Banprogrammens existens har varit ett samtalsämne den senaste tiden. Nu kan alla banprogram skrivas ut via Svensk Travsports hemsida.

I ett pressmeddelande skriver Svensk Travsport att man numera har möjligheten att via hemsidan (travsport.se) skriva ut, eller direkt på nätet läsa, landets samtliga banprogram gratis.

– Det blir smidigt för alla travintresserade att vi samlar alla banprogram på ett ställe, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Banprogrammen kommer finnas tillgängliga i pdf-format att ladda ner under ”Tävlingskalender” så snart som de är färdiga för varje specifik omgång.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Beckman kommer till Copenhagen Cup

Beckman kommer till Copenhagen Cup

Nu har Copenhagen Cup gjort klart med ett intressant namn. Det är Beckman som kommer till Köpenhamn och ska där köras av Franck Nivard.

Under torsdagen meddelas att kretsen kring Beckman tackat ja till att vara med i Copenhagen Cup som körs på Charlottenlund den 11 maj. Det blir den franska toppkusken Franck Nivard som åter tar plats i sulkyn. Hästen är också aktuell i Elitloppsdiskussionerna.

Svenskägde men fransktränade Beckman gjorde rent hus på Vincennes under vintermeetinget. Valacken återkom i början av april som favorit i ett lopp men slutade oplacerad. Efteråt visade det sig att hästen inte var helt kurant.

Men nu är Beckman redo igen och förväntas innan det danska storloppet tävla i Grand Prix du Centre-Est (45 000 euro) på banan i Lyon på tisdag.

Till Copenhagen Cup är även Yarrah Boko inviterad och trolig deltagare.

Läs även: Lunden hoppas på Panne de Moteur

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lunden hoppas på Panne de Moteur
Nästa nyhet
Lunden hoppas på Panne de Moteur

Lunden hoppas på Panne de Moteur

Den nordiska storloppssäsongen står för dörren och om drygt två veckor är det tid för Danmarks största lopp. Vilka ska vara med i Copenhagen Cup?

Olympiatravet på lördag markerar det klassiska startskottet för vårens och sommaren alla stora lopp i Norden. Men två veckor senare, den 11 maj, är det tid för danskarnas förnämsta uppgörelse: Copenhagen Cup.

Det danska storloppet har till i år bytt plats med Oslo Grand Prix och avgörs således två veckor före Elitloppet, till skillnad från två veckor efter som traditionen tidigare varit.

I gengäld konkurrerar man med Finlandia Ajo (dagen före) och Lotterian i Italien (en vecka före).

Travservice.dk har pratat med DTC-chefen Flemming Sunn om vilka hästar som kan vara aktuella till det nära förestående Copenhagen Cup.

För närvarande är dock bara en häst som är ”säker” att starta: det norska hoppet Yarrah Boko som ju till helgen första ska ut i Olympiatravet. Noras Bean, som också startar på lördag, är även han ett hett namn för Copenhagen Cup. Båda har dessutom tydligt deklarerat att Elitloppet inte är aktuellt.

Flemming Sunn har även förhoppningar att Stefan Hultman ska välja storloppet på Lunden som genrep inför Elitloppet med Panne de Moteur.

– Det kunde vara riktigt intressant att se Panne de Moteur ”värma upp” inför Elitloppet i Köpenhamn, säger han till travservice.dk.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Boden
Nästa nyhet
Torsdag: V4-tips till Boden

Torsdag: V4-tips till Boden

Omgången:
Ganska svår omgång i Boden den här torsdagen, jag väljer ändå att spela flerkupong då det som oftast brukar vara rätt melodi på lunchen och jag har hittat två spikar som jag känner mycket för. Förutsättningarna är lovande med knappa 15 grader varmt och sol, och banan lär presenteras i bästa möjliga skick.

Bästa spiken:
6 Hayai Chikara (V4-3)

Kompletterande spiken:
4 Twin’s Superior (V4-1)

V4-förslag:
V4-1: 4 Twin’s Superior (6-7)
V4-2: 3,6,9,10,11,14 (12-7)
V4-3: 6 Hayai Chikara (3-5)
V4-4: 1,3,9,10,12,13,15 (14-5)
1 x 6 x 1 x 7 (x10) = 840 kronor.

Dubbeltipset:

Spelförslag:
LD-1: 3,9
LD-2: 6 Hayai Chikara
2 rader x 400 kronor.

Analys V4-1:

Ranking: A: 4. B: 6-7-1-10-8-9. C: 2-5-11-12.

Spetsanalysen:
6 Priamo Caf

Loppanalysen:
Aktuell distans är nog i det kortaste laget och det kan vara lite för tidigt med bara ett lopp i kroppen efter långt uppehåll, jag gillar dock 4 Twin’s Superior och jag väljer att lämna honom ensam på kupongen. Jag tycker det är bästa hästen i sällskapet, han är inte favorit, och då omgången är svår över lag idag behöver jag två spikar.

Twin’s Superior fick ett tufft upplägg i årsdebuten senast och hade inte med segern att göra, orken var det dock inga fel på utan det var helt enkelt tempot som fattades i honom. Med det loppet i kroppen samt några vassa intervaller inför detta, hoppas jag han vaknat till för då ska det vara vettig segerchans här. Han tävlade i årsdebuten senast med säkerhetsvagn och skor bak, idag blir det jänkarvagn, barfota runt om samt ryckhuva för första gången. Det står utvändigt ledaren i mitt program, har dock årsdebuten satt sig rätt ska han greja det ändå.

Värst emot min spik är favoriten 6 Priamo Caf, denne varnade jag lite för senast som skräll här i tipsen på travnet.se och han gick också klart förbättrad som tvåa. Att han på den insatsen helt plötsligt ska gå och bli klar favorit köper jag dock inte, han fick ett optimalt lopp senast och ska med en sådan resa gå bra till slut. Spetsar här och leder sedan länge, och kan absolut vinna, men jag håller Twin’s Superior som en klart bättre häst och hoppas också att han visar det.

Analys V4-2:

Ranking: A: 3-9. B: 10-11-14-6. C: 12-7-4-8-7-2-1-5-15.

Spetsanalysen:
3 Wired Chip

Loppanalysen:
Favoriten 11 Patricia Bishop höll bra utvändigt ledaren senast och gör bra lopp varje gång, och kommer hon till i loppet spurtar hon bra till slut och då ska segerchansen vara vettig. Hon ska dock köras snällt idag med sikte på viktigare uppgifter framöver, då kan det bli för långt fram och som favorit tycker jag hon känns sårbar. Jag går emot.

Tipset i loppet väljer jag att ge till min spetsfavorit 3 Wired Chip, får han bestämma någorlunda mitt i loppet är jag helt inne på att han blir tuff att plocka ned. Jag dubblar A-gruppen med bortglömda 9 Suntory Royal som är betydligt bättre än vad resultatraden visar och kommer hon till idag kan det vara dags för seger. Jag spelar med den här duon på Dubbeltipset, då det är bra värde i dom i förhållande till vinstchans.

10 Northern Spy klarar aktuell distans fint då han är stark och tuff, och han är van tuffare konkurrens än vad som är fallet idag. Han duger gott.

14 Susan Boyle riskerar att hamna lite på vingel från sitt springspår på tillägg då hon bara kan öppna hyggligt från start, kommer hon dock till ska hon inte nonchaleras. Hon var fin i ett kvallopp för ett par veckor sedan, och jag minns hennes två raka segrar i Boden i september ifjol då hon var riktigt bra.

Streck också för 6 Conrads Voldemort som blandar och ger en hel del, men som har kunnandet i sig. Var fin vid seger näst senast.

Analys V4-3:

Ranking: A: 6. B: 3-5-7-12-9-8-4. C: 10-11-2.

Spetsanalysen:
6 Hayai Chikara

Loppanalysen:
Jag brukar inte spika någon som jag bara sätt på video, eller i arkivet som det heter nu mer, men intrycket på 6 Hayai Chikara har varit vasst vid dennes segrar hemma i Finland på slutet och jag har svårt att se honom förlora i det här sällskapet om han gör en liknande insats idag. Han är både stark och snabb och bör tidigt hitta ledningen här, sedan tror jag inte dom når honom. Rapporterna på honom är goda, och löper han som han ska så vinner han. Jag spikar.

Värst emot, och aktuell för dom som vill sitta med gardering, tycker jag 3 Höwings Star är. Denne är lite osäker bakom bilen med framspår och galopprisken finns där, men sköter han sig duger han långt och han vann med gott om krafter kvar i bra stil senast.

Analys V4-4:

Ranking: A: 3-13-10-1. B: 9-12-15. C: 14-5-4-11-7-6-2.

Spetsanalysen:
1 La Chaussette

Loppanalysen:
Ett ganska öppet lopp avslutar V4-omgången, tipset väljer jag lite fräckt att ge till 3 La Grande. Jag tyckte hon avslutade bra senast som tvåa och det ska bli kul att se henne med Claes Sjöström upp.

13 M.T.Gogogirl gick i mål med rubbet sparat senast och såg fin ut, hon räknas tidigt. 10 La Fille är både stark och snabb för klassen, och ska inte nonchaleras. Hon var lite trög i årsdebuten senast, men med det loppet i kroppen bör hon vara vassare idag och hon gjorde det bra som treåring ifjol.

Jag håller även upp spetsfavoriten 1 La Chaussette i A-gruppen, hon är normalt lite väl enkel för att stå pall hela vägen men hon visar form och kan Jens Eriksson dämpa tempot i tät mitt i loppet kan hon rinna undan.

9 Miss Defar tycker jag gör bra lopp på svensk mark varje gång, 12 Mamas Little Angel möter lite enklare motstånd denna gång än normalt, och 15 J.C.Ladt Princess var mycket bra vid seger senast och rundar dom flesta trots iskallt utgångsläge.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V4 Boden: "Känner mig inte alls slagen"
Nästa nyhet
V4 Boden: ”Känner mig inte alls slagen”

V4 Boden: ”Känner mig inte alls slagen”

Gratis tips, det hittar du här på travnet varje dag! Du har väl heller inte missat att vi har intervjuer till lunchtävlingarna varje vardag?

– Han gjorde comeback senast och jag var mycket nöjd med insatsen. Han avslutade piggt till andraplatsen och visade lite av det kunnande som jag tror att han besitter. Jag tycker att han är hyfsat kvick ut och kan säkert ta ledningen. Vi kommer ändra till sommarskor den här gången och jag känner mig inte alls slagen på förhand, säger Christian Månsson om Priamo Caf (V4-1).

Nedan publiceras också alla dagens andra intervjuer till lunchtävlingarna på Boden. Och såklart – travnet erbjuder också ranking, analyser och systemförslag både till V4 och V64 – varje dag.

Lopp 1, V4-1

4 Twin’s Superior – Han borde gå framåt med senaste loppet i kroppen, det blev lite väl tufft upplägg för honom. Kort distans är väl inte riktigt hans melodi, men utgångsläget blev bra och jag tror ändå på skaplig vinstchans. Han har fått lite mer tempo i kroppen med årsdebuten i sig, och det var det som saknades senast. Han var lite stegig ifjol, men han har mer styrka i bakkärran i år och travet flyter bättre. Senast gick han i säkerhetsvagn och med skor bak, idag blir det dock jänkarvagn, barfota runt om samt ryckhuva. Jänkarvagn och barfota runt om tävlade han i några starter ifjol, ryckhuva blir dock första gången. Öppet huvudlag som vanligt, säger Christine Axelsson.

6 Priamo Caf – Han gjorde comeback senast och jag var mycket nöjd med insatsen. Han avslutade piggt till andraplatsen och visade lite av det kunnande som jag tror att han besitter. Jag tycker att han är hyfsat kvick ut och kan säkert ta ledningen. Vi kommer ändra till sommarskor den här gången och jag känner mig inte alls slagen på förhand, säger Christian Månsson.

7 Rondine d’Asolo – Hon borde vara uppåt med lopp i kroppen, hon är alltid lite bekväm av sig men känns fin efter senast. Jag tror att hon kan duga här och med rätt rygglopp är hon nog med där framme, men hon vill inte göra allt för mycket jobb själv i loppet. Det måste stämma till under vägen då utgångsläget blev lite väl långt ut bakom vingen. Barfota runt om idag, i övrigt helstängt huvudlag och vanlig vagn som vanligt, säger Gunnel Fredriksson.

8 Magnifik C.D. – Hästen inledde mycket bra i Sverige men utan att få vinna. Vi hade höga förväntningar men han har varit mycket sjuk. Vi skickade honom till Finland då vi inte kunde hitta på något nytt med honom men nu är han tillbaka. Han tävlade barfota runt om för första gången senast och kändes jättebra men blev rullig över upploppet. Jag fick sitta och hålla honom för att undvika galopp. Nu blir det åter barfota runt om men tyngre boots. Han verkar fin men läget är jättesvårt. Hoppas att de bra hästarna invändigt om oss duellerar en del så kan vi komma till slut men vi behöver tur. säger Toni Ylitalo.

10 Frankie Boy Sisu – Han har tränat bra hela vintern och vi är nöjda med honom för dagen, han har blivit kastrerad i vinter och han har svarat bra på det. Han kommer dock behöva lopp i kroppen, han är lite trög av sig i träning så kan han vara fyra-femma är vi nöjda med honom. Skor runt om idag, samt vanlig vagn, säger Antero Heinonen.

Lopp 2, V4-2

1 Bro Bizz – Han var mycket bättre senast kontra de två första loppen för oss, och han är lite på gång hästen. Idag är han dock uppanmäld och jag tycker det är några som ser ut att vara för bra emot, och jag tror han får svårt att räcka hela vägen till seger. Barfota bak, tåskor fram, samt vanlig vagn som senast, säger Antero Heinonen.

2 Piriac – Han har inte startat på länge inför detta då han fick en hovbensfraktur i sista starten, och han är försiktigt tränad i vinter. Han kommer få snällt lopp idag, och vi får se om han håller eller inte. Det är en lite chansning. Jag har svårt att tro att han ska räcka redan nu efter den lätta träning han fått efter sin skada och tanken är att han ska tävla igång. Skor runt om samt vanlig vagn, säger Antero Heinonen.

3 Wired Chip – Utgångsläget är bra men uppgiften ser rätt så tuff ut och jag tror det blir svårt att vinna. Det är en platschans som jag bedömer det. Han kommer att tävla med skor runt om, säger Kari Alapekkala.

7 Cool Hall – Han har väl gjort ett par hyggliga lopp över den aktuella distansen men det känns inte riktigt som att formen är på topp. Vi får se hur han kan öppna från springspår men på det hela taget är vi nöjda med en mindre slant. Skor runt om, säger Lars Marklund.

9 Suntory Royal – Hon är klart bättre än raden och jag tycker hon haft stolpe ut en längre tid nu. Janne sa att hon vinner med lucka senast så formen sitter precis där den ska. Det är kanske ingen jättechans på förhand men jag tycker hon ska med på lappen om man streckar ett par stycken. Skor runt om, säger Lars Marklund.

11 Patricia Bishop – Hon svarade för ett bra lopp senast, hon fick gå i dödens och höll farten bra. Idag hoppas jag kunna köra henne i ryggar, det här loppet är inte det viktigaste för henne och vi siktar på viktigare uppgifter framöver. Skor runt om, norskt huvudlag samt vanlig vagn som vanligt, säger Robert Dunder.

Lopp 3, V4-3

3 Höwings Star – Han var riktigt bra vid segern senast och vann med gott om krafter kvar, och jag är lite uppåt på honom idag om han sköter sig. Det är första gången han har framspår bakom bilen när jag kör honom, och tidigare har han galopperat mycket bakom bilen. Han måste sköta sig och putsa till sina brister, gör han det tycker jag han ska ses med vettig segerchans idag. Skor runt om, öppet huvudlag och vanlig vagn, barfota bak gav ingen större effekt senast så vi sätter på skorna igen, säger Robert Dunder.

6 Hayai Chikara – Jag tror på bra chans med honom och vi siktar på att leda den här loppet runt om. Han tävlar med skor runt om, säger Kari Alapekkala.

7 Notorious Face – Han gjorde det bra i spåren i sitt senaste framträdande men har inte startat sedan dess vilket var en månad sedan. Jag var nöjd med henne i ett banjobb nyligen men det här är en tuff anmälning. Det finns ett par dugliga konkurrenter med i loppet och jag är nöjd med hygglig slant. Det blir sommarskor den här gången, säger Jens Eriksson.

9 Love Me Tender – Hon var duktig då hon kom till mig i fjol men det kändes ändå inte riktigt bra. Styrka visade hon men aktionen var inte den bästa då det spretade en hel del. Nu har hon tränats mycket men lugnt över vintern och ett 21-jobb full väg är det snabbaste. Hon känns dock mycket bättre nu och jag har bra känsla. Loppet blev tuffare än förväntat men hon kan duga bra. Jag har lättat henne en del men det är skor runt om, säger Roger Nilsson.

12 Catch The Future – Han var sjuk senast och har fått vila ett tag efter det, han har fått två rejäla jobb inför detta och gick 1.16/1600 meter på bra vis för en vecka sedan. Han känns fin hästen, men utgångsläget blev iskallt och härifrån är det svårt att tro att han ska räcka hela vägen. Barfota bak för första gången, i övrigt samma balans och utrustning som vanligt. Han tävlar i vanlig vagn, säger Antero Heinonen.

Lopp 4, V4-4

1 La Chaussette – Hon brukar vara skuttig i aktionen men när jag körde henne senast var hon finare än någonsin i travet. Jag tycker vi fick ett intressant utgångsläge och skulle vi komma till ledningen är en framskjuten placering inte alls omöjligt men normalt sett får hon svårt att vinna, säger kusken Jens Eriksson.

3 La Grande – Hon gjorde ett fullt godkänt lopp senast men måste få det kört i halsen för att räcka ända fram. Hon har aldrig vunnit heller vilket såklart inte är någon tillfällighet men skulle det stämma är hon ett platsbud. Inga ändringar, säger Lars Marklund.

4 Jamaican Blondie – Hon gör jämna och bra prestationer hela tiden, men hon räcker inte mot de bästa i det här loppet. Grejar hon en slant är vi nöjda. Hon kommer tävla barfota runt om för första gången, någonting måste vi prova. Vanlig vagn som vanligt, säger Antero Heinonen.

11 A Daughters Dream – Hon är bättre än raden men har ofta problem i startögonblicket. Senast gick hon över i passgång efter 100 meter men jag tycker ändå att formen sitter där den ska. Det finns kapacitet i henne men att hon ska runda alla nu är svårt att tro. Inga ändringar, säger Lars Marklund.

12 Mamas Little Angel – Jag har ingen känsla att vi kan runda det här gänget och vinna men en platschans bör det vara. Hon tävlar med skor runt om, säger Kari Alapekkala.

13 M.T. Gogogirl – Hon satt fast med rubbet senast och hade nog vunnit det loppet med fritt till slut. Hon är bra i ordning och kan öppna bra. Vi borde sitta vettigt till direkt och hon ska räknas. Inga ändringar, säger Leif Eriksson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kvällspromenad för Panne de Moteur

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson