lahti. Tre så kallade mellanheat körs under lördagen och de fyra främsta från varje avancerar till finalen som avgörs på söndag.

I finalen väntar hela 110 000 euro på vinnaren.

Suur-Hollola har sett flertalet svensktränade vinnare de senaste åren. 2012 vann Stig H Johansson-tränade Up Date Hoss loppet och han finns med i ett försök att upprepa den bedriften även i år.

Timo Nurmos i samarbete med Jorma Kontio har tagit hem Suur-Hollola hela fem gånger och såklart är de representerade även i år. Nurmos båda bidrag är Seabiscuit och Wannabe Kemp.

Här är startlistorna:

Heat 1, 2140 auto

1 Dream Director – Pekka Korpi
2 Air Gunner – Kari Rosimo
3 Kiikku’s Lordi – Juha Utala
4 Amazing Soul – Jukka Kinnunen
5 Vanquish – Hannu Torvinen
6 Fredericks Laukko – Jorma Kontio
7 Sunrise Lover – Esa Holopainen
8 Taranto – Ari Moilanen
9 Surprise Lord – Iikka Nurmonen
10Hose Dahlia – Arto Komulainen

Heat 2, 2140 auto

1 Antonio Duo – Pekka Korpi
2 Seabiscuit – Jorma Kontio
3 Embassy Caviar – Jeroen van Craen
4 J.A. Monster – Esa Holopainen
5 Pike River – Hannu Torvinen
6 Rainbow Zet – Mikael Kopola
7 She Loves You F.I. – Seppo Markkula
8 Asante – Antti Teivanen
9 Quite An Avenger – Markku Nieminen
10Jaguar Point – Ari Moilanen

Heat 3, 2140 auto

1 Classical Duo – Pekka Korpi
2 Super Frido – Markku Nieminen
3 Yank Kemp – Kari Venäläinen
4 Wannabe Kemp – Jorma Kontio
5 Up Date Hoss – Ari Moilanen
6 Minto’s Romeo – Kari Rosimo
7 Ribaude – Harri Koivunen
8 Bosses Lily – Antti Teivanen
9 Felix Pro – Esa Holopainen
10 Aaron de Velwue – Tuomas Korvenoja

Senaste vinnarna:

2013: Day Cruise – Antti Teivanen 1.12,2
2012: Up Date Hoss –Erik Adielsson 1.12,9
2011: Target Hoss – Jorma Kontio 1.13,5
2010: Bob Hope – Jorma Kontio 1.14,3
2009: Bob Hope – Jorma Kontio 1.13,2

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rekord av Support Justice i Forus Open
Nästa nyhet
Rekord av Support Justice i Forus Open

Rekord av Support Justice i Forus Open

 Norske femåringsstjärnan Support Justice fortsätter övertyga. På lördagen tog han hem segern i Forus Open.

Forus Open var tidigare om åren ett lopp som lockade några av världens bästa hästar, bland annat vann Torvald Palema tre raka upplagor av loppet (2009-2011), men efter att ha kraftigt minskat prissumman röner loppet lite mindre uppmärksamhet numera.

Men då Forus Open avgjordes på lördagen fanns ett stabilt gäng ändå på plats för att kämpa om förstapriset på 300 000 norska kronor. Pengar som tillföll vasse Support Justice och Geir Vegard Gundersen.

Support Justice gjorde det den tunga vägen; han landade i dödens med varvet kvar och tog över upploppet ned ledande I’m The Answer. Bakom avslutade det svenska hoppet Deuxieme Picsous fint till tredjepriset.

Segertiden 1.11,8a över 2040 meter är ett nytt norskt rekord över medeldistans.

Närmast väntar en start på Jarlsberg om två veckor, därefter är planen Norskt Mästerskap (2 augusti) och EM för femåringar på Vincennes som gäller för vinnarhästen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Orecchietti möter Solvato i Guld

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson