Omgången  
Det är jackpot i kväll och då gäller i första hand att sätta sexan då blir det bra pröjs. Jag spelar flerbong då loppen ser ojämna ut, glöm inte att lira för enbart sex rätt.

Spikarna  
2 Järvsö Blomster (V64-4)
1 Galliano Boko (V64-6)

Draget  
1 Casanova Sisu (V64-3)

V64-förslaget (enbart spel för sex rätt)
V64-1: 2,4,5,6,7 (Res: 3-1)
V64-2: 1,2,3,6 (Res: 5-10)
V64-3: 1,5,10 (Res: 7-14)
V64-4: 2 Järvsö Blomster (Res: 6-13)
V64-5: 1,6,9 (Res: 8,2)
V64-6: 1 Galliano Boko (Res: 6,3)

5x4x3x1x3x1 = 180 rader x 5 = 900 kronor

 

DD-förslaget
6,9 – 1 x 500 kr

1000 kronor

Spela till Bollnäs med Unibet. Klicka här!

 

V64-1 

RANKING: A: 6-2. B: 5-7-4. C: 3-1-8-9.

Spetsanalys:  
Björn Röcklinger vill köra i spets med 2 Lima Star. Mattias Djuse vill ge 3 Izellah Zon en ryggresa i comebacken, så 2 Lima Star eller 5 Hummingbird Cake i spets efter ett halvvarv, fördel den förstnämnda.

Loppanalys:  
6 Beatriz tog karriärens första seger i Örebro och gjorde det trots en resa i dödens. Stoet visade bra moral när hon travade 1.15 sista varvet och trots att hon fortfarande agerar vingligt och orutinerat för hon tipsförtroendet i detta lopp. Ulf Eriksson är underskattad och kör henne för första gången, intressant.

2 Lima Star hade sparat senast och två lopp i kroppen bör vara perfekt för stoet. Björn Röcklinger är tydligt med att han ville köra henne i spets om han kommer tidigt. Lär bli surr om henne i kväll.

5 Hummingbird Cake fungerade perfekt med barfotabalans senast och det förbättrade henne. Nicklas Westerholm sitter upp bakom stoet för första gången och han kör i flytet för dagen.

7 Gold Digger Shark fick perfekt resa senast, men kunde trots det inte avlägga maiden. Hästen springer fortsatt lite med handbromsen i och det ser ut som att hon inte fattar vad det hela går ut på än. Litet fält är ett plus för henne, då spåret inte blev det bästa.

4 Leia Skywalker var inte speciellt stort slagen av Hummingbird Cake 21/4, men det skiljer väl mycket dessa emellan på spelet, så Leia är spelvärd.

 

V64-2 

RANKING: A: 6-1-2-3. B: 5-10-7-8.

Spetsanalys:  
1 Krusen kan öppna skapligt fort och 5 Lärkan är gynnad av strykningen på 4 Mjölner Komet. Fördel Lärkan.

Loppanalys:  
6 Hulte Magnus är gynnad av två strykningar i loppet och Ulf Ohlsson är duktig från start så nioåringen kommer sitta bra på det kort efter start. Hästen har inte startat sedan mars, men har på tolv starter efter längre än en månad två segrar, två andraplatser och fem tredjepris så räkna med att hästen är väl i ordning. Han har dock bara gjort ett lopp i år, så det känns givet att gardera honom. Han har visat flera gånger under sin långa karriär att han klarar tuffa upplägg.

1 Krusen har mött stentufft motstånd under året, bland annat Tekno Odin. Hästen har ett karismatiskt utseende och är van att attackera ute i spåren. Spår ett borgar får bra resa och hästen kan öppna relativt fort, det skulle vara intressant att se honom i spets.

2 Titan Tabac jagar årets första seger, men hästen brukar göra bra lopp just i Bollnäs. På tolv starter på banan har det blivit fem segrar och Ulf Eriksson upp är ett plus.

3 Cali Maks känns intressant då han är så lite spelad och Henrik Svensson upp för första gången kan ge effekt på nioåringen.

 

V64-3 

RANKING: 1-10-5. B: 7-14-15-13-11. C: 9-12-3-2. D: 4-6.

Spetsanalys:
1 Casanova Sisu är snabb i benen och från spår ett med Ulf Ohlsson är hästen det givna spetsbudet i racet.

Loppanalys:  
1 Casanova Sisu travade i ledningen senast och trots 1.11 sista 700 meterna fick fyraåringen nöja sig med en tredjeplats. Hästen har tre lopp i kroppen och ska tävla barfota runt om i kväll, det är faktorer som gör att jag testar med honom som tipsetta. Ulf Ohlsson är en erkänt bra startkusk och hästen är rapp första biten, hela vägen Uffe!

10 Stand Bayou har tränat fint inför detta lopp säger stallet som tror att hästen har bra segerchans trots bakspår. Hästen är van betydligt tuffare sällskap än vad han möter i kväll. Han har gjort bra lopp direkt efter vila tidigare, men det blir troligtvis skor runt om och som väl stor favorit provar jag att fälla honom. Ulf Eriksson har kört hästen en gång tidigare och då blev det seger, Eriksson fick mycket bra fart på honom den gången.

5 Digital Winner galopperade under Elitloppshelgen i en trång situation i sista kurvan. Utan den galoppen hade hästen sprungit en snabb tid över kort distans. Tempo i kroppen fick han den gången och medeldistans som det är i kväll passar honom klart bättre. Femåringen är stark och rejäl av sig, så klarar han bara spåret vilket Djuse tror att han gör blir hästen att räkna med.

Jag tycker dessa höjer sig och nöjer mig med tre streck.

 

V64-4 

RANKING: A: 2. B: 6-13-7-11-9-1-3-8. C: 12-4-10-5.

Spetsanalys:  
2 Järvsö Blomster som är stabil sitter i spets efter ett halvvarv.

Loppanalys:  
2 Järvsö Blomster gör allting rätt och har tre segrar på tre starter under året. Hästen har gjort fyra starter i Bollnäs och vunnit två gånger. Henrik Svensson är obesegrad bakom henne så det är mycket som talar för favoritseger i detta kallblodslopp. Även om stoet blir jättefavorit ser jag ingen anledning att gardera henne. Senast vann hon från ledningen med tussarna sparade före 6 Alfie på läckert vis. Hon är snabb från början och ingen lär vilja bråka med henne, så att sjuåringen får styra detta lopp som hon önskar är ingen vågad gissning. Tråkigt men ett sunt singelstreck.

V64-5 

RANKING: A: 9-6-1. B: 8-2-4. C: 7-3-5.

Spetsanalys:
Här kan det bli körning… Nicklas Pettersson vill inte se att 2 Highspeed Call laddas, så därför blir 3 Sandrngham Hanover spetsbud. Utifrån kommer 6 Traveling Man och 7 Alvena Pele farande. Det troliga är att Traveling Man sitter i spets efter ett halvvarv.

Loppanalys:  
9 Shadow Woodland testades i Finlandia Ajo senast men det blev galopp. Att Reijo Liljendahl valde att gå ut med hästen i ett sådant lopp tyder på hur högt han håller honom. Sjuåringen har inte startat på en månad, men har gjort fem lopp efter längre frånvaro än en månad och har två segrar och ett tredjepris vid dessa. Reijo har alltid sina hästar väl förberedda och de behöver sällan lopp i kroppen, speciellt topphästarna. Det kan bli körning i loppet och kan Ulf Ohlsson köra fram hästen billigt till dödens andra femhundringen, så kan det vara så enkelt att Shadow Woodland sedan bara är bäst. Naturlig tipsetta!

6 Traveling Man gör sin bästa lopp i ledningen så Per Linderoth som gillar gamlingen kommer säkert vara resolut och mitt troliga scenario är att han forcerar hästen tidigt till spets. Väl där växer han flera klasser och i kväll ska det bli norskt huvudlag, svarar han fint på norsken så växer elvaåringens moral.

1 Luckycharm Hanover visade form i Lilla Elitloppet, men fick inte med sig speciellt mycket trots det. Jag tror hästen får svårt att svara ut flera snabba hästar och kan hamna i masken. Första gången med Ulf Eriksson känns dock intressant och jag tar med honom på V64-lappen, men står över spel på DD med honom på grund av startspåret.

8 Smilin Eli har bättre form än vad som går att utläsa av raden. Tränaren kör honom den här gången och från spår åtta bakom bilen känns ekipaget inte intressant.

 

V64-6 

RANKING: A: 1. B: 6-3-5-12-10-7-13. C: 2-4-9-8-11.

Spetsanalys:  
1 Galliano Boko öppnade fort från spår ett senast och Per Lennartsson vill köra sin talang i spets.

Loppanalys:
Per Lennartsson har grym puts på sitt stall för dagen och talangen 1 Galliano Boko gillar jag skarpt. Hästen vann från ledningen i tävlingsdebuten och travade 1.15 sista varvet med lätthet. Hästen har inte startat sedan april, men Per brukar ha vältränat och iordningställt. Jag tycker hästen ska vara klar spelfavorit och han visade startsnabbhet senast från spår ett så att han håller upp sitt innerspår känns troligt. Det rensar inte bra med favorit i sista det vet jag, men flerbong och bara spel för sex rätt gör att jag väljer att lämna den treåriga talangen själv på lappen. Detta kan vara en häst för de stora loppen senare i sommar/höst, då gäller det att ta betalt i tid…

6 Paul The Apostle ser jag som värst emot och han ska lättas i balansen i kväll. Hästen vann sin debut från ledningen man säger från stallet att detta är den treåring som man tror mest på under året.

 

 

/ Mårten Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Stefan spikar med hjärtat?

Inför V75: Stefan spikar med hjärtat?

Stefan Dellbro har dragit i många trådar inom travet. På meritlistan finns en Amatör-SM titel som kusk från 2007 tillsammans med L.C. Crown samt en V75-seger som tränare 2001. Då är att träna hästar bara en bisyssla för till vardags jobbar han som tipsexpert.

Med en historia på bland annat Travnet samt Travronden jobbar Dellbro idag för Travtjänsten. Dagar med A-hästar, jänkarbikar och barfotastatistik förbyts mot kvällar tillsammans med hästarna. Att han dessutom fött upp Corroded själv är bara början. Tillsammans har de redan genomgått en hel del och mamma Shy Beauty gav också Dellbro hans första och hittills enda V75-seger.

Nu kör Örjan - Foto: ALN

Corroded har jag alltid haft höga tankar om men han har dragits med aktionsproblem nästan hela livet. Vi trodde det satt i en framhov först men när vi grävde djupare där fann vi till slut en inkapslad hovböld. Han tog till exempel inte ett enda travsteg på Skellefteå i mitten av augusti med löpte ändå en 15-tid efter galoppen. Sen testade vi Breeders Crown och det blev inte bra det heller. Efter det bestämde  vi oss för att skicka honom i proffsträning till Linderoth men hästen fick problem med framknäna och blev kvar hemma hos oss. 

Inför årsdebuten på Skellefteå i maj var allting uppåt och enligt Stefan hade hästen nästan aldrig känts bättre. Men då kom nästa bakslag för Pine Chip-sonen.

Han värmde strålande men var inte körbar någon gång i loppet och det blev en tur ner till Sundsvall igen. Där hittade man två punkter som samma ben som den där gamla holvbölden hade suttit och det blev åtgärdat.

En tripp till Boden var nästa punkt på programmet. Fyraåringen öppnade bra men släppte sedan över kommandot till Execute och Roger Nilsson. In på upploppet kom luckan och körande Ove A Lindqvist såg sin chans. Ekipaget såg segerfarliga ut ett tag men hade inget svar när finske gästen William Birdland kom dundrande i tredjespår tillsammans med Mika Forss. Men Corroded slutade tvåa och stred hela vägen till linjen.

Han kändes faktiskt makalös i värmningen och var sedan riktigt bra i loppet också. Jag var oerhört nöjd med både hur han såg ut och att han fungerade klockrent i aktionen. Vi testade ryckhuva för första gången och när Ove ryckte den 150 kvar blev hästen förvånad och han fick korrigera honom.

Östersund - Foto: ALN

Nu är det alltså dags att testa V75 på lördag och det är nästan så att ödet har ställt alla stjärnorna på rad för att en ny saga ska kunna skrivas. För modern till Corroded är alltså Stefans gamla V75-vinnare, hästen är en egen uppfödning, läget är perfekt, Örjan Kihlström kör och Östersundstravet är en av Umåker-amatörens favoritbanor.

– Det är väldigt fint på Östersund och samtidigt är det en av banorna det gått bäst på spelmässigt. Hästen har i alla fall tagit loppet på Boden bra och känns pigg efteråt. Utgångsläget är perfekt och hästen öppnade ju snabb senast och kan säkert göra det igen. Sen är ju Örjan Kihlström är ju den bästa kusk man kan ha när det är V75. Vi testade jänkarvagn och helstängt där i Breeders Crown och det kommer säkert funka fint framöver när hästen är fräsch och startar med bil över 1640 meter. Tills dess kör vi med öppet huvudlag och vanlig vagn.

Frågan är om tränaren Stefan Dellbro och tipsexperten Stefan Dellbro ser loppet på samma sätt. För amatörtränare i branschen har en tendens att bara låta känslorna styra, och därmed låta väldigt optimistiska, medan en travspelare måste läsa in så många fler faktorer i ekvationen innan man plitar ner sina streck.

– Jag tror min häst kan gå en 14-tid men har inte hunnit kolla så mycket på motståndet och analysera ännu. Jag har en massa andra tips att göra i veckan först.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pinkman startar igen
Nästa nyhet
Pinkman startar igen

Pinkman startar igen

Efter att har charmat den svenska publiken under i Fyraåringseliten under Elitloppshelgen är Pinkman hemma i USA igen och nu är det klart med nästa uppgift.

På söndag startar Jimmy Takters guldklimp i Graduate Series för fyraåringar på Tioga Downs. Yannick Gingras kör igen och man ställs bland annat mot Åke Svanstedts Centurion Atm. Loppet körs över 1609 meter och loppets totala prissumma ligger på 75 000 $.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Ulf Ohlsson tog en trippel
Nästa nyhet
V86: Ulf Ohlsson tog en trippel

V86: Ulf Ohlsson tog en trippel

Solvalla körde V86 ikväll och summerar man det hela får man nästan ihop början på en rolig historia. För har ni hört den om den om tysken, norrmannen och finnen? Lägg till en trippel av Ulf Ohlsson och Daniel Redén så har ni kvällens segertrojka!

Ett Diamanstoförsök inledde V86:an och favoriten Bianca Am tog hand om ledningen för Erik Adielsson. Oskar J Andersson valde dödens med andrahandaren Feeka S.E, och i slutsvängen såg det ut att bli ett rätt taktikval. Grepp kopplat om ledaren men då dök Torbjörn Jansson upp från rygg ledaren med egentränade Zola Boko-dottern Tide Water och segern blev väldigt lätt. Feeka S.E. felade sedan som tvåa-trea kort före mål och vinnarens segertid blev 1.14,2a/2140 meter. Segern var värd 100 000 kronor.

Trinity Zet - Foto: ALN

Trinity Zet imponerade
Daniel Redéns Trinity Zet fick sannerligen inget lätt lopp men hade trots det inga problem att ta hem Itaka Sunds Lopp för ston. Tredjespår första 400 fram dödens, sedan fortsatt avancemang till ledningen, och på upploppet kom ändå ingen i närheten. S.J.´s Photo-dottern imponerade verkligen och noterades för nya rekordet 1.12,3a/2140 meter.

Jorma i hetluften
I fyraåringsloppet, V86-2, blev det rejäl dramatik innan favoriten Ceasar Sisu kunde utropas som vinnare. Värsta motbudet, Reijo Liljendahls Robin Roof, kördes ut av banveterinären kort innan start. När man väl kom iväg utvecklades sig loppet till en tvåhästarsduell där Ceasar Sisu tog hand ledningen efter en snabb öppning. Körande Jorma Kontio fick uppvaktning direkt av Robert Bergh tillsammans med Sambuca Knight och ju närmare linjen de både duellanterna kom desto tightare blev det. Målkameran visade ändå att ledaren höll undan med en nos på 1.12,9a/2140 och tränar gör Timo Nurmos. Sambuca Knight sprang i mål på samma tid och förtjänar också överbetyg för sin insats.

Kontio såg också länge ut att hålla undan från spets med Timo Nurmos Trabant i Klass II-försöket tillika V86-8. Då kom istället en annan tysk flygande från kön när Conrad Lugauer fick rejäl snurr på Takestwoforatango. Hingsten dansade fram från fjärde ytter via 09/600 och kunde till slut vinna med en halv längd. För det inkasserade man 100 000 kronor och det var Zola Boko-avkommans andra raka viktoria.

Uffe och Reijo klev in i huvudrollerna
Reijo Liljendahl behövde dock inte sura särskilt länge och kunde istället glädja sig åt en dubbelseger. Danne Edel fick ett fint lopp i ryggar i V86-3 och Ohlsson spelade ut speeden i rätt tid. Sexåringen har nu två vinster på de tre senaste starterna och segertiden blev 1.14,4/2640 meter. Här blev också Quite Windy och Maria Törnqvist hårt diskade för träning och det är ingen vild gissning att det inte var någon sjukdom som hindrade henne från att köra Milda Andover en stund senare.

Sen var det treåringarnas tur i Svensk Travsports Unghästserie och här ledde Mellby Emeralds hela vägen. Öppningen kostade 1.12,8 men sedan fick valacken dämpa tempot och efter det hade ekipaget full kontroll. Totalt 90 000 kronor in till Liljendahls stall men Ulf Ohlssons kväll var inte slut här.

För i Lime Abbeys Lopp för treåriga ston blev det en stenhård upploppsduell mellan Undine och Caddie Lisieux där Ohlsson knäppte Kenneth Haugstad på näsan sista biten. Caddie Lisieux kördes mest för att hitta vettig position första halvvarvet men Haugstad valde sedan att kliva fram i dödens efter 700 meter. 500 meter från mål satt Ready Cash-avkomman i ledningen men fick Undine över sig direkt  Från sista pinnen och in kunde Catarina Lundströms-travare koppla greppet över förstaprischecken på 100 000 kronor och segertiden skrevs till 1.14.1a/2140 meter.

Haugstad revanscherade sig

Spoil Me - Foto: ALN

Spoil Me - Foto: ALN

Kenneth Haugstad fick dock revansch direkt i Solvallas Fyraåringsserie för ston när han satte dit Spoil Me efter extrem smygresa. Norrmannen satt i fjärde inner med sin gamle Oaks-vinnare och väntade in i det längsta på luckan. En urtapper Amity kopplade grepp från dödens på ledande Princess Face men när den Roger Walmann-tränade fyraåringen kom loss visade hon vilken speed hon besitter. Till och med med skor på. 80 000 kr in på konto och 1.13,5a/2140 visade uret.

 

Rätt V86-rad
2 Tide Water – Torbjörn Jansson
5 Ceasar Sisu – Jorma Kontio
10 Danne Edel – Ulf Ohlsson
4 Trinity Zet – Daniel Redén
5 Mellby Emeralds – Ulf Ohlsson
10 Undine – Ulf Ohlsson
7 Spoil Me – Kenneth Haugstad
9 Takestwoforatango – Conrad Lugauer

8 rätt – 110 680 kronor
7 rätt – 1050 kronor
6 rätt – 92 kronor

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire på hugget i Laval
Nästa nyhet
Bazire på hugget i Laval

Bazire på hugget i Laval

Jean Michel Bazire och Belina Josselyn var alltså lösningen i löpningsserien Grand National Du Trot Paris-Turf under eftermiddagen och kusken har nu bara tre segrar kvar till 5000-strecket.

Love You-dottern serverades ett lopp i femte-sjätte utvändigt av tränare och kusk Jean Michel Bazire samtidigt som de gasade på rejält där framme i täten. Bland annat Ultra Des Landes som inledde i dödens men som tog över täten nästan mitt i loppet. Femåringens slutattack sattes in i sista sväng och via en vass avslutning kunde hon vann tämligen enkelt på 1.12,7/2875 meter före en tapper Ultra De Landes och Sébastian Hardy.

Här slutade både Texas Charm och Uhlan De Val i det slagna fältet medan Tiego d’Etang knep femtepriset. Förstaplatsen gav 40 500 € och Belina Josselyn har nu tjänat in 490 930 €.

Jean Michel Bazire står därmed alltså på 4997 segrar som sulkykusk (monté ej inräknat där han har 472 st).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle mot Bird Parker på lördag

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson