Nästa onsdag är det dags för Panne de Moteur igen. Då slipar Stefan Hultmans stjärna på Elitloppsformen i Dartster F:s Lopp på Solvalla.

Elitloppet närmar sig och en av de största förhandsfavoriterna i år är Stefan Hultmans sexåring Panne de Moteur.

Fjolårets Jubileumspokalsvinnare stärkte aktierna inför den kommande festen sista söndagen i maj då han senast vann från dödens och travade skarpa 1.10,6 i The Onions lopp. Det var hästens andra seger på lika många starter i år.

På onsdag gör Panne sin tredje start för året. Tillsammans med Örjan Kihlström inleder han från innerspår i Dartster F:s Lopp. Ett race som de senaste åren sett idel blivande Elitloppsdeltagare som vinnare. I fjol vann Formula One på 1.10,4.

Förstapriset är 100 000 kronor och startlistan ser ut så här:

1640 auto

1 Panne de Moteur – Örjan Kihlström
2 Haraldinho – Marcus M Melander
3 Reven d’Amour – Björn Goop
4 Kaka A.T. – Torbjörn Jansson
5 Increased Workload – Stefan Melander
6 Up Date Hoss – Erik Adielsson
7 Miss Sue V. – Johan Untersteiner
8 Friction – Johnny Takter
9 Disco A.E. – Per Lennartsson
10 Beer Summit – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Johan Untersteiner flyttar till Halmstadtravet

Johan Untersteiner flyttar till Halmstadtravet

Halmstadtravet får ett högintressant tillskott i sin tränarkår. Det är Johan Untersteiner som lämnar Roger Walmann, återvänder hemåt och etablerar sig som egen tränare.

De senaste veckorna har det ryktats att 30-årige toppkusken Johan Untersteiner skulle vara på väg hem till Halmstad igen. Nu bekräftas det också.

Johan lämnar det tioåriga samarbetet som försteman hos Roger Walmann på Solvalla för att inom kort etablera sig som egen tränare på sin gamla hemmabana Halmstad.

– Samarbetet med Roger har varit både stimulerande och lärorikt. Han är en mästare när det gäller unghästträning och inprickning av formtoppar. Jag är honom mycket tacksam för de kunskaper och de många fina uppsittningar som han gett mig under våra år tillsammans, säger Johan Untersteiner till Halmstadtravets hemsida.

Johan kommer flytta från Solvalla efter årets Elitloppshelg i slutet av maj. Då ska han ta över det som tidigare var Kari Lähdekorpis träningscamp Holm, beläget strax utanför Halmstad.

– Halmstad är min uppväxtmiljö. Här finns mina föräldrar och en rad kompisar inom och utanför travet. Både anläggningen i Holm och miljön vid Halmstadtravet erbjuder träningsmiljö av högsta klass. Dessutom ligger ju Halmstadtravet inom bekvämt räckhåll till storbanorna Åby och Jägersro. Det innebär många starttillfällen och bra prispengar att köra om.

På Halmstad finns som bekant sedan tidigare Johans far Peter Untersteiner, som för närvarande är Sveriges störste travtränare räknat till antalet hästar.

– Jag kommer att driva en mindre egen träningsverksamhet tillsammans med min flickvän Paula och samtidigt ha ett samarbete med pappa, vilket bland annat innebär att jag kommer att fungera som stallets andrekusk. Jag hoppas givetvis också att få en del lånestyrningar från andra tränare, säger Johan.

Johan Untersteiner har under sin tid hos Roger Walmann utvecklats till en av landets främsta och mest segerrika kuskar. Förra året slutade han nia bland de vinstrikaste kuskarna i landet och körde in 14,7 miljoner kronor.

Luckan hos Roger Walmann kommer emellertid att fyllas med ett annat mycket spännande namn. Enligt Travronden är det Kenneth Haugstad som fyller Untersteiners plats hos Solvallatränaren. Haugstad var i fjol Sveriges tolfte segerrikaste kusk och körde in 10,5 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny skada - Formula One slutar tävla
Nästa nyhet
Ny skada – Formula One slutar tävla

Ny skada – Formula One slutar tävla

Tävlingskarriären är över för Reijo Liljendahls stora reklamhäst Formula One. En gammal skadad har gjort sig påmind och beslutet är taget om att hästen får avsluta tävlandet.

Formula One var ett av de hetaste namnen i förhandssnacket inför Elitloppet. I lördags gjorde sjuåringen efterlängtad comeback efter nästa åtta månaders frånvaro. Efter en startgalopp slutade han då trea bakom Solvato och Kash’s Cantab i det tredje uttagningsloppet till Olympiatravet.

Men det tycks ha blivit Formula Ones sista start i karriären. Efter loppet har han fått känningar i sin gamla skada.

– Det är hans sena höger fram som börjat spöka igen och den var tjock i söndagskväll. Nu har vi tagit beslut om att det inte blir mer tävlande för hans del utan Formula One får bli avelshingst istället, säger tränaren Reijo Liljendahl till travronden.se.

Formula One var borta från tävling i elva månader efter sin seger i Jämtlands Stora Pris 2012 på grund av samma skada. Då återkom han med dunder och brak, travade 10,4 i comebacken och fick plats i Elitloppet.

Men någon ny comeback verkar alltså inte vara aktuell denna gång för den sjuårige Yankee Glide-hingsten.

– Det fanns inga tecken överhuvudtaget att detta skulle inträffa utan det kom som en negativ överraskning. Formula One hade tränat rejält hela vintern, och både i värming och efter loppet i lördags så tyckte Örjan Kihlström att hästen kändes fin. Givetvis är det trist att sådant händer, men det är något som man får leva med, säger Reijo till travronden.se.

Formula One gjorde i sin karriär 35 starter och gick segrande ur dessa vid 19 tillfällen. Totalt sprang han in knappt 4,4 miljoner kronor och noterade rekordet 1.09,8.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rolling Stones och D'One i årsdebuter
Nästa nyhet
Rolling Stones och D’One i årsdebuter

Rolling Stones och D’One i årsdebuter

Det är många topptravare som utnyttjar påskhelgen för årsdebut. Spännande comebacker under helgen gör bland annat Rolling Stones och D’One.

Eskilstuna travar på långfredagen och kan locka med ett starkt fyraåringslopp som huvudevent. Här får vi se Stefan Hultmans segerstaplare Rolling Stones i första starten för året.

Det är som vanligt Örjan Kihlström som kör och det här är hästens första start sedan Breeders Crown i början av november. Mot sig får han bland annat spännande Peter Haughton-vinnaren Aperfectyankee som var oplacerad då han gjorde Sverigedebut i slutet av mars. 60 000 kronor är förstapriset.

2140 auto

1 Re Doc – Åke Lindblom
2 Vikens Man – Tony Wallin
3 Dewey Luvs Britt – Per Lennartsson
4 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
5 G.G.’s Magic Dream – Pierre Nyström
6 Aperfectyankee – Jim Oscarsson
7 Rolling Stones – Örjan Kihlström
8 Chipen Boy – Juhani Partanen
9 Dakota Chip – Thomas Dalborg

200 000 kronor är förstapriset i Påskägget som körs i Gävle på lördag. Loppet är öppet för de fyraåriga stona och det har Roger Walmann funnit som lämplig årsdebut för ultrastammade D’One.

Stoet, som körs av Örjan Kihlström, har inte startat sedan hon vann Oaks i slutet av september. Toppklassigt motstånd bjuds av bland andra Mellby Briolett och Fly The World.

2140 auto

1 Mellby Briolett – Johan Untersteiner
2 Sally Hill – Tomas Pettersson
3 Katla Celeber – Tino Ärling
4 Fly The World – Jörgen Sjunnesson
5 D’One – Örjan Kihlström
6 I Am Unique – Pasi Aikio
7 Roaring Drunk – Ulf Eriksson
8 Desdemona Boko – Torbjörn Jansson
9 Talk the Talk – Daniel Olsson
10 Cupcake US – Jim Oscarsson
11 Windy Ways – Daniel Redén
12 Symmetric – Marcus M Melander

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
El Mago Pellini på ny pokaljakt
Nästa nyhet
El Mago Pellini på ny pokaljakt

El Mago Pellini på ny pokaljakt

I påskhelgen kryllar det av sportsliga godbitar på travbanorna och Färjestad är inget undantag. En fin femåringselit ska göra upp i Prins Carl Philips Jubileumspokal.

Det är en kvarts miljon kronor till vinnaren i femåringsloppet Prins Carl Philips Jubileumspokal som avgörs på Färjestad under långfredagen.

Startfältet som lockats till Karlstad är riktigt starkt och här gör till exempel Lutfi Kolgjinis Kungapokalsvinnare El Mago Pellini årets andra start. Hästen vann årsdebuten i Kalmar nyligen. Denna gång är det Björn Goop som ska sköta styrningen.

Mot sig får han bland andra Dreams Take Time, Lindys Jersey Boy, Nothing But Class och Mr Chicago.

Under tävlingsdagen avverkas även Folke  Hjalmarssons Minneslopp för de lika gamla stona, samt Th Egnells Memorial för de kallblodiga stona och ett Klass 2-försök.

Här är startlistan till Prins Carl Philips Jubileumspokal:

1640 auto

1 Nato Dream – Stefan Melander
2 Pericle Bi – Magnus Jakobsson
3 Nothing But Class – Peter Untersteiner
4 Lindys Jersey Boy – Jorma Kontio
5 Magic Tonight – Johan Untersteiner
6 Noble Knight – Tino Ärling
7 El Mago Pellini – Björn Goop
8 Rocket Zet – Daniel Redén
9 Mr Chicago – Carl-Erik Lindblom
10 Dreams Take Time – Johnny Takter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag: V64-tips till Axevalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson