Det ser ut att kunna bli amerikanernas år i Elitloppet i år. Mycket tyder nu på att Jimmy Takter kommer till Solvalla med stjärnan Uncle Peter.

Mindre än en månad kvar till Elitloppet och spekulationerna kring vilka hästar som ska vara med är såklart det givna samtalsämnet i trav-Sverige för närvarande.

Att en riktigt stark armada kommer över Atlanten i år råder det inget tvivel om. Jonas Czernysons Maven är redan klar för Elitloppet och tidigare Hambletonian-vinnaren Market Share laddas sedan länge för en resa till Solvalla.

Nu ser det ut som om även Jimmy Takter-tränade Uncle Peter kommer till Elitloppet.

– Vi har en dialog med Takter och det ser spännande ut. Ingenting är klart. Men vi ska ta ett snack med Jimmy Takter i eftermiddag (måndag) och tidigast under tisdagen kan vi komma med något besked. Uncle Peter skulle vara en fantastisk häst för Elitloppet, säger Elitloppsgeneralen Tore Fyrand till Kanal 75.

Om det blir så att Uncle Peter kommer till Elitloppet är tanken att han också ska delta i Copenhagen Cup två veckor tidigare. Det är inte uteslutet att det i så fall även kan bli fler starter i Norden, exempelvis Oslo Grand Prix.

Uncle Peter gjorde årsdebut i fredags. Då slutade han tvåa bakom Modern Family och noterade 1.09,2a över 1609 meter (se loppet här). Hästen är anmäld till ett lopp på fredag på Meadowlands vilket skulle kunna bli ett genrep inför avfärd mot Skandinavien.

Femåringe Cantab Hall-sonen Uncle Peter var favorit till segern i Hambletonian 2012 men galopperade i finalen. Market Share vann loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Tisdag: V64-tips till Eskilstuna

Omgången:
Det finns tre klara favoriter i omgången men ingen som jag litar 100% på. Är dock tvungen ta ställning någonstans och gör det då på en häst som återkommer efter skadebekymmer och 9 månaders frånvaro från tävlingsovalen men med klart bästa kapaciteten. Trehästarlåset i avd 1 (nr 3,5,8) känns ganska starkt medan duon (nr 1,2) i avd 2 är lite mer chansartat i ett riktigt öppet lopp.  

Spiken:
Avd 5 nr 5 Octopus som återkommer efter lång frånvaro. Svårbedömd dagsstatus men jag räknar med att Jorma Kontio kör till spetsen nås och sedan borde det vara en hygglig chans bara formen är någorlunda. Hamras One More skulle kunna häxa i spetskörningen men hästen är normalt bäst bakifrån så jag hoppas Daniel Olsson sansar sig.

En-av-tre-utgångarna:
Avd 3 nr 7 Linslusen A.U. som efter vila årsdebuterar i ny regi Torbjörn Jansson. Startsnabb och bästa hästen men svårbedömd dagsstatus.
Avd 4 nr 11 Panter Neo som är obesegrad efter tre starter i regi Jörgen Westholm. Kan mycket väl ta fjärde raka men kanske lite väl stor favorit.
Avd 6 A-trion nr 4 Eternal Sunshine som var ute i V75 senast och möter lite enklare gäng idag, nr 7 Southgirl som har toppform och får Thomas Dalborg i sulkyn samt likaledes formtoppade nr 12 Gathania. 
   
V64-förslag – En av tre A-hästar:
3,5,8 (res 10-1)
1,2 (res 8-4)
A: 7   B: 4,5,6,8,12 (res 2-10)
A: 11  B: 1,2,3,4,7,12,13,15 (res 10-5)
5 Octopus (res 1-8)
A: 4,7,12  B: 1,2,3,5,6,8,10,11,15 (res 9-13)

Bara spel för sex rätt.
Kup 1: 3 x 2 x 5 x 9 x 1 x 3 =  810 rader/kr
Kup 2: 3 x 2 x 1 x 10 x 1 x 12 =  720 rader/kr
Kup 3:
3 x 2 x 5 x 1 x 1 x 12=  360 rader/kr

Dagens Dubbel:
5 / 7,12   x   500 kr
Totalt 1000 kr   

Analys V64-1:
Ranking: A: 8-5-3 B: 10-1-9-6-7 C: 12-4-11

Spetsanalysen:
Goalkeeper kan öppna bra från innern men släpper troligvis, troligast att överta; Scoot to Score. Acriter är en annan kandidat att köra till sig spetsen.

Loppanalysen:
8 Scoot to Score har körts till spets två gånger på slutet och fått gå tuffa inledningsrundor. Kan  bli liknade upplägg här – att Per Lennartsson laddar framåt för att överta tidigt. Om spets kan det mycket väl hålla hela vägen ikväll.
5 Acriter gör ett mycket intressant comeback för Jörgen Westholm. Hästen visade ingen riktig form för Peter Eriksson i vintras men vann ett V75-lopp i augusti på 12,9 full distans. Räknas.
3 Carelin var med i kriteriet i höstas och matchades sedan i tuffa BC-lopp. Möter nu äldre kamrater men årsdebuten är avklarad och det kan vara dags för seger.
Ett par lopp i kroppen har också 10 Peignoir fått och hästen kan vara segermogen.
1 Goalkeeper öppnar bra och är garanterad ett fint lopp och kuskplus med Tony Wallin. Skrällduglig.

Analys V64-2:
Ranking: A: – B: 1-2-8-4-3-12-11-6-5 C: 10-9-7

Spetsanalysen:
Orutinerade 3-åringar och omöjligt göra en seriös spetsanalys. Gissar att Costa Blanca i kraft av sitt innerspår har störst spetschans.

Loppanalysen:
Ett mycket öppet treåringslopp för ston och mycket på läget ger jag chanstipset till 1 Costa Blanca . Offshore Dream-dottern var rejäl vid segern för tre starter sedan men har sedan straffat ut sig med galopp två gånger.
2 Kitspirit missade Håkan Eriksson lite med från start senast och sedan tog Hockey en ”lugn dödens” med sitt sto som säkert/snyggt avgjorde till slut. Chans till andra raka.
Övriga B-hästar hade jag kunnat snurra lite precis hur som helst – galet öppet!

Analys V64-3:
Ranking: A: 7 B: 5-12-8-4-6-2-10 C: 1-11-3-9

Spetsanalysen:
Jag tror att Bella Toscana är snabbast första biten, sedan är frågan hur Torbjörn Jansson tänker med likaledes startsnabbe favoriten Linslusen A.U. som debuterar i ny regi. Blir det full laddning för att försöka övertala Daniel Olsson släppa bakom Bella Toscana?

Loppanalysen:
7 Linslusen A.U. debuterar för Torbjörn Jansson och det rör sig om en startsnabb och kapabel springare. Jansson låter inte helt bestämd på sin taktik men hästen har i alla fall kapacitet vinna med vilket upplägg som helst även om såklart spets skulle underlätta.
5 Bella Toscana är startsnabb och kommer med form. Daniel Olsson kan välja taktik. Chans.
En kvartett lågprocentare som är skrälldugliga finns det i;
* Nr 12 Darling som är kapabel och får Thomas Dalborg i sulkyn.
* Nr 8 Treviere som handikappas av läget men har kanonform.
* Nr 4 Power To Be som har form och eventuellt ska provas barfota runt om.
* Nr 6 Teldar Paper som återkommer efter 3.5 månaders vila men som har grundkapacitet sänka allt.

Analys V64-4:
Ranking: A: 11 B: 7-3-12-15-1-2-13-4-10-5 C: 8-14-9-6

Spetsanalysen:
Jag tror att Affe Road är rappast iväg sedan är fråga om taktik, kanske kan Tony Wallin köra till sig spetsen med Prince De Mai. Reserv i spetsfrågan är innerspårets Racing Hill.

Loppanalysen:
11 Panter Neo kom till stall Westholm i oktober ifjol och har gjort tre starter för Jörgen, samtliga med seger som följd. Hästen har övertygat men det har också löst sig fint samtliga tre gånger samtidigt som utgångsläget nu kan bädda för lite strul. Hygglig chans men ganska lågt spelvärde då stor favorit.
7 Prince De Mai höll bra på Örebro senast i spets men visar inte den där riktigt vassa skärpan sista 100. Ändå chans leda hela vägen här om Tony Wallin skulle hitta till spets igen.
3 Affe Road är startsnabb och tände till på barfotabalans i november med två raka för att sedan inte räcka till i V75. Inte helt borta i årsdebuten.
12 Mr Miles gör det ganska bra och har chans runda allt med lite klaff.
15 Ivory Accent återkommer efter kortare frånvaro och det brukar kunna funka bra på den här hästen. Skrällduglig.  

Analys V64-5:
Ranking: A: 5 B: 1-8-9-10-7-3-12 C: 4-2-11-6

Spetsanalysen:
Jag räknar med att Jorma Kontio bara kör till spetsen nås med Octopus. Den som kan häxa i spetskörningen är innerspårets Hamras One More som dock är vassast med en ryggresa och jag hoppas/tror att Daniel Olsson sansar sig.
 
Loppanalysen:
5 Octopus återkommer efter dryga 9 månaders frånvaro efter bekymmer med en karpaltunnel. Hästen är högkapabel och startsnabb och borde kunna hitta till spets. Såklart svårbedömd formmässigt men om någorlunda form en hygglig chans till spets och slut. Spik.
1 Hamras One More har form och läge. Kan räcka.
8 Renate Bowl har ett jobbigt spår med känns intressant med Per Lennartsson i sulkyn. Inte borta.
9 Turbo Daylight kommer med form och kan mycket väl vinna om inte favoriten levererar fullt ut.

Analys V64-6:
Ranking: A: 12-7-4 B: 15-1-2-11-5-6-10-3-8 C: 9-13-14

Spetsanalysen:
Mycket svårbedömt – kanske kan Encore Belle med Calle Lindblom i sulkyn försvara sitt innerspår. Stefan P Pettersson vill gärna se sin Eternal Sunshine i spets och kanske kan Jennifer Tillman nå dit med hästen.

Loppanalysen:
En A-trio tycker jag höjer sig lite;
12 Gathania har ett knepigt utgångsläge men kommer annars till start med toppform. Kan runda allt utan häx.
7 Southgirl kontrade snyggt ut Research senast och får Thomas Dalborg i sulkyn. Kan mycket väl bli andra raka.
4 Eternal Sunshine var ute i ett klass II-försök senast och hakade på godkänt. Denna uppgift är något lättare samtidigt som det är lite spetchans. Räknas.
B-hästarna har jag lite svårt ranka inbördes och jag fyller på med samtliga på gaddlapparna.

Tipsredaktör: Per-Arne Corell

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Visby
Nästa nyhet
Tisdag: V4-tips till Visby

Tisdag: V4-tips till Visby

Omgången: Visbytravet slår upp portarna för året och det är såklart ett säkert vårtecken. Skrubbs premiäromgång bjuder på en till synes på förhand inte alltför svårfunnen V4-omgång, men samtidigt hittar jag inte någon riktig ”klar” att hänga upp systemet på. Sagt och gjort: jag går utan singelstreck men tror mig kunna lösa systemet med få hästar i de flesta avdelningarna och kan ändå få flerbong. Det ser ut för övrigt ut att bli vackert väder på Gotland med cirka 15 grader framåt eftermiddagen.

V4 – Systemförslag:

V4-1: 5,7,12 (9-8 )
V4-2: 2,4,8 (7-3)
V4-3: 2,10 (8-6)
V4-4: 1,2,4,5,12 (7-8 )

3x3x2x5 = 90 rader x 5 = 900 kr

LD – Systemförslag:

LD-1: 2,4,8
LD-2: 10 Västerbo Guerrier

3 rader x 300 kr = 900 kr

V4-1

Rank: A: 12-5. B: 7-9-8-4-6-1. C: 11-10-3-2.

Spetsanalysen: Sim la Alazan kan öppna hyggligt liksom Madeinheaven men allra raskats ut är Dolida Tooma som kan spetsa trots åttondespåret. Frågan är dock om hon vill fortsätta där; tidiga bud att i så fall få överta är Simb Reeves eller Blues Goal.

Loppanalysen: Det känns väldigt svårt att kringgå 12 Källe Truck när tipsettan ska sättas här och det finns heller ingen poäng med att göra det. Gävlehästen har verkligen hittat stilen i vår och vunnit tre av sina fyra senaste lopp. Däremellan var han målfotoslagen tvåa och kanske var det den allra starkaste insatsen; valacken kämpande storstilat från dödens. Läget här är ju som bekant mindre kul, särskilt på Visby, men vi får förmoda att Daniel Olsson ändå ger sin häst de bästa chanserna ur förutsättningarna och med rätt ryggar fram till sista bortre borde Källe Truck ha en mycket god chans att runda fältet.

Jag vill dock även ha med 5 Simb Reeves, mycket just på grund av Källes tråkiga läge. Simb Reeves vann hälften av sina sex starter i fjol och gjorde ett par klart starka prestationer. Nu har årsdebuten klarats av och det vet vi ju oftast betyder att hästen går framåt till nästa start. Av de hästar som begåvats med ett bättre utgångsläge har den här helt klart bästa chans och de minskar i så fall inte om det skulle vara så att han kommer tidigt till fronten.

7 Blues Goals har ännu ingen seger på 19 starter och det är såklart inget bra tecken men hon gick riktigt fint senast som tvåa på Mantorp och något fel på formen är det inte. Kim Eriksson är en ”friskus” i sulkyn och kan nog tänkas ladda framåt sin häst direkt här. Första segern kan komma från fint slagläge (eller spets).

9 Delphis Star hade en bra säsong i fjol och duger normalt långt i ett sådant här gäng. Årsdebut nu och det är alltid svårbedömt men med klaff från ett smygläge kan det räcka. 8 Dolida Tooma kan starta pilsnabbt och kanske blir det vinnarhålet här? Bevakas. 4 Madeinheaven tog två raka i vintras och borde normalt räknas tidigt här men årsdebuten lämnade mycket i övrigt att önska.

V4-2

Rank: A: 2-4-8. B: 7-3-5. C: 1-6-10-11-9-12.

Spetsanalysen: Staro Family kan öppna rejält bakom bilen och har perfekt läge att försvara täten. Hon gäller som spetsfavorit men lär utmanas av International och kanske Simb General Lee och Fazob Goj.

Loppanalys: 2 Staro Family har faktiskt ingen seger på sex starter i år men har gjort det riktigt bra och det oftast mot betydligt starkare motstånd än dagens. Supergill-dottern har varit ute i försök och final av Diamantstoet de två senaste gångerna. På Bergsåker avslutade hon gott till andrapriset och på Solvalla höll hon stilen helt okej efter galopp. Här är läget perfekt och nog finns det anledning att tro att hon blir svårpasserad från ledningen.

4 International visade fin stil förra året och vann bland annat två lopp på Visby under sommaren. Nu gör han årsdebut men från stallet låter man positivt och valacken ser ut att komma väl förberedd. Hästen kan öppna och kan kanske snuva tipsetta på ledningen, oavsett om det blir spets eller inte ska han nog räknas tidigt direkt.

8 Simb General Lee är också värd att nämna. Hästen var riktigt grym när han visade prov på startsnabbhet och spårade runt om i ett lopp på Kalmar i mitten av februari. I starterna efter har han skött sig okej. Uppenbarligen kan hästen öppna snabbt och även om det inte blir ledningen så tror jag han kan komma ner i fint slagläge för att vara med och tampas till slut.

7 Caviar’s Goldcard hade en bra säsong i fjol och kan vara en rysare här för den som vill strecka på. 3 Fazob Goj kan öppna och kan med full klaff, liksom grundkapabla 5 Rydens Gilda, utgöra loppets jättefiduser.

V4-3

Rank: A: 10-2. B: 8-6. C: 1-11-7-5-4-9.

Spetsanalysen: Bara två hästar på startvolten och det känns väl upplagt för Andromeda du Nord att försöka leda runt om.

Loppanalysen: Jag tycker att 10 Västerbo Guerrier är hästen att slå här. Den franskfödde femårige valacken är verkligen en ”gammaldags” fransk sort som såklart kommer bäst till sin rätt över längre distanser som i dag. I år har hästen verkligen visat fin stil. Vid senaste segern, på Åby i februari, låg han till synes hjälplöst sist med 500 meter kvar men hämtade i kapp och avslutade faktiskt till säker seger. Han höll också mycket bra som tvåa näst senast. Det här är verkligen inget toppmotstånd som han stöter på här och även om det aldrig är en enkel uppgift att äta in dubbla tillägg, känner jag att han borde han en väldigt bra chans att gå runt det här fältet.

2 Andromeda du Nord är det allvarliga motbudet. Efter en fjolårssäsong med mest galopp finns stoet nu hos Claes Sjöström där hon vann direkt i årsdebuten senast. Det var förvisso inte mot något märkvärdigt motstånd (sista varvet gick efter 1.19)men det skvallrade i vilket fall om att hon är klart förbättrad till i år och nog finns det långt mer kapacitet än vad som duger till seger här. Helt att lita på här hon givetvis inte men gissningsvis är planen att leda runt om.

Vill man strecka mer så är kanske 8 Bacho Diago ett tänkbart bud. Hon har härdats i Solvalla-lunken senaste tiden och även om det inte räckt där är det klart enklare emot i dag. 6 Dagdrömmaren har sina ljusa stunder och kan sluta i striden direkt här i comebacken.

V4-4

Rank: A: 2-4-12-1-5. B: 7-8-10-11. C: 3-6-14-9-15-13.

Spetsanalysen: Cool Cat Bolden brukar kunna öppna kvickt och är spetsfavorit från springspår. Både Let’s Try och Superspicy kan öppna bra men har inga lägen som gynnar dem i spetskampen.

Loppanalysen: 2 Edwin Sjöhammar får mitt tips efter lite övervägande. Han har visat god form på sistone och särskilt näst senast stod han för en helgjuten insats då han blev målfotoslagen trots nästa hela sista varvet i tredjespår. Senast fick han ett för tungt lopp i dödens. Spår två är kanske ingen önskedröm men håller han sig bara på benen tror jag det här är hästen att slå.

4 Superspicy har också visat god form på sistone. Hon ledde länge i samma lopp som Edwin Sjöhammar var med i för tre starter sedan, spetsvann därefter och reparerade en galopp riktigt bra senast. Formen finns det inget att klaga på vad det gäller, alltså. Fjärdespåret innebär dock galopprisk för den här hästen men kan Ebba Bohman få iväg stoet felfritt så är det stormvarning.

Johnny Lehrberg har två bidrag i loppet och både är segerkandidater. Jag rankar 12 Capri F.M. ett steg högre då hästen har bevisad dagsform, om än ett klart sämre läge. Capri F.M. gjorde det jättebra i fjol och vann flera lopp på Visby och har var först i ett B-lopp senaste, vilket indikerade uppåtgående form.

1 Packleader har inte startat sedan augusti och är därmed såklart svårbedömd. Men det är helt rätt sort och vid sin senaste seger var han mer eller mindre överlägsen efter att ha övertagit ledningen. Innerspåret lär han inte kunna utnyttja men hittar han loss kan det smälla direkt.

5 Let’s Try betalar vi också för. Hon var fin vid en spetsseger tidigare i år men var inte alls till sin fördel senast. Det antar vi var en engångsföreteelse och nu när hon återkommer ska hon vara i fint skick igen. Let’s Try kan faktiskt öppna och prickar Kim rejält här kanske hon kan ta täten. Räkna inte bort den här.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Visby: "Jag tror mycket på min häst"
Nästa nyhet
V4 Visby: ”Jag tror mycket på min häst”

V4 Visby: ”Jag tror mycket på min häst”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han blir allt bättre och resultaten har vi verkligen varit nöjda med. Det finns inget att klaga på förutom kanske läget men han har haft krångliga bakspår på tillägg tidigare. Det är första bakom bilen men det borde inte vålla några problem. Jag kan inte motståndet men tror mycket på min häst. Barfota bak, säger Anna Ågren om Källe Truck (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Visbytravet. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

1 Åska – Hon kunde inte haka på Open Range senast men vet inte särskilt trött utan blev nog mer less på det. Hon härdats i Solvallakonkurrens nu ett tag och fick ett intressant utgångsläge. Är bara formen någorlunda kan han vara ett platsbud men det fanns ett par duktiga motståndare även denna gång. Barfota bak, säger Johan Wiman.

4 Madinheaven – Hon var inte som bäst i sin senaste start men verkar fin i träningen igen. Hon kan öppna bra och rygg på ledaren vore bra. Rygg på Kims häst vore nog fint. Vi provar barfota fram idag och det ska nog fungera fint, säger Angelica Hellgren.

5 Simb Reeves – Han känns fin i träningen och jag tror han ska kunna duga rätt bra. Hygglig chans åtminstone. Han har provat bil en gång och var hygglig iväg. Vi kör honom barfota bak, säger Marlene Lautin.

7 Blues Goals – Hon har avslutat bra nästan varje gång men på Örebro när Tony körde var jag inte riktigt nöjd med insatsen. Formen är god men jag tycker hon behöver visa bättre moral än vad hon gjort. Hon är snabb ut men vi får se vart hon hamnar med tanke på spåret. Skor runt om, säger Michael Sandström.

12 Källe Truck – Han blir allt bättre och resultaten har vi verkligen varit nöjda med. Det finns inget att klaga på förutom kanske läget men han har haft krångliga bakspår på tillägg tidigare. Det är första bakom bilen men det borde inte vålla några problem. Jag kan inte motståndet men tror mycket på min häst. Barfota bak, säger Anna Ågren.

Lopp 2, V4-2

2 Staro Family – Hon fick en fin resa på Bergsåker nästa senast och spurtade riktigt bra till andraplatsen. På Solvalla var hon ute i Diamantstofinalen men det blev galopp från start och sen kom hon aldrig in i det. Formen sitter där den ska och autostart är ett plus eftersom hon kan vara krånglig i volt vilket hon visade senast. Det här loppet ser överkomligt ut och på förhand är det väl en vettig chans. På minussidan finns dock att jag faktiskt aldrig vunnit med henne samtidigt som 1640 meter egentligen är hennes bästa distans. Dessutom ska hon övernatta för första gången. Hon får inte vara mycket sämre än vad hon kan för att kunna vinna men helt omöjligt är det såklart inte. Skor runt om, säger Claes Sjöström.

4 International – Han har nu inte startat på ett tag men har skött vinterträning på ett bra sätt. Vi har kört ett snabbjobb på banan med honom där det gick 15/1600 och han kommer väl förberedd. Förutsättningarna ser riktigt intressanta ut och jag tror på chans direkt. Barfota fram, säger Jonny Lehrberg.

6 Emidso L.N. – Han hänger mest bara med i loppen men gör heller inte bort sig. Nu stöter vi dock på ett par riktigt tuffa konkurrenter och får vara nöjda med slant. Barfota runt om, säger Johan Wiman.

7 Caviar’s Goldcard – Hon har inte startat på ett tag men har tränat på fint och jag har kört 1.21 full väg som snabbast. Jag tror att hon kommer göra ett bra lopp men det är svårt att bedöma hur långt hon kan räcka. Normalt sett duger hon i sällskapet. Barfota fram, säger Björn Röcklinger.

8 Simb General Lee – Honom är jag klart nöjd med och det är nog min bästa chans på hela dagen. Han har ett uselt läge men möter lite lättare motstånd än vanligt. Det ser ut att bli bra körning och då tempot bedarrat kan han kliva in i matchen. Skor runt om, säger Henrik Hoffman.

10 Pretty Woman – Hon tävlade bra i vintras och var till och med nära seger på Solvalla. Sedan startade hon en gång då hon inte var helt kurant och blev sliten av det. Hon känns bra nu och har platschans i detta gäng. Skor runt om, säger Henrik Hoffman.

Lopp 3, V4-3

2 Andromeda du Nord – Hon gjorde första starten för mig senast och slog till direkt och vann. Vi var såklart nöjda med insatsen och hon känns fortsatt bra. Hon har ett par saker på pluskontot inför denna vilket är distansen och att hon borde bara ännu bättre nu. Däremot är hon väldigt ospeedig av sig vilket kan göra henne sårbar och spåret kanske heller inte är det allra bästa. Vi kommer göra några småförändringar i utrustning för att få henne att trava bättre och sen blir det övernattning vilket jag inte vet hur hon hanterar. Skor runt om eller så rycker vi bakskorna, säger Claes Sjöström.

6 Dagdrömmaren – Han har nog aldrig varit så här bra genomjobbad tidigare men sedan får vi se om det saknas lite tempo. Han kan vara lite osäker men felfri kan han räcka långt. Trampar han iväg bra så provar jag nog offensivt och det blir barfota runt om, säger Torbjörn Östergren.

10 Västerbo Guerrier – Han har kört bra lopp nästan varje gång som jag har kört och haär har jag segerförhoppningar. Han håller oftast farten hela vägen och tuggar liksom på men är sårbar om det kommer någon som är snabbare än honom. Loppet var inte det allra tuffaste och han ska räknas, säger kusken Björn Röcklinger.

Lopp 4, V4-4

1 Packleader – Han återkommer efter vinterträning och jag är fullt nöjd med hur han känns för dagen. Han har gått nåt provlopp men det var inga större farter och sen har vi kört 1.18 med honom inne på banan. Jag tror det kommer fattas tempo i honom vilket gör honom svårbedömd. Dessutom är läget kanske inte det bästa direkt med tanke på att han är mer stark och vi får se vart han hamnar. Dock tycker jag att han lärt sig att öppna bättre för varje år och Daniel i sulkyn känns som ett plus på startfronten. På det hela taget känns han bättre förberedd än han gjorde inför 2013 men kanske är han ingen vinnare här. Jag bedömer att mina hästar i loppet har likvärdiga chanser. Balansen har jag inte bestämt ännu men kanske barfota bak, säger Jonny Lehrberg.

2 Edwin Sjöhammar – Jag har siktat lite på att ha hästarna i ordning till Visbysäsongen och jag är nöjd med denne. Han har blivit stabilare och spåret bör vi greja. Han kan nog vara bland de tre främsta och det blir barfota fram, säger Thomas Persén.

4 Superspicy – Hon är bra i ordning och felfri ska det vara vettig chans. Det gäller att det stämmer i volten och det finns galopprisk från detta spår. Får jag ta i henne blir det värre men jag kan inte bedöma hur stor galopprisk det är då det var ett tag sedan jag körde henne. Hon tävlar barfota runt om, säger Ebba Bohman.

5 Let’s Try – Hon tävlade jämnt och bra i vintras. Senast blev hon uppstressad av omstarter och materialfel. Hon gynnas av att tävla på hemmaplan och Kim gillar henne. Hon kan vinna om det klaffar och det blir skor runt om, säger Henrik Hoffman.

8 Laurentius Amour – Hon har inte startat på länge men känns fin i jobben och kommer åtminstone i hyfsat slag. Jag tror hon kan behöva loppet men vi får köra passivt och med rätt smygresa kanske hon kan vara trea-fyra. Barfota runt om, säger Johan Wiman.

12 Capri F.M. – Han känns kanonfin för dagen och var faktiskt ruggig i B-loppet han vann. Tiden kanske inte säger så mycket men jag är väldigt nöjd med min häst och jag tycker han och Packleader är likvärdiga. Den här drog dock ett mycket sämre utgångsläge vilket jag tror kan vara utslagsgivande. Annars hade han ett fint fjolår och jag tror han ska kunna hävda sig bra även i år. Skor runt om, säger Jonny Lehrberg.

14 King Sir Douglas – Han har en tuff uppgift från detta utgångsläge med många att runda och vi får vara nöjda med en hygglig slant med honom. Det blir skor runt om, säger Henrik Hoffman.

15 Geir Burge – Han verkar ok för dagen men det blir nog svårt att räcka till ordentligt härifrån och målsättningen är en hygglig slant. Skor runt om, säger Thomas Persén.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Johnny Takter till sjukhus efter olycka
Nästa nyhet
Johnny Takter till sjukhus efter olycka

Johnny Takter till sjukhus efter olycka

Toppkusken Johnny Takter fick på måndagen färdas till sjukhus. Det efter att ha kastats ur sulkyn i ett lopp på Halmstadtravet.

Johnny Takter var under måndagens lunchtävlingar på Halmstadtravet inblandad i en olycka. Det i tävlingsdagens åttonde lopp.

Takter körde Osvaldo Jet som in i första kurvan krokade ihop med ett annat ekipage som galopperade. Johnny kastades ur sulkyn, men höll kvar i tömmarna och släpades med efter sin häst en bit innan han släppte, varpå han blev liggande på banan.

Kusken fick dock direkt assistens av sjuksköterska på plats och kunde av egen maskin ta sig från banan. Efteråt klagade över smärtor i bröstet och hade fått sår på bland annat armarna och knäna, uppger Halmstadtravets hemsida.

Johnny Takter har i ambulans transporterats till sjukhus för observation.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Beckman genrepar i Lyon

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson