Panne de Moteur framstår som det stora svenskhoppet inför Elitloppet. Sexåringen kommer genrepa i Meadow Roads lopp på onsdag.

Ska man rätta sig efter vad bookmakers tror är Panne de Moteur det största hemmahoppet inför årets upplaga av Elitloppet.

Stefan Hultmans sexåriga kanon har gjort allt rätt hittills i år och ståtar med tre segrar på lika många starter. Nu har tränaren bestämt sig om var den sjufaldiga miljonären ska utföra sin generalrepetition inför Elitloppet, som han redan är inbjuden till.

– I årets starter har det stämt klockrent och nu går vi all-in mot Elitloppet. Vi stod därför över långresor till andra banor för att minimera riskerna. Nu skall vi ta alla chanser vi kan för att allt skall stämma hela vägen fram till Elitloppet. Därför får nästa uppgift bli Meadow Roads lopp på hemmaplan, säger Hultman på travkompaniet.se.

Meadow Roads lopp körs på Solvalla nästa onsdag, den 14 maj, över Elitloppsdisciplinen 1609 meter med bilstart och har 100 000 kronor till vinnaren.

Loppet brukar traditionsenligt ha flertalet Elitloppshästar i startfältet. I fjol tog Amaru Boko sin plats i Elitloppet genom seger på löpningsrekordet 1.10,3. Startlistan fastställs under torsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Mindre bakslag för Gylden Balder

Mindre bakslag för Gylden Balder

Norske Gylden Balder är en tänkbar attraktion i årets Elitkampen men nu äventyras hästens start på Solvalla. Kallblodskanonen har tvingats lämna återbud till helgens framträdande.

Sexårige kallblodsstjärnan Gylden Balder drabbades av svåra magproblem i somras och svävade ett tag mellan liv och död. Men hästen repade sig och återkom till tävlingsbanan i mitten av mars.

I år har det blivit fyra starter för Gylden Balder, en seger och tre tredjepris, och hästen är tänkt som ett av de stora namnen i årets Elitkampen under Elitloppssöndagen.

Men nu har nytt grus gått i maskineriet. Gylden Balder har tvingats att strykas från lördagens start i Arnt Haakestads Minneslopp ingående i norska V75 på Jarlsberg.

– Veterinären, som känner honom väl, gick igenom hästen inför lördagens start på Jarlsberg. Då fann han att hästen hade lite känningar på det högra framknäet och vi valde att behandla det. Gylden Balder kommer därför inte starta på lördag. Det är inget allvarligt, men vi tar en ny kontroll om två veckor och planerar nästa start efter det, säger tränaren Pål Sem till tgn.no.

Tekno Odin förresten, han startar dock till helgen. I Finland. Norrmannen möter elva finländare i Erkon Pokaalii i samband med Finlandia-Ajo på Vermo.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spännande USA-debut för Sebastian K
Nästa nyhet
Spännande USA-debut för Sebastian K

Spännande USA-debut för Sebastian K

Lördagen blir en mycket intressant dag sett ur svenska ögon även på Meadowlands. Då gör nämligen Sebastian K. tävlingsdebut i USA.

Svenske stjärnan Sebastian K. följde med sin tränare Åke Svanstedt över Atlanten för att prova lyckan i Nordamerika i höstas. Nu är det dags för allvar i det nya hemlandet.

På lördag gör Sebastian K. tävlingsdebut. Och det som planerat i ett av försöken till Arthur J. Cutler Memorial som avgörs på Meadowlands.

Totalt har femton hästar anmälts till loppet. Från varje av försöken (20 000 $) kvalificerar de fem bästa som gör upp i finalen (180 000 $) nästkommande lördag, den 17 maj.

”Sebbe” har lottats till innerspåret i det första försöket och möter där bland andra Modern Family och Intimidate.

I det andra kommer allt jämnt Elitloppsaktuelle Market Share ut i årsdebut. Han möter bland andra fjolårssegraren Sevruga och dubbla Elitloppstvåan Arch Madness.

Försök 1, 1609 auto

1 Sebastian K. – Åke Svanstedt
2 Sweet Justice – John Campbell
3 Dw’s Ny Yank – kusk ej klar
4 Intimidate – Scott Zeron
5 Archangel – kusk ej klar
6 Modern Family – Brian Sears
7 Americash Express – Joe Bongiorno
8 Upfront Billy – Tim Tetrick

Försök 2, 1609 auto

1 Sevruga – Ron Pierce
2 Market Share – Tim Tetrick
3 Daylon Magician – Mark Macdonald
4 Possessed Fashion – kusk ej klar
5 Quick Deal – Yannick Gingras
6 Undercover Strike – Corey Callahan
7 Arch Madness – Trond Smedshammer

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 Xpress
Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 Xpress

Statistikanalys: V86 Xpress

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla och Åby.

Omsättningen steg med 7% nu när loppen sändes i TV igen. Det var också den tredje högsta omsättningen för en V86 Express utan jackpot.

Förra veckans rad fick den typiska V86-profilen: Alla vinnare rankade 1-3 utom en riktig skräll. Så har det varit fyra av de fem senaste veckorna, med utdelningar i intervallen 9 000 – 5 miljoner.

Senast ingick (som vanligt) omgångens största favorit bland vinnarna, en överspelad 78%-are. Ytterligare två vinnare var favoriter och tre var andrahandare. Enda skrällen kom i just det lopp som ansågs öppnast av spelare och tidningsexperter. Där hade alla ”tur”: En 9:e-rankad vann i ett tiohästarslopp.

Utdelningen stannade vid 48 000, under medianen men ändå bra i förhållande till den bristfälliga svårighetsgraden. 33 kr på sex rätt är också anmärkningsvärt bra – 132 gånger radpriset.

Frågan är då var dagens skräll kommer. Det verkar inte bli på Åby i alla fall, de loppen ser lätta ut och alla innehåller spikbud. Med marginal säkrast måste 5 Royal Fighter i V86-3 vara, där finns bara plus.

Mest överlägsen motståndarna är säkert annars 9 Solo Nolo i V86-1. Han har i de senaste starterna visat att han är för bra för att tävla i aktuell klass. Det kanske visar sig helt fel att varna för stallformen, men jag är inte övertygad om den i alla fall. Det kan vara tryggast att dubbla med 5 Prince Lurifax – där kan man snacka stallform i alla fall och hästen vann spårlotten. Han får en fin invändig resa och knappast någon annan än favoriten kan slå honom.

Omgångens största favorit finns också på Åby, och det brukar ju vara ett säkert kort att spika denna på V86. 5 Happy Days är spelad till 80% i V86-5 och så stora chanser finns naturligtvis inte, men infriandechansen ligger runt 2/3 i alla fall.

I det sista Åby-loppet, V86-7, har 5 In Serenity toppform och spetsläge. Hästen har aldrig förlorat i ledningen så här hänger det på kusken hur gärna han vill vinna loppet. Därför den minst säkra av Åbys fyra vinnare! Som spelet sitter kanske ändå det bästa speldraget.

Man kanske behöver fyra spikar på Åby, då det helt saknas spikbud på Solvalla. Det blir förmodligen bara en riktig skräll ändå, det gäller som vanligt ”bara” att ha helgarderat rätt lopp. Skrällriskerna är ganska jämna och jag har inte hittat den där skrällen i alla fall…Lycka till!

/Jens Sjödén
Mail: 
mailajens@yahoo.se
Jens Sjödén
 ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
BBS Sugarlight aktuell för Oslo Grand Prix
Nästa nyhet
BBS Sugarlight aktuell för Oslo Grand Prix

BBS Sugarlight aktuell för Oslo Grand Prix

Något Elitloppet blir det inte för B.B.S. Sugarlight (i år). Men hästen är fortsatt en het kandidat för att möta världseliten i Oslo Grand Prix.

Årets stora bubblar på travhimlen är såklart B.B.S. Sugarlight. Den av norrmannen Fredrik Solberg tränade femåringen har fullständigt knockat sitt motstånd och står för ögonblicket med sex raka segrar.

Nästa start blir finalen i Bronsdivisionen på Solvalla under Elitloppshelgen. Men många har de röster varit som velat ha med sensationen i självaste Elitloppet.

Efter nogsamt övervägande har dock Solberg valt att inte ta ut B.B.S. Sugarlight där, om en inbjudan hade kommit. Men det kan bli start mot några av Elitloppshästarna i alla fall – redan två veckor senare.

B.B.S. Sugarlight är nämligen högaktuell för Norges största lopp Oslo Grand Prix, i år förlagt efter Elitloppet, den 8 juni.

– Jag drömmer om Oslo Grand Prix. Jag har haft kontakt med Bjerke travbana och de säger att om hästen är lika bra som han varit i loppet på Solvalla, då har han en inbjudan, säger Fredrik Solberg till trav365 och fortsätter:

– Med tanke på de tiderna han gått och sättet han vinner på så tror jag han kommer vara med och göra upp om segern där.

Förstapriset i Oslo Grand Prix är 1,5 miljon norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sju från samma tränare - i Gulddivisionen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson