Att Björn Goop trivs på Åmålstravet är ingen nyhet. Då V86 kom till Dalsland stod banans champion i fokus – och tog hela sex segrar under kvällen.

Björn Goop har ett antal championtitlar på Åmål, exempelvis de tre senaste åren och frågan är om han inte är på väg mot att förlänga den raden.

Landets mestvinnande kusk klev rakt upp i toppen av kuskligan på banan – efter att ha vunnit sex av kvällens elva lopp. Samtliga dessutom med egentränade hästar.

Fyra av triumferna kom inom V86-spelet. Goop inledde direkt med Red Adair Superb, följde sedan upp med storfavoriten Dominator och Jula in Focus innan han även knep guldet med Montreal.

Innan V86 kom igång hade han redan vunnit kvällens första lopp med Edlance och passande nog fick han även avrunda kvällen då han skar mållinjen först med Love Joy.

Goop har därmed också börjat skaffa sig ett grepp om den allsvenska kuskligan: Ställningen mot Ulf Ohlsson är för närvarande 164 – 157.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Lindesberg

Torsdag: V4-tips till Lindesberg

Omgången:
Lindesberg arrangerar torsdagens lunchomgång och vi kan vänta oss en snabb och fin bana då förutsättningarna är perfekta med sol och knappa 20 grader. Värt att ta med sig från Lindesberg är att doseringen i slutsvängen inte är den bästa, och det är fördel spetshästen.

Prisvärda spiken:
1 Over the Wire Ant (V4-3)

V4-förslag:
V4-1: 4,9,10 (7-5)
V4-2: 4,5,6,7,11 (8-3)
V4-3: 1 Over the Wire Ant (10-14)
V4-4: 3,8,10,11,13 (7-12)
3 x 5 x 1 x 5 (x5) = 750 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
LD-1: 5,11
LD-2: 1 Over the Wire Ant
2 rader x 300 kronor.

Spelförslag 2:
LD-1: 4,6,7
LD-2: 1 Over the Wire Ant
3 rader x 100 kronor.

Analys Lindesberg V4-1:

Ranking: A: 9-4-10. B: 7-5-2-3-6. C: 1-8-12.

Spetsanalysen:
1 Harkeröds Sofie har visat sig kunna öppna snabbt tidigare. Jag tror dock Caroline C Hammarström är nöjd om hon får rygg ledaren här, och håller 4 Cash A Cheque Em som spetsfavorit. Denne gör debut bakom bilen, men visade senast att han är snabb i benen och Paw Mahony tror dessutom att han kan öppna raskt här.

Loppanalysen:
Tipset i loppet till favoriten 9 Mystic Illusion som jag tyckte svarade för ett bra lopp i Sverigedebuten samt debuten för Roger Walmann senast. Hon hängde med bra som femma i ett tufft lopp och det är betydligt enklare för henne här. Hon har visat väldigt bra fart hemma i USA tidigare och det kan vara så enkelt att hon bara blåser till dom. Aktuell distans tror jag dock inte är någon fördel för henne, och jag garderar därför.

4 Cash A Cheque Em vann visserligen ett billigt lopp senast, men han gjorde det i överlägsen stil och jag tyckte han såg fin ut. I debuten näst senast avslutade han också bra och det är en häst som tränare Paw Mahony håller högt. Jag tror ekipaget tidigt får ledningen här, och sedan kan de mycket väl spåra runt om.

Streck också för Kjell Wallins 10 Barca som gjorde bort sig direkt från start i E3 senast, men som vann i mycket bra och lätt stil från tät gången innan det.

Analys Lindesberg V4-2:

Ranking: A: 11-5. B: 4-7-6. C: 8-3-1-10.

Spetsanalysen:
4 Mr Turbo Triss kan öppna snabbt och får gälla som spetsfavorit i loppet, han utmanas främst av 6 First Lane.

Loppanalysen:
11 Checco Boko har lottats till bakspår vilket givetvis inte är optimalt, de aktuella strykningarna i loppet gynnar dock honom och han är van att ställas mot betydligt tuffare konkurrenter än detta. Formen är bättre än vad resultatraden ger sken av, och löser det sig bara någorlunda under vägen blir han tuff att stå emot. Han ska också klara att göra grovjobbet själv i ett sådant här lopp. Tippas.

Jag dubblar dock A-gruppen med 5 Uranium som jag tycker gör en intressant debut för Roger Walmann. Det här handlar om en stark och rejäl sort som det finns mycket i och jag blir inte ett dugg överraskad om hon vinner direkt. Har jobbat 1.19 full väg på bra vis inför detta.

4 Mr Turbo Triss kan öppna raskt från start och får gälla som spetsfavorit i loppet, därifrån är han bra nog för att leda länge. Är upp och ned i prestationerna, men brukar kämpa bra i spets. 7 Ready Steady Go har väl inte övertygat hos Walmann hittills, men hon verkar komma mer och mer och får inte nonchaleras. Streckar också 6 First Lane som gick i mål med sparat senast och som kan lura Mr Turbo Triss på spets.

Analys Lindesberg V4-3:

Ranking: A: 1. B: 10-14-11-7-8-3-15. C: 4-5-6-12-9-2-13.

Spetsanalysen:
Tipset bygger på att 1 Over the Wire Ant försvarar sitt innerspår, vilket hon ska ses med goda möjligheter att göra om hon öppnar som senast.

Loppanalysen:
Jag väljer att ta ställning för 1 Over the Wire Ant i ett ganska öppet och svårt lopp, öppnar hon lika snabbt som för Erik Adielsson senast på Solvalla har hon toppchans på ledningen och väl i den positionen tycker jag det ser intressant ut. Hon har bara vunnit ett lopp hittills i karriären, men motståndet i dag är lämpligt och jag tyckte hon hände med positivt senast som fyra. Spelidé.

10 Exclusive Zon gör debut för Walmann och 14 Panama As är kapabel i grunden, men den förstnämnde har inte startat på ett tag och Panama As kan hamna på vingel härifrån. Duon är värst emot, men jag tror de kan få svårt att ta 20 meter på ledande Over the Wire Ant.

Analys Lindesberg V4-4:

Ranking: A: 13-11-3. B: 10-8-7-12-15-4. C: 6-2-14-9-1-5.

Spetsanalysen:
Sköter sig 3 Telson Le Fol är det bra chans att Partanen tidigt kan placera honom i ledningen.

Loppanalysen:
13 Ottens Fighter har varit ute i tuffare lopp än detta på slutet och stämmer det någorlunda för honom under vägen blir han tuff att stå emot. Han tål de flesta upplägg och går bra varje gång. Tippas.

11 Vendome gör intressant debut för Roger Walmann och ska räknas tidigt, spår fyra på tillägg är inte optimalt för henne och galopprisken finns där. Sköter hon sig dock är hon stark nog för att lägga konkurrenterna på rygg. Rapporteras träna positivt.

Håller även upp jätteskrällen 3 Telson Le Fol i A-gruppen. Sköter sig denne är det bra chans på tidig ledning och då är han tuff nog för att spåra hela vägen. Bortglömd.

Streck också för 10 Steve Fourty som var fin vid seger senast, han hade utrustats med rycktussar för första gången då och det blir samma igen. 8 Prince di Poggio har lottats till chansartat utgångsläge, men platsar också på kupongen. Han har fart som räcker långt här.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: "Ändå stallets bästa chans"
Nästa nyhet
V4 Lindesberg: ”Ändå stallets bästa chans”

V4 Lindesberg: ”Ändå stallets bästa chans”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han har lottats till dåligt utgångsläge, men kommer han till har han form nog för att sluta långt fram. Han känns fin hemma i träning och han är i bra slag för dagen. Läget ställer till det, men kanske att han ändå är stallets bästa segerchans på V4. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth om Checco Boko (V4-2).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Fornaboda. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

3 Bison Spiro – Jag körde fram utvändigt ledaren senast och vann lätt. Hästen känns grymt fin men är orolig av sig. Vi har ändrat en hel del i utrustningen nu och det känns bra. Åter skor runt om. Jag har respekt för Walmanns häst, sager Anna-Karin Rundqvist.

4 Cash A Cheque Em – Han har gjort det bra så här långt, han vann visserligen ett billigt lopp senast man han vann väldigt enkelt och gjorde det på bra vis och kändes fin. Han är uppfräschad efter set loppet och har fått tagit igen sig lite, men jag tror inte det ska vara någon nackdel för honom. Jag kan inte de andra hästarna i loppet, men jag tycker min häst är bra. Han kanske inte vinner det här loppet, men på sikt kommer han bli bra. Debut bakom bilen oroar mig inte, min känsla säger att han kan öppna kvickt till och med. Jag lättar honom till aluminiumskor bak, annars samma balans och utrustning som vanligt, säger Paw Mahony.

5 Cave Hornline – Han är lite fransk och trång i gången, men det handlar om en jättestark häst. Han är inte så snabb ännu och är mer stark, men han tål att göra jobbet på egen hand i loppet och håller han sig på benen tror jag han slutar långt fram. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

9 Mystic Illusion – Var mycket bra senast och är en jättefin häst. Tror vi har bästa hasten och hon tränar bra. Det är annan distans nu men hasten är speedig. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

10 Barca – Hon överraskade med att galoppera direkt från start i E3-kvalet senast och det fanns egentligen inget som tydde på det innan. Hon blev rädd för bilen vilket inte hänt förut och det var synd för hon kändes kanonfin och jag har faktiskt på känn att hon hade tagit sig till final. På Färjestad gången innan vann hon enkelt och det här är en häst jag tror mycket på. Trots det lite sämre läget denna gång måste hon räknas. Skor runt om, säger Kjell Wallin.

Lopp 2, V4-2

3 Oui di Poggio – Hon gjorde det klart bra i skymundan senast och jag tycker hon går bra varje gång. På Rättvik gången innan fick hon gå för tidigt i spåren men nu har vi fint läge och med rätta ryggar är hon säkert med där framme. Skor runt om, säger Sophie Ställberg.

5 Uranium – Har tränat bra med bland annat ett 19-jobb här hemma. Känts fräsch på slutet men har haft dåligt med poäng och lopp. Kan behöva tempo men ska räknas då hon är bra. Inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

7 Ready Steady Go – Får visa mer men var positiv senast och verkar uppåt. Platschans och inga ändringar, säger Kenneth Haugstad.

10 Gatlin Bob – Han har fått start riktigt tätt på slutet och sist trivdes han inte alls på banunderlaget. Innan det satt han fast två gånger om på Axevalla och formen bör vara bra. Vi får smyga med härifrån och se vad vi kan spurta ner. Skor runt om, säger Morgan Ivarsson.

11 Checco Boko – Han har lottats till dåligt utgångsläge, men kommer han till har han form nog för att sluta långt fram. Han känns fin hemma i träning och han är i bra slag för dagen. Läget ställer till det, men kanske att han ändå är stallets bästa segerchans på V4. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

Lopp 3, V4-3

3 Edcorona – Hon spurtade positivt senast efter en snäll resa och kommer med bra form. Vi fick vettigt utgångsläge men det var en par dugliga konkurrenter med i startlistan. Det blir bakskor på denna gång men det ska inte vara någon nackdel och man ska kanske inte utelämna henne helt, säger Morgan Ivarsson.

7 A Perfect Trip Hon blandar och ger i sina prestationer och hon är därför svårbedömd, det är svårt att veta vart man har henne. I några lopp har hon gått bra och visat bra kapacitet, men i några lopp har hon också varit helt under isen. Utgångsläget i dag passar henne bra, hon är ingen blixt den första biten men förhoppningsvis hamnar vi vettigt på det. Jag kommer att köra henne i ryggar och löper hon som vid seger för tre starter sedan då hon avslutade jättebra kan hon vinna, men efter de två senaste insatserna är man givetvis lite tveksam. Skor runt om samt helstängt huvudlag som vanligt, säger Lars-Åke Söderholm.

9 La Petite Esse – Hon känns som hon ska göra för dagen, men jag tror inte hon är något för spelarna i det här loppet och vi får vara nöjda om hon kan smyga med till en slant. Inga ändringar, säger Rauno Pöllänen.

10 Exclusive Zon – Har fått ett 19-jobb på bra sätt och tränar fint. Är nog inte borta och det blir skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

12 Fire Proof – Hon har höjt sig på slutet och känns jättebra för dagen, även om det inte handlar om någon stjärna. Formen sitter absolut där, men jag tror hon gör sig bäst då hon är med i den främre träffen direkt och jag tycker inte hon känns speciellt het härifrån. Det fanns dåligt med lopp åt henne och därför fick jag anmäla hit. Inga ändringar, säger Johan Sedström.

14 Panama As – Hon hamnade en bit ned i kön senast och gick bra i skymundan, och hon känns fin efter det loppet i träningen och hon håller ok form för dagen. Hon borde kunna hamna någorlunda bra på det från sitt springspår på tillägg, men det är alltid tufft att stå med tillägg på snabba sommarbanor. Vi hoppas på tempo och då går hon säkert bra till slut. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

15 Occasione Front – Hon gjorde comeback senast efter att ha varit borta då vi fick infektion i stallet men Åmålsstarten var förvånansvärt bra. Hon hade bara ett banjobb i kroppen inför det och borde ju inte vara sämre nu. Det här är en riktig kämparmärr som alltid gör sitt men att vinna blir nog svårt. Barfota fram, säger Inger Olsson.

Lopp 4, V4-4

6 Hot Stone- Han känns studsigare nu efter senast men är ännu inte helt perfekt i puls. Ändå den jag har mest känsla för idag av mina. Fortfarande känning av sitt tramp så skorna sitter på, säger Anna-Karin Rundqvist.

7 Diamonds of Gold – Han blir bättre och bättre för varje lopp, men jag tycker ändå att han måste visa lite mer i lopp innan vi kan tro på seger. Han känns som han ska göra hemma i träning. Inga ändringar, säger Clas-Göran Björkroth.

8 Prince di Poggio – Han galopperade på sista bortre långsidan senast och varken jag eller Jorma hade någon bra förklaring till det. Han sa dock att hästen kändes jättefin och som loppet artade sig trodde han på chans i det läget. Vi har halvlurigt läge nu men löser det sig bara någorlunda är han säkert med där framme. Skor runt om, säger Sophie Ställberg.

10 Steve Fourthy – Det verkar skitbra med honom och i måndagsjobbet var han ruggigt bra men loppet är tufft. Rycktussar som var positivt senast samt idag blir det något lättare balans. Form kan slå kass och det är platschans, säger Stefan Granlund.

11 Vendome – Känns mycket stark men har varit ifrån. Jag är lite orolig för spåret då det finns galopprisk. Skor runt om, säger Kenneth Haugstad.

12 Offshore Man – han bör ha gått framåt från senast. Vi har kört lugnt med honom efter den starten och allt är bra. Sedan är det ändå svårt att runda fält. Inga ändringar, säger Ulrika Wällstedt.

13 Ottens Fighter – Han känns som han ska göra i träning för dagen och allting är väl med honom, det är som vanligt. Det är alltid tufft att stå med 20 meter tillägg och det kan vara många i vägen, men löser det sig ska han vara med och slåss om det. Inga ändringar, säger Anna-Lena Bernhardsson.

15 Guanabana – Hon är väldigt snabb från start och utgångsläget blev därför iskallt, det känns lite buttert. Hon är i bra slag för dagen och vi får göra det bästa av situationen, men härifrån måste det givetvis lösa sig under vägen. Vi chansar nog invändigt och hoppas på klaff. Med tempo på loppet går hon alltid bra till slut. Inga ändringar, säger Ulf Bertilsson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby ger möjlighet att kvala till Åby Stora Pris
Nästa nyhet
Åby ger möjlighet att kvala till Åby Stora Pris

Åby ger möjlighet att kvala till Åby Stora Pris

I våras kunde man direktkvala till Elitloppet vid seger i två utvalda upplagor av Gulddivisionen. Nu provar även Åby ett snarlik koncept: möjlighet att kvala till Åby Stora Pris ges i sommar.

Två hästar erbjöds chansen att ta plats i årets Elitloppet genom segrar i några av Gulddivisionen i våras.  Något som det rådde delade meningar om i trav-Sverige.

Nu testar Åbytravet att också låta en häst kvala till sitt superlopp Åby Stora Pris som i år avgörs en månad tidigare än vi är vana vid, nämligen den 16 augusti.

Det aktuella ”kvalloppet” är The Red Mile som avgörs på Åby den 31 juli, drygt två veckor före det stora slaget. Loppet har 125 000 kronor i förstapris och körs över den engelska milen. Det skriver Åby i ett pressmeddelande.

En förutsättning finns dock för att vinnaren i loppet ska få en plats i Åby Stora Pris: denne måste vinna på 1.10,8 eller en snabbare tid.

The Red Mile har körts sedan 1982 och blott en gång har en vinnare klockats till en tid bättre än 1.10,8. Det var 2012 då Rutger Raket och Åke Svanstedt grejade segern på 1.10,7.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finska toppstoet avled hastigt
Nästa nyhet
Finska toppstoet avled hastigt

Finska toppstoet avled hastigt

Tioåriga stoet Beatasine har glatt många med flera starka insatser i stoeliten. Nu rapporteras att hästen hastigt lämnat jordelivet.

Det finska stoet Beatasine har varit en ofta sedd häst i de främsta loppen för stona de senaste åren. Det i regi Risto Airaksinen.

Men i måndags avled tragiskt tioåringen efter ett hastigt förlopp.

– Jag körde jobb med henne i måndags och då kändes hon jättefin, men när vi kom till stallet i tisdags låg hon ner i hagen. En veterinär var snabbt på plats och sa direkt att hästen måste till hästkliniken. Vi fick upp Beatasine dit snabbt för operation, men det fanns inget de kunde göra och tre-fyra timmar senare var hästen död. Det är så klart väldigt sorgligt och tråkigt, säger Risto Airaksinen till travronden.se.

Beatasine hann med 43 segrar på sina 93 starter och travade in cirka 3,7 miljoner kronor. En av hennes främsta segrar kom då hon vann Lady Snärts lopp under Elitloppshelgen i fjol. Sin sista start gjorde hon på finska Kouvola den 14 juni.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Classic Grand Cru tvåa i comebacken

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson