Samtidigt som Olympiatravet avgörs på lördag körs även ett intressant lopp i Frankrike. Det kan förväntas gå undan i Critérium de Vitesse Basse Normandie.

På lördag eftermiddag avgörs i Argentan, nordvästra Frankrike, sprinterloppet Critérium de Vitesse Basse Normandie och kanske döljer sig en möjlig Elitloppsdeltagare i startfältet.

Beckman var länge anmäld till loppet men återfinns nu inte i den definitiva startlistan.

Det gör emellertid formstarke Swedishman, kämpen Quinoa du Gers, Prix du Luxembourg-vinnaren Turbo Jet, Rêve de Beylev och montéspecialisten Quarry Bay som gör en intressant start för sulky.

45 000 euro är förstapriset i det här Grupp 2-loppet som ingår i Trotting Masters-serien.

1609 auto

1 Swedishman – Thierry Duvaldestin
2 Quinoa du Gers – Franck Nivard
3 Valse Darling – Julien Dubois
4 Roi du Lupin – Anthony Barrier
5 Talicia Bella – Antoine Wiels
6 Quarry Bay – Pierre Levesque
7 Une Fille d’Amour – David Thomain
8 Rêve de Beylev – Eric Raffin
9 Volcan d’Urzy – Jean Philippe Dubois
10 Quel Chef – Fabien-Michel Andrieu
11 Turbo Jet – Jean-Etienne Dubois
12 Spirit Beji – Francois Lecanu
13 Safari Dream – Loïc Peschet
14 Seduisant Foteaux – Charles Dreux
15 Vive Majyc – Louis Baudron
16 Voyage de Rêve – Etienne Dubois

Senaste vinnarna:

2013: Texas Charm – Julien Dubois 1.12,3
2012: Quaker Jet – Jean-Etienne Duobis 1.13,1
2011: Nouba du Saptel – Yves Dreux 1.10,0
2010: Nouba du Saptel – Yves Dreux 1.14,4
2009: Orlando Sport – Sébastien Baude 1.11,4

Gilla travnet.se på Facebook! Klicka här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Statistikanalys: V86 Xpress

Statistikanalys: V86 Xpress

Jens Sjödén, författare till Statistikbibeln V75, bjuder här på en genomgång av ondagens V86-omgång på Solvalla och Jägersro.

Förra veckans V86:a fick den för spelformen så karaktäristiska profilen: Det blev en enda skräll, medan alla andra vinnare rankades 1-4. Skrällen var den 8:e-rankade 16-oddsaren 11 Beebop Laday i V86-4, körd av Björn Goop. Visst var hästen inte lättfunnen, men om man ”bara” hade garderat i just rätt lopp så… åttan gav 5.3 miljoner! Då är radpriset alltså 25 öre, oddset motsvarar 21 miljoner gånger. I en spelform med 35% spelavdrag och tre vinstpooler…
Det är alltid svårt att bli miljonär på spel, men det finns nog inget spel det är mindre svårt att nå en miljonvinst på, än V86.

Idag kommer V86-spelet säkert att slå bottenrekord i omsättning sedan man införde Express. Man sänder nämligen inte loppen på TV, annat än i en obskyr betalkanal ingen kan se. Som kompensation för detta får alla gratis ATG Live idag, jättebra förstås. Men det är bara plåster på såren, det botar inte skadan. Att spela på hästar är för många också något socialt, det är inte samma sak att sitta ensam och se loppen på sin dator eller surfplatta.

V86-1: Autostart, medeldistans, 6-hästarslopp [sidan 21]
Spelmässigt trist. Tre hästar som kan vinna och tre som inte kan. Utrymmet för felbedömningar av spelarkåren är minimalt. På V86 är det lika bra att helgardera genom att ta alla tre, på vinnare, plats osv lär det inte gå att hitta något spelvärde alls.

V86-2: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp [sidan 25]
Stall Daniel Redén har vunnit 0/13 på V75 i år och 0/7 på V86. I de mindre sammanhangen har det å andra sidan gått galet bra: 32 segrar på 88 starter gör 36% vilket måste vara bäst i landet. I snitt har det blivit nästan 15 000 kr insprunget per start.

Här har stallet en toppchans att ta årets första lite större seger (70’) i snackhästarnas snackhäst 2 Molle CD. Trots att han vann 4 lopp av 9 förra året kunde hans anhängare inte göra pengar på toton: Oddsen var för låga, hästen blir galet hårt betrodd så fort han visar sig i startlistorna. Samma visa var det året innan trots att han då vann 5 lopp. Redan i debuten var han spelad till 12/10 och fastän han förlorade spelades han till 14/10 i nästa start…

10 Mad Image är favoritens raka motsats. Han vinner inte så ofta, men till höga odds. 1/6 i år och 1/19 förra året – ändå finfina nettovinster till de som följer honom på toton. Samma sak om man följt honom genom hela karriären.

I skrivande stund är favoriten spelad till mer än 60%. Man kan utgå från att det är som vanligt: Att han har en god chans att vinna loppet, men att chansen inte är i närheten av så god som Spelarna tror.

V86-3: Autostart, medeldistans, låg klass. Struken: 5 [sidan 32]
Det blir lite kortfattad analys idag. Här kan man konstatera att siffrorna talar för favoritduon 8-4 samt för den något mindre streckade 7 Bartender In. Den har spetschans nu efter strykning, i kombination med barfotabalans är det intressant. Tre streck är starkt.

V86-4: Autostart, medeldistans, femåringslopp. Struken: 5 [sidan 55]
4 Harvey Tornado var galet bra näst sist. Nu är han inte ens favorit, bara för att det blev galopp som storfavorit på V75 i starten efter! Nu är det hemmaplan igen, motståndet är enklare och distansen bättre. Sannolikt blir det normalt banförhållande idag och då är galopprisken jätte-liten, det här är egentligen en travsäker individ. Dessutom vann han spårlotten. Spik såklart!

V86-5: Autostart, kort distans, låg klass [sid 11-12]
3 Trottningen är underskattad i mest varje start tycker jag. Varför är hon inte favorit här, man ”vet” ju att hon tar spets? Och motståndet är inte så hårt. Spik igen. Det är naturligtvis ingen hundraprocentig segerchans, men det är 40-45% chans att spetshästen håller hela vägen in i mål.

V86-6: Autostart, kort distans, 10-hästarslopp. Struken: 8 [sidan 8]
1 Panne de Moteur är spelad till 85%! Trots ett chanshämmande innerspår. Segerchansen är naturligtvis mycket god, mer än 50/50. Men segerchanser i 85-procentsnivå är i princip icke-existerande inom travet. Tydligt överspel, men de som spikar får mest sannolikt rätt.

V86-7: Autostart, medeldistans, 10-hästarslopp [sidan 25]
Att 8 Bearhawaii är så klar favorit har jag svårt att köpa. Visst var han bra sist, men nu är motståndet tuffare och han förlorade loppet redan i spårlotten. Inte ser han ut att bli nedstruken heller.

Spår betyder mer än man kanske tror i sådana här lopp, och det är 1, 4 och 5 som gäller. Just dessa ligger också rankade precis bakom favoriten. Mest sannolikt vinner någon av dessa, annars kan man helgardera på rank 1-7.

V86-8: Autostart, medeldistans, 15-hästarslopp för ston [sidan 55]
Det finns inte mycket statistik över sådana här lopp naturligtvis, men mest sannolikt är det här ”omgångens skrällopp nr 1”. Det är ingen vågad gissning att det också är det mest garderade loppet, men streckfördelningen är ju tyvärr hemlig numera.

På V86 gäller det ofta bara att gissa vilket lopp som skrällen kommer i, så är man miljonär… se bara på förra veckan.

 

/Jens Sjödén
Mail: 
mailajens@yahoo.se
Jens Sjödén
 ger ut Statistikbibeln V75, samt även Solvallabibeln V86.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska årgångstoppar vann på Vincennes
Nästa nyhet
Franska årgångstoppar vann på Vincennes

Franska årgångstoppar vann på Vincennes

De bästa franska treåringarna äntrade Vincennes under tisdagskvällen. Det blev segrar för de båda kullettorna Brillantissime och Billie de Montfort.

Den franska nationalarenan Vincennes avverkade två höjdarlopp för de inhemska treåringarna under tisdagens afton.

Stona gjorde upp i Prix Masina och fick se jättefavoriten Billie de Montfort ta en ny imponerande seger. Eric Raffin körde det av Sébastien Guarato tränade Jasmine de Flore-stoet och vann enkelt på skarpa 1.13,9a över 2100 meter.

Segern var värd 54 000 euro och togs före Beauty Turgot och Bonnie Cadence.

Hingstarnas motsvarighet var Prix Paul Karle och favoriten här hette Brillantissime som motsvarade förväntningarna. Körd av Jos Verbeeck vann Ready Cash-sonen på 1.15,9a över 2100 meter. Det är Philippe Allaire som tränar treåringen.

Även här var förstapriset 54 000 euro och tvåa blev Brutus de Bailly och trea Bixente.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bara Elitloppet i siktet för Shaq is Back
Nästa nyhet
Bara Elitloppet i siktet för Shaq is Back

Bara Elitloppet i siktet för Shaq is Back

Daniel Redén har ett mål i sikte med Shaq is Back: Elitloppet. Och han kommer matcha sin stjärna mot enklare motstånd till den stora smällen på Solvalla.

Shaq is Back är ett av de första namnen man kommer tänka på när det ska snackas Elitloppet så här en dryg månad innan.

Och det är inte så konstigt efter hästens tre raka segrar på lika många starter i år. Den senaste i raden var synnerligen imponerande; då svävade Shaq is Back fram över Färjestad på 1.10,4 till synes med ”alla” krafter kvar.

Men något framträdande i något av de större loppen den närmaste tiden är inte aktuellt för sexåringen. Tränaren Daniel Redén har bara ett mål med hästen: Elitloppet.

– Jag har lagt upp ett program för hästen och vill inte peppa upp honom eller pressa ur allt så här i början. Jag vandrar min egen väg. Sedan om det blir något elitlopp eller inte det vet man inte. Det är de som bjuder in som bjuder in hästarna, säger Redén till Kanal 75.

Nästa planerade uppgift för Shaq är ett vanligt snabblopp på Rättvik den 2 maj. Loppet körs över sprinterdistans och har 35 000 kronor till vinnaren.

Någon start i de två Gulddivisionen som direktkvalificerar till Elitloppet blir det alltså inte.

– Shaq is Back siktas enbart mot Elitloppet och man måste ha en plan och det har jag. Säsongen är lång och det går inte att möta de bästa hela tiden. Sedan får Solvalla tro på mig eller inte, säger Daniel Redén.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska toppstoet slutar tävla
Nästa nyhet
Franska toppstoet slutar tävla

Franska toppstoet slutar tävla

Ett av Frankrikes bästa travarston de senaste åren har avslutat tävlingskarriären. Save The Quick kan se fram mot avelsboxen.

Det åttaåriga Jasmine de Flore-stoet Save The Quick har tjusat både hemmapubliken och oss här på nordisk mark de senaste åren.

Bland annat såg vi henne under fjolårets vinna Sto-EM på Solvalla på nytt världsrekord och senare sluta tvåa i Åby Stora Pris efter skiljeheat mot Sebastian K. Hon har dessutom deltagit i Prix d’Amérique de tre senaste åren.

Men nu är det färdigtävlat för Save The Quick.

– När hon kom tillbaka från semestern efter Prix d’Amerique så svarade hon inte som vi ville på träningen. Då bestämdes det att det är bättre att hon får lägga av och gå frisk och fräsch till avelsboxen. Det var ett beslut som alla parter var nöjda med, säger skötaren Jessica Samuelsson hos tränaren Franck Leblanc till Kanal 75.

Save The Quick, som under sin karriär travade in knappt 1,6 miljon euro, är betäckt med stallkamraten och Prix d’Amérique-tvåan Up And Quick.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nej till Elitloppet från BBS Sugarlight

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson