Traditionsenligt styrkeprov avslutar Elitloppslördagens V75-omgång. Givetvis är det Harper Hanovers lopp som utgör dagens clou.

Sedan 1968 har Harper Hanovers lopp varit en av Solvallas främsta kraftmätningar och loppet avgörs sedan länge enligt traditionen dagen före Elitloppet.

En halv miljon kronor belönas i år den häst som bäst klarar av de dryga tre varven över Solvalla med.

Inte oväntat är det ett digert startfält som lockats och bland kombattanterna kan nämnas Time Machine på start, segermaskinen Alfas da Vinci och härlige Mellby Viking som kommer från viktoria i Orebro Intn’l, på 20 meters tillägg.

På dubbla tillägg finner vi franske gästen Swedishman i kamp med forne Derbyvinnaren Beau Mec och New Line. Så här ser startlistan ut:

I V75-ramen ryms även högklassiga Lady Snärts lopp för stoeliten och Bronsfinalen där fenomenet B.B.S. Sugarlight är på jakt efter en ny seger i raden.

Harper Hanovers lopp, 3140 volt

1 Gary Hoist – Ville Nisonen
2 Bar Plombier – Torbjörn Jansson
3 Jupiter Rodney – Palle Günther
4 Frozen – Johnny Takter
5 Time Machine – Jörgen Westholm
6 Rocky P.H. – Knud Mönster
3160 meter
7 Alfas da Vinci – Joakim Lövgren
8 Mellby Viking – Jorma Kontio
9 Narold Vox – Ulf Ohlsson
10 Rebus – Flemming Jensen
11 By Air – Örjan Kihlström
12 Le Cupole – Hannu Toivunen
3180 meter
13 Swedishman – Thierry Duvaldestin
14 Beau Mec – Torbjörn Jansson
15 New Line – Erik Adielsson

Senaste vinnarna av Harper Hanovers lopp:

2013: Nougat Ås – Johnny Takter 1.14,2
2012: Winning Love – Åke Lindblom 1.13,8
2011: Yellow Eden – Örjan Kihlström 1.15,1
2010: Yarrah Boko – Torbjörn Jansson 1,14,3
2009: Scargel – Björn Goop 1.14,8

 Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Romme

Måndag: V64-tips till Romme

Omgången:
Det är varmt i luften i Romme med nästan 15 grader plus, men det har regnat en del under dagen och ska även göra hela kvällen enligt SMHI. Förhoppningsvis ställer inte banan till med några problem, men ändå värt att kolla upp närmare start. Spelmässigt en helt ok omgång, en stark spik och några roliga lågprocentare finns.

Bästa spiken:
4 Spiegelei (V64-6)

Bästa låset:
3 Explosive Dust (V64-5) & 9 Island Life (V64-5)

V64-förslag:
V64-1: 4,5,6,7,8 (3-1)
V64-2: 4,6,8,9,11 (7-3)
V64-3: 1,2,5,8,9,10,11,12 (6-3)
V64-4: 2,10,12,13 (6-14)
V64-5: 3,9 (5-12)
V64-6: 4 Spiegelei (6-10)
5 x 5 x 8 x 4 x 2 x 1 = 1600 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset:

Spelförslag:
DD-1: 3,9
DD-2: 4 Spiegelei
2 rader x 500 kronor.

Analys V64-1:

Ranking: A: 8-6. B: 4-7-5. C: 3-1-2.

Spetsanalysen:
6 McClain har visat att han kan öppna snabbt och jag håller honom som klar spetsfavorit i loppet. 5 Delux Håleryd kan även han öppna bra den första biten, men över aktuell distans tror jag Emma Wahlberg nöjer sig med rygg på McClain och inte ger sig in i någon uddragen spetskörning.

Loppanalysen:
Ett montélopp inleder kvällens V64-omgång från Romme, och om det kan man tycka vad man vill. Det är bara att gilla läget. Favorit i loppet blir 8 Starbec’s Mr Tee tillsammans med tränare Linda S Hedström och det är väl inte så mycket att orda om, ekipaget står sig väl i klassen och sjuåringen har dessutom fått lopp i kroppen efter kortare paus. Gynnas av aktuell distans då han är stark, och måste räknas tidigt. Linda S Hedström tillhör en av de bästa i sadeln.

6 McClain tycker jag dock är lika given som favoriten, och jag håller därför upp honom i A-gruppen. Han är min spetsfavorit i loppet och från den positionen säljer han sig dyrt. Han trivs under sadel och gör alltid sitt.

Normalt räcker det långt med den här duon och det känns som spelen i V64-inledningen sitter ganska rätt, men den dryga distansen kan vara utslagsgivande och jag streckar därför ytterligare en trio. McClain har gått bra på distansen tidigare, jag tycker ändå han är bättre på sprinterdistans, och även om jag håller Linda S Hedström högt så tycker jag hon den senaste tiden har en förmåga att köra lite väl sent.

4 Nobile di Poggio ska bli kul att se under sadel här i Sverige, han har gjort något lopp i monté i Frankrike tidigare. Han visade väldigt fin form senast framför sulky och vi vet väl egentligen inte hur bra han är under sadel? Ska inte alls nonchaleras.

7 Quicksilver var klart positiv senast som trea och gynnas av aktuell distans då han är stark, och 5 Delux Håleryd är kvick från start och ska kunna få fint lopp vid sargen här och även om han är upp och ned i sina prestationer så har både han och Emma visat att dom duger gott i dessa sammanhang.

Analys V64-2:

Ranking: A: 11. B: 8-6-4-9. C: 7-3-5-12-13-2-1-10.

Spetsanalysen:
2 Poppins och 3 Telson Le Fol inledningsvis, men det troliga är att Björn Goop ställt in siktet på tidig ledning med 6 Ukino du Vivier och får han iväg honom någorlunda vettigt från ensamt springspår ska den chansen vara god.

Loppanalysen:
11 Kazire de Bob gör sällan eller aldrig en dålig insats och då han ställs mot väldigt lämpligt motstånd den här gången ska det vara vettig segerchans, förutsättningarna passar honom bra och normalt blir han tuff att stå emot till slut. Han avslutade återigen bra senast som tvåa, och visade att den långa toppform han haft är bibehållen. Jag väljer dock trots det att gardera honom, varför? Jo, min uppfattning/tes om honom är att han är som bäst då han får slå lite ur underläge, smyga med och spurta till slut. Nu är han bästa hästen i sällskapet och blir favorit, det lär därför krävas lite mer av honom och då är jag inte säker på att han bara vinner. Bra segerchans oavsett, men då han blir så klar favorit i loppet vill jag gardera.

8 Kickstart My Heart är lite speciell, men han är bra och trivs dessutom utmärkt över aktuell distans. Han stod lite på tur för seger senast och var betydligt bättre än vad resultatraden gav sken av då, och han vann också lätt via en stark slutrunda där jag hade 1.15 på honom. Får han någorlunda vettiga ryggar att springa i går han alltid starkt till slut. Tidig.

6 Ukino du Vivier är väldigt speciell och galopperar väldigt ofta, och han är också upp och ned i sina prestationer och helt klart är han svårbedömd. Idag har han dock sådana förutsättningar att han ändå känns intressant, och för mig är han tidig. Björn Goop upp gör alltid sitt, framför allt på Westholms hästar, och skulle Björn dessutom tidigt kunna få honom till ledningen här vilket jag tror så biter han säkert ifrån sig länge. Givet streck.

Streckar också två skrällar i form av 4 Chief Delorme och 9 Main Danger. Chief Delorme är alltid underskattad men inte alls så tokig, och Main Danger kan en hel del i grunden och börjar så sakta hitta formen efter att Erik Svensson haft sjukdomar och annan skit i stallet hela vintern.

Analys V64-3:

Ranking: A: 8-1-11-5. B: 10-2-9-12. C: 6-3-7-4.

Spetsanalysen:
3 Go On Kemp och 5 Azumi om ledningen, där jag håller den sistnämnde som spetsfavorit en bit in i loppet.

Loppanalysen:
1 Gliding Light tilltalade mig tidigt och från ett annat utgångsläge hade jag spikat henne, jag är nämligen övertygad om att hon är bästa hästen i det här sällskapet. Innerspår är dock allt annat än optimalt för henne, hon kan knappast försvara innerspåret från start och det finns dessutom galopprisk härifrån då hon är lite speciell. Som favorit ska hon med tanke på dessa faktorer garderas, men löser det sig under vägen vinner hon för hon är bra. Avslutningen senast var vass via 1.11 sista 700.

Bakom Gliding Light är loppet öppet och jag streckar brett, tipset i loppet väljer jag att ge till 8 A Perfect Trip. Utgångsläget blev iskallt, men hon var mycket positiv vid seger senast då hon flög fram upploppet ned via 1.12 sista 600 och kommer hon någorlunda vettigt på det duger hon långt igen.

Jag håller även upp två skrällar i A-gruppen, som jag tycker är lite väl tappade här. 5 Azumi är min spetsfavorit i loppet och är inte sämre än att hon leder länge, och 11 La Petite Esse är löjligt underskattad här och given på systemet.

10 Apalachicola gör årsdebut och har därför svårbedömd form, men man låter nöjda med henne i stallet och Goop är alltid Goop – även om jag inte har så mycket över till hästen. 2 Oh Pamela tycker jag är bra för klassen och hon gör här intressant debut för Peter G Norman. Norman ligger lågt och ska köra henne med skor och öppet huvudlag, men utgångsläget blev ändå tilltalande och hon måste räknas.

Streck också för 9 Twist’n Shout som inte är så tokig och som kan få fint lopp härifrån, samt för 12 Alvena Snau Di som har oerhört svårt att få till det men som har kunnandet i sig och som är van att möta tuffare konkurrenter än detta.

Analys V64-4:

Ranking: A: 2-10-13-12. B: 6-14-3-7-1-9. C: 5-8-4-11-15.

Spetsanalysen:
2 Amiral du Pommeau hittar tidigt ledningen, om han sköter sig.

Loppanalysen:
2 Amiral du Pommeau har gjort allting rätt vid segrarna på slutet och vunnit väldigt enkelt med till synes gott om krafter kvar, och sköter han sig blir han svårslagen på nytt. Han ska felfri tidigt hitta ledningen, och är han lika bra som i de senaste starterna blir han inte lätt att rubba. Som favorit vill jag dock gardera honom, av två enkla anledningar. Han har tidigare visat att han inte är helt stabil, spår två i volt och ny kusk anser jag därför som minusfaktorer.

10 Most Wanted As galopperade i slutsvängen i sin Sverigedebut och debut för Björn Goop senast och den insatsen sa egentligen inte så mycket. Jag tyckte dock att han värmde klart bra inför den starten, och jag tyckte han såg fin ut. Är säkerligen bättre ikväll och ska inte nonchaleras.

13 Fanfar Sund har bra statistik just på Romme och är snabb i benen om han får rätt lopp, kul också med Johan Untersteiner upp och han är tidig. Tidig tycker jag också 12 Silvia Logoj är med Jansson upp, hon är inte alls så tokig den här och kan tända till med ny kusk och gör hon det så duger hon långt i ett lopp som detta.

Analys V64-5:

Ranking: A: 3-9. B: 5-12-6-2-1-7. C: 8-11-10-4.

Spetsanalysen:
3 Explosive Dust har visat sig snabb i benen och jag håller honom som klar spetsfavorit i loppet från tilltalande utgångsläge.

Loppanalysen:
Ett ganska fint treåringslopp som väntar, jag väljer dock den fräcka varianten och låser avdelningen på två streck. Själva låset är kanske inte så fräckt då det handlar om de två mest spelade hästarna, men det känns lite som dom eller alla och jag väljer därför det första alternativet.

Tipset väljer jag att ge till favoriten 3 Explosive Dust, jag tycker nämligen att han inlett karriären lovande och då han dessutom visat sig snabb i benen håller jag honom som spetsfavorit i loppet från bra utgångsläge och därifrån tror jag han blir svårslagen. I debuten höll han bra som tvåa från ledningen, gången efter det vann han lätt från spets, och senast avslutade han bra i skymundan utan att pressas. Han blir allt bättre, och jag tycker det ser bra ut.

Dubblar lappen gör jag med Peter G Normans 9 Island Life och jag gör det av den anledningen att jag gillade intrycket på honom vid seger i debuten senast, och han lär knappast vara sämre med det loppet i kroppen. Debut bakom bilen här och utgångsläget behöver därför inte vara helt fel, och precisa som senast sitter Björn Goop i jollen. Han ser ut att kunna en hel del den här.

Analys V64-6:

Ranking: A: 4. B: 6-10-11-3-7-1-5. C: 2-8-12-9.

Spetsanalysen:
3 Next to None Sib kan öppna bra, men efter nästan tre års uppehåll lär han väl knappast köras i front? Jag hoppas och tror att 4 Spigelei är den som är först fram för att överta, 6 Photoshop är kvick vid laddning men inte helt enkel och jag hoppas Oskar J Andersson är med på noterna.

Loppanalysen:
Jag väljer att avsluta omgången med spik på 4 Spigelei, känslan säger nämligen att det bör vara dags för honom ikväll. Han har gjort fem starter i regi Fredrik Pedersen och gjort det bra varje gång utan att få vinna, nu är dock förutsättningarna de rätta för honom. Pedersen körde medvetet snällt med honom i de inledande starterna hos honom, för att bygga upp Spiegelei. Senast kördes han mer offensivt och tog tidigt hand om ledningen, jag tyckte sedan att han stretade emot bra för att han inte kunde stå emot Daniel Redéns kanon Call Me Keeper är inte mycket att orda om.

Normalt ska Spiegelei gå framåt ännu mer med senaste loppet i kroppen, ikväll blir det dessutom första jänkarvagn och då jag har goda förhoppningar om att han tidigt får överta ledningen även den här gången ska det också vara toppchans att den efterlängtade segern kommer. Bra känsla!

För dom som letar motbud är det främst 6 Photoshop och 10 O.F.V.Continue som gäller, Photoshop säljer sig alltid dyrt i tät om han skulle nå dit, och O.F.V.Continue flög fram till slut senast.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Commander mot Mosaique Face i Sweden Cup
Nästa nyhet
Commander mot Mosaique Face i Sweden Cup

Commander mot Mosaique Face i Sweden Cup

Vilken härlig Elitloppshelg som stundar! Som vanligt bjuds det världsklass på sporten redan under lördagen med Sweden Cup som en av höjdpunkterna.

Det är riktigt fin klass på ”lilla Elitloppet”, Sweden Cup i år. Två namnstarka försök ska utse en final till vilka de fyra från varje försöksheat platsar i.

I det första heatet får Solvallapubliken bevittna bland andra Derby- och Europaderbyvinnaren Mosaique Face som galopperade snöpligt i Copenhagen Cup senast.

Han möter bland andra danske stjärnan O’Grady, Europaderbytvåan Thai Broadway, Francais du Gull från innerspår och snabbe Lindys Jersey Boy. Det bara för att nämna några.

I det andra försöket dyker alltså Commander Crowe upp. Den nu elvaåriga legendaren som vann självaste Elitloppet för två år sedan, var strålande fin i sin comeback och kommer köras av Örjan Kihlström.

Mot sig får fuxen hästar som Lotteria-finalisten Monster Drive, vasse Beer Summit, fjolårets Sweden Cup-finalist Traveling Man och italienske No Man’s Land som senast var trea i Lotterian. Pietro Gubellini kör, som vunnit Sweden Cup två av de fem senaste åren.

Finalen avgörs som lopp 9 under lördagen och har en halv miljon kronor till vinnaren. Startlistorna som följer:

Försök 1, 1609 auto

1 Francais du Gull – Erik Adielsson
2 Ed You – Robert Bergh
3 Opitergium – Johan Untersteiner
4 Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
5 David Sisu – Johnny Takter
6 Lindys Jersey Boy – Ulf Ohlsson
7 O’Grady – Flemming Jensen
8 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
9 Quite an Avenger – Markku Nieminen
10 Saphir de Fille – Björn Goop

Försök 2, 1609 auto

1 Monster Drive – Björn Goop
2 Paladin Bleu – Yannick Gingras
3 Kaka A.T. – Erik Adielsson
4 Traveling Man – Johan Untersteiner
5 No Man’s Land – Pietro Gubellini
6 Democrat – Per Lennartsson
7 Macho Gossip – Åke Lindblom
8 Commander Crowe – Örjan Kihlström
9 Beer Summit – Ulf Ohlsson
10 Aaron de Weluve – Tuomas Korvenoja

Senaste vinnarna:

2013: Owen’s Club – Pietro Gubellini 1,09,7
2012: Neo Holmsminde – Thomas Uhrberg 1.11,3
2011: Local Conch – Flemming Jensen 1.10,0
2010: Irving Rivarco –Pietro Gubellini 1.11,3
2009: Express Merett – Pekka Korpi 1.10,7

 Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V4-tips till Färjestad

Måndag: V4-tips till Färjestad

Omgången: Färjestad drar igång ruljangsen denna vecka som avslutas med en rungande helg på Solvalla. Alltså hög tid att fylla på spelkassan och jag hoppas mitt penningbringande bidrag blir 3 Prince De Mai (V4-2). Spets och slut till ett glatt odds och jag spikar på samtliga spelformer.

Spiken: 3 Prince De Mai (V4-2)

Skrällen: 6 Old Faithful (V4-3)

V4-förslaget (x2)
V4-1: 2,5,6,7,9,10,11 (res 12-1)
V4-2: 3 Prince De Mai (res 5-10)
V4-3: 1,2,3,5,6,10 (res 7-9)
V4-4: 1,5,7,14 (res 11-10)

7x1x6x4 = 168 rader

672 kronor

Dubbelförslaget
3 – 2,5 x 300
3 – 1,3,6,10 x 100

1000 kronor

V4-1

RANKING A: 6-5-11 B: 10-7-9-12-1-4-2 C: 3-8

Spetsanalys:
4 Chipen Boy har haft bakspår tre gånger på raken men kan öppna och lär laddas. Kommer nog inte köras där över den långa distansen och både 5 Kernneth Sisu och 6 Seek And Destroy lär ställa frågan.

Loppanalys:
2640 meter inleder V4:an och ett ytterst svårlöst lopp. Här blir det många streck och tipsnicken till 6 Seek And Destroy som var duktig tvåa bakom Perfect Kronos senast. Han öppnade dessutom bättre än på länge då och borde kunna hamna vettigt på det direkt.

5 Kenneth Sisu ledde länge senast men fick ge sig mot Rigatoni sista biten. Det var hästens andra start efter tävlingsuppehåll och kanske är detta loppets ledare. Oavsett löpning känns Wallinarnas adept som ett tidigt bud.

11 Digital Display har inte alls fått till det på sistone och känns som en favorit i fara. I senaste starten kom han förvisso helt snett på det från början och tävlade dessutom med skor men jag tycker hans favoritskap känns svårmotiverat sett till förutsättningarna.

10 Carelia Boko var fullt godkänd som tvåa i debuten för Jörgen S Eriksson och borde vara ännu bättre nu. Gynnad av distansen och ska inte nonchaleras.

7 Turn Out Well och 9 Big River Hanover är både tidiga garderingsstreck sett till respektive hästs formkurva.

Lägesgynnade och kuskförstärkte 2 Rogestadkungen vågar jag inte lämna utanför systemet.

1 Opus Mind gjorde en stark upphämtning efter galopp senast men har hermetiskt svårt att hålla sig till rätt gångart hela vägen.

V4-2

RANKING A: 3 B: 5-10-7-11-6-12-4-1 C: 2-9-8

Spetsanalys:
3 Prince De Mai tror jag tar kommandot direkt och svarar ut bl.a. 7 King Highlight. Sen kör Tony Wallin så länge lampan lyser.

Loppanalys:
Sprinterlopp där 5 On Track Piraya kommer med spelarnas förtroende och visst kan Björn Goops travare vinna det. Stallet har siktat mot V75 med femåringen men inte kommit med och ska nu städa av ett enklare gäng på hemmabanan. Jag är inte säker på att detta blir så lätt för Kool Du Caux-sonen och dessutom tycker jag inte att han alltid visar sig från sin bästa sida. Spelvärdet ligger någon helt annanstans och jag väljer en annan lösning.

Jag spikar istället 3 Prince De Mai som kommer med gryende form och mersmakande insatser i bagaget. Senast kom han bort en aning i trötta ryggar men i starten innan det var segern nära då han blev upphunnen kort före mål. Nu är ledning inom räckhåll igen och jag tror att Tony Wallin leder detta runt om.

10 Kosmonaut Broline stod för en par kvalitativa insatser i mars-april men har åtgärdats efter det och därmed inte tävlat på drygt en och en halv månad.

7 King Highlight är en frontrunner med bra form men jag tror det är upptaget i ledningen vilket drar ner chanserna.

V4-3

RANKING A: 5-2 B: 3-6-10-1-12-7-9 C: 8-4-11

Spetsanalys:
1 Quantum Firefox kan säkerligen hålla ut samtliga om Thomas Dalborg vill och jag tror 4 Gateruds Polyezter får svårt att ta en längd i sådant fall.

Loppanalys:
Ett småtrevligt och jämnt lopp över 2140 meter med flera intressant namn i startlistan. 5 Cutting Edge gör debut i ny regi men visade stort kunnande hos Stefan Melander. I senaste starten fick han ett helt omöjligt lopp på V75 och sett till förutsättningarna känns det tufft att sätta tipsettan på någon annan. Får tipset men garderas i min bok.

2 Dansman Charlie är en rejäl typ som spårade runt om senast och verkar trivas bra ihop med Mikael J Andersson. Nioåringen har bra form, perfekt utgångsläge och går från alla positioner. Förste utmanare.

3 Jan Cahoot var inte helt tom i mål senast och kommer närmare och närmare en fullträff för varje start. Bra läge nu och med det optimala lopp kan han överraska.

6 Old Faithful har stått för stabila insatser en längre tid och behöver inte vara helt borta om det skulle stämma med positionerna på vägen. Pass upp!

10 Mon Petit Chevals fem senaste segrar har alla tagits från ledningen och sjuåringen behöver maxklaff från detta läge. Inte omöjlig såklart och får ett streck på kupongen.

1 Quantum Firefox öppnar bra och lär få ett vettigt lopp där framme. Inte helt golvad.

V4-4

RANKING A: 14-1 B: 7-5-11-10-4-9-12-13 C: 2-3-6-8-15

Spetsanalys:
1 Årta Hornline är gynnad av läget och kan öppna bra. Känns som en bra spetskandidat men, beroende på hur 5 Effie Marconi hanterar femtespåret, kan han bli rejält utmanad. Står mellan dessa.

Loppanalys:
Bara ston i epilogen och det kan mycket väl vara dags för 14 Xena Tims fjärde seger för året. Femåringen har radat upp plusbetonade insatser på slutet men brottas med bakspår på tillägg. Lotsar Thomas Dalborg bara fram ekipage i vettigt slagläge tror jag ändå att man är ett allvarligt hot om segern. Tippas!

1 Årta Hornline var bra som tvåa senast utan att aktionen flöt helt perfekt enligt tränare Jörgen S Eriksson. Hästen har nu spetsläge och kommer man till täten leder man säkerligen länge.

7 Caddie Ivory är inte alls så tokig och ska inte glömmas bort helt och hållet. Hon har varit borta ett tag med en förkylning men med någorlunda form är hon inte sämre än någon annan.

5 Effie Marconi övertygade vid segern och ska också streckas. Rask iväg och utmanar om frontpositionen.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Färjestad: "Väldigt nöjd med hur hästen känns"
Nästa nyhet
V4 Färjestad: ”Väldigt nöjd med hur hästen känns”

V4 Färjestad: ”Väldigt nöjd med hur hästen känns”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Jag hämtade hästen samma dag den startade senast. Jag är väldigt nöjd med hur hästen känns och duger han på Valla borde han väl duga en lunch på Färjestad. Känner dock inte de övriga. Barfota fram och öppet huvudlag fortsatt och resan tar tre timmar. Hästen vill verkligen springa och vi har en toppkusk, säger Sigbjörn Kolnes om Cutting Edge (V4-3).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Färjestad. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Opus Mind – Han gick 1.15 efter galopp senast och det är ingen dålig häst, det finns fart i honom och han tränar bra. Däremot är det galopprisk från innerspåret, han är lite rädd för vingen och i första hand ska han sköta sig. Sköter han sig finns det som sagt fart i honom. Inga ändringar, säger Gith Pettersson.

5 Kennet Sisu – Han har nu gjort två starter för oss och kom i princip bort på Solvalla från ett dåligt utgångsläge. Nu senast ledde han länge men fick ge sig mot en duglig Walmann-häst som senare var med i Pokalkvalen. Allt som allt är vi väldigt nöjda med vad han uträttat hittills och vi har undan för undan också kunnat lätta honom. Det har bidragit till de förbättrade insatserna och jag ser lite optimistisk på denna uppgift. Läget är bra då han kan öppna snabbt och helt borta tycker jag inte att han är. Barfota bak, säger Kjell Wallin.

6 Seek and Destroy – Han var klart bra senast och visade dessutom upp en ny sida när han öppnade snabbt. Jag tycker att han har tagit det loppet på rätt sätt och känns fräsch och fin i lugna jobb efter det, Upprepar han den insatsen måste han väl ses med viss chans och vi siktar på att köra barfota runt om. Det var första gången senast och det fungerade bra, säger Per C Johansson.

7 Turn Out Well – Han har ryckt upp sig på slutet och blir bättre och bättre för varje start, det är bättre tag i hästen nu än tidigare. Senast fick han vandra utvändigt ledaren och han gjorde ett bra lopp. Han är ingen raket från start och utgångsläget blev därför inte det bästa, vi hoppas kunna hitta ned med honom i banan för att sedan köra till slut. Aktuell distans tror jag passar honom bra då han är stark. Bland dom tre främsta tycker jag han ska räknas. Norskt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, däremot blir det endast barfota fram idag men det är det som är det viktigaste för honom, säger Eric Martinsson.

10 Carelia Boko – Hon gjorde det jättebra i debut för mig och jag tycker att hon tagit det lopp på rätt sätt. Vi körde med säkerhetsbalans då och kommer sätta på henne ett par skarpare skor denna gång. Hon är mer stark än snabb så distansen borde vara ett plus. Läget grusar dock förhoppningarna en aning men vi smyger med och ser vad som bjuds, säger Jörgen S Eriksson.

11 Digital Display – Han är stor, lite seg och klumpig, men han visade fin kapacitet i höstas och det finns i honom. Jag tyckte han var lite väl seg senast och han är därför lite svårbedömd, men det är bra grundkapacitet i honom. Jag försöker starta honom över lite längre distanser då han har svårt att hinna med annars, och jag tror inte han är så tokig när han får starta på. Det blir nog barfota fram idag, säger Stefan Melander.

Lopp 2, V4-2

3 Prince de Mai – Han var jättebra som tvåa näst senast men fick en rejäl tryckare på sista bortre som satt i benen till slut. Nu senast fick vi inte chansen riktigt men hästen gick i mål med bra spänst i benen. Han känns kanonfin för dagen och jag tror att formen är nästintill så bra som den kan vara. Utgångsläget är perfekt och jag tror på chans. Skor runt om, säger Kjell Wallin.

5 On Track Piraya – Han ska normalt duga bra i ett sådant här lopp och det är vår bästa vinstchans på lunchen, vi har anmält honom till V75 två gånger utan att han har kommit med. Han ser fin ut i träningen här hemma och trots att det var ett tag sedan han startade väntar vi oss en bra insats. Inga ändringar, säger Anton Sverre.

7 King Highlight – Han är jämn och säker och gör alltid sitt, och han håller fin form för dagen. Han är snabb från start, men utgångsläget blev kanske lite väl långt ut bakom vingen. Får han ledningen kan han säkert vara med dom, annars kanske det blir svårt. Barfota runt om, helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Karl-Erik Kihlman.

10 Kosmonaut Broline – Han är åtgärdad efter senaste starten men känns pigg och fin i jobben. Han var riktigt bra i sitt senaste framträdande och med tanke på hur loppet utvecklade sig borde han inte kunnat vinna. Dessutom gick han med skor då men nu blir det barfota. Det här blev väl ett ganska tufft lopp men han kommer inte att göra bort sig, säger Jenny Eriksson.

12 Bling Dynasty – Hon gick bra i spets senast och känns piggare efter det loppet, men hon fick helt fel förutsättningar idag. Hon tävlade barfota runt om samt med helstängt huvudlag senast, idag blir det skor och norskt huvudlag och vi smyger med och tar det vi kan få. Vanlig vagn som vanligt, säger Tom Horpestad.

Lopp 3, V4-3

1 Quantum Firefox – Han har varit ute i ganska tuffa lopp på slutet och gjort det bra, senast gick han 1.12 sista varvet men han satt alldeles för långt bak och det gick inte att ta någonting. Han är jämn och säker och gör aldrig ett dåligt lopp, och han har både hög seger och platsprocent. Han kan öppna bra från start, men innerspår är alltid lite lurigt. Thomas får gasa från start så får vi se. Barfota runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn och den här hästen tror man alltid på segerchans med, säger Eric Martinsson.

2 Dansman Charlie – Han var duktig senast vid seger från ledningen och det här är en bra häst. Vi har perfekt utgångsläge nu och han är åtminstone medelsnabb första biten så vi borde kunna få ett fint lopp. Han borde kunna duga en bra bit igen, säger kusken Mikael J Andersson.

5 Cutting Edge – Jag hämtade hästen samma dag den startade senast. Jag är väldigt nöjd med hur hästen känns och duger han på Valla borde han väl duga en lunch på Färjestad. Känner dock inte de övriga. Barfota fram och öppet huvudlag fortsatt och resan tar tre timmar. Hästen vill verkligen springa och vi har en toppkusk, säger Sigbjörn Kolnes.

10 Mon Petit Cheval – Han gjorde det bra senast från utvändigt ledaren och gick bra även gången innan det på Åby då han åkte på tidig punktering. Han är fin för dagen hästen och jag tror på bra insats, men utgångsläget och att det blev några tuffa konkurrenter emot får göra att jag ligger lite lågt. Vi får hoppas de kör mot varandra, då går han alltid bra till slut. Barfota runt om, helstängt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Jonas Moberg.

Lopp 4, V4-4

1 Årta Hornline – Hon var tvåa senast men trots det var jag inte helt nöjd med aktionen. Vi har åtgärdad henne efter det och detta är en fin märr i grund och botten. Spåret är bra och kommer vi till ledningen tror jag att hon kan bli svårslagen. Skor runt om, säger Jörgen S Eriksson.

11 Elita M.I. – Hon har haft problem i vinter och varit sjuk, och det har bara varit motgångar för henne. Nu har hon dock kunnat träna på som vi önskat de sista två månaderna inför detta och hon gick ett jobb efter 1.25 full väg för en vecka sedan och det löste hon på bra vis. Hon kan vara lite svår i volten och hon är känslig om det blir omstarter, men kliver hon iväg gör hon säkert ett bra lopp och det handlar om en bra häst i grunden. Hon kanske behöver något lopp i kroppen innan hon har toppform, men det är ingen dålig häst. Eventuellt testas hon barfota runt om för första gången idag, säger Anton Sverre.

14 Xena Tim – Kapacitetsmässigt bör hon duga fint men det måste givetvis lösa sig från detta läge. Det kommer lätt tveksamma hästar i vägen, Inga ändringar är planerade och hon tränar fint, säger Anna Forssell.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för travfest - så avgörs Elitloppet 2014

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson