Sebastian K. fortsätter att gå på kross i Nordamerika. Under fredagen utklassade han åter den äldre eliten då han segrade på häftiga 1.08,7 på Meadowlands.

Ingen i den äldre eliten over there verkar kunna röra Sebastian K. På fredagen mötte Åke Svanstedts reklamhäst ett starkt startfält på Meadowlands i ett försök till serien TVG Free For All – men det vara bara en häst på banan.

Svanstedt lät Sebastian K. gasa till täten direkt då bilen lämnade fältet. Övriga hästar lade sig på rad bakom med Market Share som fjärde.

Det var också Market Share, körd av Tim Tetrick, som var den som efter drygt halva distansen travad gav sig iväg i andraspår och kom fram utvändigt om svensken.

Men ledarens tempo var mördande genom sista svängen och Market Share förmådde aldrig komma i allvarlig närhet. I stället sprintade ”Sebbe” undan på mycket lätta fötter och vann återigen odriven på mastiga 1.08,7a över 1609 meter. Det efter en avslutande fjärdedel av loppet på nedåt 05,5.

Förstapriset i det här loppet var 25 000 dollar och det var Sebastian K:s tredje seger på lika många starter i USA. Redan nästa helg är tanken att han ska starta i ett lopp på Pocono Downs.

Archangel, som gått med i rygg på vinnaren loppet igenom, grejade andrapriset före Market Share som fick nöja sig med sista pallplatsen. Arch Madness provade i spåren sista biten men kunde inte förbättra sig och slutade femma.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vassa ston gör upp på Åby

Vassa ston gör upp på Åby

När Åbytravet tävlar på torsdag möts en väldigt högkvalitativ stoelit i Henning Krafts Minne som avslutning på V64-spelet.

Åbytravet har hand om rikstravet nästa torsdag och kvällens clou är tveklöst Henning Krafts Minne som körs för stoeliten. Loppet har samlat ett klassigt fält på jakt efter de 100 000 kronor som är förstapriset.

Här möts de bland annat de båda fyraåringarna Backfire och The Divine Miss F. Den förstnämnda kommer som bekant från seger i Drottning Silvias Pokal, medan The Divine Miss F. stod för en högst imponerande seger i Fyraåringseliten för ston då hon vann på 10,4 under Elitloppssöndagen.

På torsdag möter de båda hästar som Sto-SM-vinnaren Dileva Käll, fina Mermaid Ås, italienska toppstoet Rossella Ross och Frode Hamre-tränade Single Sock, som var tvåa bakom The Divine Miss F. på Solvalla.

1640 auto

1 Backfire – Christoffer Eriksson
2 The Divine Miss F. – Johnny Takter
3 Reaction – Peter Ingves
4 Captivating Ås – Björn Goop
5 Single Sock – Jörgen Sjunnesson
6 Mermaid Ås – Peter Untersteiner
7  Rossella Ross – Thomas Uhrberg
8 Circles – Magnus Jakobsson
9 Dileva Käll – Daniel Redén
10 Simb Ruby – Thomas Dalborg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Månprinsen och Nahar - i en klass för sig
Nästa nyhet
Månprinsen och Nahar – i en klass för sig

Månprinsen och Nahar – i en klass för sig

Dannero inledde midsommarhelgens trav med en klassig omgång vid sitt midnattstrav på torsdagskvällen. Såväl hemmaidolen Månprinsen A.M. som Nahar stod för överlägsna segrar.

Sjuårige Månprinsen A.M. etablerar sig allt mer på tronen som kallblodskungen i landet och det bevisades med eftertryck då han för Gunnar Melander segrade i Midnattspokalen för den jublande hemmapubliken.

Till täten tryckte sig Jan-Olov Persson med Faksen J:r efter cirka 400 meter. Direkt agerade Melander i kön bakom Månprinsen A.M. och avancerade fram till dödens.

Så fort fältet nådde sisa bortre långsidan tryckte Månprinsen A.M. till och Faksen J:r var oförmögen att svara. Hemmahjälten övertog täten och försvann undan med flera längder.

Genom sista sväng kom Hallsta Lotus fort fram via spåren för Ulf Ohlsson i ett försök att ta upp jakten på favoriten, men även om avslutningen var god gjorde han sig föga besvär: Månprinsen A.M. gick ifrån i mycket säkert stil och vann, återigen, på imponerande vis.

1.23,0a över 2140 meter blev vinnartiden. Hallsta Lotus slutade tvåa, stallkamraten Faksen J:r höll till tredjepriset. En start på Hagmyren om två veckor väntar närmast för vinnaren.

Något senare var det dags för Nahar att ha en snarlik uppvisning då han tog hem Midnattspokalen för varmbloden. Robert Bergh placerade sin stjärna, som så sent som i lördags tog en storseger i Norrbottens Stora Pris, som trea i andraspår medan Clear Sign anförde fältet.

Men snart fick det räcka för dunderfavoriten. Nahar avancerades fram i dödens med varvet kvar och direkt när man travade in över sista bortre lade fjolårets Elitloppsvinnare elak press utvändigt och med drygt 500 meter kvar satta han i täten.

Därefter försvann Nahar bara undan. Segern togs i splendid isolation och vinnartiden klockades till 1.14,2a över 2140 meter. En halv sekund före tvåan Herr Ratzeputz och trea slutade ledande Clear Sign.

Robert Bergh förresten; han hade en stor dag på Dannero. När tävlingarna var avslutade hade han vunnit sex av de tolv loppen. Fyra av segrarna kom inom V64-ramen.

Förstaprisen i båda loppen var 50 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Hagmyren
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Hagmyren

Fredag: V64-tips till Hagmyren

Omgången:
Hagmyren arrangerar V64-omgång under midsommar, och Jackpott kryddar omgången. Två kallblodslopp och ett montélopp på schemat och det rycker väl inte i speltarmen direkt, men Jackpott är alltid Jackpott och jag tycker mig hittat en stark och en rolig spik. Värt att ta med sig från Hagmyren är det korta upploppet, och det är en fördel att vara med i den främre träffen när upplopp väntas.

Midsommarvädret i Hudiksvall är drygt tio grader och sol, vi kan därför vänta oss lätt och fin bana.

Bästa spiken:
3 Zo Zo Hoss (V64-1)

Kompletterande spiken:
13 Lina Liv (V64-4)

Dubbelspiken:
15 Vic du Noyer (V64-6)

V64-förslag:
V64-1: 3 Zo Zo Hoss (7-5)
V64-2: 1,11,14 (3-13)
V64-3: 3,6,9,15 (2-5)
V64-4: 13 Lina Liv (12-7)
V64-5: 1,9,10,11,12 (6-3)
V64-6: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 (15-12)
1 x 3 x 4 x 1 x 5 x 15 = 900 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 1,9,10,12
DD-2: 15 Vic du Noyer
4 rader x 250 kronor.

Analys Hagmyren V64-1:

Ranking: A: 3. B: 7-5-2-1-9. C: 10-11-6-8-12-4.

Spetsanalysen:
3 Zo Zo Hoss kan öppna raskt och är min givna spetsfavorit i loppet. 5 Melker och 7 Kennie kan flytta på sig den första biten även dom, men Zo Zo Hoss är kvick och blir inte lätt att ta en längd på.

Loppanalysen:
Jag väljer att inleda omgången med spik på favoriten 3 Zo Zo Hoss, det här handlar nämligen om en väldigt kapabel travare som fått lopp i kroppen efter långt uppehåll och med den genomköraren ska det vara dags för seger. Tränare Timo Nurmos håller honom högt och siktar på det finska Derbyt senare i år, och från ledningen blir han inte lätt att plocka ned. Hängde med positivt som tvåa i comebacken senast.

7 Kennie och 5 Melker är värst emot för de som letar gardering. Kennie har gjort tre starter för Reijo Liljendahl och gjort det bra, i debuten för Reijo var han lite seg och hängde mest med efter galopp, två gånger om efter det har han dock vunnit lätt och vi har inte riktigt sätt botten i honom ännu. Melker ser inte så mycket ut för världen, men har en fantastisk inställning.

Analys Hagmyren V64-2:

Ranking: A: 14-1-11. B: 3-13-8-10-12-15. C: 9-6-7-5-2-4.

Spetsanalysen:
1 Eli Express är snabb nog för att försvara sitt innerspår.

Loppanalysen:
Ett montélopp väntar och jag tycker loppet är ganska ojämnt, jag låser på en trio och jag tycker det känns starkt. Favoriten 14 Nova Race är bra, riktigt bra, och vid minsta klaff under vägen blir hon inte lätt att stå emot här. Hon vann säkert i bra stil senast och trivs under sadel och hon gör alltid sitt i loppen. Given tipsetta.

1 Eli Express tror jag håller upp sitt innerspår och väl i ledningen kan han vinna loppet, han gick riktigt bra senast som tvåa bakom Delux Håleryd och jag tycker han gjort det bra en längre tid.

Streck också för 11 Just Indeed som är den bättre av de två från Linda S Hedström, han visade väl inget extra senast som tvåa men gick bra vid seger gången innan det och med ett par lopp i kroppen efter uppehåll räknar jag med att formen pekar uppåt.

Analys Hagmyren V64-3:

Ranking: A: 15. B: 9-3-6. C: 2-5-12-14-13-11-10-1-4-8-7.

Spetsanalysen:
3 Barrgnista är snabb från start och spetsfavorit i loppet.

Loppanalysen:
Jan-Olov Perssons 15 Kvickers Kaxe har gjort allting rätt på slutet och står med sju raka segrar, och då han går från klarhet till klarhet ska det givetvis vara vettig segerchans igen. Jag väljer dock att gardera honom, bakspår på tillägg och många hästar att runda är knappast optimalt – framför allt inte på Hagmyren där upploppet är kort. Det behövs inte mycket strul för att det ska bli för långt fram och det rensar dessutom friskt bakom honom.

9 Höstbo Krabat gick bra senast som tvåa bakom Kvickers Kaxe, även om han aldrig var nära att kunna utmana om segern. Den här gången står han betydligt bättre till kontra favoriten, och för mig är han tidig.

3 Barrgnista gick bra senast som tvåa för Ulf Ohlsson och Ohlsson upp igen, hon kan öppna snabbt från start och är min spetsfavorit i loppet och får ekipaget bestämma någorlunda mitt i loppet kan dom rinna undan.

Streck också för 6 Faks Nils, normalt får han tufft att stå emot stallkompisen Kvickers Kaxe men jag tyckte han var positiv vid lätt seger senast och precis som Höstbo Krabat har han betydligt bättre förutsättningar än Kvickers Kaxe i dag. Kan gå igen.

Analys Hagmyren V64-4:

Ranking: A: 13. B: 12-7-6-4-15-8-11-10. C: 9-1-3-5-14-2.

Spetsanalysen:
Tuff inledning på loppet att vänta, då flera ekipage kan öppna kvickt. 4 Playoff, 6 Quick Change och framför allt 7 Miss Elaza lär vara ute efter ledningen. Trots spår långt ut håller jag Miss Elaza som spetsfavorit, hon är väldigt kvick och jag tror ingen kan stå emot henne i spetsstriden.

Loppanalysen:
Kort upplopp på Hagmyren och bakspår med många hästar att runda, det är givetvis inte optimalt. Jag tror dock på tuff inledning på loppet och väljer att ta ställning för 13 Lina Liv, då jag tycker att spelvärdet i henne är högt i dag. Det här är en häst som jag alltid haft ett gott öga till, och jag tycker hon kliver ned i klass till den här starten. Hon har gjort det bra i tuffare sammanhang en längre tid och står på tur för seger, och får hon det minsta draghjälp under slutrundan bör det vara dags i dag. Jag tycker hon är bäst i det här gänget och för att få lite kraft i systemet, i en annars favoritbetonad omgång, känns det rätt att lämna henne ensam. Hitta rätt väg nu, Oscar!

12 Qvintette är även hon van tufft motstånd och hon körs av en duktig kusk, hon höll mycket bra som trea senast och är tuff och rejäl när hon löper på topp. Kan vara lite ojämn från dag till dag, men duger normalt gott här.

7 Miss Elaza håller jag som spetsfavorit i loppet och kostar inte inledningen allt för mycket leder hon länge.

Analys Hagmyren V64-5:

Ranking: A: 11. B: 10-12-9-1. C: 6-3-4-7-5-8-2.

Spetsanalysen:
3 Spang Celin är väldigt kvick från start och tar normalt hand om ledningen här.

Loppanalysen:
11 Hellin Faxen svarade för ett väldigt bra lopp senast som sexa i Elitkampen på Solvalla, visserligen blev han stum till slut men det var stentufft emot den gången och jag tyckte han var positiv. Gången innan det vann han lekande lätt via 24,5 sista rundan och den här är bra. I dag ställs han återigen mot sin klass och han blir tuff att stå emot.

Hellin Faxen blir dock väldigt stor favorit i loppet och det lockar till gardering, jag tycker många av konkurrenterna är på väg uppåt för dagen och då det rensar friskt bakom honom är garderingen på sin plats. Oddset med honom på Dubbeltipset är dessutom lågt, och jag chansar bort honom där och spelar för skräll.

10 B.W.Modde kunde inte utmana Hellin Faxen för tre starter sedan, men jag tycker att han visat förbättrade takter efter det och senast var han väldigt fin vid seger. Han är bra den här och hålls högt av stallet, och han kan få sin revansch på favoriten i dag.

9 Myr Faksen och 12 Hulte Nova tycker jag är på tok för bortglömda på förhand och det gör de givna på min lapp. Myr Faksen söker väl lite efter formen, men har mött eliten vid flertal tillfällen och det finns mycket i honom. Intressant med Jan Ove Olsen. Hulte Nova galopperade 50 meter från mål senast och hade varit tvåa bakom B.W.Modde utan den galoppen och även här finns det fart.

Streck också för 1 Bonna Viking, han ska med dessa förutsättningar få fint smyglopp och löser det sig någorlunda för honom under vägen är han inte sämre än att det kan bli problem att plocka trippla tillägg på honom. Går bra varje gång.

Analys Hagmyren V64-6:

Ranking: A: 15. B: 12-4-5-7-13-14-1-3-8-9-2-6-10-11. C: -.

Spetsanalysen:
1 Harry the Rat Zenz står ensam på start.

Loppanalysen:
Ett väldigt öppet lopp avslutar V64-omgången och jag väljer att strecka samtliga 15 ekipage, jag tycker ingen känns chanslös på förhand.

På Dubbeltipset väljer jag att ta ställning för 15 Vic du Noyer, han är inte alls att lita på men sköter han sig blir han inte lätt att stå emot över den dryga distansen. Robert Bergh har knallform på stallet för dagen, och Vic du Noyer är stark och rejäl.

Bakom Vic du Noyer är dock loppet vidöppet, och favoriten är inte alls att lita på. 12 Alva Garbo återkommer efter uppehåll och är inte på topp, men hon är bra den här och ska inte nonchaleras ändå. Jag gillar henne och Kristian Lindberg låter nöjd. 4 Kicki the Dancer är väldigt osäker och måste i första hand sköta sig, gör hon det blir hon inte lätt här då hon är både stark och snabb. Jättefin vid seger senast. 5 Bocelli Web tycker jag går starkt varje gång och kul att se honom med Ulf Ohlsson upp. 7 Garnet Tooma går även han bra varje gång, och i dag får han Jorma Kontio upp i vagnen.

13 M.T.He’s Mine och 14 Royal Summer har väl inte varit som bäst i de senaste starterna, men de har samtidigt varit ute i tuffare sällskap än detta och går ned i klass till i dag.

1 Harry the Rar Zenz lär offensiva Rikard N Skoglund köra i tät så länge lampan lyser, och även om han inte är någon hjälte i loppen så är han bra nog för att leda länge.

Spelredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska stjärnor möts i Prix René Ballière
Nästa nyhet
Franska stjärnor möts i Prix René Ballière

Franska stjärnor möts i Prix René Ballière

Några av Frankrikes vassaste travare finns med bakom bilen då storloppet Prix René Ballière avgörs på Vincennes denna söndag.

En riktigt fin tävlingsdag väntar på Vincennes vackra kolstybb på söndag. Flera prestigefyllda lopp ska avgöras och däribland Grupp 1-löpningen Prix René Ballière som ingår i Trotting Masters-serien och bjuder 90 000 euro till vinnaren.

I fjol vann Texas Charm loppet på 1.09,9 före Timoko men ingen av dessa finns med i år. Det gör dock Oslo Grand Prix-deltagaren Un Mec de Héripré, vasse Uhlan du Val, topptravaren Tiégo d’Etang och stålstoet Roxane Griff. För att nämna några.

Under tävlingsdagen avgörs även Prix du Président de la République (108 000 euro) för de fyraåriga montéhästarna samt treåringsloppen Prix Albert Viel för trav och Prix d’Essai för monté (båda 90 000 euro).

Här är startlistan till Prix René Ballière:

2100 auto

1 Quela Rive – Francois Couralt
2 Tiégo d’Etang – Christian Bigeon
3 Quinoa du Gers – Jean-Michel Bazire
4 Roxana de Barbray – Pierre Vercruysse
5 Rêve de Beylev – Matthieu Abrivard
6 Un Mec de Héripré – Franck Nivard
7  Sévérino – Damien Bonne
8 Roxane Griff – Eric Raffin
9 Uhlan du Val –  Cédric Mégissier
10 Valse Darling –  Julien Dubois
11 Volcan d’Urzy –  Jean Philippe Duobis
12 Villeroi –  Jean-Etienne Dubois
13 Moses Bob –  Roberto Andreghetti
14 Ororpuro Bar – Marco Smorgon

Senaste vinnarna:

2013: Texas Charm – Julien Duobis 1.09,9
2012: Main Wise As – Sébastien Ernault 1.10,5
2011: Quaker Jet – Jean-Etienne Dubois 1.10,6
2010: Qwerty – Pierre Levesque 1.10,6
2009: Premiere Steed – Jean-Michel Bazire 1.10,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Planen för Panne de Moteur: Elitloppsrevansch

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson